Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2012/08

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

  • Yukarlarda kalmış mesajın şimdi gördüm.. Ben ondan demediydim. Bir şeyleri reddederken yukarda "hiştt devriyeler buraya bakın" gibi bir mesaj gördüm de (tepegöz gibi bir şey) o yüzden ayar mı yapıyorsun demiştim. Ya ben yapıldığı an gördüm ya da daha önceden yapılmıştı gözümden kaçtı.. Ürperdim. Ayarları kontrol edicem teşekkür ederim. Bir de VP:KSY.. :D Boyalikus (mesaj) 15:52, 1 Ağustos 2012 (UTC)
  • Hayır, çünkü ben küçük araçlar, saat tarih vs. sekmelerine tıkladığımda ilk açılan sayfanın altına gidiyorum. Yani o sekmelerin olduğu kısım tıklandığında açılmıyor. Boyalikus (mesaj) 16:33, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Ret işlemleri[kaynağı değiştir]

Fark etmemiştim, uyarı için teşekkürler. --EddieGuerrero 09:50, 1 Ağustos 2012 (UTC)

İyi günler. Şurada tartışma başladı lütfen fikrinizi söyleyiniz.~--~ Cano58ileti 08:41, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Teknisyenlik ve beyaz liste[kaynağı değiştir]

Estağfurullah. Superyetkin'i epey rahatsız etmiştim sayfa değiştirmesi için, artık mesaj yazmama gerek kalmaz.

Bu arada üstteki mesajda gördüm. Kullanıcı:Joseph48'i beyaz listeye alabilirsin. Editör de olabilir gerçi ama başvuru yapması lazım. Sadrettinmesaj 10:50, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Teknisyenlik[kaynağı değiştir]

Merhaba Emperyan,

Teknisyen adayı olarak gösterdim seni çeşme başında. Bir de haber edeyim dedim.

Sevgiler

Vito Genovese 10:09, 1 Ağustos 2012 (UTC)

  • Teşekkürler! :) MediaWiki:common.js denemelerini kendi kullanıcı .js sayfamızda yapabiliyor muyuz? İşler mi yani? :) Not: Kodlara fazla karışmayacağım merak etme :) Merakımdan sadece :) امپريان-ileti 12:44, 1 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Vito! Şuraya bir bakar mısın? Doğru çevirdiğimi düşünüyorum. Ancak "hook" kelimesinde takıldım. Tureng'den baktım. Aynı anlamlar çıkıyor: Çengel, kanca... Ama "Silme işlemi kanca tarafından durduruldu." olunca orada kanca düşündürüyor insanı. Ayrıca "abort" için "durdurmak" fiilini kullandım. "İptal etmek" de uygun oluyor. Anlam bakımından ikisi de hemen hemen aynı anlamı veriyor. Hangisi daha uygun düşer diye bunu da ekleyeyim dedim. Teşekkürler. امپريان-ileti 01:38, 2 Ağustos 2012 (UTC)

  • İkinci cümledeki değişikliği yaptım. Microsoft sözlüğünü vermen iyi oldu :) İşime çok yarayacak. Teşekkürler! :) امپريان-ileti 21:35, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Unuttunuz mu? :) esc2003 (mesaj) 07:16, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Unutmadım esasen de; ben konuyu senin üzerine yıkıp Meksika'ya kaçmamış mıydım? Tutmadı mı hain planlarım?
Çok kabaca geçeyim o zaman üzerinden, yoksa yazamayacağım bu gidişle. Bu dillerin ilgili dillerdeki sesletimleri de bu şekilde ve Türkçe'deki kullanımlarda da Kabartayca sözcüğüne üstünlük sağlayan bir yaygınlık olduğu düşüncesindeyim. Hani Çerkes-Çerkez tartışmasında elin çok daha güçlü (TDK da "Çerkez" diyor zira) ama Kabartay fazlasıyla norm dışı bir seçim kanımca. İşin kaynak arama/bulma/gösterme kısmına bir türlü girişemiyorum :) Yaygınlık açısından Kabartay çok geride kalıyor zaten.
Fazlasıyla aceleye gelmiş bir görüş oldu ama neyse artık :)
Vito Genovese 18:28, 2 Ağustos 2012 (UTC)
Öyleyse tartışmaya açılan Çerkesler kategorisiyle ilgili ad değişikliğini destekliyorsunuz. Yaygınlık açısından hangisinin üstünlük sağladığını kestirmek zor olabilir. Çerkez kökenli Türkçe konuşan insanlar kendileriyle ilgili birtakım kelimeleri kendi doğrularına göre kullanıyorlar. Bununla ilgili birçok forum sitesi, blog vb. oluşumlar mevcut görülebilir. Ancak onların kendilerine ne dediğinden çok Türkçede nasıl kullanıldığı önemli. Google'da Kabartaylar 8.300, Kabardeyler 7.180, Kabartay 23.700, Kabardey 156.000(!) Googlebook'ta Kabartaylar kelimesi 360 sonuç, Kabardeyler kelimesi ise 141. Tekil olarak Kabartay 1.950, Kabardey 1.010. Yani Kabartay gayet dilde kullanılırlığı olan bir kelime. Ciddi diyebileceğimiz yayımlarda daha çok yer verilmiş. Bakın koskoca Türkan Şoray bile Kabartay'ım demiş :D esc2003 (mesaj) 20:30, 2 Ağustos 2012 (UTC)
Yaktın beni, Esc :) Hiç sevmiyorum bu ad tartışmalarını ama bindik bir alamete artık :) Yazabilirsem bu gece, yazamazsam yarın muhakkak geri dönüş yapacağım [Bu sefer söz :)]
Sevgiler
Vito Genovese 20:39, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Yok, katılmıyorum kategori değişiklik isteğine :)

Aslında gösterdiğin örnekler Kabardey'in Kabartay'dan daha fazla kullanıldığını gösteriyor gibi ama genel olarak bu sonuçları çok sağlıklı bulmuyorum açıkçası. Zira önümüzde Beyaz Rusça - Belarusça örneği var. Beyaz Rusça için 167.000 sonuç var mesela Belarusça için ise 1.050.000. Oysa Belarusça bariz bir biçimde yanlış.

Türkan Şoray'dan sinema dışındaki herhangi bir konuda uzman görüşü alamayacağımıza göre [:)], kanımca sözcüğe etimolojik yönden bakmak gerekiyor. İlgili maddenin interviki bağlantılarının üzerinde fareyle şöyle hızlıca bir dolaştığımızda bile, kullanımların "kabard..." köklü olduğunu görüyoruz. Resmi dil olduğu özerk bölgenin adı da "Kabardino" diye başlıyor zaten. Dilin kendisinde de "...tay" gibi bir kullanım olmadığını biliyorum. Dolayısıyla Kabardeycenin yanlış Kabartaycanın ise doğru olduğunu gösteren bir bulgu yok bence elimizde.

Vito Genovese 14:32, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Türkan Şoray işin esprisiydi tabi :)) Kabardey'i tekil aratınca tıpkı Belarusça gibi kat kat fazla sonuç veriyor. Zaten dikkat çekmek için ünlem işareti koymuştum. "Daha bilimsel" yayımlarda Kabartay'ın kullanıldığını da belirttim. Kabardino-Balkarya ülke adı üzerinden değerlendirme yapmak da bana göre doğru değil. Zaten bu adların topluca değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. BBC Türkçe servisinde Kabartay-Balkar Cumhuriyeti olarak geçer mesela. Benzer adlandırmaya sahip diğer bir özerk ülkenin adı da Karaçay-Çerkez Cumhuriyeti. Kabardino biraz zorlama sanki. Sitenin güvenilirliğini bilmiyorum ama 5-Kabartay adı Batı Adıgeleri ve Abazaların telaffuzudur. Kabardeyler kendilerine Kabartay demezler.Dolayısıyla kendilerine verdikleri adı aynı haliyle kabul etmek en doğru olandır. demişler. Yani burada halkın ne dediği Türkçede ve diğer dillerde nasıl kullanıldığından önemli. Benzer yorumlar sözlük ortamlarında da geçiyor (bkz: 1, 2). Buradaki ikililik ile alakalı yorum da yapılmış. İşin kısası bir an önce çözüm bulmak lazım derim. Kolay gelsin. esc2003 (mesaj) 15:02, 3 Ağustos 2012 (UTC)
Bazı şeyler de kısır döngüye giriyor, on saat tartışsan da sonuç elde edemiyorsun :) Ama çözüm gerekliliği konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim. Bu arada KT'ye de yazdım az önce.
Vito Genovese 15:06, 3 Ağustos 2012 (UTC)
Peki. Ben de fazla trollemeden son kez ekleme yapayım :) Azerbaycan Türkleriyle ilgili son zamanlarda İlber Ortaylı'nın katıldığı bir programda yaptığı açıklama benim önceden başlattığım tartışmayı ve Azerbaycanlı kullanıcıların belirttiği sözleri haklı çıkarır nitelikte. Daha önceleri Türkçülerin dile getirdiği bir konu olarak biliniyordu ama artık saygın kişilerin ağızlarından duyulmaya başladığına göre doğruluğu daha ispatlanır durumdadır. Tekrar bir tartışma açmayı düşünüyorum ama yine olumsuz sonuçlanması beni üzer. Siz ne düşünüyorsunuz? esc2003 (mesaj) 15:36, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Editör -> Devriye[kaynağı değiştir]

Şablon:Kullanıcı devriye'yi silip, Şablon:Kullanıcı editör'ü o isme taşır mısın? Bir de, VikiSevgi'deki resimler değişebiliyor mu? Eğer öyleyse şu resmi, saydam arkaplanlı şu haliyle değiştirebilir misin? -- Supermæn (mesaj) 17:53, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Merhabalar şey devriyelik için başvuru yaptımda cevap bekliyorum saygılar. Hasan (mesaj) 22:33, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Sayfa Onaylama[kaynağı değiştir]

Birde şey Milos Krasic Şu sayfadaki değişikleri onaylarmısınız ben değişiklik yapmadım ancak yapıcağım ve bekleyen değişiklikler oldukça sayfayı kaydet butonu gelmiyor değişiklikleri onaylarsanız sevinirim umarım kastettiğim şeyi anlamışsınızdır krasic aslı futbolcu fenerbahçeye transfer oldu ve bende katkı yapıcagım ve futbolcu hakkında bilgiler ekliyeceğim onaylarmısınız ? Hasan 22:45, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Antik Yunanistanlı kişiler taslakları[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc,

Şuradaki işlem yarım kalmış sanırım. KT tartışmalar sayfasına eklenmemiş zira. Gerekçeni bilmediğim için, senin yerine de yapamadım bu işlemi. Bir bakabilirsen harika olur.

Sevgiler

Vito Genovese 19:28, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Yarın hallederim. esc2003 (mesaj) 20:32, 2 Ağustos 2012 (UTC)

Ersen ve Dadaşlar[kaynağı değiştir]

Sayın Vito Genovese, 4 gün önce Reality006,mesaj göndererek yardım istemiştim ama pek ortalarda gözükmedi, siz hem teknik hem de bu işlerin uzmanı olarak yardımcı olabilirmisiniz şuraya Ersen ve Dadaşlar bir resim ekledim, ayrıca şu Ersen Dinleten maddesi resim eklediğim maddeyle birleşmesi gerekiyor, nasıl yapılacağını ben pek bilmiyorum,,bir de eklediğim resim lisansında katagori ekleyin yazıyor onu da beceremedim, bu konularda yardım edermisiniz acaba siz bu konularda bilgili ve becerilisiniz,,selam ve sevgilerimle -Tacirci 23:58, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba Tacirci,

Dosyayı buraya değil, Wikimedia Commons'a yüklemişsin görebildiğim kadarıyla. Ancak Facebook'tan alınan bu resmin lisansı özgür bir lisans değil sanıyorum. Dolayısıyla Commons'tan silinmesi gereken bir resim bu. Eğer bir izin söz konusu değilse, buraya da konulamayacak bir resim hatta. Bir lisans izni söz konusu mu bu resim için?

