Kullanıcı mesaj:Nanahuatl: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
Xberger (mesaj | katkılar)
Yeni başlık: Kullanıcı:Türk Süvarisi
Değişiklik özeti yok
267. satır: 267. satır:


Örnek:Bildigin gibi ben [[Süper Lig]] ve [[1. Lig]] ekiplerinin maddelerini güncel tutmaya calisiyorum. Bu bilhassa kadrolar icin gecerli. Ben sezonun 3. haftasinda [[Şablon:Adanaspor kadrosu]] güncellemistim. Eleman "ingizlice vikipedi daha günceldir" düsüncesiyle benim güncellemeyi silip ingilizce vikipedei deki kadroyu yerlestirmis. Kendisiyle dfalarca kez konusmaya calistim. cevap vermiyor. seninle konusuyor galiba. bir ilgilensende burda milletle iletisime gecse? Böyle hem elemen kendiye is cikariyor hem bize. iyi vikiler--[[Kullanıcı:Xberger|Xberger]] 15:55, 5 Aralık 2011 (UTC)
Örnek:Bildigin gibi ben [[Süper Lig]] ve [[1. Lig]] ekiplerinin maddelerini güncel tutmaya calisiyorum. Bu bilhassa kadrolar icin gecerli. Ben sezonun 3. haftasinda [[Şablon:Adanaspor kadrosu]] güncellemistim. Eleman "ingizlice vikipedi daha günceldir" düsüncesiyle benim güncellemeyi silip ingilizce vikipedei deki kadroyu yerlestirmis. Kendisiyle dfalarca kez konusmaya calistim. cevap vermiyor. seninle konusuyor galiba. bir ilgilensende burda milletle iletisime gecse? Böyle hem elemen kendiye is cikariyor hem bize. iyi vikiler--[[Kullanıcı:Xberger|Xberger]] 15:55, 5 Aralık 2011 (UTC)

==Turkey==

Hey Rapsar! My message was finished a bit up on your page, so I would like to ask you if you have read it. I have answered it on late Saturday.
If you did, were you able to find the forum? If you didn't, I can try to post the link here.

And if you have found it, what do you think about that ? Are you interested?
Let me know.
Thanks!

Carlo --[[Özel:Katkılar/93.150.13.204|93.150.13.204]] 16:41, 5 Aralık 2011 (UTC)

Sayfanın 16.41, 5 Aralık 2011 tarihindeki hâli

Mein Land

VKGB Hakkında

Sayın Rapsar, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi ( http://tr.wikipedia.org/wiki/Vatansever_Kuvvetler_G%C3%BC%C3%A7_Birli%C4%9Fi_Hareketi) başlığında bu derneğin en son durumunu , başkanının en son durumunu değişiklik yaparak anlatmama rağmen ve bu işlemi birkaç kez tekrarlamama rağmen yine silinmiştir. Başkan Taner Ünal'ın ve derneğin şu andaki durumu hakkında bu bilgileri uydurmuş veya bir yerden alıntı yapmış değilim zira silinen mesajda da görüneceği üzere açtığı danışmanlık firmasında bir süre çalıştım. Umarım bu mesajımı dikkate alırsınız, teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 81.214.224.157 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. İlgili maddeye yaptığınız değişiklik için kaynak gösterir ve uygun bir yazım dili kullanırsanız elbet kabul edilecektir. Öte yandan eklediğiniz içeriğin maddeyle alakası yoktur, kişiyle alakası vardır. Maddeyle alakası olan kısım ise Derneğin şu anda hangi aşamada olduğu bilinmemektedir. kısmıdır ve ansiklopedik bir değeri yoktur bu cümlenin. Yaptığınız değişikliklerde dediklerim gibi birtakım noktalara dikkat etmenizi rica ederim. Böyle böyle gelişecektir burası. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 09:51, 26 Kasım 2011 (UTC)

Çeviri

Merhaba Rapsar, bu maddeyi çevirmeye başladım. Sizce Artist of the Decade ve Entertainer of the Year kategorileri Türkçe'ye nasıl çevrilmeli? Artist of the Decade on yılın sanatçısı olabilir belki ama Entertainer of the Year'ı nasıl ifade edilebileceğini bilemiyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. İyi günler Merve 09:34, 26 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. On Yılın (En İyi) Sanatçısı olur ilki için. Ancak entertainer kelimesinin tam karşılığı yok bence. Entertainment, eğlence olarak çevrilse de İngilizcedeki kavramı çok daha farklı, geniş. Korku filmleri, Amerikan güreşi falan hep entertainment kapsamında değerlendirilir. Esas "sanatçı", yani sanat icra ederek halkı eğlendiren odur diyebiliriz :) İngilizce bilgisi daha iyi olan Ertly'e danışabilirsin. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:38, 26 Kasım 2011 (UTC)

Kategori tartışmaları

Kadın yazarların silinmesindeki gerekçeniz hala "Yazarlıkla cinsiyetin bir alakası olmadığını, bu yüzden ansiklopedik bir kategori olmadığını düşünüyorum." mu yoksa açılabilir ancak gereken sayfalar yok olarak mıdır?

