Doraemon: Nobita ve Bulutların Krallığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita ve Bulutların Krallığı
YönetmenTsutomu Shibayama
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
Görüntü yönetmeniHideko Takahashi
KurguKazuo Inoue
Yuko Watase
StüdyoAsatsu
Shin-Ei Animation
DağıtıcıToho
Çıkış tarih(ler)i7 Mart 1992 (1992-03-07)
Süre98 dakika
ÜlkeJaponca
DilJaponya

Doraemon Nobita ve Bulutların Krallığı (japoncaドラえもん のび太と雲の王国, Doraemon Nobita to Kumo no Ōkoku) 7 Mart 1992, Japonya'da vizyona giren Doraemon Uzun Öyküler serisinin aynı adlı 12. cildine dayanan 13. Doraemon filmidir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmden önce bir uzay gemisi, yaşlı bir adama, oğlu ve torunuyla birlikte kaldığı adayı terk etmesini tavsiye eder. Geceleri, bir sel kara kütlesini siler. Şu anda, Nobita öğretmenine Cennetin bulutlarda olup olmadığını sorar. Doraemon'u zorladıktan sonra, robotların yardımıyla bir bulut krallığı inşa etmeyi sağlamlaştırıyorlar. Daha sonra Gian, Suneo ve Shizuka'yı kaleyi inşa etmek için yatırım yapmaya davet ederler. Suneo'dan en çok hisse alarak, krallığı çıkarlarına göre çeşitli imkanlarla inşa ediyorlar. Arkadaşlar Cennette her gün kendi rüyalarının tadını çıkarırlar. Doraemon ayrıca Nobita'ya bulutlarındaki herkesin kendisine itaat etmesini sağlayan bir taç ve bir Uçan Şal verir.

Bu arada, Dünya'nın çeşitli doğa alanlarının bir bulut tarafından çalındığı bildiriliyor. Afrika'da, bir grup yasadışı kaçak avcı da kaldırılıyor. Haber Nobita'ya ulaştığında, şehir bulutu bir dağa çarpar. Doraemon ve Nobita, başlangıçta görülen çocuğu, kaplumbağa benzeri bir yaratık olan Cryptodon'a binerken bilinçsiz olarak kontrol eder ve bulur. Ateşini iyileştirir ve onu dinlendirirler. Eve gitmeden önce Doraemon, Her Yerdeki Kapıya bir Zaman Kolu ekleyerek Zaman Makinesi gibi çalışmasını sağlar. O gece, Doraemon Cryptodon hakkında araştırma yapar ve onun neslinin tükenmesi gereken tarih öncesi bir hayvan olduğunu fark eder. Ertesi gün grup, çocuğun ortadan kaybolduğunu öğrenir. Bulut krallıklarını ararken, bir bulutun içinde gizemli bir diyara varırlar.

Dünya yaşamaya başladıktan sonra gökyüzünde yaşamaya başvuran insanlar tarafından tasarlanan gökyüzündeki bir krallık olan Bulutların Krallığında olduklarını açıklayan bir gök-insan olan Paruparu ile tanışırlar . Doğal kaynakların yok olmalarını önlemek için Dünya'dan toplandığını ortaya koyuyor. Nobita ve arkadaşlarına barınak teklif edilir, ancak kaçarlar, gökyüzü insanlarını onları kilitledikleri için karıştırırlar. Bir fırtına nedeniyle ayrılırlar . Bir şimşek çarpar ve Doraemon'a içten zarar verir. Gian, Suneo ve Shizuka gökyüzü insanları tarafından tutulurken, Uçan Şal'ı mahvolmuş Nobita Doraemon'u arar ve arızalandığını öğrenir.

Tutsak arkadaşlar, krallığı Paruparu ile keşfeder, tarihini öğrenir ve krallığın Nuh'un insan şehirlerini ve Dünya'yı kirleten her şeyi yok etme planını gerçekleştireceğini öğrenir. Bu arada, Nobita ve Doraemon liliputianlarıyla tanışırlar .Bir zamanlar yardım ettikleri arkadaş Hoi. Ada çocuğunun, kontrol merkezinin özel yüzüğü takan bir kişinin yerini belirleyebileceğini söyleyen Tagaro adında olduğu ortaya çıktı. Nobita takmadığı için Hoi, dev bir kuş kullanarak Nobita ve Doraemon'un taşınmasına yardım eder. Görünüşe göre şans eseri, kendi cennet bulutlarında sona erdiler, ancak Her Yerdeki Kapıyı kullandıklarında, Dünya aşırı bir sel tarafından vuruldu. Kaos sırasında, Doraemon kafası bir direğe çarptığında kendini düzeltir ve Nobita'yı kurtarır, selin tüm şehri yok ettiğini fark eder. Buluta döndüklerinde, Nobita'nın annesi onu çevirdiğinde Zaman Sapının geleceğe ayarlandığını fark ederler. Tufanın gök-insanın Nuh'un planından geldiğini bildiklerinden, bunun olmasını durdurmayı planladılar.

Doraemon, seli önlemek için herhangi bir bulutu yok edebilecek bir top ortaya çıkarır, ancak onu kullanmaya niyeti yoktur, bunun yerine onu sadece bir blöf ve gökyüzü insanına karşı bir kaldıraç olarak kullanır. Bu arada, yasadışı kaçak avcılar grubu kaçar ve Nobita'nın bulutuna iner. Doraemon ve Nobita onlara yardım etmesine rağmen, kaçak avcılar daha sonra Nobita'nın tacını çalarak onları esir aldı ve topu ateşlemeye başladı. Onlara yardım edemeyen tutsak arkadaşlar ve Paruparu, Nobita ve Doraemon ile tanıştıkları hapse atılır. Topu ortaya çıkarmaktan sorumlu hisseden Doraemon, bulutu yok eden demir kafasını kullanarak şehir bulut gazını yok eder. Doraemon ağır yaralandı, Paruparu ise son bir duruşma sırasında mahkemeye hitap ediyor. Nobita, yardım ettiği birçok arkadaşı tarafından desteklenmektedir. Nihayet, Nobita'nın bir zamanlar Doraemon'u canlandırmasına yardım ettiği artık yetişkin bir Kibo. Artan iyilikle, gökyüzü insanları Nuh'un planından vazgeçmeye karar verir. Sonra Nobita ve arkadaşları, gökyüzü insanlarına veda ettikten sonra Dünya'ya geri taşınır. Karaya çıktıklarında Shizuka, arkadaşlarına Nobita, Gian ve Suneo'nun gergin bir şekilde çöktüğü ev ödevlerini hatırlatıyor.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Takeshi "Gian" Goda Kazuya Tatekabe
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Nobita'nın Annesi Sachiko Chijimatsu
Nobita'nın babası masayuki sato
usta Ryoichi Tanaka
Paruparu miki ito
Gulio Akira Murayama
Başkan Yusaku Yara
Tagao Urara Takano
Merhaba Yoshiko Matsuo
Hoi'nin babası Takumi Yamazaki
Hoi'nin annesi Kei Hayami
kibo Eiji Maruyama
Temsilciler Kazuhiko Kishino

Yuzuru Fujimoto

Polis Nobuo Tobita
TV spikeri Satomi Korogi
Sinema Uşeresi Rie Iwatsubo
kaçak avcılar Kiyoshi Kobayashi

Yuu Shimaka Takumi Yamazaki