Kullanıcı mesaj:Vito Genovese/Arşiv/2013/02

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Teşekkürler Engelediniz Wesley Phoenix (mesaj) 21:17, 2 Şubat 2013 (UTC)

Son bir kaç gündür bir çok sayfa commons'ta bulunan aynı resim dosyalarıyla vandalize edilmekte. Bu resimler ilgili konuda kullanıldığında muhtemelen bir sorun yaratmayacaklardır fakat yanılmıyorsam sadece bazı Türkçe sayfalara (Tartışma:Anasayfa gibi) saldırı amacıyla kullanılıyorlar. Bu resim dosyalarını iki ya da üç günlüğüne Türkçe vikipedi'de bloke etmek mümkün müdür? Bu sürede muhtemelen saldıran kişinin de siniri geçer artık nedendir bilemeyiz.
İyi çalışmalar, Khadkhall (mesaj) 13:43, 4 Şubat 2013 (UTC)

Yolladım Khadkhall (mesaj) 13:50, 4 Şubat 2013 (UTC)

Saffet Ulusoy[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino,

Rica etsem Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Saffet Ulusoy tartışmasına bir daha bakabilir misin? Oyunu telifli içerik nedeniyle vermişsin sanırım ve sonrasında temizlenmiş bu içerik.

Sevgiler

Vito Genovese 14:38, 4 Şubat 2013 (UTC)

Tamamdır. Birkaç gündür uğramamıştım sayfaya, bilgilendirme için teşekkürler.. :)) İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:46, 4 Şubat 2013 (UTC)

Şuradaki yorumunuzun özet kısmına "miyav" yazmanıza şaşırmıştım biraz. şimdi anlıyorum. miyav ki ne miyav. ANADOLU (mesaj) 20:06, 4 Şubat 2013 (UTC)

Karar gerekçesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, şikayeti karara bağlamışsınız. Yalnız benim tam olarak anlayamadığım yerler var.

  • ...bahsi geçen yorumda herhangi bir kişisel saldırının olmadığı yönündedir... bunu yorumumla ilgili olarak mı söylediniz? --esc2003 (mesaj) 09:04, 5 Şubat 2013 (UTC)
Doğrudur.
Vito Genovese 10:09, 5 Şubat 2013 (UTC)
Hatalı bir işlem söz konusu, buna dair açıklama da yaptım ancak kendileri umursamadılar. Hizmetlinin engellenmesi niye söz konusu değil? Denetçi olarak bir-iki yanlış engelleme hatası var diye biliyorum. Kendisinin itirazları umursamama gibi bir huyu da var. Bununla ilgili olarak artık ciddi olarak uyarılmalı. esc2003 (mesaj) 10:18, 5 Şubat 2013 (UTC)
Denetçi olarak hataları hangileri?
Ayrıca kimseyi "hata" yaptığı için zaten engellemiyoruz ki? Hangi devriyeyi hata yapıyor diye engelledik mesela? Dolayısıyla böyle bir uygulama da yok, açıkçası bundan sağlayabileceğimiz bir yarar da. Zaten görebildiğim kadarıyla 1 aya yakın bir süredir çevrimiçi olmamış. Burada olmayan kişiyi 24 saat engellesek ne olacak ki? Sabıkaya kayıt düşmüyoruz sonuçta engelle. Kaldı ki bu hata olduğu görüşüme gelip iki hizmetli itiraz etse, o zaman zaten işlemin doğru olduğu kararı çıkacak. Pek olası değil (şikayeti kimse sevmiyor çünkü) ama olası mı? Olası.
İşlemi değerlendiriyoruz dolayısıyla burada, bir yetki istismarı yok zaten ortada.
Vito Genovese 10:44, 5 Şubat 2013 (UTC)
Aguzer'i kuklacılık yaptığı gerekçesiyle engellemişti ancak daha sonra hata olduğunu söyleyip bunu geri almıştı. Ayrıca E4024 de aynı nedenle Tapfereritter'in kuklası olduğu gerekçesiyle engellenmişti. Buna dair bir denetçi isteği bildirilmişti. Ancak aylardır ilgilenilmiyor. Kullanıcı İngilizce Vikipedi'de oldukça aktif. Diğer kullanıcıyla aralarında davranışsal iz de bulunmuyor halbuki. Bir devriye başka bir kullanıcıyı katkı yapmaktan alıkoyan bir hata yapabilir mi sizce? İkisini nasıl bir tutabildiniz anlayamadım doğrusu. Benim engellenmemin ne gibi bir yararı olduğunu sorabilir miyim? Üç gün önce olmuş bitmiş bir şey için engel vermek nasıldır? Kullanıcı o zamanlarda da şimdi olduğu gibi aktif değildi. Ayrıca engel verdiği gün yaptığı tek katkının bu olduğunu size tekrar hatırlatmak isterim. Söylediğiniz gibi "bu sabıka değil önlem"dir. Aynı "önlem"in alınmasını rica ediyorum. esc2003 (mesaj) 11:02, 5 Şubat 2013 (UTC)
Aguzer davasında aracı konumum da oldu hatta. Aguzer'le epey bir e-posta alışverişim oldu, denetçilere mesajlarını ilettim falan. Ondan sonra denetçilerle de konuştum. Bana Aguzer'in kişisel bilgilerini vermeden bulguların temelini açıkladı Eldarion (örn: Falanca türleri aynı, filanca sayıları aynı, vs.). O noktada da ben ihtimalleri sorgularken denetçi arayüzünde çok büyük bir "bug" olduğunu keşfetti Eldarion, ki o bug, Bermanya ile Aguzer'i şüpheye yer bırakmayacak bir biçimde ilişkilendirmeyi sağlıyordu, çünkü tesadüf olması imkansıza yakın bir eşleşme sonucu veriyordu. Ancak Eldarion diğer projelerin denetçileriyle de iletişime geçti ve sanıyorum bu bug, Eldarion'un bildirmesiyle keşfedilmiş oldu. Sonra düzeltilmiştir herhalde; o konuda bilgim yok.
Dolayısıyla hata Eldarion'dan değil, arayüzdeki hatadan kaynaklanıyordu. Denetçi ben olsam da bu engel verilirdi, sen olsan da verilirdi; çünkü eldeki veriler hatalıydı ama şüpheye yer bırakmayacak cinstendi. Bundan dolayı da kaldırıldı. Ancak bu durumu bilmeyenler (ve bir de anlamak istemeyenler olabiliyor tabii arada, onları da unutmayalım) bunu Eldarion'un hatası zannedebiliyor.
E4024 konusuyla da yakından ilgilendim ve ben de senin endişelerini paylaşıyorum. Ama orada da bulgular çok bağlayıcı nitelikteymiş ve o nedenle (yine E4024 ile e-posta iletişimindeyken) konuyla ilgilenmesini rica ettim Elmacenderesi'nden. Bir türlü bakamadı, sanırım gelemiyor projeye. Bir mesaj da senden rica edebilir miyim Elma'ya hatta? O konunun çözülmesini ben de istiyorum. Ancak bu olay Aguzer olayından önceydi sanırım. Yine denetçi arayüzünden kaynaklanan bir durum olabilir belki, bilemedim. Bilecek olan kişi de Elmacenderesi. Denetçi arayüzünün neye benzediğinden bile habersizim açıkçası.
Vito Genovese 11:31, 5 Şubat 2013 (UTC)
E4024 konusu ilginçmiş gerçekten. Denetçilik dışındaki konuya dair bir şey söylememişsiniz. esc2003 (mesaj) 13:42, 5 Şubat 2013 (UTC)
Haa, pardon. Doğrudan değinmemişim, evet. Önceki söylediklerimin dolaylı olarak o konuyu kapsadığını düşündüm herhalde. Açayım şimdi o konuyu.
Şimdi burada bir hizmetli şikayetinden söz ediyoruz, bunda mutabıkız. Burada hizmetlinin gerçekleştirdiği bir işlemi uygun olup olmadığını masaya yatırabiliyoruz ya da hizmetlinin görevini kötüye kullanıp kullanmadığını tartışabiliyoruz. Sen eğer bunların ikisini de iddia ediyorsan, ben bu noktada diyorum ki, şahsi kanaatimce birinci iddianda haklısın, ancak ikinci iddianda haklı değilsin. Yani yine şahsi kanaatimce engel yanlıştır ama kötüye kullanım yoktur.
Salt engel yanlışlığı noktasına daha sonra geri dönmek üzere, kötüye kullanımın olduğu bir durum varsayalım. Diyelim ki bir hizmetli seninle tartışma halinde ve seninle tartışırken yetkisini üstünlük sağlama amacıyla kullanarak seni engelliyor. Bu, bir kötüye kullanımdır. Bu durumda bile, bunun için tanımlanmış bir engel cezası yoktur. Hizmetliliğin kötüye kullanımının cezası, görevden almadır, onu da diğer hizmetliler değil, topluluk yapabilir.
Burada bir kötüye kullanım olmadığına göre, salt engel yanlışlığı noktasına geri dönelim. Aslında bu tür bir itirazın devam eden bir engel için yapılması daha olağan bir durum; çünkü süresi dolmuş bir engel zaten geride kalmış oluyor, bunun için yapılacak bir şey zaten yok. Yani bu sayfada yapılabilecek itiraz, bir kararın bozulmasına yöneliktir. Senin durumunda ise etkisi artık sürmeyen bir karar söz konusu. Her neyse, biz yine de etkisinin sürdüğü varsayımıyla hareket edelim. Diyelim ki sen halen engeli süren bir kullanıcısın ve bu duruma itiraz ediliyor. Şimdi ben ikinci bir hizmetli olarak geldim ve engelin uygunsuz olduğunu belirttim. Bu durumda çeşmede de açıkladığım prosedür uyarınca ne oldu? Eldarion uygun olduğunu, ben uygun olmadığını düşünüyorum. 1'e 1 durumdayız. Üçüncü bir hizmetli daha gelir de Eldarion'la aynı fikirde olursa (ve elbette başka hiçbir hizmetli tartışmaya katılmazsa), bu durumda engelin uygun olduğu kararı çıkmış olur ve engel sürer. Üçüncü hizmetli bana destek verir ve yine başka kimse tartışmaya katılmazsa, bu durumda engel kararı bozulmuş olur ve engel kalkar. Ancak burada zaten 24 saatlik, geride kalmış bir engelden söz ediyoruz.
Hizmetlinin seni Vikipedi'den alıkoyduğu için bir yaptırımla karşılaşması gerektiğini düşünüyor olabilirsin; ancak bir maddeyi silmede hata yaptığı için kimseye engel vermiyorsak, uygunsuz bir koruma uyguladı diye kimseye engel vermiyorsak, uygunsuz bir engel verdiği için de kimseyi engelleyemeyiz. Kötüye kullanma da yok üstelik. Verdiğim devriye örneği de bu bağlamdaydı zaten.
Şöyle çeşitleyeyim: A adındaki hizmetli gidip X adındaki kullanıcıya engel koyuyor diyelim. T, R ve S adlı hizmetliler de gelip karara itiraz ediyor ve sonrasında karar bozuluyor. Bu durumda A hizmetlisine "Yanlış engel verme engeli" koyulmaz. Bunlar ihlal değil, işleyişsel kararlardır ve en fazla bozulur, iyi niyet olduğu sürece.
Son olarak da, her ne kadar ben senin kişisel saldırıda bulunmadığını düşünsem de, kişisel saldırı ile hizmetlinin yanlış kararının karşılaştırılamaz sorunlar olduğunu, kişisel saldırının bu noktada kıyas kabul etmeyecek bir zararlı hareket olduğunu belirtmek isterim.
Vito Genovese 14:21, 5 Şubat 2013 (UTC)
Ancak burada zaten 24 saatlik, geride kalmış bir engelden söz ediyoruz. Ben de Eldarion'a: burada zaten 72 saatlik, geride kalmış bir "KŞY"den söz ediyoruz diyeyim. Bir de başka bir hizmetli de sizin gibi düşündüğünü belirtmiş. Sevgiler, iyi akşamlar esc2003 (mesaj) 21:38, 5 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba. Buradaki vaktini biraz hizmetlilik sorumluluklarını yerine getirmen için harcamanı rica etsem? Bir sürü iş birikti ve bazı hizmetliler sorunluluklarını yerine getirmiyor. Kolay gelsin.--RapsarEfendim? 10:12, 5 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Rapsar,

Hizmetliler sorumluluklarını yerine getirmiyor demeyelim istersen, kimin neye ne kadar vakit bulabildiğini bilemeyiz. Bir değişiklik/işlem yapana bile minnettar olmalıyız düşüncesindeyim.

Ricana cevaben de elbette elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bir aciliyet sıralaması yapman mümkündür? Şöyle en acil gördüğünden en az acil gördüğüne doğru. Ben de ona göre bakmaya çalışayım. KT/SAS ile şikayet temizliği yapmaya çalışıyordum birkaç gündür.

Vito Genovese 10:17, 5 Şubat 2013 (UTC)

Hizmetlilik ek görevler ve sorumluluklar getirmektedir. Bu ek görevler ve sorumluluklar yalnız hizmetlilerin yapabileceği şeyler olduğu için, önceliklidirler. Öncelik bu işlevlerin kullanıldığı yerlerdedir, falanca tartışmalara katılımda değildir doalyısıyla. Cevap olarak mesaj atmayabilirsin mesela, eklemek istediğim bir şey yoksa.--RapsarEfendim? 10:20, 5 Şubat 2013 (UTC)

Acil gördüğün işleri sormuştum? Ayrıca mesajımı niye sildin ki?

Vito Genovese 10:40, 5 Şubat 2013 (UTC)

Okudum ve buraya aktardım. Sorumluluklarını yerine getirmeni rica ediyorum sadece. Sorumlulukların neler ise, öncelikli olanlar onlar.--RapsarEfendim? 10:42, 5 Şubat 2013 (UTC)

"Garp cephesinde yeni bir şey yok" yani, anladım. Mesajımı niye sildiğine yanıt vermedin ama vermeyeceksin sanırım, canın sağolsun.

