Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2007/01

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

lisans hakkı[kaynağı değiştir]

merhabalar,

"itü endüstri Mühendisliği Kulübü" başlığında bir yazı yazmıştım ve bunun lisans sözleşmesi gereği silinmiş olduğunu gördüm. Ben İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. İTÜ EMK 15 yıllık geçmişi olan bir kulüptür. Tanıtım yazısının ve aktivitelerinin vikipedi ansiklopedisinde kullanılmasına yönetim kurulu izin vermiştir. Bu durumun düzeltilip sayfanın tekrar ansiklopediye eklenmesini talep ediyorum. Teşekkürler. İyi günler...

Şşt tertip, şafak kaç? Halin keyfin nicedir?

Vito Genovese 11:18, 2 Ocak 2007 (UTC)

Sağolasın, bayram tatilimi değerlendirmeye çalışıyorum ama evde kaldım yine:) Senin nasıl geçiyor zamanın --Ugur Basakmesaj 11:22, 2 Ocak 2007 (UTC)
Nolsun valla pineklemekle geçiyor şimdilerde. Rahat mısın bari, ne zamana rahatlıyorsun?--Vito Genovese 11:24, 2 Ocak 2007 (UTC)
Zor dönem bitti sayılır, 2 ay kadar teknik bilgilerle uğraşacaz gerisi ise henüz belli değil. Vikide olan biten nelerdir var mı ilginç gelişmeler --Ugur Basakmesaj 11:25, 2 Ocak 2007 (UTC)

Ekran görüntüsü[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Bu resme "Ekran görüntüsü olduğundan emin miyiz?" demişsin. Eğer kaynak bilgisi bile bulunmayan bu resmin ekran görüntüsü olduğundan eminsek diğerinden neden emin olmayalım?
Bir resmin ekran görüntüsü olabilmesi için tam olarak hangi özelliklere sahip olması gerekir? Sevgiler. --Dreamer 12:56, 2 Ocak 2007 (UTC)

Kardeş hakaretle ne alakası var dediklerimin. Kırma kelimesi hakaret mi? Sözlükte manası vardır.

  • Teşekkürler Vito, ben fonksiyonları kopyaladım da unutulmuş bir şey var mıdır acaba? Bu arada iyi yıllar ve iyi çalışmalar. :) --Mskyrider 09:27, 3 Ocak 2007 (UTC)


Şimdilik kullandıklarım çalışıyor. Kurala göre yeni kullanıcıların aklını karıştırmamak için silinebilir diyor. Dolayısıyla kötüye kullanılan IP'leri bulmak için kullanırken yeni kullanıcıları da şaşırtmayalım ? Sonuçta bu mesajlar geçerli olmuyor dinamik IP'ler için. Statikleri belirlemek için ise başka bir yöntem var mıdır?
  1. Var olmayan kullanıcıların kullanıcı sayfaları silinebilir. – Oturum açmamış kullanıcıların tartışma sayfaları, yazılmış mesajlar geçerli olmadığı zaman silinir. Böylece aynı IP adresiyle değişiklik yapan yeni kullanıcıların aklı karışmaz.

--Mskyrider 09:33, 3 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Anar204 adli kullanici Mimar Sinan maddesinin ic baglantilarini cikarmakta israr ediyor. Neden soruma cevap vermedi. Bir sey yapilabilir mi ? - Krkzn 09:51, 3 Ocak 2007 (UTC)

Alanyaspor Logosu[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito, Sallapatias Alanyaspor logosunu alırken benim sitemi kullanmış; çalışmıyor diye not düşmüşsün. Fakat sitem yahoonun koyduğu bir saat içerisinde belli data transferi aşınca geçiçi olarak(1 saat) kapanıyor. O yüzden 1 saat sonra açılacaktır tekrar. Sevgiler, saygılar----Serkansporfcmesaj 10:28, 3 Ocak 2007 (UTC)

Ben, normal Vikipedi'de düzenleme falan yaparken birden ekran büyüdü. Bunun sebebi nedir acaba? Bana yardımcı olabilir misiniz?

Saygılar, Sallapattias 3 Ocak 2007 13:03 (UTC+2)


MERHABA SANADA,AMA ŞAYET BENİM YAPTIĞIM VE ÖNEMLİ KONUDA OLAN BİR KONUNUN BAŞKA BİR KULLANICI TARAFINDAN SİLİNMESİNİ HİÇ HAZMEDEMİYORUM.BİLİYORUM KONUYU VANDALİZİME BAĞLIYOSUN AMA BUNUN İÇİNDE KISKANÇLIK SON DERECE ARTMIŞ BULUYORUM.¶

SAYGILARIMLA


KULLANICI:MERTCEZA

CTRL ve -'ye bastım ama tam bir şey çıkmadı ayrıca ekranın tamamı da büyük değildi.

Sallapattias 3 Ocak 2007 13:14 (UTC+2)

Yine olmadı[kaynağı değiştir]

CTRL ve -'ye aynı anda bastım hatta önce ağ bağlantısını kapatıp açtım sonra yeniden açtım ve hatta hatta bilgisayarı kapatıp yeniden açtım ama olmadı. Ayrıca CTRL ve - tuşlarına aynı anda ne zaman basacagımı da tam bilmiyorum. Yani butun internet pencerelerini kapattıktan sonra mı bu tuşlara aynı anda basacagım.

Çok sağolun[kaynağı değiştir]

Sorunuma yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, sorunum çözüldü.

Çok sağolun. Sallapattias 3 Ocak 2007 13:34 (UTC+2)

neden değiştirdim[kaynağı değiştir]

çünkü bilgisayarım onları worde atamıyor.Çok sıkıntı çekiyorum değiştirmek zorunda kadım lütfen ellemeyin.

vitom cenovalım, Sarıyar Barajı ve Keban Barajı barajında gözüme çarptı şablonlarda bir eğrilik var , ben çözemedim, tembel açıklamaya çalıştı ama mühendis dediğin herşeyi anlıyamıyor, bir el atabilirmisin?????Delamorenamesaj 15:27, 4 Ocak 2007 (UTC)

Vito pdf dosyaları Openoffice ile nasıl okunur, ne yapmak gerek? Açmıyor dosyaları, bilgin var mı?--Erdem Şenol 18:15, 4 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkür ettim Vito bi deneyim bakim, olursa ne ala olmazsa özgür yazılımdan taviz yok! Bill'e para kaptırmam.--Erdem Şenol 18:29, 4 Ocak 2007 (UTC)

arkadaşım burda Vandallık yapan Mskyrider ileti isimli yöneticidir. Ben Yonja isminde makale açıyorum, hiç bir oylamaya filan gerek duymadan siliyor, eğer engellenecekse Mskyrider ileti engellenmeli. --85.104.132.148 18:30, 4 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Vito. Şu resmin lisans durumunu düzeltebilir misin? --Dreamer 18:46, 4 Ocak 2007 (UTC)

Resim ad çakışması[kaynağı değiştir]

Vito, bir konuda yardımına ihtiyacım var. Resim:Signum2.png, commons:Image:Signum.png'den alınarak yüklenmiş. İşaret fonksiyonu maddesinde signum2 yerine signum yazayım öbürünü de sileyim dedim. Bir de ne göreyim: Resim:Signum.png adıyla bizim Vikipedi'de zaten bir resim var. Ama o da commonstaki ile aynı değil. Ne yapacağız şimdi? --Mskyrider ileti 19:20, 4 Ocak 2007 (UTC)

  • Aha, kullanılmayan resimler silinebiliyordu değil mi? Bu arada diğer mesele için de sağol. --Mskyrider ileti 19:35, 4 Ocak 2007 (UTC)

Vikipedi:Öğrenciler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, Tam olarak geri donmemis olsam da yakinda tekrar buralardayim. Bu arada dikkatimi cekti benim sayfamda Vikipedi:Öğrenciler diye bir kategori olusmus. Bunun acaba Universite Mezunu sablonu ile bir alakasi var midir? Sayet ben ogrenci degilim, ve yanlis bir sablon yonlendirmesi oldugunu dusunuyorum ne dersin?

Sagol Vito!Brecht
Peki diger duzeltmeler otomatik mi oluyor? Mesela benim adim hala ogrenciler listesinde ama universite mezunu vikipedistler kategorisi bos (?) Brecht
Haklisin. Bilgisayar programlama dilleri kendi icinde ucmus bir durum ya neyse.. Tesekkurler!

Merhaba. Kolay gelsin. Acemi olduğumdan öğrenmek için soruyorum. Bu resimlerin lisans durumları bir süre sonra mı belli oluyor? Yani lisans durumları belli olmadan kullanamıyoruz, birkaç gün bekliyoruz herhalde? Ayrıca "lisans durumu belli değil" demediklerinizi şimdiden kullanabilirim anlamında mı anlamam gerekiyor? Müsait olduğunuzda aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar kolay gelsin...--Düşünenadam 20:13, 4 Ocak 2007 (UTC)

Mürşide Ermumcu Anadolu Öğretmen Lisesi'ne İlişkin:[kaynağı değiştir]

Wikipedia'da bile bu lise hakkında bilgi varken (http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCr%C5%9Fide_Ermumcu_Anadolu_%C3%96%C4%9Fretmen_Lisesi) Türkçe Vikipedi'de, "yok silelim", "yok ansiklopedik değil", "bence kalsın" vb tarzı tartışılması gülünç değil mi? Makale geliştirilecektir.


(Hatta daha fazlası için: http://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCr%C5%9Fide_Ermumcu)

Teffoo 22:10, 4 Ocak 2007 (UTC)


Makale başlığı, İngilizce Wikipedia'da o iki satır açıklamasıyla durabiliyorken, Vikipedi'de ansiklopedikliği hakkında tartışılıyor. Sizin kalması doğrultusundaki oyunuzu gördüğüm için düşüncemi paylaşma ihtiyaacı hissettim. Bu tarz yaklaşımların Vikipedi'nin her alanda temel başvuru kaynağı olabilme yolunda şevk kırıcı girişimlere dönüşmesini engellemeyi amaçlayan "kalsın" oyunuz için teşekkürler. Teffoo 12:36, 5 Ocak 2007 (UTC)

hizli erisim eki[kaynağı değiştir]

Son degisiklikler baglantisina merak sardigimda, boyle bir seyin henuz yapilmamis olmasina sasirmistim. Ozellikler yapmayi tasarladigimdan da guzel. Verimi arttiracagi kesin, tesekkur ederim. Senin eserin mi ? - Krkzn 22:18, 5 Ocak 2007 (UTC)

selamlar. Bir hata yaptım ama düzeltemiyorum bir türlü.Zimbabve, Gweru, Midlands (Zimbabve) maddelerindeki kategori kısmında Zimbabve şablonları'nı silemiyorum. yardımcı olur musun?--mach 23:42, 5 Ocak 2007 (UTC)

Varaka bin Nevfel ve Noumenon hakkında!!![kaynağı değiştir]

Yöneticiler katagorisine baktığımda tesadüfen ingilizce bilen biri olarak siz gözüme çarptınız. Noumenon adlı kullanıcı benim hazırladığım Varaka bin Nevfel yazısını silmiş. ingilizce verdiğim kaynakta silinmiş...sonra kaynak belirtmem istenmiş.

[1]www.ebilgi.com adlı site benim yazdığım yazıyı vikipedi den alıp vikipedi ye kaynak göstermeden yazıyı almış sitesinde de şimdi kullanmaktadır. Benim vikide yazdığım yazıyı kaynak göstermeden sitesinde kullanan kişi şimdi o yazıyı hiç bir emek harcamadan ve kaynakta göstermeden sitesinde kullanmaktadır. Benim burada harcadığım vakit boşuna gidiyor. İngilizce verdiğim dış bağlatılar kaldırılıyor. sonra kaynak vermem isteniyor...bunların hepsi şaka gibi...Bu kadar haksızlık ve saygısızlık varsa vikipedi nin türkçe sayfasına bir daha herhangi bir katkıda bulunmam, ama bu durumu ingilizce sitede yöneticilere bildiririm, onlar gerekli ne yapılabiliyorsa yaparlar artık. --User:Astrolog


Birazdan maddeyle ilgilenip gerekli kaynakları bulmaya çalışıcam, eğer düzgün bir metin ortaya çıkarabilirsem sorunun çözüleceğini sanıyorum. Bundan sonrası için de soğukkanlılığını kaybetmemeni ve insanların iyi niyetinden şüphe etmemeni rica ediyorum.

Sevgiler

Vito Genovese 11:01, 6 Ocak 2007 (UTC)

yazmıştın ama Varaka bin Nevfel le ilgili bir gelişme görmüyorum.

