Doraemon: Nobita'nın Deniz Kızı Kralının Büyük Savaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Deniz Kızı Kralının Büyük Savaşı
YönetmenKōzō Kusuba
Yapımcı
  • Kumi Ogura
  • Maiko Sumida
  • Shunsuke Okura
  • Takumi Fujimori
  • Tateshi Yamazaki
YazarYuichi Shinbo
Oyuncular
MüzikKan Sawada
Görüntü yönetmeniKatsuyoshi Kishi
Kurgu
StüdyoShin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i6 Mart 2010 (2010-03-06)
Süre99 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Deniz Kızı Kralının Büyük Savaşı (Japonca ドラえもん のび太の人魚大海戦, Doraemon: Nobita no Ningyo Daikaisen), manga ve anime serisi Doraemon'a dayanan 2010 Japon anime uzun metrajlı filmidir . 6 Mart 2010'da Japonya'da gösterime girdi 30. Doraemon filmidir .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, içinde bir köpekbalığının yüzdüğü batık bir gemiyle açılıyor; bir ahtapot, bir deniz kızının yanına kafasının üstüne konar. Merman kabilesi, Deniz Kızı kabilesini ararken başka bir gezegeni yok eder.

Nobita'nın annesi ona alışverişe gitmesini söyler ama onun yerine Gian ile oynar. Annesi, Doraemon ve kocasına sorar ama onlar reddeder. Doraemon alışverişi yapar; Listede en sevdiği yiyecek olan atıştırmalık Dorayaki'yi görür. Suneo, Palau'daki dalış fotoğraflarını Gian ve Shizuka'ya gösterir. Nobita, daha fazla resim görmek için Suneo'nun evine gitmek ister, ancak o hoş karşılanmaz ve Doraemon onu teselli eder. Nobita dalmak istediğinde Doraemon, Tokyo'nun suyunu pompalamak için bir su altı pompa simülatörü (架空水面シミュレーター・ポンプ) kullanarak şehrin sular altında kalmasına neden olur. O gece Doraemon ve Nobita, su altına dalmak için bir dalış maskesi simülatörü kullanıyor.

Nobita bir balık kuyruğu görür ve Doraemon'a bir deniz kızı gördüğünü söyler. Fotoğraf çekerler ve bir çığlık duyarlar. Bir deniz kızının ve bir köpekbalığının gölgeleri belirir. Nobita'nın babası polise sigara dükkanının önünden yüzen bir köpekbalığı gördüğünü söyler. Nobita ve Doraemon, gözlüğü olmadan onu nasıl görebildiğini sorarlar ve balığın hala orada olduğunu ancak suyun gittiğini görürler. Dekisugi adında bir çocuk teleskopundan bakar ve bir deniz kızı ve bir köpekbalığı görür. Nobita, arkasındaki köpekbalığını arar. Doraemon, köpekbalığının ağzına bir kurbağa atar. Köpekbalığı ve diğer balıklar okyanusa geri döner ve deniz kızı bir ağaç dalına düşer.

Nobita, yaprakların altında bir balık kuyruğu fark eder ve Doraemon bir kız bulur. Nobita'nın odasında meyve suyu içer ve bilinmeyen bir dilde konuşmaya başlar; Doraemon çeviri jölesini servis eder. Doraemon'u kirpi balığı sandıktan sonra kendini Sophia olarak tanıtır. Suneo bir köpekbalığı gördüğünü söyler ve Gian, köpekbalıklarının okyanusta yaşadığını açıklar. Nobita, Doraemon ve Sophia ile birlikte gelir ve Gian ve Suneo onu çekici bulur. Bir araba neredeyse Sophia'ya çarpıyor ama Doraemon onu yakalıyor. Gökyüzünde yükseklerde uçmaya başlar, ancak güneş onu baygın ve kuru yapar. Doraemon herhangi bir yer kapısını açar ve Shizuka'nın banyosuna giderler. Sophia banyo yapar ve Shizuka bir taç görür. Sophia, kraliyet deniz kızı sembolü olduğunu açıkladıktan sonra onu takmasına izin verir. Nobita, Doraemon'a deniz kızlarının olup olmadığını sorar.

Doraemon'un kız kardeşi Dorami bir çemberin içinden gelir ve Nobita'dan bir deniz kızı çizmesini ister; çizimi herkesi güldürür. Dorami, deniz kızlarıyla karıştırılan hayaletleri, efsaneleri ve hayvanları açıklıyor. Shizuka, Sophia'ya kıyafetlerini yıkayacağını söyler ama Sophia ona yapmamasını söyler. Dorami'nin yatak odasında bir çığlık duyulur. Banyoya vardıklarında Shizuka bir deniz kızıdır ve Sophia su altındadır. Doraemon, Sophia'nın kıyafetlerini kopyalar ve suyu uzak tutmak için su geçirmez ipini kullanarak su altında (deniz kızı oldukları yerde) nefes almalarına yardımcı olmak için tanıdık ışığını kullanır. Sophia, Doraemon'un tanrıça Manatia gibi güçlere sahip olduğunu söyler ve deniz kızı kılıcının var olup olmadığını sorarlar.