Vito Genovese 10:47, 5 Şubat 2013 (UTC)

Okudum ve buraya aktardım. demiştim. Mesaj sayfamı istediğim gibi düzenleme hakkımı kullanıyorum sadece. Tekrardan rica ediyorum, mesajlaşmalarla uğraşmak yerine "sorumluluklarını" yerine getirmeni. Hizmetlilik ek görevler ve sorumluluklar getirmektedir. Bu ek görevler ve sorumluluklar yalnız hizmetlilerin yapabileceği şeyler olduğu için, önceliklidirler. İyi günler.
Bir de şuradaki değişiklik özetinde gitmiyor demek istedim herhalde. İki harf klavyede yanyana olunca böyle bir şey çıkmış. Özeti silsen de sonra yanlış anlaşılıp başıma iş açmasa?--RapsarEfendim? 10:55, 5 Şubat 2013 (UTC)
Mesaj sayfanı istediğin gibi tutmak elbette hakkındır. Bu durumda seni yormamak için yanıtımı buraya yazayım.
Vermek zorunda kaldığım aradan sonraki değişikliklerime bakarsan, direkt muhattabı konumunda olduğum iddialara (ki bunlar da hizmetlilikle ilgilidir) yönelik yaptığım açıklama, sonrasında direkt bana yönelik yorumlara verilen cevapları (ki en son yorumumun üzerinden de birkaç gün geçti) ve sonrasında SAS, KT ve şikayet kapama işlemlerini ve düzenli olarak ziyarette bulunulan vandalımızın arkasını toplama işlemlerini göreceksin. Yukarıda bana gelen mesajlardan Khadhall'ınki hizmetli işlemi, Garbino'nunki hizmetli işlemi, Anadolu'nunki belirttiğim tartışmayla ilgili (ki buna yanıt vermediğimi düşünürsek başka işe gitmesi gereken zamanımı ayırdığım iddia edilemez) mesajı, Esc'ninki hizmetli işlemiyle ilgili. Benim attığım mesajlar da hep hizmetli işlemleriyle ilgili. Bunları cevaplamak da hizmetli olarak görevimin bir parçası. Dolasıyla neymiş? Ben zaten geldiğimden beri hizmetlilikle alakasız hiçbir şey yapmamışım (Sana yardımcı olmak için formatnum kullanımıyla ilgili yaptığım yorumlar var çeşmede bunu tek istisnası olarak; istersen yapmayayım onları da?). Dolayısıyla hizmetlilikle ilgili olmayan yaptığım tek şey senin mesajlarına yanıt vermek olmuş. Dolayısıyla zaten yaptığım bir şeyi bana hatırlatmana gerek yokmuş.
Bahsettiğin özette ise bir sıkıntı yok bence. Biri önüne çıkarırsa da niyetinin ne olduğunu anlattığın son mesajını gösterir, gerekli yanıtı vermiş olursun. Görülmemiş şeyler değil bunlar; sıkıntı olmaz. Zaten sıkıntı olsa da buna dair bir gizleme tanımlanmamış; bir tartışılması iyi olabilir.
Vito Genovese 11:16, 5 Şubat 2013 (UTC)

şablonum hani?[kaynağı değiştir]

"ermeni soykırımı yalanını kabul etmeyen vikipedistler" gibisinden bir şablon oluşturmuş ve sayfama eklemiştim. sonra bunu sayfalarına ekleyen başka vikipedistler de çıkmıştı. şablonu silmişsiniz. bölücülük ve kışkırtıcılık bu şablonun neresindeydi anlayamadım. "ermeni soykırımı yalanını kabul etmeme" hakkına mı sahip değilim, yoksa bunu ifade etme hakkına mı? ANADOLU (mesaj) 12:22, 5 Şubat 2013 (UTC)

Ne tür bir sıkıntı olabileceğini anlayamadım. O tartışmaları okudum. Benim şablonumun konuyla bir ilgisi olduğunu da kabul etmiyorum. üstelik fr. parlamentosunun kararı üzerine hazırlanmış bir şablon da değildi. bir konuda kişisel görüşümü ortaya koyan bir şablondu. mesele "hassas konular" ise aynı mantıkla ermeni soykırımının olduğunu iddia eden madde, şablon, resim vd.lerinin varlığı da hassas konudur. o zaman hepsi kaldırılsın, değil mi. bu arada, örneğin ermenice vikipedi'nin hocalı soykırımını inkar eden, tümüyle düzmece olduğunu iddia eden söylemlere sayfalarında yer verdiğini, hatta böyle bir siteye bağlantı da verdiğini dikkatinize sunmak isterim. öte yandan türkçe vikipedi'de ermenileri mazlum gösteren onca fotograf varken ermenice vikipedi'de mesela hocalı soykırımı maddesinde bir tek fotograf yok. umarım bu konularda peşin hükümlü ya da belirli hedeflere güdümlenmiş biri değilsinizdir ve boşa nefes tüketmiyorumdur. kısacası, şablonumun mümkünse geri getirilmesini, mümkün değilse neden mümkün olmadığının açıkça izah edilmesini ve kişisel görüşümü (ermeni soykırımını bir yalan olarak görüp bu yalana inanmadığımı) başka ne şekilde ifade edebileceğimi anlatmanızı rica ediyorum. ANADOLU (mesaj) 12:50, 5 Şubat 2013 (UTC)
Anlatamadım galiba. benim derdim fr.'nın yasasıyla değil ki. o umurumda bile değil. ben genel olarak "ermeni soykırımı" denen şeyin kocaman bir yalan olduğuna inanıyor ve bu görüşümü ifade etmek istiyorum. buraya birşey eklerken fransa'daki, italya'daki, endonezya'daki ya da gine'deki tüm yasaları dikkate almak gerektiğini iddia etmenin absürt kaçacağını kabul edin lütfen. ona bakarsanız herhangi bir ülkenin yasalarına aykırı bir sürü şey bulunur vikipedi'de. örneğin, iran'ın yasalarına aykırı bir sürü şey vardır mutlaka. ama iran'ı ırgalamıyoruz da fransa'yı gücendirmeyelim diyorsanız o başka. ANADOLU (mesaj) 13:28, 5 Şubat 2013 (UTC)
Konuyu kendi açımdan ileride daha geniş bir zamanda dönmek üzere askıya alıyorum. tartışmayı şimdilik noktalarken, yukarıdaki sözlerinizi pek samimi bulmadığımı da bilmenizi isterim. ANADOLU (mesaj) 15:47, 5 Şubat 2013 (UTC)
Ermeni soykırımı olduğuna sonuna kadar inansam da bu kullanıcının böyle bir şablon kullanma özgürlüğünü de dibine kadar haklı buluyorum. Anadolu'ya göre ortada sadece tarihsel bir iddia var olup biten bir şey değil. Ona göre yalan bana göre ise değil. Bana veya başkasına kişisel hakaret etmediği sürece buna hakkı da vardır.--Kullanıcı:CaracasCanınız neyi nasıl yazmak istiyorsa yazın 15:54, 5 Şubat 2013 (UTC)
Normal şartlarda, evet. Voltaire misali, inandığını savunmayı ben de haklı bulurum. Ama bunu kırılmasın diye uğraştığımız narin bir vazonun üzerinde yapmanın gereği yoktur, başka yerlerde yapılmasına engel de yoktur zaten. Onu diyorum.
Vito Genovese 16:18, 5 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba vito Şu trolü engelleyebilir misin?. Benim imzamla kullanıcılara sataşan bir trol kendisi.. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 17:34, 5 Şubat 2013 (UTC)


Selam. Aşk sayfasında "MeteMetheus"un sürümlerinde vandalizm kalmış. Silersen iyi olur. --Sadrettin mesaj 21:07, 5 Şubat 2013 (UTC)

Hatta, Kibele'nin yaptığı değişikliğin de silinmesi gerekli :( --Sadrettin mesaj 21:11, 5 Şubat 2013 (UTC)
:( puff.. --kibele 21:17, 5 Şubat 2013 (UTC)

DAI Istanbul[kaynağı değiştir]

Hallo Vito. Du hattest dich bei der Botschaft als Kontaktperson für deutschspraige Wikipedianer angegeben, darum nutze ich einmal diese Möglichkeit und spreche einen offenbar sehr erfahrenen Mitarbeiter der türkischen Wikipedia in der mir dann doch vertrautesten Sprache und nicht in radebrechendem Englisch an:

Ich war letzten Jahr "Wikipedian in Residence" beim Deutschen Archäologischen Institut. Anfang Dezember war ich in der Position auch in der Aussenstelle in Istanbul. Dort habe ich mehrere der Mitarbeiter kennen gelernt. Darunter einen Mitarbeiter im Bereich der Byzantinischen Kunstgeschichte, der Interesse daran hätte etwas aktiver in der türkischen Wikipedia zu werden. Allerdings ist er hier etwas zögerlich, weil er nicht weiß, ob das von Seiten der türkischen Wikipedia-Community überhaupt gewünscht wäre. Er hat angst, daß es so aussehen könnte, daß hier der deutsche Wissenschaftler kommt und den Türken die Welt erklären wollte, was natürlich nicht sein Anliegen ist. Somit wäre die Frage, da ich die innere Struktur bei euch auch nicht kenne, wie das bei euch gesehen wird. Und wenn das für euch (davon gehe ich eigentlich aus) OK wäre, ob es vielleicht einen Mitarbeiter mit dem Schwerpunkt Byzantinistik oder zumindest Archäologie beziehungsweise Kunstgeschichte für den Anfang an seine Seite gestellt werden könnte um etwas als Mentor zu agieren. Grüße, Marcus Cyron (mesaj) 15:56, 6 Şubat 2013 (UTC)

Hi, answer on my discussion page :). Marcus Cyron (mesaj) 19:21, 6 Şubat 2013 (UTC)

Geri dönüş[kaynağı değiştir]

Hoşbulduk :)) --Bermanya 17:21, 6 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba. Telif sorunu olabileceğini düşündüğüm bir dosya var, bir bakın isterseniz. Teşekkürler! Dosya:2013 Eurovision Şarkı Yarışması yarı-final kuraları.jpg --Ata Kınran (mesaj) 17:54, 6 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkürler, ama o kullanıcı şey etiketlerinizi silmiş. Bir de şu dosyayı (Dosya:Petra Mede at the host's announcement.jpg) yine eklemiş. :( --Ata Kınran (mesaj) 22:47, 6 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito, yüksek ihtimal deneme maksatlı olarak açılan şu başvuruyu kapatabilir misin.. Teşekkürler.. --Garbino ileti 23:22, 6 Şubat 2013 (UTC)

Çok teşekkürler.. --Garbino ileti 11:33, 7 Şubat 2013 (UTC)

Peki, özür dilerim, teşekkürler.Handsome128mesaj 11:57, 7 Şubat 2013 (UTC)

Uygunsuz kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Organikbalekin'i engeller misin? Kullanıcı adı uygunsuz da. ([1]) -- Supermæn (mesaj) 20:26, 7 Şubat 2013 (UTC)

Skandinavium[kaynağı değiştir]

Bir kullanıcı sayfayı ilgisiz bir isme tasımıs, ben de kucuk bir hata yaptım duzeltirken. Orayi Scandinavium olarak duzeltebilir misiniz? Teşekkürler! --akinranbu (mesaj) 07:27, 9 Şubat 2013 (UTC)

Kışkırtıcı/bölücü içerik[kaynağı değiştir]

Şablon:Kullanıcı Dur Bakalım'u kışkırtıcı/bölücü diye silmişsin. Peki bu kullanıcı sayfası da öyle değil mi? (Üstteki sözlerin anlamı, koyduğu resim) Veya şu kullanıcı kutuları: Şablon:Kullanıcı anarşizm, Şablon:Kullanıcı faşist -- Supermæn (mesaj) 09:31, 9 Şubat 2013 (UTC)

Açıklaman için teşekkürler. -- Supermæn (mesaj) 16:28, 9 Şubat 2013 (UTC)

Bu resim hukuki problem potansiyeline sahip değil mi? Kullanıcı sayfasından kaldırılması gerekir. -- Supermæn (mesaj) 16:31, 9 Şubat 2013 (UTC)

Yine teşekkürler. -- Supermæn (mesaj) 16:35, 9 Şubat 2013 (UTC)

Gerekeni Yaparım[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Göndermiş olduğun mesajı yeni gördüm. Telif ihlaline ben de kesinlikle karşıyım. Nelerde telif ihlali yaptıysam, hemen gerekeni yapar, ihlali gideririm. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 14:56, 9 Şubat 2013 (UTC)

Bundan sonra telif ihlalleri olabilecek davranışlara girişmeyeceğim.--Türk Süvarisi ileti 16:24, 9 Şubat 2013 (UTC)

Mesajlarla ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc,

Khutuck ve Elmacenderesi'ne attığın mesajları okudum da, o metindeki yanılgılara ilişkin birkaç kelam etmek istedim.

Khutuck'e attığın mesajda atıfta bulunduğun ilk iki bağlantı, açık İNOV ihlalleridir, evet. Talimatla hareket eden, kendi kararını vermekten aciz, rica/hatır/gönül işiyle işlem yapan kişiler olduğu algısının yaratılmaya çalışılması bariz kötü niyetli bir harekettir. Ayrıca benim de tek değişiklik yapmadan bütün günümü vikide geçirdiğim olmuştur. Bir proje hazırlamışımdır, bir sayfa tasarlamışımdır, bir araştırma yapmışımdır. Değişiklik yapmak, ille de burada bulunmanın ölçütü değildir. Tek değişiklik söz konusu olabilir, vakit ona yetmiştir, en öncelikli o görülmüştür. Her zaman burada kasıt aramak anlamsız olur.

Reality'nin engelinde bir hata olduğu nereden çıktı ki? Benim sayabildiğim üçüncü kez tekrarlanan bir hizmetlilik işlemi ihlali vardır, bunda ısrar edilmiştir, ki bu da bariz bir biçimde hizmetlilik yetkilerinin istismarıdır. Burada iki ihtimal karşımıza çıkar. Ya kasıtlı bir istismar olabilir ya da politikaları bilmemeden kaynaklanan bir hareket olabilir, ki bunun uyarısı da daha önce yapıldığı için artık bunun bilinmemesi büyük bir sorundur. İdeal koşullarda burada beklenenin çok altındaki hizmetlilik performansının tartışmaya açılması gerekir ama ideal şartlarda da değiliz.

NicoRoman'ın ilk engeline neden olan ihlaliyle benim engelime neden olan ihlalim arasında nitelik farkı göremiyorsan, bunu bana açıkça söyle lütfen (bunu özellikle rica ediyorum), bundan sonra bir şey açıklarken çok önemli bir dayanak noktası olur çünkü bu.

Ayrıca engelim konusunda da şunu söylemem gerek: Olayı "ihlalden sonra engel verilmeyip ancak şikayet olunca engel verilmesi" şeklinde yansıtırsak, bu son derece yanlı bir yansıtma olacaktır. Beni kayırmak isteyen şikayet olunca da engel vermeyebilir pekala. Amaç kayırmak olsa yani. Burada yirmi küsür hizmetli var, on tanesi aktif, bunların hepsinin her an burada olup olmadığını, olsalar bile yazdığım şeyi görüp görmediğini bilmiyoruz. Bunu daha önce de yazmıştım. Şimdi Mskyrider beni engelledi diye bu da talimatlı, ricalı engel olacak? Ben Mskyrider'a çok gizli kanallardan ulaşıp "Beni engeller misin?" mi dedim yani?

Şikayeti haklı bulmazsan taraflılık, adam kayırma olarak yansıtma, şikayeti haklı bulursan bu durumu yok sayma aldı başını gidiyor. Meseleyi düşman bellediğine kulp takmak için kullanmak isteyene hiçbir şey mani olamıyor.

Hedda'nın yorumlarındaki yersiz eleştiriyi, Yabancı'nın verdiği bürokratlık kararı üzerinden Kibele'nin eleştirilmeye çalışılmasını göremiyorsan, gerçekten sözün bittiği noktaya gelinmiş demektir. Çok net. Hedda'nın son zamanlardaki tutumundan "yarar görüldüğünü" söylüyorsan, o noktayı bile geçmişiz demektir.

Son not olarak da Elma'dan istediğin gerekçelerin hepsinin benim engel isteği yazımda yer aldığını görebilirsin.