Maddelerin içeriğinin birleştirilmesi konusunda ise; çok da fazla entegre edilebilecek içerik yok gibi. Ersen Dinleten'in bireysel diskografisini grup sayfasında listelemek pek mantıklı olmayacaktır. Geriye de çok basit bir tanım kalıyor zaten. O tanımı grup sayfasının bir yerine yedirirsen, sonrasında geçmişleri ben birleştiririm.

Sevgiler

Vito Genovese 23:03, 2 Ağustos 2012 (UTC)


  • Remi türkçe vikipediye yükleme durumu oluşmuyor yani yükleme butonu sayfası yok direk commons a yönlediriyor, resim için Ersen Dadaşlardan facebook ta izin aldım zaten ben şarkı sözü yazarlığı yapıyorum ve müzikle uğraşıyorum ve kendisini tanıyorum, kendisiyle mesajlaşarak facebook taki her türlü resmini vikipedide serbest lisansta kullanabileceğimi yazdı bana, ben vikipedi kurallarını ve durumunu kendisine açıkça izah ettim zaten,, Ersen Dinleten ismi zaten ilk ismidir Ersen dadaşların bu nedenle oradaki içerikleri, yani ilk müzik yapımından bu güne kadar olan şarkılarının listesi, ayrıca ben Ersen ve Dadaşlar ile ilgili tüm bilgileri sizlerinde yardımı ile bu sayfaya eklemek istiyorum, nasıl ki İbrahim Tatlıses sayfası oluşmuşsa onun gibi bir ansiklopedik bilgiler içersin istiyorum...bilemiyorum eksik mi söyledim ne yapmam gerekir, saygılar.-Tacirci 00:22, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Anladım. Bu durumda Ersen Bey'in permission-trwikimedia.org adresine bir e-posta göndererek, dosyayı Creative Commons BY veya BY-SA lisansı ile lisanslamayı kabul ettiğini belirtmesi gerekiyor.

Metin konusunda doğrudan kopyala yapıştır ile içeriği taşı istersen. Dilediğin gibi düzenle maddeyi. Ersen Dinleten maddesindeki tüm bilgileri aldıktan sonra, gerisini ben hallederim.

Vito Genovese 23:26, 2 Ağustos 2012 (UTC)

  • vallaha ben bu işlerden yani e-posta falan işlerinden pek anlamıyorum, o kadar gelişmiş bir bilgim yok ama İsterseniz mesajlaşmamızı sizin mesaj sayfanıza kopyalalyım, o konuda bir sıkıntı yok ki, ben düzenleme olunca kendisine vikipedi linkini mesajla gönderip durumu da ayrıca yine sizin dediğiniz şekilde izah edeceğim, zaten ettim ama, yine de daha ayrıntılı ederim, ayrıca düzenlendikten sonra da facebook ta paylaşım yapacağım onun sayfasını,,, ben çok profesyonel bir kullanıcı değilim ve vikimize elimden geldiği kadar yardımcı olmak istiyorum, ayrıca, hem Ersen Dinleten, Hem de Ersen Dadaşlar sayfası gibi iki madde olmasın aynıu kişiyle tek madde de her şey izah edilsin istiyorum, değilse de siz nasıl arzu ederseniz öyle olsun ne yapalım, ben çok sanatçımızı tanıyorum ve bu konu da da faydalı olabilirim diye düşünmekteyim,,eğer resim commons ta problem teşkil edecekse türkçe vikipedi sayfasındaki dosya yükleme bölümünü eskisi gibi açmalısınız ki biz de daha verimli çalışalım,,,saygılarımla-.-Tacirci 00:50, 3 Ağustos 2012 (UTC)
  • Vikipedi:Yükle sayfasına girdiğinde üstte Commons'a yükleme tavsiyesi var ama altta da "Tamamen kendi çalışmam" bağlantısı olması lazım. Eğer yoksa, bir sorun var demektir.

Bu izin işleri hukuki işler, o nedenle mesajlaşmadan ziyade e-posta göndermesi gerekecek ilgili adrese. Yoksa benim ya da başkasının tatmin olmasıyla alakalı bir durum yok ortada.

Şu resmi halledelim, metin olayı sorun değil zaten.

Vito Genovese 00:43, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Ersen Dadaşların Facebook adresi şudur [1] ben de zaten o adresten izin aldım ve Ersen Dadaşların bizzat kendi faaliyetleri gerçekleştirdiği sayfadır, bu nedenle eğer size yük teşkil etmeyecekse Tacirci nin vikipediye yüklediği resme izniniz varmıdır diye siz bu işi yürütebilirmisiniz, ben bu teknik konulardan pek anlamıyorumda, anlayana kadar günler geçer,,siz çok değerli bir vikipedistsiniz ve teknik işlerinde uzmanı olmanız nedeniyle e-posta işini siz hallederseniz, inanınız çok iyi olacak değerli Vito Genovese, lütfen benim adıma siz e-posta işini halledermisiniz..?, saygılarımla -Tacirci 20:37, 3 Ağustos 2012 (UTC)
  • O zaman şöyle yapalım dilersen. Ben kabaca bir metin hazırlayayım Ersen Bey'e mesaj olarak atabileceğin. Orada açık bir şekilde anlatılsın gerekenler. Ondan sonra gereken adımı da atarsa, gelen e-posta üzerinden işlemi de tamamlarım. Süreci tamamlamış oluruz. Uygun olur mu?

Vito Genovese 19:40, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • tamamdır olur tabi, o vereceği cevabı bana mı mesajla gönderecek yoksa vereceğiniz e-posta adresine mi cevabı gönderecek onu da açıkça yazma imkanınız olursa çok iyi olacak, size de zahmet veriyoruz şu ramazan günü ama çok sağolasınız, saygılarımla sayın espili Vito Genovese..saygılarımla-Tacirci 21:o2, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Resmin arkaplanı saydam olduğunda, saydam bölüm bulunduğu yerin rengini alıyor. Bu da daha iyi görünmesini sağlıyor. Ayrıca, VikiSevgi'de de mümkün olduğunca saydam arkaplanlı resimler kullanılmış. -- Supermæn (mesaj) 07:58, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Köpüklü çay yerine şöyle soğuk bir ayran. -- Supermæn (mesaj) 09:00, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Milos Krasic[kaynağı değiştir]

Milos Krasic'i koruma altına almanız kolaylık sağladı teşekkürler sürekli saniyede bir değiştirme geliyordu zaten artık fenerede transfer oldu tekrar teşekkürler.İyi çalışmalarRdvnygt Merhaba

Evet,Bazen yapmadığım oluyor :) uyardığınız için teşekkürler,iyi çalışmalar Rdvnygt Merhaba 09:05, 3 Ağustos 2012 (UTC)

İngilizce Vikipedi'de bulunan şu maddenin, Türkçe Vikipedi'de sayfasını açmak istiyorum. Ancak adında zorluk yaşıyorum. Zira Technical (vehicle) adını, şuradan çevirince Teknik (araç) çıkıyor. Bunun doğruluğundan emin değilim. Bunun maddesini açarsam adının ne olması gerek? Bir yardım ederseniz sevinirim ~--~ Cano58ileti 08:41, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Vikisevgi yiyecekleri hk.[kaynağı değiştir]

Türk mutfağından bişiler koyarsın artık :D—BetSegBüyürun baanim? 12:51, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Ben devriye değil miyim ? Benim haklarım yok mu ?? Bazı maddeleri düzenleyip şablon filan koyduktan sonra kendi kendimi kabul etmem mi gerekiyor her seferinde ? İş yükünü mü arttırıyorum acaba aslında? Salarım bütün yavru kedileri, olay çıkartırım ? :)

Boyalikus (mesaj) 15:54, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkür ederim, o halde silinmesi gereken sayfaları da onaylamam lazım heralde, kalan % 40'a da bir şeyler yapmaya çalışacağım.. Bir de şöyle bir soru var. Vito yeşili denedim ben olmadı :) Ayrıca imza rengin renk körleri için uygun değilmiş, haha :) --Boyalikus (mesaj) 16:15, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Raksidelic, Nihan'a imza konusunu sormuşsun. Çok kolay bir şekilde hallediyoruz istediğin şeyi :) Özel:Tercihler sayfasını açtığında biraz aşağıda İmza bölümünü göreceksin. Her imza attığında kullanılmasını istediğin yazıyı o satıra yazıyorsun, altındaki onay kutusunu seçiyorsun. Ondan sonra dört tilde (~) kullandığında, buraya koyduğun yazı ekleniyor sayfalara. İmzanın biçimi konusunda yardım gerekiyorsa da sormaktan çekinme lütfen. Sevgiler Vito Genovese 16:20, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Merhaba Vito,

İlk başta ilginden dolayı çok teşekkür ederim, vakit ayırmak artık büyük bir sorun haline geldi insanlarda.

İmza atmakta hiçbir problemim yok, tek yaşadığım problem imzanın renklendirilmesi, bunun için de kodlamayı biryere kaydetmek zorunda kaldım, tarihi oynayarak yazıyı yazabiliyorum, bu da ek vakit kaybı oluyor. Bunu otomatikleştirmenin yolu var mı diye soracaktım aslında?

Bu arada Nihan da kod olarak #008000 sayısını kullanmıştı. Dikkatimi çekti. Yeşil çok seviliyor sanırım :D

ऐ๑ Süleyman Onur 16:26, 3 Ağustos 2012 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim, aynı şeyi Nihan'a da söyleyeceğim, şu anda ismina tıklanınca açmıyor onun,

Kendine iyi bak, iyi vikiler! ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 16:45, 3 Ağustos 2012 (UTC)

Eflatunfilmistanbul[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn.Genovese. ŞU kullanıcı adı ile ilgilenir misiniz, lütfen.İyi çalışmalar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:03, 3 Ağustos 2012 (UTC)

SDMİ listesi[kaynağı değiştir]

Emperyan merhaba,

SDMİ listesini karışık yaparsan aralardakini ayıklayıp bulmak epey zor olur. Sistem zaten tamamen rastgele bir görüntülemeyi mümkün kılıyor (O yüzden 10 civarı şablon var), o nedenle aynı türde maddeler çıkmasın diye karışık koymana gerek yok. Doğrudan boy sırasına dizebilirsin :)

Vito Genovese 07:03, 4 Ağustos 2012 (UTC)

Vitocan ingilizce vikide referansların üstüne gelince referans detayı çıkıyor, mediawikiyle alakalı bişiy mi bu? Bizde de olsa? --Khutuckmsj 01:52, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Vikikaynak'taki betikler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vitocan. Vikikaynakta monobook yaptım ama çalışmıyor. Bi bakabilir misin? Teşekkürler şimdiden. --yabancım 12:03, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Monobook. İçeriğini ho ni'den aşırdım. Önbelleğim de tertemiz. --yabancım 12:11, 5 Ağustos 2012 (UTC)
Sorularını bu konulardaki cehaletimi göz önüne alarak sorarsan sevinirim, üzme beni. :P Şimdi baktım vector imiş. Onu mu monobook yapayım, monobookta mı değişiklik yapayım, nedir önerin? --yabancım 12:17, 5 Ağustos 2012 (UTC)
Dediklerini aynen uyguladım, pek leziz oldu. Çok sağolasın. :) --yabancım 12:29, 5 Ağustos 2012 (UTC)
Done! :) --yabancım 12:36, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Neden Rapsar'ın devriye olan grup üyeliğini beyaz liste olarak değiştirdin? Bir de beyaz liste, pek teklif ettiğin gibi uygulanmıyor. Zohak, Şalvarspor gibi pek olumlu katkı yapmayan kullanıcılar beyaz listeye alınıyor. Hatta, Zohak hakkında bir şikayet açıldı. -- Supermæn (mesaj) 13:39, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Devriye olması gerekmiyor muydu? Engeli bittiğinde başkalarının değişikliklerini kontrol edemeyecek. Bir de, 200'den fazla editör vardı. Fakat şu anda 185 devriye var. Aradaki yaklaşık 15 kişilik fark neden? -- Supermæn (mesaj) 14:04, 5 Ağustos 2012 (UTC)
Açıklama için teşekkürler. -- Supermæn (mesaj) 14:27, 5 Ağustos 2012 (UTC)

