Kullanıcı mesaj:Khutuck/Eski Mesajlar 3

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tekrar selam. Olaylar patlak verdiğinde medyalar dışında Hêzên Parastina Gel (Kumandanı: Murat Karayılan) sitesine de bakıyorum. Belki sen de kontrol ediyorsundur. Basil Liddell Hart'ın The Other Side of the Hill eserindeki esprisi (biraz abarttım). Ancak HPG'nin sitesi de taraflı olduğu ortada. Basının taraflı olmadığı da söylenemez. Ne olursa olsun bu tür sitelerde farklı görüşler ve tezleri öğrenebiliriz. İyi çalışmalar. Takabeg 18:36, 6 Ocak 2008 (UTC)

HPG stesine Türkiye'den erişim mahkeme kararıyla durdurulmuş, aşmak için yöntemler biliyorum ancak o siteyi kullanmak hem politikalar açısından hassas bir dengede hem de herkesin erişebilmesi açısından biraz sorunlu. Bu arada Genelkurmay sitesini de mümkün olduğunca az kullanmak gerekli, birincil kaynaktan madde yazmak da çok doğru değil. Ankara bombalamasına vb. yabancı basından kaynak gösterebiliriz. Yalnız tüm olayları görmek için bir liste falan nereden buluruz, o konuda bir bilginiz varsa çok işime yarar. Khutuckmsj 18:40, 6 Ocak 2008 (UTC)
Evet haklısın. Anafartalar çar. olayında, cezaevleri olayları hatırladım. Cezaevler olayların (isyanı? katliam?) patlak verdiği günlerde İsviçre'deydim. Hürriyet (Türkçe, Türkiye yanlısı?), Özgür Politika (Türkçe, PKK yanlısı) ve yerli gazeteleri satın alıp karışlaştırdım. Sanki başka olaylar gibi farklı farklı anlatıyorlardu. Dediğin gibi ne yazık ki yabancı basın biraz daha tarafsız oluyor (anack bilgileri de az). Türkiye'ye döndüğümde baktım ki, sadece Sabah gazetesi, Özgür Politika ile aynı tezi savunuyordu fakat sonra vazgeçti. Hatalı yazdığına mı farketmiş? Yoksa susturulmuş? Bu tür olaylarda gerçekleri bilmemiz oldukça zor olduğunu anlattım. Tüm olaylar listesi hakkında bilgim yok, bulursam mutlaka haberdar edeceğim. Görüşmek üzere...Takabeg 19:02, 6 Ocak 2008 (UTC)

selamlar, bu madde bir asparagas, silinmesi gerekiyor zannediyorum, maddeyi okursanız anlaşılır zaten; ayrıca google'da ararsanız da göreceksiniz.. kolay gelsin..Misthrall 20:06, 6 Ocak 2008 (UTC)

  • ben bunu yazarken silmişsiniz zaten, iyi çalışmalar..

Kemal Yazıcığlu[kaynağı değiştir]

Kemal Yazıcıoğlu bu hali sorun yaratır mı?Yzkoc 15:27, 7 Ocak 2008 (UTC)

Selam sayın Khutuckçuğum. Dinsizlik maddesinde teknik sorunu var ve yazılmış metinlerin bir kısmı görünmüyor (liste'de Polonya'nın aşağısı ve dipnot). İngilizcesinin tercümesi olduğunu görünce kolay iştir diye biraz inceledim ama olmadı. Vaktin olduğunda bi bakarsan sevineceğim. İmtihanlarda da başarılar. Takabeg 15:52, 7 Ocak 2008 (UTC)

Eline (gözlerine) sağlık. Teşekkür ederim. Geri kalan dipnot. İyi çalışmalar.Takabeg 15:58, 7 Ocak 2008 (UTC)
Bu arada Sekülerizm'in bu maddede yer alması ne kadar doğru? Khutuckmsj 15:59, 7 Ocak 2008 (UTC)
Her zamanki gibi hızlısın. Evet dediğin gibi bu madde tam tarafsız değildir. Tahminen fundamental hıristiyanlar (İngilizce wikide) madde açımış gibi. Bir de kaynaklar olarak gösterilen Dentsu (電通). Bu çok çok şüphe uyandırıyor. Dışarı çıkıyorum. Sonra ilgileneceğim. Şimdilik taraflı şab koysak mı? Ben koyacağım. Takabeg 16:03, 7 Ocak 2008 (UTC)

Vikipedi:Resim telif etiketleri/Adil kullanım sayfasında var güncelliyorum ama resim konularını çeviren diğer arkadaşlarla birlikte bitirmek istiyorum o yüzden biraz aksıyor. Bir de kaynak belirtmelisin --Machiavelli' msj 18:02, 8 Ocak 2008 (UTC)

Elimden geldiğince vikiye faydam dokunsun diye çabalıyorum. (: Martılar ve ödül için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --neskafefincanındatürkkahvesi 19:24, 8 Ocak 2008 (UTC)

İlgili kısım bariz bir şekilde Aleviliği övüyor ve yüceltiyor. Bilgi eklenebilir ama düzenlemek zor gibi. Bu nedenle çıkardım. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 00:03, 9 Ocak 2008 (UTC)

Adil Kullanım Resimleri[kaynağı değiştir]

Açıklamanız konusunda teşekkürler; fakat ben o resimleri ilgili maddelerin hiç özgür lisanslı resmi olmadığı için eklemiştim. Yani özgür bir resim eklendiği zaman çıkabilir. Ama şu anda o maddelerle ilgili sadece bu iki resim (Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand) var. Yani bence maddelerde en azından bir tane görsel öğe olmalı. Tekrar teşkkürler, iyi çalışmalar! --Dsmurat 01:28, 9 Ocak 2008 (UTC)

"Yorulmayan Vikipedist" ödülü[kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim. Bu ödülünüz benim için çok güzel bir teşvik oldu. 100.000 maddeye az kaldı. Türkçe Vikipedi'yi dünya çapına getirmek hepimizin çabalarıyla sayesinde gerçekleşiyor. Sizi de ben gönülden tebrik edeiyorum. ---Vikiyazar 15:19, 9 Ocak 2008 (UTC)

Çevireceğim tabi ki. --foPen bana ileti gönder 10:43, 10 Ocak 2008 (UTC)

Yorum işaretleri arasındaki kısımlar madde sayfasında gözükmezler. Türkçe'ye tercüme edilen kısımlar bu işaretler arsından dışarı çıkartılmalı[kaynağı değiştir]

Teşekkürler Üstad. --foPen bana ileti gönder 13:27, 10 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:AS08-13-2329.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:39, 10 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Saturn from Cassini Orbiter (2004-10-06).jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 18:44, 10 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Fire02.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 19:02, 10 Ocak 2008 (UTC)

Yo! Basvurular nereye? -- Cat chi? 16:31, 11 Ocak 2008 (UTC)

Bi de programla ilgili bilgimiz var mi? Ona gore ayarlamalar yapmak durumundayim. -- Cat chi? 12:26, 13 Ocak 2008 (UTC)

Selam Khutuck, nasılsın? Jimmy Wales konuşması için Vikipedistlere ayrılan bir kontenjan var mı? Kim ayarlıyor ve kime bildiriliyor isimler? Ben zaten iş gereği orada olacağım, ama merak ettim Türkiye'deki vikipedistleri görmek isteyip istemediğini Jimbo'nun. denisutkuM 22:26, 12 Ocak 2008 (UTC)

Selam Khutuck, tabi haklısın da.. böyle dalaverecilerin dalaverileri ile (kendilerince) başarılı olmaları (ya da başarılı olduklarını sanmaları) beni yinede biraz rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden saatlerce uğraşıp Vikipedi:Derinliklerine göre büyük Vikipediler sayfasını yazmıştım. Zahmetli bir şekilde elden güncellendiği için ve bir ara taslaklarla ilerlediğimizde derinliğimiz düştüğü için ilgilenmeyi bırakmıştım. Ama şimdi zaman bulunca tekrar güncellicem. Sonra benim gibi rahatsız olanlar bu sıralamaya bakabilir. selamlar --Erdall 05:05, 14 Ocak 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck. Şu vandalı engeller misin? Teşekkürler. --Yabancımsj 15:11, 15 Ocak 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:S-IC engines and Von Braun.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:35, 15 Ocak 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Atlantis Docked to Mir.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 15:35, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • 29 kasımda kaliteli madde olması için aday gösterdiğim Erozyon maddesinin oylamasına olumsuz oy ile katkıda bulunan kullanıcıların gösterdikleri nedenleri gidermeye çalıştım. Daha sonra bu yaptıklarımı oylama sayfasına yazmakla beraber igili kullanıcılarada mesaj ile bildirdim. Fakat kullanıcılardan bu konuda bir yorum alamadım. Bu gibi durumlarda madde oylamasının nasıl sonlanacağını bilmiyorum. Fakat madde ile ilgili yeni bir eleştiri olmadığı ve geliştirilebilecek fazla bir şey bulmadığım için madde üzerindeki düzenlemelerim son buldu. Şu haliyle sonuçlanması gerektiğini düşünüyorum. Başarılı yada başarısız olarak sonuçlanabilmesi için yardım edebileceğinizi düşündüm.İyi çalışmalar dilerim.-- Arjety ileti 17:15, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • Öncelikle maddeye zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Belirttiğiniz 3 maddenin açılması konusunda hem fikirim ve bu konuda ilerleyen dönemde katkıda bulunabilirim. Bahsetmiş olduğunuz orta bölümler yazılı kaynak olarak verdiğim bir kitaba dayandırılan bilgiler. Bu yüzden referans sayısı az. Şu an okulumda final haftam olduğu için fazla aktif olamıyorum ancak ilerleyen dönemde bu bölümlere de internet üzerinden referans bulabilirmiyim diye araştıracağım. İyi çalışmalar.-- Arjety ileti 19:00, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • Belirttiğiniz orta kısımlara yazılı kaynağı referans olarak ekledim. Bunun dışında internette yaptığım basit bir araştırma sonucunda yeni referansları da bulup ekledim.-- Arjety ileti 19:57, 15 Ocak 2008 (UTC)
  • Katkılarınız için teşekkür ederim. İleride Vikipediye nice kaliteli maddeler kazandırılması dileğiyle. İyi çalışmalar dilerim.-- Arjety ileti 20:33, 15 Ocak 2008 (UTC)

sorun o değil[kaynağı değiştir]