Vito Genovese 15:55, 9 Şubat 2013 (UTC)

Benden özellikle yanıtlamamı istediğiniz kısım için konuşayım. Sıralamanın ters olmasından kaynaklanan bir anlaşılmazlık olabilir. Nico'nun ki yersiz eleştirme değildir demiyorum. Sinirlilikle söylenmiş sözler var ne de olsa. Sizin yorumunuz da yersiz eleştiridir. Reality'nin dile getirdiği Meta'daki tartışma ve kararlar saçmalık olarak nitelendirilemez. Sizin engel gerekçeniz nezaket ihlali ile sınırlı kalmamalıydı. Yanlış düşünüyorsam bilmek isterim. Benim kategori tartışmasındaki yorumum gözden kaçmazken, sizin köy çeşmesindeki yorumunuz gözden kaçıyor? Bu da hoşmuş gerçekten, üç gün sonrasında engel vermekten de geri kalınmıyor üstelik. Eldarion'un katkılarından belirttiğiniz olasılıkların yapılmadığı anlaşılabilir. "Talimatla hareket eden, kendi kararını vermekten aciz, rica/hatır/gönül işiyle işlem yapan kişiler olduğu algısının yaratılmaya çalışılması bariz kötü niyetli bir harekettir." Kim bunu demiş ki? İyi niyetli düşünmeyi bu söylenenler için de yapabilirdiniz. Hedda Gabler "keşke hizmetliler de rahatsız oldukları kullanıcıları şikâyet sayfasında dile getirse de" demişti. Sağolsunlar daha sonra böyle yaptılar da. Hatta bunun için teşekkürümü de ettim. Yeri gelince Vikidışı iletişimin kurulabildiğini siz kendiniz söylüyorsunuz. Bu ihtimalin akıllara gelmesi gayet doğaldır. Ben işlemin usulsüz yapıldığını zaten belirttim, Hedda Gabler'in belirttiği ihtimalin benim aklıma geldiğini de.
"Şikayeti haklı bulmazsan taraflılık, adam kayırma olarak yansıtma, şikayeti haklı bulursan bu durumu yok sayma aldı başını gidiyor. Meseleyi düşman bellediğine kulp takmak için kullanmak isteyene hiçbir şey mani olamıyor." Psikolojide yansıtmaya bakıyorum. esc2003 (mesaj) 17:07, 9 Şubat 2013 (UTC)
Benim yorumum bir eleştiri değil ki? Niteleme. Senin de bir sonraki cümlende belirttiğin gibi, bir niteleme. Benim neye saçmalık dediğimi yanlış anlamış olduğunu da belirtmem gerek ayrıca. Yanlış işlemlerden duyduğum rahatsızlığın bir ifadesidir o sadece, uygunsuzdur, o ayrı. "Zarfa mı mazrufa mı bakmak gerekir?" diye sorarlar bazen. Bu da o hesap biraz. Zarfta sorun var, evet. Ama mazruf yine aynı mazruf. Yanlış yine aynı yanlış.
Benim engel gerekçemde başka hangi ihlaller olmalıydı sence? Ben tek türde ihlal gördüm ama dikkat çekersem konuyu yeniden düşünürüm. İnsan hali, yanlış yapmak olası.
Vito Genovese 17:44, 9 Şubat 2013 (UTC)
Saçmalık sözünü, yapılan işlemi nitelemek için kullandım diyorsanız bana inanmak düşer ve ihlal nezaketle sınırlı kalır. Bir de yorumunuz keşke kendinizle ilgili kısımları sormak ile sınırlı kalsaydı. Çünkü ben yanıtları mesaj gönderdiğim kullanıcılardan bekliyordum. Diğer yazdıklarımla ilgili söyleyeceğiniz bir şey yok sanırım? esc2003 (mesaj) 18:01, 9 Şubat 2013 (UTC)
Onlar versin yine ne cevap vermek istiyorlarsa canım. Mani olmuşluğum yok. Dikkatimi çekti sadece. Çünkü engel isteklerinden birinde bulunan, diğerinde de hak veren bir kullanıcıyım. Hizmetli olarak katılımım yok elbette.
Özür dilerim kaçırdıysam; hatırlatabilir misin rica etsem yanıtlamadığım yeri?
Vito Genovese 18:03, 9 Şubat 2013 (UTC)
Sizin engeliniz haricindeki yazdıklarım. esc2003 (mesaj) 18:10, 9 Şubat 2013 (UTC)
Benim engelimden sonra senin engelin konusu geliyor ama benim 24 saat içinde engel almamam ama şikayet sonrasında engel almam ama senin 72 saat sonra engel alman karşılaştırmasında aslına bakarsan bu ikisi tutarlı geldi şimdi bakınca. Sana 3 gün sonra engel verildiyse eğer, belki bana da üç gün içinde engel verilecekti. Bu da benim kayırılmadığıma argüman olabilirmiş pekala. Eldarion'un katkılarından örneklediğim duruma aykırı bir şey göremedim ama elbette ben de kaçırmış olabilirim aksi yönde bir şey varsa gerçekten de.
İyi niyeti elbette çoğu durumda gözetebilirsin. Normal bir eleştiri için her zaman mümkün. Ancak sakıza dönmüş bir argümandan bahsediyorsak ve bu argümana alaycı/sarkastik bir biçem de eşlik ediyorsa, o zaman (yani alaycı biçemin olduğu durumda) hiç kimse iyi niyet varsayamaz. Alaycılığın varlığı, karşı tarafın iletilerinde de iyi niyet gözetiminin olmadığının en temel göstergesidir çünkü.
Yoksa ben viki dışı iletişimi bir suç itirafı olarak anlatmış değilim. Gayet olağan olduğunu gayet açık örneklerle ve emsaller üzerinden anlatmış bulunuyorum. Makullüğü açıkça gösterilmiş bir olgu üzerinden üretilmiş eleştiri, özellikle de defalarca tekrarlandığında doğal olarak yersiz eleştiri olur.
Vito Genovese 18:25, 9 Şubat 2013 (UTC)
Ancak siz şikayet edildiniz, ben ise edilmedim. Zaten Hedda Gabler'in keşkesi daha sonra gerçekleşince teşekkür ettiğimi söyledim. Alaycı söylemler olabilir, çünkü Temmuzdan beri sorunlu iletişim hakim. "İyi niyet bir yere kadar" sözü durumu açıkça ortaya koyuyor. Gizliden gizliye yapılan bir eleştiri söz konusu değil. Vikipedi dışı iletişimi itiraf olarak açıkladığınızı söylemiyoruz. Bu tür iletişimlerin ne sıklıkla yapıldığını, hangi durumlarda yapıldığını biz bilemeyiz. Durum güven meselesi diyeyim ve bitireyim. esc2003 (mesaj) 18:48, 9 Şubat 2013 (UTC)
Ben de ufak bir ayrıntıya dikkat çekeyim o zaman son olarak. Şikayet, bir engelin önkoşulu değil zaten. Bir ihlal varsa, şikayetin amacı ona dikkat çekmek sadece. İhlale şikayetsiz de yaptırım uygulanabilir. Ben şikayet edildim, sen edilmedin, evet. Ancak zaten ben de dedim ki; belki ben şikayet edilmeseydim de engel alacaktım daha sonra, bunu senin engelinde olduğu kadar süre geçmediği için hiç bilemeyeceğiz. Dikkat çekmeye çalıştığım buydu.
Vito Genovese 18:51, 9 Şubat 2013 (UTC)
Ben ihtimal vermiyorum. Engel aldığınız dönemden önce üslubunuz sertleşmişti. Burada farklı anlama gelebilecek söz dahi var mesela (nem kapmak). Ayrıca başka bir anonime de "hayrola aşka mı geldin" gibi bir cümle kurmuştunuz. Arada bir fark daha var ki o da kişisel saldırı yapmadığım. Eğer sözlerim kişisel saldırı içeriyorsa diğer kullanıcının da benzer durumda olduğunu, olayın karşılıklı olduğunu söylemek isterim. Konuşturup konuşturup engel verdirmek olduğunu düşündüğümü savunmamda anlatmaya çalışmıştım. esc2003 (mesaj) 19:10, 9 Şubat 2013 (UTC)
Yahu :) "Hayrola aşka mı geldin?" dedim de niye dedim? İlla eleştiri amaçlı mı söylenir bu söz? Burada olmayan eski bir kullanıcıya dedim onu, "Bizden Kaçmaz kameraları Nişantaşı'ndaydı, az sonra!" anlamında dedim. O da anladı zaten, hemen yuvarladı bir e-posta :)
Senin engelin konusunda da, zaten uygunsuz bulduğumu söyledim o engeli. Benim ikidir vurgulamaya çalıştığım nokta şu: Ben bir değişiklik yapıyorum (İhlalin varlığı yokluğundan bağımsız konuşuyorum), 24 saat bir şey olmuyor, şikayet geliyor, şikayetten sonra engelleniyorum. Sen bir değişiklik yapıyorsun, 72 saat bir şey olmuyor, sonra engelleniyorsun. Haklı haksızdan bağımsız konuşuyorum dediğim gibi. Kişisel saldırı olmuş, olmamış, konu o değil. Ben, kayırılmadığımı vurguluyorum sadece. Yoksa ben şikayetinin işlem uygunsuzluğu boyutunda zaten sana hak vermişim. Yoksa ben de kişisel saldırı yapmadım zaten, nezaketsizlik yaptım.
Vito Genovese 19:21, 9 Şubat 2013 (UTC)
Tamam. Nem kapmak sözünüz var, boş verin çok uzadı. Ben anonime "iyi nane yedin" deyince uyarı almıştım. Bu arada aşka gelen kimdi :) esc2003 (mesaj) 19:36, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • İNOV, İÜYYKÜD ilkelerince bizler engelleniyoruz, yöneticiniz Fagus şöyle değişiklikler yaparak elini kolunu sallayarak katkılarına devam ediyor. Umarım bu mesajı da iplerin arkasına saklanmayın diyerek geri almazsınız.--88.243.250.196 18:27, 9 Şubat 2013 (UTC)
Yok almam, merak etme.
Vito Genovese 18:31, 9 Şubat 2013 (UTC)
  • Öncelikle teşekkür ederim, anlamadan dinlemeden yorum silmemenize sevindim. Sizin görüşünüzü almak istiyorum, Fagus'un yaptıkları hangi politika'ya uygundur acaba?. Acaba bu yorumları Berkecelik veya benzeri sıradan bir kullanıcı yapsaydı ceza alacak mıydı? Daha dün İncelemeelemanı ve Hedda Gabler buna benzer yorumları sebebiyle altı ay uzaklaştırıldı da. Dalga geçmeden yanıtlarsanız memnun olacağım.--88.253.143.145 18:37, 9 Şubat 2013 (UTC)
Hmpfh. Şimdi ne desem sıkıntılı. Bazılarının düşünmeye bayıldığı gibi hizmetli kayırma nedeniyle değil. Tam tersine, Fagus'a karşı taraflı olacağımın iddia edilme olasılığı nedeniyle. Geçmişte şöyle ve şöyle şeyler olmuştu çünkü. Elbette benim Fagus ile bir sorunum yok, iyi bir madde yazarı olduğunu düşünüyorum, mesleki alanındaki uzmanlığına büyük bir saygım var ama bahsettiğim nedenle bu konunun dışında kalmaya niyetliyim. Benden başka hizmetli de vardır elbette bununla ilgilenecek.
Vito Genovese 18:43, 9 Şubat 2013 (UTC)

Selam. Şu kullanıcı şunun gibi bir değişikliğe onay vermiş, daha önce de izleme listemde olan bazı maddelerde vandalizm içeren değişikliklere onay verdiğini görmüştüm. Devriyeliği gözden geçirilse iyi olur, bence.--RapsarEfendim? 18:57, 9 Şubat 2013 (UTC)

+ Mesaj sayfamdaki son değişikliğe bkz.--RapsarEfendim? 19:14, 9 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkür Ederim[kaynağı değiştir]

Size teşekkür ediyorum. Hatalarımı gördüm. Bundan sonra dikkatli davranacağım. Ayrıca bir alıntı yaparken, bir dosya yüklerken mutlaka size danışacağım. Bilerek hata yapmak istemem. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 19:25, 9 Şubat 2013 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, şu gibi değişiklikler inceleme beklemese? Böyle bir şey mümkün müdür? --bermanya 22:41, 9 Şubat 2013 (UTC)


Kafa bazen ucuyor degisiklik sayisi fazla olunca gozden kacirabiliyorum bazen, ne demisler hatasiz vikipedi uyesi olmaz :) Rapsar benden hizli davranip duzeltmis iyi vikilemeler --Lucky Lucianom 23:53, 9 Şubat 2013 (UTC)

MediaWiki:Wikimedia-copyrightwarning[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin Vito. Vikipedi lisansı sadece CC-BY-SA 3.0 olduğuna göre MediaWiki:Wikimedia-copyrightwarning sayfasında "ve GNU Özgür Belgeleme Lisansı" yazan kısmı kaldırmamız gerekmiyor mu? Ayrıca Vikipedi:Telif hakları politikasını da güncellemeliyiz. — Pınar (mesaj) 03:53, 10 Şubat 2013 (UTC)

Metinde telif[kaynağı değiştir]

Bir kaç yıl önce hem burada hem de en.wiki'de sayfaların en altında görünen kısımda sadece CC'den bahsedilmeye başlayınca CC'nin GÖBL'yi de kapsayan bir lisans olduğuna dair bir varsayımda bulunmuştum ama üşenip lisansları karşılaştırmamıştım. Şimdi baktım, en:Wikipedia:Copyrights sayfasında içeriğin eş-lisanslı olduğundan bahsediliyor. Vakit bulduğumda ilgilenmek istediğim öncelikli bir konu. — Pınar (mesaj) 09:25, 10 Şubat 2013 (UTC)

Boş zamanın kıymetini bilemediğim üniversite günlerimi özlüyorum :( — Pınar (mesaj) 09:40, 10 Şubat 2013 (UTC)
  • Mrb Vito, şu kuklaysa katkıları neden çıkartılmıyor? Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 12:01, 10 Şubat 2013 (UTC)

Telifli dosyalar[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcının yüklediği tüm resimler bir yerlerden alınmış, telif hakkı ihlali içeriyor hepsi. Tek tek sil şablonu eklemek vakit kaybı, ilgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 13:42, 10 Şubat 2013 (UTC)

Şu arkadaşın katkılarında bir sorun göremedim, beyaz listeye uygun gibi.--RapsarEfendim? 14:08, 10 Şubat 2013 (UTC)

İlgilenen Yok[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito Genovese. Bazı silinmesi gereken şablon yönlendirmeleri ve birleştirilmesi gereken sayfalar var. Günlerdir bekliyorum. Kimse ilgilenmiyor. İlgilenirseniz sevinirim.--Türk Süvarisi ileti 14:45, 10 Şubat 2013 (UTC)

Çünkü 4-5 gün oldu. Hiçbir hizmetli müdahale etmedi. Onun için söylemiştim. Teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 15:03, 10 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Kibele,

Rapsar, Salvarspor'u beyaz liste için önerdi de; vandalizm engelini veren sen olduğun ve sonraki süreci muhtemelen daha iyi takip ettiğin için sana paslayayım dedim.

