Kullanıcı mesaj:Devrimdpt: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Yeni başlık: Engellendiniz
PhilippoBruno (mesaj | katkılar)
62. satır: 62. satır:


[http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi%3AK%C3%B6y_%C3%A7e%C5%9Fmesi_%28y%C3%B6netmelik%29&diff=2587935&oldid=2581531 Şu] mesajınızda yapmış olduğunuz [[VP:EP]] #2-#13,[[VP:KSY]],[[VP:İNOV]] politikalarının ihlalleri sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 1 hafta süreyle engellenmiştir.--[[Kullanıcı:Eldarion|Eldarion]]<sup>[[User Talk:Eldarion|ileti]]</sup> 16:55, 28 Aralık 2007 (UTC)
[http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi%3AK%C3%B6y_%C3%A7e%C5%9Fmesi_%28y%C3%B6netmelik%29&diff=2587935&oldid=2581531 Şu] mesajınızda yapmış olduğunuz [[VP:EP]] #2-#13,[[VP:KSY]],[[VP:İNOV]] politikalarının ihlalleri sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 1 hafta süreyle engellenmiştir.--[[Kullanıcı:Eldarion|Eldarion]]<sup>[[User Talk:Eldarion|ileti]]</sup> 16:55, 28 Aralık 2007 (UTC)


* Bu engelleme kararına bakarsak şunu söylemek mümkün: Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir derken, çatlak seslerin bastırıldığı bir azınlık diktatörlüğüne dönüşmüş durumda. Yazık. [[Kullanıcı:PhilippoBruno|PhilippoBruno]] 01:09, 4 Ocak 2008 (UTC)

Sayfanın 01.09, 4 Ocak 2008 tarihindeki hâli


Eski mesajlar


Selam Devrim, PKK-TSK çatışmasında özgürgündemin referans gösterilmeyeceğini ben söyledim. "Adamlar"ın gazetesi olarak kabul edilebilir. Hatta kaç muhabirinin öldürüldüğü konusunda endişeler olabilir. Mesele şu ki: Referans olarak verilen site, haberi veren ajanstan başka, başkaca benzer kaynaklar dahil olmak üzere hiçbir şekilde doğrulanamaz. Doğrulanabilir, güvenilebilir kaynak arayışı içindeyim. Zorlama ifadelerden bir tanesi de referansı belirsiz olan o kısımdır. Ayrıca wikipedide bu bunu demiş şu şunu demişin dışına çıkıp bilgi veriyoruz ya; herhangi bir maddeye doğrulanabilir referansımız olmadan uyduruk bir ifade ekleyemiyorsak buna da ekleyemeyiz. Ozgurgundem okumak ve pkk açısından bakmak isteyen insanlar genelde makale takip ederler, rapor takip ederler. Sadece olayı kaba hatlarıyla yazıyoruz.. Ve pkk açısından da bakacaksak referansımız aşağılayıcı bir üslupla yazılmış amacı haber vermek dışında herşey olan bir gazete olmamalı.. Ben buna propaganda diyorum...Eğer başka bir platformda bu maddeyi yazacak olsaydım inan bu şekilde olmazdı... Ayrıca referansın Türkiye ayağı kapatıldı. Ben bu olayda iyiniyet olduğunu sanmıyorum çünkü önce silinmesi istenilen bir maddeye bir anda çeşitli eklemeler yapıldı...Tartışmanın orada uzamasını istemediğim için mesaj yazmayı uygun gördüm.İyi çalışmalar.--Boyalikus 18:59, 25 Ekim 2007 (UTC)

