İçeriğe atla

Gözlemevleri kodları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu, Minor Planet Center tarafından yayınlanan gözlemevi kodlarının (IAU kodları veya MPC kodları) bir listesidir.[1]

Liste[değiştir | kaynağı değiştir]

Gözl. kodu
Harita
Adı Ülke Bölge MPC-kodları
000 Kraliyet Gözlemevi, Greenwich Birleşik Krallık ENG Greenwich
001 Isaac Roberts' Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Crowborough
002 Rayleigh Gözlemevi, Chelmsford borough, Essex Birleşik Krallık ENG Rayleigh
003 Montpellier Gözlemevi (Observatoire de la Babote; Montpellier Babote Gözlemevi) Fransa Occ Montpellier
004 Toulouse Gözlemevi Fransa Occ Toulouse
005 Paris Gözlemevi (Observatoire de Paris; Observatoire de Paris-Meudon) Fransa IDF Meudon
006 Fabra Gözlemevi (Observatori Fabra) İspanya CT Fabra Gözlemevi, Barcelona
007 Paris Gözlemevi (Observatoire de Paris; Observatoire de Paris-Meudon) Fransa IDF Paris
008 Algiers Gözlemevi (Centre de Recherche en Astronomie Astrophysique et Géophysique) Cezayir - Algiers-Bouzareah
009 Uecht Gözlemevi (Sternwarte Uecht, Solar Gözlemevi; Uecht) İsviçre SWG Berne-Uecht
010 CERGA Gözlemevi (Centre de recherches en géodynamique et astrométrie) Src Wetzikon Gözlemevi (Sternwarte Wetzikon) İsviçre SWG Wetzikon
012 Royal Gözlemevi of Belgium (Uccle Gözlemevi; Observatoire Royal de Belgique; Koninklijke Sterrenwacht van België) Belçika BCR Uccle
013 Leiden Gözlemevi (Sterrewacht Leiden) Hollanda Zuid Holland Leiden
014 Marseille Gözlemevi Fransa PACA Marseilles
015 Sonnenborgh Gözlemevi Hollanda Utrecht Utrecht
016 Besançon Astronomi Gözlemevi (Observatoire de Besançon) Fransa BFC Besançon
017 Hoher List Gözlemevi (Observatorium Hoher List) Almanya RP Hoher List
018 Düsseldorf-Bilk Gözlemevi (Sternwarte Bilk) Almanya NRW Düsseldorf-Bilk
019 Neuchâtel Gözlemevi İsviçre SWF Neuchatel
020 Nice Gözlemevi (Observatoire de Nice); gözlemci: Matthieu Conjat Src Karlsruhe Gözlemevi (Sternwarte Karlsruhe) Almanya BW Karlsruhe
022 Gözlemevi of Turin (Pino Torinese; Osservatorio Astronomico di Torino) İtalya P Pino Torinese
023 Wiesbaden Gözlemevi (Sternwarte Wiesbaden) Almanya HE Wiesbaden
024 Heidelberg-Königstuhl State Gözlemevi (Heidelberg Gözlemevi; Landessternwarte Heidelberg-Königstuhl) Almanya BW Heidelberg-Konigstuhl
025 Stuttgart Gözlemevi Almanya BW Stuttgart
026 Zimmerwald Gözlemevi (Observatorium Zimmerwald) İsviçre SWG Berne-Zimmerwald
027 Brera Astronomi Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Brera) İtalya Lo Milan
028 Würzburg Gözlemevi (Sternwarte der Universität Würzburg) Almanya FB Würzburg
029 Hamburg Gözlemevi (Bergedorf Gözlemevi; Hamburger Sternwarte) Almanya H Hamburg-Bergedorf
030 Arcetri Gözlemevi (Osservatorio Astrofisico di Arcetri) İtalya Tu Arcetri Gözlemevi, Florence
031 Sonneberg Gözlemevi Almanya TH Sonneberg
032 Jena Gözlemevi (Astrophysikalisches Institut und Universitäts-Sternwarte Jena) Almanya TH Jena
033 Karl Schwarzschild Gözlemevi (Karl-Schwarzschild-Observatorium) Almanya TH Karl Schwarzschild Gözlemevi, Tautenburg
034 Monte Mario Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Roma Sede di Monte Mario) İtalya La Monte Mario Gözlemevi, Rome
035 Østervold Gözlemevi (Copenhagen University Gözlemevi; Københavns Universitet Astronomisk Observatorium) Danimarka - Copenhagen
036 Vatican Gözlemevi (Specola Vaticana) Vatikan - Castel Gandolfo
037 Collurania-Teramo Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Collurania-Teramo) İtalya Ab Collurania Gözlemevi, Teramo
038 Astronomi Gözlemevi of Trieste (Osservatorio Astronomico di Trieste) İtalya F Trieste
039 Lund Gözlemevi (Lunds Universitet Institutionen för astronomi) İsveç Skåne Lund
040 Lohrmann Institute Almanya SN Lohrmann Institute, Dresden
041 Innsbruck Gözlemevi Avusturya Ty Innsbruck
042 Einstein Tower Almanya BB Potsdam
043 Asiago Astrophysical Gözlemevi (Osservatorio Astrofisico di Asiago) İtalya V Asiago Astrophysical Gözlemevi, Padua
044 Astronomi Gözlemevi of Capodimonte (Osservatorio Astronomico di Capodimonte) İtalya Cam Capodimonte Gözlemevi, Naples
045 Viyana Gözlemevi (1879'dan beri) (Universitäts-Sternwarte Wien) Avusturya Vi Viyana (1879'dan beri)
046 Kleť Gözlemevi, České Budějovice (Hvězdárna Kleť) Çekya JC Klet Gözlemevi, Ceske Budejovice
047 Poznań Gözlemevi (Obserwatorium Astronomiczne Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu) Polonya WV Poznań
048 Hradec Králové Gözlemevi (Hvězdárna Hradec Králové) Çekya Hradec Králové Hradec Kralove
049 Kvistaberg Gözlemevi İsveç Up Uppsala-Kvistaberg
050 Stockholm Gözlemevi (1931 öncesi) (Stockholms observatorium) İsveç Stockholm (öncesinde 1931)
051 Royal Gözlemevi, Cape of Good Hope Güney Afrika Cumhuriyeti WC Cape
052 Stockholm Gözlemevi (1931 itibarıyla) (Saltsjöbaden Gözlemevi) İsveç Stockholm-Saltsjobaden
053 Konkoly Gözlemevi (Konkoly Obszervatórium) Macaristan Budapest Konkoly Gözlemevi, Budapest (since 1934)
054 Brorfelde Gözlemevi (Brorfelde Observatoriet) Danimarka - Brorfelde
055 Kraków Gözlemevi Polonya LPV Cracow
056 Skalnaté pleso Gözlemevi (Observatórium Skalnaté pleso) Slovakya Prešov Skalnate Pleso
057 Belgrade Gözlemevi Sırbistan - Belgrade
058 Königsberg Gözlemevi (1944 öncesi) Alman İmparatorluğu
Rusya
Kaliningrad Kaliningrad
059 Lomnický štít Gözlemevi (Observatórium Lomnický štít) Slovakya Prešov Lomnicky Stit
060 Warsaw University Gözlemevi Polonya MV Warsaw-Ostrowik
061 Uzhgorod Gözlemevi Ukrayna Zakarpattia Uzhgorod
062 Iso-Heikkilä Gözlemevi (Turku Gözlemevi; Turun observatorio) Finlandiya SW Turku
063 Tuorla Gözlemevi (Turku-Tuorla; Tuorlan observatorio) Finlandiya SW Turku-Tuorla
064 Kevola Gözlemevi (Turku-Kevola; Kevolan tähtitorni) Finlandiya SW Turku-Kevola
065 Traunstein Gözlemevi Almanya FB Traunstein
066 National Gözlemevi of Athens Yunanistan - Athens
067 Astronomi Gözlemevi of Lviv University Ukrayna Lviv Lvov University Gözlemevi
068 Lviv Polytechnic Institute Ukrayna Lviv Lvov Polytechnic Institute
069 Baldone, Riga Letonya - Baldone
070 Rozhen Gözlemevi ya da Bulgarian National Astronomi Gözlemevi Bulgaristan - NAO Rozhen, Smolyan
072 Scheuren Gözlemevi Almanya NRW Scheuren Gözlemevi
073 Bucharest Astronomi Gözlemevi Romanya - Bucharest
074 Boyden Gözlemevi Güney Afrika Cumhuriyeti Free State Boyden Gözlemevi, Bloemfontein
075 University of Tartu Old Gözlemevi 1964'e dek aktif (geçmişte Dorpat Gözlemevi 1919'a kadar; modernTartu Gözlemevi ile karıştırmayınız,bakınız L75) Estonya Tartu Tartu
076 Johannesburg-Hartbeespoort Gözlemevi (Union Gözlemevi Annex), Hartbeespoort Güney Afrika Cumhuriyeti North West Johannesburg-Hartbeespoort
077 Yale-Columbia Southern Station (1925–1951) Src Güney Afrika Cumhuriyeti Gauteng Yale-Columbia Station, Johannesburg
078 Union Gözlemevi (Johannesburg Gözlemevi; Republic Gözlemevi; Transvaal Gözlemevi) Güney Afrika Cumhuriyeti Gauteng Johannesburg
079 Radcliffe Gözlemevi Güney Afrika Cumhuriyeti Gauteng Radcliffe Gözlemevi, Pretoria
080 Istanbul Gözlemevi Türkiye - Istanbul
081 Leiden Southern Station, Hartbeespoort (Leiden Station, Johannesburg) Güney Afrika Cumhuriyeti North West Leiden Station, Johannesburg
082 St. Pölten Gözlemevi Avusturya LA St. Polten
083 Golosseevo-Kiev Gözlemevi Ukrayna Kiev (city) Golosseevo-Kiev
084 Pulkovo Gözlemevi Rusya Saint Petersburg Pulkovo
085 Kiev Gözlemevi Ukrayna Kiev (city) Kiev
086 Odessa Gözlemevi Ukrayna - Odessa
087 Helwan Gözlemevi Mısır - Helwan
088 Kottomia Gözlemevi Mısır - Kottomia
089 Mykolaiv Gözlemevi Ukrayna Mykolaiv Nikolaev
090 Mainz Gözlemevi Almanya RP Mainz
091 Nurol Gözlemevi (Observatoire de Nurol) Fransa ARA Observatoire de Nurol, Aurec sur Loire
092 Skibotn Gözlemevi Norveç - Skibotn
094 Simeiz Gözlemevi Kırım Cumhuriyeti - Crimea-Simeis
095 1. Crimean Astrophysical Gözlemevi (Крымская астрофизическая обсерватория)
2. Crimean Astronomi Station [ru]; Sternberg Astronomi Institute (Крымская астрономическая станция ГАИШ; Южная станция ГАИШ)
3. Gennadiy Borisov's Gözlemevi kendi kodunu alıncaya kadar: L51
Kırım Cumhuriyeti - Crimea-Nauchnij
096 Merate Gözlemevi İtalya Lo Merate
097 Wise Gözlemevi İsrail - Wise Gözlemevi, Mitzpeh Ramon
098 Cima Ekar Observing Station (Stazione osservativa di Asiago Cima Ekar; ayrıca bkz. #043 ve #209) İtalya V Asiago Gözlemevi, Cima Ekar
099 Lahti Ursa Gözlemevi (Lahden Ursan tähtitorni) Finlandiya Päijät-Häme Lahti
100 Ähtäri Gözlemevi Finlandiya South Ostrobothnia Ahtari
101 Kharkov Gözlemevi (Kharkov National UniversityAstronomi Gözlemevi, ХАО) Ukrayna Kharkiv Kharkov
102 Zvenigorod Gözlemevi Rusya Moscow Zvenigorod
103 Ljubljana Gözlemevi Slovenya Ljubljana Ljubljana
104 Pistoia Mountains Astronomi Gözlemevi (San Marcello Pistoiese; Osservatorio Astronomico della Montagna Pistoiese; Osservatorio di Pian dei Termini, Pian dei Termini Gözlemevi) İtalya Tu San Marcello Pistoiese
105 Moscow Gözlemevi Rusya Moscow Moscow
106 Črni Vrh Gözlemevi (Observatorij Črni Vrh) Slovenya Primorska Crni Vrh
107 Cavezzo Gözlemevi, (Osservatorio Astronomico "Geminiamo Montanari") İtalya ER Cavezzo
108 Montelupo Gözlemevi İtalya Tu Montelupo
109 Kouba Gözlemevi Cezayir - Algiers-Kouba
110 Rostov Gözlemevi Rusya Yaroslavl Rostov
111 Piazzano Gözlemevi İtalya Tu Piazzano Gözlemevi, Florence
112 Pleiade Gözlemevi İtalya V Pleiade Gözlemevi, Verona
113 Drebach Gözlemevi (Volkssternwarte Drebach), Schönbrunn Almanya SN Volkssternwarte Drebach, Schoenbrunn
114 Zelenchukskaya Station; Engelhardt Gözlemevi (bkz.#136), Kazan University Gözlemevi) Rusya Karachay-Cherkessia Engelhardt Gözlemevi, Zelenchukskaya Station
115 Special Astrophysical Gözlemevi (SAO) (ayrıca bkz. #114) Rusya Karachay-Cherkessia Zelenchukskaya
116 Giesing Gözlemevi, München-Giesing Almanya FB Giesing
117 Sendling Gözlemevi, Munich Almanya FB Sendling
118 Modra Gözlemevi (Astronomické observatórium Modra; Astronomi ve Jeofizik Gözlemevi, Modra) Slovakya Bratislava Astronomi ve Geophysical Gözlemevi, Modra
119 Abastuman Gözlemevi Gürcistan - Abastuman
120 Višnjan Gözlemevi (Zvjezdarnica Višnjan) Hırvatistan - Visnjan
121 Kharkov University, Chuguevskaya Station Ukrayna Kharkiv Kharkov University, Chuguevskaya Station