Merhaba Vito. Bana gelen bir soruyu, cevabını bilmediğim için sana yazıyorum. Bu yeni kullanıcıya yardımcı olabilir misin? --Dreamer 10:50, 6 Ocak 2007 (UTC)

merhaba ben yeni üye oldum e posta adresimi doğrulamam gerekiyo ama mailimi gonderilen linki tılkadığımda Vikipedi'de bu isimde bir madde bulunmamaktadır.bu hata çıkıyor ne yapmam lazım?? feronia 23:49, 5 Ocak 2007 (UTC)

güneş oldun ama bu arkadaş gölgede kalmış[kaynağı değiştir]

sevgili vito, programınıza canlı bağlanamadığım için özür dileyerekten bir arkadaşımın kullanıcı:Zeppelin mesajını iletmek istedim: "Resimlerde telif hakki mevzuu [değiştir]Merhaba. Fritz Leonhardt basligina (veya maddesine mi demeliyim?) eklemek istedigim bir kac resim var, commons a yukleyeyim dedim ama yuklemek istedigim resimlerin telif haklari hususunda bilgim yok. Resimleri ben cekmedim tabii, degisik web sitelerinden indirdim. Web siteleri public source sayilir diye bir iddia olabilir mi? Olamaz sanki. E ne olacak simdi? Tesekkurler Zeppelin 12:11, 6 Ocak 2007 (UTC)Zeppelin"

ben biraz yönlendirmeye çalıştım ama sizi de işaret ederekten, yeterli olmas da size gelirse "yakınımdır" ilgileniniz.

bu arada kardeşim "hsjhgjs" yazan adam da deneme yapmış olmakla beraber "vay burası süpermiş lan" diye madde açan adam da anlamsız yazmış olmuyormu, sorguluyorum yorumluyorum benim algım bu kadar algılıyor, aslında demin aklıma geldi ulan hangisi deneme hangisi anlamsız demişti vito diye ama idare et işte. her yol romaya çıkmıyor mu zate :) Delamorenamesaj 12:24, 6 Ocak 2007 (UTC)

şimdi
  1. nal toplamıyorum görevim neticesinde bana verilen mahalde sondeğişiklikleri takip ediyorum size algıda yanılsama teşhisi koydum
  2. benim mesajım 12:15, 6 Ocak 2007 (UTC) senin mesajın:Sen bana sormadan ben sana sorayım: Nerde resimler, link? Vito Genovese 12:16', 6 Ocak 2007 (UTC) dolayısıyla nal toplayan sizsiniz. diğer yandan engellenen anonimi bulmaya üşendim (tembelden bulaştı bana bu tembellik)
  3. burdan alınan ders optik algıları bozulan gözlüklerinizi diş hekimine göstermeniz.
  4. sen ilk önce ismini değiştir ismin insanları mafyacılığa itiyor deliyürek misin polat alemdarmısın anlamadım vallahaa.
  5. baaaak bana oligopedi yapmaaa, serde anarşistlik var bombalarım vallaha (unabomber hocamdı) :P
  6. sen bana g1 yaparsan ben de sana g2 yaparım (etme bulma dünyası yada nihanın değişiyle etki tepki) ortamı germeden sen romaya kuzeyden gir ben güneyden gireyim uhehueuhuheDelamorenamesaj 12:41, 6 Ocak 2007 (UTC)

+ Kullanıcı mesaj:81.214.71.91 mesajını tuttum bunun kısa yolu ne + filancanın kazanacaaa nefreti paylaşaraktan telifihlal kullanıyorum bilgine :P Delamorenamesaj 12:46, 6 Ocak 2007 (UTC)

Fritz Leonhardt - Resim linkleri[kaynağı değiştir]

http://en.structurae.de/persons/data/index.cfm?ID=d000028
http://www.bernd-nebel.de/bruecken/2_pioniere/leonhardt/leonhardt.html

Aslina bakarsan bu linkler ayni zamanda dis baglanti diye ekledigim linkler. Yani meraklisi tiklayip gorebilir, ama bir iki aciklayici resim olmadan baslik yetersiz kaliyor diye dusundum. Bi de caylagiz ya, bir enayilige sebep olmayayim dedim. Tesekkurler. Zeppelin 12:36, 6 Ocak 2007 (UTC)

bu madde de telif ihlali var gibi geldiydi ama acaba o ansiklopedi de bizimki gibi mi? bi bakarmısın link geçmişteDelamorenamesaj 13:35, 6 Ocak 2007 (UTC)

hehe onu anladım da, hani bizden bilgi çekmek serbest ya acaba ordan bilgi çekmekte serbest mi kine?Delamorenamesaj 14:24, 6 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Vito Genovese[kaynağı değiştir]

Öncelikle yazmış olduğun mesajı aldım ve durumun gayet açık bir şekilde sizin tarafınızdan anlaşılıp bana çok dügün bir dille açıklanmasından çok memnunluk duyduğumu itiraf etmeliyim. Varaka bin Nevfel hakkında yazılanlar sizin tarafınızdan toparlanıp, wikipedi'ye aktarılırsa çok memnun olurum. Dış kaynaklar Muhammed in Varaka bin Nevfel tarafından yetiştirildiğini göstermekte, bunu ülkemizin en değerli tarihçisi Enver Behnan Şapolyo Peygamberler Tarihi isimli kitabında işlemişti. 24 yıl önce okumuş olduğum bu bilginin şimdi ingilizce kaynaklardan görüyor olmam,Enver Behnan Şapolyo'nun yazısının doğruluğunu göstermekte. Bu konuyla ilgili arapça wiki'dede yazılmış bir bilgi var, ancak ben arapça dilini bilmediğim için anlıyamıyorum. Eğer arapça bilen biri o yazıyı okuyup bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.

El-Ezher üniversitesinden mezun 56 yaşındaki bir beyle konuştuğumda, bana Muhammed'in okuma yazması olduğunu, zaten aksinin mümkün olamıyacağını anlatmıştı. Ancak Ükemizde bu bilgiler halk tarafından çok az bilinmekte ve yanlış bilinmektedir. Benim istediğim şey ise doğru bilgilerin bu ansiklopediye aktarılmasıdır.

Bu arada senin kullanıcı sayfana baktım, Doğum tarihin olarak 13 Temmuz 1913 olarak yazmışsın? Bunun bir doğruluğu varmı? yoksa espiri amaçlımı yazdın onu merak ettim :). Tekrar bana yazdığın mesaj için teşekkür ederim, konunun anlaşılmasından dolayı mutlu oldum.

Sevgiler

Kullanıcı:Astrolog

internet oyunları bölümüne madde açmak istiyorum.bunu nasıl yapabilirim

Türker 34

VP:HS ye çalışırız bir ara, dert etme...şimdilik yeni düzene alışmaya çalışıyorum. Bu soruyu Delamorena'ya da yönelttim, ancak kendisi sana sormamı tavsiye etti. Renk modelleri adlı kategoriyi renk uzayları olarak değiştirmek istiyorum. Yalnız ad değiştir seçeneği göremedim. Mümkün mü değil yoksa yöneticilere mi özel ? - Krkzn 16:36, 6 Ocak 2007 (UTC)

Anlaşıldı. O zaman bunu üstleniyorum, nasıl olsa kategoride ancak üç madde var. Teşekkürler. - Krkzn 22:20, 6 Ocak 2007 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Abdullah Gegiç ve Ali Şen resimlerinin kaynağı www.zaman.com.tr'dir....

Vandalizm değil[kaynağı değiştir]

yerbilimleri.com açık kaynak felsefesini benimseyen bir site ve site geçici bir süre bakımda, yakında da site tekrar yayına girecek (host değişikliği vs.) o zaman vandalizm olup olmadığı kararını size bırakıyorum.

Tekrar ele geçirilen yazılar, makaleler vs. bir kısmı ve devam eden çalışmalar var. YerBilimleri Beta

İyi çalışmalar.

Merhaba... kolay gelsin. "düşünenadam" sayfam açıldığı halde "son değişiklikler" sayfasına giremiyorum bugün... Oysa düşünenadam adını almadan herhangi bir IP ile girdiğimde "son değişiklikler" sayfası açılıyor. Bu geçici bir arıza mı? Ne yapılabilir? kolay gelsin --Düşünenadam 12:59, 7 Ocak 2007 (UTC)

uyari icin tsk[kaynağı değiştir]

uyelik adimi degistim.. tsk ederim bilgilendirdiginiz icin. sistem kabul edince sorun olmayacagini dusunmustum..iyi calismalar.

Merhaba ..yani "son değişiklikler"i oturum açtığım takdirde izleyemiyorum, "son değişiklikler"e tıkladığımda şu yazı çıkıyor mesela: ERROR The requested URL could not be retrieved


While trying to retrieve the URL: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Recentchanges

The following error was encountered:

Zero Sized Reply Squid did not receive any data for this request.

Your cache administrator is nobody.


Generated Sun, 07 Jan 2007 13:06:35 GMT by sq26.wikimedia.org (squid/2.6.STABLE5)

Oysa,oturum açmazsam "son değişiklikleri izleyebiliyorum.Kolay gelsin --Düşünenadam 13:10, 7 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba ..yani "son değişiklikler"i oturum açtığım takdirde izleyemiyorum, "son değişiklikler"e tıkladığımda şu yazı çıkıyor mesela: ERROR The requested URL could not be retrieved


While trying to retrieve the URL: http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Recentchanges

The following error was encountered:

Zero Sized Reply Squid did not receive any data for this request.

Your cache administrator is nobody.


Generated Sun, 07 Jan 2007 13:06:35 GMT by sq26.wikimedia.org (squid/2.6.STABLE5)

Oysa,oturum açmazsam "son değişiklikleri izleyebiliyorum.Aynı sorun size mesaj gönderirken de yaşanıyor. Modem değiştirmem bir işe yaramıyor.Kolay gelsin --Düşünenadam 13:12, 7 Ocak 2007 (UTC)

Dünya'nın en zenginleri[kaynağı değiştir]

Vito "Dünya'nın en zenginleri" diye bir madde vardı senin sildiğin. Telifliydi ama hazır wiki kodu vardı epey. Üzerinde çalışıp adam ederim ben onu; geri getirir misin? denisutku *:!? 14:27, 7 Ocak 2007

Vito selam,

Uzun bir ara oldu bayram, yılbaşı dedik yeni döndüm istanbul'a. Nasıl geçti? Sen de dinlenmişsindir umarım. Bu arada seçkin resimle oynaşmışsınız, benim yapabileceğim bir şey var mı? Doğrulanabilirlik de çokça bitmişti, rütüşlerin yapılması gerek. You will easily pick up the points i doubted, hepsini ingilizce bıraktım. Senden ses çıkmayınca tembelin daha önce yapmamı istediği notability sayfasına başlamıştım tatilden önce. Bu hafta onu kabaca bitirmeyi umuyorum. Lets catch up when you have the time.

Nilolina 17:42, 7 Ocak 2007 (UTC)

Selamlar, Hucurat suresi sayfasını ben başlatmıştım. Halbuki sure ile ilgili bilgi "Hucurad suresi" maddesinde verilmiş. Dolayısıyla benim başlattığım sayfanın silinmesi lazım. Ancak surenin adının doğru yazılışı "Hucurat". Yani Hucurad'ın da adının Hucurat olarak düzelmesi gerekiyor. sympetrum 19:49, 7 Ocak 2007 (UTC)

The shawshank redemption[kaynağı değiştir]

merhaba vito genovese. ben kısmen yeni katılanlardanım vikipediye. iki şey soracak ve yardım isteyecektim sizden. birincisi the shawshank redemption hakkında bir anlam ayrım sayfası yapmaya çalıştım kendimce ama sanırım silinmiş. nerede yanlış yaptığımı anlamadım. ikincisi vito genovese diye aratınca italyan mafya lideri çıkıyor. mesela aynı isimli kullanıcı durumlarında kullanıcının sayfasına nasıl ulaşmaktayız? teşekkür ederim. --mahir nejat 20:36, 7 Ocak 2007 (UTC)

Vahid Halilhodziç resmi niye kullanılmıyor?[kaynağı değiştir]

Sayın vito genovese, Trabzonspor'un eski teknik direktörü Vahid Halilhodziç'in resimini yüklememe rağmen hala kayıtlı olmadığını gördüm. İlgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar...Ukic 72

Sevgili Vito, bu işlerin kurdu olduğundan sana danişmak istedim. Kullanıcı sayfamdaki katkılarım linki benim 2006 senesinde kaldı. Yeni yıldaki katkılarımın istatistiği neden görünmüyor olabilir? --Atacameñoileti 22:04, 7 Ocak 2007 (UTC)

  • Pardon, yukardaki mesaji dikkate alma, ocak ayı varmış benim gözümden kaçmış. Pardon--Atacameñoileti 22:05, 7 Ocak 2007 (UTC)

Selam, Ensest maddesine bir göz atabilir misin? Bağlantılar kısmında adult bir siteye link verilmiş, sanırım ensest erotik hikayeler var :) (şöyle bir baktım sadece ordan biliyorum). Bir sakınca var mı yok mu bilemedim seni bilgilendirmek en iyisi diye düşündüm. --Alperarslan 00:18, 8 Ocak 2007 (UTC)

Vikipedide sakincali sitelere baglanti vermek yasak, bildigim kadariyla. --Erdall 05:02, 8 Ocak 2007 (UTC)
Ensest maddesindeki dış bağlantı konusu gibi porno oyuncularda da adult bağlantılar var. Bu konuda da bir şey yapılamaz mı?--Atacameñoileti 10:03, 8 Ocak 2007 (UTC)

Selam Vito, benim Monobook'u tekrar silebilirmisin? Kolaylık yapmaktan daha çok işimi engelliyor. Monobook'u çalıştırdığımdan beri birsürü diğer fonksiyonlar alt üst oldu. Kullanıcı:Erdall/monobook.js (son iki harfi neydi unuttum. "Ms" degilmiydi? Neyse sen bilirsin muhakkak.) Teşekkürler ve selamlar --Erdall 05:02, 8 Ocak 2007 (UTC)

Vito, sürekli spam giren bir IP'yi hangi maddeden engelleyebilirsin? --Mskyrider ileti 10:15, 8 Ocak 2007 (UTC)

Bosna-Hersek maddesine bir süredir IP adreslerinden saldırı var. Maddeyi geçici olarak IP adreslerine kapatmak mümkün mü? Böyle durumlarda gelecekte senden ricada bulunmak dışında yapabileceğim bir şey var mı? Teşekkürler. Yeni yılın kutlu olsun. ---Vikiyazar 14:26, 8 Ocak 2007 (UTC)

Maddeleri koruma politika konusunda aydınlattığın için teşekkürler. ---Vikiyazar 15:03, 8 Ocak 2007 (UTC)
Haklısın, belki dediğin gibi biraz acele ettim. Biraz daha beklemeli. 1 Ocak'ta bir IP numarası maddeye ansiklopedik olmayan "Boşnaklar eziliyorlar, onlara çok kötü davranılıyor vs." gibi eklemeler yaptı. Aslında bunlar benim de büyük oranda doğruluğuna inandığım şeyler ama kaynak verilmemiş, miktarı ansiklopedik bilgilerin yanında çok fazla kalıyor ve sonuç olarak benim ya da senin neye inandığımız önemli değil. Önemli olan bir ansiklopediye yaraşan, yorum niteliği taşımayan bilgilerin konması. Bazı arkadaşlar bunu anlayamıyorlar. Ben ve diğer arkadaşlar bu yorumları sildikten sonra o kişinin hırçınlaştığı ve küfür vs. eklediğini sanıyorum. Tabii IP adreslerinin aynı kullanıcıya ait olup olmadığını bilmiyorum ama aynı kişi olduğundan kuşkulanıyorum. Her neyse, teşekkürler. ---Vikiyazar 15:14, 8 Ocak 2007 (UTC)


İnternet Oyunları 2

İnternet oyunlarına yeni gördüğüm ve çok beğendiğim bir oyun ekleyeceğim.Ama madde açamıyorum. Nasıl madde açabilirim? Teşekkürler Türker34

Seçkin resim[kaynağı değiştir]

Selam Vito, Kullanıcı:Nilolina/Seçkin resim nedir? sayfası ellerinden öper, hatırlatırım. -Tembelejderha 16:57, 8 Ocak 2007 (UTC)

Abi Sagorap.com kaliteli bir site, Turkrap.be'yi sadece forumdan ibaret olduğu için ben çıkardım ama Sagoparap'e bilerek dokunmadım.