Tekrar selam Devrim.. Eskiden ne oldu bilmiyorum ama şimdilerde durum biraz farklı. Bu ansiklopedik bir olay kanımca. Daha sora sınır ötesi operasyon altına taşınabilir. Yada ayrıca bakınız olarak gösterilebilir. Tartışmada yazdım:kıvılcım. Artık sınır içerisinden, sınır dışına çıkıyor. Öncelikle ben oturduğum yerden hiçkimseyi PKKlı sempatizanı vs. diye yargılayamam böyle bir damga vuramam kendimce. Olana bitene bakarım. Kişi bahsi geçen tartışmada VP:Kd'den alıntı yaparak fanatik ve partizan olduğumuzu ima etti. VP:Şikayet'te de belirttiğim gibi kendisi sosyalizm portalı içerisinde PKK ile ilgili bilgiler girmiş. Bir hapishaneye polisler saldırmış 23 kişiyi ağır yaralamış. Sosyalizm portalı içerisinde Türkiye'de terörist olan ve açık seçik lanetler yağdırılan bir örgütün olmasının mantığını lütfen bana söyle. Kayda değer midir? Yada bunun adı fanatiklik değil midir.. Yanlış mı düşünüyorum ? Cümleler tarafsız diye sıyrılınabilir fakat sosyalizm ile pkk'nın alakası nedir,o sayfada olması yeterince taraf değilmidir ?? Polisin hapishaneye saldırması olarak vurgulamayı ne anlamam gerekiyor ? Tartışma sayfasına gidip taraflı, "hapishanelerde pkklıların çıkarttığı olaylar yüzünden milli servet zarar görüyor, verdiğim vergiler çarçur oluyor açısından da bakmanı hatırlatırım" demişmiyim? Kimseyle oturup sosyalizmin ne olduğunu ne olmadığını baştan tartışacak değilim. Kolayına kaçıp cart diye demir perde indiriyorum. İfade özgürlüğü aranacak yer değil zannımca burası. Ben Pkk ile dalga geçecek, gayri ciddi, asılsız, doğrulanamaz, aşağılayıcı referans giremiyorsam, referanssız madde yazamıyorsam O'da yazamaz. Olay madde yazımından çıkıp hak arayışına döndü.. Daha fazla söyleyecek bişeyim yok.. --Boyalikus 21:18, 25 Ekim 2007 (UTC)

Merhaba

Yakaladıkları cadıları yakmak için kazığa bağlayan kalabalığa "durun, yanlış yapıyorsunuz, sakin olun ve mantığınızla düşünün" diyen insanların hala daha varolması sadece vikipedi için değil, dünya için de hala bir parça umut olduğunun göstergesi. Olur da tekrar yazışamazsak, tanışmaktan, yazışmaktan gurur duyduğumu, dahası umutlandığımı bilesin. Sevgiler. Dostlukla. PhilippoBruno 02:01, 26 Ekim 2007 (UTC)


Mesajınız:

Hasan Sami Bey merhaba

Hakkarideki çarpışma ilgili maddenin tartışmasına biraz geç de olsa ben de katıldım. Benim kanımca "hassasiyetler" nedeni ile phlipburuno'nun biraz haksızlığa uğramış. Sizinle tartışmasında şöyle bir tartışma var örneğin maddeyle ilgilenenlerin yalnızca partizan veya fanatik editörler olmaması... philipburuno burada aslında doğru söylememiş mi. Bence öyle bir durum var ki şu an türkiyenin bir çoğu olaya böyle yaklaşıyor. Açıkçası ben olaya bu şekilde yaklaşılmasını da gayet normal buluyorum. Hepimiz böyle kötü bir olaya gayet partizanca ve fanatikçe yaklaşabiliriz. Maddenin ilk hali de muhtemelen bu şekilde yazılmış olmalı. Sizce böyle bir ortamda partizanca yaklaşmamak zor değil mi. Philip Burunonun buna işaret etmesi onu cadı yapmamalı. Cadı olsa da onu yakmamalı. Mesela phlipburuno ölen PKK lıların annelerinin acılarından da bahsetmiş ve nihan küplere binmiş. Ana acısı ana acısıdır tabi ki buna da hassasiyet gösterilmeli.

Şu ana kadar vikide gösterdiğiniz iyiniyet ve sağduyuyu bildiğimi için bu mesajı size atıyorum. Bu sorunu çözelim.

PKK ve kürt sorunu ile ilgili tartışma aramızda da sohbet havasında daha sonra yapılabilir. Olaya sadece PKK veya Devlet görüşleri ile yaklaşmak zorunda değiliz. Başka fikirler de olabilir. Ancak bu ara fikirler malesef hep uca itilerek görmezden gelinir ya da Devlet politikasından biraz sapsan PKK'lı ilan edilirsin bu ülkede.

