Azerbaycan eğitim bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı
Görevdeki
Emin Amrullayev

22 Temmuz 2020 tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Nesip Bey Yusufbeyli
Oluşum 28 Mayıs 1918
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi edu.gov.az

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanları listesidir.

Bakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Maliye ve Halk Maarifi Bakanları
1 Nesip Bey Yusufbeyli 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Halk Maarifi ve Dini İtikat Bakanları
1 Nesip Bey Yusufbeyli 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Halk Maarifi Bakanları
1 Nesip Bey Yusufbeyli 6 Ekim 1918 7 Aralık 1918 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Maarif ve Dini İtikat Bakanları
1 Nesip Bey Yusufbeyli 26 Aralık 1918 14 Mart 1919 Müsavat
2 Reşit Han Kaplanov 14 Mart 1919 22 Aralık 1919 Ehrar Partisi
3 Hamit Bey Şahtahtınski 24 Aralık 1919 5 Mart 1920 İttihad Partisi
4 Nurmammad Bey Şahsuvarov 5 Mart 1920 1 Nisan 1920
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Maarif Komiserleri (1920-1946)
1 Dadaş Bünyatzade 28 Nisan 1920 6 Mayıs 1922 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Mustafa Guliyev 1922 1927
3 Ruhulla Ahundov 1927 1930
4 Maksut Mammadov 1930 1931
5 Ağa Sultanov 1931 1933
6 Mahmut Ağayev 1933 1934
7 Mammad Cuvarlinski 1934 1935
8 Müseyib Şahbazov 1935 1936
9 Mammadsadık Efendiyev 1937 1937
10 Mirza Mammadov 1938 1942
11 Mirza İbrahimov 1942 1946
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Maarif Bakanları (1946-1988)
1 Mammad Alekperov 1946 1952 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Mehdi Mehdizade 1952 1954
3 Mirza Mammadov 1954 1959
4 Rahim Rahimov 1959 1961
5 Mehdi Mehdizade 1961 1980
6 Elmira Gafarova 1980 1983
7 Kamran Rahimov 1983 1988
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Bakanlar Şurası Devlet Teknik Meslek Eğitimi Komitesinin Başkanları (1959-1988)
1 Ekper Ennağıyev 1959 1961 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Musa Mağayev 1961 1964
3 Tevfik Allahverdiyev 1966 1982
4 Haydar İsayev 1983 1988
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Yüksek ve Orta İhtisas Eğitim Komitesi Başkanları (1959-1963)
1 Şirali Mammadov 1959 1961 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Abdulla Karayev 1961 1963
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Yüksek ve Orta İhtisas Eğitim Bakanları (1964-1988)
1 Züleyha Hüseynova 1965 1970 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Danil Guliyev 1970 1971
3 Kurban Aliyev 1971 1987
4 Ağalar Abbasbeyli 1987 1988
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Eğitim Bakanları (1964-1988)
1 Müslüm Mammadov 1988 1988 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Rafık Feyzullayev 1988 18 Ekim 1991
Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Eğitim Bakanlığı (1991-1993)
1 Rafık Feyzullayev 18 Ekim 1991 11 Ağustos 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
2 Firudin Celilov 11 Ağustos 1992 18 Mayıs 1993 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek ve Orta İhtisas Eğitim Bakanları (1993)
1 Firudin Celilov 18 Mayıs 1993 2 Eylül 1993 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Maarif Bakanları (1993)
1 Tevfik Hacıyev 18 Mayıs 1993 17 Ağustos 1993 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanları (1993-günümüz)
1 Lidiya Resulova 2 Eylül 1993 13 Eylül 1997 Bağımsız
2 Misir Merdanov 25 Mart 1998 19 Nisan 2013 Yeni Azerbaycan Partisi
3 Mikail Cabbarov 19 Nisan 2013 5 Aralık 2017 Bağımsız
4 Ceyhun Bayramov 23 Nisan 2018 16 Temmuz 2020
5 Emin Amrullayev 27 Temmuz 2018 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]