Vito Genovese 14:34, 10 Şubat 2013 (UTC)

selam vito, sonrasında dikkatimi çeken bir durum olmadı. tavsiyem, listeye alınsa da katkılarının izlenmesi olacaktır. --kibele 16:17, 10 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

  • Sayın Vito, engelin kaldırılması ile ilgili yardımlarınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar. --i.e.msj 21:35, 10 Şubat 2013 (UTC)

SAS-bıkkınlık[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu tip kalsın "oy"larından sıkıldım artık. Önemli olan bak şurada da adı geçiyor demek değil, maddeyi kaynaklar kullanarak geliştirip, KD olduğunu ispat etmektir (gerçi burada maddeye katkı yapmış Nihan). Bu konuya bir açıklık getirmek lazım diye düşünüyorum artık.--RapsarEfendim? 09:55, 11 Şubat 2013 (UTC)

SAS gösterildiğinde bu haldeymiş, sonrasında kaynaklar kullanarak geliştirmeye, KD'liğini "ispat" etmeye çalışmışlar. Bunun gibi tonla örnek gösterebilirim. Şu sitede adı geçmiş, burada makalesi varmış gibi yazılar hiçbir şey ifade etmiyor (sadece kaynak yetersizliğinden dolayı KD olmadığı söylenen maddeler için diyorum. Ulusal çapta albüm yayınlayan bir şarkıcıyı KD kabul ediyoruz mesela, bak şurada albüm yayınlamış bu şahıs denirse, KD olmadığı yönünde ısrarcı olmamak gerek).--RapsarEfendim? 11:14, 11 Şubat 2013 (UTC)

bıkkınlık demişken, ben de sass sürecinin kayda değerliğin ispat edilmesi beklenen bir süreç gibi kullanılmasının yanlışlığına değineyim. ne kayda değerliğini göremedik diye, ne de maddede kaynak yok diye bir madde silinmeye aday gösterilemez, gösterilmemeli. kd etiketi var, bırakırız başkaları geliştirir maddeyi. sevgiler. --kibele 11:18, 11 Şubat 2013 (UTC)

SAS cenderesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele,

"Kayda değerliğini göremedik diye bir madde silinmeye aday gösterilemez." kısmına katılmıyorum. Aksine, gösterilmesi gereklidir bence. M6'dan silinebilirliği tartışmalı olan maddelerde sil şablonunu çıkarıp SAS sürecini önerdiğim çok olmuştur, ki bunun emsal kararların belirlenmesinde ve dolayısıyla KD yönergelerinin şekillendirilmesinde rehber niteliği taşıyabileceği düşüncesindeyim. Yani bariz kayda değer ila bariz kayda değersiz arasındaki gri bölgenin sınırlarının SAS kararlarıyla daraltılması gerekir bence.

Onun dışında elbette her şeye kaynak göster şablonu koymak gibi her şey için de kaynak istemekte sıkıntı var. Onda hemfikiriz.

Vito Genovese 11:39, 11 Şubat 2013 (UTC)

gri bölgenin sınırlarının belirlenmesi konusunda katılıyorum. sıkıntı, herhangi bir araştırma yapılmadan (yani en azından böyle olduğu yönünde ciddi kuşkularım oluyor kimi zaman) doğrudan sas'a getirmek, yani 'öznellik'.. bu noktada da, 'hadi ispat edin bakalım kd olduğunu', 'hadi maddeye de ekleyin' şeklindeki yaklaşımı sorunlu buluyorum. demem odur. --kibele 11:44, 11 Şubat 2013 (UTC)
Haa, onu bilemeyiz tabii. Nadiren olsa da "wiki-stalking" denen, özellikle bir kullanıcının değişikliklerinin, maddelerinin açıklarını arama çabaları olabiliyor. Çok bariz ve taciz durumuna gelmiş halde olursa o konuda bir şey yapılır. Geçmişten bir-iki vaka hatırlıyorum en azından. Ama öyle vikiyi ele geçirmiş, topluluğumuzun kanayan yarası ekolünden bir sorun olarak görmüyorum ben bunu.
Vito Genovese 11:50, 11 Şubat 2013 (UTC)
e işte bıkkınlık zahar, ille yaranın kanaması gerekmiyor malum.. --kibele 11:52, 11 Şubat 2013 (UTC)

Hurri mitanni[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Hurri mitanni maddesinin silinmesini istemiştim çünkü Hurriler ve Mittaniler ayrı maddelerde yer alıyor. Yinede sen bilirsin :) — Pınar (mesaj) 11:48, 12 Şubat 2013 (UTC)

Konu Biraz Ciddi[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito meta-vikide bazi vikipedist arkadaslarimiz turkce vikipedideki bazi uygulamalardan (bazi konularda haklilar) sikayetlerini belirttiler dune kadar bende herseyi yapabilecegimi belirtmistim ancak yayinladiklari bildirge cok agir! ben bu sorunlarin basindan beridir vakfa aktarilmadan sizlerle birlikle adim adim cozum kazanabilecegi kanaatindeyim rahatsizliklari engellemelerin keyfen verildigi bu konudaki dusuncen nedir mesajin aynisini yabanci yada attim bilgine tesekkurler iyi vikilemeler --Lucky Lucianom 19:35, 12 Şubat 2013 (UTC)

Ne kusuru her hangi boş zamanında daha ayrıntılı bir soru cevap yaparız :) daha önce bu konuda verdiğin bir kaç ayrıntılı cevabı gönderirsen onları okumamın bile yeterli olacağından eminim iyi vikilemeler ha bu arada artık kesin dönüş yapmanıda herkes gibi bende bekliyorum buralar seni özledi bilgine :) --Lucky Lucianom 00:11, 13 Şubat 2013 (UTC)

Mesajlara ve malum engellenen kullanicilarin gecmislerine bakildiginda kararlarin ne kadar isabetli oldugu gozukuyor zaten rahatsiz oldugum sey yayinlanan bildirgede size "Diktator" yaftasinin yapistirilmasiydi. Dedigin gibi Vito projeyle alakasi olmayan trolleri arindirmak gerekiyor bu gorevde size dusuyor bende arada boyle burnumu sokuyorum :) biraz meraktan zamanini aldim Vito kusura bakma :) iyi vikilemeler --Lucky Lucianom 21:27, 13 Şubat 2013 (UTC)

Şule Kayan Bekrioğlu sayfası hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar dün Şule Kayan Bekrioğlu sayfası ekledim.Sayfada kendisisnin biyografisi bulunmaktadır.Fakat bana telifle ilgili bir mesaj geldi ve sayfa silindi.Bu biyografi mediasa.com.tr sayfasındada yer almaktadır çünkü bu şirket bize ait bir şirket olup aynı biyografi ordada yer almaktadır.Telifle ilgili bir sıkıntı yoktur.Kontrol edildiğinde bu durum dikkate alınırsa seviniriz.Bir problem olursa tekrar mesaj atarmısınız ne yapmamız hakkında.Teşekkürler.Kolay gelsin.Bu imzasız yazı İlgin2008 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar. Sadrettin sağ olsun, vektör sayfama (böyle mi deniyordu) cat-a-lot eklentisini ekledim. Katkılarıma bakacak olursan iki tıklamayla, "kısa ömürlü devletler" kategorisini boşalttım. Onu Türkçeleştirmek lazım yalnız.--RapsarEfendim? 09:16, 13 Şubat 2013 (UTC)

Hem chrome'da ham de firefox'ta çalışıyor. Ama bağlantıya tıklayıp taşıma yapmadım hiç. Sağ alt köşede bir menü var. [2] --Sadrettin mesaj 17:22, 15 Şubat 2013 (UTC)

Yönlendirme ve Silme[kaynağı değiştir]

Merhaba Hocam. İngiltere Kralları yönlendirmesinin silinmesi için etiketlemiştim. Makul olduğunu belirtmişsiniz. Size bir açıklama yapayım. Britanya'da hem bayanlar hem de erkekler hükümdar olduğu için şablonun ismini değiştirdim, genişlettim ve maddelerde de öyle kullanımını sağladım. Yönlendirmenin kullanılma kapatılması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca geçmiş birleştirmeleri ile ilgilenen bir görevli var mı yok mu onu öğrenmek istiyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 14:56, 13 Şubat 2013 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Katkılarımın silinmemesi konusunda silen kişiye bilgi iletmeme rağmen anlaşmamız olmuştur. Size başvurmak istedim. Aşağıda yazışmamız mevcuttur. Yapabileceğim bir şey varsa bilgi vermenizi yada yönlendirmenizi rica ediyorum. İyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Ekaragozlu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Türkçe kolay iş, yarın hallederim. Bahsettiğin sorun çözüldü mü? Çözülmediyse ona da bakayım.
Vito Genovese 22:16, 14 Şubat 2013 (UTC)
Çözülmedi. Kendi sayfalarımı açıp, category yazan bazı yerleri kategori yapsam çözülür mi diye baktım da olmadı.--RapsarEfendim? 22:17, 14 Şubat 2013 (UTC)

Elektronik Sigara ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba sizinle görüşmemi Garbino nickli Editor önerdi. Umarım yardımcı olursunuz..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Garbino

buradaki Garbino ile yazışmalarımızdan göreceğiniz gibi,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektronik_sigara bu maddenin yeni nesil esigaraları ifade etmemesinden dolayı içeriği değiştirmek istedik. Garbino ile yazışmalarımızda OTRS gönüllülerine yazmamızı istedi ve bizde site mailimiz olan editor@esigara.us maili üzerinden talepte bulunduk.. Bize gelen cevapta Creative Commons kullanarak içeriği lisanslandırmamız istendi ve bizlerde gerekli düzenlemeyi yaparak sitedeki içeriği lisanslandırdık.. Tamamen özgün içerikten oluşan sitemizde,farklı sitelerden kopyalanan içerik bulunmamaktadır.

Site linkimiz;

http://www.esigara.us/ (Creative Commons lisansını en altta görebilirsiniz)

Elektronik Sigara maddesine eklemek istediğimiz değişiklik;

http://www.esigara.us/elektronik-sigara-nedir-nasil-kullanilir/elektronik-sigara-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-125.html

Buradaki bilgileri içermektedir. Bu maddede yaptığımız ve Garbino tarafından telif hakkı gerekçesiyle iptal edilen değişiklikte bu bilgiler yer almaktadır.İlgili maddenin geçmişine bakıldığında görülebilir.

info-tr@wikipedia.org adresine gönderdiğimiz ve cevaplanmayan aşağıdaki mailde bu isteğimizi,Creative Commons ile site içeriğini lisansladığımızı bildirdik.

Konu: Re: [Ticket#2013020810006657] Elektronik Sigara ile ilgili yazım üzerine (Telif ihlali)
Tarih: 2013-02-10 20:04
Gönderen: editor@esigara.us
Alıcı: Wikimedia Information Team <info-tr@wikimedia.org>
Merhaba Creative Commons lisanslandırmasını yaptık. Site içeriği özgündür hiçbirşekilde farklı bir siteden ekleme yapılmamaktadır.. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Ancak dönüş yapılmadı. bunun üzerine permissions-tr@wikimedia.org adresine mail göndererek,

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:%C4%B0%C3%A7erik_i%C3%A7in_izin_beyan%C4%B1

Websitemiz için içerik ekleme izni istedik ancak bu gönderdiğimiz mailede karşılık verilmedi.

Sizden ricamız mümkünse süreci hızlandırmanız.. Telif hakkı ihlali yapmıyoruz Eklenen içerik özgündür ve bize aittir..Elektronik Sigara maddesindeki şuanki içerik çok eskide kalmıştır ve güncelliğini yitirmiştir. Değişiklik yaptığımız metini okuduğunuzdada bunu görebilirsiniz.Şuanki ESigaralar maddede söylendiği gibi kartuşla çalışmamaktadır.. Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bu imzasız yazı Gezgins (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Ahzar,
Bahsi geçen sorun için geçici bir çözüm uydurdum ama elbette resmi belirleme yetkisi sende. Kestane kısır acele answer :)
Merhaba Vito. GSR'lerle yoğunluktan ilgilenemedim şu sıra. Hafta sonu uzun soluklu bir çalışma yapacağım. Kademeye girip ceza sahası dışında tehlikeyi önlediğin için teşekkürler.Ahzar.(imza atamadım PC'den kaynaklı)Bu imzasız yazı Ahzaryamed (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Vito.

Twinkle neden çalışmıyor bilgin var mı ? --Emyilmesaj 11:31, 15 Şubat 2013 (UTC)

Cevap için teşekkürler. Kolay gelsin. --Emyilmesaj 11:38, 15 Şubat 2013 (UTC)

Sayfamızda değişiklik yaptık[kaynağı değiştir]

Merhaba.. ilginiz için öncelikle teşekkür ederim..Sitede lisansla ilgili değişikliği yaptık.. yardımcı olursanız sevinirim.

http://www.esigara.us/forum.php

selam, şuraya bir göz atar mısın? kolay gelsin. --kibele 12:06, 15 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Silme gibi bir durum söz konusu olmamakla beraber, hataların düzelmesi için çalışıyorum. Ülke kodlarının ISO standartlarında olması için yapmış olduğum düzenlemelerde bir problem olduğunu düşünmüyorum. Sorun vikipedi görevlilerinin çabasıyla çok kolay bir şekilde çözülür. Geçmişlerin birleşmesi sorunu çözer. Herhangi kuralsız bir işlem yapmadım. Saygılarımla.--Türk Süvarisi ileti 12:07, 15 Şubat 2013 (UTC)

Efendim. Biliyorum sorun benim sorunum. Ama yalvarırım yardım edin.--Türk Süvarisi ileti 12:18, 15 Şubat 2013 (UTC)

Biraz zaman verin. Kullanımlarını sonuna kadar azaltayım. Böylece geçmiş birleştirme prosedürünü işletelim.--Türk Süvarisi ileti 12:58, 15 Şubat 2013 (UTC)

Önemli kısımları söyleyin. Ben öncelikle onları halletmeye çalışayım.--Türk Süvarisi ileti 13:03, 15 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito :) Dediğin gibi kendi dosyalarımı sildirmek oluyor fakat tecrübesiz olduğum zamanlarda yüklediğim dosyalar. Single olmayan şarkılara single şablonu eklemişim. Fan yapımı kapaklar hepsi. Video kliplerin çözünürlüğü düşük değil oldukça büyük. Bu nedenle silinmesi gerekiyorlar, telif ihlali oluşturuyorlar yani. Aynı şekilde başka kullanıcılar da D.Akalın, Sıla gibi şarkıcıların şarkılarına orijinal olmayan kapaklar eklemiş. Bunlar da telif ihlali oluşturuyor. Bu nedenle onları da işaretledim, silinirse iyi olur :) - Seyit mesaj 15:18, 15 Şubat 2013 (UTC)

Telif ihlal silsileleri[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, kullanıcı yapılan uyarıları dikkate almaksızın telif hakkı saklı içerik eklemeyi sürdürüyor. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:42, 15 Şubat 2013 (UTC)

Tamamdır.. :) --Garbino ileti 16:02, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Şöyle bir sayfa var ama?..--RapsarEfendim? 17:53, 15 Şubat 2013 (UTC)
  • Burada değil de Commons'ta oluştursak, category değil de kategori olarak algılatsak olur mu?--RapsarEfendim? 17:57, 15 Şubat 2013 (UTC)

Tartışma sayfası başlığı[kaynağı değiştir]

Selam, bu sayfanın tartışma sayfasını aynı ada taşıyabilir misiniz? esc2003 (mesaj) 18:59, 15 Şubat 2013 (UTC)

Sayfa koruma[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi koruma altına alabilir misiniz? Ve mümkünse tartışma sayfasını da silerek aynı şekilde koruma altına... esc2003 (mesaj) 20:11, 15 Şubat 2013 (UTC)

Tam da ansiklopediye yaraşır bir tartışma öyle değil mi? Sağolun ben almayayım, dilerseniz siz tartışabilirsiniz. esc2003 (mesaj) 20:53, 15 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Esc,

Tartışma sayfasında G12 durumu geçerli değil. Karşılıklı konuya yönelik görüş alışverişiniz olmuş. G10'luk bir durum ise göremedim. Zaten varsa bile sayfayı silmek yerine bunların temizlenmesi gerekir; zira makul içerik de mevcuttur. Eğer bir kişisel saldırı olduysa göremediğim, çıkarmaktan çekinme lütfen.