Bu siteyle ilgili derdim maddenin en tepesine eklenmek istenmesiydi, yoksa dış bağlantılare eklenmesinde sorun yok bence. Zira adamın resmi sitesi yok, bu site de var olanlar içinde en kalitelisi. Katılımcılarının tavırları yüzünden siteyi yok saymayalım :)

Vito Genovese 17:17, 8 Ocak 2007 (UTC)

Peki madem öyle kalsın.. Benim reklam yüzünden şeyetmiştim tahmin ettiğin gibi, ama bilgi açısından iyiyse ok derim tabii. -Tembelejderha 17:21, 8 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Çok teşekkürler saol

Türker34

Kullanilmayan resimlerin silinmesi[kaynağı değiştir]

VP:HS Resimler maddesinde doğru belirtildiği halde kullanılmayan resimler silinir. diye bir kural var. Devaminda 'Serbest bir lisans veya kamu malı kapsamında olmayan telif hakkı saklı (adil kullanım vb.) resimler, herhangi bir maddede kullanılmadığı takdirde 7 gün içerisinde silinebilir.' diyor. Bu durum, serbest lisansi olan resimlere ne sekilde uygulaniyor? bir suru cektigim resmi yuklemeyi dusunuyorum; gerektikce kullanilsin diye. Ters bir durum olussun istemem. Tesekkurler, Citrat 20:35, 8 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Citrat emmi,

Refere ettiğin kural sadece özgür lisanslı olmayan (yani adil kullanım) resimleri için geçerli. Kendi çektiğin resimler bu nedenle silinemez yani.

Ama madem kendin çektin ve zamanla kullanılsın istiyorsun, Commons'a yüklersen daha bir hayır duası alırsın.

Sevgiler

Vito Genovese 22:10, 8 Ocak 2007 (UTC)

Ben bir yuklemeye baslayim da hayirli olur mu olmaz mi sen karar verirsin. Sanmiyorum ki commons Turkiye ile ilgili resimleri tutmak istesin kendinde ama tabii begendiklerini direk alip yuklemekte serbestsin.
Ben simdilik bu resimleri yukleyim de ileride belki daha iyileri cekilebilir; o zamana kadar resim zenginligimizi artiralim istiyorum; belki bu vesile ile fotografciligi da ozendiririz.
Yorumlarini beklerim; ilgili maddelere de dagitmama yardim edersen sevinirim. Saygilar, Citrat 22:28, 8 Ocak 2007 (UTC)
Yar şuna bir lisans! Ne uygun olur buna? Citrat 13:26, 12 Ocak 2007 (UTC)
  • Aha sana subaşı, iliştir uygun yerlere:

Resim:Koy Cesmesi 1.jpg, Resim:Koy Cesmesi 2a.jpg, Resim:Koy Cesmesi 2b.jpg

Citrat 13:46, 12 Ocak 2007 (UTC)


  • Selam Vito, ben bir değişikliği geri alınca neden özet satırı ingilizce çıkıyor? Geleceğe dönüş falan filan sizler nasıl yazıyorsunuz. Otomatik olarak olduğunu biliyorum ama nasıl??????--Atacameñoileti 22:48, 8 Ocak 2007 (UTC)
Farklara bakarken son sürümünde geri ala tıklayarak. Ya da getirmek istediğim sürümün üstüne tıklayarak--Atacameñoileti 07:31, 9 Ocak 2007 (UTC)
Sağol doktor, bu iyi geldi. Almanların tabiri ile Sen bir Hazinesin:-)--Atacameñoileti 08:19, 9 Ocak 2007 (UTC)
Doktor. Hangi mavi linkin üstüne gelsem pencere açılıyor,Dolaşırken sürekli mausu kenara çekip pencereyi kapatmak zorunda kalıyorum. Ayrıca commonstan resim isimlerini kopyala yapıştır yapamaz oldum. Diğer dillerde çalıştığımda böyle bir sorun yok mesela.Bu yan etkilerden beni kurtarabilir misin? Sana çok yük olduysam kusura bakma--Atacameñoileti 15:21, 9 Ocak 2007 (UTC)

Selam, öncelikle sürekli sena birşeyler soruyum umarım rahatsız olmuyorsundur. Rus gelin adlı maddeye bir bakabilirmisin? çok reklam kokuyor ve ansiklopedik olup olmadığını bilemedim.

Sevgiler --Alperarslan 22:51, 8 Ocak 2007 (UTC)


Ansiklopedik olmak nasıl birşey[kaynağı değiştir]

Sayın Vito Genovese, ünlü boşnaklar katgorisine bir ismi eklememe rağmen sürekli birileri tarafından bu kişi siliniyor. Sebebi olarak ta 'ansiklopedik değil' deniliyor. Ansiklopedik olmanın kriterler nedir? Daha doğrusu birinin ünlü boşnak olup olmadığını nasıl anlayabiliyorlar? Bunun kriterleri var mı? Örneğin Türkiye'nin en çok satan günlük gazetesinde muhabirlik yapan biri bu kriterlere girer mi? Yani hergün 600 bin kişi tarafından haberleri okunan bir basın mensubu neden bu kategoriye dahil olamıyor? İlla bir dizi veya sinema filminde mi rol alması gerekir? Bununla ilgili sizden bilgi ve yardım rica ediyorum. Saygılar....Ukic72

Vito hayırlı olsun derim yönetici olmuşsun ki 1-2 aydır yoktum ortalarda. pek sevindim pek mutlu oldum. geçen seferde desteklemiştim ama kısmet bugünlere imiş. ;) pek şükela derim, kolay gelsin derim... Burak Onurluileti 21:46, 9 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba.. 10 Ocak 2007 09:18'de 84.73.49.142 tarafından "Demokratik Toplum Hareketi" maddesinin tartışma sayfasına eklenen içerik farklı bir amaçla eklenmiş gibi duruyor,bir bakar mısınız?--Düşünenadam 09:43, 10 Ocak 2007 (UTC)

merhaba vito genovese. magnezyum tartışma maddesinde kayıtlı olmayan bir kullanıcının verdiği bilgileri silerek maddeye taşıdım. bu vikipedi kuralları içerisinde mi? sanırım kendisi de yanlışlıkla tartışmaya yazmıştı. teşekkürler. --mahir nejat 10:08, 10 Ocak 2007 (UTC)

Telif Hakkı[kaynağı değiştir]

merhaba, ben Ertugrul Kara, IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu Yönetim Kurulu üyesiyim. Vikipedi'ye dün öğrenci kolumuz ile ilgili tanıtımı(bilgiyi) eklemiştim. Ama şu an silinmiş gözüküyor. Bunun nedenini tam olarak anlamadım. Orada yazılan bilgiler tamamen objektiftir(tarihçe,etkinlikler,başarılar,projeler vb..)gerçektir, dolayısıyla değiştirilemez. Telif hakları da takdir edersiniz ki IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu'na aittir. Ve bu ansiklopediye eklenmesi de IEEE ODTÜ Yönetim Kurulu kararıdır. Bütün bunları göz önünde bulundurarak "IEEE ODTÜ Öğrenci Kolu" ile ilgili bilginin tekrar ansiklopediye eklenmesini talep ediyorum. teşekkürler, kolayliklar.. Ertugrulkr 20:26, 10 Ocak 2007 (UTC)

Taşçı Harbi hakkında[kaynağı değiştir]

Bu maddenin ansiklopedik bir maddeden çok, romanın belirli bir bölümünün kopyalanmışı hissi uyandırdı içimde. Anlatım tamamen -di li geçmiş zaman...birde siz ilgilenirseniz iyi olur--ddenkel 00:40, 11 Ocak 2007 (UTC)

Yönetici terimi[kaynağı değiştir]

Tabloyu daha bitirmedim. Yarın devam edeciğim. İnsanlar görüşlerini ilgili sorunun sütünunda, altına yazacaklar. --Dbl2010 08:03, 11 Ocak 2007 (UTC)

Anladığım kadayrıyla Viki görevlisisiniz. Bir sorum vardı:

Tutunma Kaybı, Türk Havacılık terminolojisindeki Stall yerine kullanılmaya başlanalı epey oluyor .Ben de Stall maddesini Türkçe olarak "Tutunma Kaybı" başlığıyla ekledim. Yalnız, Stall yazıldığında da aynı başlığa ulaşılmasımı mümkün kılabiliyor muyuz merak ettim.

İyi çalışmalar

Savaş Dinçel Telif Hakkında[kaynağı değiştir]

http://www.sevdacicegi.tv/img/cast/45.jpg bu resmi eklemek istiyorum. Acaba hangi telif uyar sizce bu resime. Şimdiden teşekkürler.----nasiratamesaj 19:13, 11 Ocak 2007 (UTC)

Seçkin maddeler[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Seçkin madde meselesi için ellerine sağlık. Gerçekten çok güzel bir iş olacak. Neyse hayırlı olsun diyelim. İlk seçkin madde adayını ben ekleyebilirmiyim?--Absarileti 14:48, 12 Ocak 2007 (UTC)

Neyse 10 gün daha sabrederim.--Absarileti 14:52, 12 Ocak 2007 (UTC)

İstekleri bitmeyen adam[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito, ben bir resmi yanlış etiketle yüklememem ve senin de bu etiketi değiştirme zahmetine girmemen için, rica etsem şu sayfadaki resimleri uygun etiketle yükleyerek bemim proje sayfama koyman mümkün mü?. saygılar.--Atacameñoileti 14:59, 12 Ocak 2007 (UTC)

Vatan bekletilmez ![kaynağı değiştir]

Sevgili Metal Militia,

Uzun zamandır üzerinde çalıştığım Seçkin İçerik sistemini sonunda bitirdim. Köy Çeşmesi'nde de konuyla ilgili bir tartışma da başlattım, konuyla ilgili detaylı bilgiyi ordan edinebilirsin.

Bu sistemin işleyişinden sorumlu olan bir kullanıcıya ihtiyaç duyuyoruz yalnız. Seçkin içerik sorumlusu ünvanlı bu kullanıcı; seçkin madde, liste ve resimlere statülerini vermekle ve bu sayfaların ana sayfada sorunsuz görüntülenmelerini (henüz tartışma aşamasında, ancak kabul edilir sanıyorum) sağlamakla sorumlu olacak. Görevin özünde tartışmalarda konsensus oluşup oluşmadığını belirlemek yatıyor, bunun için de kullanıcıların belirttiği destek veya köstek gerekçelerinin gerçekçi olup olmadığına karar verilmesi ve kişisel oy verilmesi veya mantıksız gerekçeler sunulması durumunda söz konusu oyların gözardı edilmesi de gerekiyor.

Söz konusu görev için senin adın geçti içimden ve seni bu göreve aday gösterdim. Vikipedi:Fikir birliği sayfasının da yaratıcısı olarak bu sorumluluğun altından kusursuz bir biçimde kalkabileceğine inancım tam.

Çok fazla teknik ayrıntı mevcut. Ancak genel olarak kendi kendini güncelleyen bir sistem oluştuğunu söyleyebilirim. Oylamaları karara bağlamak ve maddeye itiraz eden kullanıcıların eleştirdiği yönler düzeltildiğinde ilgili kullanıcıyı dürtmek gibi görevlerin yanında, ana sayfaya konacak sayfaları uygun bir şekilde alt sayfalar olarak düzenlemek de görevleri arasında Seçkin İçerik Sorumlusu'nun.

Umarım bu yorucu olması muhtemel görevi kabul edersin. Kabul etmen durumunda daha detaylı teknik bilgi veririm elbette, şimdilik sadece görevi kabul etmeni ve sistemin gelişmesine yönelik önerilerini toplulukla paylaşmanı dileyebiliyorum.

Sevgiler ve saygılar

Vito Genovese 14:58, 12 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Vito, öncelikle çok teşekkür ederim, böylesine hassas bir hakemlik (?) görevine beni layık gördüğün için. Soru işareti koydum, çünkü yanlış anlamadıysam bu, o tarz bir görev. Son bir saat içerisinde birsürü kategori açtığını farkettim. Önce bunları ve ilgili diğer sayfaları okuyup, güzelce bir özümseyip, herbirini ilgili beyin damarlarıma yollamak, bencileyin yaşlı bir bünye için bir hayli zor olacak ama neyse artık, o kısmı halledilir işin, dediğin gibi Vatan hizmet bekliyor madem :)... Evet, Vikipedi topluluğu da beni bu görev için uygun görürse, kabul ederim seve seve... Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia 15:30, 12 Ocak 2007 (UTC)

Kayseri Kalesi Fotoğraflar[kaynağı değiştir]

Kayseri kalesine ait eski fotoğraflar kesinlikle Vikipedi' ye uygundur. Yeni fotoğraflar ise kamu kullanımı için Kayseri Valiliği'nin veya büyükşehir belediyesinin sitesinde bulunmaktadır. Hpeisinin url sini temin edebileceğimi sanmıyorum. Fotoğrafları bir arkadaş temin etti internetten. Onunla beraber yükledik. Yani bu resimlerin hiçbir telif sorunu yoktur Vito. Uyardığın için teşekkürler.----nasiratamesaj 19:52, 12 Ocak 2007 (UTC)

  • Hayret resim telif etiketleri sayfasında {{KM}} lisansının ABD için olduğuna dair hiç bir şey yok. ABD kamu lisansının {{PD-US}} olduğu yazıyor orada. Yeni resimleri silmek gerekiyorsa gereğini yapabilirsin. Sanırım eski fotoğraflar için bir sorun yok. ----nasiratamesaj 20:05, 12 Ocak 2007 (UTC)

Tarihi fotoğraflar eski olduğu için tüm kamunundur. Bu resmi yayınlamak için başkaları da bir sitede yayınladıysa o sitenin url sini vermek ne kadar mantıklı.Fotoğraların url' lerini bilmiyorum araştırıp bulduğumda gerekeni yaparım.----nasiratamesaj 20:18, 12 Ocak 2007 (UTC)

ansiklopediklik[kaynağı değiştir]

fyi, notability çevirisine Kullanıcı:Nilolina/Ansiklopediklik sayfasından ulaşabilirsin. Nilolina 22:19, 12 Ocak 2007 (UTC)

var ya bir abidik gubidik geldi bu isim sesli söylemeye çalışsana "ansiklopediklik" diye Nilolina 22:27, 12 Ocak 2007 (UTC)
ben bu şekil devam edeyim, bu haftasonu çoğunluk bitiririm diyorum. haber veririm sana sonrasında bakarız. senin şimdi başın kalabalıktır :) nasıl gidiyor? Nilolina 22:31, 12 Ocak 2007 (UTC)
haftaiçi artık çalıştığım için anca haftasonlarına kalıyor ne yapalım :) bu hafta evden de uzaktayım, daha çok zaman ayırabilmeyi umuyorum ama senin de dediğin gibi hafiften kazık bu konu, özellikle de muğlak olduğu için. elimden geldiğince yapıyorum zaten sen de biliyorsun artık iyi bir düzen oturttuk. Hazırlayın yeni konuyu gümbür gümbür geliyorummmmm :D Nilolina 22:47, 12 Ocak 2007 (UTC)

Alevilik Dış Bağlantıları[kaynağı değiştir]

Daha önce sizin tarafınızdan müdahale edilen Alevilik dış bağlantılarına gene müdahale edildiğini gördüm. Neden olduğunu bilmediğim bir sebepten dolayı bu seferde farklı bir isim altında, daha farklı bir siteye link verilmeye çalışılıyor. Sitenin adı muhafaza edilip farklı bir siteye link veriliyor. Ben gördüklerimi eski haline getirdim. Fakat bilginiz olsun. Eğer daha önceki tartışmalara benzerse paradoksa giriyor.

