Asya'daki camilerin listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu Asya'daki camilerin bir listesi dir.

Not: Lütfen tüm camileri buraya eklemeyin. Sadece VP:KD kriterlerini karşılayan camileri ekleyebilirsiniz.

İsim Resim Ülke Şehir Yıl G Notlar
Pul-e Khishti Camii
PulKhishti Mosque.jpg
Afganistan Kabil 1800 U Bu cami orijinal olarak 18nci yüzyıl sonu inşa edildi fakat 1960 sonunda Zahir Şah'ın idaresi altında geniş çaplı bir şekilde yeniden inşa edildi.
Iydgah Camii Afganistan Kabil 1893 U
Hazreti Ali Türbesi
Mazar-e sharif - Steve Evans.jpg
Afganistan Mazari Sharif  ? U Ayrıca Mavi Cami veya Rawze-e-Sharif olarak da bilinir
Al Fateh Camii Bahreyn Juffair 1990s U
Baitul Mukarram
Bayt al Mukarram.jpg
Bangladeş Dakka 1960s U Ulusal cami
Khan Mohammad Mridha Camii
Khan Mohammad Mirdhas Mosque by Ragib Hasan.jpg
Bangladeş Dakka 1704-05 U
Yıldızr Camii Bangladeş Dakka 19ncı yüzyıl ilk yarısı U yöresel olarak Tara Mescidi olarak bilinir
Sultan Omar Ali Saifuddin Camii
Mosque bsb brunei.jpg
Brunei Bandar Seri Begavan 1959 U
Niujie Camii
Niujie Mosques02.jpg
Çin Beijing 996 U [1]
Xi'an Büyük Camii
WAH Xian.gif
Çin Xi'an, Shaanxi ~700 U [2]
Babri Camii Hindistan Ayodhya 1528 1992 Aralık ayında tahrip oldu
Jama Mescidi, Delhi
New Delhi Jama Masjid.jpg
Hindistan Delhi 1656 U
Hazratbal Türbesi Hindistan Srinagar  ? U
Jamiah Mescidi, Tamilnadu
JamiahMasjid2.jpg
Hindistan Tamilnadu  ? U
Raya Baiturrahman Mecidi
Banda Aceh's Grand Mosque, Indonesia.jpg
Endonezya Banda Aceh 1881 U
İstiklal camii
Istiqlal Mosque.jpg
Endonezya Jakarta 1975 U Ulusal cami
İsfahan Jamé Camii
Jamé Mosque Esfahan courtyard.jpg
İran İsfahan  ? U
Şah Camii
Naghshe Jahan Square Isfahan modified.jpg
İran İsfahan  ? U
Jamkaran Camii
Jamkaran Mosque-3855.jpg
İran Jamkaran (Kum) 984 U Cami Oniki İmam Muhammad al-Mahdi zamanında yapıldı.
İmam Rıza Camii İran Meşhed  ? U Oniki İmam Ali er-Rıza türbesi
Ma'soomah Kum Türbesi
Sortie haram edit.jpg
İran Kum  ? U Fatimah al-Ma'soomah türbesi, Oniki İmam Ali er-Rıza'nın kız kardeşi
Navi Cami Tebriz İran Tebriz 1465 U
İmam Hüseyin Camii
Kerbela Hussein Moschee.jpg
Irak Kerbela 680 U Ulusal cami
Al Abbas Camii
AlAbbasMosque01.jpg
Irak Kerbela 680 U Ulusal cami
İmam Ali Camii
Meshed ali usnavy (PD).jpg
Irak Necef  ? U Ali'nin Türbesi
Al Kadhimiya Camii
Al-Khadhumain shrine in baghdad.jpg
Irak Kadhimayn  ? U Oniki İmam 7nci İmam ve 9ncu İmam türbeleri
El Askari Camii
Al-Askari Mosque 2006.jpg
Irak Samarra  ? U Oniki İmam 10ncu İmam ve 11nci İmam Türbeleri
Samarra Ulu Camii
Samara spiralovity minaret rijen1973.jpg
Irak Samarra 852 U
Cezzar Paşa Camii
Knisajazar.jpg
İsrail Akka, İsrail 1782 U
Mahmud Camii
Ahmadi Mosque Haifa.jpg
İsrail Kababir (Hayfa) 1931 AMJ
Hasan Bek Camii
Tel Aviv Mosque.jpg
israil Hayfa (Tel Aviv) 1916 U
Kobe Camii
Kobe mosque01 2816.jpg
Japonya Kobe 1935 U
Tokyo Jamee Camii Japonya Tokyo 1938, 2000 T Türk; İlk yapımı 12 Mayıs 1938, 1938; İkimci inşaası 30 Haziran 2000 açıldı.
Kral I. Abdullah Camii
Amman BW 29.JPG
Ürdün Amman 1989 U
Khatem Al-Anbiyaa Camii
Khatem Al Anbiyaa Mosque Detail.jpg
Lübnan Beyrut  ? U
Mohammad Al-Amin Camii Lübnan Beyrut 2005 U
Fakhredine camii
DeirAlQamar-FakhredineMosque.jpg
Lübnan Deir el Kamar 1493 U
Tripoli ulu Camii
TripoliLebGreatMosqueMinaret.jpg
Lübnan Tripoli  ? U
Sayyida Khawla Camii Lübnan  ?  ? U
Zahir camii
MasjidZahir001.jpg
Malezya Alor Star 1912 U
Jamek Mescidi Malezya Kuala Lumpur 1909 U
Negara Mescidi
National Mosque KL 2007 pano.jpg
Malezya Kuala Lumpur 1965 U Ulusal cami
Wilayah Persekutuan Mescidi Malezya Kuala Lumpur 2000 U
Sultan Kabus Büyük Camii
Grand Mosque, Muscat, Oman.jpg
Oman Maskat, Umman 2001 A
Faysal Camii
Faisal mosque2.jpg
Pakistan İslamabad 1986 U Ulusal cami
Badshahi Camii
Badshahi Mosque July 1 2005 pic32 by Ali Imran (1).jpg
Pakistan Lahor 1673 U
Muhabbat Han camii
Mohabbat Khan Mosque, Peshawar.jpg
Pakistan Peşaver 1670s U
Sultan Ibrahim Ibn Adham Camii Filistin Beit Hanina U
Ömer Camii
Bethlehem-Manger-Square.jpg
Filistin Beytüllahim 1860 U Cami, Halife Harun Reşit'in Beytülhalim'e girdiği ve duat ettiği noktada inşa edildi. Cami buradaki en eski camidir.
El-Sayed Hashem Camii Filistin Gaza  ? U Muhammed bin Abdullah'ın dedesinin bu kubbe altında gömüldüğü söylenir.
Gaza Ulu Camii Filistin Gaza 1344 U Cami Gaz Strip'deki en geniş ve en eski camilerden biri olup, tarihinde bir Filistin tapınağı, bir Bizans kilisesi, bir Arap camisi, Haçlı seferinde bir katedral olmuş ve sonunda Memlüklüler zamanında camiye dönüştürülmüştür.
İbrahimi Camii Filistin El Halil  ? U
Mescid-i Aksa
Al-Aqsa05.JPG
Filistin Kudüs 705 U Ulusal cami
Kubbetüs Sahra
Domeoftherock 07172008.jpg
Filistin Kudüs 691 U
Ömer Camii
Umar Mosque,Jerusalem123.jpg
Filistin Kudüs 1193 U