Başar/Beşer Esad/Esed.,vs.[kaynağı değiştir]

Merhaba Sn.Genovese. Şu madde' nin adı ile ilgili olarak Şurada gerekli olan tartışma yapılmış ama bir karara bağlanarak maddenin ismi değiştirilmemiş/yeni adla taşınmamış. Madde anasayfasına "Madde adının uygun alamayabileceği" ne dair şablon eklenmiş. Kullanıcı değişiklik talepleri ve TDK kararı da dikkate alınarak ( TDK 'nun kararıBeşşar Esed ) Sayfayı yeni oluşturulacak Beşşar Esed sayfasına taşıyalım mı ? Bilgilerinize...İyi çalışmalar.--Eğitmen Mahmut (mesaj) 14:36, 5 Ağustos 2012 (UTC)

78.172.206.171[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı sürekli tarihleri bir sene aşağı çekerek vandalizm yapmaktadır ve sayfaları boşaltmaktadır. Sizde bir bakabilir misiniz ? Rıdvan Merhaba 07:50, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkürler, şimdi gördüm kibele'nin ilgilendiğini tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 10:30, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Bu kullanıcıya bakar mısınız ?Rıdvan Merhaba 11:13, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Vito, Reality'ye ulaşamıyorumda, Dosya:Zku.jpg için izin gönderildi, Commons'tan da silindi, geri getirebilir misin? İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 19:57, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Tekrar Merhaba Sn.Genovese. Şu sayfada oldukça birikmiş revizyon bekleyen katkılar var. Ancak kanaatimce uzmanlık veya konu ile ilgili kapsamlı alan bilgisine sahip olan birinin gerekli revizyonu gerçekleştirmesini düşünüyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Bilgilerinize.İyi çalışmalar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:19, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Pardon.Belki mesajımda tam ifade edemedim.Sonradan mesajı eksik veya yanlış anlaşılabilecek içerikte yazmış olduğumu farkettim. Özür dilerim. Siz yapabilirsiniz anlamında demek istemedim. Konunun uzmanı içimizden belki bir tanıdığınız vardır diye düşünmüştüm. Onu haberdar edebileceğinizi, rastgele yapılabilecek bir yanlışlığın önlenmesini amaçlamıştım. Açıkcası eklenmesi gereken ilgili şablonu sayfa başına ekleyemedim. Aklıma bir türlü gelmedi. "Revizyonu gerçekleştirmek için uzmanlık gerektiğine dair" bir şablonun var olduğunu hatırlıyorum. Bu maksatla size bildirmiştim. Selamlar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 21:41, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Tekrar Merhaba. Kullanıcı:Irlandaegitim adlı kullanıcının Şu maddeye yapmaya çalıştığı katkıdan da anlaşılacağı üzere reklam maksatlı. Ayrıca Kullanıcı:Wikipedistss adının kullanıcı adı olarak uygun olmadığını düşünüyorum. Bilginize..İyi çalışmalar..--Eğitmen Mahmut (mesaj) 22:22, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Hafif Müzik[kaynağı değiştir]

Hafif müzikteki sorun nedir? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Saygılar. Deniz yildiz (mesaj) 12:16, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Çok teşekkür ederim sevgili Vito Genovese. Doğru anladığımı ümit ederek üstünden geçeceğim izninle. Ben bir OKK olarak (Öyle olmalıyım. Gecem gündüzüm Viki'nin müzik sayfaları oldu. Türkçeler yetse iyi İngilizcelerle Türkçeleri karşılaştırmaya, kontrol etmeye başladım:) zaten henüz onaylanmamış sayfaları {{geçmiş birleştir|Türk pop müziği}} şablonunu kullanarak birleştirebilecek, yönlendirebilecekken burda talepte bulunup hem kendi zamanımı hem de sizin zamanınızı çalmış oluyorum. Onaylanmamış sayfalar için de gerekirse onaylanmış sayfalar için de birleştirmeyi yapayım, bir itiraz olursa ancak tekrar değerlendirilir. Böyleyse güzelmiş:) Deniz yildiz (mesaj) 12:48, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Sözcük Türkçeleştirilmeye çalışılmış ama tutmamış. Durum maalesef bunu gösteriyor 1.110.000 - Piercing, 36.600 Pirsing. esc2003 (mesaj) 20:23, 7 Ağustos 2012 (UTC)

Bu mesajı atacağını atım gibi biliyordum, Esc :)
Dil erozyona uğruyor, bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok. Yakında "timing" de "zamanlama" sözcüğünü geçerse şaşırmayacağım mesela. Yaygınlığın tek ölçütümüz olmaması da bu yüzden zaten. Burada doğruluk ölçütü devreye giriyor ve bu sözcük henüz Türkçenin bir parçası kabul edilemez kanımca.
Vito Genovese 07:28, 8 Ağustos 2012 (UTC)
Merhaba. Yaygınlık en önemli ölçüt olmalı. Dilde kullanılan şeklin hangisi olduğunu ancak bu şekilde anlayabiliyoruz. Birçok konuda buna göre hareket edildi. Aklama ilk gelenlerden "single" var mesela. "Tekli" olan madde adı, bu şekilde yaygın bir kullanımın bulunmaması sebebiyle değiştirilmişti. esc2003 (mesaj) 10:48, 8 Ağustos 2012 (UTC)
Altıncı hissim giderek güçleniyor. Bu sefer de "Yeni mesajınız var" uyarısını görünce senden olduğunu anladım :)
Single, sözlüğe girdi. Piercing, bunu henüz başaramadı. Aralarındaki temel fark burada. O yüzden temel ölçütten sınıfta kalıyor. Yaygınlığın doğruluğa üstünlüğünü kabul etmek mümkün değil ayrıca. Belarusça'yı Beyaz Rusça'nın yerine kabul etmeyeceğim gibi. Daha önce verdiğim örnekti; hatırlarsın.
Vito Genovese 10:51, 8 Ağustos 2012 (UTC)
Sıkça kullanılan bir kelime nasıl dile girememiş sayılıyor? :) esc2003 (mesaj) 10:55, 8 Ağustos 2012 (UTC)
Sözlüğe giremeyerek?
Vito Genovese 10:56, 8 Ağustos 2012 (UTC)
TDK sözlüğünün eksiği olabilir. Nişanyan'ın sözlüğünde bu kelime var. Piercing kullanımı Türkçeye özgü olup İngilizcede body piercing'miş. esc2003 (mesaj) 11:10, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Hi Vito Genovese. This is to inform you that you have new messages at the above link. Please respond to them. Thank you. - Gude Vito Genovese. Dispela not long telim yu havim ol nupela mesaj bilong link antap. Kam yu bek na toktok. Tenkyu tru. BarkingFish (mesaj) 21:11, 7 Ağustos 2012 (UTC) (Administrator/Administreta: tpi.wikipedia.org)

Thank you, Thor, for the reminder. I'll not elaborate, since it would contradict with my policy of "not feeding 'em". I do not suspect your good intentions, I will tell you that. Let's hope it will work out for the best.--Vito Genovese 08:09, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Kullanıcı Adı büyük-küçük harf duyarlılığı ve login/giriş sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Login/Giriş esnasında çok sorun oluyor şu kullanıcı adlarındaki büyük-küçük harf duyarlılığı. Ne yapılabilir bunun için? Yardımcı olursanız sevinirim. REDKAYAmesaj 01:08, 8 Ağustos 2012 (UTC)



Şöyle ayrıntılayayım ; "Redkaya" kullanıcı adımı ola ki "redkaya" veya "REDKAYA" şeklinde girecek olursam. Girişte "hatalı kullanıcı adı ve şifresi" hatası alıyorum.

Ve ayrıca başka bir sorunum daha var : Şuan tanımlı hesabım; "Redkaya" mesaj-profil sayfası ile "REDKAYA" mesaj-profil sayfası arasında neden farklılıklar var? Başlıklardaki büyük-küçük harf duyarlılığı olmaksızın bunları birleştirmemiz mümkün değil mi? REDKAYAmesaj 01:08, 12 Ağustos 2012 (UTC)

Sürüm inceleme[kaynağı değiştir]

Sağol vito,içlerinden beni anlayan bir tek sen çıktın.Helal olsun.Bir şey soracağım,sürüm nasıl inceleniyor? --Atom KarıncaAdımımı ezberliyorsun? 08:16, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Türk Süvarisi engeli[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese. Ben Türk Süvarisi. Senle yaptığımız anlaşmadan sonra vikipediye Reality'nin çabasıyla geri döndüm. San çok ulaşmaya çalıştım. Fakat ulaşamadım. Ben 9 Nisan 2012 tarihinde Orgeneral Abdullah Atay maddesini açarken DHA'nın hazırlamış olduğu biyografiden yaralandım. Fakat bu maddenin telifi olduğu bilmeden yararlandım. Eldarion 6 ay engelleme verdi. Ben bu konuyu Reality adlı eski hizmetliniz de görüştüm. O da bana çok küçük sebeplerle uzun süreli engellemeler yapıldığını, bunun olmaması için çok mücadele ettiğini ve en sonunda Türkçe Vikipedi'de çalışmalarına son verdiğini belirtti. Ben bilmeden bir telif ihlali yapmışım. Benim başım bu konuda zaten çok yanmıştı. Son dönemlerde ben her maddeyi açarken telif ihlali olmaması için gerekli hassasiyetleri göstermekteydim. Fakat Eldarion Orgeneral Abdullah Atay maddesini açarken telif ihlali yaptığımı belirterek 6 ay süreli engelleme verdi. Bunun yargısız infaz olduğunu düşünüyorum. Telif ihlali yaptıysam bunu mesaj ile belirtir ben de telifli kısmı çıkarırdım. Fakat böyle yapmadı. 4 aydır Vikipedi'de herhangi bir katkı yapmam engellenmektedir. Sizden ricam bu konuda anlayışınızı bilerek engellememin kaldırılmasını talep ediyorum.--85.102.140.216 13:19, 8 Ağustos 2012 (UTC)


Ama Kullanıcı sayfama girdiğim anda anonim kullanıcıya otomatik engelleme geliyor.--85.102.140.216 13:27, 8 Ağustos 2012 (UTC)


E postanıza mesaj attım. Bakabilirsiniz. Ayrıca Eldarion ile görüşme süreciniz ne kadar sürer.--85.102.140.216 13:45, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Sayfalar ve Başlıklar Hakkında[kaynağı değiştir]

Ali bin Ebu Talib sayfasını ALi sayfasına taşımışsınız benzer sayfalarda taşınacak mı? Eski sayfa silinmemiş Ali bin Ebu Talib yönlendirmede yok Pasifik Yob (mesaj) 13:25, 8 Ağustos 2012 (UTC)


Kusura bakmayın yönlendirme yapılmış. Diğer sayfalar Ömer Bin Hattab ve Muhammed bin Abdullah başlıkları Ömer ve Muhammed olacak mı bunu öğrenmek istemiştim Pasifik Yob (mesaj) 13:59, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Raksidelic,

VP:HS kriterlerini bir kere daha gözden geçirmeni rica ediyorum. Sil şablonu etiketlemeleri ve kriter atıflarında yanlışlıklar olmuş zira.