Sorun dediğiniz şey değil.Ben de biliyorum nasıl yazacağımı ve yöneticilerin farklı olduğunu sorun örnek aldığımız bölüm olan ingilizce wikipedia.Politikalara bakınca farklılıklar aradım yok aynen politikalar bizdede geçerli.Orada ingilzice wikiden kopyaladıklarımı yapıştırdım.Onlar ceza vermiyorsa biz en azından rezalet gibi kelimelerden ceza yemeyelim.Her mesajımda söylüyorum küfredelim demiyorum en iyi şekilde tanıtmamıza izin verilsin şu türk ırkını her gün mesaj çekiyorum kimsenin taktığı yok lütfen ama benim de bir sınırım var rezalet dendi diye arkadaşıma 1 gün yasak geldi.Böyle birşey hiç adil değil ingilizce wikide adamlar zaten türk düşmanı hepimiz hemfikiriz ancak hiç olmazsa açık türk wikisine baktıklarında gerçekleri görmelerini istiyorum.Lütfen,selçuklu devleti oradoğuya ve Horosanda güçlü bir devlet kurmuştur diyoruz güçlü kaldırılıyor tarafsız değilmiş tarafsızı mı var adamlar ulu önderimize homo,gey,mongol sıfatlarını yakıştırıyorlar lütfen.Burda çırpınıyorum ben bir şeyler yapalım diye kendimizi iyi tyanıtamazsak bu güncel hayatta heryerde rol oynar.İşte bu gerçek sorundur.Tekrar ediyorum küfredelim demiyorum sadece izin verin özgürce değiştirelim sayfaları ingilzce wikidekiler o zaman yöneticilik görevlerini öylesine alıyorlar.Sizin amacınız var ama tamam tarafsız ansiklopedi yazalım ama rezalet kelimesine ceza verilmesin konuyla alakasız konuşan adama ceza verilsin ama hüküm sürdü,güçlü,süpergüç gibi kelimeler bazı kullanıcıların işine gelmiyor.Yabancı özellikle.Lütfen ben ırkımı tanıtmaya çalışıyorum:tarafsız,ayrıntılı ve güzel bir şekilde.Her zaman sırf silmeyin diye bizim özelliğimizi yazarken diğer bir ırkı bizle karşılaştırarak onların üstün özelliklerinide söylüyorum.İngilizce wikide adamlar kaynak göstermeden yazıyorlar.Artık söylüyourm ben sabırtaşı değilim biraz bizi düşünün tarafsız ansiklopedi ingilizler sizin gibi gerçek iş yaparmışcasına yapsalardı kendi ülke çıkarlarını koruyamazlardı.Ben koruyun demiyorum kendimizi savunalım türkelrle ilgili daha çok madde yapalım içerikleri tarafsız ve ciddi biçimde yazalım kaynak belirtelim.Kabul...

Size yalvarıyorum.Bu dediklerimi en azından siz önemli bulun yazdıklarımın boş şeyler olduğunu hiç düşünmüyorum...İletişimi koparmazsanız sevinirim...

                                              Magyar

sayın yönetici tamam dediklerinizi anlıyorum haklısınız özür dilerim ben sadece küçük düşürüldüğümüzü ve kendimizi savunmamız gerektiğini yazmıştım.Konu anlamsız yerlere kaymadan bu tartışmaya son verelim.Aynı zamanda ben şunnu bilmiyorum:Nereden yeni sayfa yapacağız yani deneme tahtasına mı yazıp maddelerin arasına katacağız...Açıklarsanız sevinirim...

Afedersin Khutuck :)[kaynağı değiştir]

Açıkçası boşta duruyorlardı ben de açayım dedim bilseydim sana saklardım:) Daha albüm kapakları da konulacak ama bakalım boş vaktimde inşallah. Bir de küçük bir itiraf ben o albümü daha dinleyemedim elime hiç geçmedi acaba sen bana zip leyip yollayabilir misin? nese şaka şaka telif ihlali olur :)) Sevgiler...---Rhnmesaj 11:54, 17 Ocak 2008 (UTC)

Evet yapılacak işler çok zaman olursa. Bir de benim merak ettiğim birşey var Viki müzik portalı yok malesef ve olsa aslında çok iyi olur diye düşünüyorum, merak ettiğim şey böyle bir portal açılabilir mi ve ya açılması için nasıl bir prosüdürün işlemesi gerekiyor.---Rhnmesaj 17:01, 17 Ocak 2008 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

teşekkür ederim iyi çalışmalar--Magyar 14:43, 17 Ocak 2008 (UTC)

Türkçe Vikiversite Hakkında...[kaynağı değiştir]

Türkçe Vikiversite hakkında bilginizi maalesef bugün gördüm Üzgün. Teşekkür ederim...--Dsmurat 21:54, 17 Ocak 2008 (UTC)

AMAÇ NEDİR[kaynağı değiştir]

lütfen iki tane konu açtım iksinide sildiniz ay sınıfı denizaltılar örneğin yazdım komple sildiniz nedir bunun amacı...

                       Magyar

Vikipediye yeniden döndüm.En son 45 konu açmışmış , 1287 değişiklik yapmıştım.Şimdi yeniden faydalı bilgilerle geri döndüm.

Özür dilerim.(3 aydır girmeyince böyle oluyor.)--Vay 18:01, 18 Ocak 2008 (UTC)

Rica ederim--88.239.64.129 19:06, 18 Ocak 2008 (UTC)

Memnuniyetle...[kaynağı değiştir]

Kalabildiğim ve elimden geldiği sürece memnuniyetle... --Dsmurat 19:45, 18 Ocak 2008 (UTC)

Çok acil şunu engelleyin!!!![kaynağı değiştir]

Kullanıcı:78.162.11.150

Evet bence de... Bu arada aceleden imzayı falan unutmuşum... --Dsmurat 19:58, 18 Ocak 2008 (UTC)

  • Adam Speedy Gonzales gibi :) !--Dsmurat 20:01, 18 Ocak 2008 (UTC)

Tamamdır :) --Dsmurat 20:17, 18 Ocak 2008 (UTC)

AcunCihanEvren isimli hesabın kapatılmasını istiyorum. Sevgiler, saygılar.--Cihan 10:08, 15 Nisan 2008 (UTC)

Sevgili Khutuck; sabah sabah işe gitmeden şöööyle bir göz atayım dedim.. Önizlemem sonucu güzel! valla beğendim.. ayrıntıları akşama, olmadı yarın gündüz yazarım. Kendine iyi bak, sevgiler.. Levent Abi ileti 05:41, 19 Ocak 2008 (UTC)

  • Evet herhalde böyle bir portal için yeterli sayıyı bulabiliriz diye düşünüyorum. Eğer sen öncülük edersen ben desteklerim :) Ayrıca geç cevap verdiğim için üzgünüm Khutuck. Kolay gelsin..İyi çalışmalar..---Rhnmesaj 10:07, 19 Ocak 2008 (UTC)

Halilpazarlama[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı adı ne reklam içerikli ne de başka bir engelleme politikasına uyuyor, bence hatalı engelleme oldu. Khutuckmsj 23:11, 19 Ocak 2008 (UTC)

Bu sayfayı incelerseniz şayet, göreceksiniz ki; "Spam amaçlı veya reklam içeren kullanıcı adları: Belirli bir web sitesinin, şirketin, vs reklamını yapan (".... url'yi ziyaret edin/tıklayın" vb.) kullanıcı adları tavsiye edilmez ve bloke edilebilirler." diyor. Bu kullanıcı ismi de ticari bir şirketin reklam amaçlı çağrışımını yapar nitelikte. Dolayısıyla engelleme "bence" hatalı değildir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 23:21, 19 Ocak 2008 (UTC)

144.122.251.204 kullanıcı levent abi ve kibelenmin adını kullandı.Engellenmesini istiyorum

Merhabalar,Serdar1987 isimli kullanıcı adını eskiden kullanmıştım. Unutmuşum, sonra aklıma geliverdi. Şu anda iki kullanıcı adım var dolayısıyla. Serdar1987 isimli hesabın engellenmesini istiyorum.--Serdar1987 05:48, 5 Şubat 2008 (UTC)

ama ben anlamadım dediklerinizi =) izmir türk koleji sayfasında yer alan Uşakizade Köşkü metnini alarak yeni bir sayfa açtım karışıklık olmasın diye... ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler... İZMustafa 16:30, 20 Ocak 2008 (UTC)

Özür dilerim; Verdiğim sözü tutamadım, bilgisayarım çöktü, umarım bu akşam.. Levent Abi ileti 07:40, 21 Ocak 2008 (UTC)

Müzik portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Rhn ile mesajlaşmana göz misafiri oldum da, şurada konuyla ilgili bir oylama var aslında. Belki oy kullanmak istersin diye haber vereyim dedim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 09:50, 21 Ocak 2008 (UTC)

İçerik ihlali[kaynağı değiştir]

Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi maddesinde içerik ihlali oldugundan silmissiniz.Söylermisin neresinde içerik ihlali tam olarak anlamadım.Resimde sorun var desen onda yoktu.Mesaj yazarsanız sevinirim.Sebebi hala anlamıs degilim.

Kullanıcı:Muratsahan 13:33, 21 Ocak 2008 (UTC)

sizin en yakın istanbul buluşması ne zaman ? SBM ileti |}

Merhaba Khutuck. Bir kullanıcının Orta Dünya ile ilgili açtığı maddelerin bazılarını Kategori:Orta Dünya'ya yerleştirdim. Ama konuyla ilgili pek fazla bilgim olmadığından kayda değer olup olmadıklarına karar veremedim. Bazı maddelerin içerikleri neredeyse birbirinin aynısı. Kullanıcıya yazdığın mesaj dolayısıyla konuyla ilgili olduğunu düşünerek fikrini almak istedim. Kolay gelsin. --Yabancımsj 13:28, 22 Ocak 2008 (UTC)

merhaba Dsmurat, 100.000'e ulaştığımızda yeni bir yüz fikrim var. Bunun için tarihte bugün'ü halledecek bir ekip toplayabilir miyiz? Hiç değilse 1-2 aylık periyodu acilen halletsek gerisini yapacak sistemi oturtmak kolay. Sayfa silmekten ve vandallara laf anlatmöaktan vakit ayıramıyorum ben maalesef. Khutuckmsj 23:20, 21 Ocak 2008 (UTC)

User:Cologne6 ve User:Düşünenadam projeyle ilgilendiklerii belirtmiş, görüş istersen. Khutuckmsj 10:48, 22 Ocak 2008 (UTC)

Ana sayfa konusunda iyi bir çalışmayla sağlam bir iş çıkarabiliriz. Sanırım bahsettiğin yeni yüz fikri bu mu? Eğer oysa bir rica edeceğim . Bence -daha önce de belirttiğim gibi- ana sayfada haber köşesi bulunmalı... O konuda da bir çalışma yapabilir misin? --Dsmurat 13:44, 22 Ocak 2008 (UTC)

Benim minik kobayım User:Vito Genovese/Kobay sayfasına ilişkin bir deneme, sanırım daha iyi bir tasarım olacak. Haber köşesine ise şimdilik olumsuz bakıyorum, sürekli ilgi isteyen bir proje, bu ilgiyi sağlayabileceğimizden de pek emin değilim. İngilizce wikinews gibi bir yapılanmamız olsaydı o zaman desteklerdim, ama bence henüz erken. Bu arada sol çerçevedeki değişikliği fark ettin mi? İyi mi kötü mü sence?Khutuckmsj 14:40, 22 Ocak 2008 (UTC)
Bazı eklemeler var sanırım; daha iyi olmuş böyle. Ama hiç olmazsa günde bir defa güncellediğimiz bir haber bölümümüzün olmasını hala istiyorum . Çünkü sadece satır başlarını vermemiz bile yetebilir. Ayrıca gündemdeki konular hakkında, yazılmamış maddeler de yazılabilir. Örneğin ben dün Ufuk Esin adlı bir profesörümüzün öldüğünü öğrendim ve onun adının Viki'de yer almadığını gördüm. Bunun üzerine, maddeyi kendim oluşturdum.
Yani bence bu, Vikipedi gibi güncel bir kaynağa çok yakışır. --Dsmurat 15:50, 22 Ocak 2008 (UTC)

Vikiproje Ana sayfa[kaynağı değiştir]