Maddeyi itiraz ettiğin değişiklikten önceki sürümüne geri getirdim ve tartışma sayfasına not düştüm. Maddeyi de izleyeceğim bir süre. Değişiklik yinelenirse koruma uygulayacağım.

Sevgiler

Vito Genovese 20:54, 15 Şubat 2013 (UTC)


Aynı anda mesaj atmışız.

Niye, ne oldu ki? Bir şey mi kaçırdım?

Vito Genovese 20:55, 15 Şubat 2013 (UTC)

Yahu görüş alışverişi nereden oluyor? İki gündür bununla uğraşıyorum. Müdahale eden olmayınca da son kez uyarayım dedim. Hay uyarmaz olaydım, görüş alışverişi yaptı oldum şimdi :P Öncesinde vandal-dur şablonu ekledim. Aynısını benim mesaj sayfama ekledi. Vikipedi forum, serbest kürsü değildir açıklaması yapıp değişikliği geri aldım. Yine o da aynısını kopyala-yapıştır edip açıklama diye sunup değişikliğini geri getirdi. Adamın dediği şu: "Türkler de Avrupalıdır, altında karışıklık arama". "Soy babadan geçer", "Apo'ya bak anası Türk ama o Türk mü," "bak ben de sarışınım al sana fotoğrafım". Bundan başka bir şey yok ortada. esc2003 (mesaj) 21:08, 15 Şubat 2013 (UTC)
İyi diyorsun, hoş diyorsun da, kullanıcı tartışma sayfasında (mesnetli ya da mesnetsiz) argüman kullanmaktayken vandal muamelesinde bulunamam ki?
Vito Genovese 21:11, 15 Şubat 2013 (UTC)
G12 ne güne duruyor? Gerçekten içeriği geliştirmeye yönelik mi bütün bunlar şimdi? esc2003 (mesaj) 21:14, 15 Şubat 2013 (UTC)
G12 çok bariz ölçüde ilgisiz, "Şu şöyle olmalı/olmamalı" ya da "Doğrusu şudur" tarzı içeriğe atıfta bulunan yorumlardan ari sayfalar için. G12'yle silmek uygun olmaz bunu.
Bu etnik köken tartışmalarından bir yıldım ki öyle böyle değil.
Vito Genovese 21:20, 15 Şubat 2013 (UTC)
Kafasına göre her konuşanın yorumu tutulacak öyleyse? "Vay o benim memleketlim, kaşı gözü aynı bizim gibi, doğrusu budur" diyen gibi esc2003 (mesaj) 21:29, 15 Şubat 2013 (UTC)
Benim örneklediğim ile senin şu an söylediğin arasındaki fark çok açık bence.
Vito Genovese 06:46, 16 Şubat 2013 (UTC)
K.T. gösterilen kaynakta kendi ağzıyla bu bilgiyi veriyor. Kaynak üzerinden tartışma sayfasındaki gibi bir yoruma nasıl ulaşılabilir ki? Benim yukarıda söylediğimle sizin söylediğiniz arasında hiçbir fark yok. Konu Boşnak olmadığı üzerinden gidiyor ama maddede zaten Boşnaklığa değinilmiyor. Kaynakta, atalarının bir kısmının Bosna-Hersek'ten göç ettiği bilgisi mevcut. Bu kişinin Boşnak olduğu anlamına gelmiyor zaten. Bunu anlatmama rağmen ısrarla aynı değişikliği geri getiriyorlar. Açıklamalarınız maalesef konuyu yeterince incelemediğinizi gösteriyor. esc2003 (mesaj) 08:22, 16 Şubat 2013 (UTC)
Benim incelemediğimi göstermiyor, kuralın ve yazdıklarımın anlaşılmadığını gösteriyor. Dünyanın en saçma argümanı olsa da, o tartışmayı silemem kurallar itibarıyla.
Vito Genovese 08:25, 16 Şubat 2013 (UTC)
G12: Tartışma sayfası tamamen bu tür yorumlardan oluşmadıkça silme işlemi yapılamaz. Geliştirme amaçlı yorumlar mevcutsa sayfa silinmez, sadece ilgisiz yorumlar çıkartılır. Ortada Boşnaklık iddiası yok, konudan ilgisizce sürekli bunun üzerinde duruluyor ve konu "cahilliğime" getiriliyor. Sayfa silinmese de olur ama yorumların çıkartılması da yanlış olmaz diye tahmin ediyorum kuraldan anladığım kadarıyla. Kolay gelsin, saygılar --esc2003 (mesaj) 08:32, 16 Şubat 2013 (UTC)

Bu mesajlar görülmedi sanırım, işi var herhalde. Şu arkadaş da sadece Bulgarca iv ekliyor, otomatik onaylansa da olur gibi.--RapsarEfendim? 20:38, 15 Şubat 2013 (UTC)

İşlem Tamamlandı[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Şu an itibariyle bütün sayfalardaki sorunları halletmiş bulunmaktayım. Eğer gözümden kaçan bazı noktalar varsa bildirmeni rica ederim. İyi çalışmalar. İyi geceler.--Türk Süvarisi ileti 23:45, 15 Şubat 2013 (UTC)

Selam Vito.

Vikipedi:Seçkin liste adayları/Almanya'nın zırhlı kruvazörleri listesi 2'yi Vikipedi:Seçkin liste adayları/Almanya'nın zırhlı kruvazörleri listesi'ne taşıyabilir misin ?--Emyilmesaj 07:26, 16 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Şuradaki gibi durumlarda (16 Şubat'taki otomatik değişikliği kastediyorum) doğrudan müdahale mi etmeli, yoksa sistemle ilgili bir düzeltmeye mi ihtiyaç var? --yabancım 11:19, 16 Şubat 2013 (UTC)

Tamamdır, gördükçe düzelteyim o zaman bunları. Sağolasın. :) --yabancım 11:25, 16 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Dün gece 2.30'a kadar ülke şablonlarının düzeltimiyle uğraştım. Ben ülke şablonlarının ISO standartlarına getirmek için bu değişiklikleri yaptım. Noinclude'yi kullanabilirdim fakat kullanmadım. Çünkü maddelerdeki 2 harfli kullanımlarının tümünü ISO standartlarına getirmek için uğraştım. Diğer tüm dilerdeki vikipedilerdeki standardı bulmaya özen gösterdim. 2 harfli yönlendirmeler büyük sorunlara yol açmakla birlikte farklı kullanımları ortaya çıkarmaktadır. Mesela örnek olarak, bir matematik terimi maddesinde MT yönlendirmesini gördüm. Bu yönlendirme Moritanya ülke bayrağına çıkıyor. Matematik terimi maddesiyle, Moritanya arasında bir bağlantı bulamadım. Geçmişleri birleştirildikten sonra 2 harfli tüm yönlendirmelerin (UE, UN, UK hariç) silinmesi öneriyorum.--Türk Süvarisi ileti 12:56, 16 Şubat 2013 (UTC)


İki harfli olarak sadece bizde kullanılıyor. Diğer tüm vikilerde 3 harfli olarak kullanılmakta. Görünen o ki bir üye kuralları bilmeden kafasına göre değişiklikler yapmış. Şablonlara koruma getirilmesi uygun değil midir?--Türk Süvarisi ileti 13:01, 16 Şubat 2013 (UTC)


İyi olur.--Türk Süvarisi ileti 13:07, 16 Şubat 2013 (UTC)


Haklısınız. Anlayamamıştım. Özür Dilerim. Hepsini geri alıyorum.--Türk Süvarisi ileti 14:40, 16 Şubat 2013 (UTC)


Öyle yapacağım zaten.--Türk Süvarisi ileti 15:14, 16 Şubat 2013 (UTC)

şu sayfanın altında da görülebilecek Did you find what you were looking for? kısmı yani en:Article feedback bizde neden yok ? Zaten maddelerin kontrolünü yapamıyoruz bu fazla olur ya da suistimale çok açık (vandallar nedeniyle) diye mi ? Yok öyle değilse feedbacklerde olumlu eleştiriler olursa maddede çokkk büyük yanlışlıklar filan, Stephenos Samuelos Wisesos der Yunan'a iteleriz ? --Boyalikus (mesaj) 12:58, 16 Şubat 2013 (UTC)

allah rızası için bir yardım[kaynağı değiştir]

vito kardeş merhaba. http://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCk%C3%BCmet_Kad%C4%B1n bugün ben oluşturdum ama mskyrider diye biri daha bilgilerini "ben elimle yazarken" sildi ben de tekrar uygun bir şekilde yaptım.

1- bunun sebebini bir araştırır mısın? 2- sayfa için yüklediğim bir afiş resminde bir hata oldu kodlama hatası sanırım.onu da bir düzeltiversen büyük sevap işlersin :)

not:koyduğum resim adil kullanımla gerekçelendirilip bilgilendirildi ;)

Cagan12 (mesaj) 16:57, 16 Şubat 2013 (UTC)

Vito yeni çalışman süper olmuş.. Hele ismi, inanılmaz :) (Bu sefer buldum!) :)--Garbino ileti 17:03, 16 Şubat 2013 (UTC)

Of, süper olmuş, hem de Türkçe. İki saat boyunca her topa basan bir bünyeye ilaç gibi geldi, canlandım vallahi :) Eyvallah.--RapsarEfendim? 18:48, 16 Şubat 2013 (UTC)

geçen ay bu film yoktu bile madde nasıl açılmış ki?

benim yazdığım bilgilerde bir ihlal görüleceğini sanmam ben filmden anladıklarımı yazdım (yazının aynısı benim blogumda da var ama kopyalama kesinlikle değil ikisi de benim beyin kıvrımlarımdan çıkma yazılar.)


bir de |uygunluk=evet ne işe yarar?

Cagan12 (mesaj) 17:30, 16 Şubat 2013 (UTC)

tamam değişiklikleri şimdi gördüm eline sağlık :) şu lisans etiketinin ardına |uygunluk=evet eklediniz mi? bunun amacı ne hala çözemedim :( Cagan12 (mesaj) 17:48, 16 Şubat 2013 (UTC)

Rapsar'a ithafen mesajınız[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya,

Rapsar'ın Lubot adaylığındaki olumsuz oyu sonrasında şu oyu vermiş olman bir soru işareti uyandırmış olsa da makul olarak görülebileceğini düşünmüştüm. Ancak şu yorumun (öncesindeki şu geri alma işleminle de desteklendiğinde) Rapsar'a açık bir biçimde kızgın olduğunu ve bu kızgınlığının da konulara değil, kişiye odaklanmana neden olduğunu gösteriyor.

Bu hareket de hem VP:İÜYYKÜD politikamızda anlatılmak istenen temel değerler açısından uygunsuzluk teşkil ediyor, hem de esasen birVP:GÖRÜŞ ihlali. VP:GÖRÜŞ yönergesinin ihlalleri de çok büyük sıkıntı doğuran hareketler ve engel sonucu doğurabiliyor.

Bu nedenle sakinleşmeni, ufak da olsa bir mola vermeni rica ediyorum senden. Bu gidişatın iyi bir yere çıkması mümkün değil çünkü.

Vito Genovese 20:10, 16 Şubat 2013 (UTC)


Bu mesajı şahsıma atacağınıza şahısın şahsen bana karşı olan tutumunu göz ardı etmeden şahısa atabilirsiniz hem ortada da bir tartışma yok. İlgili mesajınızın muhattabının ben olmadığını altını çizerek belirtiyorum, bilginize — Lubunya — 20:16, 16 Şubat 2013 (UTC)


Ortada bir tartışma olması gerekmiyor zaten betimlediğim tarzda bir sakınca için. Bir taraf hiçbir şekilde karşı tarafla ilgilenmiyorken de yaşanabilir bu sorun. Sorunu çok basit ve açık olarak anlattığımı sanıyorum. Lütfen.
Vito Genovese 20:19, 16 Şubat 2013 (UTC)


Üslubu şikayet sayfasında bir hizmetli tarafından engeli üzerine aday gösterilen bir şahıs adına şahsıma üslubunuza dikkat et, tavır takınmayın tarzında bir ikazıda haksız bulduğumu uyarının yada kendi deyiminizle (hatırlatmanın) muhattabı şahsen eğer ortada tartışmaya zemin bir durum varsa her iki tarafında dahil edilmesi aksi halde bi-taraf olunduğu izlenimi vereceğini hatırlatmak isterim. — Lubunya — 20:23, 16 Şubat 2013 (UTC)

İlgimi çekti[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Jmvkrecords (mesaj) 02:53, 17 Şubat 2013 (UTC)

Hi Vito, can you delete Kullanıcı:Michael Kühntopf too, please. It is a self-promotional user's page, and a spam. Thank you for your time. Jmvkrecords (mesaj) 21:58, 19 Şubat 2013 (UTC)
Thank you for your message. I understand... You can't get more info at [3]. Spent a good time. Jmvkrecords (mesaj) 22:49, 19 Şubat 2013 (UTC)

Kısayolları devre dışı bırakma[kaynağı değiştir]

KKK betiği hazırladım. Küçük araçlar menüsüne taşıyalım? :) Empi-ileti 10:28, 17 Şubat 2013 (UTC)

Bu arada betiği hazırlamadım, çaldım. Empi-ileti 10:29, 17 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. GSR seçilmediğinde yaptığın yönlendirmeler ön belleği temizlesem de görünmüyor bende. Biraz daha beklemek mi gerek? Bir de, evet bu SİS'in işidir; ama elimizden geldiğince birbirimize destek oluyoruz burada. Geri aldıktan sonra farkettim ki bugün için bir kullanıcı SR'lerden birini seçmiş ve sayfayı oluşturmuş önceden, sadece korunmuş sürümü oluşturmak kalmış. Onu oluşturmak yönlendirme yapmaktan daha iyi değil mi? --yabancım 11:27, 17 Şubat 2013 (UTC)

İlk sorumu hiç görme, o sorun halloldu. :) --yabancım 11:30, 17 Şubat 2013 (UTC)
Yok zaten sen niye bir resim seçip koymadım demiyorum da, yapılanı korumak gerek. Kullanıcının seçimini geri getiriyorum o halde izninle. Ciddi iş yükü bence de bu işler. GM'lerle ve bunlarla zamanında epey uğraşmış biri olarak bir çözüm bulmalı derim. --yabancım 11:38, 17 Şubat 2013 (UTC)
Hay bulaşmaz olaydım, o meseleyi sonradan farkettim. :P Neyse, halloldu. --yabancım 11:44, 17 Şubat 2013 (UTC)

SİS reyiz,

Önümüzdeki günlerin GSR'lerinin seçilmesi gerek sanırım. Ana sayfada kırmızı bağlantı çıkıveriyor sonra ansızın. Vaktin olur mu ki bugün?

