Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2012/10

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Çok Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok sağol vito.. :)) Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. Senden övgü duymak beni çok mutlu etti. :)) Bu beni daha da kamçıladı emin ol.. (İyi anlamda tabi) :)) Tekrar çok sağol.. --Garbino Merhaba 00:10, 1 Ekim 2012 (UTC)

Köy çeşmesindeki mesajınıza cevaben[kaynağı değiştir]

Merhaba, köy çeşmesinde yazdığınız yazıyla ilgili olarak, vereceğim cevap sadece sizinle ilgili olacağı için buraya yazıyorum, topluluğun vaktini almayayım.

Buradaki konuyla ilgili olarak "iyi niyet" içermediğini belirtmişsiniz. Aslında bu değişikliğim de aynı kategoride (Hızlıbil eklentisi topluluk onayı olmadan sizin tarafınızdan başlatıldı). Ancak sebep "iyi niyet" değil "güvensizlik". Her iki başlığı da, konu olan kişi başka bir vikipedist olsaydı kesinlikle açmazdım. Türkçe Vikipedide bilerek veya bilmeyerek vikipediye zarar vereceğine inandığım 2 vikipedistten birisiniz. Bu nedenle vaktim oldukça yaptıklarınızı takip etmeye çalışıyorum.

Bahse konu olan tartışmaya dönecek olursam; benim anlamadığım şey şu, hakkınızda bu kadar itham varken, hele hele beşli "açıklama"nın lideri durumundayken (açıklama sizin imzanızla yayınlandığı için), neden arşivlemeyi sizin yaptığınız. Vikipedide herhangi bir arşivleme politikası var da ben mi bilmiyorum? Böyle bir politika olsaydı bile bazen inisiyatif almak gerekir. Henüz sonuçlanmamış böylesi önemli bir konunun arşivlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. İyi akşamlar. --joseph msj 18:07, 1 Ekim 2012 (UTC)

Mesajım eşler tarafından, -amaçlamadığım şekilde- "Karşıtlık ve rahatsızlık vermek" olarak algılandığı için yazdıklarımı geri alıyorum, lütfen yazılanları dikkate almayınız. İyi akşamlar. --joseph msj 20:17, 1 Ekim 2012 (UTC)

Emniyet Genel Müdürleri şablonu hakkında[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Seni bilirkişi ilan ettim. Şöyle bir şablonumuz var, sence bu şablona vekaleten görevi yürütmüş olanları eklemek doğru mu? Örnek : Mustafa Bahrettin Demirer Ben pek doğru bulmuyorum gerçi, ancak emin olamadım. --anerka'ya söyleyin 18:41, 2 Ekim 2012 (UTC)

Gayet hoş olur. Ancak bir veritabanı ya da iyice çalışma gerektirecek, ben bakarım buna yakın zamanda. Bu arada (örnek olarak Evrenin nihai kaderi maddesindeki) {{boş bölüm}} ve {{başlık genişlet}} şablonlarının her ikisinin de {{{{issue}}}} şeklinde görüntülendiğine dikkat çekmek istiyorum. --anerka'ya söyleyin 19:51, 2 Ekim 2012 (UTC)

Seyahat özgürlüğü sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese, "Seyahat özgürlüğü" sayfasının silinme bilgisi geldi. Sebep olarak da telif hakkı ihlali görülüyor. Bu konuda bilgi alabilir miyim lütfen?

Hazırlanan makale'nin telifi ile ilgii www.yoldaolmak.com ve http://seyahatozgurlugu.blogspot.com/ makale ile ilgili telif sorunu yoktur. Belki makalaye -OTRS_bekleme- eklemeliydim. Bunu eklemem gerektiği ile ilgili maili henüz almış bulunmaktayım.

Eğer sebep buysa telif ihlali yoktur.

Bilginize, iyi çalışmalar.

Kemal Kaya (mesaj) 19:58, 2 Ekim 2012 (UTC)

Seyahat özgürlüğü[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese,

Oraya metni Kasım 2011'de ben ekledim, doğrudur.

Kemal Kaya (mesaj) 20:31, 2 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Söz konusu içeriğin bir bölümü belirtilen sitebin yazarı tarafından hazırlanmıştır. Kendisi siyasal İletişim Danışmanıdır ve yıllarca dünyanın en pahallı pasaportuna sahip ülkemiz pasaportunun fiyatının düşürülmesi için mücadele eden topluluğun yöneticisidir. Ben metni Vikipedi'ye oradan copy paste yapmadım. Vikipedi için daha özgün olması için biraz değişiklikler ve eklemeler yaptım. Buradan da faydalandım.

