Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2008 Mayıs

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Atatürk'ten Türk tanımı[kaynağı değiştir]

Maddenin herhangi ansiklopedik bir yanı yok. Kayda değerlik kriterlerine uymuyor ve vikisöz yada başka bir maddede yeralabilecek sıradan bilgilerden oluşuyor.Martianmister 16:41, 4 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin--kirkorbirnumaraenbüyük!!! 17:17, 4 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin--Martianmister 16:41, 4 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin Kayda değer değil ve diğer içerik politikalarını da ihlâl ediyor. Türk maddesinde gerekirse buna yer verilebilir ama o bile tartışmalı... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:43, 4 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin--Ansiklopedik değil. Doğrulanabilirliği şüpheli. İfadelerde "karalayıverir" gibi kelimeler var.--Zeynepmsj 14:28, 7 Mayıs 2008 (UTC) Yorum Yorum Burada daha önceden SAM'a aday olabileceğini öngörmüştüm, gecikmedi. Atatürk maddesi içerisine taşınabilecek bir madde. Sanırım maddeyi yazan kişi Atatürk'ün içerisine taşıyabilir. İçeriği ansiklopedik ama ayrı bir madde olup olmaması konusunda tartışılır. İyi çalışmalar.--Boyalikus 16:50, 4 Mayıs 2008 (UTC) Yorum Yorum Öncelikle kayda değerlik kriterlerine uyuyor. Ancak Türkiye Türkleri, Türk vatandaşı, Atatürk gibi maddelere taşınmalıdır. Cemal Kutay'ın eserinin yanı sıra Medenî Bilgiler ve M. Kemal Atatürk'ün El Yazıları (TTK, 1969) kitabından alıntı yaparsak daha güzel olacaktır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 17:09, 4 Mayıs 2008 (UTC) Yorum Yorum Kayda değerlik kriterlerine uymuyor zira kayda değerlik kriterleri bir konunun ayrı bir maddeye sahip olup olmayacağını denetler, Vikipedi'de herhangi bir maddede değinilip değinilemeyeceği kayda değerlik kriterleri için ikincil plandadır ve kriterler genel olarak bunu belirlemezler. Kayda değer değilken de bunu kastetmiştim... daha fazla bilgi için kayda değerlik politikasına göz atılabilir. Bunu açıklığa kavuşturalım da kayda değerlik yanlış anlaşılmasın ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:15, 4 Mayıs 2008 (UTC) Yorum Yorum: Maddenin başka maddeler içine taşınması tavsiyesinde bulunan arkadaşlardan, maddenin tanzim edicisi olarak ricam, konunun Vikipedi'de kalmasının uygun bulunması halinde, taşıma işlemini yapmaları. Teşekkürlerimle. -- M. Yalçın Yalhı ileti 22:27, 4 Mayıs 2008 (UTC)

Sayın Yahli hoca, demin Kullanıcı:Nihan arkadaşımız Atatürk maddesine aktardı. Teşekkür ederim. Bir de Noumenon arkadaşımız, tamamdır anladım:) Ellerinize sağlık. Takabeg ileti 22:32, 4 Mayıs 2008 (UTC)
  • Sayın Takabeg; bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. -- M. Yalçın Yalhı ileti 12:09, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin Gerçi Atatürk maddesine taşınmış.--2ulus 09:08, 6 Mayıs 2008 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Machiavelli' msj 15:14, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Seferihisar Anadolu Lisesi[kaynağı değiştir]

Kayda değer hiç bir şey göremiyorum, bu öğretmen çeteleleri hiç hoş olmadığı gibi ansiklopedik bir bilgi de değil. Düzeltecek birisi yoksa silinmesi uygun olur kanımca

