Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2007/04

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Hrant Dink'in cenazesi resmi[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito, {{SR}} olması için önerdiğin Hrant Dink'in cenazesi resmi Vikipedi topluluğunca SR olmaya layık görüldü.

Güzel katkılarının devamı dileğiyle, teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 13:34, 1 Nisan 2007 (UTC)

özler olmuştuk artık.--Etrüskileti 18:25, 1 Nisan 2007 (UTC)

1 Nisan şakası[kaynağı değiştir]

1 Nisan şakası yapıyorsun dimi Vito? Gene kaybolucan ortadan, bırakıcan beni SMA, SRA, ve dahi yeni yeni filizlenen SLA larla başbaşa dimi? Vicdan diyorum, başka bişi demiyorum :) --Metal Militia ileti 18:42, 1 Nisan 2007 (UTC)

Vito seni özledik ya.. Sen benim yardım meleğimizdin:( Geri dön...----Ddenkelmesaj 18:46, 1 Nisan 2007 (UTC)

Selam Vito Genovese, Wowturkey forumunda özel mesajla kullanmak için izin aldığım fotoğrafları buraya hangi lisansla yükleyebilirim?--Çağatay 09:55, 2 Nisan 2007 (UTC)

olsun bakalım..[kaynağı değiştir]

  • iyi madem, ama bu, iki ayda bir uğrayacağın anlamına geliyorsa ben de dayak komasına sokma meselesini bir düşünmeliyim.. --kibelemesaj 16:19, 2 Nisan 2007 (UTC)
Kolay gelsin Vito, ayaklarinin hayri icin arada bir oturacak zamanin olur umarim. Citrat 16:44, 2 Nisan 2007 (UTC)

Seçmece bunlar[kaynağı değiştir]

Metalim yiğidim,

Ufak bir hata söz konusu seçer seçmez seçilen seçkin sayfa prosedürlerinde.

Adaylık arşivlerinin aday gösterilme tarihlerine göre yapılması gerekiyor, seçilme tarihlerine göre yapılmak yerine. Yani bugün seçtiğin bir maddeyi Nisan arşivlerine değil, ne zaman aday gösterilmişse oralara sallamak lazım.

Ona bir el atabilirsen seni sevgiye boğarım, evet yaparım bunu.

Sevgiler

Vito Genovese 13:00, 2 Nisan 2007 (UTC)

Başkanım Vitom, sen yeter ki gaybelme, buralarda ol; ben cefanın her türlüsüne katlanırım. İstersen alfabetik, istersen lirik, hatta çok istersen hijyenik esaslar dahilinde bile sıralarım onları. Ve evet, boğ tabii ;) Sevgiler benden. --Metal Militia ileti 17:02, 2 Nisan 2007 (UTC)

Çok esprili bir yapınız var :] OepidusJoKeR 21:35, 8 Nisan 2007 (UTC)

Bölücülük ve ırkçılık yapanlar hakkında[kaynağı değiştir]

Vikipedi^yi her kullanıcı gibi bende eşitlik doğru ve tarafsız bilginin kaynağı olduğu için seviyorum. Bende diğer kullanıcılar gibi elimden geldiğince katkıda bulunuyorum. Ancak benim pek çok kullanıcının duyarlılık gösterdiği bir konuda hiç bir şey yapmamanız beni ve diğer pek çok kullanıcıyı çileden çıkarmıştır. Vikipedi' de Kürt, Kürtçe, Kürdistan gibi bölücülük ve ırkçılık kokan hepsinden önemlisi Türkiye VikipediSi' nde olmaması gereken maddelerdir. Nedenini hemen söyleyeyim. Birincisi bu maddeler e bir Vikipedi maddesi olarak baktığımızda yanlış kaynaksız saçma sapan bölücülük ve ırkçılık kokan saman yığını bilgilerin olduğunu görmezden gelmek imkansız. Bu durumda bu maddeler Vikipedi' ye ters düşüyor. Gelelim Ulusal duruma. Bu maddeler kısmen doğru olsa bile Türkiye VikipediSİ' nde olmaması gereken maddelerdir. Bakın Kürtçe vikipedi' de Türkiye maddesinde Diyarbakır başta olmak üzere pek çok Doğudaki ilimizin adları kürçe yazılmış. Onlar bunu yapıyorda biz neden onlara bu kadar bölücülük yapmalarına müsaade ediyoruz. Bu maddelerden pek kullanıcının şikayet ettiğini biliyorum. Lütfen bu konunun üstüne düşün artık. Benim teklifim bu maddelerin içeriğinin Vikipedi' ye ve Ulusal bakımdan doğruluğunun tartışılıp kaldırılması için oylanmasıdır. Bu konuda en kısa zamanda bir şeyler yapmanızı ümit ederek iyi çalışmalar diliyorum.----nasiratamesaj 20:47, 3 Nisan 2007 (UTC)

bence kürtce wikipediayada kentlerin geleneksel kürtce isimleri altinda bulunmalari cok dogal. ayrica türkce isimleride maddede yaziyor. kürt, kürtce ve kürdistan maddeleri silmek yine inkarciligin ispatidir. yani kürtler maddesi silerek türkiyenin cok önemli bir sorununu görmemeslikten demektir. KureCewlik81 22:04, 3 Nisan 2007 (UTC)

