Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2017/06

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Maddelerden ayrıntı temizleme[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito! Umarım iyisinizdir. :) Bayağıdır katkı yapamıyordum, hem sınavlar hem de şu engel sorunları (Keşfettim ki Opera tarayıcısı bedava ve sınırsız bir VPN sunuyormuş, hemen ona geçtim) vs.. Ama artık hem İBP'lere katılmayı hem de eski projelerimi devam ettirmeyi ümitliyorum. Bir sorum olacaktı size. Buffy Summers gibi bir maddede, biyografisi başlığına bakarsanız uzamış da uzamış. Ben de zamanında eklemeler yapmıştım, ama bu kadar uzun olduğunu nedense şu anda fark ediyorum. Şimdi bunu özetleyip kısaltma niyetindeyim. Bunun gibi başka kısaltmak istediğim bir iki madde daha var aslında. Şimdi bunlardan direk katkı silemem öylece herhalde. Hiç başlamadan önce birilerine danışayım dedim. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir? ~ Z (m) 00:47, 4 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba @HastaLaVi2,
Evet, bu tür içerikler Wikia'da açılan hayran vikilerine daha uygun. Enwiki'deki eşlenik madde bu tür maddelerin nasıl yazılması gerektiğine dair güzel bir örnek teşkil etmiş. Biyografik bilgilerin sınırlanması ve anlam kaybı yaratmadan ve bir yandan da büyük spoiler vermeden toparlanması şüphesiz güzel olur.
Vito Genovese 05:57, 4 Haziran 2017 (UTC)

Merhabalar Vito Genovese, yardımın için teşekkür ederim ve dün için kusura bakma. Uzun zamandır buralarda olmamama rağmen bir halini hatırını soramadan konuya girmek zorunda kaldım. Aslında bir önceki mesajda sormuştum fakat süzgece takıldı, vandalizm olarak algılandı. Şimdi rahatça yazabiliyorum, umarım görüşmeyeli iyisindir ve tekrardan teşekkürler.

Fakat benim aklımda şöyle bir soru var, şimdi mesela vpn ile girince fark ediyordum değişiklik yapmak yasaktı, vpn ipleri engellenmişti ama ben kendi IP adresim ile değişiklik yapmaya çalıştım yine aynı sonuçla karşılaştım. Hatta 2020 yılına kadar engellendi bu IP gibisinden bir mesajla karşılaştım, linkin başına 0 koymuştum. Acaba başa 0 koyduğum için vpn olarak mı algıladı? Eğer algılamadıysa IP engellemesi olmuş olacak, erişim engeli kalktığı zaman bu IP muaflığı devam mı edecek? Umarım anlatabilmişimdir. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Tuğkan (mesaj) 15:35, 4 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba @Tuğkan,
Bağlantının başına 0 koyarak ulaştığın site Wikimedia Vakfına ait olan bir site değil, ayrı bir site. Bu site üzerinden sağladığın erişimde de kullanılan IP'ler kötüye kullanıldığı için muhtemelen kâhyalar tarafından engellenmiştir. Yani VPN ile aynı nedenden konan bir engeldir. Diğer bir ifadeyle, o site komple VPN gibi düşünebilirsin. IP engel muafiyeti da bir hizmetli kaldırana kadar ya da eğer süreli olarak verildiyse (verilmedi) süresi dolana kadar devam eder.
Vito Genovese 04:26, 7 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba, Vikipediye VPN ile bağlanıyorum fakat IP adresim blocklandı. Ayrıca katkı sağlayamamak beni üzüyor, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Jelican9 (mesaj) 16:56, 7 Haziran 2017 (UTC)Jelican9

Sevgili Vito, bu IP muafiyeti listesine beni de ekleyebilir misin? --İnceleme Elemanı (mesaj) 22:09, 15 Haziran 2017 (UTC)
@Jelican9: Kusuruma bakma, biraz telaşlardayım bu aralar. Sağolsun Gökhan hâlletmiş senin işini.
@İncelemeelemani: İşlem tamam.
Vito Genovese 12:37, 16 Haziran 2017 (UTC)
@Vito Genovese: Tamamdır, teşekkürler...
Bu imzasız yazı Jelican9 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Atilla Yılmaz silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Atilla Yılmaz) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Atilla Yılmaz sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Pragdonmesaj 12:37, 11 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba efendim şahsımı tanıtayım, ben Niveles daha önce hiç muhatap olmadık, engelli bulunduğum süre içinde eski aktifliğinize döndünüz sanırım. Lafı uzatmadan derdimi anlatayım. Bir şahıs hakkımda nezaket ihlali barındıran bir yorumda bulunuyor, çıkarıyorum, bir kaç üye değişikliğimi geri alıyor, en son bir hizmetli komik bir özetle Lütfen VP:İÜYYKÜD diyerek nezaket ihlali barındıran özeti geri ekliyor, değişiklik özetiyle çelişiyor.