Eu EPISTVLA 20:33, 4 Mayıs 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın biraz düzenleyip taslak hâline getirdim.--Absarileti 08:38, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bu haliyle kalmasında sorun görmüyorum. Absar maddeyi kurtarmış. Umarım bu okulda okuyanlar veya mezun olanlar daha yararlı bilgiler girerler. Mızrakmsj 08:42, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Önce maddenin kalmasından yana oy kullandım fakat Noumenon'un bağlantı verdiği Vikipedi:Kayda değerlik (okul) sayfasını inceledikten sonra silinmesi yönünde oy kullanıyorum. Kriterleri okuduktan sonra, başlattığım şu maddeyi geliştirdim. Maddeyi kriterlere uygun hale getirmeye çalıştım. Sizce nasıl olmuş? Mızrakmsj 01:03, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Martianmister 18:18, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Vikipedi:Kayda değerlik (okul) yönerge önerisindeki hiçbir kritere uymuyor bu bize bir kanıt olmaz ama bir ipucu olabilir... bir yazar kayda değerlik kriterlerimize göre illâ ki kitap yazıyor diye kayda değer olamıyorsa bir okul da öğrencileri olduğu, bir anadolu lisesi olduğu vs. için kayda değer olmaz. Şu anda özel kriterleri olmadığı için genel kayda değerlik kriterini uygularız; onu da asla geçemez. Hangi ansiklopedide, antolojide konu edilmiş? Kaç gazete, dergi makalesinin konusu olmuş? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:36, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin her okul ansiklopediktir demiyorsak, yani elimizde Vikipedi:Kayda değerlik (okul) diye bir sayfa varsa.. --kibelemesaj 12:37, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik olmak için neler yapılmış bu okulda ? --M. M. ileti 12:39, 10 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Machiavelli' msj 15:14, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Minik Dualar Grubu[kaynağı değiştir]

Kayda değerlik politikası ihlâli. Filanca 18:47, 5 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin -- Yorumsuz. Levent Abi ileti 18:50, 5 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Madde kayda değerlik politikasını nasıl ihlal ediyor? Bir konu kendisinden bağımsız, önemli, güvenilir, çoklu (yani birden çok) ikincil kaynaklarca içerik edilmiş veya kapsanmışsa kayda değerdir. Bu madde birçok kez gazete ve televizyonda yeralan bir müzik grubuna ait. Yani yeterince tanınıyor ve kalmalı.--Ahmetan 08:24, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu kaynaklardan birkaçını maddeye ekleyebilir misiniz? Ben google'da arayınca çok sayıda sayfa buluyor, ama güvenilir kaynak bulamadım. Filanca 20:18, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bende maddenin kalmasında bir sakınca görmüyorum. Ahmetan'ın dediği gibi bu grupla ilgili gazetelerde haberler ve televizyon kanallarında klipleri mevcut. Maddenin içeriğininde taraflı olmadığı düşüncesindeyim. Mızrakmsj 08:47, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın madde de kısmi düzenlemeler yaptım. Bence de madde kayda değer bir oldudan bahsediyor. Kalmalı.--Absarileti 08:52, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Martianmister 18:19, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- D&R'e gitip albümü almayacağım da:) Takabeg ileti 18:22, 8 Mayıs 2008 (UTC)

*Çekimser Çekimser Genellemeyle VP:KD ihlali diyoruz. Birçok tv programına katılmışlar ve haberlere de konu olmuşlar, şimdilik bilmiyorum.--Boyalikus 00:33, 9 Mayıs 2008 (UTC)

EK: VP:MÜZİK #7-Önemli bir müzik yarışmasında ödül kazanmış olması; #10- Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.--Boyalikus 14:37, 9 Mayıs 2008 (UTC)