122 Pises Gözlemevi (Observatoire des Pises) Fransa Occ Pises Gözlemevi
123 Byurakan Gözlemevi Ermenistan - Byurakan
124 Castres Gözlemevi (Observatoire de Castres) Fransa Occ Castres
125 Tbilisi Gözlemevi Gürcistan - Tbilisi
126 Monte Viseggi Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Monte Viseggi), Gzlm.: Giulio Scarfì İtalya Li Monte Viseggi
127 Bornheim Gözlemevi Almanya NRW Bornheim
128 Saratov Gözlemevi; Saratov State University Rusya Saratov Saratov
129 Ordubad Gözlemevi Azerbaycan - Ordubad
130 Lumezzane Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Serafino Zani) İtalya Lo Lumezzane
131 Observatoire de l'Ardèche Fransa ARA Observatoire de l'Ardeche
132 Bédoin Gözlemevi (Observatoire de Bédoin); gözlemci: Pierre Antonini Fransa PACA Bedoin
133 Les Tardieux Gözlemevi; gözlemci: Michel Bœuf Fransa PACA Les Tardieux
134 Großschwabhausen Gözlemevi; Jena Gözlemevi (bkz.#032) Jena Almanya TH Groszschwabhausen
135 Kasan Gözlemevi Rusya Tatarstan Kasan
136 Engelhardt Gözlemevi; Kazan University Gözlemevi Rusya Tatarstan Engelhardt Gözlemevi, Kasan
137 Givatayim Gözlemevi İsrail - Givatayim Gözlemevi
138 Village-Neuf Gözlemevi Fransa GE Village-Neuf
139 Antibes Gözlemevi; gözlemci: Laurent Brunetto[2] Fransa PACA Antibes
140 Augerolles Gözlemevi Fransa ARA Augerolles
141 Hottviller Gözlemevi (Observatoire de Hottviller) Fransa GE Hottviller
142 Sinsen Gözlemevi Almanya NRW Sinsen
143 Gnosca Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Gnosca; gözlemci: Stefano Sposetti) İsviçre SWI Gnosca
144 Bray et Lu Gözlemevi Fransa IDF Bray et Lu
145 's-Gravenwezel Gözlemevi Belçika VLG 's-Gravenwezel
146 Frignano Gözlemevi İtalya - Frignano
147 Suno Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Suno; Osservatorio Astronomico Galileo Galilei) Src İtalya P Osservatorio Astronomico di Suno
148 Guitalens Gözlemevi (Observatoire de Guitalens; gözlemci: Alain Klotz)[2] Fransa Occ Guitalens
149 Beine-Nauroy Gözlemevi Fransa GE Beine-Nauroy
150 Maisons Laffitte Gözlemevi Fransa IDF Maisons Laffitte
151 Eschenberg Gözlemevi (Sternwarte Eschenberg) İsviçre SWG Eschenberg Gözlemevi, Winterthur
152 Moletai Astronomi Gözlemevi (MAO) Litvanya - Moletai Astronomi Gözlemevi
153 Stuttgart-Hoffeld Gözlemevi Almanya BW Stuttgart-Hoffeld
154 Cortina Obsrevatory (Associazione Astronomica Cortina; Osservatorio Astronomico del Col Drusciè "Helmut Ullrich"), Cortina d'Ampezzo İtalya V Cortina
155 Ole Rømer Gözlemevi Danimarka - Ole Romer Gözlemevi, Aarhus
156 Catania Astrophysical Gözlemevi İtalya Si Catania Astrophysical Gözlemevi
157 Frasso Sabino Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Virginio Cesarini – Frasso Sabino) Src Promiod Gözlemevi (Osservatorio Dalai Lama di Promiod) İtalya Ao Promiod
159 Monte Agliale Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Monte Agliale) İtalya Tu Monte Agliale
160 Castelmartini Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Castelmartini, owner: E. Prosperi) Src İtalya Tu Castelmartini
161 Cerrina Tololo Gözlemevi İtalya P Cerrina Tololo Gözlemevi
162 Potenza Gözlemevi İtalya B Potenza
163 Roeser Gözlemevi Lüksemburg - Roeser Gözlemevi, Luxembourg
164 St. Michel sur Meurthe Gözlemevi Fransa GE St. Michel sur Meurthe
165 Piera Gözlemevi (Observatori Astronomic de Piera) İspanya CT Piera Gözlemevi, Barcelona
166 Úpice Gözlemevi (Hvězdárna v Úpici) Çekya Hradec Králové Upice
167 Bülach Gözlemevi (Sternwarte Bülach) İsviçre SWG Bulach Gözlemevi
168 Kourovskaya Gözlemevi Rusya Sverdlovsk Kourovskaya
169 Airali Gözlemevi İtalya P Airali Gözlemevi
170 Begues Gözlemevi (Observatorio de Begues) İspanya CT Observatorio de Begues
171 Flarestar Gözlemevi Malta - Flarestar Gözlemevi, San Gwann
172 Onnens Gözlemevi İsviçre SWF Onnens
173 St Clotilde Gözlemevi (Observatoire Sainte-Clotilde) Fransa
Réunion
Réunion St. Clotilde, Reunion
174 Nyrölä Gözlemevi (Nyrölän observatorio), Jyväskylä Finlandiya CF Nyrola Gözlemevi, Jyvaskyla
175 Bagnoud Gözlemevi İsviçre SWF F.-X. Bagnoud Gözlemevi, St-Luc
176 Consell Gözlemevi (Observatorio Astronómico de Consell) İspanya IB Observatorio Astronomico de Consell
177 Le Cres Gözlemevi, gözlemci: Raymond Poncy [2] Fransa Occ Le Cres
178 Collonges Gözlemevi gözlemci: Jean-Gabriel Bosch[2] Fransa ARA Collonges
179 Monte Generoso Gözlemevi (Osservatorio del Monte Generoso) İsviçre SWI Monte Generoso
180 Mauguio Gözlemevi Fransa Occ Mauguio
181 Makes Gözlemevi (Observatoire des Makes; gözlemciler: Jean-Paul Teng, Andre Peyrot, Alain Klotz)[2] Fransa
Réunion
Réunion Observatoire des Makes, Saint-Louis
182 St Paul Gözlemevi Fransa
Réunion
Réunion St. Paul, Reunion
183 Starlab Gözlemevi Rusya Karachay-Cherkessia Starlab Gözlemevi, Karachay-Cherkessia
184 Valmeca Gözlemevi Fransa PACA Valmeca Gözlemevi, Puimichel
185 Jura Gözlemevi (Observatoire astronomique jurassien) İsviçre SWF Observatoire Astronomique Jurassien-Vicques
186 Kitab Gözlemevi, Mt. Maydanak Özbekistan Kashkadarya Kitab
187 Borowiec Astrogeodynamic Gözlemevi Polonya WV Astronomi Gözlemevi, Borowiec
188 Majdanak Gözlemevi Özbekistan Kashkadarya Majdanak
189 Geneva Gözlemevi (eski Gözlemevi; öncesinde 1967) İsviçre SWF Geneva (öncesinde 1967)
190 Gissar Gözlemevi Tacikistan RR Gissar
191 Dushanbe Gözlemevi Tacikistan RR Dushanbe
192 Tashkent Gözlemevi Özbekistan Tashkent Tashkent
193 Sanglok Gözlemevi Tacikistan Khatlon Sanglok
194 Tivoli Gözlemevi Namibya - Tivoli
195 Untermenzing Gözlemevi Almanya FB Untermenzing Gözlemevi, Munich
196 Homburg-Erbach Gözlemevi Almanya SL Homburg-Erbach
197 Bastia Gözlemevi İtalya ER Bastia
198 Wildberg Gözlemevi (Observatorium Wildberg) Src Almanya BW Wildberg
199 Buthiers Gözlemevi (Observatoire de Buthiers) Fransa CVL Buthiers
200 Beersel Hills Gözlemevi Belçika VLG Beersel Hills Gözlemevi
201 Jonathan B. Postel Gözlemevi, Promiod İtalya Ao Jonathan B. Postel Gözlemevi
202 Tamaris Observatoire Fransa PACA Tamaris Observatoire, La Seyne sur Mer
203 GiaGa Gözlemevi İtalya Lo GiaGa Gözlemevi
204 Schiaparelli Gözlemevi İtalya Lo Schiaparelli Gözlemevi
205 Osservatorio Casalecchio di Reno İtalya ER Gzlm. Casalecchio di Reno, Bologna
206 Haagaar Gözlemevi Norveç - Haagaar Gözlemevi, Eina
207 Osservatorio Antonio Grosso İtalya Lo Osservatorio Antonio Grosso
208 Rivalta Gözlemevi İtalya ER Rivalta
209 Asiago-DLR Asteroid Survey (ADAS); Cima Ekar Station (#098); Asiago Gözlemevi (#043) İtalya V Asiago Gözlemevi, Cima Ekar-ADAS
210 Almaty Gözlemevi (Alma-Ata Gözlemevi; günümüzde: Tien Shan Astronomi Gözlemevi, #N42, Big Almaty Lake) Kazakistan - Alma-Ata
211 Scandicci Gözlemevi İtalya Tu Scandicci
212 La Dehesilla Gözlemevi (Observatorio La Dehesilla) İtalya
İspanya
AN Observatorio La Dehesilla
213 Montcabre Gözlemevi (Observatorio Montcabre) İtalya
İspanya
CT Observatorio Montcabre
214 Garching Gözlemevi Almanya FB Garching Gözlemevi
215 Buchloe Gözlemevi Almanya FB Buchloe
216 Côtes de Meuse Gözlemevi (Observatoire des Côtes de Meuse) Fransa GE Observatoire des Cote de Meuse
217 Assah Gözlemevi Kazakistan - Assah
218 Hyderabad Gözlemevi Hindistan - Hyderabad
219 Japal-Rangapur Gözlemevi Hindistan - Japal-Rangapur
220 Vainu Bappu Gözlemevi Hindistan - Vainu Bappu Gözlemevi, Kavalur
221 IAS Gözlemevi (IAS), Hakos location Namibya - IAS Gözlemevi, Hakos
222 Yerres-Canotiers Gözlemevi Fransa IDF Yerres-Canotiers
223 Madras Gözlemevi (Indian Institute of Astrophysics) Hindistan - Madras
224 Ottmarsheim Gözlemevi (Observatoire d'Ottmarsheim), gözlemci: Claudine Rinner Fransa GE Ottmarsheim
225 Northwood Ridge Gözlemevi, Northwood Amerika Birleşik Devletleri NH Northwood Ridge Gözlemevi
226 Guido Ruggieri Gözlemevi İtalya V Guido Ruggieri Gözlemevi, Padua
227 OrbitJet Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY OrbitJet Gözlemevi, Colden
228 Bruno Zugna Gözlemevi İtalya F Bruno Zugna Gözlemevi, Trieste
229 G. C. Gloriosi Astronomi Gözlemevi İtalya Cam G. C. Gloriosi Astronomi Gözlemevi, Salerno
230 Mount Wendelstein Gözlemevi Almanya FB Mt. Wendelstein Gözlemevi
231 Vesqueville Gözlemevi Belçika WAL Vesqueville
232 Masquefa Gözlemevi İspanya CT Masquefa Gözlemevi
233 Sauro Donati Astronomi Gözlemevi İtalya Tu Sauro Donati Astronomi Gözlemevi, San Vito
234 Coddenham Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Coddenham Gözlemevi
235 CAST Gözlemevi İtalya F CAST Gözlemevi, Talmassons
236 Tomsk Gözlemevi Rusya Tomsk Tomsk
237 Baugy Gözlemevi Fransa CVL Baugy
238 Grorudalen Optical Gözlemevi Norveç - Grorudalen Optical Gözlemevi
239 Michael Adrian Gözlemevi Almanya HE Trebur
240 Herrenberg Gözlemevi (Herrenberg Sternwarte); Herrenberg Almanya BW Herrenberg Sternwarte
241 Schaerding Gözlemevi Avusturya UA Schaerding
242 Varennes Gözlemevi Fransa Occ Varennes
243 Umbrella Gözlemevi Almanya NI Umbrella Gözlemevi, Fredenbeck
 244 Geocentric Tutulma Gözlemi Uzay yer merkezli Geocentric Occultation Observation
 245 Spitzer Space Telescope Uzay Yeryüzü takip Spitzer Space Telescope
246 Klet Gözlemevi Earth (KLENOT); Kleť Gözlemevi (#046) Çekya JC Klet Gözlemevi-KLENOT
 247 Roving Observer Uzay yer merkezli Roving Observer
 248 Hipparcos Uzay Yer istasyonlu Hipparcos
 249 SOHO Uzay L1 SOHO
 250 Hubble Space Telescope Uzay LEO Hubble Space Telescope
251 Arecibo Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PR Arecibo
252 Goldstone DSS 13,; Goldstone Deep Space Communications Complex Amerika Birleşik Devletleri CA Goldstone DSS 13, Fort Irwin
253 Goldstone DSS 14,; Goldstone Deep Space Communications Complex Amerika Birleşik Devletleri CA Goldstone DSS 14, Fort Irwin
254 Haystack Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Haystack, Westford
255 Evpatoria Gözlemevi Kırım Cumhuriyeti - Evpatoria
256 Green Bank Telescope Amerika Birleşik Devletleri WV Green Bank
257 Goldstone DSS 25,; Goldstone Deep Space Communications Complex Amerika Birleşik Devletleri CA Goldstone DSS 25, Fort Irwin
 258 Gaia uzay Gözlemevi Uzay L2 Gaia
259 EISCAT Tromso UHF Norveç - EISCAT Tromso UHF
260 Digitized Sky Survey (DSS); Siding Spring Gözlemevi (bkz.#413) Avustralya NSW Siding Spring Gözlemevi-DSS
