Albümleri en çok satan sanatçılar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Bu madde çıkardıkları müzik albümlerinin toplam satışı 50 milyondan fazla olan santçılar hakkındadır.

500 milyondan fazla[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
The Beatles Birleşik Krallık 1960–1970 Rock / Hard Rock / Pop / Psychedelic Rock [1]
Bing Crosby ABD 1926–1977 Caz / Vocal / Pop [2]
Elvis Presley ABD 1953–1977 Rock / Gospel / Blues / Rockabilly / Pop / Country [3]
Frank Sinatra ABD 1935–1995 Pop / Big band/ Swing [4]
Michael Jackson ABD 1967–2009 Pop / R&B / Rock / Soul / Dans/ Disko / Motown / Funk / New jack swing [5]

200-500 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
AC/DC Avustralya 1973– Hard Rock / Heavy Metal [6]
A. R. Rahman Hindistan 1992– Film Score / World Music [7]
ABBA İsveç 1972–1982 Pop / Disko [8][9][10]
Alla Pugacheva Rusya 1965– Pop [11]
Celine Dion Kanada 1981– Pop / Rock / Adult Contemporary [12]
Cher ABD 1964– Pop / Dans / Rock / Disko / Folk / Country / Adult Contemporary [13]
Cliff Richard Birleşik Krallık 1958– Pop / Rock / Adult Contemporary [14]
The Drifters ABD 1953– Rhythm and blues [15]
Elton John Birleşik Krallık 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [16]
Herbert von Karajan Avusturya 1938–1989 Klasik [17]
Julio Iglesias İspanya 1968– Latin [18]
Led Zeppelin Birleşik Krallık 1968–1980 Hard Rock / Blues Rock / Heavy metal [19]
Madonna ABD 1982– Pop / Dance / Electronica / R&B / Alternative / Disco / Trance / House / Funk / Techno [20][21]
Nana Mouskouri Yunanistan - Fransa 1958– Pop / Folk / Caz [22]
Pink Floyd Birleşik Krallık 1964– Progressive / Psychedelic Rock [23][24]
Queen Birleşik Krallık 1970– Hard Rock / Glam Rock / Pop / Heavy Metal / Progressive Rock [25]
Rod Stewart Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [26]
The Rolling Stones Birleşik Krallık 1962– Rock / Pop [27]
Tino Rossi Fransa 1929–1982 Swing [28]
Wei Wei Çin 1986– Pop [29][30]

100-200 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Adriano Celentano İtalya 1957– Pop [31]
Aerosmith ABD 1970– Hard Rock / Glam Metal / Blues-Rock [32]
Backstreet Boys ABD 1993– Pop [33]
Barry White ABD 1972–2003 R&B / Soul / Disko [34]
Bee Gees Avustralya, Birleşik Krallık 1958–2003 Pop / Disco / Soul / Soft Rock [35]
Billy Joel ABD 1964– Pop / Rock / Adult Contemporary [36]
Black Sabbath Birleşik Krallık 1968– Heavy Metal [37]
Bon Jovi ABD 1983– Hard Rock / Rock / Glam Metal [38]
Boney M. Almanya 1975– Pop / Disko [39]
Brenda Lee ABD 1957– Pop [40]
Charles Aznavour Fransa 1936– Pop / Chanson / Caz [41]
Chicago ABD 1967– Rock / Blues / Caz / Adult Contemporary [42]
Dalida Egypt, Fransa 1956–1987 Pop / Disco [43]
Dave Clark Five Birleşik Krallık 1964–1970 Rock [44]
David Bowie Birleşik Krallık 1964– Rock/Glam Rock/Art Rock/Pop Rock/Blue Eyed Soul/Electronica/Ambient/Electro Rock [45]
Deep Purple Birleşik Krallık 1968– Hard Rock / Heavy Metal [46][47]
Dire Straits Birleşik Krallık 1977–1995 Rock [48][49]
Dolly Parton ABD 1964– Pop / Country / Folk / Bluegrass / Disko [50]
Donna Summer ABD 1971– Pop / Rock / R&B / Dance / Electronica / Gospel / Disco / Country [51]