  • Yorum Yorum Tv programlarının "haber" anlayışı herkesçe malum, nitelikli haber yapamadıklarından, herşeyi haber diye sunuyorlar önümüze. ve; haber olmaları, bu grubun kalıcılığını, ansiklopedik değeri olduğunu göstermez. Üç gün sonra unutulduklarında bu madde hala burada duruyor olursa, bugün "kalsın" demenin onu "ansiklopedik bilgi" kavramına sokmadığını o zaman anlar oylamaya katılanlar. Haber ve ansiklopediklik arasındaki ayrımı unutmayalım. Levent Abi ileti 04:15, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Yorum Yorum Bence kayda değerliği göstermeye yeter kaynak eklendi. Levent Abi'nin itirazını anlıyorum, ama diyelim, bu grup 5 yıl sonra tamamen unutulsa da tarihin bu anında yaptığı etki yüzünden ansiklopedik kıymetini korur. Dolayısıyla artık maddeye itirazım kalmadı. Saygılar, Filanca 10:21, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin İslam adına ticaretin çirkin yüzlerinden biri olarak görüyorum. Ansiklopedik bir değeri de yok bence --Isparta 14:17, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Tabii ki kalsın. Onca ödül kazanması ve haber konusu olmuş olması ilgili kriterleri karşılıyor. Eğer kriterlerimiz buysa biz de kriterlere göre karar veriyorsak kalmalı. Fakat, bu kriterlerin uygun bulunmayan yönleri varsa, argümanlar genel kayda değerlik kriteri dahilinde (yani onu ihlâl etmeyecek şekilde) olursa elbette bu yönleri tartışabiliriz ama bunun konusu bu oylama olamaz ve bu oylama da şu anki kriterlere göre yapılır... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:40, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın elimizde rehber olarak Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfası var.. --kibelemesaj 12:41, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Cfsenel 15:56, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Aycan 15:34, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın neden kalmasın? islam adına ticaretin vs vs.. yapılanların doğru olup olmadığına karar verilmesini mi amaçlıyor viki? grup bugün için var. yarın için hangi grupların kalacağını kim garanti edebilir? ölen insanların da kayıtları silinsin o zaman.

silinsin'e itirazım uzun oldu ama kalsın'a tek bir yanıtım var: böyle bir grup var ve dinledim. :)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Manco Capac 06:33, 3 Haziran 2008 (UTC)

Ajdar Anık[kaynağı değiştir]

VP:KD sağlamıyor,ansiklopedik değil.

