Vikipedi:Köy çeşmesi/2011/Ekim

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teklifler[kaynağı değiştir]

Öncelikle konuyu önemli gördüğüm ve fazla katılım olması amacıyla İzmit tartışma sayfasında değil, burda dile getiriyorum. İzmit şehri ile İzmit ilçesi ayrı şeyler değil mi? Bu İstanbul başlı altında sadece Fatih(suriçi)'i anlatmak gibi İzmit bir büyük şehir, tek bir ilçeden oluşması çok saçma, şehirin bir çok ilçeden oluşması gerekir. Ben burda şehir ile İzmit adındaki ilçenin(merkez ilçe denebilir, fatih gibi) karıştıtırıldığını düşünüyorum. Kent olan İzmit 200-300 bin kişilik bir yer değil milyonluk bir şehirdir. bu yüzden bu iki sayfanın ayrılması "İzmit" ve "İzmit, İzmit" (biraz komik ama viki genel düzeni bu) yada "İzmit (ilçe)" şeklinde iki sayfa oluşturulmasını öneriyorum.

"İzmit kenti Kocaeli il merkeziydi. Yeni büyükşehir metropoliten ilçelerinin kuruluşuna dair 5747 sayılı yasada büyükşehir ismi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak değiştirildi. İzmit adı ise metropoliten belediyelerden (Saraybahçe) birine verildi." viki izmit maddesi aslında Saraybahçeyi anlatıyor, harita ve nüfus olarak.(referans Türkiye'de büyükşehir belediyeleri)

önerimi farklı bir boyuta taşıyorum, İzmit adı bir ilçeye veriliyor ve oluşturulan büyükşehir İzmit büyükşehir belediyesi değil, Kocaeli büyükşehir belediyesi, yani bundan şunu çıkarabilir miyiz Kocaeli ilinin merkezi artık İzmit değil, Kocaeli şehri. Bu yüzden Kocaeli(kent olarak, il olarak değil) olarak yeni bir madde lazım.

Her durumda da kent olan Kocaelini yada İzmit'i(milyonluk nüfuslu) anlatıcak yeni bir madde gerekli --Ollios 01:19, 5 Ekim 2011 (UTC)

Büyükşehir belediyesi olan büyük illerde; il ve şehir şeklinde 2 madde ve ilçe maddeleri oluyor. Kocaeli maddelerini ve isimlerini güncellemek gerekiyor ve yeni bir şehir maddesi açmak gerek (şu anda yok sanırım böyle bir madde). Üstteki durum karışık olduğu için genel bir cevap yazmış olayım. Ama ben şehir maddelerini açıkçası gerekli görmüyorum, şehir maddeleri zaten il maddeleriyle hemen hemen aynı içeriğe sahip oluyorlar. Bu benim görüşüm sadece, Kocaeli şehir maddesi diğer şehirlerde olduğu gibi açılmalı tabi.--Sadrettinmesaj 18:50, 5 Ekim 2011 (UTC)
İlçe ve şehir maddelerinin ayrılması şurada bir miktar tartışıldı, oradan daha önceki tartışmalara verilen bağlantılar de var. İzmit maddesinde merkez ilçe dahil tüm şehir anlatılabilir, ilçe maddelerinde o ilçeyle ilgili detaya inilebilir. İzmit, İzmit benim görüşüme göre söz konusu olamayacak bir başlık, Viki düzeni bu tür madde adı gerektirmemeli, hele de ilçe maddelerinin adları sadeleştirilirken. Konunun tekrar tartışılmasını pek doğru bulmuyorum zaten, isterse tartışılabilir ama bilinsin ki zaten zar zor bir karara varılabilmişti. --seksen 18:58, 5 Ekim 2011 (UTC)
Diyarbakır, Samsun, Bursa, Konya, Adana gibi şehir maddeleri var. (toplamda 14 şehir maddesi), Sadece Kocaeli ve Sakarya'nın şehir maddeleri yok. Bunların da, diğerlerinde olduğu için şehir maddesinin olması gayet makul geliyor. Ama Kocaeli ve Sakarya'nın durumu nedir tam olarak bilmiyorum. Eğer şehir tüm ili kapsıyorsa İstanbul örneğine benzer sonra. --Sadrettinmesaj 19:35, 5 Ekim 2011 (UTC)
Bu noktada durum daha da karışıyor çünkü Kocaeli'de belediye sınırları tüm ili kapsıyor. Adapazarı'nda ise sanırım büyükşehir belediyesi ile ilçe sınırları bir, karışıklık yararmıyor. --seksen 19:39, 5 Ekim 2011 (UTC)

İzmit maddesinin harita ve nüfus bilgilerini şehirle değiştirmeyi ve ilçe içinde "İzmit, Kocaeli" . İzmit'in merkez ilçesi eski adı Saraybahçe... şeklinde yeni bir sayfa oluşturmayı öneriyorum. İzmit ilçesi izmit belediyesi, İzmit şehride kocaeli büyükşehir belediyesi tarafından yönetilir şeklinde olucak. Yalnız izmit şehirne hangi ilçeler giriyor, İstanbul gibi bir çoğu mu yoksa Bursa gibi(3 tane) sınırlı ilçeler mi?--Ollios 19:46, 5 Ekim 2011 (UTC)

Kocaeli ilinin tamamı şehir olarak kabul ediliyormuş. Bu nedenle yeni bir şehir maddesi açılması uygun değil bence. --Sadrettinmesaj 19:58, 5 Ekim 2011 (UTC)

istanbul örneğini konuya uyguladım

  • fatih merkez ilçe
  • İstanbul şehir-sonrandan tüm ili kapsayacak şekilde genişliyor
  • istanbul il

-

  • İzmit (ilçe) eski ismi saraybahçe, şehrin tarihi merkez ilçesi 200-300 bin nüfuslu, izmit belediyesi(eski adı saraybahçe belediyesi)
  • İzmit, izmit büyükşehir belediyesinin yönetimindeyken ismi kocaeli büyükşehir belediyesi olarak değişiyor(90'larda) sonra sınırları tüm ili yaplayacak kadar genişletiliyor, 1,5 milyon nüfuslu, kocaeli büyükşehir belediyesi
  • Kocaeli

isteyen geri alabilir--Ollios 11:30, 11 Ekim 2011 (UTC)

  • Açılmış artık, geri almak olmaz. Yalnız şunu merak ediyorum İzmit maddesi ile İzmit (ilçe) maddesinde içerik olarak nasıl bir farklılık olacak? İzmit maddesine yazamayıp, İzmit (ilçe) maddesine yazılması gereken nedir. Milyonluk şehir dediğimiz yerin sınırları aynen Kocaeli maddesi. Ben yeni bir şehir maddesi açmayıp, bu konunun Kocaeli maddesinde değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.--Sadrettinmesaj 14:33, 11 Ekim 2011 (UTC)
  • Ayrı bir maddeye lüzum yok bence de. Sadrettin'in değindiği nokta yerinde olmuş.--85.105.13.108 14:35, 11 Ekim 2011 (UTC)
açılmış artık geri almak olmaz düşüncesine katılmıyorum. sayfayı gereksiz görüyorsanız oylamayla silinir. geri almak ve silmek 1-2 tık. istanbul ve fatih maddelerini incelerseniz iki maddenin nasıl birbirinden farklı olduğu, ne konularda ayrıldığı ve nasıl aynı anda var olabileceğini görürsünüz. İstanbul'un tarihi ile fatih'in tarihi ne kadar farklı? İzmit ilçe ve izmit şehir sayfalarında biri kocaeli büyükşehir belediyesinin yönetiminde, öteki izmit belediyesinin, birinin eski adı saraybahçe. nüfus verileri farklı, ilgili coğrafya izmit şehirde daha geniş, izmit ilçesi sadece ilçe sınırlarındaki eserlerin tarihini anlatabilir, şehir tarihi şehir sayfasında anlatılmalı. ilçe sayfası mahallelere inebilir ama şehir sayfası inemez yada kardeş şehirler konusu bu şehirler izmit ilçesiyle mi kardeş, izmit şehri ile mi? gibi farklar bence mevcut. şu anda başka bir sayfayı düzenlediğim için(yavaşta olsa) şu anda "izmit (ilçe)" sayfasına katkı yapamıyorum ama işim bitimce ilgilenirim. mevcut eski durumda türkçe vikide 1,5 milyonluk bir Türkiye şehrinin(izmit) sayfası yoktu. tüm diğer dillerde 1,5 milyonluk bir şehirde söz edilirken, türkçe viki 200-250bin nüfuslu bir ilçe olarak gösteriyor izmit'i. buna başka bir çözüm yolu sunuyorsanız dinliyorum. sorunun bu isim değişikliği(saraybahçe-izmit) sonrası şehir sayfasının ilçe şekline dönüştürülmeye çalışılması olarak görüyorum. çünkü yönler yada kardeş şehirler, ekonomi gibi konular şehiri anlatıyor, ilçeyi değil, sayfanın orjinali şehir olan izmit'tir. örneğin petkimden sözediliyor ama petkim tesisleri körfez ilçesinde izmit ilçesinde değil yada yönler bölümü, izmit ilçesinin yalova ile sınırı yoktur ama sayfadaki tabloda varmış gibi gösteriliyor. Sonolarak Kocaeli sayfasının bu konuyla ilgili olduğunu düşünmüyorum, ben il sayfasını tartışmıyorum, şehirle tarihi merkez ilçeyi tartışıyorum. İstanbul maddesi ve İstanbul sınırlarıda son değişiklere göre aynı. bu ayrı bir tartışma konusu ama bu izmit ile kocaeli (il) sayfası arasında bir konu. benim yarattığım ilçe sayfası ile ilgili değil.--Ollios 11:36, 12 Ekim 2011 (UTC)
Efendim sayfayı SAS adayı göstermek yerine ben sizin fikrinizi merak ediyorum. Dediğiniz gibi, geri almak 1-2 tık ama madde yazmak öyle değil. Madde açmak için burada tartışmaya gerek yokki, herkes her konuda özgürce madde açabilir. Siz sordunuz madde açılsın mı diye, ben de açılmasın diye fikrimi belirttim.--Sadrettinmesaj 17:33, 12 Ekim 2011 (UTC)
sanırım ilçe ile şehir'in farkını izah edebildim. ama size il konusunda katılıyorum. İstanbul ve İzmit şehirleri gibi sınırları artık bulunduğu tüm ili kapsayan büyükşehirlerde il sayfası ve şehir sayfasında aynı şeyleri söylemeye pek gerek yok(coğrafya, tarih ve nüfus gibi) ama bu konu benim açtığım "izmit (ilçe)" sayfası ile ilgili değil--Ollios 21:46, 12 Ekim 2011 (UTC)
Ben yine aynı şekilde iki tane izmit adlı madde olmasını hem gereksiz hem de uygulama açısından sorunlu buluyorum. Maddenin tartışma sayfasına vakit bulursam yazarım.--Sadrettinmesaj 15:03, 13 Ekim 2011 (UTC)
Önceden dediğim gibi birleştirmek istiyorsanız aynı sınırlara sahip Kocaeli ve İzmit şehir sayfalarını birleştirirsiniz. İzmit bir ilçedir ama İzmit sayfası ise ilçeyi baz alarak yazılmamış, şehri anlatmaktadır. Bu yüzde ilçe için ayrı bir sayfa gerekir. Birbirlerinde Fatih ilçesi ve İstanbul şehri kadar farklıdırlar. Bu arada bir de İzmit adının şehir olarak geçerliliği sorgulanmalı, Kocaeli şehri kavramı araştırılmalı

Benim görüşüm

  • eskiden İzmit kocaelinin merkezi (antakya-hatay gibi),
  • büyükşehir belediyesinin ismi Kocaeli olarak değişiyor ve resmi olarak İzmit adı kalkıyor. Ama halk bu adı kullanmaya devam ediyor
  • son olarak İzmit adını yaşatmak için şehir merkezinde yeni oluşturan ilçeye İzmit adı veriliyor

Türkçe önemli forumlarda wowturkey.com'dan bir tartışma "sizce Kocaeli mi, İzmit mi?"[[1]] 2 alıntı

"K. Maraş' tan umuttepe ye Üniversite kaydı için gelen öğrenci otogarda Kocaeli gişesi aramış. Bütün esnaf birbirlerine Kocaeli neresi diye sormuş. Garda bulunan başka bir öğrenci abi biletini sattığınız İzmitin resmi adı deyince öğrenci biletini alabilmiş."

"Tem otoyolunda yön bilgi levhalarında eskiden izmit yazan yerleri kocaeli olarak değiştirmişler"

ve Kocaeli şehri tabiri ile ilgili örnek

"Kocaeli Metropolitan Municpality is the local authority of Kocaeli city." / "Kocaeli is one of the sixteen metropolitan areas of Turkey with a population of 1,511,936 (2009 figs.) and roughly 1 out of 5 of the population lives in the center district (İzmit)" [[2]]

bu açıdan;

  • "Kocaeli (il)"
  • "Kocaeli" şehir
  • "İzmit" tarihi merkez ilçe, adlandırmaları daha doğru olucak gibi bunun için; İzmit sayfasının ismi Kocaeli olarak değiştirilmeli

yorumlar???--Ollios 12:03, 22 Ekim 2011 (UTC)

Yukarıdaki öneri yerinde. Kocaeli ilinin merkezi (İzmit ve diğer ilçelerin bir araya gelerek oluşturduğu) Kocaeli şehridir resmî olarak. Aynı şekilde Sakarya'da da Adapazarı, Serdivan, Erenlşer vb gibi ilçeler bir araya gelerek Sakarya Büyükşehir Belediyesini, dolayısıyla da Sakarya kentini oluşturuyorlar. --Stambouliote ileti 12:10, 22 Ekim 2011 (UTC)
İsmi İzmit veya Kocaeli (adı ne ise artık), ayrı bir şehir olduğunu ben de kabul ediyorum. Böyle bir madde Ollios tarafından yeni açıldı. Birçok ilde de bu böyle. Kocaeli ilindeki bu şehri anlatan bir madde olabilir pekala. İzmit eski bir merkez ilçe ve aynı isimdeki şehrin adı. Bu ilçenin yerinde artık böyle bir merkez ilçe yok. İzmit ilçesi Kocaelinin ilçelerinden biri sadece artık. İzmit şehri ise adı değiştirilerek ve tüm ili kapsayarak Kocaeli Büyükşehir belediyesi kurulmuş. Kocaeli ilinin merkezi gibi bir durum söz konusu değil artık. Büyükşehir tüm ili kapsıyor. Nasıl ki, İstanbul şehri tüm ili kapsamışsa, buradaki şehir de tüm ili kapsıyor. İstanbul tartışma sayfasında il ve şehir maddesinin birleştirilmesi yönünde bir öneri var. Aynı durum gelecekte bunda da geçerli olacak. Dikkat ettiğim konu bu.
Eğer şehir madde olacaksa Ollios'in yukarıdaki önerisi uygun bence de. --Sadrettinmesaj 11:04, 26 Ekim 2011 (UTC)

Kış sezonu gerçekten kötü geçiyor :) son durum 3 destek-0 karşıt oy, 1-2 destek daha gelirse ağırdan da olsa değişikliğe başlıyacağım. Konuştuğumuz Türkiyenin bir şehri lütfen biraz daha fazla katılım, herkesin söyleyecek bir şeyi olmalı bu konuda--Ollios 16:28, 26 Ekim 2011 (UTC)

Ben mi yanlış yazıyorum, anlaşılıyorum :) şehir maddesi açılması görüşüne katılmıyorum, eğer açılmışsa da usul olarak üstteki öneri gibi olması doğrudur, nacizane fikrim kısaca budur.--Sadrettinmesaj 17:26, 26 Ekim 2011 (UTC)

Köy sayfaları hk.[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Açıkçası yaklaşık 20 saattir Vikipedi'de dolaştığım için şu anda örnek verebilecek durumda olduğumu söyleyemem; ancak genel anlamda Türkiye'deki köyler ile ilgili maddelere bakıldığında üzülerek söylüyorum ki tüm köy maddelerinde yapılacak değişikliklerin onaylanmadan yayına girmemesini teklif etmek durumundayım. Köy halkından insanlar gerçekten büyük bir iyi niyetle katkıda bulunmaya çalışıyorlar; ama Vikipedi standartlarından ne yazık ki haberleri yok ve yapılan yanlışları düzeltmek, oturup baştan yazmaktan gerçekten çok daha zor. Saygılarımla. Utku Tanrivere 09:07, 8 Ekim 2011 (UTC)