Sayfa aslında henüz tam bitmemiş ve farklı kaynaklardan da genişletmeyi düşünüyordum.

Maxmajestic (mesaj) 19:37, 3 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba

Benim sitem ile seyahatözgürlügü sitesindeki içerik aynıdır. İnternette seyahat özgürlüğü ile arama yaptığımızda karşımıza çıkacak veri çok azdır. İntenetteki verilerin büyük çoğunluğunun da asıl kaynağı bir sivil toplum refleksi olan Seyahat Özgürlüğü Gönüllüleri sitesidir. Çok sayıda duyurulan metinler basın bülteni olarak medyada yer aldığından bu aramalar sıklıkla karşımıza gelmektedir.

Güncel Hukuk sayfasında geçen paragrafa baktığımızda da tanım ve özellikler geçiyor, ki bu teknik bilginin benzer olması normaldir. Seyahat özgürlüğünün anayasal bazda tanımı, sosyal ve bireysel hayat etkisi tanımlanmıştır. Eğer Vikipedi'deki başlık ile güncel hukuk ve seyahat özgürlüğü sitesindekiler benzerdir deseniz tamamen doğrudur. Konu hukuksal bir konu olduğundan eldeki güvenilir metinleri gözden geçirip sayfa olarak ekledim. Böylesi önemli konuda başka Türkçe kaynak yok denecek kadar azdır. Bilgi ortak kullanıma aittir ve bilgiyi işlerken benzer olması normaldir, ancak metin kopyalama yoktur.

Vikipedia formatına uygun Seyahat Özgürlüğü sayfası daha başka nasıl olabilir bilmiyorum. Benzer tanım, olumsuz özellikleri ve anayasal temelleri bahsedilmek zorunda. Eğer seyahat özgürlüğü sitesindeki ile aynı/benzer olan içerik Vikipedi'de yayınlanamaz derseniz tamamen haklısınız. Ben Vikipedi için biraz özgünleştirmeye çalışmıştım ama takdir elbet siz deneyimli kullanıcıların.

Maxmajestic (mesaj) 18:15, 4 Ekim 2012 (UTC)

İyi günler Vito. Sizin dedğiniz bir söz aklıma geldi; arşiv sayfalarını bukadar sık arşivlemeye devam edersen, bunun önüne geçemessin demiştiniz. Bende cahilce geçerim demiştim. Sizin gibi tecrübeli bir vikipedisti dinlemedim. Aklım başıma yeni geldi gibi yani. Şunu söylemeye çalışıyorum, Arşiv 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 sayfalarına diğer mesajları koydum. Yani bir arşiv sayfasındaki yazıları, eski sayfaları birleştirerek çoğalttım. Acaba şu sayfaları silebilirmisiniz? 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, [1] ve 15 ~--~ Cano58ileti 08:41, 3 Ekim 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Nezaket Yıldızı
Yanlış bir engelleme politikasına karşı yardımınızdan dolayı Teşekkür Ederim.. Aguzer (mesaj) 09:01, 3 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Sayın Vito Genovese, Sizden bir şey rica edecektim. Ben daha yeniyim ancak bazı küçük detayları öğrenemedim. Daha önceden kontrol edilmiş bir sayfaya değişiklik yaptığımda otomatik olarak kontrol edilmiştir yazıyor ancak mesela hiç kimse o sayfayı kontrol etmemişse hala incelemeyi bekleyen sayfa yazıyor ama kimse yıllardır o sayfayı incelememiş. Acaba sizden rica etsem bu durumu nasıl çözebilirim yada yetki alabilirim başvurumu da yaptım ama veya sizden rica etsem Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sayfalarını kontrol edermisiniz ? Teşekkürler, Saygılarımla.Bu imzasız yazı Şakşakcı7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba vito, bu madde bir kullanıcı tarafından yeni açılmış olarak görünüyordu. Sil etiketi koymak istedim ancak, etiketi koymamın ardından sayfanın ben tarafından oluşturulmuş şekilde göründüğünü farkettim. İlgilenebilir misin?.. --Garbino Merhaba 16:55, 3 Ekim 2012 (UTC)

Sanırım bu kullanıcı sayfası revizesinin yeni açılmış sayfalar bölümüne düşmesi nedeniyle sorun oluştu. Anlayamadım.. --Garbino Merhaba 16:59, 3 Ekim 2012 (UTC)
Yeni açılan sayfaları, sekmeleyip incelediğim için sorun oluştu sanırım. Bundan sonra tek tek açıp bakmakta fayda var ya da sırası gelen sayfayı yenilemekte. İlgilendiğin için teşekkür ederim.. :)) --Garbino Merhaba 17:03, 3 Ekim 2012 (UTC)