261 Digitized Sky Survey (DSS); Palomar Gözlemevi (bkz.#675) Amerika Birleşik Devletleri CA Palomar Mountain-DSS
262 Digitized Sky Survey (DSS); ESA's La Silla bkz.#809 Şili Co European Southern Gözlemevi, La Silla-DSS
266 New Horizons KBO Search with the Subaru Telescope Amerika Birleşik Devletleri HI New Horizons KBO Search-Subaru
267 New Horizons KBO Search with the Canada–France–Hawaii Telescope Amerika Birleşik Devletleri HI New Horizons KBO Search-CFHT
268 New Horizons KBO Search with the Magellan II (Clay) telescope Şili Af New Horizons KBO Search-Magellan/Clay
269 New Horizons KBO Search with the Magellan I (Baade) telescope Şili Af New Horizons KBO Search-Magellan/Baade
 270 Unistellar Network, (ayrıca bkz. #247 ve MPC note Royal Gözlemevi, Edinburgh (ROE) Birleşik Krallık SCT Royal Gözlemevi, Blackford Hill, Edinburgh
278 Peking, Transit of Venus site Çin Beijing Peking, Transit of Venus site
279 Seeberg Gözlemevi, Gotha (1787–1857) Almanya TH Seeberg Gözlemevi, Gotha (1787-1857)
280 Lilienthal Gözlemevi Almanya SH Lilienthal
281 Bologna Gözlemevi İtalya ER Bologna
282 Bremen Gözlemevi Almanya HB Bremen
284 Driesen Gözlemevi, formerly Germany Polonya LV Driesen
285 Flammarion Gözlemevi Fransa IDF Flammarion Gözlemevi, Juvisy
286 Yunnan Gözlemevi Çin Yunnan Yunnan Gözlemevi
290 Vatican Advanced Technology Telescope (VATT); Mount Graham (ayrıca bkz. #G83) Amerika Birleşik Devletleri AZ Mt. Graham-VATT
291 LPL/Spacewatch II (1.8-meter telescope Burlington Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NJ Burlington, New Jersey
293 Burlington uzak alan Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NJ Burlington uzak alan
294 Astrophysical Gözlemevi, College of Staten Island Amerika Birleşik Devletleri NY Astrophysical Gzlm., College of Staten Island
295 Catholic University Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri DC Catholic University Gözlemevi, Washington
296 Dudley Gözlemevi (after 1893), Schenectady Amerika Birleşik Devletleri NY Dudley Gözlemevi, Albany (after 1893)
297 Middlebury College Gözlemevi of Middlebury College Amerika Birleşik Devletleri VT Middlebury
298 Van Vleck Gözlemevi, Middletown Amerika Birleşik Devletleri CT Van Vleck Gözlemevi
299 Bosscha Gözlemevi, Bandung Endonezya - Bosscha Gözlemevi, Lembang
300 Bisei Spaceguard CenterBATTeRS Japonya 33 Bisei Spaceguard Center-BATTeRS
301 Observatoire du Mont Mégantic Kanada QC Mont Megantic
302 University; Andes, Venezuela station (not built) Venezuela Mérida University; Andes station
303 Llano del Hato National Astronomi Gözlemevi (Observatorio Astronómico Nacional de Llano del Hato) Venezuela Mérida OAN de Llano del Hato, Mérida
304 Las Campanas Gözlemevi Şili Af Las Campanas Gözlemevi
305 Hainan Islve Station – (of the Purple Mountain Gzlm.; bkz.#330) Çin Shaanxi Purple Mountain, Hainan Islve station
306 Taya Beixo Gözlemevi Venezuela Lara Observatorio Taya Beixo, Barquisimeto
307 Shattuck Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NH Shattuck Gözlemevi, Hanover
309 Paranal Gözlemevi Şili Af Cerro Paranal
310 Minya da Planet CenterTest Code Amerika Birleşik Devletleri MA Minya da Planet Center Test Code
312 Tsingtao field Station, Xisha Islands Tayvan Kaohsiung Tsingtao field station, Xisha Islands
318 Quinns Rock Gözlemevi Avustralya WA Quinns Rock
319 Perth Gözlemevi, Perth-Lowell Telescope Avustralya WA Perth Gözlemevi, Perth-Lowell Telescope
320 Chiro Gözlemevi Avustralya WA Chiro Gözlemevi
321 Craigie Gözlemevi Avustralya WA Craigie
322 Perth Gözlemevi, (Bickley-MCT) Avustralya WA Perth Gözlemevi, Bickley-MCT
323 Perth Gözlemevi, (Bickley) Avustralya WA Perth Gözlemevi, Bickley
324 Shaho Station; Beijing Astronomi Gözlemevi Çin Beijing Peking Gözlemevi, Shaho Station
327 Xinglong Station (NAOC); Beijing Astronomi Gzlm. Çin Hebei Peking Gözlemevi, Xinglong Station
330 Purple Mountain Gözlemevi Çin Jiangsu Purple Mountain Gözlemevi, Nanking
333 Desert Eagle Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Desert Eagle Gözlemevi
334 Tsingtao Gözlemevi Çin Shandong Tsingtao
337 Sheshan Gözlemevi, formerly Zô-Sé Çin Shanghai Sheshan, formerly Zo-Se
340 Toyonaka Gözlemevi Japonya 27 Toyonaka
341 Akashina Gözlemevi Japonya 20 Akashina
342 Shishikui Gözlemevi Japonya 36 Shishikui
343 Younchun Gözlemevi Güney Kore Gyeonggi Younchun
344 Bohyunsan Optical Astronomy Gözlemevi (BOAO) Güney Kore North Gyeongsang Bohyunsan Optical Astronomy Gözlemevi
345 Sobaeksan Optical Astronomy Gözlemevi Güney Kore North Chungcheong Sobaeksan Optical Astronomy Gözlemevi
346 KNUE Astronomi Gözlemevi Güney Kore Sejong-si KNUE Astronomi Gözlemevi
347 Utsunomiya-Imaizumi Gözlemevi Japonya - Utsunomiya-Imaizumi
348 Ayabe Gözlemevi Japonya 26 Ayabe
349 Ageo Gözlemevi Japonya 11 Ageo
350 Kurohone Gözlemevi Japonya 10 Kurohone
351 Sakamoto Gözlemevi Japonya 25 Sakamoto
352 Konan Gözlemevi Japonya 25 Konan
353 Nishi Kobe Gözlemevi Japonya 28 Nishi Kobe
354 Kawachi Gözlemevi Japonya 09 Kawachi
355 Hadano Gözlemevi Japonya 14 Hadano
356 Kogota Gözlemevi Japonya 04 Kogota
357 Shimotsuma Gözlemevi Japonya 08 Shimotsuma
358 Nanyo Gözlemevi Japonya 06 Nanyo
359 Wakayama Gözlemevi Japonya 30 Wakayama
360 Kuma Kogen Astronomi Gözlemevi Japonya 38 Kuma Kogen
361 Sumoto Gözlemevi Japonya 28 Sumoto
362 Ray Gözlemevi Japonya 01 Ray Gözlemevi
363 Yamada Gözlemevi Japonya 40 Yamada
364 YCPM Kagoshima Station Japonya 46 YCPM Kagoshima Station
365 Uto Gözlemevi Japonya 29 Uto Gözlemevi
366 Miyasaka Gözlemevi Japonya 19 Miyasaka Gözlemevi
367 Yatsuka Gözlemevi Japonya 32 Yatsuka
368 Ochiai Gözlemevi Japonya 19 Ochiai
369 Chichibu Astronomi Gözlemevi, Naoto Satō Japonya 11 Chichibu
370 Kochi Gözlemevi Japonya 39 Kochi
371 Tokyo-Okayama (Okayama Astrophysical Gözlemevi; OAO); Tokyo Gözlemevi Japonya 33 Tokyo-Okayama
372 Geisei Gözlemevi Japonya 39 Geisei
373 Oishi Gözlemevi Japonya 30 Oishi
374 Minami-Oda Gözlemevi Japonya 28 Minami-Oda Gözlemevi
375 Uzurano Gözlemevi Japonya 28 Uzurano
376 Uenohara Gözlemevi Japonya 19 Uenohara
377 Kwasan Gözlemevi, Kyoto University (Kwasan ve Hida Observatories) Src Japonya 26 Kwasan Gözlemevi, Kyoto
378 Murou Gözlemevi Japonya 29 Murou
379 Hamamatsu-Yuto Gözlemevi Japonya 22 Hamamatsu-Yuto
380 Ishiki Gözlemevi Japonya 23 Ishiki
381 Kiso Gözlemevi, University of Tokyo Japonya 20 Tokyo-Kiso
382 Norikura Gözlemevi, of Tokyo Astronomik Gözlemevi Japonya 13 Tokyo-Norikura
383 Chirorin Gözlemevi Japonya 20 Chirorin
384 Shimada Gözlemevi Japonya 22 Shimada
385 Nihondaira Gözlemevi Japonya 22 Nihondaira Gözlemevi
386 Yatsugatake-Kobuchizawa Japonya 19 Yatsugatake-Kobuchizawa
387 Dodaira Gözlemevi of Tokyo Astronomi Gzlm. Japonya 11 Tokyo-Dodaira
388 Mitaka Gözlemevi, Mitaka, Tokyo (of National Astronomi Gözlemevi) Japonya 13 Tokyo-Mitaka
389 Tokyo Astronomik Gözlemevi (öncesinde 1938) Japonya 13 Tokyo (öncesinde 1938)
390 Utsunomiya Gözlemevi Japonya 09 Utsunomiya
391 Ayashi Station; Sendai Gzlm. Japonya 04 Sendai Gözlemevi, Ayashi Station
392 JCPM Sapporo Station Japonya 01 JCPM Sapporo Station
393 JCPM Sakura Station Japonya 08 JCPM Sakura Station
394 JCPM Hamatonbetsu Station Japonya 01 JCPM Hamatonbetsu Station
395 Tokyo-Asahikawa Japonya 01 Tokyo-Asahikawa
396 Asahikawa Gözlemevi Japonya 01 Asahikawa
397 Sapporo Science Center Japonya 01 Sapporo Science Center
398 Nagatoro Gözlemevi Japonya 11 Nagatoro
399 Kushiro Gözlemevi Japonya 01 Kushiro
400 Kitami Gözlemevi Japonya 01 Kitami
401 Oosato Gözlemevi Japonya 11 Oosato
402 Dynic Astronomi Gözlemevi Japonya 25 Dynic Astronomi Gözlemevi
403 Kani Gözlemevi Japonya 21 Kani
404 Yamamoto Gözlemevi Japonya 07 Yamamoto
405 Kamihoriguchi Gözlemevi Japonya 10 Kamihoriguchi
406 Bibai Gözlemevi Japonya 01 Bibai
407 Kahoku Gözlemevi Japonya 06 Kahoku
408 Mount Nyukasa Station Japonya 20 Nyukasa
409 Kiyose ve Mizuho Japonya 13 Kiyose ve Mizuho
410 Sengamine Gözlemevi Japonya 28 Sengamine
411 Oizumi Gözlemevi Japonya 10 Oizumi
412 Iwaki Gözlemevi Japonya 07 Iwaki
413 Siding Spring Gözlemevi Avustralya NSW Siding Spring Gözlemevi
414 Mount Stromlo Gözlemevi Avustralya ACT Mount Stromlo
415 Kambah Gözlemevi, Canberra Avustralya ACT Kambah
416 Barton Gözlemevi, Canberra Avustralya ACT Barton
417 Yanagida Astronomi Gözlemevi Japonya 17 Yanagida Astronomi Gözlemevi
418 Tamworth Gözlemevi Avustralya NSW Tamworth
419 Windsya da Gözlemevi Avustralya NSW Windsor
420 Sydney Gözlemevi Avustralya NSW Sydney
421 Mt. Kajigamori Japonya 39 Mt. Kajigamori, Otoyo
422 Loomberah Gözlemevi Avustralya NSW Loomberah
423 North Ryde Gözlemevi Avustralya NSW North Ryde
424 Macquarie Gözlemevi, Canberra Avustralya ACT Macquarie
425 Taylya da Range Gözlemevi Avustralya Qld Taylya da Range Gözlemevi, Brisbane
426 Woomera Gözlemevi Avustralya SA Woomera
427 Stockport Gözlemevi Avustralya SA Stockport
428 Reedy Creek Gözlemevi Avustralya Qld Reedy Creek
429 Hawker Gözlemevi Avustralya ACT Hawker
430 Rainbow Gözlemevi Avustralya NSW Rainbow Gözlemevi, Coonabarabran
431 Mount Tarana Gözlemevi Avustralya NSW Mt. Tarana Gözlemevi, Bathurst
432 Boambee Gözlemevi Avustralya NSW Boambee
433 Bagnall Beach Gözlemevi Avustralya NSW Bagnall Beach Gözlemevi
434 S. Benedetto Po Gözlemevi İtalya Lo S. Benedetto Po
435 G. Colombo Astronomi Gözlemevi İtalya V G. Colombo Astronomi Gözlemevi, Padua
436 Livergnano Gözlemevi (Osservatorio di Livergnano) İtalya ER Osservatorio di Livergnano
437 Haverford Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Haverford
438 Smith College Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Smith College Gözlemevi, Northampton
439 ROTSE-III Amerika Birleşik Devletleri NM ROTSE-III, Los Alamos
440 Elginfield Gözlemevi Kanada ON Elginfield Gözlemevi
441 Swilken Brae Gözlemevi Birleşik Krallık SCT Swilken Brae, St. Andrews
442 Gualba Gözlemevi İspanya CL Gualba Gözlemevi
443 Plomer Gözlemevi (Observatorio Astronomico Plomer) Arjantin BA Gzlm. Astronomico Plomer, Buenos Aires
444 Star Cruiser Gözlemevi, Anza Amerika Birleşik Devletleri CA Star Cruiser Gözlemevi
445 Observatori d'Ontinyent İspanya V Observatorio d'Ontinyent
446 Kingsnake Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Kingsnake Gözlemevi, Seguin