Duane Eddy ABD 1958–1986 Rock [52]
Eagles ABD 1971– Rock / Country [53]
Electric Light Orchestra Birleşik Krallık 1970–1988 Progressive Rock / Pop Rock / Electronica [54]
Engelbert Humperdinck United Kingdom/ABD 1956– Pop / Easy Listening / Vocal [55]
Fats Domino ABD 1949– Rock / R&B [56]
Fleetwood Mac United Kingdom/ABD 1967- Rock / Blues [57]
The Four Seasons ABD 1960- Rock / Rhythm and blues [58]
Garth Brooks ABD 1989– Country [59]
Genesis Birleşik Krallık 1967– Progressive Rock / Pop Rock [60]
George Michael Birleşik Krallık 1981– Pop / Blue-eyed Soul [61],
James Last Almanya 1963- Enstrümental / Klasik [62]
Janet Jackson ABD 1982– R&B / Pop / Rock [63][64]
Johnny Hallyday Fransa 1957– Rock / Pop [65]
Johnny Mathis ABD 1956– Caz / Pop [66]
KC and the Sunshine Band ABD 1973– Pop / Disko / Funk [67]
Kenny Rogers ABD 1958– Country / Pop [68]
Lionel Richie ABD 1968– Pop / R&B / Soul / Adult Contemporary [69]
Luciano Pavarotti İtalya 1961–2006 Opera [70]
Mariah Carey ABD 1990– Pop / R&B [71]
Metallica ABD 1981– Heavy Metal / Thrash Metal / Hard Rock [72]
Michiya Mihashi Japonya 1955–1995 Enka [73][74][75][76]
Mireille Mathieu Fransa 1950– Pop [77]
Modern Talking Almanya 1984–2003 New Wave / Synthpop [78]
Neil Diamond ABD 1966– Pop / Rock / Adult Contemporary [79]
Olivia Newton-John Avustralya 1966– Adult Contemporary / Pop [80]
The Osmonds ABD 1970– Pop [81]
Patti Page ABD 1948– Pop / Caz / Adult Contemporary / Country [82]
Perry Como ABD 1933–1998 Pop / Swing / Easy Listening [83]
Pet Shop Boys Birleşik Krallık 1981– Synthpop / Electronica [84]
Phil Collins Birleşik Krallık 1980– Rock / Pop [60]
Prince ABD 1978– Pop / Funk / R&B / Rock / Soul [85]
R.E.M. ABD 1980- Alternative Rock [86]
Ricky Nelson ABD 1957–1985 Pop [87]
Roberto Carlos Brazil 1950– MPB / Brazilian rock [88]
Status Quo Birleşik Krallık 1967– Rock [89]
Stevie Wonder ABD 1961– R&B / Soul / Funk [90]
Teresa Teng Çin Cumhuriyeti 1967-1995 Pop [91]
Tina Turner ABD 1955– Pop / R&B / Rock / Soul / Dance [92]
Tommy James ABD 1971– Rock [93]
U2 İrlanda 1976– Rock / Post-Punk [94][95][96]
Valeriya Rusya 1991– Pop [97]
The Ventures ABD 1959– Surf Rock [98]
Village People ABD 1977– Disko / Funk [99]
Whitney Houston ABD 1977– Pop / R&B / Adult Contemporary / Gospel / Dance [100]
The Who Birleşik Krallık 1964– Rock [101]

75-100 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
a-ha Norveç 1982– Synthpop / New Wave [102]
Annie Lennox Birleşik Krallık 1977- Pop / Rock [103]
The Andrews Sisters ABD 1937–1951 Swing [104]
B'z Japonya 1988– Rock / Pop [105]
Barry Manilow ABD 1973– Pop / Easy Listening / Adult Contemporary [106]
Bobby Vinton ABD 1967–1991 Pop [107]
Britney Spears ABD 1999– Pop [108]
Carlos Santana Meksika 1966– Rock / Blues [109]
Donny Osmond ABD 1961– Pop [110]
The Doors ABD 1965–1973 Rock / Psychedelic Rock / Blues Rock [111]
Earth, Wind & Fire ABD 1969– Pop / R&B / Disco / Soul / Funk [112]
Eddy Arnold ABD 1946–2008 Country [113]
Eurythmics Birleşik Krallık 1980– New Wave / Pop [114]
Fairuz Lübnan 1949– Tarab [115]
Gloria Estefan ABD 1977– Latin / Pop / Dance [116]
Guns N' Roses ABD 1985– Hard Rock [117]