Bunu soruyorum çünkü erkek yazarların ve kadın yazarların tartışmada silinmeye aday olma sebepleri farklı (yukarıda yazdığım iki ihtimalde de dahil olmak üzere). Sizden isteğim sizin açtığınız tartışmadan erkek yazarları kaldırmanız. Bu şekilde daha sağlıklı bir tartışmanın sürdürülebileceğini düşünmekteyim eğer kabul ederseniz. esc2003 11:06, 26 Kasım 2011 (UTC)

Ben halen aynı gerekçeyle silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama siz farklı bir gerekçeyle başka bir tartışma başlatmışsınız. Bu yüzden açtığım sayfadaki erkek yazarlar kategorisini kaldırabilirsiniz.--Rapsar da ne ki? 11:08, 26 Kasım 2011 (UTC)

EP

Selam Rapsar. Şu konuda ne düşünürsün?--Reality 13:38, 26 Kasım 2011 (UTC)
  • Selam. Acil çıkmam lazım şu an akşama fikir belirtirim.--Rapsar da ne ki? 13:42, 26 Kasım 2011 (UTC)
Tekrar selam. Öneriyi çekmişsin :)--Rapsar da ne ki? 20:02, 26 Kasım 2011 (UTC)

Nezaket

Selamlar. Şuraya bakabilir ve gereğini yapabilir misiniz?--Rapsar da ne ki? 20:47, 27 Kasım 2011 (UTC)

  • merhaba Rapsar, verdiğin bağlantıyı okudum. kendi görüşünü kullanırken kullandığın mizahi yol bana göre biraz ağır kaçmış. görüşlerine katılmakla beraber, bu görüşleri bildirirken biraz daha farklı bir yol izlemeye çalışırsan bu şekilde tartışmalar ortaya çıkmaz diye düşünüyorum. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:57, 27 Kasım 2011 (UTC)
Mizah, mizahtır. Ortada şahsıma yapılmış bir nezaketsizlik, eleştiriyi aşan bir yorum vardır. Gereğinin yapılmasını (ufak bir uyarı, ufak bir engel ne ise artık) talep ediyorum.--Rapsar da ne ki? 06:23, 28 Kasım 2011 (UTC)
Rapsar, şu değişikliğinle işleri kolaylaştırmıyor zora sokuyorsun, bu kadar üstüne gidecek ne var? Lütfen uslubuna dikkat ederek değişiklik yapmanı rica ederim. --Mskyrider ileti 10:14, 28 Kasım 2011 (UTC)
Merhaba tekrardan. Mesaj sayfamdaki birkaç başlık üste bakabilir misiniz? "Sadece can sıkıntısı". Kişisel hiçbir şey yok. 82'ye attığım mesajda bunları söyledim, anlayışlı davrandı sağ olsun. Tam inceleme bekleyen sayfaları kontrol ediyordum bir hızla, hızım kesildi ama olsun.--Rapsar da ne ki? 10:16, 28 Kasım 2011 (UTC)

Asker bilgi kutusu

Selam. Şurada bilgi kutusunu neden kaldırdığını sorabilir miyim?--Rapsar da ne ki? 12:21, 28 Kasım 2011 (UTC)

Bazı sayfalarda asker bilgi kutusunu dolduracak kadar bilgi olmadığından bu şablonları görüntü kirliliği yaratmasından dolayı kaldırmaktayım. Bir de size bir şey söyleyeceğim. Bu asker bilgi kutusu şablonundaki yaşadı bölümünün, doğum-ölüm bölümlerine, göbek_adı yerine takma_adı şekline ve son olarak da maddelerde image yazan bölümün resim olarak değiştirilmesi için vikipedistlerin bu sayfalarda değişiklik gerekiyor. Yoksa şablon çok biçimsiz oluyor. Bunun için vikipedistlere çağrı yapılabilir mi?--Türk Süvarisi ileti 12:27, 28 Kasım 2011 (UTC)
Böyle durumlarda bilgi kutusunu kaldırmak kesinlikle yanlış bir davranıştır. Lütfen tekrarlamayınız. Bu arada bilgi kutularında büyük değişiklikler yaparken topluluğun fikrini almak daha yerinde bir davranış olacaktır. Konuyu haftanın iş birliği için önerebilirsin. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 13:52, 28 Kasım 2011 (UTC)

Bunlar birleşik değil 2 ayrı savaştır, 1768-1774 Osmanlı-Rus Savaşı'nda bu savaşlar tek bir savaşmış gibi gösterilmiş düzeltildi, ayrıca bu iki savaşta türkçe vikipediye yabancı Vikipedi'den (İngilizce Vikipedi'den) çevrilip eklendi ama bazı şablon hataları olabilir ve kaynak yönünden geliştirilmelidir.Bir kontrol ederseniz sevinirim.saygılarımla.Bu imzasız yazı 89.106.5.130 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. (13:46, 28 Kasım 2011 (UTC))

Merhaba. Şuradan görebildiğimiz gibi kısmen haklısınız. Oratada bir savaş var. Ancak sizin açtığınız maddeler birer savaş değil, savaş kapsamındaki muharebe. Bu bağlamda madde adlarında gerejen değişiklikleri yapıyorum. Teşekkürler bildirim için, iyi çalışmalar.Bu imzasız yazı Rapsar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgi kutusu