447 Centennial Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CO Centennial Gözlemevi
448 Desert Moon Gözlemevi; gözlemciler: Janet ve Berton L. Stevens (Src Griffin Hunter Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri SC Griffin Hunter Gözlemevi, Bethune
450 Carla Jane Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NC Carla Jane Gözlemevi, Charlotte
451 West Skies Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri KS West Skies Gözlemevi, Mulvane
452 Big Cypress Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri FL Big Cypress Gözlemevi, Fort Lauderdale
453 Edwards Raven Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Edwards Raven Gözlemevi
454 Marylve Space Grant Consortium Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Marylve Space Grant Consortium Gözlemevi
455 CBA Concord Amerika Birleşik Devletleri CA CBA Concord
456 Daventry Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Daventry Gözlemevi
457 Partizanske Gözlemevi Slovakya Trenčín Partizanske
458 Guadarrama Gözlemevi İspanya MD Guadarrama Gözlemevi
459 Smith River Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NH Smith River Gözlemevi, Danbury
460 Area 52 Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AR Area 52 Gözlemevi, Nashville
461 Piszkéstető Station –; Konkoly Gzlm., bkz.#561 ve #053; Src Mount Belleview Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MD Mount Belleview Gözlemevi
463 Sommers–Bausch Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CO Sommers-Bausch Gözlemevi, Boulder
464 Toby Point Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri RI Toby Point Gözlemevi, Narragansett
465 Takapuna Gözlemevi Yeni Zelanda Au Takapuna
466 Mount Molehill Gözlemevi Yeni Zelanda Au Mount Molehill Gözlemevi, Auckland
467 Stardome Gözlemevi (Aucklve Gözlemevi) Yeni Zelanda Au Aucklve Gözlemevi
468 Campo Catino Astronomi Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Campo Catino) İtalya La Astronomi Gözlemevi, Campo Catino
469 Courroux Gözlemevi İsviçre SWF Courroux
470 Ceccano Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Bellatrix) İtalya La Ceccano
471 Houstrup Gözlemevi Danimarka - Houstrup
472 Merlette Gözlemevi Fransa PACA Merlette
473 Mount John University Gözlemevi (University of Canterbury Mount John Gözlemevi; UCMJO), Yeni Zelanda Ca Mount John Gözlemevi, Lake Tekapo
475 Gözlemevi of Turin (öncesinde 1913) İtalya P Turin (öncesinde 1913)
476 Grange Gözlemevi Src İtalya P Grange Gözlemevi, Bussoleno
477 Galleywood Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Galleywood
478 Lamalou-les-Bains Gözlemevi Fransa Occ Lamalou-les-Bains
479 Sollies-Pont Gözlemevi Fransa PACA Sollies-Pont
480 Cockfield Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Cockfield
481 Moorwarfen Gözlemevi Almanya
Birleşik Krallık
SCT Moorwarfen
482 St. Andrews Gözlemevi (Gözlemevi; University of St Andrews) Birleşik Krallık - St. Andrews
483 Carter Gözlemevi Yeni Zelanda Mrl Carter Gözlemevi, Black Birch Station
484 Happy Valley Gözlemevi Yeni Zelanda W Happy Valley, Wellington
485 Carter Gözlemevi Yeni Zelanda W Carter Gözlemevi, Wellington
486 Palmerston North Gözlemevi Yeni Zelanda MW Palmerston North
487 Macnairston Gözlemevi Birleşik Krallık SCT Macnairston Gözlemevi
488 Newcastle upon Tyne Birleşik Krallık ENG Newcastle upon Tyne
489 Hemingford Abbots Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Hemingford Abbots
490 Wimborne Minster Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Wimborne Minster
491 Centro Astronómico de Yebes İspanya CM Centro Astronomico de Yebes
492 Mickleover Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Mickleover
493 Calar Alto Gözlemevi İspanya AN Calar Alto
494 Stakenbridge Gözlemevi, Kidderminster Birleşik Krallık ENG Stakenbridge
495 Altrincham Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Altrincham
496 Bishopstoke Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Bishopstoke
497 Ascot-Loudwater Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Ascot-Loudwater
498 Earls Barton Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Earls Barton
499 Cheam Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Cheam
 500 Geocentric (e.g. IRAS) Uzay - Geocentric
501 Herstmonceux Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Herstmonceux
502 Colchester Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Colchester
503 Cambridge Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Cambridge
504 Le Creusot Gözlemevi (Src Simon Stevin Gözlemevi Hollanda Noord Brabant Simon Stevin
506 Bendestorf Gözlemevi Almanya NI Bendestorf
507 Nyenheim Gözlemevi Hollanda Gelderland Nyenheim
508 Zeist Gözlemevi Hollanda Gelderland Zeist
509 La Seyne sur Mer Gözlemevi Fransa PACA La Seyne sur Mer
510 Siegen Gözlemevi Almanya NRW Siegen
511 Haute-Provence Gözlemevi (Observatoire de Haute-Provence; OHP) Fransa PACA Haute Provence
512 Leiden Gözlemevi (Sterrewacht Leiden; öncesinde 1860) Hollanda Zuid Holland Leiden (öncesinde 1860)
513 Lyons Gözlemevi Fransa ARA Lyons
514 Mundenheim Gözlemevi (1907–1913) Almanya RP Mundenheim (1907-1913)
515 Dhaun Gözlemevi (Volkssternwarte Dhaun) Almanya RP Volkssternwarte Dhaun, Kirn
516 Hamburg Gözlemevi (öncesinde 1909), German Empire Almanya H Hamburg (öncesinde 1909)
517 Geneva Gözlemevi (Gözlemevi of Geneva) (from 1967) İsviçre SWF Geneva (from 1967)
518 Marine Gözlemevi Almanya H Marine Gözlemevi, Hamburg
519 Meschede Gözlemevi Almanya NRW Meschede
520 Bonn Gözlemevi Almanya NRW Bonn
521 Remeis Gözlemevi (Dr. Remeis-Sternwarte) Almanya FB Remeis Gözlemevi, Bamberg
522 Gözlemevi of Strasbourg (Observatoire de Strasbourg) Fransa GE Strasbourg
523 Frankfurt Gözlemevi Almanya HE Frankfurt
524 Marburg Gözlemevi Src Kiel Gözlemevi Almanya SH Kiel
527 Göttingen Gözlemevi Almanya NI Göttingen
529 Christiania Gözlemevi Norveç - Christiania
530 Lübeck Gözlemevi Almanya SH Lubeck
531 Collegio Romano Gözlemevi (Osservatorio del Collegio Romano) İtalya La Collegio Romano, Rome
532 Bogenhausen Gözlemevi (1819–1938) (de:Universitäts-Sternwarte München; Bogenhausener Sternwarte; Sternwarte zu Bogenhausen) Königlichen Src Almanya FB Munich
533 Padua Gözlemevi İtalya V Padua
534 Leipzig Gözlemevi (since 1861) Almanya SN Leipzig (since 1861)
535 Palermo Astronomi Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Palermo "Giuseppe S. Vaiana") İtalya Si Palermo
536 Babelsberg Gözlemevi (Berlin Gözlemevi after 1913) Almanya BB Berlin-Babelsberg
537 Urania Gözlemevi of Berlin; Berlin Urania Gözlemevi (Urania Sternwarte) Almanya B Urania Gözlemevi, Berlin
538 Austrian Naval Gözlemevi ya da Pola Gözlemevi; (Sternwarte der kaiserlichen und königlichen Kriegsmarine in Pola; Marine-Sternwarte Pola) located in Pola, now Pula, Croatia Hırvatistan - Pola
539 Kremsmünster Gözlemevi Scr Avusturya UA Kremsmunster
540 Davidschlag Gözlemevi (Linz Gözlemevi; Private Gözlemevi Meyer/Obermair; Sternwarte Davidschlag) Avusturya UA Linz
541 Štefánik's Gözlemevi (Prague Gözlemevi) Çekya Prague Prague
542 Falkenbkz.Gözlemevi Almanya BB Falkensee
543 Leipzig Gözlemevi (öncesinde 1861), German Empire Almanya
Alman İmparatorluğu
SN Leipzig (öncesinde 1861)
544 Wilhelm Foerster Gözlemevi (Wilhelm-Foerster-Sternwarte) Almanya B Wilhelm Foerster Gözlemevi, Berlin
545 Viyana Gözlemevi (1879'dan önce), Avusturya-Macaristan Avusturya Vi Viyana (1879'dan önce)
546 Oppolzer Gözlemevi Avusturya Vi Oppolzer Gözlemevi, Viyana
547 Breslau Gözlemevi (former German Empire; günümüzde: Wroclaw University Astronomi Gözlemevi) Polonya LSV Wroclaw, former Breslau
548 Berlin Gözlemevi (1835–1913) (Berliner Sternwarte, Berlin Gözlemevi, öncesinde 1913) Almanya B Berlin (1835-1913)
549 Uppsala Astronomi Gözlemevi (UAO; Astronomiska observatoriet i Uppsala) İsveç Up Uppsala
550 Schwerin Gözlemevi Almanya MV Schwerin
551 Hurbanovo Gözlemevi, formerly O'Gyalla Slovakya Nitra Hurbanovo, formerly O'Gyalla
552 San Vittore Gözlemevi (Osservatorio San Vittore) İtalya ER Osservatorio S. Vittore, Bologna
553 Chorzów Gözlemevi Polonya SV Chorzow
554 Burgsolms Gözlemevi Almanya NI Burgsolms Gözlemevi, Wetzlar
555 Cracow-Fort Skała Gözlemevi Polonya LPV Cracow-Fort Skala
556 Reintal Gözlemevi Almanya FB Reintal, Munich
557 Ondřejov Gözlemevi (Observatoř Ondřejov); gözlemciler: Marek Wolf, Josef Hanuš[2] Çekya SK Ondrejov
558 Warsaw Gözlemevi Polonya MV Warsaw
559 Serra La Nave Gözlemevi İtalya Si Serra La Nave
560 Piszkéstető Station –; Konkoly Gzlm., Budapest,bkz.#461 ve #053 Macaristan - Piszkesteto Stn. (Konkoly)
562 Figl Gözlemevi Avusturya LA Figl Gözlemevi, Viyana
563 Seewalchen Gözlemevi Avusturya UA Seewalchen
564 Herrsching Gözlemevi Almanya FB Herrsching
565 Bassano Bresciano Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Bassano Bresciano) İtalya Lo Bassano Bresciano
566 Haleakala-NEAT/GEODSS Amerika Birleşik Devletleri HI Haleakala-NEAT/GEODSS
567 Chions Gözlemevi (Osservatorio di Chions; Chaonis Gözlemevi) İtalya F Chions
568 Cavriana Gözlemevi (Osservatorio "Giordano Bruno") İtalya Lo Cavriana
572 Cologne Gözlemevi Almanya NRW Cologne
573 Eldagsen Gözlemevi Almanya NI Eldagsen
574 Gottolengo Gözlemevi İtalya Lo Gottolengo
575 La Chaux de Fonds Gözlemevi İsviçre SWF La Chaux de Fonds
576 Burwash Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Burwash
577 Metzerlen Gözlemevi İsviçre SWG Metzerlen Gözlemevi
578 Linden Gözlemevi Avustralya
Güney Afrika Cumhuriyeti
Gauteng Linden Gözlemevi
579 Novi Ligure Gözlemevi İtalya P Novi Ligure
580 Graz University Gözlemevi Avusturya S Graz
581 Sedgefield Gözlemevi Güney Afrika Cumhuriyeti WC Sedgefield
582 Orwell Park Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Orwell Park
583 Odessa-Mayaki Gözlemevi Ukrayna Odessa Odessa-Mayaki
584 Leningrad Gözlemevi Rusya Saint Petersburg Leningrad
585 Kiev comet station Ukrayna Kiev (Oblast) Kyiv comet station
586 Pic du Midi Gözlemevi (Observatoire du Pic du Midi) Fransa Occ Pic du Midi
587 Sormano Astronomi Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Sormano) İtalya Lo Sormano
588 Eremo di Tizzano Gözlemevi İtalya ER Eremo di Tizzano