Hank Snow Kanada 1936–1999 Country [118]
Hibari Misora Japonya 1949–1989 Enka [119]
Jean Michel Jarre Fransa 1971– New Age [120]
Kenny G ABD 1982– Enstrümental / Caz [121]
Kiss ABD 1973– Hard Rock / Heavy Metal [122]
Luis Miguel Meksika 1981– Latin / Pop [123]
Mina İtalya 1958– Pop [124]
Peter Wolf Avusturya 1968– Pop / Rock [125]
Scorpions Almanya 1969– Hard Rock / Heavy Metal [126]
Sonny & Cher ABD 1964–1974 Pop rock [127]
Van Halen ABD 1972– Hard Rock / Heavy Metal [128]

50-75 milyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Sanatçı Ülke Aktif olduğu yıllar Tarz Kaynak
Alanis Morissette Kanada 1991– Rock / Pop [129]
Alice Cooper ABD 1965– Hard Rock / Heavy Metal / Shock Rock / Glam Rock [130]
Andre Kostelanetz ABD 1940lar–1980 Easy Listening [131]
Andrea Bocelli İtalya 1994– Opera [132]
Anne Murray Kanada 1968– Pop / Country [133]
Ayumi Hamasaki Japonya 1995– Pop / Rock / Trance [134]
Barbra Streisand ABD 1960– Pop / Adult Contemporary / Classical / Easy listening / Showtunes [59]
B.J. Thomas ABD 1966– Pop / Country / Christian [135]
Blondie ABD 1977– Punk Rock/ New Wave [136]
Bob Dylan ABD 1959– Folk / Rock / Blues [137]
Bob Seger ABD 1961– Rock [138]
Bone Thugs-N-Harmony ABD 1993– Hip-Hop / Gangsta Rap [139]
Boston ABD 1969- Rock / Hard Rock [140]
Boyz II Men ABD 1990– R&B / Soul [141]
Bruce Springsteen ABD 1965– Rock / Folk Rock / Heartland Rock [142]
Bryan Adams Kanada 1977– Rock / Alternative rock / Hard rock / Pop rock / Arena rock [143]
Cat Stevens Birleşik Krallık 1966– Folk / Pop [144]
Claude François Fransa 1966– Pop/Disko [145]
The Corrs İrlanda 1990– Rock [146]
Def Leppard Birleşik Krallık 1977– Hard Rock / Heavy Metal [147]
Depeche Mode Birleşik Krallık 1980– New Wave / Synthpop [148]
Destiny's Child ABD 1990-2005 R&B / Pop [149]
Dreams Come True Japonya 1989– Pop / Caz [150][151][152]
The Diamonds Kanada 1953–1970ler R&B [153]
The Doobie Brothers ABD 1970– Rock [154]
Duran Duran Birleşik Krallık 1981– New Wave / Synthpop / Rock [155]
Eminem ABD 1999– Rap [156]
Enya İrlanda 1982– New Age / Celtic [157]
Four Tops ABD 1954– R&B [158]
George Strait ABD 1981– Country [159]
James Brown ABD 1956–2006 Soul / R&B / Funk [160]
Jay-Z ABD 1996– Hip hop [161]
Jethro Tull Birleşik Krallık 1968– Progressive Rock / Hard Rock /Rock [162]
Johnny Cash ABD 1955–2003 Country [163]
Kazuhiro Moriuchi Japonya 1966– Enka [164]
Kylie Minogue Avustralya 1987– Pop / Dans [165]
Linkin Park ABD 2000– Rapcore/ Nu Metal/ Alternative Rock [166]
Meat Loaf ABD 1968– Rock / Hard Rock [167]
Michael Bolton ABD 1968– Pop [168]
Mills Brothers ABD 1928–1982 Pop [169]
The Moody Blues Birleşik Krallık 1964– Progressive Rock [170]
Mötley Crüe ABD 1981– Glam Metal / Hard Rock / Heavy Metal [171]
Mr.Children Japonya 1989– Pop / Rock [172]
Nat King Cole ABD 1936–1965 Caz / Vocal / Pop [173]
Nelson Gonçalves Brezilya 1941–1998 Samba [174]
New Kids on the Block ABD 1984– Pop [175]
'N Sync ABD 1995–2002 Pop / Dans [176]
Orhan Gencebay Türkiye 1966– World fusion / Folk [177][178]
Pearl Jam ABD 1990– Alternative Rock / Grunge / Hard Rock [179]
Petula Clark Birleşik Krallık 1942– Pop [180]