--Boyalikus 14:25, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum maddedeki Kürt şarkıcı tanımı da neyin nesi oluyor? Ne zamandan beri Alevi türkücü, Türk popçu vs. tanımlamaları yapılır oldu? Maksatlı bir madde gibi geldi bana. --Isparta 14:29, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Daha önce VP:SAM'a aday olması tekrar olmayacağı anlamına gelmez. VP:KD (kişi) kriterlerini malesef sağlamıyor. Doğrulanabilir şekilde yaygınca tanınma hususu var, bunun için sadece youtube verisi kullanılmış. Ayrıca; Kişi hakkında gösterilen ikincil kaynakların konuyu sıradan bir şekilde işlemiş olması kayda değerliği belirlemek için yeterli değildirherhangi bir kaynak bile yok neredeyse ve varolan kaynaklarda gayet sıradan ve hatta dalga geçilir bir üslupla işlenmiş.. Kendisi müzisyen de olmadığı için KD:Müzik içerisinde değerlendirilemez. --Boyalikus 13:06, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Daha önce VP:SAM'a aday olması tekrar olmayacağı anlamına gelir denmiş mi? hayır denmemiş. peki ne denmiş? daha önce SAM'a aday olmuş, ilgilenenler baksın, geçmişte ne denmiş görsün denmiş.. --kibelemesaj 13:42, 10 Mayıs 2008 (UTC)
Evet o oylama da dikkate alınsın, oylamanın yapıldığı tarihte Vikipedi:Kayda değerlik politikalarının tr:wiki'de olmadığını da ben belirtmiş olayım, bu da dikkate alınsın.--Boyalikus 14:22, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Martianmister 13:30, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Cfsenel 15:58, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın-- Bora006'ya katılıyorum. Maddeyi düzenledim. Ulusal kanallarda katıldığı programlar Youtube'da da görülmektedir. Mızrakmsj 15:33, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kayda değer olduğunu düşünüyorum.--Absarileti 11:02, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Aycan 15:35, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hiçbir kriteri karşılamıyor, silinsin!!! --Rhn ileti 19:50, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--ÖrdekÖzgürileti 10:48, 17 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Belli bir popülariteye ulaştığı için silinmemesi gerekir. Toplum ve medya tarafından benimsenmiştir.---- c3mâL 12:04, 19 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın KalsınVikipedist 14:34, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Merhabalar, VP:KD (kişi)'yi ne derece sağladığını belirtirse kalsın diyen arkadaşlar sevinirim. Ben kayda değerlik kriterlerine uyan bir durumunu göremiyorum ? Müzik ve müzisyen kayda değerliği ile kişi kayda değerliliğinin karıştırıldığını düşünüyorum. Bu şahıs müzisyen değil ki , kayda değer müzisyen sıfatına koyulup o kriterlerle inceleniyor.--Boyalikus 14:38, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba, sebep belirtmek de lazım tabi ki, bu kişiyi bir müzisyen olmaktan çok bir televizyon meşhuru olarak değerlendiriyorum. Bu konuda VP:KİŞİ'de yeterli açıklama var, sevsek de sevmesek de bu kişi ülke gündemine oturdu ve toplumca merak uyandırdı ve kim olduğu bilinmek istendi. Garip de olsa bazı özellikleriyle kayda değerlik sağlayan başka maddeler de mevcut, örneğin; Frane Selak maddesi, bu maddede kişinin belli bir üretkenliği yok ama başına gelenler onu kayda değer kılmış, Ajdar Anık maddesine de bu açıdan bakıyorum...Hoşcakalın...Vikipedist 14:49, 19 Mayıs 2008 (UTC)
Vikipedi:Kayda değerlik (kişi) içerisinde yeterli açıklamayı bulamadım. Birden fazla fikirsel bağımsız, güvenilir ikincil kaynağı hedef alıyorsanız birkaç gazete haberinde çıkıyor ve ardından diyor ki: Bu ikincil kaynaklarda sıradan bir şekilde işlenmiş olması kayda değerliğe yeterli değildir.. Frane Selak da buraya gelebilir :) en:wikide de pek içler açıcı bir durumu yok. Şimdi Ajdar Anık'ı örnek alıp bir zamanlar televizyonda 1 - 2 saatliğine meşhur olmuş herkes eklenirse işin içinden çıkabilirmiyiz ? --Boyalikus 16:26, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Maddenin kayda değerlik kriterlerini karşıladığı yerler var, karşılamayadıkları da...Yaygın bir şekilde tanınıyor olmak, bir eser ortaya koymak ve belli bir eğlence türünde kendine has bir yenilik yaratmak...(gazete haberlerinde-köşe yazılarında geçiyor) Açıkcası kendisini hiç hazzetmem ama bu kişiyi televizyon yarışmalarının bir negatif sonucu olarak (vikipedi kurallarına da şimdilik uygun) kayda değer gördüğümden ve maalesef saygıdeğer Metin Erksan gibi bir sanatçı google'da yaklaşık 68500 sonuç getiriken, bu kişinin 210000 sonuç getirerek toplumca en azından bir müddet daha unutulmayacağını düşündüğümden...vs kalması gerektiğini düşünüyorum. Josef Fritzl ne yapmışta kayda değer olmuş, düşünmek lazım...Maalesef kalsın diyorum Boyalikus maalesef:) Vikipedist 16:47, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Aras 16:16, 25 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--egemen 18:32, 28 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin  Burak ileti 19:04, 1 Haziran 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Şablon:Ted Karabük Koleji Öğretmenleri[kaynağı değiştir]