Sevgiler

Vito Genovese 11:39, 8 Ağustos 2012 (UTC)


Merhaba Vito Genovese,

VP:HS kurallarını okumuştum ve aslında anladığımı düşünüyorum, silme şablonunu bu hafta biraz fazla kullandım ve hepsini özenle gerekçe yazmaya çalıştım. Hatamı bir daha gerçekleştirmemek istiyorum, ancak bunun için ilk başta hatamı görmem lazım? Hangi etiketlemelerim yanlış acaba? Bana yardımcı olursan bu konuda çok sevinirim, vaktinden aldığım için ise şimdiden özür dilerim.

Sevgiler, ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 14:58, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Sürüm silme[kaynağı değiştir]

Vito merhaba nasılsın?

Sana zahmet Sinem Kobal sayfasından şu sürümü silebilir misin? --anerka'ya söyleyin 18:30, 8 Ağustos 2012 (UTC)


İzcilik Federasyonu maddesi[kaynağı değiştir]

Türkiye İzcilik Federasyonu sayfası ilk sürümüne dönmüş izcilik Federasyonu maddesini düzenliyorum ve düzenlerken İzcilik Federasyonunun (kamu kuruluşudur)yönetmelik ve talimatlarından (SGM sayfasında bunlar halka açık)yayımlanıyor yada tifin kendi halka açık kamu kaynaklarını kullandım. Sadece "izcilik tarihi" kısmında başka kaynaklardan alıntı yaptım.ve belirttim Şu andaki mevcut durumda çok fazla hata olduğunu düşünüyorum Kuruluş Tarihi- Kurucular-İzci sayısı ve ilk paragraf da ki bazı tarihler Tartışma kısmında da Telif hakkı uyarısı için itirazımı belirtmiştim. Şimdi ne yapmam lazım ehg-Daima Hazır (mesaj) 23:27, 8 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar. Kullanıcı ile mesajlaşmanız sonucunda engellemeyi kaldırdım. Umarım bundan sonra yapıcı katkıları olur. İyi çalışmalar. --Eldarion 09:28, 9 Ağustos 2012 (UTC)

İncelenmemiş sayfa onaylama[kaynağı değiştir]

İncelenmemiş sayfa onaylama önerini İBP'ye sokacağımı söylemiştim ama diğer sorumlu arkadaş doğru bulmayınca öneriyi devreden çıkarmak durumunda kaldım. Sana haber vermeyi de unuttum. Kusura bakma lütfen. Sargon (mesaj) 09:50, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Selam. İki yeni madde oluşturdum. Pazarlar maddesinin geçmişine bakabilir misin. Pazarlar galiba yanlışlıkla silinen bir madde. Yenisini oluşturduktan sonra farkettim. Hisarcık, Kütahya maddesinde bu sorun yok sanırım. Ama kontrol etmekte yarar var. Bu maddelerin geçmişlerini kontrol eder misin. --Sadrettinmesaj 10:06, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Evet, maddelerde epey bir hızlı sil geçmişi vardı. Bunları kastetmemiştim aslında. Yönlendirmeyi temizlik amaçlı yapılan bir silme işlemi vardı. Halbuki madde henüz açılmamışsa temizlik olması da gerekmezdi. Daha önce temizlik amaçlı yanlışlıkla silme gördüm vikide. Belki yine olmuştur diye yazdım. --Sadrettinmesaj 17:53, 9 Ağustos 2012 (UTC)
Sanırım. Sorun yoksa, no problem :) --Sadrettinmesaj 18:08, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Cevapladım, buradan da tekrar teşekkür ederim.--anerka'ya söyleyin 11:36, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Engel Kaldırma[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de tekrar aktif olmak ve katkı sunabilmek için engellememin kaldırılması yönündeki çabanıza minnettarım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 12:31, 9 Ağustos 2012 (UTC)


Merhaba Sn.Genovese. "Vandalizm" vurgusu yapmamda sebep şayet ilgili revizyonu incelerseniz siz de görürsünüz apaçık "küfür" ibaresi vardı. İyi çalışmalar...--Eğitmenmahmut msj 16:50, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkür ederim, bilgilendirme için. İyi çalışmalar......--Eğitmenmahmut msj 16:50, 9 Ağustos 2012 (UTC)

Son değişiklikler madde istekleri[kaynağı değiştir]

Handsome128 dosyalarındaki telif sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Handsome128 adlı kullanıcı şunu ve benzeri dosyalar yüklemiş. Bana telif ihlali var gibi geldi. Bakabilir misin? Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 04:51, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Doğru tespit, dikkatin için çok teşekkür ederim.
Bu akşam bir kontrol edeyim sıradan dosyaları. Şu an çok sıkışık anıma denk geldi :)
Sevgiler
Vito Genovese 06:15, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Eldarion mesajlaşmamızı görmüş herhalde, sıradan girişmiş hepsine. Bana iş kalmamış :)
Vito Genovese 18:37, 10 Ağustos 2012 (UTC)
İkinize de teşekkürler o halde :) --B.S.R.F. 💬 19:07, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Aynı zamanda aynı yerdeymişiz --Superyetkinileti 06:30, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Bekleyen değişiklikler kutucuğu[kaynağı değiştir]

Merhabalar Vito,

Bir önerim olacaktı, mümkünse ve (senin için veya sistem için) yorucu değilse son tarafta sürüm kontrolü için kullanılan "bekleyen değişiklikler" kutucuğunda çıkan bekleyen sayfaları rastgele çıkacak şekle dönüştürebilir miyiz? Büyük ihtimalle en fazla süredir bekleyen ilk önce kontrol edilsin amacı güdülmüş, ancak bir yandan da şöyle bir gerçek var en fazla süredir bekleyen sayfa kontrol yapan pekçok kullanıcının bakıp da işlem yapmadığı sayfa. Sayfalar rastgele gelirse ilgisini çeken konuyu gören bir devriye kontrol yapmaya meyledebilir diyorum. Böyle bir şey mümkünse ve teklif olarak sunulması gerekiyorsa köy çeşmesinde de yazabilirim? --anerka'ya söyleyin 14:37, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Vidmar (MesajKatkılarİstatistikler) sence beyaz listeye alınabilir mi? -- Supermæn (mesaj) 19:25, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Evet, evet. Ondan yazdım. -- Supermæn (mesaj) 19:28, 10 Ağustos 2012 (UTC)
Balıkesirspor ile ilgili maddelere katkı yaptığı için, pek dikkate gerek yoktu. -- Supermæn (mesaj) 19:31, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Onunla ilgili bugün akşama doğru bir şeyler yazacağım sana. Birkaç şey var kafamda.

Vito Genovese 06:14, 10 Ağustos 2012 (UTC)


Aha da yazıyorum :)

Maddelere şöyle bir baktım da; "X tarihi", "X'te İslam" gibi maddeler çıkıp duruyor karşıma. Bunların yer almasında elbette hiçbir sorun yok ama, sanırım bu listeye ekleme yaparken taslak olarak açılabilecek, SD'de görülünce aklı çelecek maddeler eklemek lazım daha çok.

"Çin tarihi" gibi bir maddeyi orada kırmızı görüp açmaya kalkacak bir çılgın aramızda olmadığına göre, biyografi tarzı şeylerden gitmeye çalışalım derim :)

Mesela İBP sorumlusu olarak oluşturduğum ilk projedeki heykeltıraşlar listesi halen kırmızılarla dolu. Vikipedi:İş_birliği_projesi/2010/1._hafta sayfasında listesi duruyor. Onun dışında yeni İBP tekliflerinde de kırmızılık giderilmesi projeleri var. Onları da ayıklayabiliriz.

Sen ne dersin?

Vito Genovese 18:35, 10 Ağustos 2012 (UTC)

  • Yazıyorum deyince bir besmele çektim ve destan okumaya hazır ol dedim ama hayal kırıklığı yaşadım :) en:Wikipedia:Vital artciles sayfasındaki kırmızılıkları yazdım ilk baş. Sonra da SM olabilecek maddelerdeki kırmızı maddeleri aldım. Bilemiyorum. Sen ne dersen o olsun :) امپريان-ileti 20:26, 10 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:Kıbrıs Harekatı[kaynağı değiştir]

Kıbrıs Harekatı'nı detaylı olarak inceledim. Bu konuyla ilgili kitaplar okudum. Kıbrıs Harekatı şablonunda yer alan askerlerin çoğu harekatın ön planında yer alan kişiler değil. Bu bakımdan biyografi isimlerinin çıkarılmasında bir mahsur görmüyorum. İstenirse ekleyebilirim.--Türk Süvarisi ileti 14:12, 11 Ağustos 2012 (UTC)


Kıbrıs sorunu şablonuyla Kıbrıs harekatı şablonu aynı anda açılmış iki şablondur. Bence itiraz gelmez.--Türk Süvarisi ileti 14:36, 11 Ağustos 2012 (UTC)


İtiraz gelirse, gerekçesi alınarak gereği yapılır. Hiç merak etmeyin.--Türk Süvarisi ileti 14:43, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Futbolcu bilgi kutusu şablonu[kaynağı değiştir]

Selam Vito. Şurada bir görüş belirttim ama pek göze batmadı. Ben de "Bunu yapsa yapsa Emin yapar" dedim. :) Bir bakabilir misin?--Myrat ileti 14:39, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Alaaddin Şahintekin[kaynağı değiştir]

Alaaddin Şahintekin maddesine sil şablonunu koyarken acele etmişim. Ben var olmayan biri hakkında açılmış vandalizm amaçlı sayfa sanmıştım. Düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Azadagaoglu (mesaj) 18:26, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Dunkerque Tahliyesi[kaynağı değiştir]

Dunkerque Tahliye'si konusunda yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Rıdvan Merhaba 22:22, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkürler. Rıdvan Merhaba 22:27, 11 Ağustos 2012 (UTC)

Arayüz metinleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Vito. Şurada bir çalışmam var. Sırasıyla tüm iletilerin sayfalarını kontrol ediyorum TW'den. Burada olmasına gerek olmayanları da listeliyorum. Ancak eskiden burada mevcut olmayan arayüz sayfalarını kırmızı ile görürdük. Şimdi o kalkmış yen fark ettim :) Bu yüzden ilk 97 arasında burada açılmamış olanları da mevcut olabilir. TW'de güncellemeler yapıyorum, noktalama ve yazım hatalarını düzeltiyorum ve bazı cümleler çok anlamsız oluyor bir de onları düzeltiyorum şu an sırayla. Bu listeyi tamamlayınca toplu bir silme yapabilir misin? (İncele istersen) Teşekkürler. :) امپريان-ileti 04:19, 12 Ağustos 2012 (UTC)

MediaWiki:Recentchangestext[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito nasılsın?