Ben bütün köy sayfalarının otomatik olarak ilk haline çevrilmesinde (botla olabilir) hiçbir sakınca görmüyorum. Eğer gerçekten standartlara uygun, düzgün bir dille, vikileştirme yapılmış bir içerik girildiği halde geri alınmışsa katkıyı yapan kişi geri alınmasına kızmak yerine bunun gerekçesini sorabilir ve hatta kendisi geçmiş sürümlerden bulup geri alabilir. Sonuçta bütün sürümler saklanıyor. --Alperen 10:10, 8 Ekim 2011 (UTC)
Kurunun yanında yaş da yanar, dikkat. Düzensizlerin yanı sıra emek harcanarak düzenlenmiş pek çok köy maddesi de var ki bunların ilk sürüme döndürülmesi doğru olmaz, tekrar bunları tespit edip düzenli gelişmiş sürüme döndürmek vakit alır. Dolayısıyla böyle bir uygulamayı doğru bulmuyorum. --seksen 10:28, 8 Ekim 2011 (UTC)
Kesinlikle karşı. Bunu elle yapmak daha faydalı. Yavaş yavaş yaparız temiz yaparız. Mesela benim geliştirdiğim Çıkrıkçı, Sarıkaya'yı geri almak çok yanlış olur.--Reality 10:44, 8 Ekim 2011 (UTC)
Peki kayıtlı kullanıcılarımız tarafından düzgün şekilde elden geçen maddeleri listeleyip geri kalanlara bunu yapsak nasıl olur? Sanırım sizin düzenleme yaptığınız kalitede en fazla 100 tane madde çıkar. Bu sayı bile çok iyimser bir tahmin bence. Sonuçta 35 bin maddeyi elden geçirmek adında bir miktar kaybı göze alabiliriz. Dediğim gibi bu mutlak bir kayıp olmayacak. Eski sürümülere her zaman dönüş imkanı var.--Alperen 11:16, 8 Ekim 2011 (UTC)
Arada güncelleme yapılan köy maddeleri de var. Nüfus güncellemesi, muhtarlık kısmının kaldırılması, bilgi kutusu düzenlemeleri, yerelnet bağlantısı düzeltmesi vs. Toplu bir değişikliğe karşıyım ben de. Hızımız düşük de gözükse kontrol ede ede ilerliyoruz.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 11:19, 8 Ekim 2011 (UTC)
Fark ettiğim bir başka sorun da şu ki maddeler ne yazık ki sürekli olarak aynı yönde ilerlemiyor. Bir yandan maddelere faydalı ve standartlara uygun bilgiler eklenirken diğer yandan yine bilgi içerikli; fakat standartlara uymayan içerik eklemeleri yapılıyor. Hatta bir adım daha ileri gidilerek yapılan her bir eklemenin altına tek tek isim yazıldığına bile şahit oldum bugün. Bu düzenlemeler aynı veya farklı kişiler tarafından birbiri ardına yapıldığında geriye "arşivleri kullanmak" bağlamında tek bir seçenek kalıyor, o da maddenin ilk sürümüne dönmek. Bu durumda yukarıda da bahsedildiği gibi maddelerin ara güncellemelerinde eklenen faydalı bilgiler de silineceğinden, ilk teklifimde de belirttiğim gibi, diğer başka pek çok maddede yapıldığı gibi, bütün köy maddelerinde de sürüm kontrolü yapılmasını teklif ediyorum. Editör vb. yetkili iş yükünü bir miktar arttıracaktır; ancak eminim ki yapılan hatayı düzeltmekten çok daha kısa sürecektir. Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim, saygılarımla. Utku Tanrivere 11:44, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Köy maddelerini güncelleyecek bir bot üzerinde çalışıyorum. Şu an KhuBot'un üzerinde çok fazla iş var, diğer dillerin KM/SM maddelerini ekleme işi bitince nüfus, muhtar vb. bilgileri güncellemekle uğraşacağım. Khutuckmsj 12:17, 8 Ekim 2011 (UTC)
Yani tüm köy maddelerini sıfırlamanın mantığını gerçekten anlayamıyorum ve kesinlikle karşıyım. Yapılması gereken iş çok basit. Sol sekmede bulunan rastgele sayfayı tıklayın. Önünüze muhtemelen bir köy maddesi çıkacaktır. Onu kontrol ettikten sonra bir daha basın aynı tuşa. Bir daha bir daha. Böyle böyle kontrol ederek köy maddelerindeki sorunu aşabiliriz.--Reality 12:24, 8 Ekim 2011 (UTC)
Sevgili Reality, elbette tüm köy maddelerinin sıfırlanması diye bir şey söz konusu bile olmamalı bence de. Diğer yandan bir kısmımız bu maddeleri düzenledikçe, bir kısım kişiler de -elbette hiçbir kötü niyetleri olmadan- düzenlenen maddelere standartlara uygun olmayan içerikleri tekrar ekleyebilirler. Benim tespit ettiğim kadarıyla kullanıcı hesabıyla giriş yapmadıkları için kendilerine bu konuda bir mesaj göndermek de ne yazık ki mümkün olmuyor. Asıl ilk teklifimdeki gibi köy maddelerinde yapılacak değişikliğin sürüm kontrolünden geçmesi uygun bulunmuyorsa şayet, önerebileceğim bir başka seçenek daha var ki o da bana oldukça makûl geliyor; o da köy maddelerinde sadece hesap sahiplerinin yani üyelerin değişiklik yapmasına olanak tanıyacak bir değişikliğe gidilmesi olacaktır. Değerli fikirleriniz için tekrar teşekkür ederim, saygılarımla. Utku Tanrivere 13:46, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Köy maddelerinin sıfırlanıp eski sürümüne döndürülmesine kesinlikle son derece karşıyım. Köy maddelerini yazmaya çalışan anonim kullanıcılara yardımcı olunması gerekir. Bu maddeleri yazmaya çalışan kullanıcılar vikipedi dilini ve kurallarını ilk etapta pek bilemediklerinden yanlışlıklar yapıyor olabilirler ama bizler onların bu yanlışlıklarını giderebilmek için kuralları da işaret ederek onları eğitebiliriz. hatta yazdıklarıı gerçek bilgileri bizler kurallara göre düzeltebiliriz. İşimiz gücümüz ne ki. O maddeleri bir hevesle yazmaya başlamış anonim kullanıcıların yazdıklarını hemen silme ve ardından uyarı bırakma yerine onları sevecenlikle eğitebilmeliyiz. Bu maddelerde çalışma yapan bir çok hevesli kullanıcı şimdiye kadar küstürüldüğü de malümlarınızdır örneniğn benim tamamladığım veya tamamlamaya çalıştığım bayağı da tıklananşu [3] köy maddesinin yazımına 4 sene gibi bir zaman emek verilmiştir. Çünkü bu köy maddesine emek sarf eden bazı anonim kullanıcıların yazdıkları bilgiler kurallara göre yazılmadı diye hemen silinerek uyarılar gönderilmiş ve hatta bazıları süresiz yasaklanmıştır. bunu yapmak yerine onun yazdıklarını kurallara göre bizler düzelterek onlara örnek olabiliriz ve böylece onlara örnek oluşturacak bir yardım yapmış ve onların hatalarını görmelerine yardımcı olmuş olabiliriz. Bu nedenle kurallara göre yazılmamış ama gerçek olan bilgileri bizler de düzelterek köy maddelerinde ilerleme kaydedebiliriz bunu yaparken de o köy maddeleriyle ilgilenen anonimler de kendilerini vikipedi kurallarına göre yönlenmeleri gerektiğini anlayarak gelişmelerini ve eksikliklerini tamamlayabilirler ve böylece vikipediye katkılar sunmaya daha çok yardımcı olabilirler...saygılarımla-Tacirci.20:00, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Bot yardımıyla açılan yaklaşık 30 bin köy maddesini bot yardımı olmadan kontrol etmek gerçekten çok zor. Khutuck'un katkıları çok önemli, eline sağlık. Anlam ayrımı sayfalarında değişiklik yaparken sayfanın üzerinde birkaç cümlelik bilgilendirme kutusu çıkıyor. Böyle bir şablon hazırlayıp, her köy maddesini değiştirirken sayfanın üzerinde görünmesini sağlayabiliriz. Vikiye tek katkısı, kendi köy maddesini düzenlemek olan anonim kullanıcı için iyi bir bilgilendirme olur. İngilizce vikide böyle şablonlar kullanılıyor, biz de kullansak fena olmaz. Veya bu mümkün olmazsa her köy maddesinin tartışma sayfasına böyle bir bilgilendirme şablonu ekleyebiliriz. Nasıl olur?--Sadrettinmesaj 20:11, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Bot yardımıyla kontrol etmek de zor yalnız. Benim botlarım yeterince zeki değiller, elimden geldiğince toparlarım ama herşeyi kontrol etmem imkansız. Köy maddelerinin girişine ufak bir bilgilendirme şablonu ekleyebiliriz. Böylece kendi köyünü yazmak isteyene yardımcı olabiliriz. Ufak bir şablon hazırlarsanız botumla 35 bin küsür köy maddesinin hepsine eklemem bir günden az sürer. --Khutuckmsj 20:17, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Köy tartışma sayfalarına şablon ekleyelim. 2 katkısı olur, birincisi katkıcıyı bilgilendirme, ikincisi ise köylerin tartışma sayfaları bir kategoriye dahil olursa bu tartışma sayfalarında yapılan değişiklikleri de izleme imkanı olur. Tartışma sayfalarına da ilgisiz içerik eklenebiliyor. Böyle bir imkan olsun da izlemek isteyen olur sanırım. :) --Sadrettinmesaj 20:54, 8 Ekim 2011 (UTC)
  • Şablon ekleme işi tartışma sayfasında yapılmalı. Şöyle bir uyarı geçebilir. "Önemli Uyarı, lütfen okuyunuz: Vikipedi bir ansiklopedidir. Köyünüzle ilgili iletişim sayfası, haberleşme sayfası, forum sayfası kesinlikle değildir. Bu sayfada doğruluğu kanıtlamamış bilgilere (örn. köyümüzde antik çağlardan kalma hazineler vardır) kesinlikle yer verilmez. Her eklediğiniz bilgi için mutlaka kaynak belirtmeniz gerekir. Bakınız X maddesi. Diğer sitelerden olduğu gibi kopyalama yapmak telif hakkı ihlalidir. Bunu yapmayınız. Lütfen bu uyarıyı dikkate alarak düzenleme ve değişiklik yapınız. Aksi halde yaptığınız değişikliğe onay verilmeyecektir."--Alperen 06:13, 9 Ekim 2011 (UTC)
Bunu okuyup da kararlarından caycaklarını mı düşünüyorsunuz? Her değişiklik ekranının hemen altında telif hakkı ile korunan hiçbir eseri buraya eklemeyiniz! yazıyor. Büyük harf ve puntolarla, kırmızı renkte hem de.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:16, 9 Ekim 2011 (UTC)
Değişikliği yapıp sayfayı kaydetme niyetiyle geldiğim için o kırmızı ibareler hiçbir şekilde dikkatimi çekmiyor. Önemli olan değişikliği yapmaya girişmeden önce kullanıcının uyarıyı almış olması bence.--Alperen 12:06, 9 Ekim 2011 (UTC)
Kurallara uymayanlar sorun çıkardıkları için sadece onlar dikkat çekiyor. Uyarı yazısını görüp, vazgeçen var mıdır, bunu bilmiyoruz. Çünkü onların Vikipedi'de hiç etkisi yok.--Sadrettinmesaj 12:22, 9 Ekim 2011 (UTC)
Tartışma sayfalarına şablon eklemek kolay iş, topluluk onaylara VP:BOTİS sayfasına ufak bir istek notu yazmak yeterli olacaktır.Khutuckmsj 22:48, 9 Ekim 2011 (UTC)
Topluluğun ilgisine sunulmak üzere bir şablon hazır olacak kısa süre sonra.--Sadrettinmesaj 19:36, 10 Ekim 2011 (UTC)
Merhabalar, aranıza yeni katılmış biri olarak ve tamda üzerinde yavaş yavaş çalışmaya başladığım köy sayfam için şablon ararken bu konunun açılması çok ilginç oldu. Bence benim gibi yeni başlayan ve Tacirci ninde dediği gibi birşeyler paylaşmak isteyen ancak bunu nasıl yapacağını tam olarak bilmeyen kişiler için madde eklerken muhakkak bir hazır şablonun olması gerekli diye düşünüyorum. Ve bu şablonların da sayfayı oluştururken yazı alanının hemen üzerinde yer alan (Gelişmiş-Özel Karakter-Yardım) paneline (Gelişmiş-Özel Karakterler-Yardım-Yazı Şablonları) diye eklenmesi kullanım açısından da kullanıcıya kolaylık sağlayacaktır. Biliyorum bunun yapılması belki çok uğraştıracak veya hiç olmayacak belki de. Ama bunun yapılması hem kontrolü kolaylaştırır hemde görsel açıdan maddelerin bir düzen içinde oluşmasını sağlar. --İsmail Refik GÖRGÜLÜmesaj 12:06, 11 Ekim 2011 (UTC)
Vikiproje:Türkiye yerleşim birimleri/Biçim rehberi sayfası size yardımcı olabilir belki.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:08, 11 Ekim 2011 (UTC)
  • Öneriyi ben de doğru bulmuyorum çünkü Delialiuşağı, Yahyalı maddesinde görebileceğiniz gibi uzun bir süre bu maddedekine benzer bir köy şablonu oluşturduk ve Türkiye'nin köylerinde bunu kullanma kararı aldık. Ancak proje çok iş gücü gerektiriyordu ve çok az madde bu duruma getirilebildi. Maddede görebileceğiniz üzere standart bilgilerin dışında, sonradan eklenen anonim içerikleri de bulunmakta. Bu katkıları göz ardı etmeyip düzenlemek gerekiyor. Köy maddeleri için uyarı şablonunu ise bir an önce yapılmalı...--вяí¢αи76ileti 23:27, 15 Ekim 2011 (UTC)
  • Acaba yanlış mı anlaşıldım, yoksa çoğu kişi sürüm kontrolünde olduğu gibi köy maddelerinde "bekleyen değişiklik" uygulamasına karşı mı? :) Utku TanrivereMesaj 16:21, 17 Ekim 2011 (UTC)
Köy maddeleri de diğer maddeler gibi yavaş yavaş onaylanıyor. Kimsenin de bu köy maddelerini kısa sürede onaylamak gibi bir çabada olacağını sanmıyorum. Köy maddelerinde günlük 70-100 değişiklik yapılıyor. Bu maddeleri kısa sürede büyük kısmını onaylamak, sonrasında hep ek bir emek isteyecek. En sağlıklı olan yol, bunu zamana yaymak, onaylama konusunda aceleci davranmamak.--Sadrettinmesaj 17:16, 27 Ekim 2011 (UTC)

İlgi görmeyen tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Malum, tartışma sayfalarımız pek ilgi görmüyor, yapılan değişiklikler gözden kaçabiliyor. Bu sebeple son değişiklikler kısmındaki üst menüye bir bağlantı eklenmesini ve bu bağlantıya tıklandığında yalnızca madde, kategori ve şablonların tartışma sayfalarının listelendiği bir son değişiklikler sayfasının görüntülenmesini öneriyorum. Böylece son değişikliklerde iken tek bir tıkla tüm tartışma faaliyetlerini görebiliriz. Erişim kolaylaşır.--Rapsar da ne ki? 15:39, 27 Ekim 2011 (UTC)

Aslında halihazırda bu fonksiyon mevcut, şurada. Sayfadaki isim alanı kısmından değişikliklerin görülmesi istenen isim alanı seçilebiliyor. --seksen 18:30, 27 Ekim 2011 (UTC)
Onu biliyorum zaten, ancak herkes bilmiyor :) Öte yandan sadece madde değil, şablon ve kategori tartışmaları da orada listelensin.--Rapsar da ne ki? 19:36, 27 Ekim 2011 (UTC)

Teknik[kaynağı değiştir]

Otomatik kategori ekleme[kaynağı değiştir]

Bazı bilgi kutularında eğer bilgi kutusunda resim/logo yoksa sayfayı resimsiz/logosuz X kategorisine ekle gibi bir seçenek mevcut. Peki bu tür bir kod aynı zamanda bilgi kutusuna resim eklendiğinde aynı maddeyi o kategoriden çıkarıyor mu? {{Radyo istasyonu bilgi kutusu}} çıkarmıyor sanki. --Coriolis 14:39, 3 Ekim 2011 (UTC)

  • Düzeltildi. Logosuz radyo istasyonları bu kategoriye ekleniyor.--Sadrettinmesaj 15:59, 3 Ekim 2011 (UTC)
    • Teşekkürler.. --Coriolis 17:19, 3 Ekim 2011 (UTC)

Sayfa görüntüsü[kaynağı değiştir]

Cebelitarık Boğazı sayfasında "Konumu" alt başlığının, başlık yazısı panoromik fotorağfın arkasına girdi, düzeltebilir misiniz? --Ollios 00:00, 4 Ekim 2011 (UTC)

İlk harfi büyük karaktere dönüştüren şablon sanırım artık çalışmıyor. Birçok şablon içerisinde bu şablonu da barındırıyordu bu sebeple artık çoğu şablon hata veriyor. Nazif İLBEK 14:06, 6 Ekim 2011 (UTC)

Sanırım wikinin versiyon güncellemesi ile alakalı bir şey. Bu sürümden itibaren o özelliği desteklemiyor veya artık ona gerek yok. Şablonlar ve wiki varsayılanları hakkında tecrübeli birinin konu hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini düşünüyorum. Nazif İLBEK 16:17, 6 Ekim 2011 (UTC)
Şu anda Ucfirst, lcfirst, özel sayfalar çalışıyorlar. [4]. Benzer hatalar buraya yazılırsa iyi olur.--Sadrettinmesaj 15:01, 8 Ekim 2011 (UTC)

Ufak biçimsel düzenlemeler[kaynağı değiştir]

Oturum açtığımda karşıma gelen sayfada , Wikimedia Vakfı projelerinde oturumunuz açılıyor: ve altındaki resimlerin hemen altında yer alan, son görüntülediğim sayfaya verilen bağlantının ardından "nokta" konulmuş. Bunun kaldırılması gerek, nokta kullanılmasını gerektirecek bir durum yok ortada. Bir başka konu da değişiklikleri onaylama ekranında "onayla" ve "reddet" butonlarının yanında alan "cancel" yazısı. İptal olarak değiştirilmesi gerek.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:47, 6 Ekim 2011 (UTC)

Yeni sürüm dolayısıyla birkaç yerde çeviriye ihtiyaç duyuluyor, o konunun kısa süre içerisinde düzeleceğini düşünüyorum. Nazif İLBEK 17:53, 6 Ekim 2011 (UTC)
Ben de diyorum bir değişiklik var Vikipedide :) HotCat'te de sorunlar var bu arada.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 17:57, 6 Ekim 2011 (UTC)
Çevrilmemiş 17 mesaj kalmış. [5]. Cancel'i çevirmeyi başardım :) --Sadrettinmesaj 19:22, 6 Ekim 2011 (UTC)
Bu arada Özel:ÖzelSayfalara giremiyorum. Benim için en hayati sayfalardan birisi.) Bir de Vikipedi'deki çift dosyaları tespit etmek için şu sayfayı kullanıyordum. Ancak son 1 haftadır çalışmamaya başladı. Bende mi durum sadece böyle yoksa genel mi ve mümkünse çalışan bir adres verilmesi mümkün müdür? Kolay gelsin.--Reality 20:39, 6 Ekim 2011 (UTC)
Ek olarak kategorilerde bazı hatalar var. Hata şöyle: Çankaya Üniversitesi öğrencisi vikipedistler‎ ({{#ifeq:0|0||0 kategori}}{{#ifexpr:(1>0 or 0>0) and 0>0|, |}}{{#ifeq:1|0||1 sayfa}}{{#ifexpr:0>0 and (0>0 or 1>0)|, |}}{{#ifeq:0|0||0 dosya}}) (Kategori:Çankaya Üniversitesi öğrencisi vikipedistler) Ayrıca twinkle çalışmıyor.--Reality 20:40, 6 Ekim 2011 (UTC)
Son değişikliklerde de sorun var.--Reality 20:58, 6 Ekim 2011 (UTC)
Oy oy oy mahvolmuş ya vikipedi birçok şablonda sorun var. Vikipedi tartışma:Sürüm kontrolüne bakmanız yeterli.--Reality 21:00, 6 Ekim 2011 (UTC)
  • Bir üstteki başlıkta o sorunu belirtmiştim ben de. Nazif İLBEK 21:05, 6 Ekim 2011 (UTC)
  • Bende de Şablon y., hotcat çalışmıyor (düzgün) BetelgeuseSeginus 10:22, 7 Ekim 2011 (UTC)
  • ve de özel:özelsayfalar BetelgeuseSeginus 10:23, 7 Ekim 2011 (UTC)

Merhabalar. Bu sayfadaki hatalı yazım tablosu tren gibi. İki sütuna çevirmemiz mümkün müdür acaba? Şimdiden teşekkürler.--Abuk SABUK mesajlaş 19:30, 6 Ekim 2011 (UTC)

Yapıldı.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 10:42, 9 Ekim 2011 (UTC)

Tüm köpek ırkı bilgi kutularında boş bırakılmış kutular madde içerisinde hatalı bilgilerle dolu olarak görünüyor: soyu tükenmiştir vb. gibi. Bkz. Alman kurdu, Napoli mastifi, Akita, Buldog vs.--Abuk SABUK mesajlaş 22:49, 7 Ekim 2011 (UTC)

  • Bir fikri olan? Yoksa sadece bende mi hatalı görünüyorlar?--Abuk SABUK mesajlaş 10:39, 9 Ekim 2011 (UTC)
Evet, bende de öyle. Bilgi kutusundan kaynaklanan bir sorun olmalı. --seksen 12:34, 9 Ekim 2011 (UTC)
Şablondaki metinler çıkarıldı, ingilizce wikideki gibi oldu. Yalnız 2007'den beri bu sorun varmış, sorun değil mi acaba diye düşündüm açıkçası :) --Sadrettinmesaj 21:15, 9 Ekim 2011 (UTC)
  • Teşekkürler. Şablon bir kaç gün öncesine kadar normal görünüyordu bende.--Abuk SABUK mesajlaş 21:44, 9 Ekim 2011 (UTC)

*.js ve *.css[kaynağı değiştir]

Bu sayfalarda şöyle yazıyor:

Not: Ayarlarınızı kaydettikten sonra, tarayıcınızın belleğini de temizlemeniz gerekmektedir: Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak.