Merhabalar destekte bulunduğunuz Vikiproje:Ana Sayfa açılmıştır, ilginize.--Machiavelli' msj 20:51, 22 Ocak 2008 (UTC)

Orta Dünya takıntısı[kaynağı değiştir]

Orta Dünya ile ilgilenen bir Vikipedistten mesaj almak sevindirici. Bende de Orta Dünya takıntısı var. Sizdeki de takıntı noktasında mı bilmiyorum ama bunun hiç bir sakıncası yok. Orta Dünya evreni ile ilgili bir sorunum var. "Eä" isimli maddeyi hazırladım. Sonra, İngilizce versiyonuna baktım. "Middle-earth Cosmology" şeklinde geçiyor. Bunun üzerine maddenin Türkçe versiyonunu "Orta Dünya Kozmolojisi" olarak değiştirdim. Tabi içimde hâlâ şöyle bir tereddüt var. İngilizcesini olduğu gibi çevirmek doğru oldu mu? Acaba bizim dilimizde daha uygun nasıl söylenir? "Orta Dünya Evreni" nasıl? Ya da tekrar "Eä" yapmak nasıl olur? Eä, Ainulindalë'de geçtiği üzere hayali Tolkien evreninin tamamını teşkil etmiyor. Çünkü, ekstradan Boşluk (the Void) kavramı var. Maddenin İngilizce versiyonunda, yani "Middle-earth Cosmology"'de tam olarak, bütün bir kainat hakkında bilgi verilmiş. Sonsöz olarak şunu söyleyebilirim, sanki "Orta Dünya Evreni" ismi, kavramı daha iyi açıklıyor gibi. Saygılar... --Cihan 21:04, 22 Ocak 2008 (UTC)

Feänor ve oğullarının hikayesini inceleyeceğim. İyi çalışmalar...--Cihan 21:17, 22 Ocak 2008 (UTC)

Yeniden merhabalar, mesele şu ki; Silmarillion maddesini çevirirken Template:ME-ref şablonunu olduğu gibi çevirmişsiniz. Ben de Türkçe'ye çevirmek istedim. Lakin iş sandığım zor çıktı. Çünkü bu basit bir şablon değil. Çevirebilirseniz çok sevinirim, kafayı taktım. Orta Dünya ile ilgili maddelerde verdiğim ve başkalarının verdiği bilgilere kaynak belirtmek gerekiyor. Umarım meramımı anlatabilmişimdir.--Cihan 16:00, 24 Ocak 2008 (UTC)

Bir düşündüm, bahis mevzuu şablonu iyice inceleyip tam olarak yapmam gereken şeyleri tespit ettikten sonra çevirmeyi yeniden deneyeceğim. Yardımseverliğiniz için teşekkürler. Ayrıca o iki şablonu silerseniz iyi olur kanaatindeyim. Pek bir işlevsiz haldeler. Ya da zaten sildiniz bile. Tam olarak arzuladığım şuydu; Orta Dünya ile ilgili maddelerin kendisi de bir masallaşma evresine girmesin. Bilgilerin doğruluğunu teyit edecek kaynaklar gösterelim. İngilizce Vikipedi'de bu çok güzel yapılmış. Tabi bunun için, illa ki o karmaşık şablonu kullanmak gerekmiyor. Şimdiden iyi vikilemeler!
) --Cihan 09:13, 25 Ocak 2008 (UTC)

Fazlamesai.net[kaynağı değiştir]

Her ne kadar maddenin eski içeriğine ulaşmam mümkün olmasa da (maddeyi hiç görmedim, fazlamesai.net'teki tartışmadan dolayı haberim oldu) silinmesinin uygun olmadığını düşünüyorum. Hele Fotokritik ve MyNet sayfalarını gördükten sonra. Sitenin beklenen çıkışı yapamadığı hakkında belirtilen görüşe de katılmıyorum. Eğer Türkiye'yle ilgili bir ansiklopedi yazmayı amaçlıyorsanız, fazlamesai.net'in Türkiye internetinde önemli bir yeri olduğunu görmezden gelemezsiniz.

Bu arada kusura bakmayın, nereye nasıl yazmam gerektiğini pek bilmiyorum. Sizin adınızı en üstte görünce size mesaj atmak istedim.

Teşekkürler.

Onurgu 02:57, 23 Ocak 2008 (UTC)

212.98.202.109[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, yukarıdaki kullanıcı vandallık yapıyor. İlgilenir misiniz lütfen. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cologne6 10:39, 23 Ocak 2008 (UTC)

Şablon:Roma İmparatorları2[kaynağı değiştir]

Şablon güzel olmuş, ellerinize sağlık. Problem olarak bahsettiğiniz şeyin ne olduğunu anlamadım. Şu anda bu şablonu kullanmamızda bir problem yok herhalde.--2ulus 21:00, 23 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhaba, valla kararımı değiştirirmiyim bilmiyorum...zaten Iğdır'ı SM adaylığına 2. kez koyduktan bir süre sonra daha kalıp sonra bıkacağım. Ancak ÖSS'den sonra dönmem küçük bir ihtimal bu arada okulun neresi bilmiyorum ama ben tek tercih olarak ODTÜ'yü düşünüyorum, gelecekte siyasete atılma veya kaymakam olma planlarım var. Dönmesem bile yıllar sonra da olsa bir gün kendi maddemi yapmak için mutlaka kesin olmasa da dönüş yapacağım.

Not: Bu arada ayrılmayacak olsam şimdiden köy taslakları girmeye başlayıp 100.000'i 1 gün içerisinde geçirecektim....--Sαвяι¢αи76ileti 08:53, 24 Ocak 2008 (UTC)

Sağ ol...Aslında biraz daha düşününce 2009 Haziran'ından sonra devam edebileceğimi düşündüm. Çünkü burada kuralları, nasıl yazılacağını öğrendim. Boşa gitmesin diyorum...--Sαвяι¢αи76ileti 10:12, 24 Ocak 2008 (UTC)

Evet, İstanbul'dayım. Neden sordun? --Yabancımsj 09:56, 24 Ocak 2008 (UTC)

Sağol Khutuck, böyle bir şey için beni düşünmene sevindim. Ama önümüzdeki haftalarda işlerim epeyce yoğun ve bir ara şehir dışında olacağım. (Ne zaman olacağı da daha belli değil.) Görünen o ki, plana uyamama olasılığım yüksek. Bu yüzden önceden söz vermek istemiyorum. Ama eminim benim gibi vikipedide çok eski olmayan ama programı daha uygun arkadaşlar olacaktır basınla görüşmek için. Tekrar teşekkür ederim. --Yabancımsj

Ana Sayfa Tasarımı[kaynağı değiştir]

Şöyle bir ana sayfa tasarladım. Sizinkine benziyor biraz; ama benimkinin adı kobay değil . Nasıl bulacaksınız bakalım? --Dsmurat 14:15, 24 Ocak 2008 (UTC)

Iğdır maddesini 2. kez SM'ye aday göstereceğim de uzun bir süre ayrılmadan. Tarihinin ve sonradan yapacağım Korhan Yaylası kırmızı bağlantısının dışında ne gibi eksiklikleri var kontrol edermisiniz. (Geçen seferki adaylığı gibi rezil olmasını istemiyorum--Sαвяι¢αи76ileti 21:17, 24 Ocak 2008 (UTC)


mailimi aldın mı? --Eceboun 23:03, 26 Ocak 2008 (UTC) 21:17, 24 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Bu kaynaktan şimdiye kadar çok yararlandım. Biraz da faydam olsun ama değil mi? Vakit buldukça katkı yapacağım. Tanıştığıma sevindim. İyi günler size. Gülümsemek güzeldir :) 16:06, 27 Ocak 2008 (UTC)

Kaliteli madde adayları[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck, Vikipedi:Kaliteli madde adayları başlığında Eylül ayından bu yana sonuçlanmayı bekleyen adaylar mevcut. Bu adaylar normalinde iki haftalık bir süreden sonra cevap almıyorlar mı? Bildiğiniz üzere ana sayfa projesinde ana sayfaya kaliteli maddelerin eklenmesi de söz konusu. Saygılar, iyi çalışmalar. Cologne6 17:19, 28 Ocak 2008 (UTC)

Kaliteli madde adayları ile ilgili olan durumu anladım. Tarihte bugün bölümündeki kırmızılarla da ilgileneceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cologne6 13:53, 29 Ocak 2008 (UTC)

Abbas abimiz[kaynağı değiştir]

Sağol Khutuck, umarım. Beni biliyorsun, gene yavaş gidiyorum ama içime sinen bir madde olacak gibi. Maddeye göz atar ve herhangi bir sorun görürsen lütfen söyle. Kolay gelsin. --Yabancımsj 07:08, 29 Ocak 2008 (UTC)

Eline sağlık güzel olmuş Seçkin madde bölümü. Bence aktivitesi normal, zaten çok sık kullanılan bir bölüm değil uzun zamandır. Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 13:12, 30 Ocak 2008 (UTC)

Sağol, arada bir teşvik edilmek iyi oluyor. Eskiye oranla biraz daha hızlandım bu aralar. Az önceki değişikliği yaparken uzun süre geçmiş herhalde, anonim görünüyorum. Neyse şu madde bir bitse de, karşısına geçip seyretsem diyorum artık. --Yabancımsj 13:17, 30 Ocak 2008 (UTC)

Commons sorusu[kaynağı değiştir]

Selam Reis. Birşey soracağım. Image:Galatasaray fire writing system.jpg resmi benim kendi yapımım. Kendi çekimim yani. Bunu gittim Commons'a yükledim. Lisansı falanda tamam. Benim olduğunu belirttim. Bir sorun çıkmaz değil mi ? Saygılar.