Şablon kullanılmıyor sanırım ve şablon içerisindeki içbağlar doldurulamaz nitelikte. Ansiklopedik değil. 2007'den beri duruyormuş.İyi çalışmalar --Boyalikus 22:05, 9 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Şablon Ted Karabük Koleji maddesinde kullanılıyor. Ancak içindeki bağlantıların hiçbiri uzun süredir açılmamış. Zaten açılsa da VP:KD kriterlerini büyük ihtimalle sağlamayacaklar. İyivikiler... homonihilis ileti 22:46, 9 Mayıs 2008 (UTC)
Yeni farkettim teşekkürler, Ancak hemen altında komik bulduğum bir şablon daha gördüm. 9-A Sınıfı Temsilcsi: Gökhan Oruç Önalan · 10-A Sınıfı Temsilcisi Arife Yılmaz · 10-B Sınıfı Temsilcisi Hülya Avcı bununda silinmesi gerekli.--Boyalikus 22:47, 9 Mayıs 2008 (UTC)
Ben de onu SAM yaptım şurada. İyivikiler... homonihilis ileti 22:49, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bu şablondaki her bağlantı kayda değerlik kriterlerine uyan, ayrı bir madde hak eden bağlantılar mı? Hayır. Hatta gördüğüm kadarıyla hiçbiri bu durumda değil. Durum buyken kalması biraz abes olur... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:41, 9 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Şablon:Ted Karabük Koleji Öğrenci Meclisi[kaynağı değiştir]

Şablon Ted Karabük Koleji maddesinde kullanılıyor. Ancak içindeki bağlantıların hiçbiri uzun süredir açılmamış. Zaten açılsa da VP:KD kriterlerini büyük ihtimalle sağlamayacaklar.
İyivikiler... homonihilis ileti 22:44, 9 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin katılıyorum.--Boyalikus 22:53, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlik kriterlerini karşılamadığı o kadar bariz ki M6 ile bile gidebilirmiş... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:15, 9 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil. --M. M. ileti 09:56, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --bora006ileti 12:25, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerlik.. hızlı silinebilirdi. --kibelemesaj 12:33, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Martianmister 13:31, 10 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- Vikipedi:Kayda değerlik kriterlerinden ötürü silinmesinden yanayım. Mızrakmsj 15:42, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hatta hızlı silinebilir.--Absarileti 11:05, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Hızlı silinsin VP:HS M6 --Machiavelli' msj 11:09, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Dersim (Tunceli) Alevi aşiretler listesi[kaynağı değiştir]

Madde de herhangi bir tarih belirtilmemiş. Üstelik Dersim adı geçersiz. Sanki Dersim varmış gibi iç dersim, batı dersim gibi değerler verilmiş. Doğrulanabilirliği yok.

--Boyalikus 20:56, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum - Yanlış hatırlamıyorsam Anadolu Aleviliği maddesi kalabalık olduğu için aktarmıştım. Fakat daha önce açılmış Dersim aşiretleri maddesi varmış. Bence birleştirilmelidir. 25 Aralık 1935 tarihli 1881 sayılı Tunceli Vilayeti'nin İdaresi Hakkında Kanun ("Tunceli Kanunu")'dan sonra Dersim adı Tunceli ili gibi yönetim biriminin adı olarak kullanılamaz. Fakat aşiretin adı gibi özel ad olarak kullanılabilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 22:42, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum - Kaynakları ilave ettim ve daha da edeceğim. Kaynaklar ile listedeki aşiretleri uyuyor. Fakat Dersimliler ve Dersim aşiretleri terimleri kullanılmakla birlikte Dersim Alevi aşiretleri terimine rastlamadım. Daha önce teklif ettiğim gibi Dersim aşiretleri maddesiyle birleştirmemiz Vikipedi politikasına uygundur. Birleştirildikten sonra bu madde artık silinebilir. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 02:01, 12 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin - Doğrulanabilirliği yok!----Ddenkelmesaj 22:44, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin sözkonusu ilin adı Tunceli'dir. Dersim PKK ve yandaşlarının dayatmasıdır. --Ispartaileti 22:47, 11 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynaksız, doğrulanabilir değil bir kısmı da... üstelik isminden taraflı olduğu belli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:12, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Doğrulanabilir değil. Çok istenirse, liste, Tunceli maddesinin içine eklenebilir belki ama gene de doğrulanabilirliğini sağlamak mümkün olmayacaktır. --M. M. ileti 19:24, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum - Elimdeki şu kaynaklar eklendi:

  • Kâzım Karabekir (Haz. Faruk Özerengin), Kürt Meselesi, Emre Yayınları, İstanbul, Aralık 1994, s. 79-108.
  • Nuri Dersimi, Hatıratım, Jina Nu Yayınları, Stocholm, 1987, s. 47-51.
  • M.Kalman, Belge ve tanıklarıyla Dersim Direnişleri, Nûjen Yayınları, İstanbul, Ekim 1995, s. 175-195.
  • Faik Bulut, Dersim Raporları, Genişletilmiş Üçüncü Basım, Evrensel Basım Yayın, İstanbul, Haziran 2005, s. 122-128.

doğrulanabilirliğini sağlamak mümkünmüş:) Dersim aşiretleri maddesine bilgiler aktarıldı. Artık bu madde silinebilir bence. Yine öteki madde de düzenlenmesi gerekiyor. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:15, 13 Mayıs 2008 (UTC)

*Silinsin Silinsin Doğrulanabilir değil. Türkiye topraklarında Dersim diye bir yer yoktur. Geçersiz oy - anonim kullanıcı Levent Abi ileti 21:33, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum - Sanırım "aşiretler" diye bir maddemiz var, -sanmıyorum eminim, belki adı yanlış- oraya eklenebilir..Levent Abi ileti 21:39, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Yorum Yorum - Abi Aşiret maddesi var. Ben de eminim:) Orası da Aşiret kavramını anlatan madde midir? yoksa aşiretler listesi midir? bilemiyorum:) Türkçe vikideki aşiret'li maddeleri düzenli tutmak gerçekten zordur. Diğer aşiretini silip kendi aşiretini koyarlar. Ve daha küçük aşiret'li maddeler...... Temel çözümü bulalım. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:22, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Ansiklopedik bir maddenin amaçladığı sonuçtan daha fazlasını sağlamak üzere vikipedide bulunan bir madde olduğunu düşünüyorum, geniş bir kaynakça ve genel kabul edilebilir bir güvenilirlik de yok...Silinmeli...Vikipedist 09:12, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.=== Ebrary ===

Kayda değer olduğunu düşünmüyorum. 2006'dan beri kaynaksız duruyor. Diğer wikilerde de bu maddeye rastlamadım. 60.240.112.112 06:45, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Kaynaksız olması ve bazı ifadelerin reklam içerdiğini düşünmem sebebiyle...Vikipedist 14:39, 19 Mayıs 2008 (UTC)
    • Reklam içeren ifadeler düzenlenmiş, birkaç küçük değişiklikte ben yaptım, oy kullanmıyorum...Vikipedist 14:57, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin katılıyorum--ÖrdekÖzgürileti 09:24, 1 Haziran 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İnternette bahsi geçen bir elektronik kitap veritabanı olduğu için: [1] [2] [3] linklerinden de görüleceği gibi, üniversitelerin kütüphaneleri tarafından da biliniyor ve takip ediliyor. --Manco Capac 06:29, 3 Haziran 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İnternette yaptığım aramada, Millî Kütüphane tarafından da bilindiği ve bağlantı verildiğini gördüm. İçeriğinde düzeltmeye gidilerek, kalması gerektiğini düşünüyorum. -- Dsmuratileti 07:21, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Daha dün üniversite kütüphaneciliği ilgili bir gazete haberinde kullanılan birkaç sistemden biri olarak geçiyordu. --temaileti 07:26, 4 Haziran 2008 (UTC)
Madde içindeki reklama yönelik ifadeler konusunda bir parça değişiklik yaptım. --temaileti 07:34, 4 Haziran 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Manco Capac 06:38, 3 Haziran 2008 (UTC)