Beyaz Camii Filistin Nazareth U
Al-Dahab Mescidi Filipin Manila 1976 U
Şeyh Karimal Makdum Camii Filipin Tawi-Tawi 1380 U Filipin'deki en eski cami [1]
Taluksangay Camii Filipin Zamboanga (şehir) 1885 U Western Mindanao'da en eski cami, Filipinler'deki en eski ikinci cami [2]
Uluğ Bey Medresesi
Storks samarkand.jpg
Rusya Samarkand  ? U
Kral Suud Camii Suudi Arabistan Cidde 1987 SA
Mescid-i Haram Suudi Arabistan Mekke 638, 1571 U Ulusal cami
Al-Mescid al-Nabawi Suudi Arabistan Medine 1817 SA
Mescid el-Kuba
Quba.jpg
Suudi Arabistan Medine 1986 (yeniden inşa edildi) SA
Abdul Gaffur Mescidi
Masjid Abdul Gaffoor 6, Sep 06.JPG
Singapur Singapur 1907 U
Mescid Sultanمسجد سلطان
Sultan Mosque 2, Dec 05.JPG
Singapur Singapur 1826 U
Seul Merkez Camii
Seoul central mosque 01.jpg
Güney Kore Seul 1976 U
Jami Ul-Alfar Camii
Jami-Ul-Alfar.jpg
Sri Lanka Kolombo  ? U
Sayyidah Zaynab Camii
Sit Zaynab.JPG
Suriye Şam 682 U Zaynab bint Ali
Sayyidah Ruqayya Camii
BibiRuqayya03.JPG
Suriye Şam  ? U Fatimah türbesi, Hüseyin ibn Ali'nin en genç kızı
Nabi Habeel Camii
NabiHabeel01.jpg
Suriye Şam  ? U Habil ve Kabil'in mezarı, peygamber Adem'in oğlu
Umayyad Camii
Umayyad Mosque.jpg
Suriye Şam 715 U Ulusal cami
Taipei Büyük Camii
TaipeiMosque.JPG
Tayvan Taipei  ? U
300 Yıl Camii Tayland Ban Talo Mano, Tambon Subo Sawo, Narathiwat 1624 U
Sabancı Merkez Camii
Sabancimosque19082006.jpg
Türkiye Adana 1998 U
Kocatepe Camii
Kocatepe Mosque Ankara.jpg
Türkiye Ankara 1987 U
Şeyh Zayed Camii Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi 2000 A Ulusal cami
Dubai Büyük Camii Birleşik Arap Emirlikleri Dubai 1998 A
  1. ^ MINDANAW: Oldest mosque needs repair
  2. ^ Heritage Conservation Society: Taluksangay Mosque