Uzun bir süre sonra merhabalar. Burada oluşturduğum bilgikutusundaki bazı parametreler gözükmüyor. Sizce nedendir?--JustForFun 15:43, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Sorunları hallederim şimdi. Oluşturduğun bilgi kutusu tam olarak ne için bu arada? Vardır belki bizde :)--Rapsar da ne ki? 18:58, 28 Kasım 2011 (UTC)
Bu aralar haltere merak saldım. Halterciler için yapmıştım sadece. Öylesine yani:)--JustForFun 17:44, 29 Kasım 2011 (UTC)
Bu arada ülke ve doğum adı parametreleri gözükmüyor. Bende yaza kadar ufaktan şimdiden hazırlamaya başlıyım dedim maddeleri.--JustForFun 17:46, 29 Kasım 2011 (UTC)
İngilizce Vİkipedi'de halterciler için özel bir şablon kullanılmıyormuş. Sporcu bilgi kutusu kullanılıyor onun yerine. Nedeni ise halterciyi diğer sporculardan ayıracak bir parametre bulunmaması bilgi kutusunda. Futbolcu, basketbolcu, beyzbolcu vs için bir ton parametre var farklı. Halterciler için düşününce yok gerçekten. Şablon:Sporcu bilgi kutusu'nu kullanabilirsin istersen. Gerçi o şablonda da biraz yenileme yapmak lazım ama iş görür gibi. Alternatif sporlarla ilgili maddeler için de eline sağlık. Futbol ve basket dışındaki sporlarda eksiklerimiz var bolca.--Rapsar da ne ki? 17:55, 29 Kasım 2011 (UTC)
Halter popüler bir spor ve en az futbolcu, basketbolcu gibi halterede özel bir bilgi kutusu lazım. Sporcu bilgi kutusu daha çok popüler olmayan spor dalları için. (örn:eskrim gibi) Dilerseniz cuma günü sporcu bilgi kutusunu da yenileyebilirim yani en azından üstünde çalışırım fakat dediğim gibi parametrelerin bazıları çıkmıyor. Onunlabir ilgilenmek lazım. Neyse siz benim bilgi kutusuna heme bi el atarsanız iyi olur. Çünkü vaktim az malesef.--JustForFun 18:06, 29 Kasım 2011 (UTC)
Popüler bir spor tamam da demek istediğim o değildi. Futbolcuda kulüp kariyeri, golleri maç sayısı gibi özel parametreler var. Ama halter gibi birtakım sporlar için bunlar yok. Mesela senin hazırladığın bilgi kutusunu incelersek de o sonuç çıkıyor. Popülerlikle değil de sporun türüyle alakalı. Snooker mesela pek popüler bir spor değildir ama çeşit çeşit parametreleri olacağından kendine özgü bir bilgi kutusu vardır. Yine de senin bilgi kutuna bakayım bir :)--Rapsar da ne ki? 18:11, 29 Kasım 2011 (UTC)
Oldu sanırım?--Rapsar da ne ki? 18:19, 29 Kasım 2011 (UTC)
Aslında haklısınız. Sizi de uğraştırdık vallaha :) Hiç bu kadar uğraşmaya gerek yoktu. --JustForFun 18:50, 29 Kasım 2011 (UTC)
Estağfurullah, öyle düşünme. Zaten uğraşmadım ki o kadar :) İyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:02, 29 Kasım 2011 (UTC)
Bu arada mevcut futbolcu şablonundan uyarlama yapabilirsin. Hem vakit açısından iyi olur hem de farklı farklı şekillerde olmazlar :)--Rapsar da ne ki? 19:06, 29 Kasım 2011 (UTC)
Olabilir neyse size iyi akşamlar bende ufaktan ufaktan kaçıyım. Annem görürse çok kızar şimdi :) Artık ne zaman görüşürüz bilemem ama kendine iyi bak:)--JustForFun 19:11, 29 Kasım 2011 (UTC)
Hadi eyvallah da kötü bir şey yapmıyorsun ya :) Ben olsam sevinirim böyle bir zamanda internette boş vakit geçireceğine ansiklopedilerde dolaşıyor diye :)--Rapsar da ne ki? 19:16, 29 Kasım 2011 (UTC)
Ah işte bir türlü anlatamıyorum ki onlara, gerçi yarın yazılım var birazda ondan dolayı kızarlar, fakat tatil zamanlarında da Viki'ye girdiğimde de ufak serzenişte bulunuyorlar. Sporcu bilgi kutusunu da hallettim sayılır. Dediğim gibicuma günü halledeceğim. İyi akşamlar. İyi vikiler :)--JustForFun 19:29, 29 Kasım 2011 (UTC)

Sağ ol

Yazıyı geliştirmekte desteğin için teşekkür ederim. Zazacanın tarihi hakkında bir yazı oluşturmadan önce (bu yazı uzun, detaylı ve kapsamlı olacak) açtığım kısımları (Sınıflandırılması, Lehçe grupları, Özellikler) Mesut Keskin tarafından kontrol ettireceğim, o yazıları son bir sefer gözden geçirecek ve gerekirse düzenlemeler yapacak.

Bu hepsi bitti mi Zazacanın gramerini, fonetiğini ve morfolojisini profesyonel bir şekilde sergileyeceğiz.

Not: O Bigöl ve Lice hakkındaki yazıyı kendim de silecektim, çünkü şive farklılığınla alaksı yok, olsa olsa lehçe farklılığı, yani konu dışıydı zaten. --Meyman 18:00, 28 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar. Burası zaten bizim değil, herkesin :) Herkes katkı yapmakta özgür. Yaptıklarınız olumlu, tarafsız ve kaynaklı olduğu sürece kabul edilir mi endişesi duymanıza gerek yok. Hele hele bu tür vandalizme ve yanlış bilgilere açık maddelerin düzeltilmesine ihtiyaç var. Çalışmalarınızda başarılar, iyi akşamlar.--Rapsar da ne ki? 19:02, 28 Kasım 2011 (UTC)

Yanıltıcı Bilgi

Şu sayfadaki birçok bilgi yanlıştır. Düzelttim ama geri silindi. Bayezid-i Bistami Türbesi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindedir. Bunu fotoğraflarla ispatlayabilirim. Hatta internettende araştırabilirsiniz. Ama bu maddeye zamanında türbenin Tokat/zile'de olduğunu yazan arkadaşta aynı ispat ve kaynağı eklemekle sorumludur (eğer vikipedi kurallarında kişiye göre yaptırım yoksa). Siz vikipedi yetkililerindende aynı hassasiyeti bekliyorum. Emree4 08:47, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Maddede oldukça köklü bir değişiklik yapmışsınız; ancak hiçbir kaynak göstermemişsiniz bunları yaparken. Varsa kaynak bana mesaj olarak atın yahut maddeye ekleyin, en olmadı tartışma sayfasına yazın; gereken zaten yapılacaktır. Ama kaynaksız değişiklikleri reddetmek zorundayız takdir edersiniz ki. Kimin iyi niyetli olduğunu kimin olmadığını ayırt etmek çok zor. Bu konuda anlayışlı olacağınızı umuyorum. İyi günler, iyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:53, 29 Kasım 2011 (UTC)

Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi

Merhaba,

yeni actigim Türkiye Millî Futbol Takımı oyuncuları listesi maddesinde daha maddesi olmayan birsürü futbolcu var. ben zaman buldukca madde acamya niyetliyimde sende el atsan iyi olur. böylece insallah yilbasina kadar tüm milli futbolcular icin madde acmis oluruz.

hayirli vikiler--Xberger 09:16, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Kafama göre madde açıyorum ve geliştiriyorum bu aralar. Kayaklı Koşu Dünya Kupası'nın ardından Washgington belediye başkanları listesi, sonra da PlayStation (seri) maddesini açmışım mesela :) Aklımda bulunsun, uğrarım. Madde iyi olmuş eline sağlık bu arada. Öte yandan bir ara vakit bulursam Metin Oktay'ı seçkin yapacağım. Nasıl olmuş diye sorayım.--Rapsar da ne ki? 09:46, 29 Kasım 2011 (UTC)
Metin Oktay maddesi üzerine yaptigin calismayi zaten uzun zamandan beri takip ediyorum. cok güzel bir madde olacaga benziyor. keske böyle maddeler daha fala türk futbolcusu icin yapilsa. Bu arada fileleri yirtan golun pasini Nuri Asan verdi diye biliyorum. Istersen bunuda maddeye isle. Ben yapacaktimda senin madden diye el atmadim. Yaptigim liste galiba bu konuda ilk calisma. Yani bir nevi türk futbol tarihini kayda gecirmek ne yazikki bize düsüyor. kolay gelsin.--Xberger 09:56, 29 Kasım 2011 (UTC)
Zaten genel bir düzenleme yapılacak maddede. Golü kendisi anlatırkenki video var. Oradan eklerim. Şimdi kopukluklar var maddede parça parça yazdığım için. Oktay'dan sonra Şükrü Gülesin maddesini planlıyorum ama bakalım. Öte yandan aklımda hep mackolik gibi bir site açmak var. Hatta daha kapsamlısı. Türkiye'deki gelmiş geçmiş tüm ligler, maçlar, hatta fotoğraflar falan. Gün yüzü görmemiş bilgiler, istatistikler. Osmanlıca bilsem İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi'ne gidecem ve zamanın gazetelerini kucalıcam ama :) Bu arada senin madde benim madde diye bir şey yok. İstediğin gibi el atabilirsin çalışma bitince.--Rapsar da ne ki? 10:04, 29 Kasım 2011 (UTC)
Siteyi maddi acidan planliyorsan bilememde genel olarak vikipedi bu tür konular icin en iyi yer. Cünkü sayfa yapsan sana bagli olur ve sadece birkac kisi bilir. Illerde hevesin cakarsa sayfa kapanir ve bilgiler yok olur. Ama Vikipedi kalici olacaga benziyor. bide en önemlisi vikipedi bagimsiz ve herkes tarafindan biliniyor.
Bende güncel türkiye liglerini (Süper Lig ve 1. Lig) isledim zaten, simdi hedefim tüm milli takim futbolcularina madde acmak, 1. ligden süper lige yükselmeyi basaran teknik direktöre madde acmak ve daha sonra Süper Lig ve 1. Lig'in 1990'kadar tüm maddelerini düzenlemek. bunu basarirsak cok is yapmis oluruz. kolay gelsin--Xberger 10:10, 29 Kasım 2011 (UTC)
Maddi açıdan değil. İnternette Türk futbol tarihiyle ilgili bilgiler var biraz. Ama parça parça, dağınık, düzensiz, bazen yanlış. Vikipedi güzel; ama ansiklopedi. Maçları tek tek kadrolarıyla birlikte eklemek olmaz :)--Rapsar da ne ki? 10:14, 29 Kasım 2011 (UTC)

Arapça ve Farsça

Selamlar. Sanırım bu dillerin Türkçeye transliterasyonlarını biliyordunuz. Şuraya bakabilir misiniz? Hatta Arapça ve Farsçanın Türkçeye yanlış uyarlandığı bir sürü maddemiz var. Onları da gözden geçirebilmeniz iyi olacaktır. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 08:58, 29 Kasım 2011 (UTC)

slm rapsar. Arap harflerini kendi çabamla öğrenmeye çalışıyorum ama bu gidişle kursa gidicem herhalde:)

sözkonusu maddenin Arapça yazımına bakarsak Seyf Said Şahin olması gerekir. isimdeki سيف arapça seyf veya sayf okunuyor türkçesi de kılıç (seyfullah ismindeki gibi). ama anlamadığım bu gibi isimlerin standart olarak ingilizce kalması gerekmez mi? bir aralar bir arkadaş Yul Brynner madde ismininin Rusça yazımı ile değiştirmişti de geri alınmıştı değişiklik. herneyse kolay gelsin....--Caracas 10:33, 29 Kasım 2011 (UTC)