Birisi Chrome'da ne yapılacağını ekleyebilir mi? :D BetelgeuseSeginus 06:46, 8 Ekim 2011 (UTC)

Hepsini dene, teki oluyordu. Shift+F5 veya ctrl+F5 idi sanırım.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:23, 8 Ekim 2011 (UTC)
Ctrl+f5 işini görür chrome'da.--Reality 10:44, 8 Ekim 2011 (UTC)

Dosya:Sivil Savunma Arması.jpg[kaynağı değiştir]

İstek yapıldı Yapıldı Düzeltilmiş.--Reality 19:53, 9 Ekim 2011 (UTC)

Düzenleme Sayfasının Üstündeki Aletler[kaynağı değiştir]

IP adresiyle girip düzenleme yapmaya çalışınca üst menüde "gelişmiş" sekmesinde eksiklikler var. [Dış bağ,] [[İç bağ]] vb iyi, ama {{şablon}} ve #Yönlendir[[şuraya]] gibi komutları da üste eklemek lazım. --Khutuckmsj 12:13, 11 Ekim 2011 (UTC)

Fırsatı bulmuşken ben de yaşadığım bir sorunu belirteyim. Monobook kullanıyorum ve üstteki aletler eskiden bir hayli fazlaydı; ama son birkaç gündür yatay çizginin sağında kalan, yönlendirme ve galeri ekleme dahil pek çok tuş kayboldu. Bunun sebebi nedir, düzeltilebilir mi, düzeltilebilirse nasıl düzeltilir? Bir bilen varsa söylesin lütfen :) --seksen 12:52, 11 Ekim 2011 (UTC)
Ben de monobooku bıraktım, o sayede gördüm bu sorunu. Bu sorunu çözse çözse ya Vito ya da İnfoCan çözer :) Khutuckmsj 13:05, 11 Ekim 2011 (UTC)
Monobook'u kullanmamın sebebi o değişiklik ekranı zaten, bir ara o da değişti, Vito'ya sorup ek ayar yapıp geri döndürdüm, sonra bu gitti... Nedir bu monobookçulara zulüm :) --seksen 14:19, 12 Ekim 2011 (UTC)
O kutular bende görünüyor. Keyfi olarak çalışmıyor sanırım :) common.js sayfana şunu ekleyebilir misin? Kod doğrudan kendi sayfanda olsun. --Sadrettinmesaj 16:54, 12 Ekim 2011 (UTC)
importScript("MediaWiki:Common.js/edit.js")
Kendi sayfama eklemek sorun değil, IP'ler dahil herkeste gözükmesini sağlamak lazım. Khutuckmsj 16:58, 12 Ekim 2011 (UTC)
O öyle tabi :) --Sadrettinmesaj 17:00, 12 Ekim 2011 (UTC)
Neyse, Türkçe Vikipedi hariç tüm projelerde geçiş amaçlı vector kullanıyordum, bu vesileyle geçmiş oldum :) Yalnız burada gelişmiş sekmesinde yönlendirme zaten var, bakarsan en sağdaki. --seksen 17:15, 12 Ekim 2011 (UTC)

Özel sayfalar[kaynağı değiştir]

  • Özel:ÖzelSayfalardaki sıkıntıyı farkeden oldu mu? Örneğin yönledirmeye olan yönlendirmelerde ve boşa yönlendirmelerde. Ayrıca korunan başlıklarda da sıkıntı var. Şurda da düzenleme gerekiyor.--Reality 21:24, 13 Ekim 2011 (UTC)
Doğrulama istatistikleri sayfasında bir ara sorun vardı, istatistikler görünmüyordu, şimdi düzelmiş. Yalnız - muhtemelen yarım bir translatewiki çevirisinden kaynaklanıyor - değişiklik incelerken üstteki "bu revizyonu incele" başlığı altındaki kutuda "You can reklam yourself as reviewing these changes to other users." diye bir yazı çıkıyor. Bir ara bunun geriye kalanını da "biri" bulup çevirse iyi olur :) --seksen 21:25, 14 Ekim 2011 (UTC)
O cümleleri emin olmadığım için çeviremedim. "advertise" sözcüğünü ilk anlam reklam olarak çevirsem de uymadı sanki. Şurada ve şurada tam liste. --Sadrettinmesaj 11:07, 17 Ekim 2011 (UTC)

Bilgi kutusu hatası[kaynağı değiştir]

Hala bozuk görünüyor.--Reality 14:26, 16 Ekim 2011 (UTC)
Şablonları çıkardım, ödüllerin ismini yazdım. Mesela Sergey Sokolov maddesinde ödülleri temsilen bayraklar kullanılmış, ama bayrakların anlamını bilmiyoruz. Bu nedenle ödülün adını yazmak daha uygun.--Sadrettinmesaj 18:01, 16 Ekim 2011 (UTC)

MediaWiki:Usernameblacklist[kaynağı değiştir]

  • MediaWiki:Usernameblacklist sayfası ne işe yarıyor bilen var mı ve o kullanıcı neden o listede?--Reality 23:48, 15 Ekim 2011 (UTC)
  • Kod işlerinden pek anlamam ama sanıyorum ki kullanıcıların hesap yaratırken nick seçimlerini kısıtlayan bir liste. Artık kullanımda değil onun yerine daha geniş bir uygulama MediaWiki:Titleblacklist kullanılıyor. Bizimkine bakıldığında kullanıcı adı seçerken "http veya https" gibi isimlerin nickte kullanılamayacağı görülüyor. İngilizcesi daha geniş tutulmuş en:MediaWiki:Titleblacklist. Orada bazı küfür içeren nicklerin açılması da engelleniyor. Burada ve burada İngilizce olarak daha geniş açıklamış. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 14:18, 16 Ekim 2011 (UTC)

Image for bio[kaynağı değiştir]

  • İlgilenenler için tekrardan çalışmaya başlamış. [6] --Reality 19:53, 17 Ekim 2011 (UTC)

Oluşturulan Kitabın Kaydedilememesi Sorunu[kaynağı değiştir]

Vikipedi maddelerinden bir Osmanlı Hanedanı kitabı oluşturdum, her şeyi doğru yaptığıma eminim, daha önce de kitap oluşturmuştum. Kitabı pdf olarak indirebiliyor, eğer istersem sıpariş sayfasına gidebiliyorum. Ama kaydet ve paylaş seçeneğini kullanmak için kitabın adını oraya yazıp kaydet butonuna basınca karşıma şu çıkıyor:

Unexpected non-MediaWiki exception encountered, of type "UsageException"
badtoken: Invalid token
  1. 0 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/api/ApiBase.php(1205): ApiBase->dieUsage('Invalid token', 'badtoken')
  2. 1 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/api/ApiMain.php(590): ApiBase->dieUsageMsg('sessionfailure')
  3. 2 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/api/ApiMain.php(678): ApiMain->setupModule()
  4. 3 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/api/ApiMain.php(340): ApiMain->executeAction()
  5. 4 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/extensions/Collection/Collection.body.php(867): ApiMain->execute()
  6. 5 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/extensions/Collection/Collection.body.php(225): SpecialCollection->saveCollection(Object(Title), false)
  7. 6 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/SpecialPageFactory.php(460): SpecialCollection->execute(NULL)
  8. 7 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/Wiki.php(224): SpecialPageFactory::executePath(Object(Title), Object(RequestContext))
  9. 8 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/Wiki.php(624): MediaWiki->performRequest()
  10. 9 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/includes/Wiki.php(531): MediaWiki->main()
  11. 10 /usr/local/apache/common-local/php-1.18/index.php(57): MediaWiki->run()
  12. 11 /usr/local/apache/common-local/live-1.5/index.php(3): require('/usr/local/apac...')
  13. 12 {main}

Bu sorun neden kaynaklanıyor? Mehring 19:57, 17 Ekim 2011 (UTC)

Aynı hata İngilizce vikide bildirilmiş. [7]. Hata kaydına göre çözüm bulunur sanırım.--Sadrettinmesaj 19:44, 19 Ekim 2011 (UTC)
Umarım en kısa zamanda sorun çözülür. Türkçe Vikipedi'de çok az kitap oluşturulmuş, en çeşitli kitaplar oluşturarak kendimce bu açığı kapatmaya çalışıyorum ama kaydedilemediği sürece bir anlamı olmuyor.Mehring 20:54, 22 Ekim 2011 (UTC)

Şablon:Lisans seçiciden hiçbir lisans seçilmedi[kaynağı değiştir]

İkinci sablonu ilk kullanan ben oldum:) Düzgün çalışmıyor şimdilik. İlk şablon ise [8] sayfasında kullanılıyor.--Sadrettinmesaj 16:44, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • Şu ne işe yarar bilen var mı?--Reality 17:09, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • şu ve şu da öyle...--Reality 17:10, 19 Ekim 2011 (UTC)
Mediawiki tartışma şablonları bu sayfada kullanılıyor. Engel kaldırma şablonu kullanılmıyor sanırım. (belki de kullanılıyordur) Bu gibi ne işe yaradığı belirsiz, garip şablonlar, genelde "sayfaya bağlantılar" sayfasında görünmüyor. Şablon adını arama kutusuna yazıp aramak en iyisi.--Sadrettinmesaj 17:36, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • Aman bu tür şablonları silmeyin tam emin olmadan. Yukarda dendiği gibi sayfaya bağlantılar sayfasında gözükmez bunlar (Subst ile kullanıldığından ve/veya mediawiki sayfalarında yer aldığından). Kritik şablonlardır birçoğu.--Rapsar da ne ki? 05:20, 20 Ekim 2011 (UTC)
Rapsar'a katılıyorum. Şablonların kalması şimdilik sorun yaratmıyor. ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 05:32, 20 Ekim 2011 (UTC)

Dosyaların Lisansını Girmeyi Unuttum[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir Bandista maddesi oluşturdum ve maddeyle ilgili olarak 6 tane Copyleft lisanslı resim yükledim, fakat resimleri yüklerken lisanslarını belirtmeyi unutmuşum. Resimlerin lisansını sonradan belirtme imkanım var mı, yoksa resimleri yeniden mi yüklemeliyim?Mehring 11:57, 22 Ekim 2011 (UTC)

Üstteki değiştir sekmesine tıklayarak lisans ekleyebilir veya değişiklik yapabilirsiniz.--Rapsar da ne ki? 12:38, 22 Ekim 2011 (UTC)
Teşekkür ederim, lisansları ekledim.Mehring 21:25, 22 Ekim 2011 (UTC)

Sürüm kontrolü hk.[kaynağı değiştir]

Sayfanın en altında yer alan Bu revizyonu incele başlıklı kutunun içinde You can reklam yourself as reviewing these changes to other users. diye İngilizce bir kısım var. Düzeltilmesi mümkün müdür? Teşekkürler şimdiden.--Rapsar da ne ki? 12:56, 22 Ekim 2011 (UTC)

Translatewiki'den düzelttim. Devreye girmesi 48 saat ile birkaç ay arasında bir zaman sürecek, hemen değişim beklemeyin. Khutuckmsj 22:01, 22 Ekim 2011 (UTC)

Twinkle, şablon yardımcısı ...[kaynağı değiştir]

  • Twinkle, şablon yardımcısı vs. gibi betiklerde bulunan ve otomatik düzenle şablonu eklemeye yarayan betikte düzenleme yapılabilir mi? {{düzenle}} yerine {{düzenle|Ekim 2011, Kasım 2011 ...}} şeklinde tarih belirtecek şekilde yapmak mümkün müdür?--Reality 21:23, 23 Ekim 2011 (UTC)

HotCat'te kategori değiştirmede problem yaşıyorum bayağıdır. Yeni kategori ekleyebiliyor; ancak varolan kategorileri değiştiremiyorum. İşletim sistemim XP, tarayıcım Chrome, eski monobook görünümünü kullanıyorum. Çözümü olan var mıdır?--Rapsar da ne ki? 09:50, 26 Ekim 2011 (UTC)

Monobook yerine diğer görünümleri dener misin? Belki monobook'unda HotCat ile çakışma yaratan btikler vardır? Khutuckmsj 10:02, 26 Ekim 2011 (UTC)
Vector görünümünü açtım. Tarama geçmişini vs temizledim; ancak yine aynı.--Rapsar da ne ki? 10:05, 26 Ekim 2011 (UTC)
  • Ben de 7, vector ce chrome kullanıyorum ve çalışmıyor. Belki chrome sorun :D--BetelgeuseSeginus 13:20, 26 Ekim 2011 (UTC)
Internet Explorer'dan girdim, sorun devam ediyor.--Rapsar da ne ki? 13:25, 26 Ekim 2011 (UTC)
Aynı sorun bende de var. Win XP SP 3 ve Firefox 7 kullanıyorum. Mevcut görünüm vector. –hcagri mesaj 13:36, 26 Ekim 2011 (UTC)
  • Yok mu çözüm önerisi olan?--Rapsar da ne ki? 17:13, 1 Kasım 2011 (UTC)
  • Umarım gören olur bunu, üstlerde kaldı başlık ama neyse. Kategorilerde şu ekran görüntüsünde görülebileceği üzere bir gariplik var. İngilizce Vikipediye göre çok fazla boşluk var. Bununla alakası olabilir belki.--Rapsar da ne ki? 07:10, 4 Kasım 2011 (UTC)
  • Aynı durum bende de var. Win7, vector, Firefox. sanırım sorun HotCat'te çünkü önceden çalışıyordu. Bir bakılması lazım.--insan|perver 08:22, 4 Kasım 2011 (UTC)
Sorun çözülmüştür. HotCat'in düzgün çalışabilmesi için common.js dosyasına şu kodun eklenmesi gerekiyor:
importScript('MediaWiki:Gadget-HotCat.js');
Bilginize. --Superyetkinileti 20:48, 4 Kasım 2011 (UTC)
Var ya... Eyvallah, ellerin dert görmesin.--Rapsar da ne ki? 20:49, 4 Kasım 2011 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • ANKA sayfasındaki bilgi kutusu bozuk sanırım.--Reality 13:23, 26 Ekim 2011 (UTC)
Sağ olsun bir anonim kendi kafasına göre bilgi kutularını değiştiriyor ne zamandır. Orada kullanılan bilgi kutusunu eski haline getirmek sorunu çözecektir.--Rapsar da ne ki? 13:28, 26 Ekim 2011 (UTC)

Televizyon sezonu bilgi kutusu (2)[kaynağı değiştir]

  • Şablon:Televizyon sezonu bilgi kutusunu İngilizce Vikipedi'deki ile değiştirip Türkçeleştirdim. Ama sanırım orada olup burada olmayan bir komuttan dolayı hata veriyor. Yeterli bilgi sahibi olan kişiler bir bakabilirlerse sevinirim. Hata veren yerler. DVD yayını ve Blu-ray yayını kısımları, bir de önceki sezon, dizi ve sonraki sezon ve dizi bölümlerinde bir sorun var.--insan|perver 11:26, 28 Ekim 2011 (UTC)
Önce bir deneme yapılsa daha sonra çalışıyorsa şablonu uygulama aşamasına geçilse. Hata bulunana kadar, (seçkin maddelerde de kullanılıyor bu şablon) böyle mi görünecek? --Sadrettinmesaj 16:23, 28 Ekim 2011 (UTC)

Şunun gibi bir şeyle karşılaşan var mı?--BetelgeuseSeginus 14:48, 31 Ekim 2011 (UTC)

Düzelmiş olması lazım...--Rapsar da ne ki? 17:14, 1 Kasım 2011 (UTC)

Politika[kaynağı değiştir]

[...] & Viki Sapığı[kaynağı değiştir]

kayıt olmayan bir kullanıcının düzenli yaptığı saldırılar hakkında vikinin bir polikası var mı? bu kişi yapılan uyarılara cevap vermez ise, ne yapılabilir. bu bir suç sayılır mı? polise gidip IP tespiti için başvurulabilinir mi?--Ollios 12:59, 2 Ekim 2011 (UTC)

Sürekli ve ısrarlı vandalizm yapan IP'ler hizmetliler tarafından engellenebilir. Öte yandan bunun için polise gitmeye gerek yok. Zaten polisi ilgilendiren bir konu değil ve polisin yaptırım alanı da değil. Ayrıca IP tespiti, kişisel gizliliğin korunması gereği yüzünden, böyle basit durumlar için yapılmaz. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:39, 5 Ekim 2011 (UTC)
Duke34 gerekli cevabı vermiş zaten; ancak -niye bilmiyorum- ben de suç unsuru bulunmadığını belirtmek isterim. Utku TanrivereMesaj 07:57, 9 Ekim 2011 (UTC)

Politika değişikliği önerisi - Global botlar[kaynağı değiştir]

Globat botların kullanımına izin verecek olan bir politika değişikliği önerisinde bulundum: Vikipedi tartışma:Bot politikası#Politika değişikliği önerisi - Global botlar. Topluluğun ilgisine duyurulur --Mskyrider ileti 17:29, 8 Ekim 2011 (UTC)

Bu, köy çeşmesinin politika kısmına yazılırsa daha güzel olur. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:26, 8 Ekim 2011 (UTC)

Maddelerdeki sorumluluk reddi şablonları[kaynağı değiştir]