Yapılan değişikliğe örnek olarak Bektaşilik maddesindeki değişikliğin linkini veriyorum: http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Bekta%C5%9Filik&diff=1017971&oldid=1003135

Kolay gelsin, sevgiler.

--Yurekcagrisi 06:00, 13 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı:Saidferid=Kibele'nin kıçındaki oklava yine iş başında. - Krkzn 10:58, 13 Ocak 2007 (UTC)

Şu resim sorunu oluşturur mu?[kaynağı değiştir]

Bilal Ergün maddesine http://www.sarioglan.bel.tr/giris.asp?kanal=shaberler bu sayfadaki resmi eklemek istiyorum. Eklemeden sormak istedim. Telif sorunu oluşturur mu? Sitede herhangi bir telif belirtilmemiş. Eklenebilirse hangi etiketi kullanmak gerekir. Teşekürler. ----nasiratamesaj 12:15, 13 Ocak 2007 (UTC)

Kategori adlandırma[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Kategori:Türkiye coğrafyası'nı düzenlerken bir yerde takıldım. İsim olarak Kategori:Türkiye'nin mağaraları mı daha uygun olur, yoksa Kategori:Türkiye'deki mağaralar mı? --Dreamer 13:48, 13 Ocak 2007 (UTC)

Şimdi, Kategori:Türkiye coğrafyasında Türkiye'nin mağaraları diye iki kategori oluştu. Kategori:Türkiye'nin Mağaraları'nı ben açmışım. Türkiye'nin mağaraları olduğu için özel isim sayılacağını düşünmüştüm. Bu durumda ne yapalım. Eğer doğrusu Türkiye'nin mağaraları ise, Türkiye'nin Mağaraları kategorisindeki maddeleri aktarmayı ve bu kategorinin silinmesini üstlenirim. --Makedon 14:38, 13 Ocak 2007 (UTC)
Sağol Vito, ben hallederim hemen. --Makedon 21:47, 13 Ocak 2007 (UTC)

Türkmence Vikipedi[kaynağı değiştir]

Vito merhaba,

Türkmence Vikipedi'nin Ana Sayfası üzerine bizimkinden faydalanarak çalışıyordum. Kardeş Projeler şablonunu oluşturdum fakat resimler çıkmıyor. Gördüğüm kadarı ile bir sorun yok. Bizin aktif yöneticilere sorayım dedim ve seni gördüm. Bir bakabilirmisin.--Absarileti 14:30, 13 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler. İyi çalışmalar.--Absarileti 14:42, 13 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese, o fonksiyonları eklemeniz iyi olmuş teşekkürler. Soracağım birkaç soru vardı bu fonksiyonlarla ilgili ama, belki de bu soruların yanıtını belki kendim de bulabilirim, önce bir inceleyeyim diye düşünüyorum. Tekrar sağ olun, galiba artık vandalizme karşı daha hızlı yanıt verebileceğim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar.--Düşünenadam 18:38, 13 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Vito, Öncelikle bu kadar yoğun bir şekilde burada nasıl çalışıyorsun merak ettim. Çok zaman almıyor mu. Birde gerçekten 1913 doğumlu değilsin sanırım? Vito gerçek adın mı? iyi çalışmalar.--Kullanıcı:Yasininceler 18:38, 14 Ocak 2007 (UTC)

Telif hakkı[kaynağı değiştir]

Selam.Telif hakkıyla ilgili bir sorum olacaktı.Ödev sitelerinden yapıştırılanlar telif hakkı ihlaline giriyor mu?Örneğin Çocuk ve Müzik maddesi.Şablon koymakta kararsız kaldığım için soruyorum.iyi çalışmalar--mach 04:57, 14 Ocak 2007 (UTC)

Fakat ödev sitelerindeki içerikleri görebilmek için ücretli üyelik gerekiyor.Google aramalarında cümlelerin birebirleri çıkıyor.Bu durumda telif ihlali olduğu kanıtını gösteremiyoruz.--mach 17:35, 14 Ocak 2007 (UTC)

Tamam bundna sonra bu söylediklerine göre hareket ederim.Teşekkürler.--mach 17:50, 14 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Danbury ile son iki gündür gökadaları/galaksileri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Şablonlarımız falan hazırlandı ve NGC dizinine daldık. Konuyla ne kadar alakalısın bilmiyorum ama bu dizin 8000 e yakın gökcismi içeriyor ve en yakın rakibimiz ukrayna tarafından hepsi eklenmiş durumda (neredeyse toplam maddelerinin %20 si)..aynı çekilde ruslar ve polonyalılar tarafından da. Olayın ince tarafı şu: bu maddelerin ezici coğunluğu (7000 e yakını) sadece bir bilgi kutusundan ibaret. Yani sayfalarını tarayıp pekala otomatiğe bağlanabilir. Sorum, bu tür bir işi veya yaklaşığını yapabilecek herhangi bir bot var mı? - Krkzn 11:53, 14 Ocak 2007 (UTC)

Anlaşıldı. Etik açıdan sözünü ettiğin oylama sonucuna katılıyorum. Bu durumda, tamamen vazgeçmek yerine İngiliz ve Alman vikilerindeki gibi sadece önemli (7000'in dışındaki 1000 küsür) gökcisimlerini eklemekle yetineceğiz. - Krkzn 12:06, 14 Ocak 2007 (UTC)


Selam Vito, irc kanalına bakar mısın? -Tembelejderha 12:02, 14 Ocak 2007 (UTC)

dalmışım, sağol[kaynağı değiştir]

sağol.. dalmışım.. bende niye bu isimde bir kullanıcı yok sözüne bir anlam verememiştim. kolay gelsin.--Düşünenadam 18:21, 14 Ocak 2007 (UTC)

Lisans sorusu[kaynağı değiştir]

Resim:Tansu Ciller.jpg resmini en.wiki'den aldım, aynı isimde bir dosyayı daha önce silmişsin, aynı dosya mı? Lisans sorunu var mı? Khutuck 18:24, 14 Ocak 2007 (UTC)

sümüklüböcek fotoğrafı[kaynağı değiştir]

merhaba :) Eklediğim sümüklüböcek fotoğrafı telif hakları açısından ugun olmaya bilir doğrudur lakin ben o fotoğrafın exif bilgilerini silip photoshopta da bir güzel kessem biçsem buraya benim yapmış olduğum bir şey olarak eklesem nasıl olur :D illa o fotoğrasf için demiyorum herhangi bir fotoğrafı dekupe yapıp güzel bir fon ekleyip yeni bir şey oluştrusam ne kadar kabul olur ?

İyi çalışmalar...

Telif hakkında[kaynağı değiştir]

Violeteee kullanıcısının Niyaziss.jpg, Mutrib niyazisayin.jpg, Nsny.jpg fotoğraflarında telif sorunu var gibi geldi bana. Ama sana danışmadan bir şey yapmak istemedim. Bu resimlere bakabilir misin?----nasiratamesaj 12:49, 15 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Vito, 4 nasıl 6 dan büyük oldu, hiç anlamadım :) --Metal Militia 18:55, 15 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Metal Militia,

Daha önce Fener için opera maddesini benzer bir sonuçtan sildiğim ve bu konudaki kriterlerimiz üzerine biraz konuşulduğu için artık "daha çok oy alan" üzerinden değil, konsensusa varılmış üzerinden gidiyorum.

Şimdi yanlış anlaşılması da mümkün, o 4 oydan biri bana ait çünkü. Lakin Fener için Opera oylamasında da azınlıkta olan kalsın oylarından birinin sahibi olmama rağmen maddeyi %60 oranını tutturduğu için silmiştim, sonra taşlamıştı kalsıncı azınlık :)

O yüzden biraz daha ağırlık arıyorum artık silinmesi için. Ama yine de bu kriterleri tekrar bir tartışmaya açabiliriz istersen.

Sevgiler

Vito Genovese 19:02, 15 Ocak 2007 (UTC)

Sen neylersen güzel eylersin başkanım :) Pek ilgi alanım değil bu konular, siz yöneticiler uğraşın :) (<-sadist smiley)... Kriter dedin de aklıma geldi. Bugün, Mcetinkaya adlı bir kullanıcı Mehmet Çetinkaya adlı bir madde açtı bir ara. Mesaj atıp VP:OTO yasaktır filan gibi ahkâm kestim kendisine. Meğer tavsiye imiş o :((ne çok şey var öğrenecek). Gerçi Mskyrider daha sonra silmiş maddeyi. Neyse, demek istediğim, misal adı XXX olsaydı da gene aynı maddeyi açmış olsaydı, nereden bilecektik otobiyografi olup olmadığını? Kendi gerçek adıyla uyumlu nick alan kullanıcıyı cezalandırmış olmuyor muyuz bu durumda? Fikreyle lütfen... Sevgiler. --Metal Militia 19:23, 15 Ocak 2007 (UTC)
Roger ! (başka da birşey demem). --Metal Militia 19:41, 15 Ocak 2007 (

merhaba dostum vito genovese[kaynağı değiştir]

yaa sen benim erciyes.edu.tr den gonderdiğim resimleri silsdin ama erciyes .edu.tr de kamu malı sayılmıyo mu ?cevaplarsan sevinirim. denizbenli'''

hıımm.anladım tesekkurler.o zaman ben gecenlerde talas baslığının altınada resimler yükledim.onlarıda talas belediyesinin web sitesinden almıstımn.istersen onlarıda bi kontrol et .sonra bi sorun yasamayalım.

İyi akşamlar, projevini silmeseydiniz keşke. İnternetin diğer başka sitelerinin maddelerini de barındırıyoruz burada. Ciddi bir siteye benziyor. Niye sildiniz acaba --Murat-HD 20:09, 15 Ocak 2007 (UTC)

Pek de cevap alacağınızı sanmıyorum. Bana hala cevap verilmedi, vermek de zorunda değiller tabii. Neyse, size büyük Wiki projenizde kolay gelsin vito...--alper 20:48, 15 Ocak 2007 (UTC)

Haftanın projesi[kaynağı değiştir]

Seçtiğimiz proje ne? Osmanlı Devleti'nin düzenlenmesi olacak gibi ama? Khutuck 20:52, 15 Ocak 2007 (UTC)

yine yardım[kaynağı değiştir]

Sevgili Vitocan, edit counter grafiklerini açmak için boş edit yapıp özet kutusuna da bunu I agree to the edit counter opt-in terms yazdık ama bu sefer özet kutusunda yazdı bunu, yazmalımıydı? yoksa server fazlamı ısınmış vaziyette.--Erdem Şenol 21:28, 15 Ocak 2007 (UTC)

Seddülbahir Çıkarması[kaynağı değiştir]

Tembel,

Seddülbahir Çıkarması maddesiyle ilgilenebilir misin? Zamanında sen açmışsın, senin üstüne telifli içerik eklenmiş ve normalde şu an silinmesi gerekiyor. Senin sürümün de Madde 3 kapsamına giriyor, ona da geri alamıyorum. Şuna bir taslaklık tanım iliştir de gitmesin mis gibi şablon.