Yaygın kullanım doğrudur mantığıyla hareket etmek yanlış. Rusça, Arapça gibi Latin alfabesi kullanmayan dilleri Türkçeye uyarlarken belli kurallar vardır. Bu kurallar çerçevesinde hareket edilir. Bu bağlamda tek bir doğru vardır. "Yaygın yanlışları doğru kabul etmek yanlıştır" esasen. Şu düşünceyi oturtamadık bir türlü buraya. Sharapova kullanımı da Şarapova'ya göre üstündür; ancak Türkçe açısından bakılırsa yanlıştır. Dediğiniz örnek de bu kapsamda değerlendirilebilir.--Rapsar da ne ki? 12:13, 29 Kasım 2011 (UTC)

Fransa Savaşı

Merhaba Hollanda Seferi adlı sayfanın adını önce Hollanda Muharebesi daha sonra Hollanda Savaşı, Merhaba Fransa Seferi adlı sayfanın adını önce Fransa Muharebesi daha sonra Fransa Savaşı olarak değiştirdim. Britanya Savaşı'nda nasılsa onları da öyle yapmak istedim. Daha düzgün olmamış mı?--Türk Süvarisi ileti 12:00, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Onlar savaş değil, savaşın bir parçası ki bu parçalara muharebe denir ;)--Rapsar da ne ki? 12:09, 29 Kasım 2011 (UTC)

Destek

Merhaba,

surdadestegini bekliyorum:http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Se%C3%A7kin_liste_adaylar%C4%B1/T%C3%BCrkiye_Mill%C3%AE_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1_oyuncular%C4%B1_listesi

hayirli vikiler--Xberger 12:56, 29 Kasım 2011 (UTC)

Tartışma:Uzay giysisi

Şurada arkadaş ne yapmaya çalışıyor?--Rapsar da ne ki? 11:15, 29 Kasım 2011 (UTC)

  • Çok mantıklı... Tüm editörlere toplu mesaj gönderiyor resmen. "Kahretsin dostum bu adam resmen bizimle oyun oynuyor." repliği geldi aklıma. Utku TanrıvereMesaj 13:18, 29 Kasım 2011 (UTC)
Hareketlerini bir kenara bıraktım, yapmaya çalıştıpı "şeyi" anlayamıyorum. Anlamak istiyorum ama cidden anlayamıyorum :)--Rapsar da ne ki? 13:40, 29 Kasım 2011 (UTC)
  • Uzayla ilgili maddeler için taslak şablonu yapmak istiyor sanırım; ama etiket ile ilgili taslak şablonu çıkıyor ortaya. Kaldı ki uzay ile ilgili taslak şablonu olduğunu gösterdim kendisine... Utku TanrıvereMesaj 13:41, 29 Kasım 2011 (UTC)

Sürüm Kontrolü

Merhaba Rapsar Khutuck tarından tavsiye ile Sürüm kontrölü editörlüğü için aday olmuştum. Bilgi kutularını kaldırmamın sebebi yenileriyle değiştirmekti. Tabii fırsat kalmadan geri alındı. Vikipedistlerin görüşleri bir anda böyle küçük şeyler yüzünden değişmemeli. Tutumunuzu yaptığım katkıları da göz önüne alarak tekrar değerlendireceğinizi umuyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 18:10, 29 Kasım 2011 (UTC)

Fransa Seferi

Merhaba Rapsar. Fransa Muharebesi ad değiştirmeyi lütfen geri alır mısın. Senin de değindiğin nedenle. İyi çalışmalar. --Makedon 19:10, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Maddenin ilk adı sefermiş dediğiniz gibi. Türk Süvarisi ise ilk önce muharebe, sonra savaş olarak değiştirmiş. Ben bu ilk isim değişikliğini atlamışım ve ilk adı diye muharebe yapmışım tekrardan madde adını. Ancak İngilizce Vikipedi'de de battle (muharebe) olarak geçiyor. Neden? Öte yandan madde üstündeki taşı sekmesini kullanarak siz de taşıyabilirsiniz madde adını :)--Rapsar da ne ki? 08:35, 30 Kasım 2011 (UTC)

Sana yazmadan önce onu denedim zaten. Bu isimde bir sayfa olduğu için taşımıyor. İng. viki'de ne olduğu önemli değil. İnternetten bir sözlükten muharebe diye bakarsaaak, ki bakıyoruuum, battle, combat, engagement, fighting, war diye çıkıyor. savaş diye bakarsak da bunlar çıkıyor. Bizim açımızdan doğru olan muharebe-savaş-sefer çizgisine uymak olmalı. Fransa'da olanlara muharebe dersek, en hafif ifadeyle kötü olur. Tüm Batı Avrupa'yı İngiliz ve Fransız kuvvetlerinden arındırma amaçlı bir harekat bu. Bir hizmetlinin yardımını mı istemeli bu durumda. Taşıyamıyorum çünkü. --Makedon 18:11, 30 Kasım 2011 (UTC)

Siz yapamadıysanız ben de yapamamam :) Şuradan talep etmek lazım. Savaş (war)ın parçalarına muharebe (battle) ya da çarpışma deniyor Türkçede bildiğim üzere. Orada neden battle denmiş ki?--Rapsar da ne ki? 19:09, 30 Kasım 2011 (UTC)
:) nedense ben seni hep hizmetli diye düşünüyorum, cık cık cık :)--Makedon 20:08, 30 Kasım 2011 (UTC)

Selçuk

Benim değişikliklerimin neyi eksik yanlışlarımı söylerseniz düzenleyip tekrar koyabilirim cevap verirseniz memnun olurum

Slymnfb 20:58, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Var olan bilgileri çıkarmanızın dışında eklediğiniz bilgiler herhangi bir kaynağa dayanmıyor, yorum içeriyor ve ansiklopedi düzenine uymuyor. Seçkin maddelerdeki yazımları incelemenizi ve ona göre düzenleme/ekleme yapmanızı rica ederim. İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 08:33, 30 Kasım 2011 (UTC)