Bugününkini de güncellemek istersen, tartışma sayfasına filan koy olmazsa, taşırım oradan ben.

Vito Genovese 11:48, 17 Şubat 2013 (UTC)

Onlar korumalı bildiğim kadarıyla, sadece hizmetliler değişiklik yapabiliyor. Bugününkünü neden güncelleyelim? Bir de şu sol üstteki logo, fare ile üstüne gelince oynuyor bende, sende de oluyor mu? Hatta bir de ana sayfaya gidince üstteki sekmelerin hiçbirine (tartışma, kaynağı gör vs) tıklayamıyorum, hani imleci üstüne getirince parmak işareti çıkar ya linklerde, o çıkmıyor.--RapsarEfendim? 11:53, 17 Şubat 2013 (UTC)
Yok, sadece bugününki ve yarınınki koruma altında. Kademeli koruma uygulandığı için o da. Şu an Salı günününkini istediğin gibi değiştirebiliyorsun. Bugün ve yarınınkini de işte dediğim gibi yapabiliriz. Bugününkini değiştirmek istersen dememin nedeni, SİS tarafından seçilmemiş olması. Ahzar'ın takip ettiği bir seçilme sıralaması vardır belki, bilmiyorum. Şart değil elbette.
Mesajı ilk attığında test yapmak için sürekli bir şeyleri değiştirerek test yaptım. Mesela betikleri kaldırdım, görünümünü Vector'den Monobook'a çevirdim falan. İlk anda o topun oynadığını ve bahsettiğin sekmelerin alanının büyük bir kısmında farenin seçilmez durumda olduğunu, şöyle düğmenin üst kısımlarına doğru seçilir hale geldiğini (yani imlecin göründüğünü) farkettim. Sonra bir daha bir test yaptım, seçilmezlik olayı geçti. Belki de anlık bir şeydi, bilemedim. Yalnız, şunu söyleyebilirim: Sadece Monobook'ta oluyor. Artık geliştirilmediği için zamanın gerisinde kalmış olabilir. Seken top olayı da Monobook'ta oluyor. O değişmedi hatta, sürekli var. Vector'de sabit ama.
Vito Genovese 12:05, 17 Şubat 2013 (UTC)
Bu seken top olayı, 200.000 logosundan sonra oldu, o zaman da vardı hatta. O logoyla alakalı yapılan değişiklikler ne ise, onların geri alınması düzeltmez mi sorunu?--RapsarEfendim? 12:13, 17 Şubat 2013 (UTC)

Anonimlerin madde açması[kaynağı değiştir]

Selam Vito.

Önerdiğin teklif topluluktan destek almışa benziyor. Oylamayı kapatıp bir an önce harekete geçilse iyi olur bence. Sadece son yarım saatte açılıp sil şablonu konulan maddeler şunlar : HİRİSTİYANLIK VE YAHUDİLİK NEDİR, RECEP KIRIMLI, Hiristiyanlık nedir kıısaca özeti, Gordion da turizm, ÖZKAN AKIN , Kol mikaelson. Yeni açılıp sil şablonu koyulmayan maddeler ise Pasifik Atabaskları ve Pasifik Atabaskları. Birde Bebekli Kilise var buna karar veremedim.--Emyilmesaj 12:38, 17 Şubat 2013 (UTC)

Kay kenara, bi külah çekirdek de bana ver. Tey tey tey! --yabancım 12:48, 17 Şubat 2013 (UTC)

HotCat ile kategorisiz şablonu bulunan bir maddeye kategori eklerken, otomatik olarak bu şablonun da kaldırılması mümkün müdür?--RapsarEfendim? 15:57, 17 Şubat 2013 (UTC)

Aykut Cansız[kaynağı değiştir]

+aykut cansız bir yazar ve ona sayfa açmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirimBu imzasız yazı Emkaremlk (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hayırlı olsun :) Yalnız, çok kullanınca baş ağrısı yapar, dikkat etmek gerek [4]. Hatta, bu ismi duyunca maziyi hatırladım, geçmişteki baş ağrılarım aklıma geldi. --Sadrettin mesaj 18:33, 17 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Bayrak şablonlarının geçmiş birleştirilmeleri ne durumda?--Türk Süvarisi ileti 01:18, 18 Şubat 2013 (UTC)


İyi şakacısın. Sabırsız değilim. Öylesine sorayım dedim :)--Türk Süvarisi ileti 09:59, 18 Şubat 2013 (UTC)


Bu arada beni beyaz listeye siz mi kaydettiniz? Değişikliklerim otomatik onaylanıyor da.--Türk Süvarisi ileti 10:22, 18 Şubat 2013 (UTC)


Öncelikle bunun için teşekkür ederim. Bunun geçici olup olmadığını bilemiyorum. Eskiden devriye idim. Fakat yaptığım hata yüzünden ve öncesinde diyalog kurmadığımdan bu yetki elimden alındı. Şimdi tekrar başvurdum. Zarar verici değişikliklerden kaçınıyorum. Ben vikipedideki maddelerin şablonların vs. sayısının artmasından ziyade geliştirilmesine daha önem veriyorum. Yani burada önemli olanın nicelik değil nitelik olduğunu düşünüyorum. Bazı hatalı değişiklikler yapmış olabilirim. Yanlışlardan dönmesini de gayet iyi bilirim. Biraz önce tekrar devriyelik başvurusu yaptım. Benim hakkındaki görüşünüzü öğrenebilir miyim?--Türk Süvarisi ileti 10:33, 18 Şubat 2013 (UTC)


Öncelikle bana verdiğiniz şans ve destek için size minnettarım. Bunu yalakalık için söylemiyorum. Hakikaten görevliler içinde; üyelerin sorunlarıyla ilgilenen, yardımcı olan, yol gösterici olan nadir hatta tek görevlisiniz. Sizi hakikaten beğeniyorum. Keşke her görevli sizin gibi olabilse. Vandal muamelesi görmekten çok üzüntü duyuyordum. Fakat sizin benim hakkımdaki görüşleriniz beni çok rahatlattı. Bunu değiştirmek için önemli çaba gösterdim. Bunun öncesinde üyelerle diyalog kurmadım. Fakat hata yapmamamın ve önemli katkı sağlamanın yolu diğer görevli ve üyeler ile diyalog kurmaktan geçtiğinin farkındayım.

Telif haklarının çok önemli bir sorun olduğunu biliyorum. Bundan sonra çok dikkat edeceğim ve başkalarının hatalarının da gözlemcisi olmaya çalışacağım. Mümkünse tereddütte kaldığım durumlarda size danışacağım, eğer yoksanız diğer görevlilere danışacağım. Çünkü bilmeden yaptığım telif ihlalleri ile üyeliğime çok zarar verdim. Bu nedenle vikipedi üyeliğim sanki ince bir çizgide yürümekte. Eğer büyük bir hata yaparsam uçurumdan yuvarlanabilir ve üyeliğimin sonunu getirebilirim. Maalesef vikipedide sabıka temizliği olmadığından dolayı buna göre davranacağım. Her şey için tekrar teşekkür ederim.--Türk Süvarisi ileti 10:57, 18 Şubat 2013 (UTC)

Haklısınız. Söyledikleriniz çok doğru.--Türk Süvarisi ileti 11:13, 18 Şubat 2013 (UTC)

Bu nedir? --Superyetkinileti 07:49, 18 Şubat 2013 (UTC)

Konu, sözün içeriğine katılıp katılmamak değil. Ortak çalışma duygusunu böyle itici yorumlarla mı geliştireceğiz? İlgili kullanıcının nezaket kurallarını öğrenmesi konusunda uyarılması gerektiğini düşünüyorum. --Superyetkinileti 09:53, 18 Şubat 2013 (UTC)
Görüldüğü gibi, ad değişikliğini gerçekleştirmek hiç sorun değil. Yalnızca, konu dışı yorumlarda bulunmamayı ve eleştirirken de nazik kalabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor. --Superyetkinileti 11:18, 18 Şubat 2013 (UTC)

Sorunlu K.A.[kaynağı değiştir]

Biraz önce sildiğin maddeyi açan ve aynı ismi paylaşan bu kullanıcı adıyla da ilgilenebilir misin?.. --Garbino ileti 12:48, 18 Şubat 2013 (UTC)

2013 Eurovision Şarkı Yarışması yarı-final kuraları.jpg

Merhaba bu dosyanın lisansını ve açıklamasını doğru yazmış mıyım? Telif konusunda biraz çalıştım. Diğer resimleri ona göre yükleyeceğim. Eğer lisansı ve açıklamayı doğru yazmadıysam da Telif konusunda biraz daha çalışacağım, teşekkürler. - Handsome128mesaj 17:20, 18 Şubat 2013 (UTC)

Gözden kaçan İng. kısım[kaynağı değiştir]

Selamlar. Bu sayfada, en altta Preview page with this template diye bir kutucuk çıkıyor İngilizce. Boş olduğunda düzeltirsin artık :)--RapsarEfendim? 19:36, 18 Şubat 2013 (UTC)

Tüh, tam ben yazacaktım Terziler olduğunu. Birkaç dakikayla kaçırmış oldum. Şablon değişiklikleri tamam bu arada.
Vito Genovese 20:36, 18 Şubat 2013 (UTC)
10 dakikam çalındı hayatımdan desene :)--RapsarEfendim? 20:41, 18 Şubat 2013 (UTC)

Vitoooo :).. Başın fazlaca kalabalık biliyorum ama şu konu ile ilgili olarak OTRS gönüllülerimiz kimse bir ulaşsan, bakıverseler.. :) "Anlayışınıza teşekkürler" demekten adama gına getirdim. Tırsıyorum :)) --Garbino ileti 21:36, 18 Şubat 2013 (UTC)

Bunu öğrenmem senin için hiç iyi olmadı Vito.. Başın daha çok ağrıyacak.. :)) Sevgiler.. --Garbino ileti 21:48, 18 Şubat 2013 (UTC)
Ellerine sağlık.. Bu arada mesaj da alındı merak etme. (Şair güzel bir noktaya parmak basmıştı zira) :) Ben yine de ketum olayim. "Anlayışınıza teşekkürler" modu size vakit kazandırsın ne yapayim.. :) --Garbino ileti 22:24, 18 Şubat 2013 (UTC)

Vektörel dosyalar[kaynağı değiştir]

Merhaba Memty,

İyi olduğunu, keyiflerin yerinde olduğunu umarak bir hatırlatma yapmak isterim naçizane.

VP:AKP Madde 12 uyarınca vaktörel dosyalar, yani hangi arka planda kullanılırsa kullanılsın o arka planın rengini alan, normalde arkası kareli kareli görünen o dosyalar, adil kullanım resmi olarak kullanılamıyor. Yani sadece özgür lisanslıysa vektörel dosya kullanabiliyoruz.

Dolayısıyla dosyayı alışılageldik biçimde yeniden yüklemeni rica ediyorum. Dosyanın içeriğine ihtiyaç duyarsan geri getiririm hemen.

Sevgiler

Vito Genovese 15:26, 19 Şubat 2013 (UTC)

Jpg versiyonunu yükledim. Kolay gelsin. Memty (mesaj) 15:53, 19 Şubat 2013 (UTC)

Şimdi düzelmiş olmalı. --Superyetkinileti 17:20, 19 Şubat 2013 (UTC)

Elektronik Sigara[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito;

Biliyorum sizi ve Garbinoyu bu konuyla ilgili çok fazla meşgul ediyorum..Garbino sizin inceleyeceğinizi söylemişti.. İlgili değişiklikleri sitede yaptık..

http://www.esigara.us En alta CC ve GNU lisanslarını ekledik GNU'yu kod olarak sistem vbulletin olduğu için sayfanın kaynağına gömemedik o yüzden bu şekilde yapmak zorunda kaldık.

Elektronik Sigara konu başlığında sitemizdeki konuyla paralel şu değişikliklerin yapılması için izin istiyoruz..

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Elektronik_sigara&action=edit&undoafter=12785897&undo=12785902

http://www.esigara.us/elektronik-sigara-nedir-nasil-kullanilir/elektronik-sigara-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-125.html

Bizim konuda değişiklik yapmaktaki amacımızı şöyle ifade edebilirim.. Şuanki aktif olan Elektronik Sigara maddesindeki bilgiler güncelliğini yitirdi Eskiden Esigaralar kartuşla çalışırken şuan 3 farklı sistemle çalışmaktadır ve normal sigaraya daha fazla yaklaşmıştır.. Çok sayıda forum kullanıcımız tütün mamullerini esigara yardımıyla bıraktı. Wiki'deki bilgilerin doğru olması ve doğru yönlendirmelerde bulunması tütün ürünlerinden kurtulmak isteyen çok sayıda içiçiye yol gösterecektir.. Umarım yardımlarınızla tütün ürünlerinden kurtulmak isteyen içiçilere doğru bilgilerin verilmesine vesile oluruz. İlgi ve alakanız için teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bu imzasız yazı Gezgins (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maili şuan kontrol ettim.Permission-tr'den beklenen mail gelmiş çok teşekkür ederim:) Maile şu şekilde cevap verdim;
Esigara.us içeriğinin Creative Commons Attribution-ShareAlike Unported 3.0 ve GNU
Özgür Belgeleme Lisansı koşulları uyarınca lisanslanmasını kabul ediyoruz.
Sürecin en kısa zamanda sonlanması dileğiyle.. Kolay gelsin iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Gezgins (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Minnettarım[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito. Devriyelik başvurumu onayladığınız için size teşekkürlerimi sunuyorum. Bana güvendin ve beni anladın. Güvenini boşuna çıkarmamak için elimden geleni yapacağım. İyi akşamlar. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 21:57, 20 Şubat 2013 (UTC)

Tartışma sayfasında Kullanıcı Vandalizmi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Belki 10 yıldır Vikipedi'ye yazarım ve bir kısım maddeyi başlattığım gibi, epeycesinin geliştirilmesine de katkıda bulundum. Bunu ille de kayıtlı kullanıcı olarak yapmak durumunda da değilim. Vikipedi maddelerinin geliştirilmesine katkı, yalnızca maddeye ekleme, çıkarma, düzenleme vb. yaparak değil, tartışma sayfaları aracılığıyla, kimi konulara Vikipedistlerin dikkati çekerek de yapılabilir. Size yazmamın nedeni şu:

Kürtçe tartışma sayfasına "Kürtçe ya da Kürt dili: Politik bir tanımlama" başlıklı bir yorum yazmıştım. Yorumun daha önce kayıtlı olmayan kullanıcılar tarafından birkaç kez silindi. Aynı yorum, son olarak 2 kere Kullanıcı:Esc2003 tarafından da, ilki gerekçesiz, ikincisi "içeriği geliştirmeye yönelik olmayan yorum" gerekçesiyle silindi. [...] Yazdıklarımda hiçbir hakaret unsuru bulunmaması bir yana, Kürtçe maddesinin içeriğini geliştirmeye de yöneliktir. Çünkü, bilindiği gibi, bir Kürt devleti kurulmaya çalışılıyor ve Irak'ın kuzeyinde bölgesel bir Kürt yönetimi ya da devletçiği var; ve bu politik girişimlerin doğal sonucu olarak, dilleri farklı çeşitli aşiretlerin bulunduğu Kürt bölgelerinde ortak bir dil tesis edilme çalışması da var. Bunlar sanı değil, olgu. Dolayısıyla, Vikipedi'nin Kürtçe maddesiyle de son derece ilgili... Yorumumun Kullanıcı:Esc2003 tarafından öznel bir gerekçeyle silinmesi konusuna dikkatinizi çekmek istedim. Saygılarımla, iyi çalışmalar dielrim.