Red Hot Chili Peppers ABD 1983- Alternative Rock / Funk Rock [181][182][183]
The Police Birleşik Krallık 1977– Rock / New Wave [184]
Ray Conniff ABD 1956–2002 Pop / Easy Listening [185]
Reba McEntire ABD 1974– Country [186]
Richard Clayderman Fransa 1976– Easy Listening / Enstrümental Pop [187]
Ricky Martin Porto Riko 1991– Pop/ Latin/ Reggaeton [188]
Robbie Williams Birleşik Krallık 1990– Pop / Rock [189]
Roxette İsveç 1986– Pop / Rock [190]
Sade Birleşik Krallık 1984– R&B / Soul / Caz
Shakira Kolombiya 1991– Pop / Latin

[191]

The Seekers Avustralya 1963– Folk / Rock [192]
Spice Girls Birleşik Krallık 1996–2000, 2007-2008 Pop / Dance [193]
Tom Petty & The Heartbreakers ABD 1976– Rock [194]
Tony Bennett ABD 1949– Traditional Pop / Caz [195]
The Turtles ABD 1965– Rock [196]
T.Rex Birleşik Krallık 1967–1977 Glam Rock / Hard Rock / Folk Rock [197]
UB40 Birleşik Krallık 1980– Reggae [198]
Vicente Fernandez Meksika 1965– Ranchero / Mariachi / [199]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Beatles Timeline - The End of The Beatles and Beyond 1969-present
  2. ^ Billboard.com - Biography - Bing Crosby
  3. ^ The Age on Elvis
  4. ^ tele.at - Das österreichische Programmmagazin: Fernsehen, Radio, Kino, Events und mehr
  5. ^ "Pop Icon Looks Back At A "Thriller" Of A Career In New Interview". CBS. 2007-11-06. http://www.cbsnews.com/stories/2007/11/06/entertainment/main3461884.shtml. Erişim tarihi: 2008-02-14. 
  6. ^ "Back to roots for AC/DC". Sydney Morning Herald. http://www.smh.com.au/articles/2003/10/22/1066631502999.html. Erişim tarihi: 2008-05-02. 
  7. ^ rediff.com: A R Rahman: Composing a winning score
  8. ^ Former ABBA drummer found dead in garden Amol Rajan; msnbc; accessed 18 July 2008; claims 370 million
  9. ^ ABBA, The Book Potiez, Jean-Marie; 15 August 2005; accessed December 2006; claims 410 million records sold as of 2000
  10. ^ It's ABBA on the phone making a lot more money, money, money Sherwin, Adam; The Times; April 19, 2006; accessed December 2006; claims over 750 million
  11. ^ Britannica on Alla Pugacheva
  12. ^ D'elles. Sony BMG. Retrieved May 7 2007.
  13. ^ ITN - Cher gets ready to Turn Back Time
  14. ^ The Times on Cliff Richard
  15. ^ The Times on The Drifters
  16. ^ The Telegraph on Elton John
  17. ^ [1]
  18. ^ HELLO! The Iglesias dynasty
  19. ^ "Led Zeppelin brings down the house". CNN. December 10, 2007. http://edition.cnn.com/2007/SHOWBIZ/Music/12/10/led.zep.ap/index.html. Erişim tarihi: 2008-01-31. 
  20. ^ "Queen of Pop Madonna crowned highest earning female singer on earth". Daily Mail (Forbes). 2006-09-28. http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/showbiz/showbiznews.html?in_article_id=407501&in_page_id=1773. Erişim tarihi: 2007-12-28. 
  21. ^ "IFPI Platinum Europe Awards: July & August 2006". IFPI News. 2006-09-13. http://www.ifpi.org/content/section_news/plat_month_20060913.html. Erişim tarihi: 2007-12-14. 
  22. ^ Biographie de Nana Mouskouri
  23. ^ The Times-July 2006
  24. ^ BBC News release 2006
  25. ^ [2]
  26. ^ PR-Inside.com Entertainment News » ROYAL HONOUR FOR ROD STEWART
  27. ^ "Everything is turning to gold", Record sales of the Rolling Stones.