589 Santa Lucia Stroncone Astronomi Gözlemevi (Osservatorio Astrometrico Santa Lucia Stroncone); gözlemciler: Antonio Vagnozzi[2] İtalya U Santa Lucia Stroncone
590 Metzerlen Gözlemevi İsviçre SWG Metzerlen
591 Resse Gözlemevi Almanya NI Resse Gözlemevi
592 Solingen Gözlemevi Almanya NRW Solingen
593 Monte Argentario Gözlemevi İtalya Tu Monte Argentario
594 Monte Autore Gözlemevi İtalya La Monte Autore
595 Farra d'Isonzo Gözlemevi (Astronomi Gözlemevi of Farra d'Isonzo; Osservatorio Astronomico di Farra d'Isonzo) İtalya F Farra d'Isonzo
596 Colleverde di Guidonia Gözlemevi (Osservatorio Colleverde di Guidonia) İtalya La Colleverde di Guidonia
597 Springe Gözlemevi Almanya NI Springe
598 Loiano Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Loiano) İtalya ER Loiano
599 Campo Imperatore Near-Earth Object Survey (CINEOS) İtalya Ab Campo Imperatore-CINEOS
600 TLC Gözlemevi İtalya ER TLC Gözlemevi, Bologna
601 Engelhardt Gözlemevi Almanya SN Engelhardt Gözlemevi, Dresden
602 Urania Gözlemevi Avusturya Vi Urania Gözlemevi, Viyana
603 Bothkamp Gözlemevi (Sternwarte Bothkamp), Kiel Src Archenhold Gözlemevi (Archenhold Sternwarte) Almanya B Archenhold Sternwarte, Berlin-Treptow
605 Marl Gözlemevi Almanya NRW Marl
606 Norderstedt Gözlemevi Almanya SH Norderstedt
607 Hagen Gözlemevi; ile karıştırmayın : #B86 Almanya NRW Hagen Gözlemevi, Ronkhausen
608 Air Force Maui Optical ve Supercomputing Gözlemevi (AMOS) Haleakala-AMOS Amerika Birleşik Devletleri HI Haleakala-AMOS
609 Polino Gözlemevi (Osservatorio Polino) İtalya U Osservatorio Polino
610 Pianoro Gözlemevi İtalya ER Pianoro
611 Starkenburg Gözlemevi (Heppenheim Gözlemevi; Starkenburg-Sternwarte) Almanya NI Starkenburg Sternwarte, Heppenheim
612 Lenkerbeck Gözlemevi Almanya NRW Lenkerbeck
613 Heisingen Gözlemevi Almanya NRW Heisingen
614 Soisy-sur-Seine Gözlemevi Fransa IDF Soisy-sur-Seine
615 Gözlemevi of Saint-Veran (Src) Fransa PACA St. Veran
616 Brno Gözlemevi Çekya South Moravia Brno
617 Arbonne-la-Forêt Gözlemevi Fransa IDF Arbonne la Foret
618 Martigues Gözlemevi Fransa PACA Martigues
619 Sabadell Gözlemevi İspanya CT Sabadell
620 Astronomi Gözlemevi of Mallorca (Observatorio Astronómico de Mallorca); gözlemci: Reiner Stoss, Salvadya da Sánchez, Jaume Nomen[2] İspanya IB Observatorio Astronomico de Mallorca
621 Bergisch Gladbach Gözlemevi Almanya NRW Bergisch Gladbach
622 Oberwichtrach Gözlemevi İsviçre SWG Oberwichtrach
623 Liège Gözlemevi Belçika WAL Liege
624 Dertingen Gözlemevi Almanya BW Dertingen
625 Air Force Maui Optical ve Supercomputing Gözlemevi (AMOS) Kihei Amerika Birleşik Devletleri HI Kihei-AMOS Remote Maui Experimental Site
626 Geel Gözlemevi Belçika VLG Geel
627 Blauvac Gözlemevi (Observatoire de Blauvac) gözlemci: René Roy[2] Fransa PACA Blauvac
628 Turtle Star Gözlemevi Src Szeged Gözlemevi, JATE Gözlemevi Macaristan - Szeged Gözlemevi
630 Osenbach Gözlemevi Fransa GE Osenbach
631 Hamburg-Georgswerder Almanya H Hamburg-Georgswerder
632 San Paolo a Mosciano Gözlemevi İtalya Tu San Polo A Mosciano
633 Romito Gözlemevi İtalya Lo Romito
634 Crolles Gözlemevi Fransa ARA Crolles
635 Pergignan Gözlemevi Fransa Occ Pergignan
636 Walter Hohmann Gözlemevi (Essen Gözlemevi) Src Hamburg-Himmelsmoya da Gözlemevi Almanya H Hamburg-Himmelsmoor
638 Detmold Gözlemevi Almanya NRW Detmold
639 Dresden Gözlemevi Almanya SN Dresden
640 Senftenberger Gözlemevi (Senftenberger Sternwarte) Çekya SK Senftenberger Sternwarte
641 Overberg Gözlemevi Güney Afrika Cumhuriyeti WC Overberg
642 Oak Bay Kanada BC Oak Bay, Victoria
643 OCA-Anza Gözlemevi (Orange County Astronomers – Anza) Amerika Birleşik Devletleri CA OCA-Anza Gözlemevi
644 Near-Earth Asteroid Tracking (NEAT); (Palomar Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri CA Palomar Mountain/NEAT
645 Sloan Digital Sky Survey (SDSS), Sunspot,; (Apache Point Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri NM Apache Point-Sloan Digital Sky Survey
646 Santana Gözlemevi: gözlemci: Robert Stephens (bkz.#G79, #U81)[2] Amerika Birleşik Devletleri CA Santana Gözlemevi, Rancho Cucamonga
647 Stone Finder Gözlemevi Kanada AB Stone Finder Gözlemevi, Calgary
648 Winer Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Winer Gözlemevi, Sonoita
649 Powell Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri KS Powell Gözlemevi, Louisburg
650 Temecula Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Temecula
651 Grasslands Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Grasslands Gözlemevi, Tucson
652 Rock Finder Gözlemevi Kanada AB Rock Finder Gözlemevi, Calgary
653 Torus Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WA Torus Gözlemevi, Buckley
654 Table Mountain Gözlemevi, Wrightwood-PHMC Amerika Birleşik Devletleri CA Table Mountain Gözlemevi, Wrightwood-PHMC
655 Sooke Gözlemevi Kanada BC Sooke
656 Victoria Gözlemevi Kanada BC Victoria
657 Climenhaga Gözlemevi Kanada BC Climenhaga Gözlemevi, Victoria
658 National Research Council of Canada (Dominion Astrophysical Gözlemevi, Saanich) Kanada BC National Research Council of Canada
659 Heron Cove Gözlemevi, Orcas Amerika Birleşik Devletleri WA Heron Cove Gözlemevi, Orcas
660 Leuschner Gözlemevi, Berkeley Amerika Birleşik Devletleri CA Leuschner Gözlemevi, Berkeley
661 Rothney Astrophysical Gözlemevi, Priddis Kanada AB Rothney Astrophysical Gözlemevi, Priddis
662 Lick Gözlemevi, Mount Hamilton Amerika Birleşik Devletleri CA Lick Gözlemevi, Mount Hamilton
663 Red Mountain Gözlemevi, Ivins Amerika Birleşik Devletleri UT Red Mountain Gözlemevi
664 Manastash Ridge Gözlemevi, Ellensburg Amerika Birleşik Devletleri WA Manastash Ridge Gözlemevi
665 Wallis Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Wallis Gözlemevi
666 Moorpark College Gözlemevi, Ventura County Amerika Birleşik Devletleri CA Moorpark College Gözlemevi
667 Wanapum Dam Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WA Wanapum Dam
668 San Emigdio Peak Amerika Birleşik Devletleri CA San Emigdio Peak
669 Ojai Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Ojai
670 Stony Ridge Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Stony Ridge
672 Mount Wilson Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Mount Wilson
673 Table Mountain Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Table Mountain Gözlemevi, Wrightwood
674 Ford Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Ford Gözlemevi, Wrightwood
675 Palomar Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Palomar Mountain
676 San Clemente Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA San Clemente
677 Lake Arrowhead Amerika Birleşik Devletleri CA Lake Arrowhead
678 Fountain Hills Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Fountain Hills
679 National Astronomi Gözlemevi (Mexico) Meksika Baja California San Pedro Martir
680 Los Angeles Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Los Angeles
681 Calgary Gözlemevi (Centre for Backyard Astrophysics) Kanada AB Calgary
682 Crescent Butte Gözlemevi; gözlemci Edwin E. Sheridan Amerika Birleşik Devletleri UT Kanab
683 Goodricke-Pigott Gözlemevi, Tucson Amerika Birleşik Devletleri AZ Goodricke-Pigott Gözlemevi, Tucson
684 Prescott Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Prescott
685 Williams Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Williams
686 U. of Minn. Kızılötesi Gzlm., Mt. Lemmon (UMN Mount Lemmon Observing Facility) Amerika Birleşik Devletleri AZ U. of Minn. Infrared Gzlm., Mt. Lemmon
687 Northern Arizona University Amerika Birleşik Devletleri AZ Northern Arizona University, Flagstaff
688 Lowell Gözlemevi, Anderson Mesa Station Amerika Birleşik Devletleri AZ Lowell Gözlemevi, Anderson Mesa Station
689 United States Naval Gözlemevi Flagstaff Station (NOFS) Amerika Birleşik Devletleri AZ U.S. Naval Gözlemevi, Flagstaff
690 Lowell Gözlemevi; gözlemci: Brian Skiff Amerika Birleşik Devletleri AZ Lowell Gözlemevi, Flagstaff
691 Spacewatch; Kitt Peak, Steward Gözlemevi (0.9-meter telescope Steward Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Steward Gözlemevi, Tucson
693 Catalina Station Amerika Birleşik Devletleri AZ Catalina Station, Tucson
694 Tumamoc Hill; Steward Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Tumamoc Hill, Tucson
695 Kitt Zirvesi Ulusal Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Kitt Peak
696 Fred Lawrence Whipple Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Whipple Gözlemevi, Mt. Hopkins
697 MDM Gözlemevi; Kitt Peak, McGraw-Hill Amerika Birleşik Devletleri AZ Kitt Peak, McGraw-Hill
698 Mt. Bigelow Amerika Birleşik Devletleri AZ Mt. Bigelow
699 Lowell Gözlemevi Near-Earth-Object Search (LONEOS); Anderson Mesa Station, Lowell Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Lowell Gözlemevi-LONEOS
700 Chinle Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Chinle
701 Junk Bond Gözlemevi, Sierra Vista Amerika Birleşik Devletleri AZ Junk Bond Gözlemevi, Sierra Vista
702 Joint Gözlemevi ya da Magdalena Ridge Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri NM Joint Gzlm. ya da kuyruklu yıldız araştırması, Socorro
703 Catalina Sky Survey, Tucson Amerika Birleşik Devletleri AZ Catalina Sky Survey
704 Lincoln Laboratory ETS (Lincoln Laboratory's Experimental Test Site), Socorro, (ayrıca bkz. LINEAR) Amerika Birleşik Devletleri NM Lincoln Laboratory ETS, New Mexico
705 Apache Point, Sunspot (Apache Point Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri NM Apache Point
706 Salida Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CO Salida
707 Chamberlin field station Amerika Birleşik Devletleri CO Chamberlin field station
708 Chamberlin Gözlemevi, Denver Amerika Birleşik Devletleri CO Chamberlin Gözlemevi, Denver
709 W & B Gözlemevi, Warren & Beverly" Offutt Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NM W & B Gözlemevi, Cloudcroft
710 MPO Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CO MPO Gözlemevi, Florissant
711 McDonald Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX McDonald Gözlemevi, Fort Davis
712 USAF Academy Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CO USAF Academy Gözlemevi, Colorado Springs