Bu arada SM bölümüne yeni ve süpriz bir tema tasarlamayı düşünüyorum. Fikrimi seninle paylaşırım :D SBM ileti 13:08, 30 Ocak 2008 (UTC)

  • yarın sana detayları veririm. :D SBM ileti 13:20, 30 Ocak 2008 (UTC)

Reis, SM temasına bak istersen çok güzel oldu :D baya bi uğraştım ama değdi doğrusu :D SBM ileti 13:58, 31 Ocak 2008 (UTC)

  • denerim reis hallederiz :D istersen onu km'ye de geçir aynı şekilde SBM ileti
baba bayağı bi uğraştım, bi dahakine öneririm. Şu SM ve KM'leri çoğaltsak inan bana daha güzel bir görünüm olur. SBM ileti 14:04, 31 Ocak 2008 (UTC)
tartışma sayfasına birşeyler karaladım. mach umarım onaylar. çünkü önceki hali kötü be reis. şimdiki hali daha iyidir inan bana. sen km'ye de aynı tasarımı üzerinde değişiklikler yaparak koy. ok ? irc'e gel en iyisi SBM ileti 14:11, 31 Ocak 2008 (UTC)
reis, kategorilerin içindede kategoriler yaratmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü ilerledikçe daha fazla SM maddelerimiz olacaktır. Güven bana herşeyi düşündüm. SBM ileti 14:28, 31 Ocak 2008 (UTC)

buttered cat paradox[kaynağı değiştir]

reis, bunu çeviririm ingilizcedende bu tam olarak nedir anlatırmısın ? SBM ileti 15:58, 31 Ocak 2008 (UTC)

  • pek paradoks bilmediğim için şaşırdım, ama benim işim dilden dile çevirim yapmaktır... şimdi anladım SBM ileti 16:08, 31 Ocak 2008 (UTC)
baba, maddeyi biraz yazdım. çünkü ciddiyim fazla birşey anlamadım. bu bir geyik ama şimdi hepsini çevirirsem madde berbat olur sanırım. çünkü anladıysam ne olayım ha :D ama bak biraz yaptım. Tereyağlı kedi paradoksu... SBM ileti 16:21, 31 Ocak 2008 (UTC)

Vikiproje Terör[kaynağı değiştir]

Selam Khutuckçum. Terör Proje iptal mı oldu acaba? Demin ilginç maddeyi buldum. Kürdistan İşçi Partisi/Zaman Çizelgesi Biliyor muydun? İyi çalışmalar. Takabeg 18:21, 31 Ocak 2008 (UTC)

İşlerimin yoğunluğundan dolayı projeyle pek ilgilenemedim, aslında Viki'yle de pek ilgilenemiyorum :( 100.000'e yeni ana sayfayla girme konusuna yoğunlaşmıştım ancak o da şu anda pek olası değil sanırım. Biraz boş vaktim olur olmaz ilgilenmeye çalışacağım. Khutuckmsj 07:54, 1 Şubat 2008 (UTC)
Anladım. Bi de Vikipedi:Köy çeşmesiye bıraktığım Gürcüce ile ilgili maddelerde yaşanan sorunlara da bakarsan sevineceğim. Vaktin olduğunda. İyi çalışmalar. Hem vikide hem de diğer (aslı) işlerinde de.Takabeg 08:03, 1 Şubat 2008 (UTC)

Seçilemeyen kaliteli madde adayları[kaynağı değiştir]

Seçilemeyen kaliteli madde adayları sayfasında maddelerin oylamalarının üstüne "Bu resim, Vikipedi topluluğunca, Kaliteli Madde olmaya layık görülmemiştir." şeklinde bir ibare koymuşsunuz. Yani bu madde yerine bu resim denmiş. Heber vereyim dedim.--2ulus 21:59, 31 Ocak 2008 (UTC)

Selam Khutuck, Kars maddesinin kaliteli madde olmasına çok sevindim. Tüm vikipedistlere buradan teşekkür etmek istiyorum, umarım ilerde her maddemiz kaliteli veya seçkin maddeler gibi olur. Bende zaman buldukça bu madde üzerinde daha fazla ilgilenmeye çalışacağım. Ama herşeyden önce şu anasayfa projesini tamamlamak gerek diye düşünüyorum. Umarım en kısa sürede bunuda başaracağız. İyi çalışmalar. Cologne6 22:54, 31 Ocak 2008 (UTC)

Kumçeltiği, Çorum[kaynağı değiştir]

Üzerinden epey zaman geçtiği için maddede katkım olduğunu unutmuşum, acaba bi yanlışlık mı oldu diye kontrol bile ettim:D Eğer ilgilenmekten kastın rötuşlamak gibi bir şeyse tekrar okurum, ama Çorumla uzak yakın alakam olmadığı için içerik konusunda yardımcı olmam zor.--Suelnurmesaj 17:28, 2 Şubat 2008 (UTC)

meraba maddeye bakarken bi şey farkettim. Çorum ve Çorum (Merkez) maddeleri birbirinin aynısı gibi görünmüyor mu? Ayrıca yeri gelmişken sorayım merkez ilçeleri yani il merkezlerini isimlendiriken belli standartımız var mı, biliyor musun? Yani Kars, Eskişehir, Iğdır da olduğu gibi sadece isim mi yoksa böyle merkez ibaresi ekliyor muyuz? Ya da herkes kafasına göre mi takılıyor:P--Suelnurmesaj 19:36, 6 Şubat 2008 (UTC)
verdiğin vazife icabı:P okumamı yaparken, madde içinde birkaç noktada referans verilen şu sayfanın bizdekinin tıpa tıp aynısı olduğunu maalesef işin sonuna gelince keşfettim. Bu işlerden hiç anlamam. Aslı oraysa bizimki telifli mi oluyor, yok blog sahibi vikipediden aldıysa niye bizi kopyalayan yere referans veriyoruz, falan filan. İnşallah bu Kumçeltiği ile ilgili sana son msj atışım olacak:D --Suelnurmesaj 00:29, 7 Şubat 2008 (UTC)

Keyra Agustina 85.97.75.214 23:23, 2 Şubat 2008 (UTC)

Vaşington, DC[kaynağı değiştir]

Selam Khutuck Vaşington, DC maddesiyle az önce karşılaştım ve açıkçası biraz şaşırdım. Hatta ilkin portakal falan sandım ama değilmiş:) bildiğimiz Washington, D.C.'ymiş. Aslında Tartışma:ABD'nin eyaletleri sayfasında konuyu tartışmışsınız biraz göz attım ama tamamını okumam bir kaç saatimi alacağı için sonucu sana sormak istedim. Bu kullanım doğru mu sence ya da Amerikan eyaletleri konusunda bir sonuca varıldı mı? Ayrıca Vaşington şeklinde bir yazımı da ilk kez görüyorum ben, aydınlatırsan çok sevinirim.---Rhnmesaj 16:24, 3 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck. Vikiproje:Ana Sayfa'da KM-SM ile ilgili bir tartışma olmuştu. O tartışmadan yola çıkarak, sence en.wikipedia'da SM olan (ve boyutu 27,196 byte olan) Abbey Theatre maddesi çevrilse, KM'ye mi daha uygun olur, SM'ye mi? 9'dan dolayı KM kriterleri hakkında pratiğim oldu ama bunda tereddüt ettim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 08:15, 4 Şubat 2008 (UTC)

Biraz dolmuşsun galiba. Aslında haklısın, diğer türlü KM'nin bir anlamı ve işlevi kalmıyor. Hatta ben "KM olan madde SM olma yolundadır." görüşüne de katılmıyorum. Maddenin niteliği belirliyor bunu daha çok. Neyse çok sağol. --Yabancımsj 08:25, 4 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck. Al sana engellenesi bir vandal. Kolay gelsin. --Yabancımsj 09:44, 5 Şubat 2008 (UTC)

Kolaylıklar diliyorum.. Temaşa maddesini ekledim, ancak, Tiyatro Portalinde mevcut olan kategori listesinde görünmesinin nasıl sağlanacağını bilmiyorum. Yardımcı olur musun? Levent Abi ileti 09:50, 5 Şubat 2008 (UTC)

  • Madde gelişmeye açık, ancak zaman istiyor. Portaldeki arkadaşlar ilgilenecektir. Teşekkürler.Levent Abi ileti 10:02, 5 Şubat 2008 (UTC)
    • Yalnız bu arada ben, "yeni eklenen maddeler" kısmında görüyorum ama kategoriler listesinde yok. "Geleneksel Tiyatro" içinde alt kategori olması gerek. Şu an çıkmak zorundayım, yanıt yazamam, sevgiler. Levent Abi ileti 10:07, 5 Şubat 2008 (UTC)

ÖNEMLİ CAT ADLI YÖNETİCİYEDE YOLLADIM BU MESAJI[kaynağı değiştir]

Yöneticisiniz ve size bir şey soruyorum:Ben bir konu açmak istiyorum uzun ayrıntılı ve çok başlık altında incelenebileceğini düşünüyorum.Bu konu hakkında çok aratırma yaptım ve araştırmalarımı bitirmeyi düşünüyorum.Konunun adı:Savaş aldatmaları yani savaşlar içerisinde zafere katkı sağlayan düşmanı şaşırtmaya yönelik hileler.Bu başlık altında pek çok hile var.Ben bu hileleri birbir yapmak ardından tek bir yere basınca hepsini bir sayfa içinde göütülemek istiyorum.Hem bu konu yapılırsa savaşları araştıranlar daha çk bilgi edinebilecek.Ayrıca ben Askeri tarih projesinede üyeyim orada bir link oluşturabilirmiyim.Gerçekten çok kapsamlıbir konu olacak.İçerisinde benimbbölerek hazırladığım:

-birinci dünya savaşı başlığı altında batı ve doğu avrupa,çanakkale ve filistin cephelerini işleyeceğim.

-kurtuluş savaşı başlığı altında batı doğu ve güney cephelerini işleyeceğim.

-ikinci dünya savaşı başlığı altında batı kuzey ve doğu avrupa cephelerini,kuzey afrika cephesini ve uzakdoğu pasifik cephesini işleyeceğim.

-Vietnam savaşı,arap israil savaşları,kore savaşı,1974 kıbrıs barış harekatı ve 1991 körfez savaşı le sonrasınıda birer birer tek başlık altında toplamayı düşünüyorum.

Yazdıklarımı okuyup soruğum sorulara umarım çabuk cevap verirsiniz.Ben yakında başlamayı düşünüyorum ve bu maddelerin ortalıkta darmadağın olmasını isemyorum.Lütfen tek linkte anlam ayrımı gibi bir sayfada olmasını sağlarmısınız.

ELİNİZDEN GELDİĞİNCE ÇABUK CEVAP VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...--

Merhabalar. Ulaşım bölümünü geliştirdim ama kopyala yapıştır gibi bir dili oldu ve nasıl düzelteceğimi kestiremedim. Yardımcı olur musunuz?--Tuz 09:27, 6 Şubat 2008 (UTC)

Selam Khutuck Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Yenidoğan sarılığı inceledim. Gerçekten büyük gelişme gördüm. Nedenler bölümü maddeler halinde kalmasına rağmen destek oyu verdim. Çünkü bir hastalık ile ilgili çok bilgi var. Nedenler bölümünü de zamanla geliştireceğimize inanıyorum. Birde kaliteli maddeleri sembolize eden yeni tik işaretine onay verdiğiniz için size ve Sağlamcı arkadaşa teşekkürler. İyi çalışmalar. Cologne6 14:44, 6 Şubat 2008 (UTC)

Yenidoğan sarılığı[kaynağı değiştir]

Olumlu oy ve yaklaşım için teşekkürler. Kolay gelsin --Manco Capac 16:02, 6 Şubat 2008 (UTC)

HAzırlamak isterim tabi ancak şu andaki projem Yendidoğan sarılığına biraz daha içerik ekleyip onu SM yapmak ve bir de şu iki maddeyi SM yapmayı planlıyorum: İnkalar ve İnka mimarisi, ama onlardan sonra sizin listeyi de yoklarım. :)) --Manco Capac 16:08, 6 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Şu vandalı engeller misin? Teşekkürler. --Yabancımsj 10:12, 7 Şubat 2008 (UTC)

Fizik Portalı[kaynağı değiştir]

Sayın Khutuck bir süredir geliştirmeye çalıştığım Fizik Portalının Anasayfa güncelleme periyodu geldiği için bilim takımı üyesi ve değerli katkıları ile vikipediyi seçkin içeriğe kavuşturmaya yardımcı olan sizin de fikrinizi almak istedim, önerilerinizi heyecanla bekliyorum.--nanomsj 09:29, 8 Şubat 2008 (UTC)

Yine küfür[kaynağı değiştir]

Şu vandalla ilgilenebilir misin?78.179.137.31 sipahi maddesinde, teşekkürler... --Gökhan 12:42, 8 Şubat 2008 (UTC)

Müzik portali deneme amaçlı açıldı. Katkılarınızı bekliyoruz. --joseph msj 14:59, 8 Şubat 2008 (UTC)

SAYIN KHUTUCK[kaynağı değiştir]

Türkiye maddesinde tarih bölümünde şu cümle kullanılmıştır.