Şu "Twinkle 2" bi gelemedi gitti.. :) Kumul (mesaj) 20:18, 3 Ekim 2012 (UTC)

Gel sen benim işleri yap; ben de Twinkle yapayım :) Vito Genovese 20:46, 3 Ekim 2012 (UTC)
Güzel cevap, sustum. (: Kumul (mesaj) 20:49, 3 Ekim 2012 (UTC)

Kullanıcı:Berthold Werner (beyaz liste?)[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Berthold Werner maddelerde yalnızca resim değişikliği yapıyor zannediyorum, belkide beyaz listeye alınmalı? --anerka'ya söyleyin 20:43, 3 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Sayın Vito Genovese, beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Ancak bende başvurumu yapmama rağmen olumlu yada olumsuz sonuç almadım yetki alma konusunda lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.Bu imzasız yazı Şakşakcı7 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Devriyelik ve verdiğin destek için Teşekkür Ederim...Bu imzasız yazı Aguzer (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Vito. Sil etiketi koymuş olduğum bazı dosya ve madde yönlendirmelerine kimse bakmıyor. Herhalde bu konuda hizmetli yetersizliği var. Sizden bu dosya ve madde yönlendirmeleri konusunda gereğinin yapılmasını arz ederim.--Türk Süvarisi ileti 16:34, 4 Ekim 2012 (UTC)

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:54, 4 Ekim 2012 (UTC)

Selam Vito. [2] kullanıcıyı hatırlamışsındır. Engellemek gerekiyor gene. Milesbroke (mesaj) 18:04, 4 Ekim 2012 (UTC)

Selam Vito. Açıkçası İlimyolcusu'nun tarafsızlık konusunda zorluk yaşayacağını düşünüyorum o yüzden karşı olduğumu belirttim. Milesbroke (mesaj) 21:48, 5 Ekim 2012 (UTC)

Selam Vito http://tr.wikipedia.org/wiki/Meksika_bayra%C4%9F%C4%B1 kontrol etmende yarar var iyi vikilemeler Bu imzasız yazı Erhfb (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

4nn1l2, beyaz liste?[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:4nn1l2 interwikileri düzeltiyor. Türkçe'yi anlamadığını söylemiş ama Beyoğlu, Türkoğlu ve Beyoğlu arasındaki farkı tespit edebilmiş, bence gayet başarılı. --anerka'ya söyleyin 20:01, 6 Ekim 2012 (UTC)

[3] ve [4] ikisi de aynı kişiler. Kullanıcı büyük ihtimalle kukla politikasını bilmiyordur ve yedek hesap olarak açmış sanırım. Bir şey yapmak gerekiyor mu? Milesbroke (mesaj) 20:44, 6 Ekim 2012 (UTC)

İnceleme/onaylama ve resim yükleme sorunu[kaynağı değiştir]

Merhana Vito Genovese,

Kerim Aksu başlığı altında bir makam sahibi bir yöneticiyi tanıtmak için sayfa açtım. Fakat Sn. Kerim Aksu ile ilgili fotoğraf yüklemeye çalıştığımda "İzin hataları" şeklinde ikaz alıyorum. Bu konu için Garbino Merhaba size yönlendirdi. Bu [5] fotoğrafı yükleme konusunda yardımcı olur musunuz?Bu imzasız yazı Serdarius (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vito, aldığımız (devriyelik gibi) yetkiler zaman aşımı ile silinir mi ?. Bir kaç günde tabi silinmez ama zamanı var mı ?.Aguzer

Bende seni silinmesi için rahatsız etmişim :) Devriyeliğe yeniden başvurdum yaklaşık kaç gün içerisinde bir cevap alabilirim iyi vikilemeler teşekkürler :) --Alex De Souza 17:07, 8 Ekim 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Espri Anlayışı Yıldızı
"Haçan ben duymadum" karikatürü için:))) Hala gülüyorum :))) DRG msj 17:29, 8 Ekim 2012 (UTC)

Yorum işi tamamdır, bir sorum daha olacaktı. [6] bu tür durumlarda bir şey yapmak gerekiyor mu? İyi çalışmalar. Milesbroke (mesaj) 17:44, 8 Ekim 2012 (UTC)