Kullanıcılar vikipedideki şablonları yanlış veya eksik kullanıyor ve her seferinde şablonları gerçek şablonuna döndürmek veya düzenlemek gerekiyor ve böyle giderse hep gerekecek. Kullanıcıların elinde bir liste olması ve bir düzene oturtmak için Vikipedi:Standartlaşmış şablonları "son değişikliklerin" "faydalı" kısmına koysak nasıl olur? şurada da belirttim ama biraz daha göz önüne koymakta yarar var. Böylelikle herkes hangi şablonların olduğundan haberi olur ve yeniden oluşturma veya düzenleme gereksinimi duymaz.Bu imzasız yazı Kumul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Ben de iyiyim teşekkürler :)

Güzel olmuş. Bu sayfanın kullanımı arttıkça düzen dahada sağlanacaktır. Ayrıyeten burada şablonu silmemişsin, belgeleme sayfasının diğer şablon kullanımı ile hiçbir ortak noktası yok. Yani diğer şablon eskisinden tamamen farklı oradan aktarılacak hiçbirşey yok. Ve artık hiçbiryerde kullanılmıyor. Geriye sadece silmeden önce "yazar=>Yazar bilgi kutusu" geçmişini birleştirmek yeterli sanırım. Kumul (mesaj) 10:45, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Belgelemeyi inceledim ama yararlı bir bilgi bulamadım açıkçası :/ yani tabiki emeğin derecesi olmaz ama ben o belgede alınabilecek birşey göremedim. Yani tamamen şablonun parametrelerini anlatıyor. Silinmesi en uygunu oldu ki gerçekten çok bir içerik yok. Zaten geçmişler birleştirildi emeğe saygı korunuyor her zaman :) Kolay gelsin. Kumul (mesaj) 12:52, 13 Ağustos 2012 (UTC)
  • Arayüz metinleri sorunu bitti sanırsam. Listeye devam edeceğim :) Şimdi küçük araçlar için baş ağrıtmaya geldim :) Kullanıcı:Emperyan/çalışma.js sayfasında bir çalışmam var. Bu çalışma İngilizce Vikipedi'de varsayılan olarak ayarlanmış. Benim senden isteğim ise MediaWiki:Gadgets-definition sayfasına bu betiği koyman :) (Biraz daha örnekler görmeliyim bu yüzden ben dokunmuyorum.) Açıklama Kişisel araç çubuğu alanına "Çalışma sayfam" bağlantısı ekler. şeklinde olabilir. Umarım anlatabilmişimdir . Teşekkürler! :) امپريان-ileti 04:16, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Aloha!

İsim konusunda biraz çekincede kaldım. Orijinali "My sandbox" bu arkadaşın ve /sandbox altsayfasına gidiyor. Biz Sandbox için Deneme Tahtası dedik misal. Lakin herkesin deneme sayfası da farklı bir yerlerde. Benimkinin adı /Test mesela :) Hatta çoğu kişide deneme sayfasından ziyade senin çevirdiğin gibi çalışma sayfası var.

Onu netleştirirsek ekleriz küçük araç olarak elbette, sıkıntı yok. Varsayılan yapmak için ise topluluğa sormak gerekir kanımca.

Vito Genovese 07:48, 13 Ağustos 2012 (UTC)

  • Şunu "Çalışma" yapıver gitsin :) Varsayılan olarak ayarlanması... Topluluğa sorarız. "Sandbox" kelimesinin bilişim tanımı "çok sayıda spam yapan siteler ile özgün içerikli siteler arasındaki farkı belirleyip orijinal içerikli siteleri üst sıralarda tutmak ve çöp diye tabir edilen siteleri ise belirlemek amacıyla google'ın oluşturduğu bir site eleme sistemi" :) Maşallah! :) امپريان-ileti 09:48, 13 Ağustos 2012 (UTC)
Turengçiyim diyosun :) O sandbox'la bu sandbox aynı şey değil ama. Bu bildiğin kedi kumluğu :)
Deneme olur, Test olur, Sınama olur; olur oğlu olur.
Sandbox madde üretilen yer değil aslında; test yapılan yer sadece ama işlevsel bir şey olacaksa, hatırı sayılır sayıda kullanıcının /Çalışma altsayfası olduğu için, en mantıklısı da o olur herhalde.
Şablon falan da var orada. Oluşturdun mu sen onları (Niye bakmıyor da soruyorsam artık)?
Vito Genovese 12:52, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Tartışmada fikir birliğine varılamamış. Yani şimdilik yeni bir tartışma başlatılana dek adlara müdahale edilmeyecek. Öyleyse bu konuda bir süre STT'yi meşgul etmemek en iyisi :) esc2003 (mesaj) 13:43, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Sayfa silme talebi.[kaynağı değiştir]

Merhaba, son değişikliklerde etkin olarak seni gördüm. İşime yaramayan şu sayfayı siler misin rica etsem? Teşekkürler. LuCkY ileti 14:27, 13 Ağustos 2012 (UTC)

Madde, İngilizce ve Lehçe Vikipedilerde silinerek şarkıcının sayfasına aktarıldı. Burada da benzer bir karar alınabilirdi. Kalsın oylarından bir tanesini ciddi olarak değerlendirebilmek zor görünüyor. Çünkü SAS'a çıkarılmasına saçma gözüyle bakılıyor. Tartışma fazlaca erken kapatıldı. Biraz daha süre verilmeli. Selamlar... esc2003 (mesaj) 23:13, 14 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Esc,
İngilizce Vikipedi'deki gibi bir karar alınabilmesi için, topluluğun İngilizce Vikipedi'deki gibi görüş belirtmesi gerekiyor. Topluluğun söylemediği bir şeyi karar olarak tepeye yazma olanağım zaten yok. Oradaki görüşlere dikkat edecek olursan, insanların normal oylarıyla belirttikleri görüşlerinin dışındaki ihtimalleri de değerlendirdiklerini göreceksin (Örnek: Delete per WP:HAMMER; no confirmed release date or tracklist. I suppose a merge (into the "2011–present" section of the main Lady Gaga article) or redirect might be acceptable.). Bizde ise daha kesin çizgilerle ayrılıyor görüşler ve hiçbir görüş üzerinde fikir birliği sağlanabilmiş değil.
Oy konusunda da şunu söyleyebilirim: "Saçma" sözcüğü, uygun bir sözcük değil, evet. Ancak görüşün geri kalanını geçersiz kılmamıza neden olacak bir şey de denemez. Sonuç olarak ortada 3 silinsin, 2 kalsın görüşü var; hatta diğer oya cevap vermemiş olsan senin oyunda gerekçe bile yok ama Hedda'nın gerekçesine katıldığını varsaymak mümkün olduğu için büyük bir sorun sayılmaz.
Ben de isterim politika ve din dışındaki bir konuda 20 gün tartışılan bir SAS olsun. Ancak olmayınca olmuyor. SAS'ların standart süresi 5 gün ve tartışmada devam potansiyeli varsa zaten uzatıyoruz bu süreyi. Geçmişte 5 günden daha uzun süren bir sürü SAS örneği bulabilirsin. Ancak burada 9 Ağustos ila 14 Ağustos günleri arası hiçbir görüş gelmemiş ve 14 Ağustos günü de (yani adaylığın 6. gününde) tartışma kapatılmış. Yakın zamanlı bir görüş olsa, tartışmada potansiyel görülse kapatılmaz sadece süresi dolduğu için. Ben kapatmam en azından. İçin rahat olsun.
Sevgiler
Vito Genovese 08:35, 15 Ağustos 2012 (UTC)
Gerekçemi zaten belirtecektim. Öne sürülen bir görüşe cevap olarak bunu yaptım söylediğiniz gibi. Bizde keskin çizgiler olduğuna katılmıyorum. Gerekçede şarkıcının sayfasına taşınıp silinsin demek istedim. Yazdıklarımdan bu anlaşılıyordur. Tartışmadaki ikinci kalsın kararına mantıklı bir açıklama getirilmedi. "Saçma" sözü geçiyor diye bu oy dikkate alınmasın demiyorum, sonrasında da değişen bir şey yok. 'Gelecek albüm' şablonu var, bu boşuna mı yapılmış gibisinden şeyler söylemişler. Bu ifadeye açıklama olarak "yeterli ansiklopedik bilgiye sahip kayda değer maddelere bu şablonun eklenebileceği" vb. söyleniyor. Sonrasında zaten yanıt yok. Bu yüzden iki kalsın iki silinsin var demek bence doğru değil. esc2003 (mesaj) 15:37, 15 Ağustos 2012 (UTC)
O zaman şöyle yapalım.
Sen hizmetli olsaydın bu SAS'ı nasıl kapatırdın, bana ayrıntılı olarak açıklamana rica edebilir miyim? Düşünce mekanizmanı ayrıntısıyla görebilirsem yazıda, daha rahat bulabiliriz ortak noktayı.
Sevgiler
Vito Genovese 10:44, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Silinirdi. Kafa sayımı yapılmadığı her zaman söyleniyor. Şurayı örnek vermek isterim. Karar için hiçbir taraf çoğunluğu sağlayamadı, katılımcı sayısı çok az. Ama gerekçe kabul edildi. esc2003 (mesaj) 12:05, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Silinirdi ise yanlış bir işlem yapılmış olurdu. 2 kullanıcının net itirazı varken bunu yapamaz bir hizmetli zira. Fikir birliğinin olmadığı çok açık.
Örneklediğin en.wiki KT'sine gelecek olursak, söylediğinin aksine ad değişikliği konusunda bir fikir birliği olduğunu görüyoruz. Sen, Melikov Mehmed ve Good Olfactory, isim değişikliğini uygun bulan kullanıcılar. Johnpacklambert ise karşı. 3'e 1 ise kabaca fikir birliği olarak nitelendiriliyor genelde. Ancak 3'e 2 ile, yani %60'la FB var diyemeyiz. Onun dışında elbette kafa saymıyoruz, argümanlara bakıyoruz. Burada da taraflardan birinin üstünlüğü söz konusu değil. Olsa zaten yaparım gerekeni.
Vito Genovese 12:23, 17 Ağustos 2012 (UTC)
İki kullanıcının net itirazı yok elbette. İkinci kalsın oyunun ciddiye alınacak bir açıklaması bile yok. Gösterdiğim yerde Good Olfactory kabul etmiyor. Genel bir sorundan bahsetmiş. Benim bahsettiğim (Azerbaijani, Azeri) durumla ilgili açıklaması yok. İtiraz etmemdeki sebep baştan söylediğim gibi ARTPOP'taki ikinci kalsın oyunu esc2003 (mesaj) 12:43, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Aynı fikirde değilim ikinci oyun açıklamasızlığı konusunda. {{Gelecek albüm}} örneğinden dem vurmuş; makul bir emsal. Maddenin gelecek albüm olarak nitelendirilen örneklerle karşılaştırılabilir bir düzeye erişip erişmediği tartışılabilir elbette her zaman; ancak bu, oyun yok sayılması gereken vasıfsız bir görüşten ibaret olduğu anlamına gelmez.
Vito Genovese 12:52, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Hedda Gabler, şablonun ansiklopedik bilgiye sahip olan gelecekteki albümler için uygun olduğunu söylemiş. Şayet ansiklopediden beklenen de bu zaten, onun söylemesine gerek yok. Aynı kullanıcının İngilizce tartışmada yaptığı yorum üzerine şöyle demiş başka bir kullanıcı. Sözlerdeki mantık anlaşılıyor. Başka bir şarkıcı için aynı şeyi söyler miydi? Ben pek ihtimal vermiyorum. esc2003 (mesaj) 13:43, 17 Ağustos 2012 (UTC)
ShadowRanger Seyit'in ağzından çıkmayan bir şeyi varsayarak yorum yapmamış mı sence de? Öyle bir şey demiyor ki Seyit?
Vito Genovese 13:46, 17 Ağustos 2012 (UTC)
"Ve şurda Lady Gaga'nın albümünden bahsediyoruz..." demiş buradaki tartışmada. Yeterince açık. Bir önceki yorumumda mantık anlaşılıyor demiştim. İngilizcedeki kullanıcı görmeden yorum yapmış ama doğru bilmiş. esc2003 (mesaj) 13:55, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Ben bunu "Lady Gaga'ya ait olan bir şey silinemez"'den ziyade "Kişi ünlü/KD olduğu için bu kadar ay önceden gündem yaratması doğal" olarak algılıyorum şahsen. Aksini düşündürecek bir yan ifade yok. "Bu kadar ay önce açılması doğal" diyerek bağlamış; "ne cüretle silersiniz?" dememiş.
Vito Genovese 14:00, 17 Ağustos 2012 (UTC)
Değişen bir şey olmadı. Kişi ünlü öyleyse albümü de bilgi bulunmasa dahi baştan kayda değerdir. Ben de bunu anlıyorum başta söylediğim gibi. Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok. esc2003 (mesaj) 14:21, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Seçkin konular[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Daha önce Ahzaryamed'e seçkin konular ile ilgilenip ilgilenemeyeceğini sormuştum.[2] Sanırım zamanı yok. Bir bakabilir misin eksiklerine? Bir de itiraz gelmişti Türkçe Vikipedi'de seçkin konu kriterleri yok/belli değil gibi. Teşekkürler. --B.S.R.F. 💬 06:43, 15 Ağustos 2012 (UTC)