Vito Genovese 21:57, 15 Ocak 2007 (UTC)

Vito ben de "mis gibi şablon gitmesin" diye telifli maddeyi silip şablonla birlikte tekrar açmıştım, Graphicdesigner ile yapılan bir muhabbet üzerine ([2]). (silme kayıtları da var.) Böyle yalapşap bişeyi benim açabileceğimi düşündüğün için teessüf ederim.. :))
Maddede şeytan tüyü varmış ki iki kere direkten döndü, hem de dediğin gibi bariz gol aslında. (Kaliteli şablon hayat kurtarır desek yalan olmaz :) Madem öyle, ben buna bir can suyu vereyim de ilelebet kalsın vikimizde!
Kolay gele, -Tembelejderha 22:31, 15 Ocak 2007 (UTC)

Vito kusura bakma yine seni rahatsız ediyorum. Geçen gün bana yüklediğin bir sistem vardı hani, sonradan pencereleri geri almıştın hatırlarsan. Mümkünse o sistemi tamamıyla silebilir misin? Neden diyecek olursan ekranın sol tarafında bir sürü templates açılınca sol tarafın son 4- 5 hanesinde mause ile tarama yapamıyor ve sinir oluyorum. Ne memnuniyetsiz adammış diyeceksin ama hoşgörüne sığınıyorum artık. --Atacameñoileti 22:45, 15 Ocak 2007 (UTC)

Oh be çok sağol. O templates midir ne karın ağrısıdır solda çıkınca çok uzun yazıları sol tarafa taşıyor en soldaki 4- 5 hanede tarama ve benzeri işlem yapmama engel oluyordu. Öyle ki küçük değişiklik kutucuğuna işaret koymamı engelliyordu. Sağolasın doktor:-) Önce hasta et sonra iyileştir bakalım, Yönetici yerine Vikihekim tabiri mi kullansak ne yapsak:-)--Atacameñoileti 23:36, 15 Ocak 2007 (UTC)
Aman aman kalsın gidinin sahte doktoru seni. Ben korktum artık.:-) Ama şu atlası Şili maddesinde nasıl kullanırız fikrin var mı. almanlar şablonla kullanmış ben kes yapıştır ile yapamadım da?--Atacameñoileti 23:46, 15 Ocak 2007 (UTC)
Bak ben yaşlıyım kafa da kıyak ama hala su kaynatmadım:-) Şili maddesinin ilk paragrafının sonunda Wikimedia-Atlas: Chile – Geografische und historische Karten diye bir şablon kullanılmış. Bu şablon bizde yok. Niye yok hesap ver bakalım. Ancak commons şablonu ile bu kullanılabiliyor ama o da madde ortasnda çirkin duruyor--Atacameñoileti 00:01, 16 Ocak 2007 (UTC)
Mükemmelsin doktor deyip geyiğin alasını yapacam bu saatte ama yapmasam daha iyi, iyi geceler diyeyim en iyisi. çok sağol:-)--Atacameñoileti 00:11, 16 Ocak 2007 (UTC)

Sol tablo fonksiyonları ve popup pencereleri[kaynağı değiştir]

Mozilla'da denedim güzelmiş teşekkürler.bu zaman kadar uğraştıklarıma yandım şimdi:). Ben kalınan yerden devam etme özelliğinden dolayı opera kullanıyorum Vikipedia'da, onun için birşey yapmam gerekiyor mu?--mach 00:06, 16 Ocak 2007 (UTC)

Özgün çalışma[kaynağı değiştir]

Merhaba. İkinciye rastladıktan sonra, sorma gereği duydum: kullanıcıların özgün/araştırma çalışmalarını madde olarak yayınlamalarına izin var mi? Bildiğim kadarıyla "ansiklopediklik" açısından ters, fakat resmi bir kural var mı buna karşı? - Krkzn 12:22, 17 Ocak 2007 (UTC)

Sevigili Delidumrul vito, Gerek seçkin içerik konusunda gerek de monobookmudur ne var ya sol tarafta hah o nane hakkında seni tebrik edecektim sonra farkettim ki hiç kimse bu adama madalya neyim vermemiş(yoksa verdilerde sen kasana mı kaldırdın kimsecikler görmesin göz dikmesin deyu). dedim gariptir sevinsin ben vereyim dedim, ahanda huzuruna güzel şekilli bir madalya( çaktırma italyanlar kullanıyomuş bunu anlamasınlar)

Önemli çalışmalara gecesini gündüzünü veren yüce şahsiyete yerlere kadar eğilerek takdim ederim.Delamorenamesaj 14:40, 17 Ocak 2007 (UTC)

kategori taşıma[kaynağı değiştir]

Selam Vito,

Çok hasta olduğum şu son birkaç gün hiçbir katkım olmadı. Dün biraz çeviri yapmaya çalıştım ama kafam çalışmıyordu. Bugün de hiç o işe cesaretim olmadığı için, boş geçen günlere de içim sıkıldığı için Taşınan kategoriler'e el attım yapıyorum birşeyler, boşuna yapmıyorum ben bu yaptıklarımı değil mi?

Nilolina 21:44, 17 Ocak 2007 (UTC)

HAHAHA şimdi ben sana diyeyim ki. Dürtme beni yazıktır üç gündür 39 derece ateşle yatıyordum daha yeni iyileşiyorum. Şaka bir yana notability gibi bir sayfayı bana kazıkladınız ve hergün ingilizce sayfada revizyon var. Sen onun yanında yapabileceğim daha çerez bir şey ver de eğleneyim çünkü notability ne kadar kasarsam yine de zevk alabileceğim bir şey değil. Tabii bu bıraktığım anlamına gelmiyor sadece biraz ertelendi ama söz çok yakında o da bitecek :) Nilolina 21:57, 17 Ocak 2007 (UTC)
Anlamadım! Hangi söylediğime kızdın? Nilolina 22:02, 17 Ocak 2007 (UTC)
Ateşten zedelenme galiba offff neyse bu gece kategori tarzı banal işlere devam edeyim ben.. Özellikle bir isteğim yok daha çok proje yatırımı yapmak isterim. Tembelin sayfasında bir liste vardı ondaki eksikleri tamamlarız, hani senin yorum yaptığın. Bu arada sana soracaktım Vikipedi:Yaşayan insanların biyografilerinde gördüğüm hataları düzeltsem, azıcık mıncıklasam kızarlar mı? Örneğim "konu alınan kişi" kalıbı çok geçiyor ama böyle bir ifade türkçe'de yok. Nilolina 22:09, 17 Ocak 2007 (UTC)
Sana buradan yazmak çok zor oluyor bazen msn'den yazışmak gibi bir opsiyonumuz var mı? Nilolina 22:17, 17 Ocak 2007 (UTC)

Hayır, msniaçıkolmazsaiçirahatetmeyenlerden bile değilimdir aslında. Nilolina 22:28, 17 Ocak 2007 (UTC)

nasıl yani?[kaynağı değiştir]

Vito Başkanım, cevap veriyorum:

a) Merak edenler çıkabilir diye,
b) Bulunsun, bigün lazım olur diye,
c) "Nicaragua'da olup bitenler" pek ilgi çekmez diye,
d) Metal sever bu işleri, oyalansın işte, diye
e) Bilmiyorum.

Hı ? Nasıl yani ? :) --Metal Militia 22:44, 17 Ocak 2007 (UTC)

Hmm, kızgın kumlar demek.. serin sular filan da var.. tamam, spam reklam linki ekliyorsun sen kesin :) 1 saat engelliycem seni sonra hatırlat bana.

Aslında dediğin mantıklı. Fakat yükselecek tamtam sesleri gelmiyor mu senin de kulağına? Hadi mızrakları gömdüler diyelim, 365 sayfanın, dünyasını ve dahi Türkiye'sini nasıl harmanlıycaz? Sorarım ey hünkarım.. --Metal Militia 22:58, 17 Ocak 2007 (UTC)

Süleyman Hilmi Tunahan maddesi için saol büyük bir yük kalktı :). Bu arada Köy kategorileri ile ilgili bir karışıklık var.senin mesaj attığın gün ben Kategori:Türkiye'deki köyler kısmına taşımıştım.Niolina bugün geri almaya başlayınca farkettim de.Bu işin aslını bi yerde yazılsa ya da yazılmışsa tekrar yazılsa iyi olacak sanırım.Bende ona göre davranayım.İyi çalışmalar--mach 00:51, 18 Ocak 2007 (UTC)

Wikipedia:Wikipedia:Categorical_index'e göre oynayabilir mym Vikipedi:Gözatla

Nilolina 01:05, 18 Ocak 2007 (UTC)


Kullanıcı:Nilolina/Gözat bakar msn? yorum yapar msn? böyle devam edeyim mi?

Nilolina 01:48, 18 Ocak 2007 (UTC)

Şablon:Tanım uçak[kaynağı değiştir]

genç osman, Şablon:Tanım uçak şablonunun bayrak ve tarih kısmında bir sorun var,örnek C-141, bi göz atabilirmisin?Delamorenamesaj 07:17, 18 Ocak 2007 (UTC)

test yayını...[kaynağı değiştir]

Selamlar Vito, burada ve şurada test yayınını başlattım. Tamtam sesleri gelirse ben Patagonya'dayım, telefon çekmez. Sevgiler. --Metal Militia 10:43, 18 Ocak 2007 (UTC)

Resim:Hawker Fury Yugoslav.jpg[kaynağı değiştir]

sevigili vitom cenovesem,
Resim:Hawker Fury Yugoslav.jpg resmini yükledim ammaaa, ingilizce sayfada PD yazdığı için cehaletimden bende pd seçtim, altında sankile ben yapmışım resmi gibi ben bu resmi bağışladım gitti yazdı? sorun olar mı olmaz ise ayrıca bir sorum var, US air force kaynaklı resimleri hep ABD kamu makamı deyu yüklüyom o sorun olur mu omaz ise faklı varyasyonlar varmı? vs vs vs Delamorenamesaj 14:06, 18 Ocak 2007 (UTC)

Hmmm PD seçmeme rağmen KM olarak işaretlemişim, sanırım Vitofobiden dolayı yanlışlıkla doğru iş yaptım, ben genelde onları alttaki açılır sekmeden seçiyorum hiç anlamıyorum zaten resime lisans seçmeden o yüzden bende bir uploadfobi oluştu (muhtemelen vitofobinin yan etkisi)neyse ben uygun gördüğümü seçeyim sen nasıl olsa düzeltirsin uheuheuheuh :)Delamorenamesaj 15:30, 18 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba belucistanlı adlı kullanıcının yaptığı değişikliğe bir göz atar mısın.--Düşünenadam 20:07, 18 Ocak 2007 (UTC)

Salam. Az-vikidə Eleştrilerinizi Türkçe Wiki'ye, Kullanıcı: Vito'ya iletin. adlı istifadəçi (kullanıcı) Vandalizmlə məşğul olmuşdur. Bu istifadəçi sənmisən--Sənsənsə sözünün arxasında durursan!--A M D 21:39, 18 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba, sanırım Azeri viki'de şu vandalizmleri[3]kuklacı s. f.yaptı--Düşünenadam 21:51, 18 Ocak 2007 (UTC)



Salam Vito Genovese.

Bu əvvəldən aydın idi ki, Vandal "bunu mən etdim" deməz. Amma yoxlamalı idim. Şadam ki, bu işi türk-vikisindən olan birisi görməyib.

Dəstəyə görə TƏŞƏKKÜRLƏR!

Bundan sonra da qarşılıqlı yardıma ümid edirəm.

Sağolun --A M D 17:21, 19 Ocak 2007 (UTC)

Yardım:Sayfa nasıl yazılır (üye)[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Sayfa nasıl yazılır yardım sayfalarından biri (7. Üye olma) olan bu sayfanın durumu içime sinmedi. Sen ne dersin? --Dreamer 21:52, 18 Ocak 2007 (UTC)

Selam vito, şu maddeye bi bakıversene, Balaton Gölü şablon koyuyorum, ne çıkıyo, bi hâle yola koysan ya şunu. Danbury 11:03, 19 Ocak 2007 (UTC)

Ana sayfayada ki maddelerden biri Hrant Dink maddesi ile değiştirilse??--Mach 14:28, 19 Ocak 2007 (UTC)

Saol. Böyle güncel olaylarda hızlı davranırsak Vikipedinin okunurluğu artıcaktır.
Son zamanlarda Vikipedilerde güzel birşey yapan birisini görüdmmü hemen tartışma sayfalarına gidiyorum ve bu yaptığın gerçekten çok güzel birşey diyorum. Butterfly effect gerçekten vardır ya da yoktur bilemiycem ama ecnebilerin ¨random act of kindness¨ dedikleri şey bence gayet hoş birşey. Bu müthiş girizgahtan sonra :) : Hrant Dink maddesinin anasayfaya hızla aktarılmış olması bence sevindirici. Güncel olaylar sayesinde Vikipedi'ye çekilen trafik her olaydan sonra katlanarak artacaktır. Tebrikler! --Süleyman Habib 03:56, 20 Ocak 2007 (UTC)

Oh oh, süper bişey bu vito da şimdi acemiler gibi deneme sayfasında bi test etmem gerek, hele soldaki şablonlar süppär... Sağol Danbury

Uyarınız için teşekkürler...[kaynağı değiştir]

Vito, Mevzubahis biyografi sayfasında kullanılan resmi, Vikikaynak'a yüklemek için, resmin İngilizce Wikipedia'daki sayfasına girdiğimde bazı en.wiki kullanıcılarının bu resmi kullanıcı sayfalarına taşıdığını görüp oradan esinlenmiştim. Uyarınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar... --Doma 12:42, 20 Ocak 2007 (UTC)

Vito, Ganj Nehri sayfasında bir uydu resmi gibi birşey ekledim, ama etiketlemeyi beceremedim, sen bir el atsan... Danbury 14:19, 20 Ocak 2007 (UTC)

Resim:Ozbekistan Harita.png[kaynağı değiştir]

  • Şablonda şöyle yazıyor; Ozbekistan Harita.png, ABD Merkezi Haberalma Örgütü'nün (Central Intelligence Agency) Dünya Bilgi Kitabı'ndan (World Factbook) alınmış ve/veya uyarlanmış bir görüntüdür. Dünya Bilgi Kitabı'nda yer alan tüm bilgi ve görüntüler kamu malıdır; serbestçe ve Merkezi Haberalma Örgütü'nün izni olmadan kullanılabilir. Sorumluluk reddine açıktır.
    Resmin commons'dan alındığı da yazıyor. Ayrıca Uz-map.png adlı commons'daki dosyanın tarafımdan Türkçeleştirilmişidir diye de ekliyorum. Yine bir şey yapmak lazımsa onu da yapayım, her resim eklediğimde beni yaptığıma pişman etme lütfen. Muvaffakiyet dileklerimle.----M. Kemal Selanikli 15:45, 20 Ocak 2007 (UTC)

vitoooo, ben yine beceremedim etiketlemeyi... tutturamıyorum bi türlü doğrusunu son resme bir bakar mısın? Danbury

Aslan vito, sen çok yaşa :D

Buffy resimleri[kaynağı değiştir]

www.buffyworld.com/.../vidcaps/78b_vid.htm adresi uygun mudur peki? Direkt üstteki linki kopyala yapıştır yaptığım için böyle oldu sanırım :$ Umarım zamanla öğrenebilirim :I Morphosis 16:46, 20 Ocak 2007 (UTC)

Buffy resimleri-[kaynağı değiştir]

Şeyy, peki ya şimdi düzeltebildimmi? Zahmet olmazsa bir bakabilir misin acaba? Morphosis 17:06, 20 Ocak 2007 (UTC)

sagoparap.org[kaynağı değiştir]

bize telif hakkıyla ilgili ahkam keseceğinize biraz daha sağduyulu olup, sitenizde sagopa kajmer die arama yapanların siteye ne amaçla girdiklerini araştırın. Sizin sagopa kajmer ile ilgili toplasan yarım sayfalık bilgilerinizi okumak için değil, sagopa kajmer konserleri, şarkı sözleri gibi nedenlerle bakıyorlar.. ne yazikki övündüğünüz kadar yoksunuz. Bunların hiçbiri sayfanız da bulunmamakta. Giren kişi girip en alta bakıcak da belki dikkatini çekerse bunları bulacağı sitelere yönlendirilecek. Lütfen bu konu hakkında daha duyarlı olun. Patates, patlıcan yada domates hakkında bilgi değil, sagopa kajmer adlı mc'nin şarkı sözleri konser tarihlerini arıyorlar..

madde duzenlenmesi[kaynağı değiştir]

Vito merhaba, Ben bir maddeyi duzenlemye niyetlendim (rasgeleden cekerek), sansima stinger fuzesi cikti. Benle cok alakasiz oldugu icin vazgectim ama yine 1-2 sey yapmak istiyorum mesela, bu fuzenin farkli turlerine ayrica maddeler acilmis. Bunun yerine butun bu maddeleri bir maddede toplasak, hem o madde daha dolu olur hem de gereksiz yere boluk porcuk maddeler olmaz dedim ama bunu yapmanin en kolayi nedir. Ara maddeleri ana maddeye kopyalayip silmek mi? redirect ise yarar mi? ya da ne tavsiye edersin boyle bir durumda? Resim falan da ekleyecektim valla savasla hic isim olmasa da cok niyetlendim :) Brecht 23:51, 20 Ocak 2007 (UTC)

Değişiklik çatışması[kaynağı değiştir]

Merhaba Deniz,

Bu değişikliğin nedenini sorabilir miyim?