KM adayları ve SM adayları[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito :) KM adaylıkları, SM adaylıkları ve SL adaylıklarına hiç yorum yapan yok. Hele SL adaylarında Temmuz'dan bu yana bekleyen ve 4-5 destek alan maddeler hala duruyor. Bunun için bir çözüm üretsek? Mesela ben İngilizce'de bulunan SL maddelerini çeviriyordum fakat hiç ne oy veren var ne yorum yapan.. Benimde hevesim kaçtı. Acaba nasıl bir çözüm üretilebilir bunun için? Senin bir fikrin var mı? -Seyit mesaj 19:36, 8 Ekim 2012 (UTC)

Vito merhaba, hoş geldin yoktun bir kaç gündür :).. Devriyelik başvurusunu 29 Eylül'den beri bekliyor bu arkadaşımız, burada da bir konu hakkında ki mesajlaşmamız sırasında sordu bana; bir iki güne olumlu ya da olumsuz kararını bildiriyor demiştim ama başvuru tarihine bakmamıştım. Boş bir vaktinde ilgilenebilir misin?.. --Garbino Merhaba 20:12, 8 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Vito. Vikipedi'deki kullanıcıların görüşlerini almak için Emperyan güzel bir yönteme baş vurmuş (şu yöntem). Acaba bu yöntemi genişleterek bir Vikipedi sayfası yapmak mümkün mü? (İBP gibi) Böylece her vikipedistin çeşitli konularda fikri alınabilir. Siz nedersiniz? ~--~ Cano58ileti 08:41, 11 Ekim 2012

Bu konuda fikir edindim. Köy çeşmesi zaten bu amaçla kullanılıyor. İyi günler.~--~ Cano58ileti 08:41, 12 Ekim 2012

Anlıyorum seni.. Aslında şuan bile önüne ilgilenmen için yığacak bir sürü konu var :)).. Ama tamam yoğunsan bekleyebilir hepsi.. Ben superyetkin ya da Mskyrider'e iletirim. Hayat sana kolay gelsin.. :)) --Garbino Merhaba 10:15, 12 Ekim 2012 (UTC)

Renaming my username[kaynağı değiştir]

Hello. I'm sorry if this is not the right place to request it, but I request renaming my username:

  • Jewbask → Maor_X
  • Confirmation link: [7]
  • Reason: It is one of my given names

Is there anything you need from me?

Thanks in advance, Jewbask (mesaj) 00:34, 14 Ekim 2012 (UTC)

Selam! Uyarınız için sağolun, işlem tamam :) ~--~ Cano58ileti 08:41, 14 Ekim 2012 (UTC)

Devriyelik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Zamansızlık benim de sorunum bu aralar. Ama bu hafta içinde (umuyorum ki 1-2 gün içinde) bakacağım. Kolaylıklar dilerim. --yabancım 18:27, 14 Ekim 2012 (UTC)

Vito iki sorum var;

1-Vikipedi ile Sözlük daha iç içe olabilir mi ?
  • Yani bir çok madde var sözlükte olması gereken veya sözlükten bilgi çekilmesi gereken. Bir kod oluştursak ta (tabi ben kodları bilmiyorum :) ) Viki'nin sözlüğünde belirlediğimiz maddeyi veya bir kısmını viki maddesine gömse ne güzel olur demi ? :)
2-Dosya uyarı etiketleri otomatik uyarı ile zenginleştirilebilir mi ?
  • Yani örneğin bir dosyaya {{Lisanssız dosya}} şablonu ekledik. Otomatik olarak yükleyene uyarı gitse ?....--Aguzer (mesaj) 04:57, 15 Ekim 2012 (UTC)
Birde Çeşmede ki Türkiye Gazeteleri diye başlayan kısımda yeni ikon ve şablonlar gösterdim incelermisin, uygunlar mı ?--Aguzer (mesaj) 13:26, 15 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Vito. İlginç ve komik birşey görmek istermisin? Şuraya bak. Halen şoktayım! Birde Şuraya bak. Kuklamı acaba? ~--~ Cano58ileti 08:41, 16 Ekim 2012 (UTC)

Merhaba Vito. Monobook'umu seneler önce sizden kopyalamıştım. Ama bir süredir çalışmıyor. Başka birkaç kişininkini kopyalayıp denedim ama çalıştıramadım. Zannediyorum çağırdığı dosyalar silinmiş. Bir gelişmeyi kaçırmış olabilir miyim diye sormak istedim. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler, iyi günler. -- Güzelonlu(mesaj) 13:31, 17 Ekim 2012 (UTC) -- Sorun yok şu anda. -- Güzelonlu (mesaj) 14:00, 19 Ekim 2012 (UTC)

