Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Yönetmen
Yapımcı
Senarist
Hikâye (eser)Phil Lord
UyarlamaMarvel Comics
Oyuncular
MüzikDaniel Pemberton
KurguMike Andrews
StüdyoColumbia Pictures
Sony Pictures Animation
Marvel Entertainment
Arad Productions
Lord Miller Productions
Pascal Pictures
DağıtıcıSony Pictures Releasing
Çıkış tarih(ler)i2 Haziran 2023
Süre140 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe$100 milyon[1]
Hasılat$575.4 milyon[2][3]
Önceki filmÖrümcek-Adam: Örümcek Evreninde
Devam filmiÖrümcek-Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde

Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş (özgün ad: Spider-Man: Across the Spider-Verse), Marvel Entertainment ile birlikte Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation tarafından üretilen, Marvel Comics karakteri Miles Morales / Spider-Man'i içeren, yakında çıkacak bir Amerikan bilgisayar animasyonlu süper kahraman filmidir ve Sony Pictures Releasing tarafından dağıtılır. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde'nin (2018) iki bölümden oluşan devam filminin ilki. Filmin yönetmenliğini Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson (ilk uzun metrajlı filmlerinde) üstleniyor ve senaryosunu Phil Lord, Christopher Miller ve David Callaham yazıyor.

Shameik Moore, Hailee Steinfeld ve Oscar Isaac ile birlikte oynadığı Morales'i seslendiriyor. Sony, Into the Spider-Verse'in 2018'de piyasaya sürülmesinden önce Across the Spider-Verse'i yazmaya ve yönetme ekibine bağlı olarak başladı. Morales ve Steinfeld'in Gwen Stacy / Spider-Woman arasındaki ilişkiye odaklanmak için kuruldu. Film resmi olarak Kasım 2019'da duyuruldu, animasyon çalışmaları Haziran 2020'de başladı ve iki bölümlük bir hikâyenin adı ve planları Aralık 2021'de açıklandı.

Spider-Man: Across the Spider-Verse ABD'de 2 Haziran 2023'te yayınlanması planlanıyor ve COVID-19 salgını nedeniyle ilk Nisan 2022 tarihinden ertelendi.[4] İkinci Bölüm'ün 2024'te vizyona girmesi bekleniyor ve kadın odaklı bir spin-off filmi de geliştiriliyor.

Öncül[değiştir | kaynağı değiştir]

Miles Morales, güçlü bir kötü adamla yüzleşmek için Gwen Stacy ve yeni bir Spider-People ekibi ile çoklu evrende bir maceraya atılıyor.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

1978 Örümcek Adam serisinden "Japon Örümcek Adam" Takuya Yamashiro filmde yer alacak.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Couch, Aaron (25 Mayıs 2023). "The Widening Web of Phil Lord and Chris Miller". The Hollywood Reporter. 25 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mayıs 2023. 
  2. ^ "Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)". Box Office Mojo. IMDb. Erişim tarihi: 18 Haziran 2023. 
  3. ^ Şablon:Cite The Numbers
  4. ^ published, Tom Power (8 Aralık 2021). "Spider-Man: Across the Spider-Verse Part 1: release date, trailer, cast, plot and more". TechRadar (İngilizce). 8 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]