Doraemon: Nobita'nın Hazine Adası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Hazine Adası
YönetmenKazuaki Imai
YazarFujiko Fujio
SenaristGenki Kawamura
Oyuncular
MüzikTakayuki Hattori
StüdyoShin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i3 Mart 2018 (2018-03-03)
Süre108 dakika
ÜlkeJaponya
DilJaponca

Doraemon Nobita nın Hazine Adası (Japonca 映画ドラえもん のび太の宝島, Doraemon Nobita no Takarajima) bir Japon bilim kurgu anime filmidir. 38. Doraemon filmidir . Hikâye, Robert Louis Stevenson'ın 1883 tarihli Define Adası romanına dayanıyor ve senaryosu Senin Adın ve Çocuk ve Canavar Filmlerinin yapımcısı Genki Kawamura tarafından yazılmış . Doraemon televizyon animesinde bölüm yönetmeni olan Kazuaki Imai,projeyi ilk Doraemon franchise filmi olarak yönetiyor.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Define Adası'nın hikâyesini duyunca, Nobita, tüm Dünya'nın haritası çıkarılmış olmasına rağmen, kendi hazine adasını keşfetmeyi ve keşfetmeyi hayal ediyor. Doraemon, Nobita'ya bir hazine adasının yerini gösteren özel bir hazine haritası sağlar. Aynı zamanda medya, tamamen bilinmeyen bir adanın keşfedildiğini duyurur. Yeni adanın hazine adası olduğuna inanan Nobita, Doraemon ve Shizuka'yı kendisiyle birlikte yolculuk etmeleri için işe alır ve Doraemon bir gemi sağlar. Gian ve Suneo da birlikte takılırlar. Ancak adaya yaklaştıklarında bir korsan çetesinin saldırısına uğrarlar. O anda ada hareket etmeye başlar ve aslında onun devasa, son derece gelişmiş bir geminin parçası olduğunu ortaya çıkarır. Korsanlar geri çekilir ancak bu süreçte Shizuka'yı kaçırır. Nobita ve arkadaşları onu kurtaramazlar, ancak Flock adında bilinçsiz bir çocuğu kurtarırlar.

Flock, onlara saldıran korsanların aslında deniz tabanından hazine çalmak için farklı dönemlere seyahat eden zaman yolcuları olduğunu ve kendisinin de geminin mürettebatının bir parçası olduğunu ancak Kaptan Silver'dan emir almayı kabul edemediği için kaçmaya karar verdiğini açıklıyor. . Doraemon, korsan gemisinin konumunu izlemek için hazine haritasını kullanır. Bu sırada korsan gemisinde Shizuka, Flock'un kız kardeşi Sarah ile karşılaşır. Sarah, Shizuka'ya yardım etmeyi kabul eder. Hem Flock hem de Sarah, Kaptan Silver'ın aslında anneleri öldüğünde deliye dönen ve olabildiğince çok hazine toplamayı takıntı haline getiren babaları olduğunu ortaya koyuyor. Nobita ve arkadaşları bir kurtarma operasyonu girişiminde bulunur, ancak sonunda, doğrudan Kaptan Silver'a götürülen Shizuka yerine Sarah'ı alarak kurtarırlar.

Kaptan Silver daha sonra planının son aşamasına geçer. Gelecekte insanlığın yok oluşunu gördükten sonra, korsan gemisini uzaya fırlatmaya ve elde ettiği tüm hazineyle yeni bir gezegeni kolonileştirmeye kararlıdır. Ancak bu, uzaya ulaşmak için ihtiyaç duyduğu gücü elde etmek için Dünya'nın enerjisini boşaltmasını gerektirir. Doraemon, Dünya'nın enerjisini almanın onun yok olmasına neden olacağı konusunda uyarır, bu nedenle Nobita, arkadaşları, Flock ve Sarah korsan gemisine tekrar saldırır. Nobita, Doraemon, Flock ve Sarah, Kaptan Silver ile doğrudan yüzleşirken Gian ve Suneo korsanları işgal etmek için geride kalır. Nobita ve Doraemon korsan gemisinin motorunun çalışmasını geciktirirken, Flock geminin kontrolünü ele geçirebilir ve enerjiyi Dünya'ya geri gönderebilir. Kaptan Silver, çocuklarını ne kadar ihmal ettiğini fark eder. ve onlara daha iyi bir baba olacağına söz vererek planlarından vazgeçer. Daha sonra Flock, Sarah, Kaptan Silver ve ekibin geri kalanı kendi zamanlarına dönerken, Nobita ve arkadaşları eve dönerken Nobita kendi babasına karşı yeni bir takdir kazanıyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Japonca Seslendirme sanatçısı
Doraemon Wasabi Mizuta
Nobita Nobi Megumi Ohara
Shizuka Minamoto Yumi Kakazu
Suneo Honekawa Tomokazu Seki
Takeshi 'Gian' Goda subaru kimura
Mini Doras hisako kanemoto
Tamako Kataoka Kotono Mitsuishi
Nobisuke Nobi Yasunori Matsumoto
Hidetoshi Dekisugi Shihoko Hagino
bilgi yarışması Aoi Yūki
sürü Daiki Yamaşita
Sarah Fumiko Orikasa
Gaga Ryūzaburō Ōtomo
Vivi Saori Hayami
Fiona Masami Nagasava