Kaynak eminliği

Merhaba, sence şu maç ansiklopedik değer mi? Hiçbir yerde yazmıyor. --Ozankra 22:06, 29 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Değildir. Sıradan bir maç, neden olsun ki? :) Kupa finallerinin dışında, çok özel maçlar (6-0 ve 0-7'lik FB-GS gibi, 31-0'lık Avustralya-Amerikan Samoası maçı gibi) kayda değerdir.--Rapsar da ne ki? 08:28, 30 Kasım 2011 (UTC)
Yalnız bu sıradan maç değil UEFA İntertoto Kupası maçı. :) 2001 UEFA İntertoto Kupası#Yarı finaller başlığından bu maça bakabilirsin. Böyle maçlar kayda değerdir çünkü bu maç UEFA lisanslı maç. :) --Ozankra 15:13, 30 Kasım 2011 (UTC)
Avrupa'daki her resmî maç UEFA tarafından tanınır. Bu onu ansiklopedik yapmaz. Bir örneğimiz de yok zaten.--Rapsar da ne ki? 19:07, 30 Kasım 2011 (UTC)
Ama maddeye; "xxx, eleme maçında yyy takımına karşı bir gol kaydetti." desek bir sorun olmaz sanırım. --Ozankra 05:11, 1 Aralık 2011 (UTC)
Futbolcu maddesine mi? Olmaz herhalde :)--Rapsar da ne ki? 06:13, 1 Aralık 2011 (UTC)

Şablon Convert/km3

Şablon için teşekkürler :) Maddeye tekrar baktığımda, satırlardan bir tanesinin |+/-| işareti içerdiğini gördüm, görüntülemeyen bir tek o kalmış, |+/-|'yi de şablona eklemek mümkün mü acaba?
Görüntülenemeyen satırın kodu şu şekilde { {convert|5400|+/-|1600|km3|cumi|abbr=on|sortable=on} } -- Anerka 08:55, 30 Kasım 2011 (UTC)

Rica ederim. Oldu şimdi sanırım?--Rapsar da ne ki? 08:58, 30 Kasım 2011 (UTC)
Evet, oldu. Ellerinize sağlık. -- Anerka 09:00, 30 Kasım 2011 (UTC)

Merhabalar Paralı Askerler (anlam ayrımı) maddesindeki son değişikliğinizde sanırım bazı güncellemeler yapmışsınız. Ancak konuyla ilgili olarak hem Paralı Askerler Savaşı bağlantısı çıkartılmış, hem de sayfada İngilizcedeki Mercenary maddesindeki gibi bir yeni madde linki ihtiyacı bulunuyor. Uygun olduğunuzda bakabilirseniz sevinirim. İyi vikiler... эртлй 09:26, 30 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Anlam ayrımı sayfasının amacı aynı ya da benzer adlı sayfalara tek bir sayfadan ulaşımı sağlamak, dolayısıyla kullanıcıların istedikleri maddeye ulaşımını kolaylaştırmaktır. Oradaki film maddelerine direk ulaşmak zordur, bu yüzden anlam ayrımı sayfasına eklendiler -ki bu konuda zaten hemfikiriz gördüğüm kadarıyla. Ancak savaş maddesi öyle değil. Bu savaş maddesini okumak isteyen kişi zaten Paralı Askerler Savaşı olarak aratır. Ya da başka bir deyişle paralı askerler yazıp da bu savaşın karşısına çıkmasını beklemez. Benzer olarak geçen günlerde Draman sayfasını SAS göstermiştim. Anlam ayrımı sayfasında iki madde vardı. Teki Draman, Fatih; diğeri de Draman Yunus Camii. Cami maddesini okumak isteyen biri arama yaparken direk Draman Yunus Camii, en olmadı Draman Camii yazar; Draman yazıp da camii maddesini karşısında bulmayı beklemez. Öyle değil mi? Anlam ayrımı sayfalarımızda bu tür kullanımlar oldukça fazla ne yazık ki. Kullanıcıların işlerini kolaylaştırma amacından ayrılıp, o kelimenin yer aldığı tüm maddeler için bir indeks sayfası gibi duruyorlar. Aksi yönde düşünüyorsanız, tartışabiliriz de bir yerlerde bu konuyu. Kolay gelsin size.--Rapsar da ne ki? 09:32, 30 Kasım 2011 (UTC)
Savaş konusunda ikna oldum, anlam ayrımı sayfasında bulunmayabilir. Ancak Paralı asker maddesi de anlam ayrımı sayfasına mı yönlendirilmeli sizce yoksa önceki mesajımda belirttiğim gibi ayrı bir madde mi olmalı acaba?эртлй 10:03, 30 Kasım 2011 (UTC)
Anlam ayrımına yönlendirilmemeli, haklısınız :) Şimdi gördüm onu. Paralı asker maddesinin olmaması büyük eksiklikmiş.--Rapsar da ne ki? 10:05, 30 Kasım 2011 (UTC)

KT

Selamlar. Ağustos'tan beri kapanmayı bekleyen tartışmalar var. Bir el atabilir misin? Sen kapat, ben gerekli değişiklikleri yaparım kategorilerde. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:59, 30 Kasım 2011 (UTC)

tamam rapsar, bakıyorum.. --ki bl 10:01, 30 Kasım 2011 (UTC)
hızlıca halletmeye çalıştım net olanları. bir iki tane kaldı arada. kolay gelsin. --ki bl 10:25, 30 Kasım 2011 (UTC)

Şablon:Listen

Selamlar. Şablon:Listen şablonu çalışmıyor. Ben çözemedim. Gördüm ki Şablon:Listen/core üzerinde bayağı değişiklik yapmışsın. Belki çalışmama sebebini sen anlayabilirsin. Yoksa sen de düzeltmeye çalışıp başaramadın mı :/ –h.çağrı mesaj 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)