Türkiye' de kürt sorunu diye bir şey yok güzel kardeşim. Türkiye' de terör sorunu terörün sonuçlarından doğan sorunlar var. Kürt sorunu dediğin şeyi batı emperyalist güçler ortaya attı. Demokrasi, insan hakları gibi sihirli sözcüklerden bir tanesi kürt sorunu dediğin şey. Ayrıca madem öyle neden illerin hepsi kürtçe yazılmıyor da, sadece doğudaki bazı illerinki yazılıyor. Bu bölücülük değilde nedir. Kürtçe Viki' de yazanlar beni o kadar ilgiliendirmiyor. Bu zaten o Wiki' nin tarafsız olmadığını doğruluğunu bozan bir durumdur. Beni Türkçe bir Vikipedi' de böyle maddelerin olmasıdır. Hem sen neden cevap verme gereği duydun. Sanırım sen rengini belli etmek istediğin.

  • Vito, bir Vikipedi yöneticisi olarak size bir çağrıda bulundum. Acaba cevap vermemenizin nedeni çok yoğun olup Vikipedi' ye girememeniz mi veya Vikipedi' ye giripte yoğun olmanız mı yoksa başka çekinceleriniz mi var?
      • vikimoladaki düşünenadamdan vikipediyi sırtında taşıyan yöneticilerden birine ufak bir hediye...
        --Düşünenadam 00:06, 7 Nisan 2007 (UTC)


google wikipedia bağlantısında ilknur bozkurta hakaret içeren bir bölüm var bunu iptal edrseniz seviniriz

Sana YouTube'dan bir İnti-İllimani şarkısı[kaynağı değiştir]

Özletme kendini gel, La musica de Inti-Illimani:-) En iyi parçalarından biridir--Atacameñoileti 20:19, 9 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba Vito[kaynağı değiştir]

Öncelikle kolay gelsin. Şu Adige bayrağını biraz büyütsen tam süper olacak...Herneyse benim sorunum şu; Mach kardeşimiz yüklediğim resimler için silinecek şablonu koymuş. Kendisine nedenini sorduğumda; ( Resim:Alivemehmetaliyagci.jpg ve Resim:Mehmetalivebasolyagci.jpg " daha ayrıntılı bir kaynak isteği" Resim:Mehmetaliyagci123.jpg" resim ise daha şüpheli göründü sanırım fotoğrafın eskiliğinden olsa gerek". Resim:Mehmet ali yagci.jpg" bu resim çözünürlük düşüklüğü sebeiyle için kaynak yetersizliğinden bahsedip silinecek şablonu koymuş".) bu görüşlerini dile getirdi ve konunun uzmanının siz olduğunuzu ve sizin yardımcı olabileceğinizi söyledi. Sayın Vito, bu resimler benim aileme ait resimler. Resimler elbette 2007 tarihinde digital kamerayla çekilmiş resimler değil, malum bu pehlivanın baş pehlivanlık yılları 1960'lı yıllar. Lafın özü, ne yapmam gerekiyor? Vukuatlı nüfus kaydı bu insanlarla akrabalığımı ispata yeterli mi? Saygılarımla...--Alperx 10:36, 11 Nisan 2007 (UTC)

Portal templates[kaynağı değiştir]

I noticed that there exist many nice templates with the same purpose. For example in philosophy, you have the Şablon:Felsefe portalı. Taking that example, I made the Şablon:Astronomi portalı, not knowing then that the Şablon:Astronomi Portalı already existed. It probably generated a lot of reaction from the length of this. (I have no clue what they say.) I do prefer the last format, because it can be easily be placed on top of categories and at the bottom of articles without screwing up the layout. Actually, I'd probably make one in the same format for philosophy and place it the category headers. But it all depends on how it will be accepted here. What is your opinion on this ?

Regard. -- Robin des Bois ♘ 08:38, 20 Nisan 2007 (UTC)

Astronomical objects[kaynağı değiştir]

I think we should create a category for Astronomical objects, as it is done in most WP. Because soon enough, the category Gökbilim will be overcrowded. How should I name such a category ?