88.227.204.104 09:31, 21 Şubat 2013 (UTC)

Bahsettiğiniz türden yorumları gördüğüm tüm tartışma sayfalarından siliyorum. Yukarıdaki bahsi geçen yorumun, içeriği geliştirmekle en ufak bir ilgisi yok. "Postmodernizm"i her yorumunda mutlaka kullanan bir trolümüz, vandalımız var. Konuya dair kişisel düşüncelerini aktaranların yorumu tutulacaksa bu anoniminki de tutulmalı öyleyse. esc2003 (mesaj) 09:55, 21 Şubat 2013 (UTC)

Kaynak sınırlamasına gidilmesini isteme hakkınızın olduğunu düşünmüyorum. Türkoloji alanının Türk bilimcilerle sınırlı olmadığını biliyoruz. Bunlara taraflı muamelesi yapılamaz. Ansiklopedi maddelerinin bu tür konularda kaynaklarını nereden aldıklarını, Sovyet, İskandinav Türkolog ve dilbilimcilerinin ne olarak görüldüğünü merak etmekteyim. Kişilere değil içeriğe odaklanman gerektiğini bir gün öğreneceğini umarak beni ne zannettiğinizi bilmiyorum. Kulak tırmalayan bir söylem olarak değerlendiriyorum. Aynı uyarıyı ben size yapayım ve bana karşı Osmanlıca tartışmasında itibaren sürdürdüğünüz tutumu bu seferlik alttan almayarak söyleyeyim. esc2003 (mesaj) 13:04, 21 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Esc,
Osmanlıca tartışmasından örneklediğin gönderi, son gönderide olduğu gibi karşı tarafın amaçlarını sorgulayan ifadelere dikkat çekmeyi amaçlayan ifadelerdir. Başka bir şey değil. Benim yorumum kendimi konu alıyor; senin yorumun ise seni değil, yine beni konu alıyor.
Vito Genovese 13:19, 21 Şubat 2013 (UTC)
Kendi yorumunuzdur. Size dair bahsettiğiniz türden düşüncemin olmadığını açıkladım. Açıklamam önceliklidir, doğru olandır. İnanıp inanmanız sizi ilgilendirir. Verdiğim bağlantıda "bana şöyle böyle diyen 'alakasız' insanlar" oldu diyerek benzer şeyi yaptığımı ima etmeksizin doğrudan bana yöneltip hakaret ettiniz. Bu söze karşı yalnızca açıklama yapmakla yetindim. Ancak benzer aşağılamayı istek, beklenti kisvesiyle(Kişilere değil içeriğe odaklanman gerektiğini bir gün öğreneceğini umarak) yine yapıyorsunuz. esc2003 (mesaj) 13:34, 21 Şubat 2013 (UTC)
Hakaret olmuyor o. Bakalım:
-Esc2003: "Olaya ideolojik boyutta bakmayın demiştim."
-Vito Genovese: "İdeoloji? Hangi ideoloji? Hani Türkçüsün, Kürtçüsün, Yobazsın, Ateistsin, Tarikatçısın, Vakıf Ajanısın diyen alakasız insanlara alıştık Vikipedi'de ama benim görüşüme ideolojik diyenin sen olman şaşırttı beni. Kimin ideolojisi bu? Yine kimlerden oldum, söyle lütfen de öğreneyim, koleksiyonuma ekleyeyim?"
Ayrıca seni aşağılamaya çalışmam söz konusu bile olamaz. Yaptığın yanlışa vurgu yapmak ile seni aşağılamaya çalışmak arasında dağlar, ovalar, deltalar, alüvyonlar var.
Vito Genovese 13:38, 21 Şubat 2013 (UTC)
Hala yaptığıma yanlış diyorsunuz. Hangi yanlış bu? ideolojik boyutta bakmak mı suçlayıcılıktır? Türkçülerin görüşüdür deyip yanlış varsayıyorsunuz. Olayı Türkçü ideolojisine getiriyorsunuz dedim, o boyutta bakmayın dedim. Bu mu yanlış? Sözlerimi anlamayıp hakaret ettiğiniz açık. Pekiştirici olarak coğrafi şekil vs. sayacak da değilim. esc2003 (mesaj) 13:49, 21 Şubat 2013 (UTC)
Eh, hakaret nedir diye kara tahta başına oturtup öğretemem ya? "Türkçü" ilk defa kullandığın bir sözcük ayrıca, onun da notunu düşmüş olayım.
Vito Genovese 14:16, 21 Şubat 2013 (UTC)
"Tüm dünya Türk olsun" söyleminden bahsettiniz. Bunu kullandım Türkçü ve diğer türevleri yerine. Nereye not düşerseniz düşün. Her cümleden farklı bir anlam çıkaracaksınız anlaşılan. esc2003 (mesaj) 14:22, 21 Şubat 2013 (UTC)
Katılımcı üzerine yoruma devam yani. Eh!
Vito Genovese 14:27, 21 Şubat 2013 (UTC)
Farklı anlamlar çıkarmaya devam edecekseniz yani. "Türkçü" ilk defa kullandığın bir sözcük ayrıca, onun da notunu düşmüş olayım ne demek istediğinizi anlasam. Notu düşüp ne yapacaksınız anlayamadım. Şimdi ne oldu bu, "bana Türkçü dedi şu tarihte" mi? Sizinle konuşmalarımız niye bu kadar uzun olmak zorunda onu da anlayamadım. esc2003 (mesaj) 14:34, 21 Şubat 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
Çaışmaların ve çok değerli vaktini ayırıp burada yaptıkların için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Ellerine sağlık Kareli31 (mesaj) 14:26, 21 Şubat 2013 (UTC)

Sevgili Vito Devriye olmam için ne yapmam gerekir.Rica etsem yardımcı olurmusun. Teşekkür ederim .Kolay gelsinKareli31 (mesaj) 14:45, 21 Şubat 2013 (UTC)

SK78.185.56.102 15:52, 21 Şubat 2013 (UTC)

Robot çeviri[kaynağı değiştir]

İyi akşamlar. Şu arkadaşın açtığı maddelere sil şablonu eklememe, kendisini uyarmama rağmen ısrarla robot çeviriyle oluşturulan içerik eklemeye devam ediyor (kitap adlarına bkz.). Bir şey yapmalı.--RapsarEfendim? 19:47, 21 Şubat 2013 (UTC)

Hey!
Vito Genovese 19:52, 21 Şubat 2013 (UTC)
Al da at dercesine pas atmıştım zaten :)--RapsarEfendim? 19:55, 21 Şubat 2013 (UTC)

Beyaz liste ataması[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, biraz önce Mimar77 yeni otomatik atama sistemi (adı buydu umarım, değilse de şair hassasiyeti lütfen) :) tarafından, beyaz liste ve devriye gruplarına atandı. Baktım da YBot'da atanmış. Halledersin diyerekten.. :) --Garbino ileti 02:26, 22 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Vito. Daha önce 2 kez silinmeye aday gösterilen Türkiye Cumhuriyeti Yeni Anayasa Taslağı (2007) sayfasını bu sefer ben aday gösterdim. Sizin bu sayfa konusundaki görüşlerinizi öğrenmek isterim. Tartışmaya katılır mısınız?--Türk Süvarisi ileti 11:46, 22 Şubat 2013 (UTC)


Bu ülkede adam gibi siyaset yapılmadığından ilginizi çekmiyor olabilir :)--Türk Süvarisi ileti 15:03, 22 Şubat 2013 (UTC)


Artık şu bayrak şablonlarının birleştirilmeleri bitse de sizi de daha fazla meşgul etmesek.--Türk Süvarisi ileti 15:12, 22 Şubat 2013 (UTC)


Zorluğunu tahmin edebiliyorum. Sizin başınıza böyle bir iş açmak istemezdim ama maalesef diğer vikiler gibi yapmak zorundaydım.--Türk Süvarisi ileti 15:18, 22 Şubat 2013 (UTC)


Türkiye tarihi ile birleştirilmesinin kabul edilmediği Türkiye cumhuriyeti siyasi tarihi adlı şablonu VP:SAS'ta aday gösterdim. Görüşünüz nedir?--Türk Süvarisi ileti 15:56, 22 Şubat 2013 (UTC)


Vito, ayrıca benim açmadığım kişisel kullanıcı sayfamın defalarca vandalizm, küfür ve hakaret yüzünden silindiğini gördüm. Acaba kim böyle şeyler yapmış olabilir. Görme imkanım var mı?--Türk Süvarisi ileti 16:04, 22 Şubat 2013 (UTC)


Çok soru sordum ama lütfen beni affedin. Vikipedi'de Türk Süvarisi ismiyle üye olmadan önce Baskomutan58 adıyla üyeydim. İsmi beğenmedim. Değiştirmek istedim. Değiştiremeyince de yeni kullanıcı olarak Türk Süvarisi'ni açtım. Baskomutan58 üyeliğimin şifresini unuttum. E-posta da kaydetmemiştim. Baskomutan58 adlı üyeliğimin kullanıcı ve mesaj sayfasını silme imkanımız var mı?--Türk Süvarisi ileti 16:16, 22 Şubat 2013 (UTC)


Kişisel sayfayı silelim o zaman.--Türk Süvarisi ileti 21:11, 22 Şubat 2013 (UTC)

Selam. Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Ok Diyagramı KM adaylığı sayfasına hızlı sil şablonu ekleyecektim de, silme gerekçelerimiz arasında böyle bir gerekçe bulamadım :) Maddenin KM kriterlerini karşılamadığı çok açık. "Deneme" diyerekten hızlı silelim mi?--RapsarEfendim? 13:45, 22 Şubat 2013 (UTC)

Sİ veya KM sistemi kapsamında olup da senin silinmesini istediğin her şey VP:HS#G8'dir.

Vito Genovese 13:47, 22 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkürler, kolay gelsin.--RapsarEfendim? 13:56, 22 Şubat 2013 (UTC)
Bir de Vikipedi:Seçkin konu adayları/Simpsonlar (1. sezon) sayfasını olumlu kapatmayı düşünüyordum da, kriterler falan netleşmiş miydi? Haberin var mıdır?--RapsarEfendim? 13:58, 22 Şubat 2013 (UTC)
Eğer yanılmıyorsam ve bir şey kaçırmadıysam, kimse kriterlerin belirli bir yönüne öyle kesin bir itiraz getirmedi. Sadece "kriterler henüz kabul edilmedi" itirazı gördüm ben. Senin de inisiyatifinle uygulama resmen başlayabilir pekala. Bir de benim şöyle bir görüşüm olmuştu ve bunları direkt SİS'in seçmesi gerektiğini, kriterlerin çok net olduğunu ve topluluğun evet-hayır diyebileceği hiçbir şey olmadığını filan savunmuştum. Onu da bir daha gündeme getirelim olmazsa. Zaten oylamalara ilgi yok, gereksiz bürokrasinin ortadan kalkması adına yararı olur. Sen ne dersin?
Vito Genovese 14:10, 22 Şubat 2013 (UTC)
Benim için kriterleri farketmez açıkçası. Köy çeşmesinde son bir kez kabul ediyoruz, bir şeylere karşı olan varsa konuşalım gibisinden bir başlık açılabilir yine de. Karşı olan çıkmazsa bir hafta, veya makul bir süre boyunca uygulamaya geçelim.--RapsarEfendim? 14:15, 22 Şubat 2013 (UTC)

otrs'ci kardeş.. nedir işin aslı astarı bi deyiver hele.. [5] --kibele 18:07, 22 Şubat 2013 (UTC)

tamamdır, gördüm. :) --kibele 18:09, 22 Şubat 2013 (UTC)

otrs etiketleriyle ilgilenebilir miyim bilmiyorum ama şunun için sıkı bir eline sağlık diyesim var. kaç zamandır 'el atmak gerek' deyip deyip kaçtığım bir maddeydi. --kibele 21:09, 22 Şubat 2013 (UTC)

Hasan Cihat Örter[kaynağı değiştir]

Epeydir dikkatimi çekiyordu, şeytan dürttü diyelim :)

Vito Genovese 21:12, 22 Şubat 2013 (UTC)

şeytanın bol olsun o vakit. :) --kibele 21:13, 22 Şubat 2013 (UTC)

merhabalar. bu kullanıcı maddelere bilgilerle beraber reklam amaçlı linkler de eklemektedir. eskiden beri yaptığı şeydir. reklam linklerini çıkarmaktan usandım. bazı maddelerde bilginin arasında reklam linki karıştırdığı değişikliği sizin onayladığınızı da gördüm. gözünüzden mi kaçtı, yoksa örneğin bu değişiklikteki en alta eklenen link reklam sayılmıyor mu? amacının bilgi girmekten ziyade reklam yapmak olduğu bence açıktır. bir önlem almak gerekmez mi? saygılar. ANADOLU (mesaj) 21:37, 22 Şubat 2013 (UTC)

Metinlerde sorun yok da, o izni de reklamı rahatça yapabilmek için almış gibime geliyor. özellikle uğraşmış yani. fakat daha ilginci şu ki aynı kullanıcı ilk katkılarında bir medya ajansının önce açıkça reklamını yapmakla başlamış. sonra bugün "bülent tıraş" maddelerinde yaptığı yöntemle reklamı sürdürmüş. daha sonra da ne hikmetse o ajansı bırakarak "bülent tıraş"a sarmış. kötü niyetliyim belki ama birileri için ücreti mukabilinde çalışıyor olmasın. hayır, e...k yerine konmayalım da. tek derdim bu. ANADOLU (mesaj) 21:50, 22 Şubat 2013 (UTC)

SİS modülü[kaynağı değiştir]

Şunu gördün mü bu arada? Görmemiş olabilirsin diye bir el sallayayım istedim. :)

Vito Genovese 20:19, 22 Şubat 2013 (UTC)