  • Tüm şablonlar incelendi :) --Khutuckmsj 10:47, 15 Ağustos 2012 (UTC)

MasterGun0007 ve RAUPP[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Kullanıcı:MasterGun0007'nin katkılarına göz atabilir misin? Sadece 2 günlük üye ama katkılarının yapısına bakınca beyaz liste adayı olduğunu düşünüyorum. Katkılarını kaynaklandırmıyor ama vandalizm yapmıyor. Takibe alınabilir. --anerka'ya söyleyin 13:59, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Bir de şuna bakabiliriz, Kullanıcı:RAUPP Trakya Üniversitesi'ne Erasmus anlaşması için gelmiş bir Prof.'muş anladığım kadarıyla. Genellikle, üniversite ve ilgili maddelerde kozmetik değişiklikler ve resim çekip ekleme işlemi yapıyor. Reklam niteliği taşıyan bir şey görmedim. Sadece anlaşmanın bağlantısını sayfaya eklemiş ki bence makul. Gerçi şimdi telif ihlali sayılabilecek bir Yener Yörük maddesi gördüm. --anerka'ya söyleyin 14:11, 15 Ağustos 2012 (UTC)

Şablon:Ksdt[kaynağı değiştir]

selam vito, etiketleri temizlerken rastladım. hatırlatayım dedim. :) --kibele 13:22, 16 Ağustos 2012 (UTC)

İyiyim hoşum da bu unutkanlığım başa bela :)

Vito Genovese 10:13, 17 Ağustos 2012 (UTC)

hatırlamak gereken çook şey olunca olur öyle, üzme kendini. :) --kibele 10:15, 17 Ağustos 2012 (UTC)

/Tartışmalar[kaynağı değiştir]

Sorun yok, değişikliği yapabiliriz. --Superyetkinileti 12:58, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Kumul,

Şunu altsayfasız eklemişsin de KT'ye, düzenleme yaparken karşıma çıktı şimdi.

Önceki kararı emsal alarak bu taşıma işlemlerini yapabilirsin zaten. Bunun için yeni bir karara ihtiyaç yok kanımca. Bu nedenle bu eklemeyi kaldırayım diyorum bir itirazın yoksa?

Sevgiler

Vito Genovese 13:21, 17 Ağustos 2012 (UTC)


Selamlar Vito,

Bir anlık dalgınlık diyelim unutmuşum altsayfa eklemeyi :) Tartışmaya açmamın amacı biraz fazla altkategori ve sayfa var ve bunun geri dönüşü biraz pahalı olacak diye tekrar görüş almak istedim. Fakat gerek kalmadı artık arşivlemeden direk kaldırabilirsin aslında. Kolay gelsin Kumul (mesaj) 14:51, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Jandarma Genel Komutanlığı hakkında 3 maddede telif ihlali tespit ettim. Hızlı sil şablonuyla telifin nereden yapıldığını belirttim. Gereğinin yapılmasını rica ederim.--Türk Süvarisi ileti 15:51, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Şu kullanıcını adı galiba uygunsuz. Azadagaoglu (mesaj) 17:08, 17 Ağustos 2012 (UTC)

Bu ve bu iki sayfa aynı sizde bakabilir misiniz.Rıdvan Merhaba 07:32, 18 Ağustos 2012 (UTC)

Peki anladım teşekkürler,iyi çalışmalar Rıdvan Merhaba 08:20, 19 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Vito; madde birebir başka maddeden kopyalanmış. VP:HS şartlarını sağlamıyor gibi, (başka bir deyişle birbirinin kopyası bir çok sayfa yaratılsa bunları hızlı sil ile kaldıramıyoruz) silinmesi illa uzun yoldan tarışmaya mı açılmalı?~Tarkovsky~ 19:55, 18 Ağustos 2012 (UTC)

THEWISEOLDTURK[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, sanırım kullanıcıları Beyaz Liste'ye alma ile sen ilgileniyorsun. Kullanıcı:THEWISEOLDTURK gördüğüm kadarıyla bu listeye uygun. Takdir senin. Selam ve sevgiler Sargonileti 21:39, 18 Ağustos 2012 (UTC)

merhaba vito ne zaman devriyelik başvurusuyla hiç ilgilenmiyorsunuz vikipedinin yeni devriyelere ihtiyacı kalmadı mı? --Colorfast (mesaj) 17:38, 21 Ağustos 2012 (UTC)

Filmografi Tablosu[kaynağı değiştir]

Burada ve Burada ki Filmografi tabloları bozuk gözüküyor sadece bende mi yoksa sizde de öyle mi bakabilir misiniz ? İyi çalışmalar Rıdvan Merhaba 14:56, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Tamam düzelmiş teşekkürler, iyi çalışmalar Rıdvan Merhaba 22:33, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Selamlar Vito; madde ismimiz bu; Kara cüce maddesi ile bir araya getirip tek madde olarak birleştirdim. Peki şimdi KaraCuceDeneme ne olacak. Yönlendirme yapmak doğru gelmiyor, VP:HS şartlarının hiç birine de uygun değil gibi. Fikrim silinmesi yönünde de nasıl olacağını bilmiyorum. yardım eder misin ne yapmalı?~Tarkovsky~ 23:22, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Harikasın, çok saol~Tarkovsky~ 23:53, 22 Ağustos 2012 (UTC)

Kmoksy şikayeti[kaynağı değiştir]

  • Şikayet sayfasına bakar mısınız esc2003 (mesaj) 11:09, 23 Ağustos 2012 (UTC)

Bu maddeye "sil" etiketini, açtığı Mazrup maddesini hızlı silinmesi için etiketlemiş olmamın "öcünü almak" amacıyla Bajerli eklediydi. Azadagaoglu (mesaj) 14:00, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Tamam, dikkat ederim, teşekkürler. Azadagaoglu (mesaj) 16:04, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Derdim burada mazrup Maddesinin silinip silinmemesi değil.aynı kriterlere sahip farklı maddelerin olması ve direk olarak açtığım maddenin hiç tartışılmadan silinmesi.Hiç kimsenin fikirlerine saldırılarda bulunmaya ne niytim nede zamanım var.Belirtilen maddenin ansiklopedik bilgi olup olmadığı konusnda hızlı silme şartları yerine getrilmemiştir.Ve Hızlı silme şartlarına uygun durumda olmamasıdır.Kimsenin ne telif hakkını ihlal etmekteyim nede uygunsuz içerik yayınlamaktayım. İlginize çok teşekkür ederim. bajerli (mesaj) 17:07, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Vito. [3] engellenmesi gerekiyor sanırım. Milesbroke (mesaj) 18:42, 24 Ağustos 2012 (UTC)

[4] kullanıcı reklam yapıyor zaten kullanıcı adıyla aynı. Yine engellenmesi gerekli sanırım. Milesbroke (mesaj) 18:58, 24 Ağustos 2012 (UTC)

[5] bir tane daha buldum :) Milesbroke (mesaj) 19:43, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Reklamlı değişiklik olursa engellenir o zaman. Milesbroke (mesaj) 19:45, 24 Ağustos 2012 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Selam Vito

Bu kişiye bakar mısınız Rıdvan Merhaba 20:41, 24 Ağustos 2012 (UTC)

MyBBGrup ve Yıldıray Barak[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Kullanıcı:MyBBGrup, adında kural ihlali var mı? Katkıları ilgili maddelerde ve web sitesi bağlantısı eklediğine de rastladım. İyi günler dilerim. --anerka'ya söyleyin 21:22, 25 Ağustos 2012 (UTC)


Peki sayfalardan bağlantıları çıkarsak mı? --anerka'ya söyleyin 21:31, 25 Ağustos 2012 (UTC)

Resmi ibaresi sitede var, resmi destek sitesi şeklinde, aşağıda da hak aitliğinde benzer bir durum var. Kalsın o zaman. Teşekkürler tekrar --anerka'ya söyleyin 21:38, 25 Ağustos 2012 (UTC)


Bir de bu var, Kullanıcı:Yıldıray Barak, Son Havadis sayfasında yazdığına göre yazarlardan birinin adı ve soyadı, kişinin kendisi mi bilmiyorum ancak hem kullanıcı hem de mesaj sayfası reklam tarzında. --anerka'ya söyleyin 21:56, 25 Ağustos 2012 (UTC)

  • Kullanıcı:Boracasli'yi beyaz listeye alır mısın? Özellikle yıl maddelerinde düzenlemeleri iyi. Boşuna beklemesin değişiklikler :) Empi-ileti 13:37, 26 Ağustos 2012 (UTC)

Merhabalar, Profilinizi gerçekten çok beğendim. Bende buna benzer profiller yapmaya çalışıyorum ancak kodları çok iyi bilmiyorum. Sağ alta ekledğiniz adil kotaya hayırı nasıl eklediniz ve Bu kullanıcının ana dili türkçedir gibi kutucukları nasıl eklediğinizi açıklayabilir misiniz. çok kurcaladım ama bulamadım. Teşekkürler.Bu imzasız yazı Erase99 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  Zafer Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaş,

Zafer Bayramını kutlarım!

Daha nice bayramlar görmek dileğiyle, ~--~ Cano58ileti 08:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Vitocan SK'yı son sürüm özeline alacaksan antivandal bot çalışmamı tekrar başlatayım. en:User:ClueBotNG gibi semantik mantıkla çalışacak bir botu teoride tasarlayabilirim, 5-6 sene içinde de yazılımı çalışır hale getiririm :P Bu ara patern algılama algoritmaları üzerine teorik çalışma yapıyorum ama Wiki API'si için programlama yapacak donanımım yok, bir arkadaştan rica edebilirim; eğer yapabilirsem 3-4 bin vandalizm ve 20-30 bin katkı içeren bir datasete ihtiyacım olacak. Hesaplarım doğruysa vandalizmi %70 falan azaltabilirim belki, ama hatalı geri almalarım (%1-2) her zaman olacaktır. Ne dersin, kasmaya değer mi?--Khutuckmsj 15:35, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Sürüm kontrolünü son kararlı sürüm yerine son sürüm yapmak benim elimde olan bir şey değil. Topluluk kararı olursa Bugzilla'ya başvurularak yapılabilecek bir değişiklik o. Lakin şu aşamada topluluğun bu görüşümü paylaşacağımı sanmıyorum. Son yorumuma bir göz gezdir; orada biraz daha ayrıntılı olarak açıkladım bunu.

Anti-vandal botunu yapman için illa kırbaç mı temin etmek lazım? Huppış! Huppış! Derhal git çalış! :)

Vito Genovese 15:41, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Son sürümü göstermek iyi olur da, sonra salmayalım iyice? AVB için çalışıyordum zaten, kenarda bir tane var ama çok iyi çalışmıyor, %5 falan ancak yakalıyor. Al bak, herşeyi hazırdı, sonra SK var diye bıraktım kenara. SK varken garip şeyler yapıyordu.--Khutuckmsj 15:47, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Sürüm kontrolünün görüntüleme ayarı ne olursa olsun çalışma mekanizması aynı olacağı için eskiden sorun çıkaran o zaman yine sorun çıkarır herhalde. Bence çiçeğimizi çikolatamızı yaptıralım, Allahın emri peygamberin kavliyle Cluebot'u isteyelim :)

Sen o etrafındaki programcıları kafakola al bence.

