Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Vikiçizer (mesaj) 20:39, 31 Ekim 2016 (UTC)

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Tecrubeli bir kullanici tarafindan KD'ligi belirsiz olarak etiketlenmis bir madde. Bana KD gorunmuyor. Silinmesi uygun olur diye dusunuyorum. E4024 (mesaj) 09:25, 25 Eylül 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum bu tür merkezlerden pek azı kayda değerlik kriterlerini sağlıyor. şuradaki liste biraz eski olsa da fikir verebilir. belki avrupa'daki kürt dernekleri gibi bir listede toparlanabilir tamamı. --kibele 09:59, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bir iki kaynak ekledim ama bu kaynaklar bana göre de yeterli değil. Kibele'nin söylediğine katılıyorum. Bu tarz kurumlara dair kaynak problemi de yaşanıyor. Bu sebeple böyle ayrı maddeleri silip tek bir başlık altına toplayarak bir liste yapmak daha doğru olacak.Pragdonmesaj 10:13, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Ben birden fazla VP'ye katkida bulundugumdan zaman zaman hangisinin ilkeleri, usulleri neydi karistirabiliyorum. Listelerin ancak -ansiklopedide maddeleri bulunsun ya da bulunmasin- "kaydadeger" unsurlari icerebildigini hatirliyorum. --E4024 (mesaj) 10:39, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliğini ispatlayan bağımsız ve güvenilir kaynaklar bulunmuyor --Maurice Flesier message 10:40, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum şuradan görülebileceği gibi listeler, maddesi açılan mavi, açılmayan kırmızı ve ayrı maddesi açılacak kayda değerlikte olmayan siyah maddeleri kapsayabiliyor. --kibele 10:48, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Burada tartisilan "Kürt Kültür Merkezi" bir "Kürt Kültür Merkezi" degil. Maddesinde de gorulebilecegi uzere medeni dunyanin hemen tamami tarafindan bir "teror orgutu" olarak kabul edilen PKK'ye bagli bir kurum, isterseniz "PKK Kültür Merkezi" de denebilir. Esasen yukarida baglanti verilen kaynaklar da bu niteligini acikca gosteriyor. Hurriyet'in haberinde bu orgutun isminin anilmasi bir yana, Fransa'nin Kurt konularina yaklasimi herkesin malumu. Fransiz polisinin gercek bir "Kürt Kültür Merkezi"ni basacagi iddia olunsa buna kargalar bile guler. Orasi teror orgutunun bir mekani ve bu merkez herhangi bir listeye girecekse o listede "PKK" kisaltmasinin yer almasi sart; okurlarimizi dogru bilgilendirmek acisindan. Not: Bu yorum "silinmesin" anlami tasimiyor. Nihai "oy"umu diger katkilari gordukten sonra verecegim. --E4024 (mesaj) 11:09, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --II. Niveles (mesaj) 11:12, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerliği ispat edilemiyor gördüğüm kadarıyla.--RapsarEfendim? 13:56, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin KD yönünden şu haliyle silinsin. chansey Mesaj 21:04, 25 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --E4024 (mesaj) 18:04, 26 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Biraz kaynak ekledim. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:33, 27 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Terorist faaliyetlere evsahipligi yaptigi icin kapatilmis bir kurulusu kaynak carpitma yontemi ile KD gostermeye calisiyoruz. Bes sene once tarihe gomuldugu halde, kaynaklarda bulunmayan bir "gecici" kapatma icat ediyoruz. Maddeyi, bu kurulus hala faalmis gibi yaziyoruz. Ceza Mahkemesinin bir ceza davasinda verdigi hukmu "karar" diye kucultmeye calisiyoruz. Kapatma nedeni gibi onemli bir unsuru okurdan sakliyoruz. (Belki satranc oynandigi icin kapatilmistir.) Vikipedinin tarafsizlik ilkesinin altina dinamit koyuyor ve bunu "tarafsizlik" gibi gostermeye calisiyoruz. Ben almayayim. Maddenin KD olmadigi, kurulus kapandigi icin bundan sonra da olamayacagi gibi, Vikipedinin itibarini zedelediginin de goz onune alinmasini rica ediyorum..--E4024 (mesaj) 09:13, 27 Eylül 2016 (UTC)
Hatırlatma: Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır. İster Fransa, ister Türkiye, ister Güney Afrika yapsın. İster PKK, ister Boko Haram ister Özgür Suriye Ordusu, ister FARC, isterse de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi. Vikipedi hiçbir grubu terörist olarak tanımlamaz. "Bu kurum xx'e göre teröristmiş, KD'liği kanıtlamaya gerek yok" denmemeli. Tarafsızlık yukarıdaki terör ifadeleriyle değil VP:TBA ile açıklandığını da hatırlatalım.--Ahmet Turhan (mesaj) 09:51, 27 Eylül 2016 (UTC)
Geçici kapanma konusunda haklısınız, kaynaklardaki tarihi hatalı okumuşum Fransızca ifadeleri hatalı çevirmişim. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:47, 27 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.