Popmundo[kaynağı değiştir]

  • Sayfanın hiç bir ansiklopedik tarafı yok. --- cemallamec 11:44, 14 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Martianmister 04:33, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın ingilizcede de var--ÖrdekÖzgürileti 10:48, 17 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Cfsenel 14:56, 18 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Düzenlenmesi de lazım...--Vikipedist 14:35, 19 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın oyun sayfaları bulunur ki bu oyun alanında çağ açmıştır.-- Md..55 15:33, 21 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Delehmesileti 14:09, 1 Haziran 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Nevzat Battal[kaynağı değiştir]

Düzenle şablonu koyulmuş fakat, ansiklopedik bir şey göremedim, CV niteliğinde bir madde.

--Boyalikus 19:02, 14 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin - Kayda değerlikten değil söz konusu maddenin [4]'nun (hemen hemen) kopyası olmasından. Takabeg ileti 19:11, 14 Mayıs 2008 (UTC) Silinsin Silinsin - cemallamec 10:36, 15 Mayıs 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Neredeyse birebir kopya niteliği taşıdığından.Hızlı silinebilirdi.--bora006ileti 14:49, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • telif ihlali nedeniyle hızlı silindi.. --kibelemesaj 20:12, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Fırat Koyuncu[kaynağı değiştir]

Silinsin Silinsin - Sayfada bahsi geçen Fırat Koyuncu(The Terrible Turk) tamamen hayal ürünü bir karakterdir. Güresmania.net sitesinde, tamamen eğlence amaçlı yazılmış bir yazının sonucu ortaya çıkmıştır. İlgili yazıya [5]adresinden ulaşabilirsiniz. Madde, doğrulanabilirlik ilkesine uymamaktadır. "Zeggy 557 19:37, 22 Mayıs 2008 (UTC)"

  • madde kurgu olduğu için hızlı silindi. --kibelemesaj 19:53, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Şablon:Resmi site[kaynağı değiştir]

Şablon korunmadığı için, saldırılara karşı açık olduğunu düşünüyorum. 150'ye yakın sayfada kullanıldığından, şablondaki küçük bir değişiklik farkedilinceye kadar istenmeyen durumlara yol açabilir. Şablonun korunmaya alınarak olası saldırıların önlenmesi yerine, zaten basit bir şablon olduğu için silinmesi taraftarıyım. --joseph msj 12:36, 24 Mayıs 2008 (UTC)

  • vandalizme uğrayacak olması ihtimali (ki bu vikipedinin her sayfası, her şablonu için geçerli) silinmesi için bir gerekçe olamaz. özellikle bu şablonla ilgileniyorsanız izleme listenize alarak bu durumu önleyebilirsiniz. --kibelemesaj 16:37, 24 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Şablon kalsın çünkü bir çok maddede kullanılmakta. Yararlı ve hoş bir şablon bana göre. Ben de çok kullandığım için kalsın diyorum.---- c3mâL 09:23, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gerekirse korunmaya alınır, bir çok SDD arkadaş var, nasıl olsa haber verilir. Levent Abi ileti 09:47, 26 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Vandalizm olasılığı silinmeye gerekçe olarak gösterilmemeli, çok gerekirse koruma altına alınabilir.--Absarileti 12:04, 29 Mayıs 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın kesinlikle Vandalizme uğrama olasılığı (ki Vikipedi'nin tam korumalı maddeleri hariç hepsinde bu olasılık var) nedeniyle bir şablonun silinmesi gerekçesine katılmıyorum. Kesinlikle silinmemeli; ayrıca çok da gerekli ve işlevsel bir şablon... -- Dsmuratileti 07:17, 4 Haziran 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Aycan 18:25, 4 Haziran 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.