Kolay gelsin----devrimdptmesaj 07:11, 26 Ekim 2007 (UTC)


Cevabım:

Merhaba;

Tesadüfen, günlük yazdığım yazılarımdam bir-ikisine rastlamış veya google'daki biyografilerden birini yine tesadüfen okumuşsanız benim siyasi geçmişimi, sert üslubumu, iyi-kötü bütün özelliğimi tanımışsınızdır: İlk günlerin acemiliğini saymazsak; ansiklopedinin ciddiyetini, buraya karşılıksız katkı yapan yüzlerce insanın çabasının ne demek olduğunu hep göz önünde bulundurdum ve "taraflı" sayılabilecek bütün elbisemi, donumu-gömleğimi çıkarıp, sadece bir insan olarak; bağcı dövmeden üzüm yemeye çalıştım.

Benim tartışmalarda dikkat ettiğim üç husus var:

1) Yazıp çizdiklerimiz mümkün olduğunca bilimsel olmalı. Bilimsellikte zaten tarafsızlık (objektivite) mündemiçtir.
2-Yazdıklarımızın hatırına veya yazdıklarımızdan dolayı kimse kimseyi incitmemeli, itham etmemeli, burun kıvırmamalı ve sadece yazılanlardan dolayı da kimse , yakaladıkları cadıları kazığa bağlamayı düşünmemeli; böyle bir durum olmadığı halde ise, bunu da varmış gibi takdim etmemelidir.
3-Bazılarımız benimle ayni görüşte olmayabilir ama benim en çok dikkat ettiğim konulardan biri de hanım arkadaşlarla yapılan tartışmalarda biraz daha sakin ve (ne bileyim işte, kibar mı, nazik mi, alttan alma mı? herneyse) biraz yumuşak üslup kullanmalıyız diye düşünmekteyim.

Mesajınızda; "Şu ana kadar vikide gösterdiğiniz iyiniyet ve sağduyuyu bildiğimi için bu mesajı size atıyorum. Bu sorunu çözelim." diyorsunuz.. Bu samimi ifade karşısında ne diyebilirim? Sorun dediğiniz, maddenin içeriğine yönelikse, kalite, objektiflik, kaynaklara dayalı olma ve daimilik göz önünde tutularak ve içinde bulunduğumuz sıcak gelişmeler dolayısı ile zamana yayılmasını bekleyerek mutlaka arzu edilen maddeye ulaşılacağı kanaatindeyim.. Benim buraya ilk geldiğimde bir Fethullah Gülen konusu vardı ki tartışması aylar sürdü.. Belki, "cümlenin maksudu bir amma rivayet muhtelif"ti. Neticede o "cümle" objektifliğe yaklaştıkça adı geçen maddede "durulma" meydana geldi..

Asıl çözüme gelince: Burada, staükonun verdiği veya seçimler sonucu tanınan yetkilerin dışında, fikri-zikri-cinsi-cibilliyeti-aidiyeti-ideolojisi ne olursa olsun kimse kimseyi küçümseyemez, horlayamaz ve onu düşman göremez. Yasallık olmasa anarşi doğacağını hepimiz bildiğimiz halde, burada yasaları hatırlatmak bile tehdit sayılıyorsa bu işlerde belki kendi aklımıza göre bir terslik varmış gibi gelebilir ama; hiçbirimiz cebimizden katkı yapmadığımıza göre; adamın biri-ikisi veya bir vakıf böyle bir ansiklopediyi kurmuş ve kurallarını da kendisi koymuşsa, ya o kurallara uyacak, uymayanları uyaracak veya, "hadi bana eyvallah, hoşçakalın" denilecektir. O halde, bu şartlar altında devamlı burada kalıp, katkı sağlamanın yolu birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip, (kendim için söylüyorum:) ayağımı denk almaktır. Geçimli olmak birinci şarttır. Geçimli olmanın birinci şartı da karşımızdakini herşeyden önce bir insan olarak görüp, onu sevmektir.. Sizin sevdikleriniz, mutlaka sizi sever, sevecektir.. (Affedersiniz) Köpeklerin, kedilerin bile kendilerini sevenleri sevdikleri şu üç günlük dünyada bir birimize düşman gözü ile bakmanın alemi ne yahu?