Kullanılmalı mı kullanılmamalı mı? İngilizce Vikipedi'de yer alan şu yazıya göre kullanılmamalıymış. Neden peki? Zaten her sayfanın altında sorumluluk reddine verilen bağlantı var, bu bir. İkincisi için Wikipedia makes no guarantee of validity denmiş, yani burada yazdığı gibi "Vikipedi, burada bulunan içeriklerin kesinliğini garanti etmez". Wikipedia is an encyclopedia, and is not a how-to guide. denmiş, "Burası bir ansiklopedidir, how-to (nasıl yapılır?) rehberi değildir" yani. Hangi maddenin sorumluluk içerdiğini belirlemek zor denmiş. Kesinlikle katıldığım bir konu bu. Cinsel içerikli maddeler örneği verilmiş vs. Yine ek olarak maddelerde görsel yönden rahatsız edici buluyorum. Ben bu uyarı şablonlarının maddelerden kaldırılması gerektiğini düşünüyorum kısaca. Fikirleriniz nelerdir?--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 16:07, 14 Ekim 2011 (UTC)

Aynı sayfada İtalyanca, Almanca ve Portekizce Vikipedilerde kullanıldığı da yazılmış. Bu dillerdeki durumu da araştırmak lazım aslında. Ben tıp gibi hayati öneme sahip konularda sorumluluk reddi şablonlarının kalması gerektiğini düşünüyorum. --seksen 15:06, 15 Ekim 2011 (UTC)
Neden kalmalı tam olarak?--Rapsar da ne ki? 16:01, 15 Ekim 2011 (UTC)
Normal sayfalarda çok gerekli değil bana göre ama tıpla ilgili her sayfada bulunmalı. Orada yazan bilgilerin doğruluğu garantili değil. Ancak bunu vikipediyi tam olarak bilmeyen bir okur anlayamayabilir. Orada yazan bilgileri bir doktorun tavsiyesiymiş gibi düşünebilir. Sayfaların altındaki sorumluluk reddi bağlantısı çok küçük. Ben çoğu kullanıcının onu görebileceğini zannetmiyorum. En azından tıbbi maddelerde bulunmalı. milesbrokemesaj gönder 16 Ekim 2011
  • Tıbbi maddelerde sorumluluk reddi şablonu olmalı. Gavur der ki "better safe than sorry", yani eşeği sağlam kazığa bağlayalım. Khutuckmsj 13:53, 16 Ekim 2011 (UTC)
  • Tıpla ilgili maddelerde ~şablonun kalmasını ben de uygun buluyorum. Çünkü doktora gitmeden o maddeleri okuyup kendini tedavi etmek isteyenler çıkacaktır. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 14:02, 16 Ekim 2011 (UTC)
Çıksın. Bizim sorumluluğumuzda mı?--Rapsar da ne ki? 14:07, 16 Ekim 2011 (UTC)
Vicdani olarak bizim sorumluluğumuz da hukuki olarak anlamam o konudan. Hukuk konusundan anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 19:03, 20 Ekim 2011 (UTC)
"Kesinlikle hayır" diyemeyiz. Mahkemede yapılacak "Vikipediden okudum, açık kalp ameliyatı yaptım, adam öldü" savunması, bizim ceza almamıza sebep olabilir. "Ama biz en alta ufakça sorumluluk reddi yazdıydık" savunması yetersiz bulunabilir., ki daha önce kredi kartı mevzuatında bulunmuştu.--Khutuckmsj 14:24, 16 Ekim 2011 (UTC)
Rapsar, olay sadece sorumluluk meselesi değil, bunları uygulamaya çalışıp kendinde kalıcı hasarlar bırakan hatta öldüren bile olabilir. milesbrokemesaj gönder 18 Ekim 2011
  • Kalmalı...Faydaları saymakla bitmez:) Zararının ise ne olduğu tam ortaya konulamıyor, olması olmamasından daha iyidir. Defalarca aynı şeyleri sağa sola yazdığımdan üşendim uzun uzun yazmaya. Sadece görsel yönü zayıfsa şekli şemalini değiştirelim...Vikiçizer 19:15, 20 Ekim 2011 (UTC)
Zararının ise ne olduğu tam ortaya konulamıyor derken? Üstte elli tane gerekçe belirttim, İngilizce sayfada var olan ve benim belirtmediklerim de var...--Rapsar da ne ki? 05:16, 21 Ekim 2011 (UTC)
Örnek verin, Khutuck'ın örneğinin tersi gibi...Vikiçizer 17:47, 21 Ekim 2011 (UTC)

vikipedinin sorumluluk reddi metni zaten hukuksal durumlar içindir, hangi maddede var, hangi maddede yok onun derdine düşülmez. ve de meselenin özü şu cümlede saklıdır: "Hangi maddenin sorumluluk içerdiğini belirlemek zor.". siz tıp maddeleri dersiniz, bir diğeri silah maddeleri beni özendirdi der. onlarca bitki maddesinde, şuna buna iyi geliyor diye ibareler var. buradan bakıp ameliyata girişecek arkadaşlar bütün cinsel içerikli maddelerin de kaldırılmasını da istiyorlar zaman zaman, kötü örnek oluyor diye. bir ara bu işin ucu kaçtı, içeriğine bakılmadan bütün tıp maddelerine yerleştirildi. kısaca çok dikkatlice kullanılmalı, oraya buraya eklenenleri de çıkartmalı. [9], [10], [11] gibi.. --ki bl 08:08, 21 Ekim 2011 (UTC)

bir de şurada konuşulmuş. --ki bl 08:38, 21 Ekim 2011 (UTC)
  • Bu şablonların kullanımına yıllardır karşıydım, halen de karşıyım. Genel bir sorumluluk reddi metni varken gelişigüzel bazı maddelere ek uyarıların eklenmesi bence çok gereksiz ve madde düzenini de bozuyor. Özellikle hukuk maddelerine eklenen şablonu görünce bu kadar paternalizm de olmaz diyorum. Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu anlamayanların düşüncesiz davranışlarda bulunmalarına ya da risk almalarına engel olmak bizim görevimiz değil, olmamalı da. — Pınar (mesaj) 09:14, 21 Ekim 2011 (UTC)
Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu anlamayanların düşüncesiz davranışlarda bulunmalarına ya da risk almalarına engel olmak bizim görevimiz değil.. imza.. --ki bl 09:22, 21 Ekim 2011 (UTC)
Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu anlamayanların düşüncesiz davranışlarda bulunmalarına ya da risk almalarına engel olmak bizim görevimiz değil.. benden de bir imza...--Rapsar da ne ki? 09:28, 21 Ekim 2011 (UTC)
ve de hakkaten şaka gibi. --ki bl 09:29, 21 Ekim 2011 (UTC)
Bence, ansiklopedi yazmak gibi ciddi bir işi icra ediyorsak ve yazdığımız ansiklopedik bilgilere insanlar tarafından değer veriliyorsa ki sonuçta en çok ziyaret edilen 20 siteden biriyiz; İçeriğin doğruluğu ve kesinliği konusunda okuyucuyu bilgilendirmek görevimizdir. Yine bu meseleyi rahat bir şekilde anlaşılır kılmak da görevimizdir. Sonuçta sorumluluk reddi içeriğin kesin doğru olmadığını ve bir uzman tarafından yazılmadığını belirtir. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 02:06, 22 Ekim 2011 (UTC)
  • Önerim, tıp maddeleri hariç her türlü maddeden sorumluluk reddi şablonlarını kaldırmamız. Tıp maddelerinde okuyucularımızın kendilerine zarar verme olasılıkları fazlasıyla yüksek (hoş, Vİki okuyup kendini sünnet etmeye kalkan bunu hakediyordur ya, neyse); bu sebeple tıp maddelerinde sorumluluk reddinin kalması gerektiğini düşünüyorum. Hukuk vb. maddelerde Kibele son derece haklı, komik oluyor o şablonlar. Khutuckmsj 17:57, 21 Ekim 2011 (UTC)

Tıp maddeleri dışındakiler gerçekten gereksiz. Ama tıpla ilgili maddelerde kalmalı. milesbrokemesaj gönder 21 Ekim 2011

tıp maddeleri diye genelleme yapamayız. yukarda verdiğim örnekler dışında çok sayıda gereksiz madde var bu listede. ayıklanmalı. diğer uyarı şablonlarını da, mesela hukuk uyarıyı da sas sürecine sokmak mümkün. --ki bl 18:33, 21 Ekim 2011 (UTC)

Sorumluluk reddi en altta küçük puntolarla yazılmış. Halbuki tıp hayati öneme sahip bir konu. Elbette aşırı kullanılmamalı; ama yerinde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Okuyucu kitlesi de düşünüldüğünde, genel olarak internette okuduklarına fazla sorgulamadan inanan bir kitleden bahsediyoruz. Mesela grip maddesi. Orada "yaklaşık bir hafta içinde hastalık kendiliğinden iyileşecektir" diyor. Ya hasta maddede yazanı yapar (yani hiçbir şey yapmaz) ve - uzmanlık alanım değil, o nedenle sebebini bilemem -herhangi bir sebepten dolayı hastanın durumu kötüleşirse? Grip ölümle sonuçlanma potansiyeli olan bir hastalık, biliyorsunuz.

Olaya sadece hukuki açıdan bakmamalı. Diyelim ki bir kişi grip (burada sadece örnek olarak veriyorum) maddesinde yazanı uyguladı, durumu daha da kötüleşti ve en sonunda hayatını kaybetti. Sonra ailesi Vikipedi'ye dava açtı. Bu dava hukuki olarak sonuçsuz kalacaksa da etkileri bununla sınırlı değildir. Bir kere insan ölmüştür (veya durumu ağırlaşmıştır), var mıdır ötesi? Kaldı ki, sansasyonel haber yazmak için bahane arayan medya da bu olay hakkında haber alır almaz "Vikipedi'ye güvendi, öldü" veya "Vikipedi'ye güvendi, durumu ağırlaştı" gibi bir haber yazacaktır. Bu da Vikipedi'nin güvenilirliğini büyük ölçüde zedeleyecektir.

Elbette ki yukarıdakilerin hepsi varsayım; ama gerçek hayatta yaşanabilecek olaylar, ve önlemek onarmaktan kolaydır. Bu şablonların hiçbir olumlu yönü olmasa üç büyük Vikipedi'de kalmazlardı sonuçta.

Tıp dışındaki şablonların kaldırılması gerektiğine ben de katılıyorum. Aşırı kullanım da olmamalı, hastalık maddesi örnek verilebilir gereksiz kullanıma. Nesnel bir kriter olarak hastalık maddelerinde bulunması söylenebilir.

--seksen 19:29, 21 Ekim 2011 (UTC)

  • Almanca, İtalyanca ve Portekizce Vikilerde kullanılan şablonlar, İngilizce Vikide'de yönergenin söylediğine göre halen tartışmalı bir konu. Sorumluluk reddi zaten aşağıda yazılı, evet. O yüzden üstte yazmasa da olabilir. Lakin üstte yazması zararlı mıdır? Kaldırılsın diyen birkaç kullanıcının yorumlarına baktığımda ana sebep olarak bu uyarıların biçimini beğenmediklerini görüyorum. Bu kaldırılması için geçerli bir neden değil. Yine imzalı yazımız=) "Vikipedi'nin bir ansiklopedi olduğunu anlamayanların düşüncesiz davranışlarda bulunmalarına ya da risk almalarına engel olmak bizim görevimiz değil.." Bu da geçerli bir sebep değil. Burada, banane ne halleri varsa görsünler tarzı bir yaklaşım seziyorum=) Maddelerde gerekli ve gereksiz kullanımı ise ayrı bir konudur. Aynı şekilde diğer şablonların (taraflılık vb.) da yanlış kullanımına rahatlıkla tanık olabiliriz. Ama bu şablonları tümden rafa kaldırmak için yeterli bir neden mi? Bunlar işe yarayan şablonlar. Altta zaten link verilmişken ekstradan sorumluluk reddi şablonlarına ihtiyaç var mı? Belki de yok. Ama işe yarıyorlar mı? Evet. Bu arada, tartışma sonuca bağlanmadan uyarı şablonları çıkarılmaması konusunda hassas davranılırsa olası değişiklik savaşları şimdiden önlenmiş olur. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 02:00, 22 Ekim 2011 (UTC)

ana ya da yavru sebep biçimsel değildir, kimse de böyle bir şey söylemiyor esas olarak. yararlıdır, etiketlesek iyi olur diyenler hangi maddelere yerleştirmemiz gerektiğini, burada elimizde nasıl bir kriter olduğunu da söyleseler pek güzel olur. değilse, 'zararı yok, okuyucuyu uyaralım' deniyorsa bütün ansiklopedi maddelerinin tepesine yerleştirmemiz gerekiyor demektir. anayasa, renk körlüğü, kaplıca tedavisi gibi maddelerden çıkartılan uyarı etiketlerini yeniden koyarak değişiklik savaşı yapmak isteyenler bunun açıklamasını topluluğa da yaparlar. altta uyarılması gereken hiçbir içerik olmadan tepesinde o etiketle duran maddeleri temizlemek her vikipedistin sorumluluğundadır. tıp kategorisindeki bütün maddelere, içeriğine bakmadan bu etiketi yerleştirenlerin sorumsuz yaklaşımı sürmek zorunda değil. --ki bl 08:38, 22 Ekim 2011 (UTC)

Sizin şahsınıza yönelik bir yorum değildi benimki ama kişisel cevap için teşekkürler. Siz bahsetmeseniz de, bazı arkadaşlarımız yukarıda biçimsel olarak kötü durduğundan dem vurdu. Mesela taraflılık şablonunu maddelere yerleştirirken belli kriterler var mı? Yoksa sağduyumuza göre mi yerleştiriyoruz? Her madde üzerinde taraflılık şablonu var mı? Yok, haliyle. Değişiklik savaşı isteyenler de ne demek. Şimdiye kadar bu şekilde kullanılmış şablonlar var. Burada açılan bir tartışma var. Zıt görüşler var. Lakin tartışma bitmeden değişiklikler yapılırsa değişiklik savaşları olabilir. Olur demiyorum, olabilir. Bunu en iyi siz bilirsiniz. Bu durumda sağduyulu davranıp değişiklik yapmamanızı tavsiye ederim. Kaplıca tedavisi maddesi tedavi ettiği durumlar ve faydaları gibi iki başlık içeriyor. Bu bilgiler kaynaksız. O zaman süregelen uygulamaya göre tam da "tıpuyarı" şablonunun koyulması gereken bir yerdir. Tartışırız süregelen uygulama değişir, o zaman kaldırılabilir. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 11:12, 22 Ekim 2011 (UTC)
size totolojik yorumlarınızda başarılar dilerim. --ki bl 11:16, 22 Ekim 2011 (UTC)

Genel olarak kişisel tonda olan yorumdan yorumuma yönelik çıkarabildiğim bir argümana da karşılık vereyim. Yorumumu dikkatli okursanız her maddeye yerleştirilsin demiyorum, sadece hastalık maddeleri diyorum. Nesnel bir kriter koyuyorum, bunun da nedenini veriyorum, bu neden de olayın ahlaki boyutu ve daha da nesnel olarak herhangi bir dava başarısız olsa bile Vikipedi'nin aleyhine haberler yapılacağı. Sanırım bunu istemeyiz. Ama tabii böyle göz ardı edilen detayları da açıklayınca totoloji yapmış oluyorum. --seksen 14:36, 22 Ekim 2011 (UTC)

sizin kriter koyduğunuzun farkındayım, genel konuşup kriter göstermeyenler belli. benim totoloji yorumunu hemen bir üstteki yoruma yaptığım da belli. o halde? --ki bl 15:45, 22 Ekim 2011 (UTC)
"yararlıdır, etiketlesek iyi olur diyenler hangi maddelere yerleştirmemiz gerektiğini, burada elimizde nasıl bir kriter olduğunu da söyleseler pek güzel olur. değilse, 'zararı yok, okuyucuyu uyaralım' deniyorsa bütün ansiklopedi maddelerinin tepesine yerleştirmemiz gerekiyor demektir." sözünü yararlı olduğunu savunduğum içni üstüme alındığım için yorumu yaptım. Yanlış anlamışım demek ki. Netleştirme için teşekkürler, özür dilerim. --seksen 15:56, 22 Ekim 2011 (UTC)
sorun yok. bir de madem kriterleri konuşuyoruz. şu cümle hakkındaki fikrinizi paylaşırsanız sevinirim. "Kaplıca tedavisi maddesi tedavi ettiği durumlar ve faydaları gibi iki başlık içeriyor. Bu bilgiler kaynaksız. O zaman süregelen uygulamaya göre tam da "tıpuyarı" şablonunun koyulması gereken bir yerdir." --ki bl 16:17, 22 Ekim 2011 (UTC)
Doğrudur, kullanılmalı. Aslında amacı tam kapsamak için öne sürdüğüm kriteri biraz değiştirmem lazım, şöyle diyeyim: "Bir hastalığın tedavisiyle ilgili bilgiler içeren maddelerde kullanılmalıdır." --seksen 20:11, 22 Ekim 2011 (UTC)
bir iki sorum var: 1.) kaplıcaya girilmesinin sakıncası olabileceğini mi söylüyoruz yani insanlara? 2.) kaynaksız olması ile tıp uyarı etiketinin nasıl bir ilgisi olduğunu düşünüyorsunuz? 3.) silah maddelerine neden etiket eklemiyoruz 4.) çeşitli durumlara iyi gelen bitki maddelerine de bu etiketi ekleyecek miyiz? --ki bl 20:41, 22 Ekim 2011 (UTC)
Cinsel içerikli maddeler? Anal seks maddesi mesela. Dini açıdan soru işaretleri olan bir konu. Ona? Din maddeleri de hatta, şimdi aklıma geldi hemen. Abdesti yanlış alan olursa buraya bakıp? Bunun sonu gelmez ki.--Rapsar da ne ki? 20:48, 22 Ekim 2011 (UTC)

Ancak abdesti yanlış alırsak sağlığımıza zarar vermeyiz ki. Kimse de vikipedi'de abdest yanlış anlatılıyordu diye vikipediye dava açmaz. Ama hastalıklarla ilgili maddelerde (özellikle içinde hastalığın tedavisi, iyileşme süresi varsa) bulunmalı. Çünkü bunun sonu ölümle bile sonuçlanabilirken diğer konularda en fazla bir şey yanlış öğrenilmiş olur.