-Anadolu'nun diğer isimleri Ön Asya, Küçük Asya ve Asya Minör'dür. Küçük Asya tabiri, aynı anlama gelen Latince Asia Minor ve Yunanca Μικρά Ασία/Mikra Asia'dan türemiştir.

Bu verilen adlar yalandır.Avrupalılar Anadolu'daki türk gerçeğini kaldırıp sahteleştirmek için müzelerde türklerin verdiği isim olan anadolu yerine küçük asya gibi deyimler kullanır.Örneğin fransa'da(en büyük türk düşmanlarıdır o yüzden tarihimizi reddedip herşeyi kendilerininmiş gibi isimlerle oynuyorlar)müzelerde 18.yüzyıl küçük asya denir.Halbuki herkes bilir anadoluda yaşayanlar türktür.Amaçları türkleri bölgeler coğrafyası içinde tarihleri ile birlikte yok etmektir.

Ben şimdi sizden izin istiyorum.Yukarıdaki cümleyi silmek istiyorum.--Türkişi 18:03, 8 Şubat 2008 (UTC)


bencede siz yanılıyorsunuz ben gerçekten hassasiyet göstermiyorum sadece bilgiyi düzeltiyorum.Avrupalılar hakkında size onlarca sayfalık yazı yollayabilirim.CNRS adlı fransız bülteni bunu doğruluyor.Sorarsanız bülten numarasınıda verebilirim.Türkler ışık doğudan gelir adlı atasözündeki doğululardır.Bu kanıtlanmıştır.Size kanıtta sunabilirim.Ancak bu bülten örtbas edilmiştir.Küçük asya deyimi türkleri avrupalı göstermemek ve hala anadoluda helenistik kültürün yaşadığını göstermek için kullanılır.Lütfen ben hassasiyet göstermiyorum sadece konu üzerinde hassasiyet bekliyorum.Türklük,Türkler ve Türk devletleri çok önemli konulardır.Tam olarak hassasiyet gösterilmelidir.İngiliz vikisinde türklere küfredilirken onların dediklerini biz kendi ülkemizde uyguluyoruz.Örneğin Osmanlıların Afrika'nın yarısını ele geçirdiği biliniyor.Nerden biliniyor.Orta afrikada portekizlilerle savaştıklarından.Ancak bu bilgiyi tarihçilerimizden başka nedense kimse bilmiyor.Osmanlı ve Türk haritalarını Avrupalılar çizdi.Neden bizim çizdiklerimiz kanıt değilde onların ki kanıt.Çünkü onlar öyle istiyorlar.Özbekler,tacikler,türkmenler,kazaklar ve kırgızlar türktür.Ama neden bir çatıda değiller?Çünkü eğer bir çatıda olurlarsa avrupa istemez.Türk soyunu boylara ayırarak onları farklı bir ulus gibi göstermeyi çok sever.Örneğin coğrafyada kaybeder:

TÜrkistan bölgesini önce doğu sonra batı türkistan yapmıştır.Daha sonra Türk sözcüğünü kaldırırak Orta Asya deyimini kullanmıştır.Böylece alan daha geniş alanı kapsıyordu:Moğollar,Çinliler ve Türkler.


Bunun işi çok.Bulunacak çok şey var.Bulunmuşlar var örtbas edilmiş ben sadece Küçük asya deyimini kaldırarak onların dediğini yapmamaya çalışıyorum.Lütfen sizde gerekli hassasiyeti gösterin.Biraz araştırma yaparsanız bu konuda neler diyeceğimi nelerin gerçek olduğunu anlayacaksınız.Umarım kabul görür...--Türkişi 20:55, 8 Şubat 2008 (UTC)

Bu konuda çok haklısın. Ama yabancı dilde cümle kalmasın dersek madde güdük kalıyor, düzgünce olsun dersek çeviri beklerken de şık olmuyor. Artık arayı bulacağız. Yalnız çevirilecek maddeler sayfasını daha görünür bir yere koyarak daha çok katkı sağlamak lazım. Bukonuda ne yapılabilir? --foPen bana ileti gönder 23:07, 8 Şubat 2008 (UTC)

facebooktaki grubu bulamadım linkini atarmısınDelamorenamesaj 09:28, 9 Şubat 2008 (UTC)

bahis

two days ago I made an edit in the turkish Wikipedia. The german de:Winkelreflektor (Radar) should have a turkish relation. The turkish name was Köşe yansıtıcılar. It was a summary of my own webpage www.radartutorial.eu. You know, that this homepage was published under the GNU- Free Documentation Licence as you can see at the start page. (I made this edit in person, because my turkish friend (and translator of my homepage) has not the experience to design wikipages. He could read the new wikipage yesterday and judge it as good.)

But I wonder at: This turkish wikipage Köşe yansıtıcılar is deleted today. (Without any information to the authors diskussion page, especially!) My watching list is cleared too! Can you find out, why?

Kind regards, --Charly Whisky 17:14, 9 Şubat 2008 (UTC)

Thank you very much indeed for the quick reaction. Please can you make an edit on my userpage, that the homepage "Radar Temelleri" is my own one, and it is GDFL? Thanks a lot
:-)
--Charly Whisky 18:06, 9 Şubat 2008 (UTC)
Did I implement your sentages right? Thank you very much! --Charly Whisky 19:35, 9 Şubat 2008 (UTC)

KİŞİSEL DÜŞÜNCENİZ[kaynağı değiştir]

sizi daha fazla zorlamak istemem gerçekten dediğim bilgiler gerçek fakat telif hakkı ne yazıkki saklı olan bir kaynak.Halkbilimci ve tarihçi,Kazım Mirşanlada kitaplar yazan ve kaynak gösteren 83 yaşındaki ceviz kabuğu programınada çıkmış olan Haluk tarcan.Eğer size bir mail olarak yazılarını yollmamı isterseniz seve seve.Zorlayacak değilim kaynaklar elimde telif hakları saklı.Bu durumda hiçbirşey yapamıyorum...Ve sizin politkanız:Kişisel düşüncelere yer verilemez evet verilemez ben gerçeği söyleceğim ceviz kabuğu gibisaygın bir programa çıkıp anlattı.Neler anlattı bir bilseniz kitaplarını aldım.O kadar detaylı ve gerçek şeyler anlatmışki.46 yeri değiştirilerek yayımlanmış.Yayımlama durdurulmuş haluk tarcan kitapları kendi satıyor.Gerekirse bilgileri komple yazıp size yollarım hepsi %100 gerçek veçok ilginç.Bana bir şans verin diyecem daha geçen gün savaş hileleri listesi diye bir madde yaptım başlıkları koydum ve silindi.Sildiler.Tamda araştırmayı yapmıştım bilgisayara geçiriyordum.Bari bu konuda bana hassasiyet gösterin türk ve dünya tarihi hakkında çok bilgiliyim gerçekten ve okuyorum.Yeni şeyler öğreniyorum.Eğerki türk hallkıyla en önemli yayın organı gibi olan bir ansiklopedide güncel haberleri yayımlayamayacaksam kime ne???Lütfen birinci elden kanıt:CNRS adlı Fransız Ajansının sanıyorum 365 nolu bülteninde herşey gerektiği gibi türklerin çok ileri bir uygarlık olduğunu anlatıyor.Böyle bir madde açacağım ve kaynağım telif hakkı saklı olan o kitaplar olacak ama onlardan asla cümle çekmeyeceğim bilgiyi alıp kendi anlatımımla anlatacağım.Buna izin verirseniz çok ama çok sevinceğim ve inanın gerçekten türk vikisindeki arkadaşlar gerçekten kimliğimi anlayacaklar.Çok önemli ve benim çok az günüm var artık daha sonra wikipediaya zor gireceğim.--Türkişi 17:43, 9 Şubat 2008 (UTC)

ben savaş hileleri listesi adlı maddeyi hazırlıyordum.Başlıları koydum.O sıradada maddemi yazıyordum.Bir anda sayfam yok oldu.ne oldu?silmişler.Sordum.Kırmızı şablonlardan oluşan bir sayfa aktif olan bir ansiklopedi için uygun değilmiş.Tamam da ben o sırada zaten araştırmamı yapıyordum.Gerçekten çok garip.İlk bir mesaj yollasınlar.Böyle sayfanız var.DÜzeltin diye yok ki böyle birşey direk sil sormaya bile gerek yok!!!!--Türkişi 18:02, 9 Şubat 2008 (UTC)

Sosyal bilim[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck. Umarım sorum seni kızdırmaz. Şablon:Sosyal bilimler altbilgisi'nde işletme de sosyal bilimlerden sayılmış. Sen de işletme okuyorsun sanıyorum. İşletme gerçekten bir bilim midir? Bir yöntemler bütünü olabilir, kendisine özgü bir sistematiği de olabilir ama bilim olduğuna ilişkin şüphelerim var. Görüşünü paylaşırsan sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --Yabancımsj 13:40, 12 Şubat 2008 (UTC)

Sağol yanıtın için. --Yabancımsj 07:01, 13 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba,

şu sayfaya bakabilir misiniz lütfen.--Hasan Sami 19:46, 13 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli madde yazar ödülünü varmiş olmanız beni çok onurlandırdı. Bu nazik davrnışınız için teşekkür ederim. Saygılarımla.-- Arjety ileti 21:35, 13 Şubat 2008 (UTC)

  • Ödül hoş bir sürpriz oldu, teşekkür ederim. Maddeyi KM adayı yapmadan önce bana nasıl sabırla yardım ettiğini de bir kez daha hatırlamış oldum, bir teşekkür de bunun için. --Yabancımsj 06:55, 14 Şubat 2008 (UTC)
  • Bir teşekkür de benden, gerçi ödül için yapmıyorum katkılarımı ancak yine de göğsüm kabardı valla... :)) --Manco Capac 07:39, 14 Şubat 2008 (UTC)

Bosna Hersek tarihi[kaynağı değiştir]

Aslında ben bu maddeyi yazmadım. Bosna-Hersek maddesinin tarih bölümününden aktarıp düzenledim ve bağlantıları düzelttim. Şu anda Avrupa ülkelerinin tarihleri konusunda tek tek maddeler açıyorum. Bazılarını kendim yazıyorum, bazılarını ülke maddesinden aktarıp düzenliyorum. Uzun vadede bunları daha da geliştireceğim. Bosna-Hersek tarihi maddesini fırsat olursa kaynaklandırıp VP:KMA düzeyine getirmek isterim. Tavsiyeniz için teşekkürler. ---Vikiyazar 15:37, 14 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck, ödülünüz için teşekkürler. Benim içinde bu ödül bir sürpriz oldu. Tekrar teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 18:33, 14 Şubat 2008 (UTC)

 #wikipedia-tr-vandalism kanalini kullanmak isteyebilirsiniz. :) -- Cat chi? 15:42, 15 Şubat 2008 (UTC)

İşyerinde irc çekmiyor :) Khutuckmsj 15:54, 15 Şubat 2008 (UTC)
Proxy ile girebilirsiniz. -- Cat chi? 16:04, 15 Şubat 2008 (UTC)

reis ödül için teşekkürler. mach gene yaptı yapacağını. neyse haklı ama. tasarımı almancadan almadım desem yalan olur. Neyse... Emin ol Plüton'un gezegen olduğu o güzel günleri bende çok özlüyorummm :( SBM ileti 14:00, 16 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi:Tarihte bugün/22 Ocak[kaynağı değiştir]