Selam. Şablon:Dinle'yi kullanabilirsin :)--Rapsar da ne ki? 13:16, 1 Aralık 2011 (UTC)
Ben de öyle bir şablon olduğu tahmin etmiştim ama ararken Şablon:Sesi bulabilmiştim sadece. Teşekkürler :) –h.çağrı mesaj 13:18, 1 Aralık 2011 (UTC)

SK

Selamlar. Şunu neden onayladığınızı sorabilir miyim? Kaynakları kaldırmış anonim kullanıcı.--Rapsar da ne ki? 20:38, 2 Aralık 2011 (UTC)

Pardon :) Gözümden kaçmış olmalı. Uyardığınız için teşekkürler. milesbrokemesaj gönder 20:39, 2 Aralık 2011 (UTC)

Şişli belediye başkanları şablonu

Şablonda, Emin Sungur'u bağlantısını Mehmet Emin Sungur yapsak olur mu, kırmızı bağlantı olarak kaldı. Ya da "Emin Sungur --> Mehmet Emin Sungur" şeklinde yönlendirme mi yapayım? -- Anerka 22:19, 2 Aralık 2011 (UTC)

Madde adları kişinin tanınan adı olmalı. Kendisi Mehmet Emin Sungur olarak tanınıyor (Hakan Kadir Balta da Hakan Balta olarak tanınır mesela). Şablonda gerekli düzeltmeyi yaptım. Madde için teşekkürler ayrıca.--Rapsar da ne ki? 07:16, 3 Aralık 2011 (UTC)
Problem değil. Aslında madde daha geliştirilebilir, ama benim bulabildiğim sağlam bilgiler ancak bu kadardı. -- Anerka 19:33, 3 Aralık 2011 (UTC)
Ek olarak, Mustafa Sarıgül maddesinden de çıkartalım mı (önceki-sonraki başkanların yazıldığı) bilgi kutusunu? yoksa o uzunca bir madde olduğu için kalsın mı? -- Anerka 21:09, 3 Aralık 2011 (UTC)
Tabi tabi. Kaldırdım onu da :)--Rapsar da ne ki? 09:51, 4 Aralık 2011 (UTC)

Çeviri

Selamlar Sayginer. Johnson flew to San Diego days before the competition cutoff and made the qualifying preliminary height for the Olympics shortly after winning a silver medal at the Central American and Caribbean Championships in Cali, Columbia cümlesinde ne deniyor tam olarak anlayamadım. Yardımcı olabilir misin?--Rapsar da ne ki? 08:11, 3 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar, anladığım kadarıyla "Johnson Olimpiyat elemelerinin tamamlanmasına günler kala, Cali, Columbia'daki Orta Amerika ve Karayipler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandıktan hemen sonra, San Diego'ya giderek Olimpiyatlara katılabilmek için gerekli dereceyi elde etti." gibi. Anlamın daha iyi verilebilmesi için cümle içindeki sıralama değiştirilebilir ya da iki cümleye bölünebilir derim. --Sayginerv-posta 08:24, 3 Aralık 2011 (UTC)
Tamamdır, teşekkürler.--Rapsar da ne ki? 09:10, 3 Aralık 2011 (UTC)
  • Bir de bazı sporlarda "heat" diye bir şey oluyor. Şurada görebilirsin mesela. Ne olduğunu biliyorum ama Türkçe karşılığını bilmiyorum tam olarak :) Nedir?--Rapsar da ne ki? 10:13, 3 Aralık 2011 (UTC)
Olimpiyatları takip ettiğim kadarıyla, grup ya da eleme denirse tam anlaşılır mı tereddütlü olduğumdan "eleme grubu" öneririm. Biraz uzayacak ama : ) --Sayginerv-posta 10:21, 3 Aralık 2011 (UTC)
Eleme olamaz, çünkü zaten elemeler kapsamında da yapılıyor bu :) Dalga gibi bir şey olması lazım ama ne? :)--Rapsar da ne ki? 10:23, 3 Aralık 2011 (UTC)
Bence grup ya da eleme grubu uygundur. Spikerlerin 1. seri, 2. seri şeklinde anlatımı vardı aslında o da güzel; kullanılabilir. --Sayginerv-posta 10:28, 3 Aralık 2011 (UTC)

Şablon:Tarihi ülke bilgi kutusu

Merhaba, Şablon:Tarihi ülke bilgi kutusu ile ilgili bir türkçeleştirme çalışması var mıdır? Varsa kimler tarafından yapılmaktadır? Eğer yoksa bir işbirliği oluşturularak veya ilgili bir üye tarafından türkçeleştirilmesi gerekir. Cevabınızı bekliyorum. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 17:53, 3 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Şu an için yok; ama oldukça önemli bir bilgi kutusu. Bir madde üzerinde çalışıyorum ve 3 haftaya kadar çalışmayı tamamlarım. Ondan sonra ona bir el atarım istersen senin de yardımlarınla. Bu arada bilgi kutusunu yeniledikten sonra da şuraya bir istek yaparız ve parametreler bot yardımıyla yenilenir. Uygun mudur?--Rapsar da ne ki? 18:57, 3 Aralık 2011 (UTC)

Birşey daha soracağım. Bu bot ne işe yaramaktadır. Bilgi verir misiniz.--Türk Süvarisi ileti 19:00, 3 Aralık 2011 (UTC)

Mesela bu asker bilgi kutusu şablonunda sayfalarda bulunan image yerine resim, yaşadı kısmına doğum ve ölüm tarihi (ayrı ayrı), göbek_adı yerine takma adı şeklinde yapmak mümkün mü? Özellikle de botla.--Türk Süvarisi ileti 19:04, 3 Aralık 2011 (UTC)