Vito Genovese 10:54, 21 Ocak 2007 (UTC)

Vito haber verdiğin için sağol, ben kırmızı bağlantıya tıklayıp hoşgeldin demiştim, ama aynı anda başkası da demiş, onu fark etmedim, wiki de uyarı vermedi. Geri aldım değişikliğimi. denisutku *:!? 10:58, 21 Ocak 2007

Seçkin arkadaşım! Aklımda aday bir madde var ama nasıl aday göstereceğiz. Günün maddesindeki gibi bir kes yapıştırlı yer falan bulamadım. --Atacameñoileti 22:23, 21 Ocak 2007 (UTC)

Yok değil aslında ama ilk deneme acemiliği işte--Atacameñoileti 22:42, 21 Ocak 2007 (UTC)
Vay sinir bozucu seçkin adam, uykun gelmedi mi senin daha. Gece gece sinirlerimi hoplattın. Maddeyi bu hale getiren Mskyrider yarın sana ne diyecek çok merak ettim:-)) --Atacameñoileti 23:00, 21 Ocak 2007 (UTC)

Vito SMA şablonunu tartışma sayfasına koyduğunda SMA adayı olarak Tartışma:Buzul şeklinde duruyor, madde mi aday, tartışma sayfası mı? Maddenin tepesine koymak lazımmı?::)--Erdem Şenol 22:37, 21 Ocak 2007 (UTC)

Seçkin içerik sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia,

Topluluğun tam desteğini alarak Seçkin İçerik Sorumlusu seçildiğini sevinerek haber veriyorum. Tebrik ediyorum ve "Gazan mübarek olsun şimdiden!" diyorum.

Bir de kullanıcı şablonu çiziktirivermiştim sana ama çıkarmışsın Babil'i sayfandan, bu durumda başımı öne eğip gidiyorum. Ancak kullanıcı sayfana bu konuyla ilgili biraz bilgi eklersen yararı olur sanıyorum.

Vikipedi senden çok şey bekliyor!

Sevgiler

Vito Genovese 22:19, 21 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba Vito, çok teşekkür ederim bu güzel haber için. Vaktiyle birtakım tartışmalara sebebiyet vermişti, ben de tatsızlık olsun istemedim ve Babil'i külliyen çıkardım. Ama "dışarıda deli dalgalar.." derim ve sadece o bahsettiğin şablonu koyabilirim. Yardımlarını bekliyorum bak, ona göre. Kolay gelsin hepimize :) Sevgiler. --Metal Militia 22:43, 21 Ocak 2007 (UTC)

Selam.Seçkin madde adaylıkları başlamış.Bende bugün Demokrasi maddesindeki çalışmamı bitirdim.Daha tecrübelilere danışın demişsinde bende sana danışayım dedim sence kriterlere uygunluğu en azından adaylık için yeterli mi?İyi çalışmalar--Mach 01:22, 22 Ocak 2007 (UTC)

Anladım teşekkürler.Sanırım uzun süre bekleyecek.Çünkü taslak madde girmeyi sevmiyorum.Taslak olduktan sonra iç bağlantı vermenin bir anlamı kalmıyor bence.Ayrıca diğer dillerdeki vikipedilerin hiçbirinde bu maddedekinden daha fazla resim yok.Saçma sapan grafikleri çıkartırsak 1 en fazla 2 resim var diğerlerinde ve inan bana ismini bilmediğim dillerde arattım demokrasi kelimesini:).Tarih konusunda haklısın ama madde 35kb'yi buldu. onuda yazmaya başlasaydım bi bu kadar sayfa daha çıkacağı için yan taraftaki şablonda iç bağlantı verdim.Belki o maddeyi yazdıktan sonra 2-3 paragrafını çalıp buraya koyar anamadde olarak bağlantı veririm--Mach 01:43, 22 Ocak 2007 (UTC)

Ana sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

Vito Genovese merhaba,

Köy çeşmesindeki Ana sayfa hakkındaki yorumları göz önünde tutarak bir tasarım hazırladım. Yanlız bazı problemler var mesela resim en üste çıkıyor. Bir bakarsan sevinirim.--Absarileti 11:21, 22 Ocak 2007 (UTC)

Pink resimleri[kaynağı değiştir]

Doğrusu bu hiç aklıma gelmemişti. Telifte de sorun olmadığını biliyordum. Neyse anladım fazlası zarar yani :) Haklısın Vito İyi çalışmalar----nasiratamesaj 12:56, 22 Ocak 2007 (UTC)

Çarşı herşeye Karşı[kaynağı değiştir]

Çarşı herşeye Karşı oldun ama neyse.-) Bu resim adaylığı biraz zor bir mevzuu. Aday göstermek istedğim resimlerin mesela bu dosya yazan bağlantısı kırmızı olduğunda (neden bilmiyorum) bura SR şablonu koyamıyorum. Ayrıca senin dün bana gönderdiğin formu nereden kesip yapıştıracağız çözemedim. Şu acemiliklerimi giderirsen senin tabirinle yerde diz çökerek kayıp tribünlere oley oley çektireceğim, muz ortaları dömi voleyle sağ doksandan filelere yollacağım falan filan. Şaka bir yana bu arada çaktırmadan muhteşem hazırlıklar yapıp teknik altyapıyı kurman dolayısıyla tebrik de edeyim bari. Kolay gelsin--Atacameñoileti 13:11, 22 Ocak 2007 (UTC)

Offf. Haklısım. Daha geniş diye bunu orjinal zannettim. Silermisin yenidem aday yapayım ..Çok özür dilerim--Atacameñoileti 19:52, 22 Ocak 2007 (UTC)
.Vito, ilk koyduğum resmi adaylıktan çekme hakkım var mı? Daha iyi bir adayım var ama benzer konuda olduğundan onu çekmek istiyorum. Milleti kara buzula boğmayalım. --Atacameñoileti 20:14, 22 Ocak 2007 (UTC)
O.K. silebilirsin--Atacameñoileti 20:19, 22 Ocak 2007 (UTC)
Bir resimde retouched picture ibaresi varsa aday göstermemek daha mı uygun olur sence?--Atacameñoileti 22:22, 22 Ocak 2007 (UTC)

E maaşalla.. SİS yaptınız attınız bikenara valla, "sis"ler içinde kaldık burda, n'apar bu adam, aç mıdır, tok mudur, bişeye ihtiyacı var mıdır, nerden başlıycaktır, n'apası lazım eder, diyesiye kapıyı çalan yok. 8 paket selpak bitti, göslerim morardı aalamaktan.. Anlat bakalım sen daha herkeslere, yok resimmiş, maddeymiş, kırpılırsa orijinal olmazmış diye, bana da burda iki kelam öğretme.. Alacaan olsun, küstüm, banane :( Ne var ne yoksa anında açıp okumak gereken, hepsini zamkla yapıştırıcan oraya. Daha olmadı, viki sörvırları ısınır dediklerini de ayrıyetten meyilliycen bana.. öyle işte :( --Metal Militia 14:39, 22 Ocak 2007 (UTC)

Sağolasın Başkanım, serzenişlerimi anlayışla karşılayacağını biliyordum. Rehberimi 4 gözle bekliyor, arz-ı hürmetler ediyorum. --Metal Militia 14:52, 22 Ocak 2007 (UTC)

çeviri talebi (yine ben)[kaynağı değiştir]

Merhaba, yine bendeniz Sallapattias.

Ben Lev Yashin maddesini en:Wiki'den aldım. Onu biraz Türkçe'ye çevirdim fakat bunda pek başarılı olamadım. Serkansporfc de biraz yardımcı oldu ama kendisi galiba tatilde olduğu için o maddeye yardımcı olamıyor. Belki siz bir el atarsanız maddeye, madde tamamen Türkçe olur. Bir ihtimal de bu madde, seçkin madde sınıfına girer. Neyse az laf, çok iş diyor; size iyi akşamlar diliyorum.

Saygılarımla, Sallapattias 22 Ocak 2007 21:39 (UTC+2)

MedyaWiki...[kaynağı değiştir]

Vito, bu konudaki teferruatlı açıklamalar için teşekkür ederim, geç de olsa. Şu aralar vakit sıkışık; bir ara bahsettiklerinden yola çıkarak bir wiki ortamı elde ederim, inşallah.

Bir şey sorayım: bilgisayara kurmamı tavsiye ettiğin programı kurup, onun üzerinden bir wiki elde edersem, benim bilgisayar bir nevi servis sağlayıcı işlevi mi görecek? Öyleyse, o wikiyi interneyde daim kılmam için benim bilgisayarı sürekli açık tutmam gerekmeyecek mi?

Özgün(!) sorularım devam edecektir...

...Selamlar.

--Doruk Salancıileti 20:07, 22 Ocak 2007 (UTC)

Deniz bu yeni adlandırılmış kategoriler nerde?

Vito Genovese 21:12, 22 Ocak 2007 (UTC)


  1. Kategori:Yabancı diziler > ilgili kategorilere taşındı (Amerikan dizileri vs.)
  2. Kategori:Yazılım firmaları > Yazılım şirketleri
  3. Kategori:Yozgat'ın İlçeleri > Yozgat ilinin ilçeleri

Bundan sonra K2 koyduklarımda yeni kategorinin ismini de yazıyorum.

denisutku *:!? 21:18, 22 Ocak 2007

Bu arada Deniz; bu kategoriler şablon kategorisi olduğu için, biri bu şablonları tekrar kullandığı zaman "User"lı kategoriler tekrar peydah olacak ve İstenen Kategoriler'i işgal edecek bu sefer de. O yüzden şablonları da düzeltebilirsen süper olur vaktin olursa.

Vito Genovese 21:35, 22 Ocak 2007 (UTC)

Ben tüm şablonlar düzeltildi sanıyordum, ondan kategorilere sil koydum. Öyleyse şablonların kategorileri de kontrol edeyim. denisutku *:!? 21:38, 22 Ocak 2007

Kitap kapaklarının yazarlarına göre kategorilendirilmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Sayımıma göre yaklaşık 400 tane kitap kapağı var? Böyle bir çalışma çok geç olmadan yapılırsa güzel olur. Tabi ki sadece bir kişinin gayretiyle değil :) --Dreamer 21:42, 22 Ocak 2007 (UTC)

Sayın Başkanım, bunu, şunu, şunu, ve dahi daha pembe tonlu olup ta henüz keşfedemediğim nice sayfayı açıp ta, -hani imlaydı felan diyesiye- "değiştir"e basınca boş bir sayfa çıkıyor. Nereye gidiyor onca yazılar aniden? Görünmez yaptın sen onları kanımca :/ dimi :) --Metal Militia 21:47, 22 Ocak 2007 (UTC)

Hmm, anladım ben onu :) --Metal Militia 21:59, 22 Ocak 2007 (UTC)

boş kategoriler[kaynağı değiştir]

Deniz bu yönlendirmelerden rahatsız olduğunu biliyorum daha önce de söylediğim gibi ve seni çok iyi anlıyorum. Buna bir çözüm bulalım istersen.

Şöyle bir örnek sayfa falan yaratsak senin daha önce de söylediğin gibi. İçine de yönlendirme olarak kalması gereken kategorileri girsek. Hem kullanılmayan kategoriler listesinden çıkarlar, hem de karışıklıkları önleme fonksiyonlarını sürdürürler. Ne dersin?

Vito Genovese 22:26, 22 Ocak 2007 (UTC)

Zaten sırada o var :) Öncelikle hakikaten durmasında bir fayda olmayan kategorileri silip, sonra da "Latince isimli yönlendirme kategorileri" diye bir kategori biriktirme sayfası yaratacağım (bkz: Boş olan ölüm yılları kategorileri). Eğer yanlış düşünüp gerekli bir kategoriye sil koyduğumu görürsen geri al lütfen değişikliği. denisutku *:!? 22:34, 22 Ocak 2007


Latincelere özel olmasına bile gerek yok aslında. Sadece boş kategoriyi dolduracak tek bir madde yeter bence hepsine. Ama yine de Latinceleri de bir arada tutayım diyorsan yararı olur tabi onun da.