Vito Genovese 15:52, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Zamanında istemeye gittim çukulatamla çiçeğimle, "program bilmeyen adama bot vermeyiz" dediler. Fakirim ama gururluyumdur, gitmem bi daha. Şu SK'nın etrafından dolanacak bişiler arayayım o zaman, bir de Linux makine lazım olacak, bir de o makineye uzaktan erişim programı.--Khutuckmsj 15:54, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Bir Toolserver da biz açaydık iyiydi :(

Vito Genovese 15:55, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Evde boşta duran bir laptop var, adaptörü bozuk. Adaptör ayarlayabilirsem evde server olarak kullanacağım, uygun bir ücret karşılığı diğer bot operatörlerine de hizmet verebilirim :P Hele bir fiber bağlatayım eve, anasını ağlatıcam Wiki serverların.--Khutuckmsj 16:02, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, Alp Eren Khamis maddesiyle, daha doğrusu maddeyi yapanla ilgilenmen mümkün mü? Bu arada devriyelik başvurusunda bulunmuştum ve amacım zaten gözden geçirdiğim yeni sayfalarda ya da değişikliklerde hiçbir sorun yoksa, onaylayıp aradan çıkarmaktı. Yani başvuruyla de ilgilenebilirsen iyi olur. Teşekkürler, Azadagaoglu (mesaj) 21:24, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Engellemeler hakkında[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcının engellenmesi için yapılan tartışmaları nerede bulabilirim? Emresulun93 (mesaj) 23:22, 27 Ağustos 2012 (UTC)

Nazif İLBEK tartışmasını arıyordum, buldum. Emresulun93 (mesaj) 22:27, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Resmi Twitter ve Facebook sayfaları[kaynağı değiştir]

Vitocan bu değişiklik ilginç geldi. Pek çok kişi ve kurumun resmi Facebook ve Twitter sayfaları var. Doğrulayabildiklerimize maddelerde yer verelim mi? Twitter'da "Verified account" diye bir olay var, verified hesapların o kişiye ait olduğu kesin, örneğin Abdullah Gül'ün Twitter hesabı. "Abdullah Gül (tick)" olan hesaplar verified. Buna ilişkin bir politika lazım, İngilizcede yazıyorlardı bir ara. naapsak?--Khutuckmsj 12:14, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Bence de olabilir sizin bahsettiğiniz gibi çoğu kişi takipçi sayısına göre anlıyor ama yanıltıcı olabiliyor, bunun için çoğu kişinin fikrini almak lazım. Rıdvan Merhaba 14:15, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Telif ihlali mi?[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle devriyelik başvurumu kabul ettiğin için teşekkür ediyorum. Umarım faydalı olurum. Hilmi Bilgin sayfasındaki bazı cümlelerin şu kaynaktan birebir alındığı anlaşılıyor. Fakat telif ihlali olarak değerlendirmek gerekip gerekmediği konusunda kararsız kaldım. Yardımcı olursan, daha sonraki benzer durumlar için de emsal kabul ederim. Teşekkürler. Azadagaoglu (mesaj) 14:37, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Sekülerite Maddesi tamamlanmıştır.Sizinde gözden geçirip yorumlarınızı almak isterim.Devriye bilgisi için teşekkürler.:) MasterKarTaL (mesaj) 16:30, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Teşekkürler hepsini düzelteceğim ama yarına artık çünkü dövüş çalışmam gerekiyor. :)

MasterKarTaL (mesaj) 16:47, 28 Ağustos 2012 (UTC)

evet daha nerede hata var acaba bana yazabilir misiniz? ben baktım okudum ama tam bulamadım.

--MasterKarTaL (mesaj) 18:52, 28 Ağustos 2012 (UTC)

BİR OLAY SÖZ KONUSU[kaynağı değiştir]

bu hesap tesadüfen dikkatimi çekti kullanıcı profilinde küfürlü konuşmalar mevcut bir incelerseneiz sanırım iyi olacak teşekkürler iyi vikilemeler Erhfb (mesaj) 20:49, 28 Ağustos 2012 (UTC)

Dışarıdan resim ekleme ile ilgili bir açık[kaynağı değiştir]

Ahmet yakupoğlu sayfasında da görebileceğin gibi dışarıdan resim yükleme konusunda bir açık bulunuyor. Örneğin; [[Dosya:Adamrise.jpg|<img src=http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2012/210/5/b/adam_west_rise__wallpaper_by_alvincapalad-d591jqg.jpg width=100>]] gibi istediğin dış resmi ekleyebiliyorsun. Bu durum sadece bize özel sanırım. Çünkü İngilizce Vikipedi'de denedim ve olumlu sonuç alamadım. Bir kontrol etmeni rica etsem.--inc.еle. vposta 06:22, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Emin ol belki otuz email adresim var ama ben o naneleri çok sık kullanamıyorum. Zaten bir an önce çözülmesi için üçünüze atmıştım. Ellerine sağlık. Kolay gelsin.--inc.еle. vposta 08:45, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Dolaşım şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Bu dolaşım şablonlarında ingilizce vikipedi de olduğu gibi iç düzenlemede "*" simgesinin kullanılması nasıl sağlanabilir. Bunun için ne yapılabilir. Çünkü bu konuda çeşitli düzenlemelerde büyük zorluklar çekilmektedir. Bu nasıl yapılabilir.--Türk Süvarisi ileti 08:43, 29 Ağustos 2012 (UTC)


http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Template:Serie_B_teamlist&action=edit şu sayfadaki iç düzen gibi mesela.--Türk Süvarisi ileti 08:54, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Yaparsanız en kısa sürede bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 09:10, 29 Ağustos 2012 (UTC)


http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Serie_B şu sayfaya bakarmısınız. Yapılmamış veya çalışmıyor.--Türk Süvarisi ileti 09:36, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Yeni bir şey daha öğrendim. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 09:49, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Güvenlik açığı[kaynağı değiştir]

Rica ederim. Gizleme düşüncesi ilk anda benim de aklıma geldi, ancak bunun bir açık olduğundan emin olamadığımdan bir şey yapmadım. Yazılımcıların "her istenen yapılabilsin" diyerek can alıcı noktaları gözden kaçırmaları zaman zaman başımızı ağrıtabiliyor Üzgün --Superyetkinileti 08:43, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Rahatına bak. Estağfurullah. Kolay gelsin. --Sadrettin (mesaj) 08:49, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Kullanıcı:Talha Cakir beyaz liste olabilir sanki.--Boyalikus (mesaj) 14:58, 29 Ağustos 2012 (UTC)

  • Şu değişikliklerine bakınca bence biraz erken. O kategoriyi de silerseniz... esc2003 (mesaj) 15:05, 29 Ağustos 2012 (UTC)
Merhaba Esc,
Ortada vandalizm ya da kötü niyet olmadığı için sıkıntı yok beyaz liste grubuna alınmasında. Bir mesajla ilgili teamül konusunda bilgi sahibi olur ne de olsa.
Sevgiler
Vito Genovese 15:08, 29 Ağustos 2012 (UTC)
Kendi değişikliklerini otomatik olarak onaylayabilecekleri için gözden kaçırma olasılığı var diye düşünmüştüm. İyi çalışmalar. esc2003 (mesaj) 15:13, 29 Ağustos 2012 (UTC)
  • Şu anda bunu:Kullanıcı:TalhaCakir2012 gördüm. Küçük bir bilgilendirme yapılabilir daha sonra sorun çıkmasın diye. Kolay gelsin.Boyalikus (mesaj) 16:23, 29 Ağustos 2012 (UTC)
  • Araya girmek gibi olmasın ancak gezinirken gördüm bu mesaj sayfasını. Galiba bazı hatalarım olmuş. Öncelikle şu kategori olayını izah etmem gerekirse ben işbirliği grubuna katılmıtım bugun ve kategori eklerken hiç kategorisi olmayanlar listesinde buldum Bones'u. O yüzden ekledim ancak sonra başka kategorilerin önceden de orda olduğunu gördüm. Burda bence sorun o sayfanın yeterince güncellenmemesinde. Kullanıcı2012 sayfasına da gelince Khutuck adlı kullanıcıdan esinlenerek yaptığım bir şey. Kötü bir amacım hiç bir zaman olmadı. Bunu siteye yaptığım katkılardan da rahatlıkla görebilirsiniz. Yanlışlarımı açıklayabilirseniz mutlu olurum. Kolay gelsin! Bir de esc2003 olmasa hiçbir uyarı almadan beyaz listeye eklenebilmem bence pek adil değil. Yanlışım varsa afola.Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Çok teşekkürler o zaman. Ancak şunu da belirtmek lazım ki beyaz liste maddesi oluşturulmamış ona da bir el atarsak vikipedi ailesi olarak çok güzel olur, gereksiz heyecan yaptım:)Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Tişekkürler süpermen...Hahaha, devriyeliğimi alın lütfen. Utanıyorum kendimden. :D Boyalikus (mesaj) 16:51, 29 Ağustos 2012 (UTC)

gamze topuz sayfasını düzeltebilir misin ?Benanos (mesaj) 17:02, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Yeniden teşekkürler,müsait olduğunuzda bir bakmanızı tavsiye ederim!http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_resim_adaylar%C4%B1/Blagaj_Ceilings.jpg talhacakir 19:23, 29 Ağustos 2012 (UTC)

İzleme listesine toplu (otomatik) sayfa ekleme[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Yine bir sorum var, izleme listemize belirli bir isim altındaki sayfaları alt sayfaların isimlerini bilmesek dahi toptan eklememiz mümkün mü?

İlk soruya benim bulduğum tek cevap şöyle; Özel:ÖnekDizini diye bir sayfadan istediğim alt sayfaların tümünü görüntüleyebiliyorum ve bunları kopyalayıp izleme listesine yapıştırırsam hepsini listeye alabiliyorum ancak bu beni ikinci kısma getiriyor, o önek altına yeni bir sayfa eklendiğinde otomatik olarak izleme listeme giriyor mu, girmiyorsa girmesini sağlayabilir miyim? --anerka'ya söyleyin 18:15, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Bir iki ihtimali değerlendiriyorum. Haber vereceğim sana bu gece.

Vito Genovese 18:45, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Merhaba Anerka,

Epey bir araştırma yaptım. Bir betik buldum çok uygun olabilecek; ancak sahibi gitmiş bu diyarlardan. 5 yıldır falan da çalışmaz bir halde betik. MediaWiki çok değişti çünkü o günden bu yana.

Teoride Twinkle'a yaptırmak mümkün bu istediğin şeyi. Çünkü ÖnekDizini'nde Toplu Silme ve Toplu Koruma modülleri çalışıyor. Çok ihtiyaç duyulmadığı için Toplu İzleme gibi bir şey düşünmemişler tabii. Twinkle'ı güncelleme çalışmalarındayım ve bu biraz sürecek ama bir uğraşırım mutlaka istediğin şeyi yapmak için. Ama en az birkaç gün sadece bu işle uğraşmam gerekir muhtemelen; çok karışık çünkü.

Özel değilse neyi takip etmek istediğini sorabilir miyim? Belki ona özel bir şeyler bulabilirim. İstersen e-postayla yanıtlayabilir; hatta hiç yanıtlamayabilirsin de. Hiç sorun etmem :)

Vito Genovese 20:33, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Yok yok özel değil :) Bu kadar uğraştırdığıma üzüldüm şimdi. Aslında bunu istememin sebebi kaliteli madde adaylıkları.

