Doraemon (1979 TV dizisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Doraemon (ドラえもん, Doraemon), Fujiko F. Fujio tarafından yaratılan ve aynı adlı manga serisinedayananbir çocuk anime dizisidir . Bu anime 1973 animesinin devamıdır . Shin-Ei Animation tarafından yapıldı ve ilk gösterim 2 Nisan 1979'da TV Asahi'de yapıldı

Bu Doraemon anime serisi bazen Asya'da bu seride Doraemon'u seslendiren seslendirme sanatçısı Nobuyo Ōyama'dan sonra Ōyama Sürümü (大山版) olarak anılımaktadır.

Bu anime dizisinin iki resmi İngilizce dublajı yayınlandı, bunlardan ilki The Adventures of Albert ve Sidney olarak adlandırıldı ve Kanada'da CINAR tarafından yapıldı ve 1988'in sonlarında ve 1996'nın başlarında CBC TV 8'de özel olarak Barbados'ta yayınlandı., ABD'de Superstation WTBS'de (şimdi TBS olarak bilinir) yayınlanması planlandı, ancak bilinmeyen nedenlerle hiçbir zaman prömiyeri yapılmadı, ikincisi Singapur'da yapıldı ve Channel i & Kids Central'da yayınlandı 2002'den 2003'e Singapur'da. Ek olarak, Speedy Video tarafından resmi olmayan bir kaçak İngilizce dub üretildi ve yalnızca Malezya'da çeşitli VCD'lerde yayınlandı. Hindi Dub'un her biri 52 bölüm içeren 8 sezon (416 bölümün her biri 2 kısa bölüm veya hikâye içerir, toplamda 832 bölüm) Amazon Prime Hindistan'da yayınlandı.