The Seattle Times

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Seattle Times
The Seattle Times birinci sayfası
TürGünlük gazete
FormatBroadsheet
SahibiThe Seattle Times Times Company
YayımcıFrank A. Blethen
Kuruluş tarihi1891
Dilİngilizce
Genel merkez1120 John Street Seattle, Washington 98109 Amerika Birleşik Devletleri
ISSN0745-9696
OCLC numarası9198928
Resmî sitehttp://seattletimes.com/html/home/index.html

The Seattle Times Amerika Birleşik Devletleri'nde Washington eyaletinin Seattle şehrinde hizmet veren bir gazetedir. Ayni zamanda Washington'daki en büyük günlük gazete durumundadır. The Seattle Times, 2009 yılında rakibi Seattle Post-Intelligencer'in basili versiyonunu yayınlamayı durdurmasından itibaren Seattle'daki tek büyük günlük gazetedir.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Gazete 1891 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğu zamanki adı Seattle Press-Times'dı. O zamanlar dört sayfadan oluşan gazetenin tirajı 3,500'dü. Gazete 1896 yılında Maine'li öğretmen ve avukat olan Alden J. Blethen tarafından satın alındı. Ardından Seattle Press-Times gazetesi Seattle Daily Times olarak yeniden adlandırıldı. Gazetenin tirajı yarim yıldan kısa süre içerisinde ikiye katlandı. Daha sonra 1915 yılında kadar gazetenin tirajı 70.000 civarına geldi. Şu anda gazetenin sahibi The Seattle Times firmasıdır. The Seattle Times gazetesi Pulitzer ödülünü dokuz defa kazanmıştır.

Fiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

The Seattle Times'in fiyatı günlük 1 dolardır. Gazetenin fiyatı pazar günleri ve Şükran Günü'nde King, Pierce, Snohomish ve Kipsap ve Washington'un diğer bölgelerinde 2 dolardır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]