  28. ^ New York Times "Tino Rossi, 76, Singer; Recorded 2,000 Songs". New York Times. 1983-09-28. http://select.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F10F1FFD345C0C7B8EDDA00894DB484D81 New York Times. Erişim tarihi: 2008-08-18. 
  29. ^ New York Times: International Herald Tribune
  30. ^ di.se: Okänd stockholmska säljer mer än Madonna
  31. ^ Adriano Celentano wird 70 Auf der Straße zum Gluck - Kultur - sueddeutsche.de
  32. ^ [3]
  33. ^ (BEAT) : Backstreet Boys live at Rod Laver Arena
  34. ^ BBC NEWS | Entertainment | Obituary: Barry White
  35. ^ Bee Gees
  36. ^ BBC NEWS | Entertainment | Billy Joel in Walk of Fame honour
  37. ^ Ozzy Osbourne, Prince of Darkness, Sharon Osbourne, Kelly Osbourne, Jack Osbourne, Amy Osbourne
  38. ^ http://www.islandrecords.com/bonjovi/theband_bonjovi_bio.php - BonJovi.com: official band profile
  39. ^ Boney M
  40. ^ Brenda Lee
  41. ^ BBC News | MUSIC | Aznavour leaves on high note
  42. ^ CNN.com - Review: Chicago box set captures band - Aug. 22, 2003
  43. ^ Une voix en or - Paris.fr
  44. ^ Lost in the Sixties » Dave Clark Five hurt by bad timing
  45. ^ David Bowie profile - biography of David Bowie
  46. ^ Artist Profile Deep Purple
  47. ^ Deep Purple | Events | Hallam FM Arena
  48. ^ With Dire Straits no more, Knopfler sails solo, October 13, 2000
  49. ^ Mark Knopfler news, Terry Kilburn, August 31, 2000
  50. ^ To The Troops, From Dolly, Parton Pushes Patriotism To The Fore With Songs Old And New - CBS News
  51. ^ Hour on Donna Summer
  52. ^ Duane Eddy
  53. ^ The Eagles : Rolling Stone
  54. ^ Interview: Mik Kaminski of The Orchestra (From Chorley Citizen)
  55. ^ The Times on Engelbert Humperdinck
  56. ^ BBC NEWS | Entertainment | Domino 'shaken' by storm ordeal
  57. ^ Fleetwood Mac: Biography : Rolling Stone
  58. ^ AFP on Frankie Vallie and the Four Seasons
  59. ^ a b RIAA
  60. ^ a b Songwriters Hall of Fame
  61. ^ BBC.com Michael seeking 'a quieter life'
  62. ^ [4]
  63. ^ UOMO Producer Helps Propel Janet Jackson to #1 in the US, Business Wire, 2008-03-10, http://www.businesswire.com/portal/site/google?ndmViewId=news_view&newsId=20080310005488&newsLang=en 
  64. ^ Janet Jackson Announces Rock Witchu Tour; The iconic performer will pull from her celebrated collection of music which has sold over 100 million albums worldwide, PR Newswire, 2008-05-21, http://sev.prnewswire.com/entertainment/20080521/LAW04521052008-1.html 
  65. ^ BBC NEWS | Entertainment | Profile: Johnny Hallyday
  66. ^ The New York Daily News on Johnny Mathis
  67. ^ ADVISORY/Recording Academy's Florida Chapter Honors Chris Blackwell, Harry Wayne Casey, Mack Emerman and Olga Guillot; 2001 Heroes Awards Takes Place in Miami Beach on June 11 | Business Wire | Find Articles at BNET.com
  68. ^ CNN - Kenny Rogers, gambling again - October 7, 1999
  69. ^ The Times on Lionel Richie
  70. ^ BBC NEWS | Entertainment | Music | Pavarotti recovers from surgery
  71. ^ Mariah Carey receives six prestigious BMI Awards, and see success with tour
  72. ^ [5]
  73. ^ JRT Shikoku Broadcasting
  74. ^ Oricon
  75. ^ goo
  76. ^ Shuichi Maruyama WEBSITE
  77. ^ Mon Credo - The Israeli Mireille Mathieu fansite