Görmemiştim. Ancak pek de faydası yokmuş, onu elle de ekleyebiliyorum kolayca (tüm seçkin ve kaliteli aday şablonlarını aynı şekilde düzenledim, kolayladı iyice :). Şöyle kapasa, arşivlese, ilgili sayfaları falan güncellese süper olur ama.--RapsarEfendim? 22:23, 22 Şubat 2013 (UTC)
Commons'taki site arayüzüne entegre edilmiş silmeye aday gösterme tarzı betikleri uyarlamayı düşünüyorum bir ara. Belki yaptırabilirim o dediğini. Önümüzdeki maçlara bakıyore.
Vito Genovese 22:25, 22 Şubat 2013 (UTC)
Tam ondan bahsedecektim ben de. O da yapılabilir belki, direkt herkese eklenmez de isteyen seçer o eklentiyi, daha rahat silinmeye aday gösterir, hatta maddeyi açana da mesaj atar.--RapsarEfendim? 22:28, 22 Şubat 2013 (UTC)
Bir de şu maddeyi açan arkadaş robot çeviriye devam ediyor gördüğün gibi.--RapsarEfendim? 22:42, 22 Şubat 2013 (UTC)

kategoride tuhaflık[kaynağı değiştir]

tekrar merhaba. umarım fazla zamanınızı almıyorumdur. şurada "1987'da başlayan diziler" kategorisindeki yazım hatasını düzelteyim de "1987'de..." yapayım derken kategori değişerek bambaşka birşey oluyor. nedenini anlayamadım. bir deneybilir misiniz? ANADOLU (mesaj) 22:50, 22 Şubat 2013 (UTC)

Teşekkürler. ANADOLU (mesaj) 23:03, 22 Şubat 2013 (UTC)

tsey, koç'as[kaynağı değiştir]

elin değmişken şuna da bi bakıversen. :) --kibele 13:18, 23 Şubat 2013 (UTC)

Şarbon Reagest --> Dirk Kuyt postyorum 17:25, 23 Şubat 2013 (UTC)

Bu kullanıcıyı beyaz listeye alır mısın? Interwiki ekleme ve düzeltemeleri yapıyor. -- Supermæn (mesaj) 19:46, 23 Şubat 2013 (UTC)

  • Bir de Deneme60 var. O da futbol konusunda güncelleme yapıyor. -- Supermæn (mesaj) 19:53, 23 Şubat 2013 (UTC)

Review rights[kaynağı değiştir]

I would like to have review rights so that I may review the these two pages: 101 Dalmaçyalı (film, 1961) and Oliver ve Arkadaşları. Bambifan101 (mesaj) 20:36, 24 Şubat 2013 (UTC)

Well then, could you please review Bambi? I didn't realize until after I asked that the other two pages were reviewed. But Bambi and the file Dumbo poster.jpg need a review. Also, for the Dumbo poster, I thought it would be more convenent to have the file name match the one in English ("File:Dumbo-1941-poster.jpg"). However it won't let me rename it, and you do have a point about that track record... Bambifan101 (mesaj) 20:51, 24 Şubat 2013 (UTC)

vito selam, şurayı ihmal etmişiz çok, kıpkırmızı olmuş. başka uğraştığın bişey yoksa biraz el atsak diyorum. --kibele 21:15, 24 Şubat 2013 (UTC)

Madde bakım kutusu[kaynağı değiştir]

Eüüüüvvv,

Kendi eserimden tiksindim şu an :(

Madde sihirbazı elime bakıyor ama vakit buldukça ufak ufak girişirim ben de :)

Vito Genovese 21:25, 24 Şubat 2013 (UTC)

şuna ve şuna bi bakabilsen ufaktan, iki mavimiz olur. :) --kibele 22:13, 24 Şubat 2013 (UTC)

Le libertaire[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şu arkadaşın katkılarında bir sorun göremedim, BL için uygun gibi. Sen de görmediysen, bana geri dönüş yapmana dahi gerek yok, direkt alabilirsin BL'ye :) İyi geceler.--RapsarEfendim? 22:29, 24 Şubat 2013 (UTC)

Selam,

Ovülasyon sayfasında değişikliğe gideceğim ancak OTRS izni alınmış bir siteden içerik ekleyeceğim. Kaynakça bölümüne kaynağını belirteceğim. Kullanıcı Garbino bu konuda size danışmamı söyledi o yüzden rahatsız ettim. İçeriği ne şekilde yazmam ve reklam olşturmayacak şekilde kaynağı göstermemde yardımcı olursanız sevinirim

Sevgiler

Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Kaynak belirtmek istiyorum aslında, sadece bu madde için değil daha sonraki eklemelerimde nasıl reklam içermeden kaynak belirtebilirim? zaman zaman bu konuda sıkıntı yaşayabiliyorum

Bu imzasız yazı Mehmet Olkun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selam Vito, sizin de görüşlerinizi duymak istiyorum. Saygılar. esc2003 (mesaj) 10:00, 25 Şubat 2013 (UTC)

Uzun bir süre şikayet görüp duymak istemiyorum valla, Esc. Ömür tüketen bir süreç çünkü. Diğer hizmetli arkadaşlarım ilgilenecektir. Ben, başka kimsenin yapamayacağı işlerle ilgilenip o alanlardaki eksikleri kapatmak istiyorum bir süre. Şikayetle ilgilenip gerekli müdahalede bulunabilecek kişi sayısı 26, ancak uğraşmak istediğim diğer işler söz konusu olduğunda "elinden gelen" 2-3 kişi, onların içinde "aklını peynir ekmekle yemiş olan" ise tek bir kişi.
Vito Genovese 10:08, 25 Şubat 2013 (UTC)
Yok şikayeti sonlandırın demiyorum sadece inceleyin veyahut şikayet etmemişim de size durumu bildirmişim gibi farz edin demek istiyorum. esc2003 (mesaj) 10:16, 25 Şubat 2013 (UTC)

sanatçı listeleri[kaynağı değiştir]

selam vito, hcö biyografisinden hareketle EMI, Sony Music Entertainment ve Berklee College of Music maddelerindeki listeler dikkatimi çekti. bakar mısın bi.. --kibele 13:43, 25 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Kibele,

Diğer vikilerde bunları ayrı bir liste maddesine çevirmişler, ana maddeden de buraya bağlantı vermişler. Liste maddelerde de sıfıra yakın çeviri var aslında. Kopyala-yapıştır madde mi açsak, ne yapsak? :)

Vito Genovese 18:07, 26 Şubat 2013 (UTC)

e olur, güzel olur. böyle ana maddede olunca, kim kimi eklerse o kalıyor, hiç olmazsa derli toplu sanatçı listeleri olur. ama kim, ne zamanyapar bunu, işte onu hiç sorma.. :) --kibele 21:15, 26 Şubat 2013 (UTC)

Nil Erkoçlar[kaynağı değiştir]

Selam,

Maddenin adını değiştirmekle ilgili tereddütlerim bulunuyordu. İlk başlarda kişinin bu adla tanınmadığına öncelik veriyordum ancak röportajı baştan sona okuduğumda oyunculuğu bıraktığını da belirtmiş, yani bu adla KD olmayacak şimdilik. Ad konusunda nasıl bir tavır takınmalıyız? Cat Stevens örneği var önümüzde, bu da düşündürücü. esc2003 (mesaj) 21:12, 25 Şubat 2013 (UTC)

.ogx uzantı hatası[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito,

Son günlerde konuşan maddeler üzerine çalışma yapıyordum, en son Vietnam Savaşı'nın ses kaydını oluşturdum. Bu ses kaydını .ogg formatında kaydetmiş olsam dahi yükleme yapmaya çalıştığımda

".ogx" izin verilen bir dosya türü değil." hatasını alıyorum. ogg yüklemelerinde bir sıkıntı mı var diye soracaktım, Audacity 2.0 , Nero 12 gibi programlarla farklı farklı kaydetmiş olsam da hiçbir işe yaramadı. Yüklediğim formatın ise kesinlikle ogg olduğundan eminim. ऐ๑ Süleyman Onur ( buyrun benim? ) 15:57, 27 Şubat 2013 (UTC)

Fahri avukat unvanı kayda değer mi sence?
Vito Genovese 11:54, 27 Şubat 2013 (UTC)
enteresanmış. bence değil. --kibele 18:40, 27 Şubat 2013 (UTC)

Fahri unvanlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar,

Bir konuda görüşünü rica edecektim. Fahri avukat unvanı kayda değer midir sence? Fahri doktora neyse de, fahri avukat biraz gri bölgede kaldı gibi.

Vito Genovese 19:37, 27 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba. Ordu Barosu bu unvanı vermiş, gösterdiğin resimde. Büyük çaplı bir kurum olmadığından KD kabul edilmeyebilir, bence. Diğer taraftan madde içerisinde de bahsedilmesi, zarar vermez gibi.--RapsarEfendim? 19:42, 27 Şubat 2013 (UTC)


Selam,

Sırp kişinin adı için yapıldı dediniz ancak yapılmamış :) İyi akşamlar --esc2003 (mesaj) 00:08, 28 Şubat 2013 (UTC)

Bir de şöyle bir durum varmış. Geçmiş birleştirme yapmak gerekecek sanırım. esc2003 (mesaj) 00:11, 28 Şubat 2013 (UTC)
Balık hafızalı olduğumu söylemiş miydim daha önce hiç? :)
Vito Genovese 00:15, 28 Şubat 2013 (UTC)
Estağfurullah :) --esc2003 (mesaj) 00:23, 28 Şubat 2013 (UTC)


Merhaba Vito, :) kullanıcıya yapılan uyarılar ve son katkısı.. İyi geceler, çalışmalar.. --Garbino ileti 00:50, 28 Şubat 2013 (UTC)

Esc'ye mesaj[kaynağı değiştir]

Benim atacağım mesajı benden önce atmaya utanmıyor musun sen????!!!!1111BİR

Vito Genovese 16:35, 28 Şubat 2013 (UTC)

yine yaparım silahşör.. --kibele 16:37, 28 Şubat 2013 (UTC)

ülke isimleri yönlendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba Esc,

Bu İngilizce ad yönlendirmeleri, ülkelerin Türkçe adlarına ulaşmak için yaygın olarak kullanılıyor. Daha bu sabah bazı ufak ülkelere Türkçede ne dediğimizi öğrenmek için kullandım. Bazılarına uluslararası çapta bilinen adı olmadan ulaşmak mümkün değil. Yani bariz bir yarar potansiyeli, sıfır da zarar potansiyeli var. Dolayısıyla sil şablonlarını geri almayı düşünüyorum. Öncesinde bilgi vereyim istedim.

Vito Genovese 16:33, 28 Şubat 2013 (UTC)

Türkçede kullanılıp kullanılmadığına bakmak gerekli. Kullanılmayan adların yönlendirme olarak tutulması yanlış olur. Yönlendirmeler İngilizce ile sınırlı değil gördüğüm kadarıyla. esc2003 (mesaj) 16:36, 28 Şubat 2013 (UTC)
O yönlendirme kullanılarak maddeye ulaşabilen biri varsa kesinlikle doğru olur o yönlendirmenin kalması. Yönlendirmenin amacı kolaylık sonuçta. Bak mesela.
Vito Genovese 16:41, 28 Şubat 2013 (UTC)
Bu şekilde o maddeye ulaşıyorsa zaten bu kişi Türkçe bilmiyordur. Yönlendirme işi bir iki dille sınırlı kalmayacaktır. esc2003 (mesaj) 16:46, 28 Şubat 2013 (UTC)
Bunun dilin bilinmesiyle ilgisi yok. Misal ben, Cape Verde adıyla bildiğim ülkenin adının Yeşil Burun Adaları olarak Türkçeleştirilmiş olduğunu ancak yönlendirme sayesinde öğrenebiliyorum. Oysa Türkçe biliyorum. Bunun gibi birçok örnek var. Yönlendirmenin de bir sınırı yoktur zaten. İsterse 1000 tane olsun, bir zararı var mı?
Vito Genovese 16:49, 28 Şubat 2013 (UTC)
Bunu bir köşeye yazmak lazım. Herkes aynı şeyi düşünmeyebiliyor. Cape Verde, Capo Verde gibi adlara ayrıcalık verilebilir elbet. Ama tutup da Slovenia, İreland, Finland tarzı keyfi yönlendirmelere izin verilmemeli. Bunun bir sınırı olmalıdır. esc2003 (mesaj) 16:53, 28 Şubat 2013 (UTC)
Bunun keyfi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Türkçe bilenler olarak bile sorun yaşıyoruz, ki bunun bir de Türkçe bilmeyeni var. Geçer dil olan İngilizcedeki adların ya da ülkelerin kendi dillerindeki adlarının Türkçe maddelere yönlendirilmesi son derece yararlı, son derece doğru.
Vito Genovese 16:55, 28 Şubat 2013 (UTC)
Valla maddeki dosyadan, bağlantıdan yönlendirme olmasa da zaten ulaşılabildiğini görüyorum. Bu tartışmayı uzatacak değilim bildiğiniz gibi yapın. esc2003 (mesaj) 17:07, 28 Şubat 2013 (UTC)
O zaman değişiklikleri geri alabilir misin rica etsem?
Vito Genovese 17:08, 28 Şubat 2013 (UTC)
"Dolayısıyla sil şablonlarını geri almayı düşünüyorum" ben size güvenmiştim :) hem bir kısmının revizyon kabulü gerekiyor onları da halletmek gerek. esc2003 (mesaj) 17:13, 28 Şubat 2013 (UTC)
"Eski hâline getir" düğmesinin yalnızca test/vandalizm değişiklikleri ile kişinin kendi değişikliklerini geri alması sırasında kullanılması gerekiyor. Buradaki de bir içerik anlaşmazlığı. Bu durumda sen kullanabiliyorsun o düğmeyi, ben kullanamıyorum. :) Onu kullanmadan da zulüm olur bunları geriye alması. :) Ama mutabıksak ve sen de onaylıyorsan, o zaman bu düğmeyle alabilirim geriye. Amaç, devriyeliğin/hizmetliliğin getirdiği ve vandalizmle savaşta kullanılması gereken hakkı başka işlere bulaştırmamak zaten sadece. Onaylıyor musun?
Vito Genovese 17:19, 28 Şubat 2013 (UTC)
Onaylıyorum, düğmeyi dilediğinizce kullanabilirsiniz. esc2003 (mesaj) 17:25, 28 Şubat 2013 (UTC)

Şunları toplu olarak silsen n'olurdu![kaynağı değiştir]

Danke :)Empi-ileti 18:24, 28 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Mahmut,

Naçizane bir bilgi vermek isterim müsaade varsa.

Bu telifmektup şablonu da kopyala: gibi komutlarla kullanılan bir şablon. İmza da şablonun içine gömülü durumda. kopyala: öneki için yk: gibi bir alternatifimiz var artık (yerinekoy'un kısaltılmış hali), dilersen {{yk:telifmektup}} şeklinde de kullanabilirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 20:17, 28 Şubat 2013 (UTC)

OK. Teşekkürler, İyi akşamlar...Eğitmenmahmut msj 20:22, 28 Şubat 2013 (UTC)


SDD Sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Vito, SDD sayfasında ki uyarı/bilgilendirme maksatlı gösterilen şablon, kod örneklemelerini "yk" ile değiştirdim. Bir sorun varsa "gerisin geri".. Sevgiler.. :) --Garbino ileti 22:05, 28 Şubat 2013 (UTC)

Sen bir iş yapacaksın da o işte sorun olacak? Hahayt! Rüyamda görsem hayra yormam.
Vito Genovese 22:07, 28 Şubat 2013 (UTC)
Teşekkür ederim. :) --Garbino ileti 22:11, 28 Şubat 2013 (UTC)