Birde Kibele'ye bir sorum olacak. Silah maddelerine neden konmalı?

milesbrokemesaj gönder 23 Ekim 2011

Konuya sağlık olarak değil, genel bir sorumluluk olarak bakılırsa...--Rapsar da ne ki? 08:56, 23 Ekim 2011 (UTC)
rapsar da söylemiş ama ben de cevaplayayım. yukarda 'sorumluluk' lafları çok edildi, bu örnekler de bu yüzden verildi. silah maddelerinin 'kekik suyu bilmem neye iyi gelir' ya da 'kaplıcaya girin romatizmanız geçer' ifadelerinden daha fazla sağlığa zarar verip vermediğini de siz değerlendirin. genellemeler bizi yanlışa götürür, eğer bir kriter koyuyorsak da onu daraltmalı, çerçevelemeliyiz diyorum özetle. eğer sadece tıp ve hastalık özelinde konuşuyorsak yine yukarda söylendiği gibi 'tedaviyle ilgili bilgi içeren' maddelerden yola çıkılabilir ama dediğim gibi daha da daraltılmalı. iki gündür elim değdikçe maddeleri tarayıp okuyup çıkartıyorum etiketleri. tek tek bakıp neden gerekli olmadıklarını görebilir, listeyi kontrol edip gereksiz olanları siz de çıkartabilirsiniz. daha önce de dediğim gibi tıp kategorisinin tamamına eklendiği için çok komik durumlar ortaya çıkmış. temizleyelim, topluluğun hassasiyeti doğrultusunda gerekenler kalırsa kalır zaten. --ki bl 10:09, 23 Ekim 2011 (UTC)
şuradaki konuşmalara göz atılabilir. --ki bl 10:20, 23 Ekim 2011 (UTC)

Kibele'nin dört sorusuna dört cevap vereyim:

1) Kaplıcaya girilmesinin sakıncalı olduğunu değil, maddede kaplıcaya girildiğinde iyileşebileceği söylenen hastalıklar konusunda dikkatli olunmasını söylüyoruz. Yani "bu maddede şu şu hastalıklara iyi gelebilir deniliyor, ama bu doğru olmak zorunda değil, bir doktora sorun" diyoruz.
2) Kaynaksız veya kaynaklı olması pek bir önem arz etmiyor. Vikipedi herkesin değiştirebileceği bir platform, bilgiler doğru olmayabilir.
3) Okuyucu kitlesini düşünelim. Kaç kişi Vikipedi'deki bir silah maddesine girip "e hadi ben de cinayet işleyeyim" der? Akla pek mantıklı gelmiyor. Vikipedi'ye bakıp da sonra cinayet işleyecek kişi zaten kafaya koymuştur, işleyecektir. Ama kaç kişi Vikipedi'deki bir hastalık maddesine girip "aa, bak, bu şuna iyi geliyormuş, deneyeyim" der? Cevabı siz de biliyorsunuz.
4) Bitki maddelerinde neye iyi geldiği söyleniyorsa evet; ama maddenin en başına değil, bunun bulunduğu bölüme. Hastalık maddelerinde de tercihen böyle yapılmalı. Aslında belki koskoca bir kutudan çok kaynak belirtilmeli gibi bir etiket yapabilir, gerekli yerlere veya paragraf sonlarına ekleyebiliriz.

Dediğim gibi tıp insan hayatıyla ilgili bir konu. İnsan sağlığının manevi yükü, ayrıca Vikipedi için sebep olabileceği itibar kaybı bir abdest maddesiyle karşılaştırılamaz.

--seksen 13:23, 23 Ekim 2011 (UTC)

  • Örnek veriyorum, Kaplıca maddesinde yer alan kas hastalıkların tedavisine iyi gelir bilgisi var. Okuyucunun kas hastalığı var. Bir sürü para harcadı kaplıcaya gitti. Ama iyi gelmedi daha da kötüleşti. Kaynaklı bir bilgi mi kas hastalıklarına iyi geldiği? Değil. Atıyorum, gizli vandalizm yapıp kansere iyi gelir yazdı biri oraya. Kime ait bunun sorumluluğu? Adama ait ne hali varsa görsün mü diyeceğiz? Tek tek maddeleri inceleyip gerekli yerlere "fact" şablonu koyacaksanız kabul. Seçkin maddelerimiz de bile bu tür hataların olma olasılığı varken bu uyarı şablonlarının gereksiz olduğunu söyleyemeyiz. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 14:14, 23 Ekim 2011 (UTC)
  • Vikipedi'deki istisnasız her sayfanın altında zaten Vikipedi:Genel sorumluluk reddi yok mu? Bence bu yeterlidir. Zaten bu siteden olmasa başka sitelerden doktora gitmeden beleş tıbbi tavsiye alan çok kişi var. Televizyonlarımızda da çok şükür her sabah doktor beyefendileri çıkarıp milleti daha da hasta ederken bizim altta bir uyarı vermemizin yetip de artacağını düşünüyorum.--Reality 18:56, 24 Ekim 2011 (UTC)
    Yeterli mi? İşte asıl soru da bu. Bir istatistik tutulsa kaç kişi sorumluluk reddini açıp okuyordur. Ya da bir arkadaşımız sayfanın ziyaret edilme sayısına hemen bakabilir. Hukuki olarak sorumluluk bizden çıkıyor yeterli, lakin insani olarak yeterli değil. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 20:40, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Ona bakarsak memleketteki her gazete diğerinin haberini/fotoğrafını çalıyor, bir kuruş telif ödemiyor. Biz de her önümüze gelen resmi yükleyelim mi? Herkesin yanlış yapması bizim de yanlış yapmamızı gerektirmez.
  • Silah maddelerine gelince... Silahın amacı öldürmek, tıp maddelerinin amacı hastalıklar hakkında bilgi vermek. Silahın amacını hatalı anlamak pek mümkün değil, atom bombası maddesine vandal "otur üstüne, patlat, ölmezsin korkma" yazsa da bunu uygulayan çık(a)maz. Hastalıklarla ilgili bir maddede ise "mazot içmek basura iyi gelir" yazısı ekler birisi, bunu uygulayan çıkar. Sırf "madde kötü gözükmesin" diye insan hayatını riske sokmaya hakkımız yok. Khutuckmsj 19:05, 24 Ekim 2011 (UTC)

Hizmetliler Tarafından Uygulanan Engellemeler ve Hiyerarşik Düzen belirlenmemişse bu konunun Tartışılması[kaynağı değiştir]

Ben Kamu kuruluşlarında değişik memuriyetlerde bulunmuş biriyim. Kamu kuruluşlarında memurluk hiyerarşisi içerişinde amir, şef, memur, hizmetli, işçi ünvanlı kişilerin memuriyet kurallarını çiğnemeleri sebebiyle şube müdürleri ceza verirler. Şube müdürlerine İl müdür yardımcıları ceza verirler. İl müdür yardımcılarına İl müdürleri ceza verirler. İl müdürlerine ise vali ceza verir. bu cezalar karşısında ceza verilen memurlar cezalarının kaldırılması için bir üst sicil veya disiplin amirlerine itiraz dilekcesi verirler eğer üst disiplin amirleri cezayı kaldırmadan verilen cezayı onaylamışsa ceza verilmiş olan memur ya üst disiplin kurullarına ya da idare mahkemelerine giderek cezalarının kaldırılması için kendilerini savunarak dava açarlar. Şimdi vikipedimizde bir hiyerarşik düzen yok gibi geldi bana yani bu engelleme cezalarına kafam takıldı. Vikipedimizde Bu engelleme cezası verilmesinde hiyerarşik olarak (anonim ve kullanıcılara) kimler ceza verebilir (Bürokrat,Denetçi,Editör,Gözetmen=Hizmetli) bu ünvanlardaki kişiler mi bir başka ünvandaki kişi mi.? Peki: (Editöre) bir (Editör) mü yoksa (bürokrat) veya (Denetçi) mi örneğin bir (Gözetmene) (Denetçi) mi ceza vermelidir. Ceza verilen kullanıcı kime itiraz etmelidir. Eğer Kullanıcı (Editörse) cezanın kaldırılması için kime baş vurmalıdır. Editör editöre ceza verebilir mi.? Vikipedimizde hiyerarşik bir yönetim düzeni belirlenmişmidir. İçinden çıkamadığım bu karmaşa karmaşa konusunu görüş ve tartışmanıza açıyorum..Saygılarımla--Tacirci 21:27, 23 Ekim 2011 (UTC)

Kısaca açıklamak gerekirse Vikipedide böyle bir düzen yoktur. Hizmetliler, normal kullanıcılardan farklı olarak birtakım yetkilere (kullanıcı engelleme, madde silme vs) sahiptir. Ancak bu yetkiler, onları yönetim bakımından üst yerlere taşımaz. Bir tartışma olunca anonim bir kullanıcının fikri de kayıtlı kullanıcının fikri de bir hizmetlinin fikri aynı kefededir -ki aksi yönde davrananları nadiren gördüm, tekini şikayet ettim. Politikalarımız -ki bunlara buraların yasaları denebilir- topluluk tarafından belirlenir, birisinin önerisiyle veya itirazıyla bir kısmı yahut tamamı tartışmaya açılabilir. Bunu yapan anonim de olabilir, kimse bir şey demez. Ancak amaç burada demokrasi değildir, tartışarak en doğru yok bulunmaya çalışılır (kendi görüşüm, burada kullanıcıların sağduyusu çok önemli. Gereksiz ve yanlış olduğunu bile bile hatta bir konuda ısrar etmemek, sırf kendi fikri diye onu savunmamak gerekir). Engellemeye gelirsem, o konu hakkında bir politikamız vardır ve ona göre hareket edilir. Bir kullanıcının bu politikalara aykırı davrandığı görülürse uzlaşma yoluna gidilir önce. Sonuç vermeze bunlar, son olarak -bir bakıma mecburen- şikayet edilir. Bu şikayette somut veriler verilir. Toplum, engelleme politikasına aykırı bir durum olum olmadığı hakkında görüş bildirir ve ona göre hizmetli, yine politikaya göre kullanıcıya uygun bir ceza verir yahut gelen görüşlere göre ceza vermez. Bunun dışında bariz vandalizm ve reklam yapanlar (sayfa boşaltan, küfür ekleyen vs.) herhangi bir kullanıcı tarafından önce uyarılır, devamı halinde hizmetli tarafından engellenir. Benim politikalarımızdan anladığım, üye olduğun vakitten bu yana gözlemlediğim sistem bu şekilde işler. Bir yanlışım varsa kusura bakılmasın, altta belirtilsin :)--Rapsar da ne ki? 05:41, 24 Ekim 2011 (UTC)
  • Viki'de herkes eşittir, herkes tuttuğunu öper. Her kullanıcı diğer kullanıcıları uyarabilir, bir IP ilk düzenlemesini bir bürokrata "küfretme arkadaşım!" diyerek yapabilir. --Khutuckmsj 10:11, 24 Ekim 2011 (UTC)
  • Herhangibir hiyerarşi yok ama hizmetlilerin ve diğer bazı grupların ek fonksiyonları var. Ama bunlar Vikipedi'nin işleyişini sağlamak için. Yoksa kimse kimseye durup dururken engel vermiyor ya da durup dururken sayfa silinmiyor. Mesela ben engellenmesi gereken bir herhangi bir kullanıcıyı (hizmetli, bürokrat, gözetmen ... farketmez) engelleyebilirim aynı şekilde onlar da beni engelleyebilir. Yani herkes birbirini denetleyebilir Vikipedi'de. Zaten Viki yazılımının amacı da bu.--Reality 18:53, 24 Ekim 2011 (UTC)

İsim değişiklikleri[kaynağı değiştir]

Teklifler bölümünde "isim değişiklikleri" bağlantısı neden kaldırıldı? Teklifler kısmından sayfaya ulaşmak çok kolaydı. Sayfa mı kaldırıldı? yoksa bağlantısı mı teklifler bölünden çıkarıldı? Bu konudaki ilgili başlık yapılacak işler sayfasına eklenebinir mi? örneğin maddeler bölümüne "İsim değişikliği istekleri" gibi--Ollios 10:09, 26 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi:Sayfa taşıma talepleri sayfasını kullanabilirsiniz.--Gökhan 02:20, 3 Aralık 2011 (UTC)

İlginize[kaynağı değiştir]

Tartışma:Tortum'da "kıpçaklar , yetersiz ve güvenilmez kaynaklar ile nüfus oranları" bölümünde bir kukla tarafından (maddeye katkı yapanlardan bu anlaşılır) sabahtan beri şahsım ("Ümüt Çınar") ve sitem hakkında iğrenç itham ve saldırılar hâlâ sürüyor. Lütfen bir hizmetli bununla ilgilenebilir mi acaba. --Kmoksy 15:51, 1 Ekim 2011 (UTC)

Kişisel Saldırı Yasaktır sanıyordum; sabahtan beri rahatsız ediliyorum ve beni rahatsız eden "anonim kukla" kullanıcıya hizmetlilerden en ufak bir uyarı gelmiyor. Lütfen mesaj sayfama bakın! --Kmoksy 19:18, 1 Ekim 2011 (UTC)

Gördüğüm kadarıyla anonim kullanıcı mesaj sayfanıza bir kez uğramış. Köy çeşmesine yazan anonimler de engellenmiş durumda. Hizmetlilerin görevlerini yerine getirdiğini düşünüyorum. Ekstra bir durum varsa beni ya da başka bir hizmetliyi haberdar edebilirsiniz. Bu arada sanırım bazı revizyonlar gözetmenler tarafından gizlenmiş ben göremiyorum gözetmenlere haber verdim ekstradan gizlenmesi gereken revizyonlar varsa diye.--Reality 22:03, 1 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi'de yer alan çeşitli isteklerin toplandığı ve bu isteklere kolayca ulaşımın sağlandığı Vikipedi:İstekler sayfasını oluşturdum. Bilginize, ilginize.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 12:22, 2 Ekim 2011 (UTC)

Gayet güzel olmuş ulaşım kolaylığı açısından. Eline sağlık. Şablon:Kullanıcı VH ve MedyaViki:Sidebar'a da eklenebilir belki.--Reality 14:43, 2 Ekim 2011 (UTC)
Bence de, bu sayfa iyi güzel ama hiç bağlantı verilmemiş. Nasıl ulaşacağız sayfaya :) --Sadrettinmesaj 20:00, 7 Ekim 2011 (UTC)
Yukarıda yazdığım gibi kolayca görülen yerlere eklemek lazım. Şu şablona ve topluluk portaline ekledim şu an.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 07:26, 8 Ekim 2011 (UTC)

Unutulan SAS[kaynağı değiştir]

  • İyi günler. 2011 Ağustos ayında şu madde Rapsar tarafından SAS adayı gösterilmiş ancak üst sayfaya eklenmesi unutulduğu için kimse görmemiş. Bu yüzden vikipedistlerden bu madde hakkına görüşlerini bildirmesini rica ederim. Kolay gelsin.--Reality 15:35, 3 Ekim 2011 (UTC)
Ek olarak eylül ayından kalan SAS'lara ilgi gösterilmesini rica ediyorum. Hiç yorum yapılmamış adaylıklar var.--Reality 19:01, 10 Ekim 2011 (UTC)

Jimbo, Türkiye'deki Vikipedistlerle buluşuyor[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Jimmy Wales, YMD2011 için 5 Ekim 2011 günü İstanbul'da olacak. Kendisi ve asistanı ile kurduğumuz e-posta iletişimi sonucunda yarım saat gibi kısa bir süre de olsa kendisi ile görüşebilmek için buluşma ayarladık. Buluşmanın genel konusu Wikimedia Türkiye olacaktır. Bilgiler netleştikçe ayrıntıları buradan aktarmaya devam edeceğim. Fakat 15:30-16:00 arasında görüşme olacakmış şekilde müsait olmaya çalışmanızı tavsiye edebilirim şimdilik :) İyi geceler, çalışmalarınızda kolaylıklar. Nazif İLBEK 21:01, 3 Ekim 2011 (UTC)

bu konuda bir kontenjan var mı yoksa isteyen herkes katılıyor mu? katılmak isteyenler burada topluluk önünde katılmak istediklerini söyleseler, bir kontenjan varsa ve daha fazla kişi katılmak istiyorsa topluluk önünde seçilse daha öhceki toplantılarda olduğu gibi.. --ki bl 14:58, 4 Ekim 2011 (UTC)
Katılmak isteyen herkes katılabilir, bir kontenjan yok fakat bizim bir isim listesi vermemiz gerekiyor en kısa sürede. Bu sebeple katılacak kişilerin, bana e-posta yoluyla ulaşarak isimlerini bildirmeleri en uygunu olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca kullanıcı mesaj sayfamdan veya buradan da isimlerini bildiren kullanıcılar listeye eklenecektir. Nazif İLBEK 15:20, 4 Ekim 2011 (UTC)