713 Thornton Gözlemevi; gözlemci: Robert A. Koff (ayrıca bkz. #H09) Amerika Birleşik Devletleri CO Thornton
714 Bağdat Gözlemevi (Bagdat) Amerika Birleşik Devletleri AZ Bağdat
715 Jornada Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NM Jornada Gözlemevi, Las Cruces
716 Palmer Divide Gözlemevi; gözlemci: Brian D. Warner Amerika Birleşik Devletleri CO Palmer Divide Gözlemevi, Colorado Springs
717 Prude Ranch Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Prude Ranch
718 University of Utah, Tooele Amerika Birleşik Devletleri UT Tooele
719 Etscorn Gözlemevi (Frank T. Etscorn Campus Gözlemevi, Socorro New Mexico Tech Astronomy Club Src Amerika Birleşik Devletleri NM Etscorn Gözlemevi
720 Universidad de Monterrey Gözlemevi, Nuevo León Meksika - Universidad de Monterrey
721 Lime Creek Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NE Lime Creek
722 Missouri City Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Missouri City
723 Cottonwood Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OK Cottonwood Gözlemevi, Ada
724 National Gözlemevi (Observatorio Astronómico Nacional; Observatorio de Tacubaya) Meksika - National Gözlemevi, Tacubaya
725 Fair Oaks Ranch Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Fair Oaks Ranch
726 Fire in the Sky Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MN Brainerd
727 Zeno Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OK Zeno Gözlemevi, Edmond
728 Corpus Christi Amerika Birleşik Devletleri TX Corpus Christi
729 Glenlea Astronomi Gözlemevi Kanada MB Glenlea Astronomi Gözlemevi, Winnipeg
730 University of North Dakota, Grve Forks Amerika Birleşik Devletleri ND University of North Dakota, Grve Forks
731 Rose-Hulman Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IN Rose-Hulman Gözlemevi, Terre Haute
732 Oaxaca Gözlemevi Meksika - Oaxaca
733 Allen Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Allen, Texas
734 Farpoint Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri KS Farpoint Gözlemevi, Eskridge
735 George Gözlemevi (Needville Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri TX George Gözlemevi, Needville
736 Houston Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX Houston
737 New Bullpen Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri GA New Bullpen Gözlemevi, Alpharetta
738 Gözlemevi; State University of Missouri Amerika Birleşik Devletleri MO Gözlemevi; State University of Missouri
739 Sunflower Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri KS Sunflower Gözlemevi, Olathe
740 SFA Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX SFA Gözlemevi, Nacogdoches
741 Goodsell Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MN Goodsell Gözlemevi, Northfield
742 Drake University Amerika Birleşik Devletleri IA Drake University, Des Moines
743 University of Minnesota Amerika Birleşik Devletleri MN University of Minnesota, Minneapolis
744 Doyan Rose Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IN Doyan Rose Gözlemevi, Indianapolis
745 Glasgow Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MO Morrison Gözlemevi, Glasgow
746 Brooks Astronomi Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Brooks Gözlemevi, Mt. Pleasant
747 Highlve Road Park Gözlemevi (Baton Rouge Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri LA Highlve Road Park Gözlemevi
748 Van Allen Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IA Van Allen Gözlemevi, Iowa City
749 Oakwood Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri GA Oakwood
750 Hobbs Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WI Hobbs Gözlemevi, Fall Creek
751 Lake Saint Louis Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MO Lake Saint Louis
752 Puckett Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri GA Puckett Gözlemevi, Mountain Town
753 Washburn Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WI Washburn Gözlemevi, Madison
754 Yerkes Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WI Yerkes Gözlemevi, Williams Bay
755 Optec Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Optec Gözlemevi
756 Dearborn Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IL Dearborn Gözlemevi, Evanston
757 High Point Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NC High Point
758 Astronaut Memorial Planetarium & Gözlemevi (BCC Gözlemevi; Brevard Community College Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri FL BCC Gözlemevi, Cocoa
759 Nashville Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TN Nashville
760 Goethe Link Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IN Goethe Link Gözlemevi, Brooklyn
761 Quail Hollow Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri FL Zephyrhills
762 Four Winds Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Four Winds Gözlemevi, Lake Leelanau
763 King City Gözlemevi Kanada ON King City
764 Puckett Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri GA Puckett Gözlemevi, Stone Mountain
765 Cincinnati Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OH Cincinnati
766 Michigan State University Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Michigan State University Gzlm., East Lansing
767 Angell Hall Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Ann Arbor
768 UM-Dearborn Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Dearborn Gözlemevi
769 McMillin Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OH McMillin Gözlemevi, Columbus
770 Crescent Moon Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OH Crescent Moon Gözlemevi, Columbus
771 Boyeros Gözlemevi (Observatorio de Rancho Boyeros) Küba - Boyeros Gözlemevi, Havana
772 Boltwood Gözlemevi Kanada ON Boltwood Gözlemevi, Stittsville
773 Warner ve Swasey Gözlemevi – Cleveland Amerika Birleşik Devletleri OH Warner ve Swasey Gözlemevi, Cleveland
774 Warner ve Swasey Nassau Station – Chardon Amerika Birleşik Devletleri OH Warner ve Swasey Nassau Station, Chardon
775 Sayre Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Sayre Gözlemevi, South Bethlehem
776 Foggy Bottom Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Foggy Bottom, Hamilton
777 Toronto Gözlemevi Kanada ON Toronto
778 Allegheny Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Allegheny Gözlemevi, Pittsburgh
779 David Dunlap Gözlemevi Kanada ON David Dunlap Gözlemevi, Richmond Hill
780 Leander McCormick Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri VA Leander McCormick Gözlemevi, Charlottesville
781 Quito Gözlemevi Ekvador - Quito
782 Quito, kuyruklu yıldız astrograf istasyonu Ekvador - Quito, comet astrograph station
783 Rixeyville Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri VA Rixeyville
784 Stull Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Stull Gözlemevi, Alfred University
785 Fitz-Randolph Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NJ Fitz-Randolph Gözlemevi, Princeton
786 United States Naval Gözlemevi (USNO; 1893'ten beri) Amerika Birleşik Devletleri D.C. U.S. Naval Gzlm., Washington (since 1893)
787 United States Naval Gözlemevi (USNO; öncesinde 1893) Amerika Birleşik Devletleri D.C. U.S. Naval Gzlm., Washington (öncesinde 1893)
788 Mount Cuba Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri DE Mount Cuba Gözlemevi, Wilmington
789 Litchfield Gözlemevi (Hamilton College), Oneida County; ile karıştırmayın #845 Amerika Birleşik Devletleri NY Litchfield Gözlemevi, Clinton
790 Dominion Gözlemevi Kanada ON Dominion Gözlemevi, Ottawa
791 Flower ve Cook Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Flower ve Cook Gözlemevi, Philadelphia
792 University of Rhode Island Amerika Birleşik Devletleri RI University of Rhode Island, Quonochontaug
793 Dudley Gözlemevi (öncesinde 1893) Amerika Birleşik Devletleri NY Dudley Gözlemevi, Albany (öncesinde 1893)
794 Vassar College Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Vassar College Gözlemevi, Poughkeepsie
795 Rutherford Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Rutherford
796 Stamford Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CT Stamford
797 Yale University Gözlemevi – New Haven Amerika Birleşik Devletleri CT Yale Gözlemevi, New Haven
798 Yale University Gözlemevi – Bethany Amerika Birleşik Devletleri CT Yale Gözlemevi, Bethany
799 Winchester Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Winchester
800 Boyden Station; Harvard Gözlemevi Peru - Harvard Gözlemevi, Arequipa
801 Oak Ridge Gözlemevi (George R. Agassiz Station) Amerika Birleşik Devletleri MA Oak Ridge Gözlemevi
802 Harvard College Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Harvard Gözlemevi, Cambridge
803 Taunton Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Taunton
804 Santiago-San Bernardo Gözlemevi Şili - Santiago-San Bernardo
805 Cerro El Roble Station (of Chile's National Astronomi Gözlemevi, bkz.#806), Santiago Şili - Santiago-Cerro El Roble
806 National Astronomi Gözlemevi (Chile) Şili - Santiago-Cerro Calán
807 Cerro Tololo Inter-American Gözlemevi Şili Co Cerro Tololo Gözlemevi, La Serena
808 Félix Aguilar Gözlemevi (Observatorio Félix Aguilar; Observatorio Astronómico Félix Aguilar; Dr. Carlos U. Cesco Gözlemevi; Estación de Altura Carlos Ulrico Cesco) Arjantin J El Leoncito
809 La Silla Gözlemevi; European Southern Gözlemevi (ESO) Şili Co European Southern Gözlemevi, La Silla
810 George R. Wallace Jr. Astrophysical Gözlemevi (WAO) Amerika Birleşik Devletleri MA Wallace Gözlemevi, Westford
811 Maria Mitchell Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Maria Mitchell Gözlemevi, Nantucket
812 Viña del Mar Gözlemevi Şili - Vina del Mar
813 Santiago-Quinta Normal (1862–1920) (bkz.#806, National Astronomi Gözlemevi) Şili - Santiago-Quinta Normal (1862-1920)
814 North Scituate Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri RI North Scituate
815 Santiago-Santa Lucia (1849–1861) (bkz.#806, National Astronomi Gözlemevi) Şili - Santiago-Santa Lucia (1849-1861)
816 Rve Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Rve Gözlemevi
817 Sudbury Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Sudbury
818 Gémeaux Gözlemevi (Observatoire Gémeaux) Kanada QC Gemeaux Gözlemevi, Laval
