Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Türk alfabesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.Türk alfabesi maddesi silinmiyor, sadece şablon siliniyor. Bu biraz dilbilim ile alakalı. İngilizce Alphabet maddesi dünya çapında belli başlı alfabelerin durumu ile ilgili bence yeterli bilgi veriyor, şablonun gerekliliği açısından yeterli bilgiyi veriyor. Türkçedeki alfabe maddesi lokal anlatıma kaçmış, düzeltilmesi ve evrensel bilgi ve dile döndürülmesi lazım. Dolaşım şablonu olması açısından da sıkıntı gördüm. Latin şablonunun aynı işi gördüğüne katılıyorum. Harf maddelerinde İngilizce-Almancaya nispeten zayıf kalmışız, verilen bilgi açısından olsun, görsellik açısından olsun, geliştirilmesi lazım, onu da araya sıkıştırmış olayım.Vikiçizer (mesaj) 23:25, 24 Eylül 2016 (UTC)

Şablon:Türk alfabesi[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Kiril alfabesi, Yunan alfabesi, Brahmi alfabesi vs. gibi kendine has bir yazı sistemine sahip olan bir alfabe değil. Şablondaki hiçbir harf Türk alfabesine has değil, başka dillerde de kullanılıyorlar. Dolayısıyla bu harflerin "Türk alfabesi" başlığı altında sergilenmesi sistemik yanlılık oluşturuyor. cobija 11:04, 30 Temmuz 2016 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Aksi halde misal A harfi için Türk alfabesi, İspanyol alfabesi, İngiliz alfabesi, Fransız alfabesi gibi birçok şablon eklenebilir. Şablon:Latin alfabesi yeterli ve Latin alfabesinin uyarlamalarında bulunan ş, ğ gibi harfleri de kapsıyor. --Kudyaz 12:06, 30 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Her iki yoruma da ekleyecek bir şeyim yok, gayet yerindeler.--RapsarEfendim? 15:58, 30 Temmuz 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Harf maddelerinde kullanılması çok anlamlı değil. Türkçe, Türk dilleri vb. maddelerde bir işlevi olabilir mi? --Sayginerv-posta 06:41, 31 Temmuz 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye istinaden --Pragdonmesaj 08:16, 1 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Hiçbir alfabe sadece kendine özgü değildir. Türk alfabesi de diğer alfabeler kadar millidir ve ortak kültür mirasından faydalanmaktadır. "Türk alfabesi" olmadığı yönündeki eleştiriler silme nedeni değildir. Türkçede farklı özelliklere sahip harflerin tanınması için önemli bir şablon olduğunu düşünüyorum. Şablon olarak kalmasının ne zararı olduğunu da anlayamıyorum. Geliştirilirse çok iyi olur.--Kafkasmurat- 13:13, 2 Ağustos 2016 (UTC)
Kimse "Türk alfabesi yoktur" demiyor. Kendi adıma "alfabedeki hiçbir harf Türk alfabesine özgü değil, diğer alfabelerde de mevcut ve bu harflerin maddelerinde bu gibi alfabe şablonu kullanılması sakıncalı" dedim. --Cobija (mesaj) 14:25, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçe yerinde.. --kibele 17:16, 2 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Caizdir. Ayrıca tüm harf maddelerinin tüm dilleri kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerektiğini not düşeyim. --evolutionoftheuniverse mesaj 01:18, 7 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin gerekçeye selamlar olsun... Chansey (mesaj) 20:57, 20 Ağustos 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıda bahsedildiği gibi, Latin alfabesi şablonu yeterli. Millileştirme isteniyorsa, fonemlerle bağ kurulup yapılabilir. Türk dilindeki (İstanbul lehçesi), fonem sayısı harf sayısına yakın. Deniz (mesaj) 22:03, 25 Ağustos 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Mes ele alfabe değil siz anlamadınız mı? Niyete karşı olduğumu buradan bildiririm. Silinirse de karşı geldiğim buraya kazınmış olsun. --II. Niveles (mesaj) 15:11, 1 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Denildiği gibi Latin alfabesi karşılıyor, ayrıca ihtiyaç yok.--MerhabaNe yapabilirim? 15:20, 1 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye katılıyorum. --Maurice Flesier message 11:04, 4 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kudelski ye katılmaktayım TmY e12 09:03, 24 Eylül 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.