  78. ^ DSDS Neues Modern Talking mit Medlock und Bohlen - Panorama - sueddeutsche.de
  79. ^ Billboard.com - Biography - Neil Diamond
  80. ^ The New York Times on Olivia Newton-John
  81. ^ The Malaysia Star on The Osmonds
  82. ^ At 71, Patti Page still is a 'Singing Rage': 2/17/99
  83. ^ BBC News | AMERICAS | Crooner Perry Como dies
  84. ^ [6]
  85. ^ Sony/BMG Germany on Prince
  86. ^ [7]
  87. ^ CNN.com - Transcripts
  88. ^ The New Tork Times on Roberto Carlos
  89. ^ The Times on Status Quo
  90. ^ The LA Times on Stevie Wonder
  91. ^ SOHU.com May 6, 2003
  92. ^ Cher and Tina Turner to Tape a Special Oprah Show in Las Vegas
  93. ^ Houston Chronicle on Tommy James
  94. ^ The Boston Globe on U2
  95. ^ Britannica on U2
  96. ^ FOXNews on U2
  97. ^ Nyet! The Madonna of Moscow says our pop stars are rubbish - Europe, News - Independent.co.uk
  98. ^ Seattle Times on The Ventures
  99. ^ Watertown Daily Times on Village People
  100. ^ Whitney Houston on Germany's Sony/BMG
  101. ^ The New York Times on The Who
  102. ^ M, Peter (2008-04-27). "Morten Harket - new album by the a-ha singer". Berlinista. http://www.berlinista.com/en/article/morten-harket-new-soloalbum-of-the-a-ha-singer. Erişim tarihi: 2008-06-10. 
  103. ^ The Scotsman on Annie Lennox
  104. ^ The Andrews Sisters - Inductees - The Vocal Group Hall of Fame Foundation
  105. ^ { . . f a v o r e d . n a t i o n s . . }
  106. ^ Barry Manilow News on Yahoo! Music
  107. ^ Bobby Vinton Blue Velvet Theatre: About Bobby
  108. ^ Zomba Label Group - Jive Records - LaFace Records - News
  109. ^ BBC NEWS | Entertainment | Latin honours for Carlos Santana
  110. ^ [8]
  111. ^ The Doors Target Digital Generation - Technology News by TechWeb
  112. ^ allmusic ((( Larry Dunn > Overview )))
  113. ^ allmusic ((( Eddy Arnold > Overview )))
  114. ^ The Independent on Eurythmics
  115. ^ [9]
  116. ^ [http://www.90millas.com/ ]
  117. ^ Axl Rose shoots for a Guns N' Roses comeback
  118. ^ Country Music Roots: Hank Snow
  119. ^ 詳細情報 (図書)
  120. ^ Dreyfus Records - News - The Jean Michel Jarre Collection
  121. ^ Smooth Jazz News Cover Story
  122. ^ [10]
  123. ^ Tarabu Music Store México, EsMas.com property of Televisa
  124. ^ Mina la camaleontica, Mina la solitaria Arcobaleno
  125. ^ Peter Wolf
  126. ^ "75 million sold copies". popmatters.com. http://www.popmatters.com/pm/music/reviews/47804/scorpions-humanity. Erişim tarihi: 2007-10-29. 
  127. ^ Cher's biography
  128. ^ [11]
  129. ^ Alanis Morisette Sales Number
  130. ^ Alice Cooper - Bio of Alice Cooper - Alice Cooper Lives in Phoenix
  131. ^ allmusic ((( André Kostelanetz > Biography )))
  132. ^ The Times on Andrea Bocelli
  133. ^ Calendar of Events - do toledo
  134. ^ Sports Hochi April 9, 2008
  135. ^ Lamar State College - Port Arthur
  136. ^ Richard Move :: Move-It Productions
  137. ^ Bob Dylan - Britannica Online Encyclopedia
  138. ^ GRANHOLM - Bob Seger Day
  139. ^ YouTube - Bone Thugs Reality show "Living-N-Harmony"
  140. ^ Boston Biography
  141. ^ Save The Music 2002 , Foreigner Performs To Save The Music - CBS News
  142. ^ "Top Selling Artists", RIAA website. Date uncertain. Accessed 2008-09-04.