Selam. Khtuckçum uzun zamandır görüşemedik. F-35 maddesinde bu uçağın motorlarını type'e göre ayrı ayrı anlatılması gerekmiyor mu? Şimdi konunun uzumanın olan Khutuck'e sorayım dedim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 23:59, 16 Şubat 2008 (UTC)

Gerekli değil, uçağın A/B/C varyantları hakkında madde içinde bilgi verilmesi yeterli olur. VTOL/CTOL/STOL modellerin hepsi özde çok benziyorlar çünkü. Khutuckmsj 00:00, 17 Şubat 2008 (UTC)
Anladım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 00:02, 17 Şubat 2008 (UTC)

Kaliteli madde fatsa[kaynağı değiştir]

Baba 2 hafta geçti, destek oyları var. KM yapıyorsun değilmi ? Eyvallah. SBM ileti 13:37, 18 Şubat 2008 (UTC)

Merhaba. Ben de SMA yapmayı düşünüyorum. (Hatta şuraya yazmıştım.) İngilizcesi de SM. Şu aralar çeviride takıldım. Vaktin varsa bir ara çeviri konusunda bir kaç şey sorabilir miyim sana? (Selam verdin borçlu çıktın farkettiysen ) --Yabancımsj 10:45, 19 Şubat 2008 (UTC)

Sana kolay gelsin o zaman. Gaz için de ayrıca teşekkürler, işe yarıyor. --Yabancımsj 13:09, 19 Şubat 2008 (UTC)
  • Merhaba hebuninho'nun kullanıcı sayfasına ve katkılarına bir göz atar mısın--Düşünenadam 13:45, 19 Şubat 2008 (UTC)
  • Şu kullanıcının katkılarını inceler misin? Vandalizmden başka bir şey yapmamış ısrarlı bir arkadaşa benziyor. Belki engellenmesi gerekir. --Yabancımsj 13:47, 19 Şubat 2008 (UTC)
  • Anladım teşekkürler uyarı iiçin tam anlamak biraz zaman alcak galiba, başka arkadaşlarda uyarmıştı:) kendine iyi bak. --Somebody else's knowledge 14:59, 19 Şubat 2008 (UTC)

Ben hiçbiryerde oy kullanamıyomuyum altına düşüncemi yazsam olmasmı--Somebody else's knowledge 15:01, 19 Şubat 2008 (UTC)

Tiyatro alanında SM/KM[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Tiyatro Portalı aralık ayında açılmıştı, güncel tutmaya çalışıyoruz. Tiyatro alanında vikipediyi geliştirmek, bu arada portalı da desteklemek için geçen hafta sonu da Tiyatro Projesi'ni başlattık. Sizi de projede görmek isteriz.
Tiyatro alanında SM/KM yaratma konusunu biz de portal kapsamında şurada tartışmıştık ve sonuçta biraz büyük bir işe giriştik. İngilizcede SM olan Samuel Beckett maddesini çeviriyoruz ve gerekli yan maddeleri taslak da olsa açıyoruz. Sıkı bir çalışmayla bir iki aya biter diye umuyorum.
homonihilis ileti 15:26, 19 Şubat 2008 (UTC)

anadolu adlı başlığa neredeyse tamamını etkie decek şekilde katkı yaptım yerşekkilleriyle alakalı ovalar göller turizm...bakarsanız görürsünüz.Ancak ben tesadüfen balıkesir iline girdim ve anadolu başlığından kat be kat daha fazla olduğunu gördüm.Lütfen Anadolu'yu haftanın iş birliği konusu olarak yapalım hiç olmazsa bulunduğumuz coğrafyayı halledelim ilk önce...--Türkişi 17:08, 19 Şubat 2008 (UTC)

ben bu maddeyi zaten öyle yaptım.Anadolu maddesi için 1 internet sitesi 2 de ansiklopedi açtım.Zaten coğrafya farklı oalrak 5 diyeceğime 4 mü diyeyim yaptıklarımı zaten önce microsoft a yazdım silebilirsinizi diye tamamen dediğiniz şekilde yapılmış bir üründür yaptığım.Geri koyabilirmiyim.--Türkişi 18:00, 19 Şubat 2008 (UTC)

tamam düzenleyeyinde coğrafyası var içinde birde türklerin anadoluya girişi.Türklerin anadoluya girişi bölümü artık bilinen birşey sadece kendini avrupaya hoş göstermek isteyen birkaç tarihçimiz tarafından reddedilen bir olgu.Gerçek ama.bunu ben ön türkler bölümünü geliştirirkende yazacağım.Türkler anadoluya 14 000 sene önce girdi yazılarıyla.Bu bir gerçektir.Friglerin midas yazıtı ön türkçedir.Grekler türktür.Bunlar kaynak kaynak vardır.Vardı da en sağlam kanıtı;o döneme kadar yazılmış 10 000 senelik kaynaklar Kazan kütüphanesinde yakıldı.Kütüphane korkunç ivan tarafından yakıldı 10000 senelik bilgilerle bizim okuduklarımız sadece 3000 yıl öncesi.Bİlinen şeyleri sadece yazdım.Ne küfüt ne aşağılama ne yalan herşey apaçık ortada.Ben elidmen gelen herşeyi harcıyorum.Bu site gerçekten tarihimizi öğrenmek için vazgeçilmez bir fırsattır.Tarihimiz ne kadar doğru yazılırsa millet ve okuyanlar o kadar bilgilenir içinde bulunduğumuz eziklik duygusunu farkeder.Yazarsak kaynaklarımız ne deniyor.Söyleyince daha çok karşı kaynaklar var deniyor?Bu bir oyundur.Aldanmayalım lütfen bu şansı kendimizi tanıtma şansını en ince detaylara kadar yapalım lütfen.--Türkişi 18:07, 19 Şubat 2008 (UTC)

1.verdiğiniz sayfayla alakam yok fakat 2. verdiğiniz sayfanın içindeki bilgilerin birkısmı faydalandığım sitede vardı.1.sayfayla alakam yok.Ve ben aynen almadım.Ansiklopedilerdeki bilgilerle birleştirdim.bu dediğiniz bir yorumsal konu olsaydı tamam ama burada DEĞİŞEMEYECEK niteliklerden bahsediyoruz.Hangi siteyi açsanız aynısını verir.fikrinizi doğru bulmuyorum.--Türkişi 18:11, 19 Şubat 2008 (UTC)

ben telif ihlali politikasına birşey demiyorum sadece açıkça aldınız lafını kullandınız ki bu yanlış sadece bunu açıklamak istiyorum.Aynen almadım.Erciyes Dağı bölümnü evet aynen aldım çünkü araştırırsanız başka hiçbiryerde erciyes sporları hakkında geniş bilgi yazmıyor.Doğru ama birtek erciyes dağını kopayaladım.Zaten 2 satır.Tamam silin onu ama komple coğrafi içerikleri silmişsiniz değişemez özellikleri herkes farklı mı yazıyor.Herkesin aynı yazmasına karşın o zaman bütün siteler telif ihlali yapıyor.Olamazki daha başka nasıl?

bırakın lütfen artık çok fena oluyor durumlar ben oturdum 2 buçuk belki 3 saatir wikipedia için araştırma yapıyorum boşuna mı yaptım yani.Yetti benim de bir sınırım var.Boşa zaman neden harcadım o zaman ben böyle lafları işitmek için mi.E tabi bizim hiç hakkımız yok 3 saatte al kopyala yapıştır.Ben debiliyorum bu kadar kolay değil bu işler ama artık yeter.Ben sitede gezerken eğleniyorum.Zevkli ve yararlı bir site ama emeklerim için yargılanıyorum.İyi ki kaydetmişim yoksa hiçbir şekilde dayanamazdım gene de boşa gitmedi bende birşeyler öğrendim ya.Ben 3 saattir bilgisayar başındayım yemeğimi bile bu araştırmayı yaparken yedim.Siz beni enayimi sanıyorsunuz?--Türkişi 18:27, 19 Şubat 2008 (UTC)

teşekkür ederim benden bu kadar yolunuzda başarılar dilerim...

Selamlar Khutuck, {{SR}} olması için önerdiğin Leblebi resmi Vikipedi topluluğunca bir konsensusa varılamadığı için SR olamamıştır.

Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 01:16, 21 Şubat 2008 (UTC)

  • Merhaba sevgili Khutuck, gazeteye bıraktığınız not elime geçmedi.. Mail olarak mı gönderdiniz yoksa telefon mu ettiniz?.. Mailler; spam ve küfür ağırlıklı olanlar ön elemeden geçtiği için bazan arada kaynıyabiliyor, yani ben görmeden siliyorlar. Telefonlar ise bir gün süre ile kayda alınıyorlar.. Her iki halde de size ait şu anda bir kayıt bulamadım. Haberleşmeyi sağlamak için buradaki e-posta adresimi açtım, bir süre açık kalsın. Bekliyorum. Selamlar. --Hasan Sami 06:04, 21 Şubat 2008 (UTC)

Vikipedi:Bize ulaşın iki bağlantı hariç hiç bağlantı yok. Biraz kapsamlı çalışma gerekecek.--Machiavelli' msj 11:28, 24 Şubat 2008 (UTC)

Artık KM yapsan be reis hadi ya :D SBM ileti 11:52, 24 Şubat 2008 (UTC)

O zaman pastadan en büyük parçalardan biri de size.. Sağolun, sevgiyle.. Levent Abi ileti 16:54, 24 Şubat 2008 (UTC)

Ermenistan bayrağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Ermenistan Bayrağı'ndaki yorumunuz için teşekkür ederim. Bu konuyu ben burada size yazmak üzereyken siz benden hızlı davranıp kaliteli içerik sorumlusu olarak kişisel açıklamanızı yapmışsınız. Böyle bir kararı almanıza gerçekten çok sevindim. Netice de hepimiz iyi amaçlar doğrultusunda buradayız. Aday olan maddelere karşı oy kullanıp ta sebep belirtmemek maddenin gelişimi için büyük bir engel olup maddeyle ilgilenen kullanıcı veya kullanıcılarımızında maddelere zevkle katkı sunmaları hususunda da engel teşkil edebilir. Bu bir tek bayrak maddesi için değil tüm maddelerimiz için önemli. Aynı zamanda seçkin madde adaylarına da karşı oy kullanıp ta sebep belirtmeyen kullanıcıların oyları geçersiz sayılmalı. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 00:32, 25 Şubat 2008 (UTC)

Selam Khutuck kaliteli madde sorumlusu olduğunu bilmiyordum. bende seçkin içerik sorumlusu mach'e yazmıştım. neyse sen hallediyorsun zaten. kolay gelsin ve iyi çalışmalar--Berfu 00:43, 25 Şubat 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunmaya calışıyorum ancak bazı şablonlar konusunda eksikliğim olduğu görülebiliyor. Kaynak belirtme ile ilgili öneriniz icin teşekkür ederim.-- Arjety ileti 17:10, 25 Şubat 2008 (UTC)

bişey sorunca hemen engellemeyin.[kaynağı değiştir]

Tartış dediniz tartışalım. O bayrakımsı şey orada neden gerekli? Yani benim kaldırdığım sizin geri koyduğunuz o resim olmazsa ne gibi bir sorun çıkar ? Turşusever 20:09, 25 Şubat 2008 (UTC)

tamam simgesi de neden orda olmak zorunda? olmazsa ne olur diye sormuştum. yani ayıp mı olur, vikipedi taraflı mı olur, birisi mi gücenir onu anlamak istiyorum? Turşusever 20:18, 25 Şubat 2008 (UTC)

Selam Khutuck[kaynağı değiştir]

Ben şu maddenin ne olduğunu anlayamadım ama bir bakar mısın? --Rhnmesaj 16:58, 1 Mart 2008 (UTC)

  • Teşekkürler Khutuck, kolay gelsin. --Mskyrider ileti 17:08, 1 Mart 2008 (UTC)


Teşekkürler[kaynağı değiştir]

İlginiz için teşekkür ederim. Çigong maddesinin kaliteli maddeler arasında girmesini isterim doğrusu. Maddenin düzenlenmesinde problem olduğu da söylenmişti. O yüzden dediğiniz gibi sadece referanslandırma yeterli olur mu bilemiyorum. Referanslandırma için sanırım dipnot vermem gerekiyor di mi? Peregrinus 09:56, 2 Mart 2008 (UTC)

Referans Avcısı Ödülü - Ayvalık, Balıkesir[kaynağı değiştir]

Bu ödül, Khutuck kullanıcısına referanssız bir Kaliteli Madde adayını referanslandırarak Vikipedi'nin güvenilirliğine önemli katkıda bulunduğu için verilmiştir. Teşekkürler!