Vito Genovese 22:35, 22 Ocak 2007 (UTC)

Latinceler ayrı dursun, sonuçta aynı sebeple yaratılmış yüzlerce kategori var (+ onları sahiplenen kişilerle de muhatap olmak istemiyorum.) Diğerleri için İngilizce wikiyi araştırıyorum konuyu nasıl çözdüklerini. Hani mesela madde sayısına "anlam ayrım" şablonu bulunduran maddeleri katmıyor ya, onun gibi bir yöntem iyi olurdu.
Bu arada özel sayfalarda bir sürü İngilizce cümle oluştu, MedyaViki'den onları düzeltir misin bir ara? denisutku *:!? 22:42, 22 Ocak 2007

Kitap kapakları[kaynağı değiştir]

Tam bilgilendirmeyi yaptığın sırada bir terslik olduğunu farkedip bilgilenmek üzere önceden yapılmış bir değişikliği incelemeye karar vermiştim. Teşekkür ederim. :) --Gökçe 10:24, 23 Ocak 2007 (UTC)


hahahahaha... Çok çok çok özür dilerim hemen düzeltiyorum...! Yine becerememişim :( --Gökçe 11:07, 23 Ocak 2007 (UTC)


Şimdi... şuradaki açıklama doğru mudur peki? Kategori:Bertolt Brecht kitaplarının kapakları--Gökçe 11:14, 23 Ocak 2007 (UTC)


sürekli bir sorun çıkarıyorum :) bir de... hmmm çift yazarlı kitapları ne yapalım? iki yazarı arka arkaya yazayım mı şablona yoksa birini yazıp diğerinin kategorisini ekleyerek, iki ayrı yazarın kategorisinde bulunmasını mı sağlayayım? yani {{Kapak-Kitap|Margaret Weis ve Tracy Hickman}} mı olsun yoksa {{Kapak-Kitap|Margaret Weis}} + [[Kategori:Tracy Hickman kiataplarının kapakları]] mı? teşekkür ederim. --Gökçe 11:24, 23 Ocak 2007 (UTC)


çok işe yarar bir şeymiş bu, yine teşekkürler! ama bu sefer sızlanmak yok, gözüm korktu :) --Gökçe 12:46, 23 Ocak 2007 (UTC)

Resimler neden kaldırıldı?[kaynağı değiştir]

Sayın Vito Genovese, geçtiğimiz hafta göndermiş olduğum Abdullah Gegiç ve Ali Şen'in resimlerinin yüklenmiş olmasına rağmen şu anda resimler görünmüyor. Aynı zamanda Vahid Halilhodziç, Todor Veselinoviç, Zoran Simoviç ve Cevad Prekazi gibi birçok kişinin de resimlerini yüklememe rağmen görünmüyorlar. Bunların sebebi nedir acaba???

--Kullanıcı:Ukic72

sagoparap.org[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de şarkı sözleri, konser tarihleri elbette bulunamaz. Buranın bir ansiklopedi olduğunu kabullenirsen bu ayrımı daha kolay yapabilirsin. Şarkı sözleri teliflidir, konser tarihleri de ansiklopedik değildir.

size zaten (senın tabirinle)bu konular ansiklopediksiniz demiyorum ben.. Benim anlatmak istediğim nokta farklı. Ayrıca aynı uyarıyı birkaç kişiyle birlikte almışız, aynı kullanıcı adı yada arkadaşlarım felan olmaları ilgilendiren bir nokta değil. Sonuçta biz aynı amaç için burdayız.. Sanmayın ki siteniz sagopa kajmer sözcükleri arandığında sitenizden bilgi toplayanlar oluyor... Bence sagopa kajmer'le ilgili bütün bilgileri silin siz, yada neyse ben karışamam buna. Anlatmak istediğimi bir daha anlatıyorum. Sizden sagoparap.org un reklamınk yapın demiyorum çünkü ben oraya bir üye olarak bi kazancım yok bundan. Sitenize girenlerin kesin bilgiye ulaşması için dış bağlantılar bölümünü biraz daha vurgulayıcı bir şekilde koyun sayfanıza... beni sadece bu konu ilgilendiriyor. diğer yönden bakarsak sitenizi çok beğeniyorum.. selametle..


Tamam kardeşim hiçbişey yapma.. Sizin sitenizdeki bilgiler yeterli, kesin öyledir yani.. sizin tabirle ansiklopedik olmaya devam edin. Umarım ilerde başka şeylerle de karşılaşmayız..

vitocum Kullanıcı:007 JB Airbus maddesini allak bullak etti, bir tane de Airbas 2 çıktı bi el atarmısınDelamorenamesaj 15:50, 23 Ocak 2007 (UTC)

  • Hehehehe bir gün yeter diyorsan o da iyi. Ama detaylı eleştiri isterim. Nokta vuruşu olsun, kitle imha silahlarını çıkarırsan seni buşa veririm. --Mskyrider ileti 17:11, 23 Ocak 2007 (UTC)
  • Kırk kişi toparlamaya çalışırız ama taş yerinde ağırdır. Çamur suyla silinir, e kuyuya attığın taşla da su seviyesi yükselince silmek için suyumuz da olacak. --Mskyrider ileti 17:20, 23 Ocak 2007 (UTC)

Şeçkin şeysi[kaynağı değiştir]

Ciğerim Vitom, böbrek üstü bezim.. Bir kere bu seçkin maddelerin ve resimlerin gördüğü ilgiden hayal kırıklığı yaşadım. Aday göstermeyi bırak, kimse oy bile kullanmıyor. Dikkat edersen ben okuduğum maddelere destek verdim, okumadıklarımı es geçtim. Aslında tahminimce onlarda vikipedimizin en iyi maddeleri. Mesela Jim Thorpe maddesi ingilizcede seçkin madde, ve okuma listesi orada referans ismiyle verilmiş. Jaguar ve Che maddeleri de yine aynı şekilde orada seçkin maddeler ve oradaki referanslar buraya da aktarılmış. Eğer seçkin madde kriteri olarak çevirilere hoş bakılmıyorsa bizde bence buzul maddesinden başka diğer kaynaklarla harmanlanmış bir madde olmadığından (varsa da ben görmemişim demektir) ancak bir seçkin maddemiz çıkar (topluluğun ilgisini göz önünde bulundurursak). Eğer seçkin madde seçilmesini uzun zamana yayalım anasayfanın yeni düzeni için hiç acelemiz yok diyorsan ki o da düşünülebilir tamam. Daha az esnek olalım. Yok eğer kısa zaman sonra ana sayfa düzeni değişecekse en azından bu Mskyrider klasiklerine seçkin madde statüsü verelim.(Yabancı dildeki referanslar kabul edilmiyor mu bu arada onu da sorayım? ) --Atacameñoileti 21:26, 23 Ocak 2007 (UTC)

Tamam o zaman benim desteklerimden bir tek Lizbon'da referans eksikliği var. Diğerlerinde sadece kırmızı olayı sorun. O da zaman içinde aheste aheste çalışılır. Kolay gelsin iki gözüm--Atacameñoileti 21:57, 23 Ocak 2007 (UTC)

Türkiye Cumhuriyeti tarihi[kaynağı değiştir]

Sevgili Vito taslak şablonunu çıkardımda henüz bittiği kanaatinde değilim, özellikle Sağ sol çatışması, 80 sonrası, terörle mücadele, Soğuk Savaş yılları, sanayileşme ve dış ilişkiler ile ilgili ekleyecek çok şey var onlarıda bitirip referansları yerleştireceğim, ilgin için ayrıca teşekkür ediyorum, sağol.--Erdem Şenol 22:18, 23 Ocak 2007 (UTC)

sagoparap.org[kaynağı değiştir]

ok teşekkürler.. fakat bazı bizim forumdan alıntı değil de çalıntı yayın yapan arkadaşlar var, onlarda değiştiriyorlardı. Dikkat edilmesini istiyorum selametle.

vitoların vitosu, Avcı uçağı maddsinde başlıkları ingilizcesindeki gibi toparlayayım dedim, sonra aklıma biz bunun için toc şeysi kıullanıyoduk geldi, sonra bunun bi ara otomatik olarak çıktığı şeysi geldi aklıma, sonra ben bunu mesaj sayfamdada kullanıyodum geldi, baktım ki mesaj sayfamda toc şeysi olduğu halde başlıkların sayfanın üstünde toplanmadığını görrdüm sonra gittim avcı uçağına toc koydum pek bi toy çıktı olmadı. msky'ye sordum o bende başlıklar topluca görünüyo, sen başlıkları gizleyi seçmişsindir dedi, ben de tercihlerdedir diye tercihleri kurcaladım sonradan şeyettiki tercihlerde değil maddenin içindeymiş, tocluk bir yana başlık gizleyi bile bulamayan gözlerin kan topladı (harbiden sol gözüm diablo gibi kıpkırmızı şu anda nedendir bilinmez ölcem herhalde neyse bu ayrı bi konu) o yüzden aman doktor canım doktor derdime bir çareeee. Delamorenamesaj 12:06, 24 Ocak 2007 (UTC) bu kadar mı anlaşılmaz yazmışım be yaw :), evet maddenin başında küçük bir kutucuk içinde maddedeki bütün başlıkları gösteren kutucuğu göremiyorum, yoksa bile o kutucuğu yaratamıyorum Delamorenamesaj 12:27, 24 Ocak 2007 (UTC)

bırak önbelleği, belleği boşalttım yine bir nane görünmüyor sorun kesin bende ama nerde? tercihlerde bir kutucuk olabilirmi geçenlerde bırkalıyordum?Delamorenamesaj 12:52, 24 Ocak 2007 (UTC)
muchos gracias amigoDelamorenamesaj 12:55, 24 Ocak 2007 (UTC)

Vandal vs. Deneme[kaynağı değiştir]

Merhaba Erhan,

Senden ufak bir ricam olacak. Maddeleri bozanlara Tembel'in hatırlatmasıyla genelde deneme uyarısı gönderdiğini biliyorum. Ancak bunun çizgisini iyi çizmek gerekiyor.

Misal bu değişikliği yapan kişi ne yaptığının farkında, bu aslında bir vandalizm örneği. Denemeyi yapanlar genelde "Şunlara şunlara basıp sayfayı kaydetsem yaptıklarım gözükür mü acaba?" diye düşünüp hareket edenler genelde. Deneme uyarısı yapılmış biri bu hareketi tekrarladığı zaman direkt engel de konulamıyor, tekrar bir anon vandal uyarısı gerekiyor.

Yani özünde diyorum ki; değişiklikten ziyade yapanın niyetine göre uyarı şablonunu seçersin çok daha hızlı müdahale edilebilir akabinde (Karışık oldu ama idare ediveresin, kusura da bakmayasın)

Sevgiler

Vito Genovese 13:00, 24 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Bu konuda haklisin olcuyu kaciriyorum arada; biraz da aceleden. Elimde olmayan nedenler dolayisiyla "mola" vermis oldugumdan ancak arada bir girip tozunu aliyorum son degisiklikler sayfasinin. Bu arada itiraf etmeliyim ki adimla hitap ettigini gorunce, kullanici iletisimlerini yakindan takip ettiginin farkina vardim (yanlis anlasilmasin, sikayet anlaminda degil), ve hafiften bir "1984" havasi esti :) - Krkzn 13:40, 24 Ocak 2007 (UTC)

sayfama yapılan mini-vandalizmi düzelttiğin için teşekkür ederim. bu heyecan ile gidip Babil kuleme bu sayfa 1 defa vandalizme uğramıştır userboxu koyayım. böyle bir userboxumuz var mı yahu? :) --Süleyman Habib 13:59, 24 Ocak 2007 (UTC)

Bu akşam vakit olursa o şablonların bir kısmını geçireyim o zaman bizim Vikipedi'ye de. Şan şeref olur yahu, çok sevindim sayfamın vandallanmasına. --Süleyman Habib 16:05, 24 Ocak 2007 (UTC)

Selam, Köy Çeşmesinde geri aldıuğın Abdi İpekçi parkıyla ilgili kısımı benim yaptığım gibi gorunuyor ama o değişikliğin benimle alakası yok. bu neden ki acaba bir fikrin var mi? Erkanileti 14:58, 24 Ocak 2007 (UTC)

OK ben yanlis bakmisim algilamisim. iyi calismalar--Erkanileti 15:02, 24 Ocak 2007 (UTC)

Hassaiyetin için teşekkürler--Zentukmesaj 16:56, 24 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba bir yanlışlık olmasın diye haber vereyim dedim. Şubat 30 veya 31 çekmez. Sevgiler--Düşünenadam 02:34, 25 Ocak 2007 (UTC)

portal için ödül[kaynağı değiştir]

Selam Havacılık Portalına katkıda bulunanlar icin bir ödül wiki award şablonu yapmak istiyorum. Bunun bir prosedürü var mı, bilmem gereken bana yardımcı olur musun? --Erkanileti 13:35, 25 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Kuklacının yeni bir adı Turancı. ilginize .Sevgiler.--Düşünenadam 15:55, 25 Ocak 2007 (UTC)

Ben etiketlediğin resmi buradan almıştım. Oradaki etiket geçersiz mi? Yoksa kontrpiyede kalıp gol mü yedik.--Atacameñoileti 18:19, 25 Ocak 2007 (UTC)

resim lisansi[kaynağı değiştir]

Sagol Vito. Degistirdim lisansi... Gerci ben prensip olarak ticari kullanima yine karsiyim ama neyse bu fotograf icin cok onemli degil. Brecht 22:31, 25 Ocak 2007 (UTC)

Eh, bir basın açıklaması bekliyoruz senden? Ne kazanıldı? Bilim kategorisi noldu? İçerik ödülü tam olarak neymiş? Fener bu hafta kaç atar?