  143. ^ Bryan Adams
  144. ^ Knx - *
  145. ^ Francomix - Claude François - Autrement dit
  146. ^ Vail Colorado-Todays information & news from Vail Daily - Arts and Entertainment
  147. ^ BLABBERMOUTH.NET DEF LEPPARD: Upcoming TV Appearances Detailed
  148. ^ Depeche Mode on German TV Channel Prosieben
  149. ^ Destiny's Child sales for 50 million
  150. ^ Sports Hochi July 7,2007
  151. ^ BARKS
  152. ^ Yahoo! Japan
  153. ^ About the Diamonds 50's and 60's Golden Oldies from Little Darlin's Music Works
  154. ^ The Doobie Brothers - Greatest Hits - Release Date: 19th July 2004
  155. ^ Duran Duran To Get Brit Award Honor
  156. ^ Eminem Strikes Worldwide Publishing DealArticle Date: 11/16/2007
  157. ^ warnermusic.com
  158. ^ Payton, Lawrence - Britannica Online Encyclopedia
  159. ^ SPURS: It's "True": George Strait To Perform First Concert At New SBC Center
  160. ^ [12]
  161. ^ The Times on Jay-Z
  162. ^ spiralearth.co.uk on JethroTull
  163. ^ BBC NEWS | Entertainment | Cash musical heading for Broadway
  164. ^ 森進一公式ホームページ
  165. ^ The Times on Kylie Minogue
  166. ^ Linkin Park
  167. ^ Meatloaf
  168. ^ The Ledger Independent on Michael Bolton
  169. ^ Piqua's Mills Brothers sold 50 million records
  170. ^ [13]
  171. ^ MSNBC on Mötley Crüe
  172. ^ ミスチル、シングル&アルバム総売上枚数5,000万枚突破! ニュース-ORICON STYLE
  173. ^ BBC - Radio 2 - Sold On Song - Song Library - Let There Be Love
  174. ^ Dictionary Cravo Albin of the Brazilian Popular Music
  175. ^ LiveDaily on New Kids On The Block
  176. ^ Pearlman's Money Woes Follow Him Downtown
  177. ^ Hakan Akpınar (April 27, 2005). "Orhan Baba Efsanesi (Legandary Father Orhan)" (Turkish). Tercüman Gazetesi. http://www.tercuman.com.tr/v1/yazaryazi.asp?id=64&yazitar=27.04.2005&yaziid=12241. Erişim tarihi: 2009-09-17. "Yasal olarak 60 milyonun üstünde sattı albümlerim, 65-70 milyon arası galiba. (My albums have sold over 60 million legal copies, probably 65-70 million.)" 
  178. ^ "65 milyon albüm sattı (He has sold 65 million legal copies)" (Turkish). Akşam Gazetesi. April 14, 2006. http://arsiv.aksam.com.tr/haber.asp?a=36254,8&tarih=14.04.2006. Erişim tarihi: 2009-09-17. "Çıkardığım albümlerin resmi satış rakamı 65 milyon. (My albums have sold 65 million legal copies)." 
  179. ^ Self-Titled Pearl Jam Album Gets Release Date
  180. ^ ABS CBN News on Petula Clark
  181. ^ Britt, Bruce (October 5, 2006). ""Stadium Set Keeps Chili Peppers Red Hot"". BMI.com. http://www.bmi.com/musicworld/entry/334998. Erişim tarihi: 2007-10-02. 
  182. ^ "Red Hot Chili Peppers Release Double Album Stadium Arcadium". Contact Music. http://www.contactmusic.com/new/home.nsf/webpages/redhotchilipeppersx21x04x06. Erişim tarihi: 2007-10-03. 
  183. ^ "Red Hot Chili Peppers' "Stadium Arcadium," a 28-Song Double CD, to Be Released May 9". News Blaze. http://newsblaze.com/story/2006032710032000004.mwir/topstory.html. Erişim tarihi: 2007-10-08. 
  184. ^ BBC NEWS | Entertainment | Police fan bands go on patrol
  185. ^ allmusic ((( Ray Conniff > Overview )))
  186. ^ Reba McEntire
  187. ^ Richard Clayderman
  188. ^ "Ricky Martin: Artist Bio". myplay.com. http://myplay.com/artists/ricky-martin/bio. 
  189. ^ Th Times on Robbie Williams
  190. ^ [14]
  191. ^ Shakira’s Songs Are the Heart of Her Success
  192. ^ BBC News | ENTERTAINMENT | Radio star Whale recovering
  193. ^ BBC NEWS | Entertainment | Spice Girls announce reunion tour
  194. ^ billboard.com
  195. ^ online.wsj.com
  196. ^ [15]
  197. ^ The death of a glam rock idol, Sep 15 2007
  198. ^ The Times on UB40
  199. ^ [16]