Başta Hasan Sami Bolak dedeniz olmak üzere, hepimiz biraz sakin olalım, biraz mola yapalım; tiryakisi sigarasını yaksın, alışkanı kadehini eline alsın ve şu yazdıklarımı bir düşünsün.. Burada, iki yıl içinde edindiğim dostların kimi Halep'ten, kimi Şam'dan.. Çoğu genç ve bazıları da benim gibi "tarama özürlü". Kolay yoldan sevmek varken, bir ansiklopedi yüzünden ben Devrim'le, Philip'le, Nihan'la, Nerval'le... niye kötü olayım ki? Sizlerin yaşını bilmiyorum ama, gençlik yıllarımda hit olmuş bir pop parça vardı: "Sev kardeşim, dünyaya geldik bir kere.."

Benden başka yardım isteme sn. Devrim.. Adına gıcık olduğum halde "seni ne çok sevdiğimi söylesem de bilemezsin.." (Adına gıcıklığım da ayni adlı birinin bana attığı kazıktır.. Ne kadar incindimse, acısını senden çıkarıyorum...) Baksana aylardır haber alamadığım Alibaz'ı ne kadar özlüyorum. Oysa dünyalarımız apayrı.. Sevgiler, saygılar.--Hasan Sami 10:41, 26 Ekim 2007 (UTC)

Geçici ayrılık benimkisi

Merhaba. Wikipedia ile Vikipedi arasındaki zihniyet farkından ve bana yapılan resmi uyarıdan (düşüncelerimi açıklamak için vikipedi'yi aksatmak kararı, topluluğu rahatsız etmek suçlaması vs.) duyduğum aşırı rahatsızlık ve motivasyon kaybından dolayı topluluğu daha fazla rahatsız etmeden, daha verimli olabileceğim başka şeylerle uğraşmaya karar verdim. Camus'nün Yabancı'sı gibi, yaptığım en ufak değişiklikler sonradan bana yönelik suçlamalara delil yapılmaya çalışıldı. Böylesi bir zihniyetle ortak iş yapmayı istemiyorum açıkçası. Eğer zihniyet bir parça değişirse, sonrasında memnuniyetle katkıya devam edeceğim. Sanıyorum Almanca Wikipedia'da hem tarafsızlığın ne olduğunu tartışmam gerekmeyecek, hem ruh sağlığım fazla zorlanmayacak, hem de çok daha iyi işler yapabileceğim. (Hatta Fikri Sönmez maddesini çevirdim bile!) Arada mesajlarımı kontrol ederim, ne olup bittiğine bakarım diye tahmin ediyorum. Ama şimdilik katkıda bulunmak içimden gelmiyor. Sana dostluğun ve desteğin için sonsuz teşekkür ederim. Rosa Luxemburg'un sevdiğim bir sözüyle veda etmek istiyorum: "Devrim der ki: Vardım, varım, varolacağım". Sevgiler PhilippoBruno 16:21, 9 Kasım 2007 (UTC)

Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.)--Sαвяι¢αи76ileti 21:36, 20 Aralık 2007 (UTC)

Ilginize, bilginize. -- Cat chi? 14:02, 26 Aralık 2007 (UTC)

Engellendiniz

Şu mesajınızda yapmış olduğunuz VP:EP #2-#13,VP:KSY,VP:İNOV politikalarının ihlalleri sebebiyle Vikipedi'de değişiklik yapmanız 1 hafta süreyle engellenmiştir.--Eldarionileti 16:55, 28 Aralık 2007 (UTC)


  • Bu engelleme kararına bakarsak şunu söylemek mümkün: Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir derken, çatlak seslerin bastırıldığı bir azınlık diktatörlüğüne dönüşmüş durumda. Yazık. PhilippoBruno 01:09, 4 Ocak 2008 (UTC)