Doraemon: Nobita'nın Dünya Senfonisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Dünya Senfonisi
YönetmenKazuaki Imai
SenaristTeruko Utsumi
Oyuncular
StüdyoShin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i1 Mart 2024 (2024-03-01)
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon Nobita'nın Dünya Senfonisi (Japonca: 映画ドラえもん: のび太の地球交響楽 , Eiga Doraemon: Nobita no chikyū shinfonī), 2024 yapımı bir Japon müzikal fantastik animasyon bilim kurgu macera filmidir. Fujiko F. Fujio tarafından yaratılan Japon animasyon dizisi Doraemon'un 43. filmidir. Yönetmenliğini Kazuaki Imai'nin üstlendiği, senaryosunu Teruko Utsumi'nin yazdığı filmin 1 Mart 2024'te Japonya'da sinemalarda gösterime girmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Nobita, okulunun konserine hazırlanırken pek de beceremediği kayıt cihazını çalmaya çalışıyor. Karşısına gizemli bir kız olan Mikka çıkar ve Nobita'nın rahatlatıcı ve kaygısız sesinden hoşlanır ve Doraemon ile diğerlerini müziğin enerjiye dönüştüğü bir gezegende oluşturulan "müzik salonuna" davet eder. Bu müzik salonunu kurtarmak için Mikka, kendisiyle birlikte konser verecek bir müzik ustası arıyordu. Doraemon ve arkadaşları, müzik enstrümanlarını seçmek ve bunları Mikka ile çalmak için Müzisyen Lisansını kullanarak Müzik Salonunu yavaş yavaş restore eder. Ancak müziği dünyadan silen tüyler ürpertici bir yaşam formu yaklaşıyor ve Dünya tehlike altında! "Müziğin geleceğini" ve dünyayı kurtarmak mümkün olacak mı?

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japonca
Doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Megumi Ohara
Shizuka Yumi Kakazu
Gian subaru kimura
Suneo Tomokazu Seki
Miina Kyoko Yoshino
Mİkka Riana Hirano
Chappeku Kokoro Kikuchi
Maestro Vento Koji Kikkawa
Wakner Kanji Ishimaru
Nobita nın Annesi Kotono Mitsuishi

Persone[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Orijinal: Fujiko F. Fujio
  • Yönetmen: Kazuaki Imai
  • Senaryo: Teruko Utsumi
  • Yapım şirketleri: Shin-Ei Animation , TV Asahi ve ADK

Üretim[değiştir | kaynağı değiştir]

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Doraemon: Nobita'nın Hazine Adası (2018) ve Doraemon: Nobita'nın Yeni Dinozoru (2020) filmlerinin yönetmenliğini yapan Kazuaki Imai , filmin yönetmenliğine geri döndü. Doraemon'un birçok bölümünün senaryosunu yazan Teruko Utsumi, senaryo yazımının sorumluluğunu üstlendi .

Senaryo ayarı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kazuaki Imai, filmin hikâyesi fikrinin covid-19 salgınının karantina döneminde ortaya çıktığını belirtti . "Önceki çalışmam Doraemon Nonita'nın Yeni Dinozoru'nun yönetmenliğini bitirdiğimde, Yeni Coronavirüs'ün neden olduğu salgın nedeniyle dünya beklenmedik bir şekilde değişmişti . İnsan doğasının doğrudan temas ve etkileşimi kısıtlandığında çocuklar daha fazla strese giriyordu. Bir gün evde sıkışıp kalan oğlumun televizyon izlerken yüksek sesle şarkı söylediğini görünce çok duygulandım, konser yapılamadığında her sanatçının uzaktan birbirine bağlanıp tek şarkı seslendirdiği bir programdı. Müziğin gücü beni etkiledikçe Doraemon'la müzik dünyasında büyük bir maceraya atılan çocukların görüntüsü kafamda şişmeye başladı.