Buluşma tam 16:00'da başlayacaktır. Bu sebeple katılımcılarından bu vakitten daha önce etkinlik alanında bulunması gerekmektedir. Görüşme, basın odasında ve Jimmy Wales ile yapılacaktır. Güvenlik sebebiyle isim listesinde bulunmayan kullanıcıların görüşmeye alınamayacağını tekrar hatırlatmak isterim. Nazif İLBEK 15:20, 4 Ekim 2011 (UTC)

nazif'e açıklaması için teşekkürler. geçmişte bu tür toplantılara katılım davetleri, katılmak isteyenlerin beyanları, bu konuda topluluğun fikirleri, gidenlerin kim olduğu vb. bütün süreç topluluğun gözünün önünde gerçekleşirdi. bu kez e-postalar üzerinden yürümesini garipsediğimi ve topluluğun geç bilgilendirildiğini not düşmek isterim yine de. yararlı bir buluşma olmasını diliyorum vikipedi için. --ki bl 18:54, 4 Ekim 2011 (UTC)
Sanırım bir açıklama daha yapmam gerekiyor. Geçmişten kasıt sanırım daha önce ayarlanmış Vikipedi İstanbul Buluşmaları. Sizin de bahsettiğiniz gibi, bu onlardan farklı. Çünkü sadece 24 saat gibi kısa bir süre için Türkiye'ye gelen Jimmy ile bir görüşme planlıyoruz. Bu sebeple bizim neler düşündüğümüz planladığımızdan çok Jimmy'nin programının kesinleşmesi önemliydi. Gerek Jimmy, gerek asistanı gerekse konferansı düzenleyen kurum temsilcileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda konferans alanında bir odada özel bir görüşme ayarladım. Fakat bu hem kolay değil hem de günler öncesinden yapılabilecek bir şey değil açıkcası. Bir de bazı arkadaşların aklına şu takılmış olabilir: "Vikipedi adına konferansa katılım veya konferans daveti" söz konusu değildir. Bizim ayarladığımız görüşmenin konferansla bir alakası olmayıp, konferansa müteakip yapılacaktır. İyi geceler, kolay gelsin. Nazif İLBEK 19:13, 4 Ekim 2011 (UTC)
istanbul buluşmalarından değil, daha önceki konferans katılımından ve jimbo ile buluşmadan söz etmiştim. aslında toplantıdan önce bu konuşmayı uzatmayı düşünmüyordum ama bu son açıklama yeni sorular doğuruyor elbette. 'bizim ayarladığımız' ne demektir ve bu talep vikipedi adına yapılmamış mıdır? --ki bl 19:28, 4 Ekim 2011 (UTC)
Biz dediğim Vikipedi zaten? Nazif İLBEK 19:35, 4 Ekim 2011 (UTC)
'Vikipedi adına konferansa katılım veya konferans daveti" söz konusu değildir.' lafı yanılttı beni sanırım. :) --ki bl 20:01, 4 Ekim 2011 (UTC)
Söz konusu konferansa Jimmy'nin daveti üzerine katılım gibi bir durum da gündeme gelmişti ama bunun söz konusu olmadığı belirtmek için yazdım. Yani Jimmy'nin davetlerinin gizlice paylaşılması veya e-posta üzerinden istenildiği gibi dağıtılması gibi bir durum yok. Belki o da ayarlanabilirdi ama elimizden gelen konferanstan sonra kendisi ile görüşme ayarlamak oldu. Tüm Vikipedistlerin durumu anlayacağını ve olasılıklar dahilinde katılmaya özen göstereceğini temenni ediyorum. Nazif İLBEK 20:40, 4 Ekim 2011 (UTC)
  • Wales'in yoğun temposu ve ülkede kalacağı sürenin kısıtlı olması gibi gerekçelerden ötürü gerçekleşmesi güç bir görüşme Nazif'in aktif rol alması ile gerçekleşti. Nazif'e, katılımcılara ve tüm emeği geçenlere teşekkürler. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 18:50, 5 Ekim 2011 (UTC)
  • E-postalar fazla problem değil ama telefon bakiyesi karşılanırsa pek problem kalmıyor :) Şaka bir yana güzel bir toplantı oldu, yeni Vikipedistlerle tanıştık, samimiyetimiz güçlendi ve daha hızlı ve aktif bir fikir alışverişi yapmış olduk. Nazif İLBEK 21:16, 5 Ekim 2011 (UTC)
  • Ankara'da yoğun ders programımla baş etmiyor olsam kesin gelirdim--вяí¢αи76ileti 19:04, 5 Ekim 2011 (UTC)
  • Gözler seni aramadı değil :) Nazif İLBEK 21:16, 5 Ekim 2011 (UTC)
buluşma sayfasında "Wikimedia Türkiye konusunda önemli tartışmalar yapıldı." denmiş de.. toplulukla paylaşmanız mümkün müdür acaba bu tartışmaları. --ki bl 07:41, 6 Ekim 2011 (UTC)
  • Alınan kararlardan birisi de Wikimedia Türkiye hakkındaki tartışmaları düzenli ve sistemi olarak bir ortamda sürdürmekti. Bu sebeple, o sayfada da belirtildiği üzere bu konudaki tartışma ve kararların ayrıntılarını tr.wikimedia.org adresinden takip edebilirsiniz. Nazif İLBEK 09:05, 6 Ekim 2011 (UTC)
yok ben daha çok, 'yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, konuştuklarınızı paylaşın' tadında birşey söylemiştim. böyle durumlarda herkesin anlatacak şeyi olurdu, bu sefer kimsenin ağzını bıçak açmıyor da o bakımdan. :) --ki bl 09:22, 6 Ekim 2011 (UTC)
Bu sefer ben yoktum ya, ondandır :) Khutuckmsj 10:39, 10 Ekim 2011 (UTC)
  • Simit yedik ve çay içtik, size de ikram etmek isteriz :) Ben bir açılış yaptım buluşma hakkındaki görüşler kısmında, umarım devamı gelir... Nazif İLBEK 09:30, 6 Ekim 2011 (UTC)
görüşlerimi orada paylaştım. teşekkürler. --ki bl 08:39, 10 Ekim 2011 (UTC)

Şu SRİA teklifine dikkat çekmek istemiştim. Pek popüler bir mekan değil, o nedenle gözden kaçmış olabilir (Aslında Commons gibi SR değerlendirmelerinin hepsini tek sayfada ele alsak fena olmaz). Selamlar. --Coriolis 22:35, 3 Ekim 2011 (UTC)

Şuanda İtalyanca Vikipedi'de GREV yapılyor. ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 06:37, 5 Ekim 2011 (UTC)

Yapılan protesto İtalyanca Vikipedi içeriğinin isteyen tarafından yasa zoruyla gibi değiştirilebilmesini sağlayabileceği iddia edilen bir yasa tasarısı için yapılıyor. Vikimedya Vakfı bu protestoyu destekleme kararı almış; ama konu hakkında tartışmalar, itirazlar sürmekte, bazı kullanıcılar İtalyanca Vikipedi'nin yaptığı protestonun belli bir politik bakış açısını desteklediğini ve tarafsızlık ilkesinin ihlal edildiğini düşünüyor: [12] [13] Sırf bu nedenden dolayı bir İngilizce Vikihaber hizmetlisi Vikiyi bırakmış: [14]. --seksen 13:13, 5 Ekim 2011 (UTC)

"big boss" :) jimbo wales şu an ntv'de. izlemek isteyenlere.. 78.175.53.45 07:24, 5 Ekim 2011 (UTC)

Jimbo ile buluşma[kaynağı değiştir]

Bugün söylendiği gibi saat 16.00'da kurucu Jimmy Wales ile kısa bir buluşmayı yapabildik. Jimbo'ya Wikimedia Türkiye şubesini falan söyledik. Ardından birkaç saatliğine birçok Vikipedist ile Taksim'de konuştuk. Gayet güzeldi. Birkaç fotoğraf çekildi, buraya eklenirlerse çok iyi olur diye düşünüyorum. Yakında yeni bir buluşma olabilir, bugünkü buluşmaya katılan ve katılmak isteyip te katılamayan herkese teşekkür ederim. Saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 18:46, 5 Ekim 2011 (UTC)

Buluşma hakkındaki ayrıntılara bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Katılan katılmayan herkesin buluşma hakkındaki görüşlerini o sayfada paylaşması bizi memnun edecektir. Bir sonraki toplantılarda daha geniş bir katılımla birarada olabilmek temennisiyle... Nazif İLBEK 09:18, 6 Ekim 2011 (UTC)

Selam Vikipedi dostları Doğuş Yayın grubunun öncüğülüğünde gerçekleştirilen 2011 İstanbul-Lütfi Kırdar sempozyumunda ki Jimbo Wales'in gelişen ülkeler Vikipedi'lerinden beklentisi şahsen beni gururlandırdı. Bir beklentisi var Vikipedi'nin! Ve kesin bir beklenti bu; gelişmeye başlayan ülke Vikipedi'leri, gelişme potansiyeli gösteren Vikipedi'ler. Bu arada konu bu değil tabi. Konu; Yansiklopedi adında Vikipedi'yi birebir taklit eden politik ve siyasi söylemlerin çokca bulunduğu bir garip site! Merak ettim doğrusu göreniniz olmuş muydu hiç? Birde yasal zeminde bu taklid telif ihlali yaratacaktır mutlaka; bu siteye göz mü kırpmak yoksa hukuksal seminde şikayet hakkı mı aramak lazım? - Nebeviye 12:09, 6 Ekim 2011 (UTC)

  • Yansiklopedi, Uncyclopedia'nın Türkçe versiyonu olarak 2006'dan beri aktif. İlk dönemlerinde gerçekten komik maddeleri vardı, ama artık mizahi tadı kayboldu. Uncyclopedia da aynı şekilde 2005'ten beri aktif, eskiden komikti ama artık saçma sapan şeylerle dolu. Khutuckmsj 16:55, 6 Ekim 2011 (UTC)
  • Bunun yanında, Yansiklopedi'nin kullanıcı aktifliği de azalınca 3-4 yıl öncenin esprileriyle dolu, 3-4 yıl öncenin güncel olaylarını hatırlamayanlar için, eskimiş bir site olarak varlığını sürdürüyor. Belki de bunu, Zaytung tarzı sitelerin popülaritesini kaybetmiş bir öncüsü olarak niteleyebiliriz.--вяí¢αи76ileti 06:06, 7 Ekim 2011 (UTC)

Vikisözlük'te ortaya çıkan bir kod sorunu[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu sabah fark ettiğim üzere, Vikisözlük'te şuradan görebileceğiniz gibi bir kod hatası gözükmeye başladı. Bir türlü kaynağını bulamadım. Benzer durum şu ve şu maddeler dahil tüm maddelerde var. Sorunu çözmek için biri yardım edebilir mi?--вяí¢αи76ileti 06:44, 7 Ekim 2011 (UTC)

Köy çeşmesi (Teknik) sayfasında da belirtilen aynı sorun. Şablondaki kodları değiştirince çözülüyor. lcfirst>LCFIRST veya KHİLK, ucfirst>UCFIRST veya BHİLK. Buna gerek kalmayabilir belki, kısa sürede çözülürse. --Sadrettinmesaj 08:46, 7 Ekim 2011 (UTC)
  • Yeni madde ve yeni dosya devriyeliği artık çok az yapılmaya başlandı. Kimse yeni madde ve dosyalara ilgi göstermiyor. Lütfen bu iki kısımda taramalara yapıp uygun olmayanları ayıklayınız ben elimden geldiğimce yapıyorum ancak 3-5 kişiyle olacak iş değil. En azından 20 kişinin taraması lazım. Kolay gelsin.--Reality 11:18, 9 Ekim 2011 (UTC)
  • Benim de bu konuda endişelerimi dile getirmekten dilimde tüy bitti...Üzgün--вяí¢αи76ileti 06:21, 10 Ekim 2011 (UTC)
İnanın artık silecek, temizleyecek yani hizmetli ilgisi gerektirecek hiçbir şey bulamıyorum. Artık devriyeliği de kendim yapıyorum hizmetliliği de .)--Reality 16:38, 10 Ekim 2011 (UTC)
Ben de kendi botumun hataları dışında bir işe yaramıyorum galiba :P Khutuckmsj 16:54, 10 Ekim 2011 (UTC)

Rastgele olarak baktığım 15 maddeden 8'inde interwiki kısmında Deutsch, English diye değil de Almanca, İngilizce olarak sıralandığını gördüm. Tuhaftır, 7 maddede ise böyle değildi. İnterwikilerin doğru yazıldığını da gördüm, bunun sebebi ne olabilir, bunu başka farkeden var mı? --Berm@nyaİleti 15:19, 9 Ekim 2011 (UTC)

Şu an rastgele olarak baktığım 12 maddenin tamamında interwikiler Türkçe.. --Berm@nyaİleti 15:21, 9 Ekim 2011 (UTC)
Bende herhangi bir sorun yok. İnterviki çevirmeni diye bir araç var, kullanıyor musun? Monobook sayfasında yok; ama tercihlerim sayfasından bir bakabilirsin, bir yanlışlık olmuş olmasın. --seksen 16:12, 9 Ekim 2011 (UTC)
Bende de her şey normal. Khutuckmsj 16:21, 9 Ekim 2011 (UTC)

İBP'ye Çağrı![kaynağı değiştir]

Şu an 2134 aktif vikipedist var. Ancak bunlardan sadece 8 tanesi bu haftaki İBP'ye katıldı. Bu durumda aktif kullanıcıların sadece %0.37 kadarı İBP'ye katılıyor. Vikipedi:İş birliği projesi/2011/41. hafta bir interviki ekleme projesi. Yorulmadan herkesin katkı sağlayabileceği kolay bir proje. Vikipedi:İş birliği projesi/İstatistikler'de göreceğiniz gibi bu yıl en çok katılım 13 kişi olmuş. Hiç olmazsa bu rekoru kırmaya çağırıyorum sizleri.---- Akhilleus ileti 19:00, 10 Ekim 2011 (UTC)

Herkesi kutlarım. Yakamoz51'in sayesinde rekor kırılmıştır. Yakamoz51 bu haftaki İBP'ye katılan 14. kullanıcı oldu. ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 05:22, 14 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi İstanbul Buluşması (Kasım 2011)[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kasım 2011'de İstanbul'da yapılması planlanan Vikipedi buluşması hakkındaki proje sayfasında lütfen fikirlerinizi belirtin buluşmanın daha geniş katılımlı ve faydalı olmasına yardımcı olun. Katılma ihtimaliniz bulunmasa bile görüşlerinizle destek olabilirsiniz. İyi çalışmalar. Nazif İLBEK 12:46, 11 Ekim 2011 (UTC)

Bu kez kesin diyorum. :) Şafak Gündüz 12:50, 11 Ekim 2011 (UTC)

Kürt sorunu sayfasını açılması lazım[kaynağı değiştir]

Türkiye'de baş örtüsü sorunu gördükten sonra vikipedia kürt sorunun açılmasını talep ediliyorum sonuçta ansiklopedik bir konu JakJet 14:17, 11 Ekim 2011 (UTC)jakjet

Madde isteğinizi Vikipedi:Madde istekleri'ne yazabilirsiniz. Veya bu konudaki maddeyi siz başlatabilirsiniz.--Sadrettinmesaj 14:22, 11 Ekim 2011 (UTC)

Hizmetlilerin ilgisine[kaynağı değiştir]

Hizmetlilerin ilgisine, şurada karmaşık bir durum var, burada belirteyim de ilgili kişiler inaktif olduğu için bütün hizmetlilerin haberi olsun, nihai karar verilsin istedim. Kısaca olayı anlatayım:

  • Türk Süvarisi adlı kullanıcı, defalarca IP ile engel deliyor, daha önce 6 aylığına engellenmiş. En sonunda Vito Genovese bu ihlali tespit ediyor, kullanıcıya süresiz engel veriyor. Sonra bunun ardından kullanıcı ile aralarında bir konuşma geçiyor. Vito kullanıcıyı kazanmak adına kendisine bir teklif veriyor. Kullanıcı bu teklifi kabul ediyor.
  • Teklif şöyle: Bu gibi durumlarda ya engel süresi başa alınır veya süresiz verilir. Vito halihazırda süresiz engel vermiş, bunu kaldırmıyor. Ama kullanıcıya teklif ettiği ve kabul edilen öneriye göre engelleme 6 ay boyunca süresiz kalacak, 6 ay sonra elle engel kaldırılacak.
  • Aradan altı ay geçiyor. Olaydan altı ay sonra Vito etkin değil. Dolayısıyla kullanıcıya verdiği sözü tutamıyor. Kullanıcı bunun üzerine sözün gereğinin yapılması için Elmacenderesi'ne mesaj atıyor. Ancak Elmacenderesi de etkin değil. Kaldı ki buradaki engel politikalara göre doğru ve kaldırılması için bir sebep yok. Ama kaldırılması yönünde de engeli veren hizmetli tarafından verilen bir söz var.

Herhangi bir tavsiyede bulunmuyorum, yalnız nihai bir karar alınıp kullanıcıya bildirilirse iyi olur diye düşünüyorum. --seksen 20:17, 11 Ekim 2011 (UTC)

2 hafta önce durumdan haberdar oldum. Engeli kaldırmak mesele değil de bir şekilde Vito'ya ulaşabilmemiz lazım. Çünkü neye göre karar alacağıma dair bir fikrim yok.--Reality 14:41, 12 Ekim 2011 (UTC)

Bir maddedeki tarih çelişkisi hk.[kaynağı değiştir]

Victoria Hazan maddesinin giriş kısmındaki doğum ve ölüm tarihi ile bilgi kutusundaki doğum ve ölüm tarihleri arasında önemli farklar var. Bu tür çelişkiler Vikipedi'ye olan güveni sarsmaktadır. Bir ilgilinin düzeltmesi rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 22:25, 11 Ekim 2011 (UTC)

Kaynaktaki bilgilerden faydalanılarak Victoria Hazan maddesinde gerekli değişiklikleri yaptım. İlginiz için teşekkürler. Nazif İLBEK 13:12, 12 Ekim 2011 (UTC)

Arama kutusunda kullanıcı adı problemi[kaynağı değiştir]

Şu kullanıcı sayfasının silinmesi mümkün mü acaba? Ad karakterlerle başladığı için arama kutusuna Kullanıcı: yazdığınızda otomatik olarak bu adı tamamlıyor. Adam gerçekten haglemiş(!) Vikipedi'yi :)--Abuk SABUK mesajlaş 23:11, 11 Ekim 2011 (UTC)

Kullanıcı 11 Ekim 2009 tarihinde uygunsuz kullanıcı adı seçiminden dolayı engellenmiş. Sayfanın silinmesi için bir gerekçe göremiyorum. Ayrıca bu tür talepleriniz için sayfa silinme istekleri sayfalarını kullanmanız tavsiye edilir. Nazif İLBEK 13:16, 12 Ekim 2011 (UTC)
Kullanıcı:! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! hesabını alalım, sorun çözülür :) Khutuckmsj 13:32, 12 Ekim 2011 (UTC)
Bu kullanıcı adı kayıt olduğunda gizle/göster fonksiyonuyla isimleri silmiştim diye hatırlıyorum: [16], ya da sildiğimi zannetmişim. yeni kullanıcı günlüğünde bu kullanıcı adları gözükmese de kullanıcı listesi özel sayfasında [17] bunlar gözüküyor, meta da bir stewarda konu ile ilgili soru sordum. cevabına göre bir çözüm bulmaya çalışıyorum. --Mskyrider ileti 17:45, 12 Ekim 2011 (UTC)
eldarion konuyu hâlletti. --Mskyrider ileti 13:16, 17 Ekim 2011 (UTC)

Translatewiki - MediaWiki 1.19alpha Çevirisi[kaynağı değiştir]

Translatewiki'de çalışan kullanıcılar buradan yeni MediaWiki versiyonu için gereken çevirileri yapabilirler mi? Khutuckmsj 10:45, 12 Ekim 2011 (UTC)

Politika değişikliği önerisi - Global botlar[kaynağı değiştir]

Globat botların kullanımına izin verecek olan bir politika değişikliği önerisinde bulundum: Vikipedi tartışma:Bot politikası#Politika değişikliği önerisi - Global botlar. Topluluğun ve aktif kullanıcıların ilgisine duyurulur. PS: Bu mesajın burada işi yok politika sayfasına taşınsın diyenler için: burada durmasının bir sakıncası yok, ilginize sayfası, politika sayfasından daha çok okunuyor diye burada tekrar duyuruyorum. --Mskyrider ileti 17:49, 12 Ekim 2011 (UTC)

Kategori:Vikipedi:Çift kategori[kaynağı değiştir]

Kategori:Vikipedi:Çift kategorideki çift kategoriler ilginizi beklemektedirler. Ayrıca ilgilenenler için Özel:KategorisizDosyalar'da ilgi beklemekte. İyi geceler.--Reality 21:59, 13 Ekim 2011 (UTC)

Bu konuda sanırım İBP'ye gidilmesi lazım. ----Safir yüzüklü Ceklimesaj 05:17, 14 Ekim 2011 (UTC)