819 Val-des-Bois Gözlemevi Kanada QC Val-des-Bois
820 Tarija Gözlemevi Bolivya - Tarija
821 Bosque Alegre Station (Estación Astrofísica de Bosque Alegre); Córdoba Gözlemevi, bkz.#822 Arjantin Cór Cordoba-Bosque Alegre
822 Argentine National Gözlemevi (Córdoba Gözlemevi; Astronomi Gözlemevi of Córdoba; Observatorio Astronómico de Córdoba) Arjantin Cór Cordoba
823 Scott Gözlemevi (Fitchburg Gözlemevi) Src Amerika Birleşik Devletleri MA Fitchburg
824 Lake Clear Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Lake Clear
825 Granville Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Granville
826 Plessisville Gözlemevi, Plessisville Kanada QC Şablon:Not a typo
827 Saint-Félicien Gözlemevi Kanada QC Saint-Felicien
828 Assonet Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Assonet
829 Leoncito Astronomi Complex (Complejo Astronómico El Leoncito), ayrıca bkz. #808 Arjantin J Complejo Astronomico El Leoncito
830 Hudson Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NH Hudson
831 Rosemary Hill Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri FL Rosemary Hill Gözlemevi, University of Florida
832 Etters Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Etters
833 Mercedes Gözlemevi (Observatorio Astronomico de Mercedes) Arjantin BA Gzlm. Astronomico de Mercedes, Buenos Aires
834 Drum Hill Station Amerika Birleşik Devletleri MA Drum Hill Station, Chelmsford
836 Furnace Brook Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri RI Furnace Brook Gözlemevi, Cranston
837 Jupiter Gözlemevi; Boca Raton Gözlemevi; Boca Raton; gözlemci: B. A. Segal Src Dayton Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri OH Dayton
839 La Plata Astronomi Gözlemevi (Observatorio Astronómico de La Plata) Arjantin LP La Plata
840 Flint Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Flint
841 Martin Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri VA Martin Gözlemevi, Blacksburg
842 Gettysburg College Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA Gettysburg College Gözlemevi
843 Emerald Lane Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AL Emerald Lane Gözlemevi, Decatur
844 Los Molinos Gözlemevi (Observatorio Astronómico Los Molinos) Uruguay - Observatorio Astronomico Los Molinos
845 Clinton B. Ford Gözlemevi; ile karıştırmayın #789 Amerika Birleşik Devletleri NY Ford Gözlemevi, Ithaca
846 Principia Astronomi Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IL Principia Astronomi Gözlemevi, Elsah
847 Lunar Cafe Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MI Lunar Cafe Observator, Flint
848 Tenagra Gözlemevi Src Amerika Birleşik Devletleri OR Tenagra Gözlemevi, Cottage Grove
849 Everstar Gözlemevi (EverStaR Gözlemevi) Amerika Birleşik Devletleri KS Everstar Gözlemevi, Olathe
850 Cordell-Lorenz Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TN Cordell-Lorenz Gözlemevi, Sewanee
851 Burke-Gaffney Gözlemevi Kanada NS Burke-Gaffney Gözlemevi, Halifax
852 River Moss Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MO River Moss Gözlemevi, St. Peters
853 Biosphere 2 Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Biosphere 2 Gözlemevi
854 Sabino Canyon Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Sabino Canyon Gözlemevi, Tucson
855 Wayside Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MN Wayside Gözlemevi, Minnetonka
856 Roach Motel Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Riverside
857 Iowa Robotic Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Iowa Robotic Gözlemevi, Sonoita
858 Tebbutt Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NM Tebbutt Gözlemevi, Edgewood
859 Wykrota Gözlemevi (Observatório Wykrota); CEAMIG (Centro de Estudos Astronômicos de Minas Gerais) Brezilya MG Wykrota Gözlemevi-CEAMIG
860 Valinhos Gözlemevi Brezilya SP Valinhos
861 Barão Geraldo Gözlemevi Brezilya SP Barao Geraldo
862 Saku Gözlemevi Japonya - Saku
863 Furukawa Gözlemevi Japonya - Furukawa
864 Kumamoto Civil Astronomi Gözlemevi (KCAO) Japonya - Kumamoto
865 Emmy Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Emmy Gözlemevi, New Paltz
866 United States Naval Academy Amerika Birleşik Devletleri MD U.S. Naval Academy, Michelson
867 Saji Gözlemevi Japonya - Saji Gözlemevi
868 Hidaka Gözlemevi Japonya - Hidaka Gözlemevi
869 Tosa Gözlemevi Japonya - Tosa
870 Campinas Gözlemevi (Observatório de Campinas; Observatório Municipal de Campinas "Jean Nicolini") Brezilya SP Campinas
871 Akou Gözlemevi Japonya - Akou
872 Tokushima-Kainan Astronomi Gözlemevi Japonya 36 Tokushima
873 Kurashiki Gözlemevi, Okayama Astrophysical Gözlemevi Japonya 33 Kurashiki Gözlemevi
874 Pico dos Dias Gözlemevi (Observatório Pico dos Dias) Brezilya MG Observatorio do Pico dos Dias, Itajubá
875 Yorii Gözlemevi Japonya - Yorii
876 Honjo Gözlemevi Japonya - Honjo
877 Okutama Gözlemevi Japonya - Okutama
878 Kagiya Gözlemevi Japonya - Kagiya
879 Tōkai Gözlemevi Japonya 23 Tokai
880 National Gözlemevi (Brazil) (Rio de Janeiro Gözlemevi; Observatório Nacional; ON) Brezilya RJ Rio de Janeiro
881 Toyota Gözlemevi Japonya 23 Toyota
882 JCPM Oi Station Japonya - JCPM Oi Station
883 Shizuoka Gözlemevi Japonya 22 Shizuoka
884 Kawane Gözlemevi Japonya - Kawane
885 JCPM Yakiimo Station Japonya 22 JCPM Yakiimo Station
886 Mishima Gözlemevi (Gzlm.Susono, Shizuoka ve Mishima, Shizuoka) Japonya 22 Mishima
887 Ojima Gözlemevi Japonya 10 Ojima
888 Gekko Gözlemevi Japonya 22 Gekko
889 Karasuyama Gözlemevi Japonya - Karasuyama
890 JCPM Tone Station Japonya - JCPM Tone Station
891 JCPM Kimachi Station Japonya - JCPM Kimachi Station
892 YGCO Hoshikawa ve Nagano Stations Japonya 20 YGCO Hoshikawa ve Nagano Stations
893 Sendai Astronomi Gözlemevi (Sendai Municipal Gözlemevi) Japonya - Sendai Municipal Gözlemevi
894 Kiyosato Gözlemevi Japonya - Kiyosato
895 Hatamae Gözlemevi Japonya - Hatamae
896 Yatsugatake South Base Gözlemevi (#386 Yatsugatake-Kobuchizawa) Japonya 13 Yatsugatake South Base Gözlemevi
897 YGCO Chiyoda Station (YGCO: Yamaneko Group of Comet Observers) Japonya - YGCO Chiyoda Station
898 Fujieda Gözlemevi Japonya 22 Fujieda
899 Toma Gözlemevi Japonya - Toma
900 Moriyama Gözlemevi Japonya 25 Moriyama
901 Tajimi Gözlemevi Japonya 21 Tajimi
902 Ootake Gözlemevi Japonya - Ootake
903 Fukuchiyama ve Kannabe Gözlemevi Japonya - Fukuchiyama ve Kannabe
904 Go-Chome ve Kobe-Suma Gözlemevi Japonya - Go-Chome ve Kobe-Suma
905 Nachi-Katsuura Gözlemevi Japonya 30 Nachi-Katsuura Gözlemevi
906 Cobram Gözlemevi Avustralya Vic Cobram
907 Melbourne Gözlemevi Avustralya Vic Melbourne
908 Toyama Gözlemevi Japonya - Toyama
909 Snohomish Hilltop Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WA Snohomish Hilltop Gözlemevi
910 OCA–DLR Asteroid Survey (ODAS); Caussols Fransa - Caussols-ODAS
911 Collins Gözlemevi (Eileen M. Collins Gözlemevi), Elmira-Corning Astronomi Topluluğu ("Elmira"), Corning Amerika Birleşik Devletleri NY Collins Gözlemevi, Corning Community College
912 Carbuncle Hill Gözlemevi; gözlemci: Donald Pray (ayrıca bkz. #I00) Amerika Birleşik Devletleri RI Carbuncle Hill Gözlemevi, Greene
913 Kappa Crucis Gözlemevi (Observatorio Kappa Crucis) Uruguay - Observatorio Kappa Crucis, Montevideo
914 Underwood Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri MA Underwood Gözlemevi, Hubbardston
915 River Oaks Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri TX River Oaks Gözlemevi, New Braunfels
916 Oakley Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri IN Oakley Gözlemevi, Terre Haute
917 Pacific Lutheran University Keck Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri WA Pacific Lutheran University Keck Gözlemevi
918 Badlands Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri SD Badlands Gözlemevi, Quinn
919 Desert Beaver Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Desert Beaver Gözlemevi
920 RIT Gözlemevi (Rochester Institute of Technology) Amerika Birleşik Devletleri NY RIT Gözlemevi, Rochester
921 SW Institute ya da Space Research Amerika Birleşik Devletleri NM SW Institute ya da Space Research, Cloudcroft
922 Timberlve Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AL Timberlve Gözlemevi, Decatur
923 Bradstreet Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri PA The Bradstreet Gözlemevi, St. Davids
924 Cégep de Trois-Rivières Gözlemevi (Observatoire du Cégep de Trois-Rivières) Kanada - Observatoire du Cegep de Trois-Rivieres
925 Palominas Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Palominas Gözlemevi
926 Tenagra II Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Tenagra II Gözlemevi, Nogales
927 Madison-YRS Amerika Birleşik Devletleri WI Madison-YRS
928 Moonedge Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri NY Moonedge Gözlemevi, Northport
929 Blackberry Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri LA Port Allen
930 Southern Stars Gözlemevi Fransız Polinezyası - Southern Stars Gözlemevi, Tahiti
931 Punaauia Gözlemevi, Puna'auia Fransız Polinezyası - Punaauia
932 John J. McCarthy Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CT John J. McCarthy Gzlm., New Milford
933 Rocklve Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri AZ Rocklve Gözlemevi, Sierra Vista
934 Poway Valley Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri CA Poway Valley
935 Wyrick Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri VA Wyrick Gözlemevi, Haymarket
936 Ibis Gözlemevi Amerika Birleşik Devletleri KS Ibis Gözlemevi, Manhattan
937 Bradbury Gözlemevi Birleşik Krallık - Bradbury Gözlemevi, Stockton-on-Tees
938 Linhaceira Gözlemevi; gözlemci: Rui Goncalves[2] Portekiz - Linhaceira
939 Rodeno Gözlemevi (Observatorio Rodeno) İspanya - Observatorio Rodeno
940 Waterlooville Gözlemevi Birleşik Krallık - Waterlooville
941 Pla D'Arguines Gözlemevi (Observatorio Astronomico Pla D'Arguines) İspanya - Observatorio Pla D'Arguines
942 Grantham Gözlemevi Birleşik Krallık - Grantham
943 Peverell Gözlemevi Birleşik Krallık - Peverell
944 Geminis Gözlemevi (Observatorio Geminis, ayrıca bkz. #I30 Arjantin) İspanya - Observatorio Geminis, Dos Hermanas
945 Monte Deva Gözlemevi (Observatorio Monte Deva) İspanya - Observatorio Monte Deva
