Doraemon: Nobita ve Kötülüğün Perileri

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Kötülüğün Perileri
YönetmenHideo Nishimaki
YapımcıSoichi Bessho
Tetsuo Kanno
YazarFujiko F. Fujio
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniAkiko Suzuki
Akira Koike
KurguKazuo Inoue
Masanori Sakamoto
StüdyoShin-Ei Animation
Asatsu
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i13 Mart 1982 (1982-03-13)
Süre91 minutes
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon Nobita ve Kötülüğün perileri (japoncaドラえもん: のび太の大魔境, Doraemon: Nobita no Daimakyō ), Doraemon Uzun Hikayeler serisinin aynı adlı üçüncü cildine dayanan 1982 Japon animasyon filmidir . 13 Mart 1982'de Japonya'da piyasaya sürüldü. Bu 3. Doraemon filmi ve Shin-Ei Animation tarafından canlandırıldı . Bu filmin yeniden çevrimi 8 Mart 2014'te Doraemon: Yeni Nobita'nın Büyük Şeytanı—Peko ve Beşli Keşif Partisi başlıklı yayınlandı .

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gün Nobita yine okulda kalır, öğretmeni gitmesine izin vermez (Ödevlerini tamamlamamıştı). Öğretmeni gitmesine izin verirken, Nobita annesinin onu azarlayacağından korkarak evine koştu. Yolda, önceki gece bir köpekle kavga ettikten sonra, kirli ve aç bir köpek buldu. Nobita yardım etmek istedi ama yapamadı. Annesi onu pazardan bir şeyler getirmesi için gönderdiğinde oraya gitmişti ve geri dönerken köpeği tekrar gördü ve Nobita ona pazardan getirdiği bir sosis verdi. Köpek onu takip etmeye çalıştı ama Nobita, evcil hayvanlardan hoşlanmadığı için annesinin onu azarlayacağından korkarak köpeği kovaladı. Ama Nobita'nın annesi çantasını kaybettiğinde, köpek onun çantasını bulmasına yardım etti. Köpeğin yardımını ödemek için köpeği evcil hayvan olarak tutmayı kabul eder.

Yakında Nobita biraz macera istedi ve Doraemon'dan bunu istedi. Doraemon, başta Afrika olmak üzere uydu fotoğrafları çekerek gezegendeki keşfedilmemiş alanları bulmak için bir roket fırlattı. Çok fazla fotoğrafla uğraşmanın çok zor olacağını bilerek onu aramayı bıraktılar. Ancak Peko, Nobita ve Doraemon uzaktayken cihazla uğraştı ve Afrika'da bir yerde gizemli dev bir heykel buldu. Nobita, Doraemon ve Shizuka, Gian ve Suneo da dahil olmak üzere tüm arkadaşları, kimsenin keşfetmediği bir şey bulmuş olabileceklerinden heyecan duyarak heykeli bulmak için bir keşif gezisine çıkmayı planladılar.

Gezinin ilk gününden sonra, Gian, grubun Doraemon'un aletlerine (tuvaleti kullanmak için eve gitmek için Her Yerdeki Kapıyı kullanan Shizuka dahil) aşırı güveninden rahatsız oldu ve öfkeyle gitti. Ancak geceleri, yatak odasındaki gizemli heykel tarafından ziyaret edildi ve kaybolmadan önce ona gizli hazineler hakkında bilgi verdi. İlgilenen Gian, ertesi gün gruba yeniden katılır, ancak Doraemon'a bir gün önce kullandıkları gadget'ları bırakmasını söyler. Bir gemiyle nehirde seyir halindeyken, Gian timsahlara hindistancevizi fırlatırken onu yönlendirmeyi unuttu ve geminin çarpmasına neden oldu. Her Yerde Kapısı yanlışlıkla çöp olduğunu düşünenler tarafından yakılırken, grup adeta timsahlar tarafından kuşatıldı, ancak onları köye götüren bir grup yerli tarafından kurtarıldı. Yerliler gizemli heykeli biliyor,