İBP'ye gerek yok, botla halledilebilir. Yakında hallederim sanırım, yine de BOTİS'te belirtelim. Khutuckmsj 07:16, 14 Ekim 2011 (UTC)
Çift kategorileri botla çözebiliyorum (örnek), kategorisiz olanlarda ise elle düzenleme lazım. --Khutuckmsj 09:27, 14 Ekim 2011 (UTC)
Çift kategorilerin çoğu yapıldı. Çizgi roman karakterlerini birleştirmek yanlış olur. Khutuckmsj 23:53, 14 Ekim 2011 (UTC)
Yapılanların boş kalan kategorileri temizlendi şablonlar çıkarıldı.--Reality 15:46, 15 Ekim 2011 (UTC)

File:Örnek.jpg[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Birçoğunuzun da bildiği gibi genelde Dosya:Örnek.jpg kullanıldığı yerlerde muhtelemen deneme değişikliği yapılmıştır. Bunların temizlenmesi gerekiyor. Ben bir kısmını temizledim. İlgilenen varsa şuradan göz atabilirler. Kolay gelsin.--Reality 15:14, 15 Ekim 2011 (UTC)

İsim değişikliği tartışmaları[kaynağı değiştir]

Madde isimlerinin tartışıldığı bir sayfa açmak gerek. Hatta STT'yi o şekilde düzenlesek ve bu isim değişikliklerini hizmetlilerin uygun görüp görmemelerine göre değil de tartışarak yapsak daha iyi olur gibi.--Rapsar da ne ki? 17:23, 15 Ekim 2011 (UTC)
  • Tartışma sayfaları bunun için var. Tartışma sayfasında tartışılır ve ona göre VP:STT'ye başvurulur. Hizmetlilerin uygun görüp görmemesi konusu ise aslında karşı olan var mı yok mu ona bakmaya dayanıyor daha çok. Yani bir isim değişikliğine karşı başka bir kullanıcı karşı çıkarsa zaten hizmetliler genelde değişikliği yapmıyor ve tartışma sayfasına yönlendiriyor. Ama bazen de çok barizse yapabiliyor. Hizmetli takdiri de orada devreye giriyor zaten. Yani sistem bu haliyle de işleyebilir bence.--Reality 17:26, 15 Ekim 2011 (UTC)
Ama Vikipedi:Kategori tartışmaları sayfası var. Madde adı tartışmaları sayfasının olmaması için de bir sebep yok yani.--Reality 17:29, 15 Ekim 2011 (UTC)
O sayfa hizmetlilerim "tamamen" keyfi karar vermelerine açık bir sayfa. Yanlış olarak düşündükleri değişiklikleri reddedebiliyorlar. Tabii bu arada şunu da belirteyim, oraya yapılan taleplerin de bir kısmı keyfi. Bariz yazım hataları, sadeleştirme gibi gerekçelerin dışında yapılan "şu şu isimle tanınıyor, şu kullanım daha yaygın" gibi gerekçelerle taşıma yapılmasının talep edilmesi keyfi. Ha ben yapmadım mı, yaptım ama tartışılsa ve birkaç kişinin fikri alınsa daha iyi olur tabi :)--Rapsar da ne ki? 17:33, 15 Ekim 2011 (UTC)
Bu tür ad değişikliği önerilerinin öncelikle ilgili maddenin tartışma sayfasında dile getirilmesi Vikipedi'nin farklı ad alanlarının (tartışma, şablon tartışma, kategori tartışma, vb.) devreye sokulmasına yardımcı olacaktır. KT ve STT gibi sayfaların işleyiş biçimi de bu bağlamda yeniden ele alınmalı. --Superyetkinileti 17:39, 15 Ekim 2011 (UTC)

tartışma sayfalarının kullanılması gerektiği açık. VP:STT'de hizmetlilerin karar vermelerine gelince. bu konuda itiraz olunca değişikliğin yapılmaması ya da yapıldıysa geri alınması zaten keyfiliği önlemeye yöneliktir, bu konuda itirazlarım oldu benim de. "Yanlış olarak düşündükleri değişiklikleri redddetmeleri" tam da bu yüzden keyfi değil, tartışma sayfasına yönlendirmeye yönelik. malum hizmetliler de birer kullanıcı ve kendi kafasının net olmadığı ya da net olmayan bur durum olduğunu sezdiğinde yapması gereken budur. yoksa o sayfayı herkesin izlemesini bekleyemeyiz, doğru olan, bir kişinin teklifiyle diğer bir kişinin ad değişikliğini yapması değil, ilgi alanı olan kullanıcıların da göreceği biçimde tartışmaya açmak. --ki bl 10:34, 16 Ekim 2011 (UTC)

Özel:Kullanılmayan kategoriler[kaynağı değiştir]

Buradaki kategorilerin hepsinin silinmesi gerek...--Ilgaz ERmesaj katkılarım 07:15, 16 Ekim 2011 (UTC)

Bazıları kategori yönlendirmeleri. Onların silinmesi uygun değil diye biliyorum. Onun dışında, işaretlenenleri zaten siliyoruz.--Reality 11:37, 16 Ekim 2011 (UTC)

Pekiala bunu bir bot yapabilir.Yönlendirmeler için ise "REDİTECT" kodu içeren sayfalar dışındaki Özel:Kullanılmayan kategoriler'de bulunan kategorileri temizler.Bu sayede hem Özel:Kullanılmayan kategoriler boşalır, hem de bunun için harcanacak zaman daha iyi şeylerle değerlendirilir.--Ilgaz ERmesaj katkılarım 16:26, 16 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi:Botlar/İstekler sayfasında belirtirseniz en kısa zamanda yapılacaktır.--Reality 14:54, 18 Ekim 2011 (UTC)

şurada bir mesele var. konuyu anlamak ve kullanıcıları bilgilendirmek gerek. vaktim olmadığı için burada paylaşmak istedim. --ki bl 08:35, 17 Ekim 2011 (UTC)

Bir seçkin liste adayı madde için...[kaynağı değiştir]

Herkese merhaba. Türkiye’de çağdaş mimarlığın (1923-2003) önde gelen 20 eseri adlı maddeyi SL yapmak arzusundayım da. Bunu yapabilmem için bu listedeki her yapının fotoğrafının çekilmiş olması gerekiyor. Eğer vakti olan veya bu binaların yakınlarına sık sık gidenler var ise, fotoğraflarını çekebilirlerse çok mutlu olurum. Ancak yeni kullanıcılardan bir ricam olacak, lütfen bir web sitesinde yer alan bir görseli buraya yüklemeyin, silinmek zorunda kalırlar. Vikipedi’de bir fotoğrafın yer alması için sizin fotoğraf makinanızdan çekilmiş olması gerekiyor. Şimdiden çok teşekkür ederim. Mimar77 09:46, 18 Ekim 2011 (UTC)

Ankara’daki yapılar:[kaynağı değiştir]

Ankara'dakileri çekebilirim sanırım mesaj sayfanda belirttiğim üzere. Ama yardıma ihtiyacım olabilir. Mesela ODTÜ'ye girişte sıkıntı olabilir.--Reality 14:21, 18 Ekim 2011 (UTC)
Çok teşekkürler. ODTÜ dışında bir de TBMM Camii var. TBMM'ye girmeden o caminin fotoğrafını çekmek mümkün müdür acaba? Mimar77 15:01, 18 Ekim 2011 (UTC)
Sanmıyorum dışarıdan çekilebileceğin. Arkadaşımın tezi için oranın fotoğrafını çekmem gerekiyor diyeceğim. Sorun çıkaracaklarını sanmam. Zaten kimliğinizi bıraktıktan sonra bir milletvekilinin odasına bile gidip görüşebilirsiniz. Buna izin verip de fotoğraf çektirmeyecek halleri yok yani :)--Reality 15:03, 18 Ekim 2011 (UTC)
  • Türk Dil Kurumu ve Eski İş Bankası Genel Müdürlüğü Binası fotoğrafları çekildi. İller Bankası ve Türk Tarih Kurumu resimleri yarın çekilecek. Meclis hafta sonu ziyaretçi kabul etmediğinden o hafta içine kaldı. ODTÜ'yü çekip çekemeyeceğimi bilemiyorum o biraz sıkıntılı.--Reality 13:56, 22 Ekim 2011 (UTC)
    • Diğer ikisi de tamam. ODTÜ'yü çekemeyeceğim sanırım ve Meclis'te pazartesiye kaldı.--Reality 13:38, 23 Ekim 2011 (UTC)

İstanbul'daki yapılar[kaynağı değiştir]

Milli Reasürans Binası'nın fotoğrafını yarın çekebilirim. İÜ Fen Edebiyat Fakültesi görseli Commons'ta var ama daha iyisi çekilebilir..--Myrat ileti 14:44, 18 Ekim 2011 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Mimar77 15:01, 18 Ekim 2011 (UTC)
Söz vermeyeyim ama "Büyükada Anadolu Kulübü" binasını orada yaşayan profesyonel bir arkadaştan çekmesi için rica edeceğim. Bakalım olursa yüklerim. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 19:28, 19 Ekim 2011 (UTC)
Benim kanaatimce İstanbul’da en zor çekilebilecek olan fotoğraf da o zaten. Eğer arkadaşın çekebilirse çok sevinirim. Çok teşekkürler ilgin için. Mimar77 19:37, 19 Ekim 2011 (UTC)

Bodrum'daki yapılar[kaynağı değiştir]


Bu arada aklıma geldi. Flickr'da Türk Flickr'cılar adlı bir grup var. İsterseniz orada da dillendirebilirsiniz bu isteğinizi ve uygun lisansla yüklemeleri gerektiğini de belirtebilirsiniz. Böylece işler daha da kolaylaşır.--Reality 14:31, 18 Ekim 2011 (UTC)
Ek olarak tamamlanınca bu tür istekler için Vikipedi:Resim istekleri sayfasını kullanabilirsiniz.--Reality 14:53, 18 Ekim 2011 (UTC)
  • İyi akşamlar Vikipedistler. Sizlerden ufak bir ricam olacak. Vikipedi:Sayfa koruma talepleri sayfasının daha etkin kullanılması lazım. Bunun için sizlerden Özel:KorunanBaşlıklar ve Özel:KorunanSayfalar'dan korumasının kaldırılmasını istediğiniz ya da koruma düzeyinin (taşıma koruması, yükleme koruması, değişiklik koruması) (ya da tam koruma, yarı koruma) değiştirilmesini istediğiniz maddeleri bildirmenizi rica ediyorum. Ayrıca korumaya alınması gerektiğini düşündüğünüz maddeleri de bildirebilirsiniz. Kolay gelsin.--Reality 15:29, 19 Ekim 2011 (UTC)
  • Ayrıca korumada olup da Kategori:Koruma şablonlarından herhangi birisi yerleştirilmemiş birçok sayfa var. Bunlarla da ilgilenilmesi faydalı olur. Şurdan da şablon eklenmiş sayfaları görebilirsiniz.--Reality 15:31, 19 Ekim 2011 (UTC)
Koruma şablonsuz koruma altında sayfa olmaması lazım? Botla kontrol etmiştim ben? Khutuckmsj 16:41, 19 Ekim 2011 (UTC)
Bilemiyorum sayılar tutmuyor. Ayrıca şablonlara da noinclude etiketiyle beraber koruma şablonları eklememiz lazım. Elle yapılması daha faydalı olabilir. Bu arada kullanıcılardan rica ediyorum koruma altındaki sayfaları tarasınlar. Gereksiz gördükleri korumayı VP:SKT'de bildirsinler lütfen. Ayrıca kullanıcı sayfası koruma altında olan hizmetlilerden de korumalarını kaldırmalarını rica ediyorum. Gerçekten vandalizm tehlikesi altında değilse kullanıcı sayfalarının korumaya alınmasına gerek yok.--Reality 17:03, 19 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi:Kaliteli madde adayları'nda 1 aydır hiçbir oy kullanılmayan, üzerinde hiçbir yorum yapılmayan adaylıklar var. Kullanılan oy sayısı yeterli değil. Vakti olanların oy kullanmalarını rica ediyorum.---- Akhilleus ileti 10:12, 22 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi:Kaliteli madde incelemesi sayfasında ise 9 aydır üzerinde hiçbir yorum yapılmayan incelemeler var. Bu da bunu burada kaçıncı duyuruşum bilemiyorum. --seksen 14:43, 22 Ekim 2011 (UTC)

Tarihi Yer Adları[kaynağı değiştir]

Bu alanda kullanılabilinecek güzel bir arama sistemi, "Index Anatolicus". Sevan Nişanyan oluşturduğu Türkiye yerleşim birimleri envanteri[18]--Ollios 12:20, 22 Ekim 2011 (UTC)

Bu sayfadaki isim değişikliği tartışmasına müsait olursanız katılmanızı rica ederim.--Abuk SABUK mesajlaş 16:51, 22 Ekim 2011 (UTC)

Devriye sıkıntısı[kaynağı değiştir]

  • Devriyelik konusunda sıkıntı yaşamaktayız. 140 devriyemiz var ama yeni madde ve yeni dosyalar maalesef hiç taranmıyor? Günde yaklaşık 70 yeni madde ve yeni dosya yükleniyor ya da oluşturuluyor. Yani devriye başına 0,5 kontrol düşüyor ancak o bile yapılmıyor. Yeni madde ve dosyaların kontrol edilmesini rica ediyorum. Kolay gelsin.--Reality 17:32, 22 Ekim 2011 (UTC)
  • Elimden geldiğince maddeleri düzenleyip revizyonlarını kontrol ediyorum. (Özel:Rastgele yaparak bu daha zevkli oluyor ) Onun dışında bir de bekleyen değişikliklere bakıyorum. Ancak orada da öyle değişiklikler var ki insanı soğutuyor. İşte albüm, maçlar vb. :) Emperyan-ileti 20:15, 22 Ekim 2011 (UTC)

İngilizce Wiki'de kullanılan "WikiLove" şeysini (eklenti midir nedir bilemedim) biz de kullansak? en:Wikipedia:WikiLove sayfasında detayları var. Özetle "sen ne şeker şeysin, al sana yıldız", "yıldızla karın doymaz, al sana baklava", "baklava kesmedi al sana yavru kedi" mantığıyla çalışan birşeycik. TranslateWiki'de tercümeleri yapılmış zaten (Teşekkürler Koc61, sana yavru köpek yollayacağım), uygulamaya alsak mı biz de? --Khutuckmsj 09:45, 24 Ekim 2011 (UTC)

  • Ben bir şey yapmadım zaten. Ben sadece kendimi aşmayan çevirileri yaptım. Yani biraz daha basit çevirileri. Koc sağolsun ricamı kırmadı ve bana zor gelen çevirileri o bitirdi :) Asıl hediyeyi Koc haketiyor :) Her neyse betik gelmeden hediyeleri konuşmayalım. Bu özellik bir eklenti. Ancak nedence common.js'lerde çalışmıyor. MediaWiki'de maalesef "ağlamayan çocuğa meme vermezler" ilkesini edinmiş. Bu sayfayı incelemekte fayda var. Ondan sonra MediaWiki ile Bugzilla'ya doya doya ağlarız... Emperyan-ileti 13:07, 24 Ekim 2011 (UTC)
    Ancak Bugzilla işin içinde var mı bilmiyorum. Sürüm kontrolü gibi eklentiler bugzillaya başvurumuz ile gelmişti. Tahminen VikiAşkı'da öyledir. Emperyan-ileti 13:14, 24 Ekim 2011 (UTC)
  • Uygulama özellikle yeni kullanıcıları teşvik edecektir, yararlı buluyorum. MediaWiki'deki ilgili sayfa şu, kısaca bir göz attım, önce fikir birliği sağlamak, ardından Translatewiki'de çevirileri yapmak ve MediaWiki:WikiLove.js sayfasını oluşturup Bugzilla'ya başvurmak gerekiyormuş. Bu öneri de sanırım ilk basamağı oluşturma amaçlı. --seksen 14:42, 24 Ekim 2011 (UTC)
Benim de amacım burada fikir birliği aramak. Şu ana kadar karşı çıkan yok. Khutuckmsj 19:33, 24 Ekim 2011 (UTC)

175.000 maddeyi geçmiş bulunuyoruz! Khutuckmsj 21:02, 24 Ekim 2011 (UTC)

  • Kullanıcıları ve potansiyel yazarları motive etmek açısından bir süreliğine 175 bin logosu kullanabiliriz belki.--Abuk SABUK mesajlaş 22:28, 24 Ekim 2011 (UTC)
Ben motive oldum.Khutuckmsj 22:31, 24 Ekim 2011 (UTC)
  • Ben henüz olamadım, logoyu görmem lazım.--Abuk SABUK msj 23:40, 24 Ekim 2011 (UTC)
    Madde sayısı 200 bin olunca yeni bir logo koymak daha mantıklı. 1 yıl önce 150 bindik. Yani 1 yıl içinde 25 bin madde yazılmış. Bunların 7 binini Kütükbot, 18 binini kullanıcılar yazmış yani. Bence Türkçe için güzel bir sayı. 200 bin logosunu erken görmek isteyen (başta ben) hemen Kütük'e baskı uygulamaya başlayabilir :D Emperyan-ileti 10:01, 25 Ekim 2011 (UTC)
  • Reality'nin sürekli belirttiği gibi YMD'de adam gibi kontrol yapılmadığı sürece 300,000 olsun bir anlamı yok... Şu an yarınki 8 saat dersimi umursamadan uykumdan fedakârlık yapıp tüm gece uğraşıp YMD'de kontrol edilmeyen maddeleri kontrol etsem eminim ki en az 100 madde silinecektir... Şaçma sapan girilip haftalarca kalan maddeleri gördükçe içim sızlıyor... Yaz tatilinde yer yer az uyuyarak halletmeye çalışıyordum, kalanları da Reality hallediyordu ancak, okulların açılması ve ders yoğunluğunun başlamasından sonra taşıma suyla değirmen dönmediği ortaya çıktı. Aslında sonlardan başlayıp kontrol etmek gerekli çünkü maddeler belli bir süre sonra YMD listesinden çıkıyor ve bir daha da büyük ihtimalle göze çarpmıyor... Tatil dönemi girene kadar çok fazla zaman ayıramayacam. Tabii kontrol bekleyen revizyonları bundan daha az öncelikli tutulması gerekmekte, nasılsa revizyon kontrolü kaçmıyor ama YMD kontrolü sürekli bir kaçışta--вяí¢αи76ileti 16:31, 25 Ekim 2011 (UTC)
AA... Yapmayın ama arkadaşlar, madde sayısının ne önemi var da logo yapacağız? Kaliteli maddelerimizin sayısı çok arttığında, kısa maddelerimiz bile kaliteli olduğunda Vikipedi artık çok kaliteli ve garantili diye logo yaparız.--Alperen 15:24, 28 Ekim 2011 (UTC)
Hala gülüyorum...--Rapsar da ne ki? 15:25, 28 Ekim 2011 (UTC)
Madde sayısının ne önemi var! derken ciddi değildim tabii. Böylesine önemsiz bir konuda benim de ciddi olmam beklenemez haliyle. Fekat gel gör ki şu sitede (bana biraz yabancı geldi) [19] sıralama madde sayısına göre yapılıyor ;)--Alperen 15:36, 28 Ekim 2011 (UTC)
Onun için hala gülüyorum ya :) Ciddi bir şey desen neden güleyim ki?--Rapsar da ne ki? 15:37, 28 Ekim 2011 (UTC)
Logoyu 200 binde yapalım derim ben. Çünkü 2'nin yaında bol miktarda sıfır olacak. Daha çekici durur. 175 binin yanında o kadar sıfır olmayacak. Sıfırlarımızdan utanç duymayıp 6 sıfır eklediğimiz günleri iple çekiyorum. Bu arada Vikipedimiz çok kaliteli oldu ölçütü de bu bu budur; 1000 kaliteli maddemiz var bunun da oranı %0.5 oldu diye logo yapılırsa buna da ciddi anlamda itirazım olmaz. %0.5 logosu yapabiliriz ama tek şartım var kaliteli içerik için hadi herkes bi kriter geliştirmeye çalışsın ;) (Umarım ne demek istediğim doğru anlaşılır) --Alperen 15:50, 28 Ekim 2011 (UTC)

