Doraemon: Nobita Evrende Sürükleniyor

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita Evrende Sürükleniyor
YönetmenTsutomu Shibayama
YapımcıADK
Oyuncular
MüzikSenri Ohe
StüdyoFujiko F. Fujio Pro
Shin-Ei Animation
TV Asahi
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i6 Mart 1999 (1999-03-06) (Japonya)
Süre93 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita Evrende Sürükleniyor (Japoncaドラえもん のび太の宇宙漂流記, Doraemon: Nobita no Uchū Hyōryūki) 1999 Japon animasyonlu epik uzay operası filmidir. Doraemon Uzun Hikayeler serisinin aynı adlı 19. cildine dayanan 20.Doraemon Filmidir. film Doraemon'un 20. yıldönümünü kutluyor

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye, Doraemon'un diğer arkadaşlarıyla birlikte gelecekten getirdiği bir oyunu oynamasıyla başlar. Doraemon, Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo ile birlikte oyuna girer ve kendilerini yarışmak için bir uzay gemisi oyununda bulurlar. Ama sonunda, Gian ve Suneo herkesi vurur, Nobita, Doraemon ve Shizuka'yı Nobita'nın odasına geri döndürür. Oyunu bitirmelerini beklerken Nobita, Doraemon'dan Yerçekimi değiştirici gadget'ı kullandığı ve tüm odanın yerçekimi çekmemesini sağlayan başka bir cihaz ister. Nobita yanlışlıkla osurur, onu odanın her yerine uçurur ve annesinin odasına gitmesine neden olur. Aniden anti-yerçekiminden etkilendiğinde, yanlışlıkla odanın camını kıran bir tepsiye tekme atarak büyük bir hava boşluğunun odadan dışarı çıkmasına neden olur. Uzay oyunu odadan atıldı,

Grup, boşluğun neden olduğu karışıklığı düzelttiğinde, oyunun eksik olduğunu fark ettiler. Nobita'nın annesinin oyunu çöpe attığı ortaya çıktı ve oyun çoktan alındı. Zaman Kamerasını kullanan Doraemon, Gian ve Suneo'nun bir UFO tarafından kaçırıldığından korkarak, oyunu okulun arkasındaki tepeye kadar taşıyan garip bir ışık görür ve bir uzay gemisine doğru kaybolur. O yerde garip, parlayan bir kaya buldular. Arkadaşlarını kurtarmaya çalışan Doraemon, Nobita ve Shizuka, UFO'nun geldiği gezegene gitmek için garip kayayı kullanarak Uzay Keşif Gemisini kullanıyor.

Grup, gizemli uzay gemisini tam bir solucan deliği fırtınasına girerken yakalar. O kadar şiddetli ki Uzay Keşif Teknesi hasar görmeye başladı. Nobita, kayanın parlak bir şekilde parlamaya başladığını fark etti ve grup gemiyi Uzay Gemisine terk ederken onu aldı. Geçiş Döngüsünü kullanarak girerler, uzay oyununu bulurlar ve Gian ile Suneo'yu kurtarırlar. Aniden genç bir çocuk, bir robot, küçük bir peri ve büyük bir uzaylı ile birlikte grupla yüzleşir, uzay gemisinin sahibi olduklarını söyler ve Doraemon'un grubunu bir odaya kilitler ve Pass Loop'u onlardan alır.

Uzay gemisi kısa sürede sorunlarla karşılaşır ve bir gezegene inmek zorunda kalır. Doraemon ve diğerleri kilitli oldukları odadan kaçarlar ve kendilerini dev örümcek yaratıkların yaşadığı kayalık ve çorak bir gezegende bulurlar. Grup onlardan kaçmayı başarır, ancak örümcekler çok geçmeden uzay gemisini ağlarına hapseder. Uzay gemisine ve ekibine yardım etmeye karar veren Doraemon, örümcekleri çalıştırmak için Gian'a Büyük Işık tarafından büyütülen Go Away Trompet'i patlattı. Ayrıca ağın uzay gemisinden temizlenmesine de yardımcı oldular.

Genç çocuk kendini Lian, peri Freya, robot Log ve büyük uzaylı Gorogoro olarak tanıttı. Yerleşmek için yaşanabilir bir gezegen bulma görevinden sonra yaşadıkları ana gemilerine geri dönüyorlar. Doraemon ve diğerlerini, warp cihazlarını tamir etmek için ana gemilerine geldikten sonra dünyaya geri götürmeyi kabul ediyorlar. Ancak gemileri bozulmaya meyilli olduğundan, önce yollarına çıkan bir gezegene inmeleri gerekir. Sisli bir gezegene inmeye çalıştıklarında gemi bir şeye çarparak herkesi bayıltır.

Nobita ve diğerleri ilk kalkanlar oldular ve dünyaya geri döndüklerini anladılar. Ancak, Nobita'nın testinden A+ alması ve ailesinin ona Doraemon için büyük bir dorayaki yığını da dahil olmak üzere büyük bir ziyafet vermesi gibi beklenmedik şeyler oluyor. Aniden, Nobita cebindeki parlayan taşla delindi, sonra aniden dev ağaç canavarlarının olduğu çorak bir çorak arazi gördü. Doraemon'u alıp çevresini fark etmesini sağladıktan sonra halüsinasyon gördüklerini anladılar. Doraemon, Shizuka, Gian ve Suneo'yu halüsinasyonlarından kurtarmak için Faraway Wake Up Clock'u hızla kullanır ve uzay gemisine geri döner. Kendilerini yeni uyandıran Lian ve ekibi, geminin kapısıyla ilgili bir sorundan sonra herkesi kurtarır ve gezegeni terk eder. Gezegenin kapladığı sisin seraplara neden olduğu ortaya çıktı.