946 Ametlla de Mar Gözlemevi İspanya CT Ametlla de Mar
947 Saint-Sulpice Gözlemevi (Observatoire de Saint-Sulpice) Fransa - Saint-Sulpice
948 Pymoya da Gözlemevi Birleşik Krallık - Pymoor
949 Durtal Gözlemevi Fransa - Durtal
950 Roque de los Muchachos Gözlemevi (La Palma Gözlemevi) İspanya CN La Palma
951 Highworth Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Highworth
952 Marxuquera Gözlemevi (Observatori Astronòmic Marxuquera) İspanya - Marxuquera
953 Montjoia Gözlemevi İspanya - Montjoia
954 Teide Gözlemevi, Tenerife İspanya CN Teide Gözlemevi
955 Sassoeiros Gözlemevi Portekiz - Sassoeiros
956 Pozuelo Gözlemevi (Observatorio Pozuelo) İspanya - Observatorio Pozuelo
957 Merignac Gözlemevi Fransa - Merignac
958 Dax Gözlemevi (Observatoire de Dax) Src Ramonville Saint Agne Gözlemevi Fransa - Ramonville Saint Agne
960 Rolvenden Gözlemevi Birleşik Krallık - Rolvenden
961 City Gözlemevi (Calton Hill Gözlemevi) Birleşik Krallık
İskoçya
Edinburgh City Gözlemevi, Calton Hill, Edinburgh
962 Gandia Gözlemevi İspanya - Gandia
963 Werrington Gözlemevi Birleşik Krallık - Werrington
964 Southend Bradfield Gözlemevi Birleşik Krallık - Southend Bradfield
965 Algarve Gözlemevi (Portimão Gözlemevi; Observação Astronómica no Algarve; Centro de Observação Astronómica no Algarve; COAA) Portekiz - Observacao Astronomica no Algarve, Portimao
966 Church Stretton Gözlemevi Birleşik Krallık - Church Stretton
967 Greens Norton Gözlemevi Birleşik Krallık - Greens Norton
968 Haverhill Gözlemevi Birleşik Krallık - Haverhill
969 George Bishop Gözlemevi (1836–1861) Birleşik Krallık London London-Regents Park
970 Chelmsford Gözlemevi Birleşik Krallık - Chelmsford
971 Lisbon Gözlemevi Portekiz - Lisbon
972 Dun Echt Gözlemevi Birleşik Krallık SCT Dun Echt
973 Harrow Gözlemevi Birleşik Krallık - Harrow
974 Genoa Gözlemevi İtalya - Genoa
975 Valencia Gözlemevi İspanya V Observatorio Astronomico de Valencia
976 Leamington Spa Gözlemevi Birleşik Krallık - Leamington Spa
977 Markree Gözlemevi, County Sligo İrlanda - Markree
978 Conder Brow Gözlemevi Birleşik Krallık - Conder Brow
979 South Wonston Gözlemevi Birleşik Krallık - South Wonston
980 Lancaster Gözlemevi Birleşik Krallık - Lancaster
981 Armagh Gözlemevi Birleşik Krallık NIR Armagh
982 Dunsink Gözlemevi İrlanda - Dunsink Gözlemevi, Dublin
983 Real Instituto y Observatorio de la Armada İspanya - San Fernando
984 Eastfield Gözlemevi Birleşik Krallık - Eastfield
985 Telford Gözlemevi Birleşik Krallık - Telford
986 Ascot Gözlemevi Src The Isle of Man Gözlemevi (The Isle of Man Astronomi Society) Src[ölü/kırık bağlantı] Birleşik Krallık - Isle of Man Gözlemevi, Foxdale
988 Glasgow Gözlemevi Birleşik Krallık
Şablon:Ülke veri SCT
SCT Glasgow
989 Wilfred Hall Gözlemevi Birleşik Krallık ENG Wilfred Hall Gözlemevi, Preston
990 Royal Gözlemevi of MadridSpanish National Gözlemevi (Madrid Gözlemevi; Observatorio Astronómico de Madrid) İspanya MD Madrid
991 Liverpool Gözlemevi (1867'den beri) Birleşik Krallık ENG Liverpool (since 1867)
992 Liverpool Gözlemevi (öncesinde 1867) Birleşik Krallık ENG Liverpool (öncesinde 1867)
993 Woolston Gözlemevi Birleşik Krallık - Woolston Gözlemevi
994 Godalming Gözlemevi Birleşik Krallık - Godalming
995 Durham University Gözlemevi Birleşik Krallık - Durham
996 Radcliffe Gözlemevi (1939'da Güney Aftika'ya taşındı) Birleşik Krallık
Güney Afrika Cumhuriyeti
- Oxford
997 Hartwell Gözlemevi Src UCL Gözlemevi (University of London Gözlemevi; London-Mill Hill Gözlemevi) Birleşik Krallık - London-Mill Hill
999 Bordeaux Gözlemevi (Observatoire de Bordeaux) Fransa NA Bordeaux-Floirac
A00 Gravesend Gözlemevi Birleşik Krallık - Gravesend
A01 Masia Cal Maciarol Modul 2 İspanya - Masia Cal Maciarol Modul 2
A02 Masia Cal Maciarol Modul 8 İspanya - Masia Cal Maciarol Modul 8
A03 Torredembarra İspanya CT Torredembarra
A04 Saint-Caprais Fransa Gironde Saint-Caprais
A05 Bélesta Gözlemevi (Observatoire de Bélesta), Ariège Fransa - Belesta
A06 Mataró İspanya CT Mataro
A07 Uranoscope Gözlemevi veya Gretz-Armainvilliers Gözlemevi; gözlemci: Arnaud Leroy[3] Fransa IDF Gretz-Armainvilliers
A08 Malibert Fransa - Malibert
A09 Quincampoix Fransa Normandy Quincampoix
A10 Astronómico de Conbera Gözlemevi Src İspanya CT Observatorio Astronomico de Corbera
A11 Wormhout Fransa Nord Wormhout
A12 Sozzago Astronomi Merkezi (Stazione Astronomica di Sozzago); gözlemciler: Federico Manzini, Roberto Crippa[3] İtalya P Stazione Astronomica di Sozzago
A13 Naef Épendes Gözlemevi (Observatoire Robert A. Naef), Épendes İsviçre SWF Observatoire Naef, Épendes
A14 Les Engarouines Gözlemevi (Observatoire des Engarouines), Mallemort; gözlemci: Laurent Bernasconi Fransa - Les Engarouines Gözlemevi
A15 Josef Bresser Gözlemevi (Josef-Bresser Sternwarte) Src Almanya NRW Josef Bresser Sternwarte, Borken
A16 Tentlingen Gözlemevi (Sternwarte Tentlingen) Src İsviçre SWF Tentlingen
A17 Guidestar Gözlemevi Almanya BW Guidestar Gözlemevi, Weinheim
A18 Herne Gözlemevi Almanya NRW Herne
A19 Köln Gözlemevi Almanya NRW Koln
A20 Sögel Gözlemevi Almanya NI Sogel
A21 Irmtraut Gözlemevi Almanya RP Irmtraut
A22 Starkenburg Gözlemevi Heppenheim Asteroid Survey (SOHAS) (Starkenburg Sternwarte-SOHAS, bkz. #611) Src Almanya - Starkenburg Sternwarte-SOHAS
A23 Weinheim Gözlemevi (Sternwarte Weinheim) Src) Almanya - Weinheim
A24 New Millennium Gözlemevi İtalya Lo New Millennium Gözlemevi, Mozzate
A25 Nova Milanese İtalya Lo Nova Milanese
A26 Darmstadt Gözlemevi Almanya HE Darmstadt
A27 Eridanus Gözlemevi Almanya NI Eridanus Gözlemevi, Langelsheim
A28 Kempten Gözlemevi Almanya FB Kempten
A29 Santa Maria a Monte İtalya Tu Santa Maria a Monte
A30 Crespadoro Gözlemevi İtalya V Crespadoro
A31 Corcaroli Gözlemevi İtalya - Corcaroli Gözlemevi
A32 Panker Gözlemevi Almanya - Panker
A33 Kirchheim Gözlemevi (Volkssternwarte Kirchheim) Src Almanya - Volkssternwarte Kirchheim
A34 Grosshabersdorf Almanya FB Grosshabersdorf
A35 Hormersdorf Gözlemevi Almanya SN Hormersdorf Gözlemevi
A36 Ganda di Aviatico İtalya Lo Ganda di Aviatico
A37 Müggelheim Almanya B Mueggelheim
A38 Campocatino Automated Telescope İtalya - Campocatino Automated Telescope, Collepardo
A39 Altenburg Gözlemevi Almanya TH Altenburg
A40 Pieta Gözlemevi Malta - Pieta
A41 Rezman Gözlemevi Src Slovenya - Rezman Gözlemevi, Kamnik
A42 Gehrden Gözlemevi Almanya - Gehrden
A43 Inastars Gözlemevi (2006 öncesi) Src Almanya - Inastars Gözlemevi, Potsdam (before 2006)
A44 Altschwendt Gözlemevi Avusturya UA Altschwendt
A45 Karrenkneul Almanya - Karrenkneul
A46 Lelekovice Çekya - Lelekovice
A47 Matera İtalya - Matera
A48 Povegliano Veronese İtalya - Povegliano Veronese
A49 Uppsala Üniversitesi-Ångström Laboratuvarı İsveç - Uppsala-Angstrom
A50 Andrushivka Astronomi Gözlemevi Ukrayna - Andrushivka Astronomi Gözlemevi
A51 Danzig Gözlemevi Polonya - Danzig
A52 Etyek Gözlemevi Macaristan - Etyek
A53 Peschiera del Garda Gözlemevi İtalya - Peschiera del Garda
A54 Ostrorog Gözlemevi Polonya - Ostrorog
A55 Vallemare di Borbona Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Vallemare di Borbona) src İtalya - Osservatorio Astronomico Vallemare di Borbona
A56 Parma Gözlemevi İtalya - Parma
A57 Margherita Hack Gözlemevi (Osservatorio Astronomico Margherita Hack) İtalya - Osservatorio Astron. Margherita Hack, Firenze
A58 Chalandray-Canotiers Gözlemevi (Observatoire de Chalandray-Canotiers) Fransa - Observatoire de Chalandray-Canotiers
A59 Karlovy Vary Gözlemevi Çekya - Karlovy Vary Gözlemevi
A60 Yonsei Survey Telescopes for Astronomi Research (YSTAR) Güney Afrika Cumhuriyeti NC YSTAR-NEOPAT Station, Sutherland
A61 Tortona Gözlemevi İtalya P Tortona
A62 Aichtal Gözlemevi Almanya BW Aichtal
A63 Cosmosoz Gözlemevi Fransa Lyon Cosmosoz Gözl., Tassin la Demi Lune
A64 Couvaloup de St-Cergue Gözlemevi Fransa - Couvaloup de St-Cergue
A65 Le Couvent de Lentin Gözlemevi Fransa - Le Couvent de Lentin
A66 Livorno Gözlemevi (Stazione Osservativa Astronomica, Livorno) İtalya Tu Stazione Osservativa Astronomica, Livorno
A67 Chiusa di Pesio Gözlemevi İtalya - Chiusa di Pesio
A68 Swedenborg Gözlemevi İsveç - Swedenborg Gözl., Bockholmwik
A69 Osservatorio Palazzo Bindi Sergardi İtalya - Osservatorio Palazzo Bindi Sergardi
A70 Lumijoki Finlandiya Ostrobothnia Lumijoki
A71 Stixendorf Avusturya - Stixendorf
A72 Radebeul Gözlemevi (Sternwarte "Adolph Diesterweg" Radebeul) Almanya - Radebeul Gözlemevi
A73 Penzing Astrometric Gözlemevi Avusturya Vi Penzing Astrometric Gözl., Vienna
A74 Bergen-Enkheim Gözlemevi Src Almanya - Bergen-Enkheim Gözlemevi
A75 Fort Pius Gözlemevi İspanya CT Fort Pius Gözlemevi, Barcelona
A76 Andromeda Gözlemevi Macaristan - Andromeda Gözlemevi, Miskolc
A77 Chante-Perdrix Gözlemevi (Observatoire Chante-Perdrix); gözlemciler: Jérôme Caron, François Kugel[3] Fransa Haute-Provence Observatoire Chante-Perdrix, Dauban
A78 Stia İtalya - Stia
A79 Obshtestvo Gözlemevi Zvezdno Src Bulgaristan - Zvezdno Obshtestvo Gözlemevi, Plana
A80 Lindenberg Gözlemevi Almanya BB Lindenberg Gözlemevi
A81 Balzaretto Gözlemevi İtalya La Balzaretto Gözlemevi, Rome
A82 Trieste Astronomik Gözlemevi (Osservatorio Astronomico di Trieste) İtalya - Osservatorio Astronomico di Trieste
A83 Jakokoski Gözlemevi Finlandiya - Jakokoski Gözlemevi
A84 TÜBİTAK National TÜBİTAK National Gözlemevi Türkiye - TUBITAK National Gözlemevi
A85 Odesa Astronomi Gözlemevi Ukrayna - Odesa Astronomi Gözlemevi, Kryzhanivka, Odesa Oblast
A86 Albigneux Gözlemevi Fransa - Albigneux
A87 Rimbach Gözlemevi Almanya - Rimbach
A88 Bolzaneto Gözlemevi İtalya Li Bolzaneto
A89 Sterni Gözlemevi Almanya FB Sterni Gözlemevi, Kempten
A90 Sant Gervasi Gözlemevi; gözlemci: Hilari Pallares [3] İspanya CT Sant Gervasi Gözlemevi, Barcelona
A91 Hankasalmi Hankasalmi Gözlemevi Finlandiya - Hankasalmi Gözlemevi
A92 Urseanu Urseanu Gözlemevi Romanya - Urseanu Gözlemevi, Bucharest
A93 Lucca Gözlemevi İtalya - Lucca
A94 Cormons Gözlemevi İtalya - Cormons
A95 Taurus Hill Gözlemevi Src Finlandiya EF Taurus Hill Gözlemevi, Varkaus
A96 Klosterneuburg Gözlemevi Avusturya LA Klosterneuburg
A97 Stammersdorf Gözlemevi Avusturya Vi Stammersdorf
A98 Taurus-1 Gözlemevi