Grup savanaya ulaştığında, gizemli heykel tekrar belirir ve aslanları kovar. Derin vadinin dibine güvenli bir şekilde ulaştıklarında ve onu çevreleyen batıl inançları keşfettiklerinde, artık gruba tamamen güvenen Peko, insan zekasına sahip iki ayaklı köpekler krallığının bir prensi olduğunu ortaya koyuyor. Onlara kötü bakan Daburanda ve uşağı Dr. Kos'un dünyayı fethetmeyi planladığını, krala suikast düzenlediğini ve yanlışlıkla bir tabutun içinde kalan Peko'yu vadideki yeraltı nehrine atarak Nobita ile tanışmasına neden olduğunu söyledi. Doraemon ve arkadaşları ona yardım etmeye karar verdiler. İlk önce Peko'nun sadık korumalarından Burusasu'yu aradılar ama Daburanda'nın askerleri tarafından tutuklandığını öğrendiler. Chippo adındaki yavru bir köpeğe yardım ettikten sonra, Burusasu'yu hapishaneden kurtarırlar. ama Daburanda ve ordu komutanı Saberu, Peko'nun geri döndüğünü anlar ve onu ve Doraemon'un grubunu aramaya başlar. Daburanda ayrıca prenses Spiana'yı sarayında tutsak ettiğini ortaya çıkarır.

Herkes Daburanda'nın askerlerinden saklanırken Burusasu, "Dünya karanlığa gömüldüğünde 10 seyyah gelip sarayı kurtarmak için heykelin kalbini hareket ettirecek" diye bir söz olduğunu söyledi. Doraemon gezginlerin kendisi, Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo olduğunu düşünür, ancak onlardan sadece beş tanesinin olduğunu fark eder. Chippo acıktığında Doraemon, herkesin tok hissetmesini sağlamak için Beklenti Sözü Makinesi'ni kullanır, ancak ertesi gün sözü yerine getirmek zorundadırlar.

Ertesi gece grup heykele gitti ama Daburanda'nın askerleri tarafından pusuya düşürüldü. Bursasu askerlerle yüzleşir ve Peko'nun geçmesine izin verir, ancak kısa süre sonra Dr. Kos ve hava filosu tarafından köşeye sıkıştırılırlar. Peko, grup kaçarken orduyu geride tutmaya istekliydi, ancak Gian onu takip etti ve çok geçmeden tüm grup kaçar. Sonunda Daburanda, Saberu ve bir ordu tarafından korunan heykele birlikte gitmeye karar verdiler. Nobita, on yolcunun eski deyişini merak ettiğinde, Shizuka yardım için Öngörülen Söz Makinesi'ni kullanır. Aniden, Doraemon, Nobita, Shizuka, Gian ve Suneo'dan oluşan ikinci grup, tamamen silah aygıtlarıyla donatılmış olarak ortaya çıkar ve ana grup heykele girerken Daburanda ve ordusuyla savaşır, ardından Saberu gelir. Nobita geride kaldığında, Saberu onu yakalar. Denkomaru kılıcı verilmiş olmasına rağmen, Nobita'nın Saberu'yu yenmesi uzun zaman alır. Orduyla savaşan grup da Dr. Kos geldiğinde geri çekilmek zorunda kalır.

Sonunda Peko ve grubun geri kalanı, heykeli bir robot gibi 'canlı' hale getirmek için bir mekanizma olan heykelin kalbine ulaşmayı başarır. Bunu kullanan Dr. Kos ve ordu yenilir ve Daburanda saraya kaçar. Prenses Spiana'yı yanında götürmeye çalıştı ama Peko heykeli kullanarak zamanında geldi ve onu kurtardı. Peko kısa süre sonra krallığın haklı hükümdarı oldu ve diğer Doraemon orijinal Doraemon'a eve gitmesi için yeni bir Her Yerde Kapı veriyor.

Grup eve döndüğünde, Bekleyen Söz Makinesi'nden verilen sözü son bir kez daha yerine getirmeleri gerektiğini anladılar. Bölüm, Nobita'nın herkesi zamanda geriye gitmesi ve geçmiş benliklerinin Daburanda'nın ordusuyla savaşmasına ve heykele girmesine yardım etmesi için Zaman Makinesi'ne götürmesiyle sona erer.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Takeshi 'Gian' Goda Kazuya Tatekabe
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Hidetoshi Dekisugi Sumiko Shirakawa
Tamako Nobi Sachiko Chijimatsu
Nobisuke Nobi masayuki sato
Gian'ın Annesi Kazuyo Aoki
peko Mari Shimizu
Chippo Kazuko Sugiyama
Bursasu Masahiko Murase
spiana Youko Kuri
Daburanda Bakan Junpei Takiguchi
Dr. İstanköy Ichiro Nagai
Saberu Hidekatsu Shibata
Hizmetçi Miyoko Aso
muhtar Yasuro Tanaka
askerler Issei Futamata

Daisuke Gori Fumio Matsuoka Shoji Sato Bin Shimada