Salutations. -- Robin des Bois ♘ 08:53, 20 Nisan 2007 (UTC)

Merhabalar 21 Nisan'dayız ancak hala Mart ayından kalan resimleri temizleyemedik.İlgilenir misiniz lütfen.Teşekkürler.

Kategori:Kaynağı belirsiz resimler Kategori:Durumu belirsiz resimler

--Machiavelli' msj 02:32, 21 Nisan 2007 (UTC)

Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik[kaynağı değiştir]

Senin için yönetici falan diyorlar?

Vito Genovese 16:26, 23 Nisan 2007 (UTC)

Senin için de hoş geldi falan diyorlar, özlettin diyorlar, ormanda bin kaplan kuvvetindedir falan diyorlar--Atacameñoileti 09:34, 24 Nisan 2007 (UTC)
Ben de inanmadım zaten kedidir o kedi dedim. Bu arada Kırşehir sayfaları neden silinecek diye görünüyor?. İçlerinde bulınan silinmiş şablondan mı?--Atacameñoileti 11:21, 25 Nisan 2007 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Selamlar.Resim etiketlemelerinde adil kullaınmla ilgili bir sorum olacaktı.Adil kullanım resimlerinde Vikipedi:Adil kullanım#Politika 10. maddede deiği gibi gerekçelendirme yapmak şart mıdır? yoksa şablondaki gerekçeler yeterli midir.örneğin Resim:Metin oktay.gif resminde gerekçe belirtilmemiş, silinmeli midir? Ben en vikideki http://en.wikipedia.org/wiki/Image:1994-0207-1.jpg örneğini görünce adil kullanım yasalarına uygun hareket edilmediğini düşündüm.Bilgilendiriseniz sevinirim.Teşekkürler.--Machiavelli' msj 02:22, 25 Nisan 2007 (UTC)

Adil kullanım resimlerinde kaynak belirtilmeli mi? çünkü senin mesajından hemen önce Karduelis ile bu konuyu tartışıyorduk.--Machiavelli' msj 07:10, 25 Nisan 2007 (UTC)

Bilgilendirdiğin için teşekkürler.Zaten gerekçe belirtilmediği sebebiyle 1 resime sil koymuştum.Onun dışında aynen devam ediyorum o zaman.--Machiavelli' msj 07:24, 25 Nisan 2007 (UTC)

Adaylık başvurusu[kaynağı değiştir]

Aday gösterdiğin ve gerekçelerinde sıraladıkların için teşekkür ederim.Adaylık teklifini kabul ediyorum.saygılar.--Machiavelli' msj 14:25, 25 Nisan 2007 (UTC)

Ben de teşekkür ederim beni aday gösterdiğin ve güzel sözlerin için. --İnfoCan 08:58, 26 Nisan 2007 (UTC)

  • Depedestek ne demek? Hınzırlığımdan değil, bu kelimenin cahili olduğum için soruyorum. Ayrıca, şu sıralar nerelerdeydin bakiiim? Gecenin bu karanlığında? Yadlı mı olur yaramaz mı olur? İyice kafana buyruk oldun haaa...--Hasan Sami 17:29, 25 Nisan 2007 (UTC)


Depedestek; desteğimi veririm, ilk hata da deperim anlamına gelmektedir efem.

Vito Genovese 08:42, 26 Nisan 2007 (UTC)

  • Gayserilice depmek, daha çok çifte atmak (çifte savurmak) anlamına gelir, ona göre yaz-konuş ağam..--Hasan Sami 08:48, 26 Nisan 2007 (UTC)

Resim:Tbmm.jpg bu resimde kaynak ve lisans sorunu var ancak ana sayfada olduğu için sanırım değiştiremiyorum.Bi el atar mısın.--Machiavelli' msj 13:53, 26 Nisan 2007 (UTC)

Hiç gözünden de birşey kaçmazmış!

Script yazan ellerin dert görmeye Vito.

Promosyon hediyemi de isterim bak unutma :-) --Pinar 14:02, 26 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Vikipedi sunumuna katılmak isterim ama ancak tarihleri öğrenirsem olabilir çünkü örneğin şimdi annem yurtdışında ve hemen hemen hergün okul çıkışı ve haftasonları dershanedeyim. --Bahar (yine ben!) 17:40, 26 Nisan 2007 (UTC)

Nası yani? ben bilmiyom kategori nasıl mavi oluyo? Hep Deniz yapıyodu bu işleri. O da gitti. Zaten sen de kötü davranıyon beceremedik diye. Zaten bi de hava soğuk üşüyoz bu şehrin 7 tepesinden birinde. :( --maderibeyzamsj 10:52, 27 Nisan 2007 (UTC)