"Vikipedi:Kaliteli madde adayları/" altında açılan tüm maddeleri izleme listeme alabilirsem hergün önek kısmını kontrol etmeden Vikipedi:Kaliteli_madde_adayları#Adaylar altına eklenmesi unutulmuş olsa dahi adaylık kaçırmam diye düşünmüştüm. Bu kadar uğraştıracak bir şey olduğu da aklıma gelmemişti açıkçası, çünkü kendi kullanıcı alan adımın altına başkası bir sayfa açsa (gerçi yapılabiliyor mu denemedim ama) izleme listemde hortlayacağını düşünüyorum. Bundan yola çıkarak kullanıcı alan adı dışında da bunu yapabilecek bir sistem olduğuna kanaat getirmiştim. --anerka'ya söyleyin 20:47, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Senin kullanıcı alanında oluşturulan bir sayfadan otomatik olarak haberin olmuyor. Sadece kullanıcı ve kullanıcı mesaj sayfaların otomatik olarak izleme listende, o kadar. Daha bugün kendi kullanıcı alanıma bakıp yanlışlıkla oluşturulan bir-iki sayfayı sildim :)

"Vikipedi:Kaliteli madde adayları/" altsayfalarının tümünde görüntülenecek bir tepegöz yapabilirim; olmaz mı? :/

Vito Genovese 21:05, 29 Ağustos 2012 (UTC)


Daha en baştan mantık hatası içerisindeymişim :/

Tepegöz teklifi adaylık ekleme işleminde eksiklik olmaması için güzel aslında ama izleme listesi kısmını çözmez. Yinede geniş kullanım alanı olmadan uğraştırmak istemiyorum, verimli değil, elle eklerim ben aratıp. --anerka'ya söyleyin 21:17, 29 Ağustos 2012 (UTC)

Çini destilerde sular ballanır[kaynağı değiştir]

File:Göresim geldi De Hele.jpg Şiir güzel lakin, uygun mu bilemedim ? Boyalikus (mesaj) 23:18, 29 Ağustos 2012 (UTC)

BİRKAÇ OLAY SÖZ KONUSU[kaynağı değiştir]

Öncelikle iyi günler ilk olarak http://tr.wikipedia.org/wiki/Apple sayfasına ciddi bir bakım yaptım değişiklik özetinde kaynak gösterdim sayfadaki bilgilerin doğruluğunu teyit ettirdim eğer bir göz atarsanız onayınız olursa sayfadaki uyarı kutucuklarını kaldırmak istiyorum ikinci olarak http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_resim_adaylar%C4%B1/Neil_Armstrong.jpg olumlu-olumsuz görüşleriniz benim için önemli boş zamanınızda bir göz geçirirseniz mutlu olurum iyi vikilemeler --Erhfb (mesaj) 00:00, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba, diğer dillere geçtiğim zaman hesabım açılmıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Teşekkürler. Bu imzasız yazı Depakin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Özet kullanımı[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaparken elimden geldiğince buna dikkat ederim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 09:22, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Türk pop müziğinin uzaması[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito Genovese Türk pop müziği neden ve nasıl uzamıştır? Konu hakkında beni aydınlatır ve ne yapmam gerektiği konusunda önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Deniz yildiz (mesaj) 10:31, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Tekrar merhaba sevgili Vito Genovese, bendeniz yazının uzadığının (hatta ve hatta başından beri çok uzayabileceğinin) farkınday(d)ım. Aynı nedenle bir süredir sadece yazım yanlışlarını ve/veya kronolojideki eksikleri düzeltiyorum (soru işaretlerini kaldırmak, "bilinmiyor" satırlarının içini doldurmak gibi). Senin uyarın son günlerde yaptığım işle yetinilmesi gerektiğinden emin olmamı sağladı. Kronolojiyi güncellemek ve/veya (hala kaldıysa) yazım yanlışlarını düzeltmek dışında Türk pop müziği'ne herhangi bir ek yapmayacağım. Hal böyleyken yanlış anladığım ve/veya yapabileceğim bir şey varsa yanıtını bekliyorum. "Çok Uzun" etiketinin kaldırılması dileğiyle. İyi çalışmalar.Deniz yildiz (mesaj) 11:02, 30 Ağustos 2012 (UTC)
O zaman kronolojiyi başka bir sayfaya taşıyor ve "çok uzadı" etiketini kaldırıyorum. Böyle yaptıktan sonra direkt seçkin madde için başvurayım mı yoksa metinde ekler ve/veya değişiklikler yapılmalı mı? Önerilerini bekliyorum. İyi çalışmalar.Deniz yildiz (mesaj) 11:24, 30 Ağustos 2012 (UTC)
Not: Diğerinin üzerinde çalışmalı, seçkin liste için henüz erken:))Bu imzasız yazı Deniz yildiz (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merkez Bankları Projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba benim bir yakınım da vikipedide gönüllü çevirmenlik yapmakta. Bugün Merkez bankaları listesi maddesini başlatmış.Ancak sayfanın yüzde 90'ı kırmızı durumda. Bunun için haftanın ya da ayın projesi geldi aklıma ancak puanlama sisteminden pek anlamadım. Eğer yardımcı olursanız bir şekilde bu listeden en az 100 madde çıkarılabilir. Koley gelsin ! talhacakir 11:35, 30 Ağustos 2012 (UTC)


http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Alphanumeric_TOC bir de bu şablonu türkçeleştirmeyi düşünüyorum madde için ancak bu kadar önemli bir şablonun türkçesinin var olup olmadığına tam emin olamadım.Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Evet o listede alfabetik adlı şablon aynı işlevi görüyor onu orijinalinin türkçe versiyonu olarak hemen ekliyim.Peki nasıl ekleyebilirim bu listeyi http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eablon:Alfabetik bu listenin "http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Alphanumeric_TOC" türkçesi olarak. Bir de yeni mesajınızın olduğunu görmeniz için sadece sizin mesaj sayfanıza mı mesaj atmam lazım?Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


buyrun Talha Çakırileti 12:47, 30 Ağustos 2012 (UTC)


imzanın bu şekilde olması lazım değil mi? Talha Çakırileti 16:17, 30 Ağustos 2012 (UTC)


diğer sorularımın haricinde bir de zahmet olmassa http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Seçkin_resim_adayları/Blagaj_Ceilings.jpg şuna bakabilirseniz şeref duyarım.Bu imzasız yazı Talha Cakir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Şimdi Alphanumeric_TOC'u açınca solda diller var ancak türkçe yok ama alfabetik şablon var. Şimdi asıl şablon olan yani Alphanumeric TOC'un diller bölümüne türkçeyi-alfabetik şablon- nasıl ekleriz? Sorum saçma gibi ama kafama takılmıyor değil. Bir de eski haftların işbirliği projeleri var. Onların hepsi tamamlanamamış. Halen onlara katılıp puan alma olasılığımız var mı? aktif mi bu projeler? Kolay gelsin Talha Çakırileti 17:37, 30 Ağustos 2012 (UTC)


İlginiz için teşekkürler.--Talha Çakırileti 17:54, 30 Ağustos 2012 (UTC)


Gerekli araştırmayı yaptım ne kadar teknik bir isim gibi gözükse de alphanumeric farkını ya da alfabetikle aynı olan başka bir en:template göremedim.--Talha Çakırileti 18:02, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Belgeleme sayfası şablonları[kaynağı değiştir]

Şablon belge sayfasının diğerinden farkı sayfaları ulamsız bırakmamak oluyor sanırım Bana göre de birleştirmek en iyi çözüm, ancak ad konusunda herhangi birini yeğlemiyorum. --Superyetkinileti 11:46, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Evet, yapılacak çok iş var. Uygun bir zamanda bakarız. --Superyetkinileti 12:14, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba Vito,

Ben viki dilini unutmaya başlamışım yeni farkettim, şurada eğer "kendi_dilindeki_adı" parametresi varsa "kendi_dilindeki_adı" gösterilmesi eğer bu parametre yoksa "tam_adı" nın gösterilmesi gerekiyor ilgilenebilirsen sevinirim. Kumul (mesaj) 11:52, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Tamamdır eline sağlık Kumul (mesaj) 14:57, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Cite journal şablonunda bir hata mı var yoksa ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum ? İbn Hazm maddesinden görebilirsin.Bu imzasız yazı Nihan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bence sen onları elinle tek tek düzelteceğine bir bot filan ayarlasak daha iyi olmaz mı ? Teknisyenler yapabilir :P Boyalikus (mesaj) 21:52, 30 Ağustos 2012 (UTC)
  • Biz küçükken çamaşır makinesi, buzdolabı, ütü ne bozulursa aynı amca yapardı. Uzmanlaşma bizim neslimize uygun bir şey değil :) Kategori yaparken İslamî metinler mi yoksa İslami metinler mi diye soracaktım ? --Boyalikus (mesaj) 11:23, 31 Ağustos 2012 (UTC)

KaraCuceDeneme Hakkında[kaynağı değiştir]

İyi günler;

KaraCuceDeneme isimli bir sayfa açmıştım, sayfada İngilizce Viki'den çeviri yapmaktaydım ve tez konumdu. Sayfayı yanlış bir şekilde açtığımı sonradan farkettim. Üzgünüm, ama silinen veriye acilen ihtiyacım var bir kaç gün içerisinde sunum yapacağım çünkü. Çok çok acil cevabınızı bekliyorum.


Ece Gülfem Dağdeviren 21:19, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Türk pop müziği maddesindeki telif ihlali[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Türk pop müziği maddesinde telif ihlalleri mevcut, Kullanıcı:Deniz yildiz ile maddeyi ihlal yaratmayacak şekilde tekrar yazacağız, aslına sadık kalabilmek, bilgileri ve akışı kaybetmemek için bir kopyasını da aldık. Bilgine. --anerka'ya söyleyin 21:53, 30 Ağustos 2012 (UTC)

Çok yüklenmişiz sana :( kusura bakma. --anerka'ya söyleyin 06:13, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Yalnız bir sorum var, kategorileşmesi ve eleştirisi bölümünde tanımları birbirine ekleyince telif sorunları çözülmüyor ki diye not düşmüşsün, "tanım"ları kaynak göstererek birebir kullanamıyor muyuz? Doğaları gereği kullanılabileceğini düşünmüştüm. Kullanamıyorsak ona göre önlemimizi alalım. Tanımdan sonrasını baştan yazacağım zaten, şimdi aradığımda başka bir sayfada daha buldum yazıları. --anerka'ya söyleyin 06:21, 31 Ağustos 2012 (UTC)


Selamlar Vito; Kullanıcı sayfasını Abdullah Erçek sayfasına yönlendirmiş. Konuşma sayfasını da tartışma sayfasına. Taşımaları geri almayı başaramadım. Yardımın rica~Tarkovsky~ 10:53, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Selam Vito Genovese, özel mesaj gönderdiğimiz kullanıcılara e-mail adresimiz görünür mü? esc2003 (mesaj) 13:33, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Özel mesaj derken Özel:E-postaGönder mi? Eğer öyleyse, evet, görünüyor e-posta adresi.
Vito Genovese 13:36, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Evet o, kötü öyleyse. esc2003 (mesaj) 13:40, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Gelir mi benim elimden bir şey?
Vito Genovese 13:45, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Uyarı mesajı yazalım o sayfaya. Ben sadece kullanıcı adımın görüneceğini zannetmiştim. @wikipedia.com gibi... esc2003 (mesaj) 13:51, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Var ama uyarı. İki tane hem de. Bkz: Özel:E-postaGönder/Esc2003
Vito Genovese 13:53, 31 Ağustos 2012 (UTC)
Çok dikkatsizim :( -- esc2003 (mesaj) 13:56, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Kategori:Sufi aziz ve azizeler hatalı bir kategori, üstelik ingilizcesi de hatalı. ünkü tasavvufta azizlik kavramı değil evliyalık kavramı vardır. şurdan da bakabilirsin. --Boyalikus (mesaj) 15:33, 31 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba bir ünlünün Vikipedia sayfasındaki fotoğrafı nasıl değiştirebiliriz, ya da kime değiştirmesini söyleyebiliriz acaba?Bu imzasız yazı [[Kullanıcı:|Kullanıcı:]] ([[Kullanıcı mesaj:|mesaj]]•katkılar) tarafından eklenmiştir.