Vikipedi:WMTR/Etkinlik/VikiPera: Vikimaraton (13 Ağustos 2016)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Wikimedia TKG Türkiye - İstanbul Araştırmaları Enstitüsü
VikiKarekod: Oryantalist Resim Koleksiyonu ve Osman Hamdi Bey Sergisi

Vikimaraton


VikiPera: Vikimaraton[kaynağı değiştir]

13 Ağustos 2016 Cumartesi 10:30-17:00, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü

VikiPera: VikiKarekod Projesinin ilk ayağı olan ödüllü yarışma VikiPera İBP tamamlanmak üzere. Pera Müzesi’nin 2 sergisinde yer alan 32 tablo hakkında birer Vikipedi maddesi oluşturulması ve geliştirilmesi için düzenlenen yarışmada, tablolar ve ressamları hakkında el birliğiyle yeni içerik ürettik. Hepimizin eline sağlık!

Projenin ikinci aşaması, karekodların müzeye yerleştirilmesi olarak planlanmıştı. Bu konuda da hazırlıklar tamam. Ancak şimdilik bu ilk GLAM deneyiminden öğrendiğimiz önemli bir şey oldu: Maddelerin müzede karekodla kamuoyu ile paylaşılacak duruma gelmesi için yarışma sürecindeki üretim yeterli değil; ek bir çalışma daha gerekli.

Maddelerin daha kaliteli hale getirilmesi ve kayda değerlik sorunlarının çözülmesi için bir Vikimaraton yapılması planlanıyor. Pera Müzesi, eserler hakkında internetten ulaşılamayan bazı kaynakları İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi’nde (Tepebaşı’nda Pera Müzesi’ne 10dk. yürüme mesafesinde) bulmanın mümkün olduğu ancak dışarıya ödünç kitap verilemediği bilgisini paylaştı. Bu sebeple, kaynakların proje dahilindeki maddelerin geliştirilmesinde kullanılması için vikipedistleri bir vikimaraton etkinliği kapsamında misafir etmeyi teklif etti.

Katılabilecek deneyimli vikipedistler ile kütüphanede buluşup maddelere son halini vermek üzere ikinci bir çalışma yapacağız. Cumartesi sabah 10.30'da başlayacak olan çalışmamız akşam 17.00'ye kadar sürecektir. İstanbul'da olan her yazarımızın, ilgi duyan herkesin etkinliğe katılmasını ve maddelerin gelişimine katkıda bulunmasını istiyoruz.

Gelecek olan vikipedistlerin taşınabilir bilgisayarlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Not: Vikimaraton kapsamında yapılacak tüm değişiklikler VikiPera İBP yarışmasındaki puanlamanın dışında tutulacaktır.

Gelecek olan vikipedistlerin aşağıda bir isim listesi oluşturmasını rica ederiz. Bu sayı Pera Müzesi'ne bildirilerek gerekli düzen sağlanacaktır.

Etkinlik bilgileri[kaynağı değiştir]

Etkinlik kapsamında uyulması gereken politika ve yönergeler[kaynağı değiştir]

Not: WMTR tarafından düzenlenen etkinliklerinde geçerli olan politika ve yönergeler aşağıda listelenmiştir. Katılımcıların bu politika ve yönergelere uymaları beklenir.

Etkinlik raporu[kaynağı değiştir]

Katılımcılar[kaynağı değiştir]

Görüntüler[kaynağı değiştir]