Allah için söyleyin, boşluk silerek katkı sayısını arttırıp işe yarar şeyler yaptığını sanan diyerek bir başkasının yaptığı değişiklikleri aşağılamak nezaket kurallarına sığar mı? Adaletli olduğunuzu umarak bu mesaj yazıyorum, dilerim en objektif bakış açısıyla konuyu ele alırsınız.

Ayrıca nezaket ihlali tekrar geri ekleyen hizmetli Kullanıcı:Sakhalinio, bu karının maddeleri diye başlayan cümlemden dolayı bana 1 ay, bir başka projede sorun yaşadığım kullanıcıya kıl ve eşcinsel dediğim için 6 ay uzaklaştırma cezası vermiştir. Cezam sonradan topluluğun sabrını zorlamaya çevrilmiş 6 ay'ı öyle tamamlamış oldum. Saygılar bizden.--II. Niveles 22:26, 11 Haziran 2017 (UTC)

  • Kısa bir yanıt: Vikisöz'deki alıntıların okunabilirliği açısından önemi olan söz arası boşlukları süratle kaldırması üzerine uyarılmasına rağmen sayısız maddenin düzenini bozmayı sürdürüp, üstüne de yaptığı yorumda sanki biz onun rakibiymişiz gibi meydan okuyarak "editör mekanizmanız bu hıza yetişecekse yetişsin de görelim" diyerek çok sayıda maddeden boşluğu kaldırarak değişikliklere devam eden birine en uygun yorumu yapmaya çalıştım. Ciddi bir iş yükünü Vikisöz'e bıraktığını projeyi takip edenler mutlaka görmüşlerdir. İşin garibi Vikipedi'den engel alarak Vikisöz'e gelmesine rağmen dışlamayıp devriyeliğini derhal aktifleştirdiğim ve daha önce hiçbir tartışma yaşamadığım halde bu şahıs aslında ona "Müslüman olduğu için ters davrandığımı" iddia etti birden bire. Konusu bile olmamıştı halbuki. İyi çalışmalar. Vitruvian (mesaj) 00:04, 12 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba, engel dolayısıyla uzun süre giremedim ve bu durum beni rahatsız ediyor. Rica etsem ip muafiyetine dahil eder misin beni. İyi çalışmalar.--Nushirevan11 15:45, 18 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba @Nushirevan11,
İşlem tamam.
Vito Genovese 17:08, 18 Haziran 2017 (UTC)

Merhaba, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Osmanlı padişah eşleri SAS'ında fikir birliği oluşmadan karar vermeyeceğim demişsin ancak fikir birliği oluşmadan birleştirme kararı almışsın. Kararına katılmıyorum ve böyle bir karar çelişkili bir durumu ortaya koyuyor. Osmanlı padişah eşleri hanedandan değildir. Bu bariz hata birleştirme yapılarak ifa edilemez!--Nushirevan11 15:48, 18 Haziran 2017 (UTC)

Daha önce de yazmıştım. Katılmıyorsan geri alabilirsin, sorun değil. Başka bir çift göz görsün.
Vito Genovese 17:08, 18 Haziran 2017 (UTC)
Yanlış anlama Vitocum ancak padişah eşleri hanedandan olmadığı için birleştirme yapmak ilmi ve mantıki olmuyor hem de fikir birliği yok. Teşekkür ederim bu arada.--Nushirevan11 17:10, 18 Haziran 2017 (UTC)
Estağfurullah. Bunda kişisel alınacak bir şey yok.
Vito Genovese 17:11, 18 Haziran 2017 (UTC)

IP engelleme muafiyeti[kaynağı değiştir]

İyi günler Vito,

Opera kullanırken bazen engellenmiş ip numaralarına denk gelip Vikipedi'de değişiklik yapamıyorum ("Şu anki IP adresiniz 49.213.19.138, engellenme numaranız #90384" gibi). Bu konuda beni de "IP engelleme muafı" listesine alabilirsen sevinirim. Keşke giriş yasağı bir an önce bitse de böyle işlerle sizleri yormasak. Kolay gelsin,EmreDuran 18:34, 18 Haziran 2017 (UTC).

Çok mu oluyorum ne[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, birkaç gündür görünmüyorsun. Bırakıp kaçtım :) thecatcherintheryemesaj 22:57, 22 Haziran 2017 (UTC)

Update ProveIt[kaynağı değiştir]

Hi Vito! I noticed that you're hosting the source code of the ProveIt gadget here at the Turkish Wikipedia (at Kullanıcı:Vito Genovese/ProveIt.js). I wanted to let you know that since last year, the gadget has been updated and greatly improved! You can check the new source code at Commons:Help:Gadget-ProveIt, and hopefully you decide to update to the latest version. Thanks!! --Felipe (mesaj) 12:38, 28 Haziran 2017 (UTC)