  • Vito merhaba! MediaWiki:Wikimedia-copyrightwarning sayfasını İngilizce aslından yeniden uyarladım: [8]. Eğer uygunsa bu şekilde yapalım. Ayrıca İngilizce Vikipedi'de bir sayfayı değiştire bastığın zaman "Sayfayı kaydet" düğmesine kadar arka plân gri renkte. "View templates on this page", "View hidden categories on this page" de açılır kapanır bir şekilde hazırlanmış. Kategori ağacı gibi. Beni anlamadın mı? O zaman tıkla! :) Empi-ileti 17:42, 18 Ekim 2012 (UTC)

Yüklenme sorunu[kaynağı değiştir]

Son iki aydır hızlı silme işlemi veya son değişikliği geri alırken veri yüklenmiyor, "sayfa etiketleniyor:veriler yüklendi" diyor sonra devam etmiyor ilk başlarda internet hız problemi olarak düşündüm ama iki ay üst üste bu problem olunca size bir danışayım dedim. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 15:28, 19 Ekim 2012 (UTC)

Geçmişten kaldırma.[kaynağı değiştir]

Hüseyinzade Ali Turan maddesinde yaptığım bütün değişiklikleri geçmişten tamamen kaldırabilir misiniz.?

Selam Vito :)[kaynağı değiştir]

Seni sonunda Evetonline yakaladık :))). Bilgilendirme için teşekkür ederim :)))--Aguzer (mesaj) 16:49, 21 Ekim 2012 (UTC)

Birde " .css " dosyalarımızı neye göre yazıcaz.. Nasıl işliyor..--Aguzer (mesaj) 08:26, 22 Ekim 2012 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Nihat_Do%C4%9Fan&oldid=12176991&diff=cur Düzenlememe bakar mısınız?

İngilizce Vikipedi[kaynağı değiştir]

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   ~~~~

Rica ve Lütfen Okuyunuz[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Vito Genovese, benim vikipediye yaptığım katkılar gözle görülebilir derece de aşikardır. Ancak Antalyaspor sayfasına seçkin madde koymam hatası dışında başka bir hatam da olmamıştır. Ben Antalyaspor sayfasına kullanıcı adı olmadan çeşitli zamanlarda çok önemli katkılarda bulunduğum için o maddeyi koymuştum ancak sizden beklerdim ki beni uyarıp böyle bir şey yapmamam gerektiğini benimle paylaşmanızı. O konudaki hatamı, uyarınızı kabul ediyorum ancak hem beyaz liste üyeliğim hemde devriyelik haklarımı elimden alışınız sanki vikipediye hiç katkıda bulunmuyor aksine vandalizme yol açıyormuşum izlenimi yaratmış oldunuz. Benim şuana kadar yaptığım katkıları burada listelesem aklıma dahi gelmez ancak aylardır görüyorum ki vikipedi de devriye olmasına karşın çoğu kullanıcı ne yapılanları kontrol edip onaylıyor ne de katkı da bulunuyor. Ben ise aylarca yaptığım katkıların bir hatayla unutulup kabul edilmemesini anlayamıyorum ve üzüntüyle karşılıyorum. Bana tekrardan kendimi kanıtlamam konusunda habire uyarı alıyorum ancak ben yaptıklarımla yapacaklarımın teminatını verdiğimi düşünüyorum. Bana dersiniz ki hayır Şakşakcı7 size bundan sonra devriyelik hakkı vermeyeceğim bende bunu bileyim ancak bana zamanla sizi tanıyalım, tekrar güvenelim derseniz de bunu da kendime hakaret sayıyorum. Çünkü vikipedi de saatlerce yeri geldi günlerce bir sayfayı düzenlemek için uğraştım ve en doğru güncel bilgilerin katkısını verdim ve devriyeliğin hakkım olduğunu düşünüyorum. Bana tekrar bir şans verin eğer ki o şansı da kullanamazsam size söz veriyorum bir daha vikipedi de tek bir düzenleme yapmayacağım. Ama bu şekilde unutulup bekletilmekte bir kullanıcı olarak beni çok üzmekte. Bu yazımı hem sizin hem Sayın Superyetkin hemde devriyelik başvurusu kısmında paylaşacağım. Saygılarımla. (Şakşakcı7 (mesaj) 10:15, 31 Ekim 2012 (UTC))

Merhabalar. Yeni kullanıcılara mesaj gönderen ve İnterWiki ayarlarını yapan bir botum olsun istyorum. Yardım edebilirmisiniz?~--~ Cano58ileti 08:41, 31 Ekim 2012 (UTC)