Vito Genovese 22:32, 25 Ocak 2007 (UTC)

Sayın başkanım, "Ödül"ümüz süper güzel gerçekten. Resmi basın açıklamam şurada :) Nerval sağolsun anlatmış herşeyi. Fiyakalı pozlarımızı da yapıştırıvermiş :) Ben de ödülün, sağdan soldan kuş bakışı birkaç fotosunu çekip koyarım bu akşam artık (telif hakkım baki tutacam ama, kapı gibi (C) koyacam altına :)) Fener'in haline gelince, valla onu bilemem, ben illa ki Demirören diyorum :).. Sevgiler. --Metal Militia 09:51, 26 Ocak 2007 (UTC)

Sonunda yöneticiliğe başvurdum.Bkz:Vikipedi:Yöneticilik başvurusu/Simon Bolivar Oy kullanabilirsin.--Simon Bolivar 10:02, 26 Ocak 2007 (UTC)

ödül için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Havacılım portalinin ödülü icin yardimlarina tesekkurler. Resmi degistirdim umarim sakincasi yoktur. --Erkanileti 10:28, 26 Ocak 2007 (UTC)

hoşgeldin şablonu[kaynağı değiştir]

Vito selam! Senin .js dosyanda duran ve herkesin kullandığı kod ile ilgili bir değişiklik talebim olacak. Hoş geldin mesajları için kullandığın şablon yeni kullanıcılar için çok korkutucu: tablo şeklinde, resimli, renkli falan... Daha sade olan {{hg}} şablonunu kullanmayı öneriyorum. Takdir senin. denisutku *:!? 13:19, 26 Ocak 2007

yöneticilik için[kaynağı değiştir]

ya benim daha 1000 değişikliği anladım da ben ne kadar değişiklik yapacam onu nerden anlıyacaz


782 olmuşum bi ara yetişirim size ama bakalım seçilebilecem mi?--ak47 01:21, 27 Ocak 2007 (UTC)

Yapılacaklar listesi[kaynağı değiştir]

Vito, seçkin madde adaylarının tartışma sayfalarına eklenecek, bir "yapılacaklar listesi" tarzında bir şablon oluşuturabilir misin? Ya da aday sayfasında yorumlarda yazıldığı yerden mi takip edelim? --Mskyrider ileti 14:28, 27 Ocak 2007 (UTC) en:Template:Todo gibi yani. --Mskyrider ileti 14:30, 27 Ocak 2007 (UTC) ~Tüm maddeler için ise taa şaane olur. enwiki şablonuna bakmayı unutma. --Mskyrider ileti 14:33, 27 Ocak 2007 (UTC)

Seçkin madde[kaynağı değiştir]

Selamlar.Vikipedi:Seçkin madde adayları'nda 2006 fifa dünya kupası iki defa aday gösterilmiş.Birde Vikipedi:Seçkin maddeler kısmında bilgisayar bölümündeki maddeler neden orda duruyorlar acaba?Kolay gelsin--Mach 14:43, 27 Ocak 2007 (UTC)

Vito nasılsın? Sana bir mail attım, buralardaysan bir bak. --renegademsj 14:44, 27 Ocak 2007 (UTC)

Resim Ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba vito resimleri eklerken nedenini bilmiyorum ama siliniyo eklerken nasıl bir yol izlemem lazım bana açıklarmısın.Yunusberkan

Şablon:Porsche[kaynağı değiştir]

annecim, korktum bi anda o kadar mesaj görünce :) bugün seni andık bol bol buluşmada, ist'de olsaydın da görseydin eğlenceyi. Khutuck msj 00:50, 28 Ocak 2007 (UTC)

Valla citrat'la metal militia bir olmuşlar, senin kuyunu nasıl kazacakalrını düşünüyolardı ben gittiğimde :P Kolla arkanı derim :P
bu mesaj anonim olarak gönderilmiştir, mesaj sahibi hayatından endişe etmektedir.
acıma valla, şimdi kesin yolda falandır, haberi olmadan kurtulalım :P Khutuck msj 01:01, 28 Ocak 2007 (UTC)

hakkaten geyiği bi yana bırakırsak, bugün buluşmada olan herkes senden baya övgüyle bahsediyor :) her vikipediste nasip olmayacak bişiy bu bence :) Khutuck msj 01:29, 28 Ocak 2007 (UTC)

  • Selam Vito. pancu resmine kaynağı belirsiz koymuşsun. Bekliyordum zaten:-) Bir haftadan önce silinmez herhalde. Yalnız bir sorum olacak. Gazetede yayınlanmış bir resim mesela bu resmi yüklemek mümkün mü mümkünse telif etiketi hangisi olur?--Atacameñoileti 10:27, 28 Ocak 2007 (UTC)

Havacılık-yildizi3.png[kaynağı değiştir]

Selam Resim:Havacılık-yildizi3.png yi lisnassiz diye etiketlemissin bend e tekrar lisans koydum ama sonra anladimki asil sorun bu degil heralde. Asil sorun kaynak gostermemek mi? Yani wikiwings logosundan faydalandigim icin mi koydun o etiketi. Eger oyle ise Bu problem icin kusura bakama daha yeni sayilirim yavas yavas ogreniyoırum. Bana yanit verirsen neden ile ilgili resimi tekrar tasarlayacagim... Sagol kolay gelsin --Erkanileti 10:54, 28 Ocak 2007 (UTC)

Sevgili Vito, şu kullanıcı ve yönlendirmesi, viki-kurallarınca uygun mudur? --Metal Militia 15:19, 28 Ocak 2007 (UTC)

Yardım talebi[kaynağı değiştir]

Merhaba vito sizden bir konuda istiyorum. Konu şu Osmanlıca vikide bir kullanıcı bilgisayarına format attırmış kullanıcı şifresini de unutmuş şimdi yazdığı yazılar IP numarası ile çıkıyor Bu kullanıcı kendi kullanıcı ismi ile yazılarını kaydedebilmek için tekrar şifresine nasıl ulaşabilir.

--Tarih 18:39, 28 Ocak 2007 (UTC)

SMA dan arşive ?[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, "rehberimi" arıyorum :P bulur bulmaz ilgileneceğim.. --Metal Militia 18:44, 28 Ocak 2007 (UTC)

"Çekiniz postada" dedin gibi algılıyorum bu "önsöz" olayını ve diyorum ki: Erdemsenol madde üzerinde çalışacağını beyan etmekte olduğundan mütevellit (ve belki başkaları da çıkacaktır) maddenin tartışma sayfasındaki SMA yi çıkarıp, maddeyi arşive taşıyayım. Bir hafta da orada dursun, ilgilenen olmazsa oradan da düşürürüz. Sence? --Metal Militia 19:10, 28 Ocak 2007 (UTC)
Başkanım, Vitom, il kapitano birşeyler etti dün gece etmesine de, emin değil pek, neyi nasıl ettiğinden :) E rehber de malum, kaf dağının ardına kaçınca (!) böyle oluyor işte. Şaka bi yana, Türkiye'nin tartışma sayfasının üstüne koyduğum SMAbaşarısız şablonunun içindeki "Adaylık sayfasını inceleyerek..." diyen bağlantı, şu anda boş sayfaya yönleniyor. Buradaki içeriği bir de buraya kopyalamam gerekiyordu dimi? Bu işi beceremiycem dimi ben:(... --Metal Militia 14:51, 29 Ocak 2007 (UTC)

Teşekkürler iyi çalışmalar

--Tarih 18:52, 28 Ocak 2007 (UTC)

Şablon:Lamborghini'yi de düzeltemedim, kod görünce kafam karışıyor benim, iç bağlantıda [[x|x bişiyi]] yapmayı bile bi ayda öğrendim :(. Bi el atarsan sevinirim, hatta sana belki bir Lamborghini bile ehdiye edebilirim. Khutuck msj 20:27, 28 Ocak 2007 (UTC)

Selamlar.Biliyorum Vikipedi:Haftanın işbirliği için pek oy kullanmıyorsun ama adaylardan Transfer bekleyen maddelerin transferi için oy isteyecektim.Çünkü gelecek haftada seçilmezse o kadar kişinin oyu güme gidecek.Bence kardeş projelerin gelişmesi için iyi bir çalışma olacak.Belki de bazı vikipedistler vikikaynak, vikisözlüğü sever ve katkıda bulunmaya başlarlar.Sadece oraya atıp kaçmayın oradaki düzene uyarak ordakilere ek iş çıkartmadan yapılması uyarısını koyarsak kardeş projelerin tanıtılmasınıda sağlamış oluruz.Saygılar.--Mach 15:27, 29 Ocak 2007 (UTC)

Adaylık süresi[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia,

Geçen gün Mskyrider'la IRC'de konuşurken mantıklı bulduğum bir fikir ileri sürdü, ben de senin onayına getirdim.

Malum, bir çok SM adayımız var, ancak maddeleri okumak oldukça zahmetli bir iş olabiliyor, adaylık süresinin yarısını maddeyi okumak alıyor, geriye kalan sürede de doğru dürüst bir çalışma yürütülemiyor madde üzerinde. Bu nedenle Mskyrider standart adaylık süresini uzatmayı önerdi. Aktif kullanıcı sayımızı dikkate alınca, bana da mantıklı geldi bu öneri.

Diyorum ki; SM ve SL adaylıklarını 10 gün yerine 15 gün yapsak... 7 gün olan adaylık süresini, resim değişikliği yapacak bir kitleye henüz sahip olmadığımız için olduğu gibi bıraksak...

Normalde bu tür bir değişiklik için tartışma açmak gerekirdi, ancak sistem daha emekleme aşamasında olduğu ve tek bir seçim bile yapılmadığı için bu tür bir onayı, bu uzatmayı yapmaya tek yetkili kişinin onayına sunuyorum. Kabul edersen değiştirelim, bir duyuruyla topluluğun dikkatine sunar ve itirazı olanların görüş bildirmesini isteyebiliriz. Şu an kaybedecek vakit olmadığı için bir kaç gün sürecek ek bir tartışmayla vakit kaybetmekten yana değilim açıkçası.

Nedir fikrin?

Vito Genovese 18:32, 29 Ocak 2007 (UTC)

Selam Vito, evet, Mskyrider'ın fikri güzel. Madde sayıları hızla artıyor fakat, satır satır inceleyip, üzerinde çalışma yapmak ve eleştirileri takip etmek filan derken 10 gün yeterli gibi görünmüyor bana da. 15 iyi bir rakam. İyi düşünmüşsünüz. Kabulümdür. --Metal Militia 18:38, 29 Ocak 2007 (UTC)
Ehehh.. nedense malum (!) olmuştu bunun geleceği :) Tamam rakamları değiştiririm, o birşey değil de, sen benim önceki mesajımı henüz okumadın dimi? Hawaii'den atacağın postcard'ın arkasına yazarsın artık :) --Metal Militia 18:45, 29 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba. Bu maddeye daha önce reklam için hızlı silme şablonu yerleştirmiştim..ancak arkadaş genişletmiş..hangi sitenin ansiklopedik olup hangisinin olmadığına karar vermemize yardımcı herhangi bir kural falan var mı? - Erhan 20:55, 29 Ocak 2007 (UTC)

Ricamı kırmadığın için teşekkür ederim.--Mach 21:35, 29 Ocak 2007 (UTC)

anlam ayrim problemi[kaynağı değiştir]

Bakayim hemen.. Bu arada ben ufak bir hata yaptim, ya da sanirim kafam karisti... Winchester maddesini anlam ayrimi olarak duzenleyip Winchester, Ingiltere'yi ayrica acayim dedim ama yonlendirmeler. Karisti, geri al da ise yaramadi. Nasil duzeltiriz? Brecht 23:40, 29 Ocak 2007 (UTC)

Tamamdir... Sagol Vito... Ben suslerim de bu maddeler cok zayif aslinda. Cevirmeye de omur yetmez yahu! Brecht 23:53, 29 Ocak 2007 (UTC)
Bu arada kisa bir soru daha kusura bakmazsan. Haftanin projesi listesi kendiligindn hesap yapiyor mu? Yoksa toplama cikarma islemlerini bizim mi yapmamiz gerekiyor? Brecht 00:08, 30 Ocak 2007 (UTC)


Selam gözüm. Bu sayfa ya bir göz atabilirmisin? Bu anki şekli ile tabi kendi kendini güncellemiyeceğini biliyordum. Sırf Türkçe bir kez üstde göriym diye yinede yaptım. Ama kolay bir güncelleme imkanı olsaydı ne süper olurdu. Her hangi bir fikrin varmı? Ayrı ayrı şablonlarmı yapmak gerek? Eskileri kopyalayıp, sırf derinlik ile madde sayisının yerlerini değiştirmek yeterli olurmu? Benim hiç haberim yok bu işlerden:-/ Eğer elden gelcek birşey yoksa söyle, belkide ben yinede buna rağmen haftada bir kere elimle teker teker güncellerim.. 5 saat. selamlar --Erdall 03:17, 30 Ocak 2007 (UTC)

Okey, sagol koc. Bende elden güncellemenin bir kolay yolunu bulmaya calisirim ozaman. Ayrica Monobook bu haliyle cok iyi, hem rahatsiz eden birsey kalmadi, hemde kullandigim bütün fonksiyonlar hala duruyor. Sagolasin. kolay gelsin, tuttugun altin olsun.. selamlar --Erdall 03:27, 30 Ocak 2007 (UTC)

yeni resim ekleme[kaynağı değiştir]

acaba vikipediye nasıl resim ekleyebilirim ve bu resimleri maddelere yerleştirebilirim diye merak ettim aklıma sen geldin bu işi bilirsin galiba

İyi günler[kaynağı değiştir]

Bilmiyorum sevgili Vito, en:Wiki'de böyle bir şey var mı ama benim aklıma bir fikir geldi ve seçkin madde olayını başlattığınız için sizinle bu konuyu konuşmak istedim. Acaba Vikipedi'deki üyelerin aktiflik durumuna göre kategorize edilmesi mümkün olabilir mi ya da bu durmula ilgili nasıl bir şey yapılabilir? Yani bir örnek verecek olursam X ve Y diye iki tane farklı kullanıcımız olsun. X, Vikipedi'ye 2 haftada ya da ayda bir girip değişiklik yaparken; Y ise 2 günde bir Vikipedi'de değişiklik yapıyorsa X pasif,inaktif -artık her neyse- iken Y aktif üye olabilir mi?

Saygılar, Sallapattias 30 Ocak 2007 13:15 (UTC)

yılmaz güney resmleri[kaynağı değiştir]

ingilizce vikipedia bu resimler gnu lisansı olarak gösterilmiş bende ona binayen yükledim aynı isimle inglizce wikipediada da araştırırsan görürsün teşekkürler--ak47 16:18, 30 Ocak 2007 (UTC)

Merhaba, Her ne kadar yazdığım konu başlığı silinmiş olsa da eklediğim resimlerin silinmesini istemiyorum. Ancak mevcut resimleri silmeden lisans değiştirme seçeneğini bir türlü bulamadım. Yardım edersen sevinirim. GhostRyder

Resim:TOBB ETÜ.gif hakkında[kaynağı değiştir]

Bu resmin daha önceki sürümünde kaynak belirsizliğinden bahsedilmiyordu. Daha sonra aynı resmi daha düşük çözünürlüklü olanıyla değiştirdiğimde kaynak belirsizliği yazısı gördüm. Benim bildiğim üniversite logolarının Vikipedi'de düşük çözünürlüklü kullanımının üniversiteyi temsil etmek amacıyla kullanılabildiğidir. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.--Ufucuk 16:20, 31 Ocak 2007 (UTC)