Seni SD de görmek çok güzel:) umarım iyisindir!! özletiyorsun hep... --Elmacenderesi E=mc2 08:48, 29 Nisan 2007 (UTC)

iki yöneticiyede mesaj atmama rağmen cevap alamadığım için birde size sormak istedim ben bir portal açmak istiyorum bu konuda yardım istiyorum sizden.--Gençosmanlı1299 15:17, 29 Nisan 2007 (UTC)

Onlar iyi güzel de, SMA'ların üzerinde çalışmalar tamamen durmuş durumda. Maddelerin hemen hiçbirinde hareket yok. Nerede o eski güzel günler, millet canla başla saldırıyordu maddelere.. Şu sıralar dal kıpırdamıyor. Bir seferberlik ilanı mı lazım sanki nedir, bilemiyorum. --Metal Militia ileti 20:48, 29 Nisan 2007 (UTC)

Tamam, sen güzel eylersin :).. Bir de şu ve şu ansiklopedik midir, karar veremedim. Yani VP:HS' ye girerler mi sence? --Metal Militia ileti 21:01, 29 Nisan 2007 (UTC)

"VP:HS bilmem bişiy" ![kaynağı değiştir]

Nayır, nolamaz!!!.. ...Bu nereden çıktı yahu?!

Hiç haberim yoktu; madem öyle, dediğin hale getiririm ama işin mantığını anlamadım:

  • Vikipedi bünyesinde kullanılmayan ama AK/MHK kapsamına giren resimler olsalar, o zaman tabii ki böyle bir galerinin Vikipedi'de yeri yok.
  • Oradaki resimlerin hepsi de AK/MHK etiketleriyle ilişkilendirilmiş ve zaten ilgili sayfalarında kullanılan resimler.

Bana, vaziyeti net kavramam için, az bir açıklama...

...Sonrasında, Şablon:Hastalık'ın adını tüm ilgili maddelerde daim kıldıktan sonra, benim galeriyle ilgilenirim.

--Doruk Salancıileti 11:30, 30 Nisan 2007 (UTC)


"Şablonlarda bile kullanılamıyor yani" demişsin de şablon kodunun içinde mi kullanılamıyor, şablonun uygulamasında mı? Eğer şablonların uygulamasında bile kullanılamıyosa, o zaman bizim film ve müzik albümleri ile ilgili maddelerde, bilgi kutularının içinde gösterdiğimiz resimlerin toptan silinmesi lazım. Hatta, tr:'de kesinlikle AK resimlerine yer verilmemesi gerekir (bir AK resminin madde içindeki bir bilgi kutusunda ya da maddenin herhangi bir başka yerinde gözükmesi arasında bir fark yok). Yani, idealinin AK olmaması gerektiğinin farkındayım ama "salt bilgi vericilik, olabildiğince düşük çözünürlük" filan gibi koşullarla kullanılabileceğini çok tartıştık ve ona göre bir ton şablon hazırladık ve gerçekten de resimlerin boyut sınırlarına kadar net tanımlar da yaparak, kullanmaya devam edebilmeliyiz. Hatta, bugüne dek sallamadığım "AK gerekçeleri" için standart ifadeli şablonlar hazırlamayı ya da bu ifadeleri var olan AK şablonlarının içine gömmeyi bile düşünüyodum.

"Senin yeni açtığın kalite tartışması" derken, Mach ile yazışmamızda yazdıklarımı mı kastediyosun? Eğer onları kastediyosan, oradan yola çıkarak bir takım sınırlar tartışmak ve bunları oturtmakla, en: de bile yapılmamış birşeyi uygulamaya sokmuş oluruz:

  • en:'de bir yığın "AK gerekçesi" var ama alayı da insanların kendi yazdığı, fuzuli sayılabilecek ifadelere yaslanıyor çünkü ben orada "düşük çözünürlük" ya da "görüntü kalitesi nedir" gibi soruların açık yanıtlarına ratlayamadım.

Gerçekten, nasıl olacak şimdi?

--Doruk Salancıileti 11:53, 30 Nisan 2007 (UTC)


Tamam, ben kendi sayfamla ilgileneceğim; 1 saat kadar sonra hallolmuş olur.

Bi de lütfen bana en:'dekilerin "çözünürlük" konusunu nasıl standartlaştırdıklarına ilişkin bağlantıları versen: ben iyi aramamış olabilirim ve gerçekten de bu konuda ne diyolar, merak ediyorum.

--Doruk Salancıileti 12:12, 30 Nisan 2007 (UTC)

evet kararlıyım bunu söyledim benim katkıda bulunacağım bana uygun portal yok bu yüzden yeni portal açmak istiyorum ancak yeni bir sayfa gibimi yoksa daha değişik mi yani teknik bilgi istiyorum.--Gençosmanlı1299 17:32, 30 Nisan 2007 (UTC)