Khutuckmsj 20:29, 2 Mart 2008 (UTC)

mesele vikiyse gerisi teferruat, son zamanlarda çok duyduğum bir sözden entelce uyarlama[kaynağı değiştir]

  • Sevgili Khutuck, mesajına teşekkür ederim, bu olumlu motivasyonunu inşallah yine vikimizin yararına değerlendirecek gücü kendimizde görürüz, neyse teşekkürler, iyi çalışmalar,iki yüzbin maddeye belki de az kaldı...--Düşünenadam 20:49, 2 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı:Teknosermakina[kaynağı değiştir]

  • Çok teşekkürler. Kullanıcı:Dekortas şu kullanıcının da adı uygunsuz sanırım. Ve de reklem yapıyor. Size zahmet... Saygılar!
    burak ileti 15:52, 3 Mart 2008 (UTC)

Dekortaş isimli kullanıcı da sanki reklam amaçlı bir ilgilenirseniz sevinirim. İyi çalışmalar...

Kullanıcı:Dekortas[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim. Peki bildiririm. Kolay gelsin.
burak ileti 15:57, 3 Mart 2008 (UTC)

Umarım buradasındır ve şu vandal-ötesi "şey"le ilgilenirsin: 88.241.101.0‎ . Levent Abi ileti 16:01, 3 Mart 2008 (UTC)

Şablon:Allah'ın güzel isimleri[kaynağı değiştir]

Selamlar Khutuck, üzgünüm ama spesifik olarak benim de bilgim yok bu konuda ama eğer olacaksa tartışma sayfasında kaynaklarıyla yapılan açıklamaları merakla bekliyorum:) kolaylıklar.--Machiavelli' msj 21:33, 3 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck BodhisattvaBot'un vikipedide bot değişikliği yapmadan önce bu sayfadaki oylamanın sonucunu beklemesi gerekmez mi? Tamam gereksiz bürokrasiye karşıyım ama başvuru da dikkate alınmalı sanırım. İyi çalışmalar--Gökhan 22:04, 3 Mart 2008 (UTC)

Allah'ın isimleri[kaynağı değiştir]

  • selamlar, Mach'a mesaj yazarken yazışmanızı gördüm ve fazla bilgim olmasa da bildiğim bir şeyi söylemeden duramayacağımı anladım: Allah'ın sıfatları yoktur, isimleri vardır. Dolasıyla eklenilenlerin içeriğine bakmadım ama, biliyorum ki, Allah'ın sıfatları diye bir değişiklik gelirse sanırım yanlış, Allah'ın isimleri diye bir değişiklik gelirse sanırım doğru (bu arada, toplam isimleri 99'dur, geçerlerse bu sayıyı yanlıştır.) Neyse bu gece çok konuştumsa affıola, kalın sağlıcakla...--Düşünenadam 01:59, 4 Mart 2008 (UTC)
  • Esmâ-ül Hüsnâ’nın tam karşılığı en güzel isimler’dir, Allah’ın en güzel adları anlamında yani. Kimileri 99’dan daha fazla ad belirtmekteyse de İslami gelenekte en tanınmışları 99 olarak belirlenmiştir, böyle bilinir. Bu nedenle maddenin adı “Allah’ın en güzel adları”, “Allah’ın güzel adları” “Allah’ın 99 adı” ya da “Esmâ-ül Hüsnâ” olabilir. Benim belirtmek istediğim şuydu, dün geceki mesajımda iyi ifade edemedim: İleride kimileri bu isimleri Allah’ın sıfatları ya da Allah’ın 99 sıfatı diye çarpıtmak isterse konu şimdiden bilinsin, yani bunların sıfat değil isim olduğu şimdiden bilinsin istemiştim.Kolay gelsin,iyi çalışmalar--Düşünenadam 19:15, 4 Mart 2008 (UTC)

Wikimania 2010[kaynağı değiştir]

Khutuck: I don't think planning has really started for 2010 Wikimania yet. You would be best to speak with Cary Bass when he's online though, he'll point you in the right direction. He can usually be found somewhere around #wikimedia or #wikimedia-stewards Khutuckmsj 23:59, 4 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı silme ricası hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, kullanıcımın silinmesi için yardımınız rica ederim. Serdarsabri 13:19, 5 Mart 2008 (UTC)

selam.Değişikliğimi neden geri aldın.? Turşusever 19:26, 6 Mart 2008 (UTC) anladım.ancak sadece taraflar başlığı altında bayrak ve sembollerin durması abes.şu durumda bayrak ve sembolü belirttim.eğer başlığı tarfalar bayrakları veya sembolleri diye değiştirirsen benim eklemelerimi çıkartırısın.tamammmı? Turşusever 19:37, 6 Mart 2008 (UTC)

Evet. teşekkürler yardım için. gayet şık. 85.106.162.136 19:57, 6 Mart 2008 (UTC)

Lütfen Vikipedi sayfalarına zarar vermeyin :)))) Fazla hızlı düzenleme yapmanın kötü yanları da var :) Khutuckmsj 20:22, 6 Mart 2008 (UTC)

  • çok özür dilerim bugünlerde hasta olduğum için kafam gidip geliyor bundan sonra daha dikkatli olurum. İyi çalışmalar... MrXenaquatenmsj 20:25, 6 Mart 2008 (UTC)

http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimania_2009/Official_requirements_for_bidding_cities#Draft_application http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimania_2008/Bids/Alexandria bu da 2008in bid'i Khutuckmsj 23:19, 6 Mart 2008 (UTC)

Selam Khutuck, kaliteli madde haline gelmesi iyi olurdu. Fazla abartmadan bir kaç resim ekledim. Maddenin içindeki ayrıntılı kaynakları yarın eklerim. görüşürüz, selamlar --Erdall 06:23, 7 Mart 2008 (UTC)

+ Selam. Yine de ceset resimleri koymayalım. Ben şahısen karşı değilim. Ancak bunları koymak için topluluğumuzun konsensusu lazımdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 18:16, 7 Mart 2008 (UTC)

VASLUİ SAVAŞI[kaynağı değiştir]

-Lütfen Vaslui Savaşı maddesine bakıp görüşlerinizi bana bildirirmisiniz.?Eğer yorumlarınız ve eleştirileriniz varsa paylaşırmısınız?Çünkü görüşlerinize göre diğer yapacağım maddeleri hazırlayacağım.Ben bu maddeyi İngilzce Wikipedia'dan aldım.Çevirdim ve şimdi size sunuyorum.Beni en kısa sürede bilgilendirirseniz sevinirim.--Ar-Ge 21:23, 9 Mart 2008 (UTC)

VASLUİ SAVAŞI[kaynağı değiştir]

yorumlarınız için teşekkür ederim.

Muhammed bin Abdullah[kaynağı değiştir]

Muhammed bin Abdullah sayfasında sorun var sanırım. Bir değişikliği geri almak istedim ama farklı şeyler oldu galiba. Bi göz atarsanız iyi olur.--Xyzblood 18:33, 10 Mart 2008 (UTC)

Koydum ama bir fark göremedim? Biraz ayrıntıya girer misiniz? Mülazımoğlu iyi günler diler... 20:05, 10 Mart 2008 (UTC)

Sağolasınız. İlginiz için teşekkür ederim. SaygılarımlaMülazımoğlu iyi günler diler... 20:10, 10 Mart 2008 (UTC)

VikiProje Ana Sayfa tasarım çalışması[kaynağı değiştir]

Vikiproje:Ana Sayfa/Tasarımlar bölümünde hangi tasarımın kullanılacağına, hangi bölümlerin Ana sayfada olacağına dair bir çalışma başlamıştır. Tasarımlarınız, fikirleriniz, eleştirileriniz, yorumlarınız ile bu çalışmaya katkıda bulunmanızı dilerim. Saygılar Machiavelli' msj 22:46, 11 Mart 2008 (UTC)

Kullanıcı:88.227.124.76[kaynağı değiştir]

Merhaba Khutuck başlıktaki kullanıcı uyarıma rağmen sayfaları boşaltmaktadır. İlgilenirseniz sevinirim. Teşekkürler. Mızrakmsj 17:14, 13 Mart 2008 (UTC)

Biliyorum haberim var yine de teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 18:57, 13 Mart 2008 (UTC)

Konunun saçma olması onu ansiklopedik olarak işleyemeyceğimiz anlamına gelmemeli ama. Ayrıca Uncyclopedia is an encyclopedia full of misinformation and utter lies. :). --Machiavelli' msj 10:59, 14 Mart 2008 (UTC)

Selamlar daha önce seçkin statüsü için tartışmasına katıldığınız Cengiz Han maddesi Vikipedi:Seçkin madde incelemesi sayfasındadır. İlgilenirseniz sevinirim. Saygılar.--Machiavelli' msj 00:48, 15 Mart 2008 (UTC)

Esenler. Ayvalık maddesini yazarken olan yardımlarınızı ve ilginizi Çankaya maddesini yazarken de göstermenizi isterim. İyi akşamlar.--Tuz 20:24, 15 Mart 2008 (UTC)


Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Çigong maddesiyle ilgili önerileriniz için teşekkür ederim. Referanslar için kitaplara tekrar göz atmam gerekiyor ne yazık ki şu an o kaynaklardan uzaktayım ama tekrar ulaştığımda referansları belirtmeye çalışacağım. Sanırım maddede anlatım sorunları var ki bir yöneticiden böyle bir uyarı almıştım. Maddenin seçkin madde haline gelmesi benim için memnuniyet verici olurdu. Yardımlarınıza, önerilerinize açığım hatta gerekiyorsa ilgili düzeltmeleri yaparsanız sevinirim. Peregrinus 08:17, 17 Mart 2008 (UTC)

Arıların ömrü[kaynağı değiştir]