Doraemon, beş yıldızın bir beşgen oluşturacağını söyleyen gizemli mürekkebini ve parşömenini kullanıyor. Ertesi gün Sophia'nın sarayına dalarlar. Nobita yorgun ve batıyor. Arkalarında dev bir yılan balığı belirir; Doraemon, Nobita, Gian ve Suneo'yu yanlışlıkla Sophia'yı kaçırmakla suçlayan ve dördünü yakaladıktan sonra onları ölüm cezasına çarptıran bir kirpi balığı ve Sophia'nın askerleri tarafından kurtarılıncaya kadar bir mağarada saklanırlar. Deniz kızı kabilesinin evine varırlar ve bir megalodon tarafından yenilmeyi bekleyerek bir akvaryuma konurlar . Sophia, kirpi balığına infazı durdurmasını söyler. Serbest bırakılırlar ve bir asker Sophia'ya Kraliçe Undine (deniz kızı kabilesinin kraliçesi ve Sophia'nın büyükannesi) tarafından çağrıldığını söyledi. Saraya vardıklarında Kraliçe Undine, Sophia'ya kendisinin kraliçe olacağını söyler.

Bu sırada Nobita, Shizuka'yı geride bıraktıklarını fark eder. Gian ve Suneo, onu bulmaya çalışmak için geri döner. Ancak onu bulamazlar ve Merman kabilesi tarafından yakalandığını teorileştirirler.

Kısa süre sonra, Merman kabilesinin Kralı gelir ve kraliyet tacı taktığı için deniz kızı prensesi sanılan Shizuka karşılığında deniz kızı kılıcını talep eder. Doraemon, Nobita'nın oyuncak şişirilmiş kılıcıyla bir sahte yaratır ve onu deniz adamlarına verir. Karşılığında Shizuka'yı alırlar. Deniz Adamı Kralı kılıcın gerçek olmadığını anlayınca, birlikleri deniz kızı kalesine saldırmaya başlar ve savaş sırasında birçok deniz kızı askeri ya yaralandı ya da öldürüldü. Sophia, deniz kızı kılıcının yerini açıklayan deniz kızı tanrısına dua eder. Ancak deniz adamı kralı kılıcı çalar ve onu bir su altı kasırgası yaratarak ortalığı kasıp kavurmak için kullanır. Doraemon, önceki gün kullandıkları su geçirmez yüzüğe iner. Diğer herkesi bulduktan sonra, bir sörf tahtası kullanarak deniz adamı kralına özel bir gaz sıkar.

Doraemon daha sonra deniz adamı kralını bir adaya çeker ve burada deniz kızı kılıcının simüle edilmiş suyu kontrol edemediği ve bu nedenle onlara zarar veremeyeceği ortaya çıkar. Deniz adamı kralı, Sophia'yı kılıcını kırdığı bir düelloya davet eder. Doraemon, deniz adam kralını bir düelloda yenmek için Kılıç Yuvarlak Yıldırım'ı kullanır. Sophia deniz kızı kılıcını aldığında, onu okyanusu arındırmak için kullanır ve Doraemon'a bunun deniz kızı kılıcının gerçek gücü olduğunu söyler. Deniz adamı kralı, Doraemon'un aygıtına hapsedildi ve geri kalan deniz adamı kuvvetlerinin tümü, Doraemon ve çeteyi neredeyse öldüren aynı megalodon tarafından hepsinin canlı canlı yenmesini emreden deniz kızı kraliçesi tarafından savaş suçları ve cinayetten ölüm cezasına çarptırıldı .

Daha sonra Doraemon, Nobita, Gian, Suneo ve Shizuka bir gün önce zaman makinesinden eve döner. Nobita arkadaşlarıyla beyzbol oynarken Dorami, Nobita'nın annesi için alışverişe gider ve Tamako'nun onun için en sevdiği kavun ekmeğini listeye eklediğini görünce mutlu olur.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses aktörü
Doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ohara
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Takeshi 'Gian' Goda subaru kimura
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
Dorami Çiki
Tamako Nobi Kotono Mitsuishi
Nobisuke Nobi Yasunori Matsumoto
Sofia Rie Tanaka
Haribo Mayumi İzuka
Doktor Mejina Yoichi Nukumizu
sakkana Kun Sakana
Komutan Rosy Grub/Tragis Katsuhisa Houki
Hidetoshi Dekisugi Shihoko Hagino
Mii Chan maru tamari
polis Hidenari Ugaki
sürücü Naomi Kusumi
askerler Daisuke Kishio

Takashi Nagazako Yasuhiro Takato

Ondin miki maya