Yolda, gemi, gemi enkazıyla dolu bir uzay alanından geçer ve aniden birçok 'canlı meteor' kendilerini gemilerine bağlayarak enerjisini emer. Aniden bir füze tarafından kurtarılırlar, ancak dört gizemli uzay gemisi tarafından kuşatılırlar ve onlardan gelmelerini isterler. Onu bir gezegenin içindeki bir üsse götürürler, burada Lian'ın babası olduğu ortaya çıkan Komutan Liebert ve kendisi için dünyayı almak isteyen şeytani bir pelerinli figür olan Angolmois ile tanışırlar. Freya'nın onun için çalıştığı ve ona dünyadan bahsettiği ortaya çıktı. Gerisi yakalanırken Freya kaçar.

Nükleer Enerjili Yeraltı Denizaltısı ile Doraemon ve grup kaçar ve Lian'ın uzay gemisine doğru koşarlar. Gian ve Gorogoro, Angolmois'in robot askerlerini tutmaya çalışsalar da, Freya silahlarından birini alıp gelen askerleri vurana kadar neredeyse başaramadılar. Log uzay gemisini uçurmayı başardığında, Freya zar zor gemiye girmeyi başarır. Grup onu affeder ve kalmasına izin verir.

Lian'ın uzay gemisi tekrar bozulurken sonunda ana gemilerine ulaştılar. Geminin lideri, konseyi ile birlikte, Angolmois'in kendilerine yönelik tehdidiyle ne yapacaklarını tartışırlar ve 'tanrılarına' sormaya karar verirler. Ana gemide, özel şeyler yapabildiğinden insanların tanrıları olarak adlandırdıkları dev bir parlayan ağaç var. Nobita ayrıca dünyada bulduğu parlayan kayanın, Lian'ın yanlışlıkla düşürdüğü ağacın 'tohumlarından' biri olduğunu fark eder. Lian ağaca dua eder ve ölmüş olması gereken annesinin bir yansıması ortaya çıkar. Kaybolmadan önce babasını, kendisini ve bazı askerlerini kontrol eden Angolmois'ten kurtarmasını söyler. Angolmois'in saldırısı an meselesi.

Oyunlarındaki uzay gemisini kullanan Doraemon, Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo, Angolmois'in filosunu püskürtmek için Lian'a ve birkaç uzay gemisine katıldı. Sayıca çok azlar ve Freya tüm düşman uzay aracını kontrol eden bir kontrol çubuğunu işaret edene kadar kaybediyorlar. Doraemon, Nobita ve Lian, Angolmois'in gezegenine yakın bir yere indiler ve kontrol çubuğunu kile çevirmek için bir alet kullanarak tüm Angolmois'in uzay aracını devre dışı bıraktılar. Filosu kaybolan Angolmois, bilmeden Lian, Doraemon ve Nobita'yı alarak kendi uzay aracını ortaya çıkarır. Angolmois ve Komutan Liebert ile yüzleşmek için uzay aracına girerler. Uzay aracı, ana geminin kontrol odasını kilitlemek için kullanılır, böylece Angolmois onu dünyaya saldırmak için kullanabilir ve Liebert'e oğlunu vurmasını emreder. Bunu yapamadan Liebert, Angolmois'in kontrolünden çıkar ve onun yerine onu vurur,

Ancak, hala hayatta olan Angolmois, ana gemiyi kontrol etmeye çalıştı, sadece Lian tarafından vuruldu ve kendini bir robot olarak ortaya çıkardı. Ne yazık ki, Lian'ın vuruşu geminin kontrollerini de vurur ve gemiyi Angolmois'in gezegeninde bir çarpışma rotasında bırakır. İlk paniğe rağmen, Nobita, Doraemon, Gian ve Suneo, Ters Pelerini uzay gemilerine bağlar ve dördü de Büyük Işık ile parlatır. Pelerin, ana gemiyi gezegenden uzaklaştıracak kadar genişler ve onu kurtarır.

Tam onlar kutlarken, bir ıvır zıvır yığını canlandı ve bir bedenden her şeyi kullanabilen Angolmois olduğunu ortaya çıkardı. Grup, bir kapıdan geçemeyene kadar kovalarken kaçar ve yapışkan formuna geri dönmek zorunda kalır. O sırada Doraemon onu Pıhtılaşma Işığı ile dondurur ve kara deliğe gönderir.

Galaksi güvende olduktan sonra, Lian Doraemon, Nobita, Gian, Suneo ve Shizuka'yı dünyaya geri getirme sözünü tuttu. Eve giderken Nobita, kendisine testini gösteren öğretmenine çarpar. Başlangıçta başka bir serap gezegenine düşmekten korkan Doraemon ve Nobita, Nobita testinden F aldığında sevinçle tezahürat yaptılar.

Sonunda, Nobita okulunun arkasındaki tepeyi merak eder ve orada Doraemon'u görünce şaşırır. İkisi de Lian ve ana gemi sakinlerinin sonunda yaşayacakları bir gezegen bulup bulmadıklarını merak ediyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Takeshi "Gian" Goda Kazuya Tatekabe
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Lian Fuyumi Shiraishi
Kayıt Masako Nozawa
Freya Mayumi Sho
gorogoro Tessho Genda
Komutan Liebert Kinryu Arimoto
Angolmois Kenji Utsumi
asi asker Toru Ōkawa
Lian'ın Annesi miki ito
Mazura Takeshi Watabe
ATC Toshihiko Nakajima
kadro Masashi Hirose
danışmanlar Masashi Sugawara

Chafurin Keisuke

erkekler Yasuhiro Takato

Koichi Tochika

Nobita'nın Annesi Sachiko Chijimatsu
Nobita'nın babası Yousuke Naka
usta Ryoichi Tanaka