İyi günler. Arı maddesine ilave yaptığınızı gördüm. Elinize sağlık. Bir de bal arısı türlerinde işçi arıların, kraliçe arıların ve diğerlerinin ömürleri hakkında bilgi girerseniz sevineceğim. Son siyasi olaylarda gündeme gelince merak ettim fakat ömürleri hakkında bir bilgi bulamadım. İnternette başka kaynaklara müracaat etmek zorunda kaldım. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı 23:02, 17 Mart 2008 (UTC)

Merhaba Khutuck, {{Link GA}} çalışmıyor sorun nedir anlayamadım, bir bakabilirmisin, teşekkürler--Gökhan 17:26, 18 Mart 2008 (UTC)

Buradaki şartlı destek oyunuz, Notiluca sayesinde, artık bir destek oyu olabilir sanırsam . -- Dsmuratileti 21:26, 19 Mart 2008 (UTC)

Nadia Petrova[kaynağı değiştir]

Benim kimseye saldırdığım yok,sadece silinme sebebini mantıklı bulmadım. Yazdıklarıma iyi bakın. Ancak siz şuan bana maddenin son halini gösterince. Bunları benim eklemediğimden eminim. Çünkü ben ingilizce olanının sadece giriş bölümünü çerisini yaptım ve sadece şablon koyduğumdan eminim. Acaba senden ricam o madde de en sondeğişikliği yapan benmiyim yoksa başka birimi onu öğrenebilirmisin. Çünkü Okadar yazıyı ben yazmadım oraya. Eğer ben değilsen lütfen yazan kullanıcıyı uyarırmısın?. Çünkü benim uğraşlarım boşa gitti.y.erdem 00:35, 20 Mart 2008 (UTC)

    • Birde soracağım bir şeydaha var. orda yazanlar bana ait değil acaba bu arkadaş neden maddenin daha önceki haline bakmadan direk olarak maddeyi siliyor? Bunun neresi yöneticilik? Ve benim bu dedikllerimin neresi saldırı?y.erdem 00:38, 20 Mart 2008 (UTC)
    • Mach'le sorun u çözdük. Onada söyledim son zamanlarda çok fazla tenisçilerle ilgili madde girişi yaptım ve o maddeyide benim oluşturduğumu sandım ama bana o sayfayı gösterince maddeyi benim oluşturmadığımı anladım, zaten sende maddenin geçmişine bakınca görmüşsündür. Kusura bakma Strider 13:59, 20 Mart 2008 (UTC)

kaliteli madde[kaynağı değiştir]

Jelena Jankovic in kaliteli madde olmasi için kaç oy almasi yada kaç yüzde almasi gerekiyor --Shia 17:48, 20 Mart 2008 (UTC)

Jelena Jankoviç[kaynağı değiştir]

Merhaba bu madde KMA gösterildi ama gariptir ki, bir iki dakikada bir üye olan kişiler destek oyunu basıyor ilk katkısı olarak. Ne yapsak?--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 17:55, 20 Mart 2008 (UTC)

  • Aynı bağlamda Kullanıcı:Gnctrkclltr mbmjmk'nin de uygunsuz KA nedeniyle engellenmesi gerekiyor. Hem söz konusu KMA oylamasına az önce vikiye üye olur olmaz oy kullandı, hem Kullanıcı:Muzbjk vakası devam ediyor gibi bir izlenim veriyor. İki dakika gireyim dedim, ilginç şeyler olmuş :) Kolay gelsin. --Yabancımsj 18:00, 20 Mart 2008 (UTC)

Benim yapabileceğim daha fazla bir şey yok. Haydin yöneticiler göreve.--TOBB ETÜ'lü geri döndü. 18:02, 20 Mart 2008 (UTC)

  • Zamanında bazı arkadaşlarımızı çileden çıkaran bu kukla konusunda yaptıklarınız için teşekkürler... -- Dsmuratileti 18:24, 20 Mart 2008 (UTC)

Sayfanın adı:MedyaViki:Sidebar, düzeldi mi kontrol eder misin, bende düzeldi de.--Machiavelli' msj 11:38, 23 Mart 2008 (UTC)


çok uzun sürdürdü[kaynağı değiştir]

Şu konuyu bir sonuca bağlayabilir miyiz? http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:Bulgaristan%27%C4%B1n_illeri --darkhorn ileti 20:46, 23 Mart 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:4-14 Marines in Fallujah.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:29, 24 Mart 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Cicada molting animated-2.gif, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 22:29, 24 Mart 2008 (UTC)


Bulgaristan'ın illeri[kaynağı değiştir]

Selam, Khutuckçuğum, nasıl gidiyor? Bulgaristan'ın illeri maddesinde en son eklenen kaynak hakkında şüphem var ve Tartışma: Bulgaristan'ın illeri'nde açılamıştım. Sanki iddialarını haklı göstermek için sonradan oluşturulmuş bir kaynak gibi geldi bana. Yüzde yüz emin değilim. Bu siteye listenin ne zaman eklediğini nasıl öğrenebiliriz? Teknik olarak soruyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 21:00, 25 Mart 2008 (UTC)

O tartışmada kimin neyi savunduğunu anlayamadım. Özetle görüşüm mümkün olduğunca Dışişleri Bakanlığı, TDK gibisiteleri kaynak göstermek, çünkü şu durumda taraflı olacaklarını düşünmüyorum. Khutuckmsj 22:47, 25 Mart 2008 (UTC)

Şu anki durum özetle şöyle: Bulgaristan'ın yönetim birimlerinin adlarını tamamen Türkçeleştirmek isteyenler var. O yüzden o maddenin durumu taraflıdır. O madde Bulgaristan'ın illeri maddesi olup Bulgaristan'ın yer adların Türkçe isimleri maddesi değildir. Ben şahısen geçerli kaynakların ne dediğine bakıyorum ve bugün eklenen kaynaklardan Krumovgrad.eu'deki liste için şüphem var. Bunu ne zaman oluşturulduğunu bilmek isterdim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 22:57, 25 Mart 2008 (UTC)
Kısaca anlatmam gerekirse, bazı arkadaşlarımız Edirne Valiliğinin ve Dışişleri Bakanlığının adlandırmalarını kabul edemiyorlar. Şimdi anlatabildim mi? Teşekkür ederim. İyi çalışma ve hizmetler. Takabeg 23:12, 25 Mart 2008 (UTC)

Çinhindi? Hindçini?[kaynağı değiştir]

Şimdi Taih Atlasına bakıp kontrol deceğim. Maddesi olduğuna göre büyük ihtimalle Çinhindi gibi..... Teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:02, 29 Mart 2008 (UTC)

Evet Çinhindi. Takabeg ileti 17:02, 29 Mart 2008 (UTC)
Kitaba göre farklı. Çinhindi ve Hintçini. Oman ve Umman. Hatta Uman bile buldum:)) Teşekkür ederim. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 17:17, 29 Mart 2008 (UTC)

Kaliteli Madde Yazarı Ödülü - Beren ve Lúthien'in hikayesi[kaynağı değiştir]

Khutuck, bir Kaliteli Madde'ye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.


Khutuckmsj 16:53, 30 Mart 2008 (UTC) :)

Daha evvelden KM olan Kaykay maddesinin SM oylması sonulanmış ve SM olmasına karar verilmiştir. Bu durumda Kaliteli madde listesinden cıkarılması gerekir mi bilmiyorum ama durumu bildirmek istedim. Kolay gelsin.-- Arjety ileti 21:36, 1 Nisan 2008 (UTC)

Smolyan ili olarak normal hale getirmişsin. Orası Pomaklar ile "meşhur" bir yer. Tabi bazı arkadaşlarımız Pomaklar yerine "Müslümanlar" kelimesini tercih ederler:)) Aslında tartışmasız değiştirilmesi gereken Yukarı Cuma ili -> Blagoevgrad ili, Osmanlı döneminde kullanılan adı Cuma-i Bala'nın günümüz Türkçesinden başka bir şey değildir. Fakat orasını gizlemek isterler. İvraca ili -> Vratsa ili: Cumhuriyet dönemine ait yazılarında "Vraça" gördüm Troçki gibi bi şey yani:)) Orhaniye, Sofya -> Botevgrad: bu da eski adı. v.s böyle maddeler çoktur. Bugünkü Dobriç yerini ikinci kez kuran zat Hacıoğlu adlı zat olduğu söyleniyor. Ancak Osmanlı döneminde orası Pazarcık'tı. "Hacıoğlu'suz" Pazarcık. Belki Silistre'yi Silistra yapmayabiliriz. Fakat tarihte adları değişmiş oldukları halde vikide eski adlarını kullanmaya devam ederse maddelerin gelişmeleri engelleneceğini düşünüyorum. Zaten Ala-Turka adını savunan arkadaşımızın yaptığı değişikliklerini incelersen, içeriklerinin hem zayıflaştırılmış olduğunu hem de çelişikli hale getirilmiş olduğunu görebilirsin. Şimdilik fazla uzatmayayım. Önce Okul. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar ve gerçek hayatında da başarlar. Görüşürüz. Takabeg ileti 00:25, 2 Nisan 2008 (UTC)

Anladım. Tamamdır. Kendine iyi bak. Görüşürüz. Takabeg ileti 13:04, 2 Nisan 2008 (UTC)
Khutuckçuğum olmuyor. Tuz arkadaş pazarlık yapmaya kalkıştı. Kaynak, gerekçe hiç yok. Sadece istekleri var. Vandalizme başvurdu. Maddelerin gelişmelerine izin vermiyor. Vantkin olduğunda kontrol edersen anlarsın, neden bilgileri silmeye çalıştığını. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:02, 2 Nisan 2008 (UTC)

Kütük hala bana kaynaksız diyor. Bak tartışma sayfasının gheçmişine o kadar kaynak gösterdim arkadaş bilgileri saptırıyor. Ansiklopedi, atlas vs. başvurmayı planlamıştık ansiklopedilerden kaynak gösterdim. Arkadaş hala maddeleri değiştiriyor. Düzenleme bahanesiyle maddenin içerisindeki adları değiştiriyor. Pazarlık yapmak dediği de sizin de takabege yazdığınız yerleşmişler kalsın demem. Bakın bulgaristan illeri tartışma sayfasına. Yerleşmişler kesinlikle kalmalı dedim. Geçmişlerimizi araştırın lütfen arkadaş harbiden konuyu saptırıyor. Artık neredeyse vandallık yapıyor. Bana vandal demesi de cabası.--88.232.29.24 15:06, 2 Nisan 2008 (UTC)

ben SSCB'nin Türk kurtuluş savaşı esnasında yaptığı yardımı Türk kurtuluş savaşı bölümünde anlatacağım.Genelkurmay başkanlığının askeri tarih araştırmaları dergisinden aldığım bu metini ben wikipedia'ya aktarmak istiyorum.Ama aktarırsam kaynaksız diye sileceksiniz.Ben şunu bilmiyorum:Örneğin "Atatürk Sivas Kongresini topladı" diyorlar.İkinci kesme işaretinin yanında 2,34 veya başka başka sayılar var ben bu sayılardan ekleyip kaynak göstermek istiyorum.(tırnak işaretinin yanında olan mavi numaralar bunlar galiba kaynak belirteçleri)İşte ben bunun nasıl yapılacağını bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar...--Ar-Ge 19:47, 2 Nisan 2008 (UTC)

hallettim teşekkürler...--Ar-Ge 19:49, 2 Nisan 2008 (UTC)