Wikimedia Lisans Metinleri (Wikimedia License Texts)[kaynağı değiştir]

Wikimedia Lisans Metinlerinin Türkçe çevirileri çok eksik. Lisans metinlerinin çevirileri önemli. Wikimedia Lisans Metinlerini (Wikimedia License Texts) buradan çevirebilirsiniz. İyi vikiler. Emperyan-ileti 12:56, 25 Ekim 2011 (UTC)

%1 Katılım Hedefi[kaynağı değiştir]

Szin de bildiğiniz gibi 2192 aktif kullanıcı var. %1'ini alsak yaklaşık 22 eder ve şu an geçen haftadan kalan İBP projesinde 23 madde var. Yani %1 katılım sağlasak, herkes 1 madde açsa bu işi bitireceğiz. Geriye 1 madde kalacak ki onu da ben açmaya razıyım. Tabi adını yazdırıp hiç katkı yapmayan veya şurada gördüğünüz gibi hiç katkı yapmadan adını sildirip kaçan kullanıcılar da mevcut. Hatta proje teklifi veren ve teklifi destekleyen kullanıcıların çoğu proje başladığı zaman kayboluyor. Bütün bu kullanıcı grupları için Mevlana'dan esinlenerek şu mısraları yazdım:

Gel, gel ne olursan ol yine gel,
İster hizmetli, ister bürokrat,
İster editör ol yine gel.
Bizim projemiz, ümitsizlik projesi değildir.
Yüz kere adını yazdırıp katkı yapmamış olsan da yine gel,

Son olarak şunu söylemek istiyorum: Biz bir proje yaptığımız zaman bunu İBP'de aramayınız bizim projemiz Vikibilgelerin gönüllerindedir.---- Akhilleus ileti 14:58, 25 Ekim 2011 (UTC)

2192 aktif kullanıcı var. Herkesten 1 lira toplasak 2192 lira eder. demek geldi içimden ilk cümleyi görünce :) Bu arada bu haftaki iş birliğinde anlam ayrımı sayfaları da açılmış. Maddede geçen bu anlam ayrımı sayfasına verilen bağlantıların düzeltilmesi gerek.--Rapsar da ne ki? 17:45, 25 Ekim 2011 (UTC)

2192 lirayı ne yapacağız Rapsar? Khutuck bağlantıları düzeltti bu arada. Seni de bekleriz İBP'ye.---- Akhilleus ileti 18:17, 25 Ekim 2011 (UTC)

Madde düzeltilir, kolay iş. Yakında SMA'ya çıkacak zaten :) Khutuckmsj 18:27, 25 Ekim 2011 (UTC)
Adımızı yazdırmadan bot ile tüpü taslakladık, kabul görür umarım...Vikiçizer 19:52, 25 Ekim 2011 (UTC)

Çok teşekkür ediyorum katkılarınız için, ellerinize sağlık.---- Akhilleus ileti 17:27, 26 Ekim 2011 (UTC)

Vikipedi:Şikayet[kaynağı değiştir]

  • Hizmetlilerden Vikipedi:Şikayet sayfasındaki şikayetlere ilgi göstermelerini ve kapattıktan sonra arşivlemelerini rica ediyorum. (Ben de başlayacağım birazdan) Bu sayfaya biraz ilgi göstermemiz lazım. Hemen hemen her yerdeki iş yükünü bitirdik hizmetliler olarak. Son olarak Vikipedi:Şikayette baya bir iş yükü kaldı. Ama 3-5 hizmetlinin altından kalkamayacağı bir iş değil. İyi çalışmalar.) --Reality 14:22, 26 Ekim 2011 (UTC)
Arşivlenmeden önce bir süre sayfada kalmalarında fayda olduğunu düşünüyorum. Yine ilgiye ihtiyacı olan bir konu. Kararlar verilirken, popüler konular değil de sıradan gidilerse olası haksızlıklara engel olunabilir. Duke 34 ϡ»» ileti ^^ 22:04, 27 Ekim 2011 (UTC)

Tartışma:İvaylovgrad[kaynağı değiştir]

  • Tartışma:İvaylovgrad ya da Ortaköy mü demeliyim bilemiyorum görüş belirtirseniz sevinirim gerçekten önemli bir konu.--Reality 15:16, 26 Ekim 2011 (UTC)

Terms of Use update[kaynağı değiştir]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 01:21, 27 Ekim 2011 (UTC)

Tartışmaya davet[kaynağı değiştir]

Tartışma:Kurtuluş Savaşı (Türkiye) sayfasında yeni başlattığım tartışmaya bakabilir misiniz? Aynı maddenin olduğu her Viki aynı madde adını kullanırken sadece biz farklı bir ad kullanmaktayız, ya 30 TBA ihlali var ya da 1. Khutuckmsj 13:59, 28 Ekim 2011 (UTC)

Bürokratlık oylamasına davet (Wikimedia Türkiye)[kaynağı değiştir]

  • Wikimedia Türkiye bürokratlık başvurusu için lütfen görüşlerinizi belirtin! İyi günler, iyi vikiler. Emperyan-ileti 20:08, 29 Ekim 2011 (UTC)
    • Orada sadece iki değişikliğim var, oy hakkım var mı?...Vikiçizer 20:16, 29 Ekim 2011 (UTC)
    Şimdi orada bir etkin ben varım diyebilirim :) Değişiklik sınırı verirsek bu sefer kullanıcı ne değişikliği yapacak ki? Kolay kolay içerik ekleyemezsin. Belli başlı bir içerik eklenebilir. O yüzden Vikipedi veya diğer kardeş projelerde oy kullanma hakkınız varsa orada da oy kullanabilirsiniz. Emperyan-ileti 18:44, 30 Ekim 2011 (UTC)

Kaliteli madde adaylıklarına davet[kaynağı değiştir]

VP:KMA sayfasına üçü dün eklenen, toplam 9 aday madde var, eksik gördüğünüz noktaları belirtirseniz sevinirim. Khutuckmsj 01:49, 30 Ekim 2011 (UTC)

Vikisözlük'te fark ettiğim ve acilen düzeltilmesi gereken sorun[kaynağı değiştir]

Vikisözlük'teki Ad çekim tablosunda bir yabancı sayesinde fark ettiğim büyük bir gramer hatası var. Bulunma (-de) hal eki ile Çıkma (-den) hal ekinin çekiminde ve polis gibi sözcüklerin sayfasında otomatik bir hata var. işte yazması gerekirken işde, polisten yazması gerekirken polisden yazmakta. Bu şablonun neye göre oluşturulduğunu bilmiyorum ve bu nedenle hatayı düzeltemedim. Türkçe bilmeyenlerin vikisözlüğe girip yanlış yönlenmesini engellememiz için bu hatayı düzeltmeliyiz. Lütfen birileri yardım etsin...--вяí¢αи76ileti 06:55, 30 Ekim 2011 (UTC)

Kapanmamış KT'ler[kaynağı değiştir]

Ana avrat sövmek serbest mi[kaynağı değiştir]

Vikipedide birisine ananı avradını... demek küfür müdür, değil midir? --Kmoksy 15:21, 30 Ekim 2011 (UTC)

sen harbiden iyi değilsin ben arda ya küfür etmedim sadece bana da böyle küfürler etme de dedim çünkü arda nın böyle küfürleri var bakıyorum sende gene bana olan düşmalığından (...) böyle (...) işler yapıyorsun bak arda şurda bir küfür kullanmış bende ona hatırlatma yaptım [[20]]Yeni Bir Mesajınız YoK şurda yaptığı küfürü de bana kullanma diye. (...) --Amadoni 15:49, 30 Ekim 2011 (UTC)

Bu mudur yani. Şu küfür müdür, bu değil midir, onu mu tartışacağız. Bir hizmetliden rica edilir, küfür, hakaret yazan kişi engellenir. Ayrıca küfrü aynen alıntı yapmak da, bir o kadar yanlış. Hizmetlilerin bu konu ile ilgilenmesini rica ediyorum.--Sadrettinmesaj 19:50, 30 Ekim 2011 (UTC)
  • Amadoni, "Sen Harbiden İyi Değilsin" lafınız VP:KSY kuralına aykırı. Tartışmalara katılmadan önce kuralı okuyun lütfen.----MetinMesaj 19:54, 30 Ekim 2011 (UTC)


kmoksy nin bana olan tutumları düşmanlığı kişsel saldırı değilmi kafasında benle ilgili yarattığı insan tipi Hemşinli bir Ermeni psikopat olarak olduğuna eminim ben.Şunu söyleyeyim ben zaten vikiyi bıraktım hesabımı iftiralarla engelleyip kapatmanızda hiç umrumda değil ama kmoksy nin yaptıkları akıl mantık ve dürüstlüğe sığmıyor.siz tartışmlarınızı yapın isterseniz toplu halde birlik olup iftira atarak hesabımıda engelleyin gerçekten de umrumda değil ben zaten vikipedi nin her dakika başında oturup günde iki paket sigara içen bir tip değilim.yani hesapmış ondan sonra viki imiş benim umrumda değil Ayrıca şimdi baktımda Hemşinliler maddesine kmoksy ip numarası ile girip İlgili etnik gruplar bölümünde türkleri silip sonrada kmoksy hesabıyla düzeltiyor iftiralarını bana yönlendirmek için ama benim internet bağlantım geceden beri kesikdi ayrıca Türkler bağlantısını ben kendim eklemiştim çünkü biz hemşinliler Türk insanı ile akrabayız benim anadolunun yerli saf ve temiz Türk insanına nefretim hiç bir zaman yoktur ama köksüz muhacir devşirme vatansızlar bu topraklara yerleşip bizleri düşman etmek istiyor kendi çıkarları doğrultusunda herkesten dahada Türkçülük yaparak.işte kmoksy nin muhtemel tatışmalar yaptığı ip nolu kullanıcılarda kendisinin herkesi aptal sandığın için bunu anlamayacağımızı sanmış--Amadoni 09:11, 31 Ekim 2011 (UTC)

88.227.37.202 IP numaralı anonim sizsiniz ve bunu da Vikipedi:Kukla şüphelileri/Amadoni sayfasına eklemiştim. Benim internet bağlantım geceden beri kesikdi diyosunuz ve benim kesikti dediğiniz anda Facebook sayfama eklediğim notu görmüşsünüz Nasıl oluyor bu iş? İsteyen arkadaşlar Facebook hesabımdaki (El Domarcewi Kmoksy) duvar notuna bakabilirler. Beni Face'den izliyorsun, bu da bana karşı saplantılı olduğunu gösterir. Sen ve kullandığın IP adresli kuklalar ısrarla kuzeydoğu Anadolu'da Ahıska Türklerinin ("Kıpçak Türkleri" olarak yanlış bir adlandırmayla da geçer) yerleşim yerlerinde dayanaksız ve kaynaksız Hemşin etnik kimliğini giriyor ve maddeyi etnosentrik gözle taraflı hâle getiriyorsunuz. Bana karşı çok agresif ve saldırgan tutumunuz KSY ihlalleriyle doludur ve çoğundan herhangi bir uyarı almıyorsunuz. Yalnızca Bermanya'dan bir uyarı aldınız başka da yok. Ayrıca köy çeşmesine yazdığınız ve baştanbaşa KSY ihlali olan sözleriniz Seksen iki yüz kırk beş tarafından çıkartıldı. Hızınızı alamadınız ve çıkartılan bu sözlerinizden kendinize pay çıkartmamış olacaksınız ki köy çeşmesine yeni bir bölüm açarak yine KSY ihlali olan eklediğiniz sözleriniz Bermanya tarafından çıkartıldı. Çıkartılan bu cümleler sizin engellenmenizi gerektirecek kadar AĞIR HAKARET içeren cümlelerdir ve bu konuda hizmetlilerden en ufak bir uyarı dahi almadınız. Koruma altında mısınız? Tekrar edelim, bana karşı saplantılı durumunuz apaçık beni tedirgin ediyor. Benim gerçek adım belli (Ümüt Çınar) ve adresime ulaşmak zor değil. Fakat ben seni bilmiyorum. --Kmoksy 15:49, 31 Ekim 2011 (UTC)


Gene başlamışsın kmoksy hayallere dalmışsın bak aynı iftira ve düşmalığını devam ettiriyorsun.İşte senin sorunun bu asıl sen koruma altındasın.bunca iftirana rağmen san bir mesaj bile atan yok.ne senin feceni bilirim nede seni tanırım.Benim ilgi alanlarım ne kuzey doğu anadolu nede kıpçaklar benim ilgi alanlarım zaten belli güney asya ağırlıklı idi Aynı arda gibi sende uyduruktan ip adreslerini bana yamamaya çalışıyorsun.tekrar edeyim engellenmek umrumda değil ama burada senin çiftliğine dönmüş durumda bana olan düşmalığın adana katliamı maddesini yazdığımdan dır.bunuda inkar etme.--Amadoni 16:21, 31 Ekim 2011 (UTC)

Amadoni Vikipedi kuralı gereği tekrar uyarıyorum seni Kişisel Saldırı Yasaktır ve cümlelerini düzgün kur. ne senin feceni bilirim nede seni tanırım diyorsun. Benim fece'mi bilmiyorsan Face'deki notumda son çalışma üzerine yaptığım yorumlarımı (vurgulayarak italik yazdığın Hemşinli bir Ermeni psikopat ile günde iki paket sigara içen) nasıl biliyorsun. Yalanın bu kadarına da pes! --Kmoksy 16:36, 31 Ekim 2011 (UTC)

İkide bir kişisel saldırı yasaktır; diyorsun bana olmadık iftiralar atıyorsun.gene kuklacılıkla suçluyorsun.sana ne denebilir artık.--Amadoni 16:45, 31 Ekim 2011 (UTC)

  • Doğrudan kişiye karşı söylenmiş izlenimi vermektedir cümle, dolayısıyla kanımca küfürdür. Ayrıca kişiye yönelik yapılan yorumlar da görülmektedir. Saygılarımla. Utku TanrıvereMesaj 10:08, 31 Ekim 2011 (UTC)
1-@ Amadoni Haklı olsanda haksız duruma düşmek istemiyorsan yazdıklarını lütfen göndermeden önce tekrar tekrar oku.
2-Kmoksy 'nin verdiği bağlantıdan ben okuyunca "bana da böyle küfürler etme dedim" yargınıza katılıyorum. Metini okuyunca benim, algılamam bu yönde. Konu bireysel bir saldırı değildir bence.
3-Metin'in" "Sen Harbiden İyi Değilsin" lafınız VP:KSY kuralına aykırı" görüşüne katılıyorum. Bu ağır bir saldırı olmasada hoş bir ifade değil.
4-@ Kmoksy bu başlığın amacı ne?
Küfretmek serbest mi diye soruyorsan yanıtını bence şurda bulabilirsin Vikipedi:Nezaket, Vikipedi:Görgü kuralları ve Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır
Bir kullanıcıyı küfrettiği için suçlu buluyorsan onun yeri "Vikipedi:Şikayet" sayfası--Ollios 11:31, 31 Ekim 2011 (UTC)
"ananı avradını..." sözünü bildiğim kadarıyla 3 Ekim 2011 tarihinde ARda kullandı. Sonra da bundan dayanak alarak 30 Ekim 2011 tarihinde Amadoni kullandı. Bir aydır vikipedide duran bu ağır küfrü üçüncü bir kişi kullanırsa ve dayanak olarak da ilk ikisini gösteririse ne olacak? Kazanılmış haktır deyip es mi geçilecek??? --Kmoksy 15:49, 31 Ekim 2011 (UTC)
Kimilerine göre bu davranış gayet normal...--Rapsar da ne ki? 16:03, 31 Ekim 2011 (UTC)
Rapsar, normal olduğu değil, editörlük yetkisiyle ilgisi olmadığı söylenmiş orada. --seksen 17:00, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Yaşlı dedeler gibi uzun uzun öğüt vermek istemem, ama bu konunun açılması ve hele ki Köy Çeşmesinde tartışmaya açılması doğru değil. Amadoni'nin sözlerinde KSY ihlali olabilir, bunun için iki kullanıcı başka kullanıcıların da arabuluculuğu ile uzlaşmalı, uzlaşı denenmiş ama olmamışsa son çare olarak şikayet sayfasına gidilebilir. --Berm@nyaİleti 14:11, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Kullanıcı ısrarla VP:KSY ve VP:N politikalarını ihlal ettiği için 48 saat süreyle engellendi. Khutuckmsj 16:52, 31 Ekim 2011 (UTC)

Arkadaşlar lütfen şu tartışmaya katılın. Seçkin liste adaylığı bir sorun sebebiyle 2 aydan uzun süredir bekliyor, hemen uzlaşıya varıp bu işi bitirmek lazım. Saygı ve sevgilerimle. --Berm@nyaİleti 14:16, 31 Ekim 2011 (UTC)

Seçkin maddedeki sorun[kaynağı değiştir]

  • Bir seçkin maddede şöyle birşey olabilir mi? İlgilenenlerin ilgilenmesini rica ederim.)--Reality 20:39, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Problem maddede değil. Wikitable class'da olan bir problem ile ilgili. Sana da soracaktım aslında bu problemi nasıl halledebiliriz? Bu hususta bilgisi olanlar yardım edebilirse sevinirim. Mimar77 21:04, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Listedeki sorunla başa çıkamayacağım için bilgi ve beceri sahiplerinin dikkatini çekmek üzere koydum sevgili Reality. :) Utku TanrıvereMesaj 21:09, 31 Ekim 2011 (UTC)
  • Sorun bende düzeldi görünüyor. Sizlerde de öyle mi?--Reality 11:48, 1 Kasım 2011 (UTC)
  • Evet sorun düzeldi. Mimar77 11:49, 1 Kasım 2011 (UTC)