Evet, mümkündür. Oraya ricada bulunursun. Gerekli değişikleri yazarsın. Bot sahibi birisi gelir, halleder.--Rapsar da ne ki? 19:06, 3 Aralık 2011 (UTC)

Risale-i Nur maddesi

Selam Rapsar, Risale-i Nur sayfasinda, "nur cemaati" icerisinde bir ekol olan "yazicilar cemaati" tarafindan kullanilan asilsiz bir iddaa'nin burada yer aldigini gorerek silinmesini talep etmistim. Risale-i Nur eserinin hic bir satirinda Ahmed Husrev'i Said Nursi'nin kendisinin yerine vekil tayin ettigine dair bir aciklama bulunmadigi gibi baskalarini biraktigina dair aciklama da bulunmaktadir. Bu konuda hassasiyet gostermenizi talep ediyorum. Bu arada az once tekrar sayfaya baktim da, yazi komple atarfli yazilmis. Turkce vikipedi'nin hicbir zaman tarafsiz olamayacagina galiba ben de katiliyorum. rinduzahidmsj 21:14, 3 Aralık 2011 (UTC)

SR adaylığı

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Dosya:Ryan Valentine scores.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sİbot 22:05, 3 Aralık 2011 (UTC)


Olympics

Hello Rapsar! I have seen you are a great sport fanatic, and I guess you support Turkey in all of them. Would you be interested to join a project about Olympic Games, focused on all Olympic sports in the Road to London 2012 Olympic Games? It is a forum with one section for each sport and I would really like to have you aboard to follow and support your favourite athletes and teams in all sport events, representing Turkey on the forum.

Let me know here, I will check your page in next hours. Thanks!

Carlo 17:41, 3 Aralık 2011 (UTC)

Hello,
Thank you for all you said about me. Can you show me a link or something about the project? Then I'll give my answer :)--Rapsar da ne ki? 19:00, 3 Aralık 2011 (UTC)
Hey, sure! I'm not sure I can directly post the link here, but if you search for "Weightlifting Road to London 2012 Olympic Games Discussion" it should be the first result for sure, you will find a thread about Weightlifting 2012 Olympic Qualificaiton and you will then easily find the home page.

I hope you will like the forum and you will soon register, start posting about all sports and following all Turkish athlets and teams in the Road to London 2012.

I hope to see you soon!

Thanks.

Carlo --93.33.96.193 01:21, 4 Aralık 2011 (UTC)

burun (coğrafya)

  • Dünya ve türkiye diye ana madde içinde ayırmak belki taraflı olabilir ama önemli burunlar diye ortak şekilde benzer listeler sayfanın ingilizce ve almanca bölümünde var. iki satırlık bir madde için bakarsak, bazı bilinen örneklerin verilmesi önemli
  • "Önemli diyoruz da bir referans noktası yok. Neye göre önemli?" öncelikle listede vikide olmayan hiç bir burun yoktu. Horn ve Ümit burunları bulundukları kıtada akla gelen tartışmasız ilk burunlardır, ayrıca vikideki en geniş burun sayfalarındandır. Türkiyedeki burunlar listesinde ise her burnun yanında açıklama vardı. --Ollios 16:50, 4 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba. Şöyle bir örnek verelim o zaman. Galatasaray maddesine "önemli oyuncular" diye bir başlık açtık diyelim. Buraya bir kullanıcı geldi ve xxx oyuncusunu ekledi. Ona göre bu oyuncu önemli çünkü. Ama bana göre önemsizdir, kaldırdım diyelim. Dikkat çekmeye çalıştığım şey evrensellik, genel geçerliliktir burada. Birisine göre doğru olan şey başkasına göre de olmalıdır Vikipedi'de. Sizin eklediğiniz içerik de o hesap. Size göre önemlidir; ama bana göre değildir. Diğer Vikiler bunlara dikkat etmiyor pek (belki dikkat ediliyor da çok büyük olduğu için buraları gözden kaçıyorlardır). Bizim de diğer Vikiler gibi olma zorunluluğumuz yok zaten...--Rapsar da ne ki? 16:55, 4 Aralık 2011 (UTC)

Kullanıcı:Türk Süvarisi

Merhaba Rapsar,

Kullanıcı:Türk Süvarisi diye bir kullanici son zamanlar cok faaliyet göstermeye basladi vikipedide. Yaptigi degisiklikler aslina cok olumlu ama biraz deli dolu yaptigi icin cok da hata yapiyor ve yanlis ve güncel olmayan degisiklekler yapiyor.

Örnek:Bildigin gibi ben Süper Lig ve 1. Lig ekiplerinin maddelerini güncel tutmaya calisiyorum. Bu bilhassa kadrolar icin gecerli. Ben sezonun 3. haftasinda Şablon:Adanaspor kadrosu güncellemistim. Eleman "ingizlice vikipedi daha günceldir" düsüncesiyle benim güncellemeyi silip ingilizce vikipedei deki kadroyu yerlestirmis. Kendisiyle dfalarca kez konusmaya calistim. cevap vermiyor. seninle konusuyor galiba. bir ilgilensende burda milletle iletisime gecse? Böyle hem elemen kendiye is cikariyor hem bize. iyi vikiler--Xberger 15:55, 5 Aralık 2011 (UTC)

Turkey

Hey Rapsar! My message was finished a bit up on your page, so I would like to ask you if you have read it. I have answered it on late Saturday. If you did, were you able to find the forum? If you didn't, I can try to post the link here.

And if you have found it, what do you think about that ? Are you interested? Let me know. Thanks!

Carlo --93.150.13.204 16:41, 5 Aralık 2011 (UTC)