Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Büyümeye meyilli

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 11:11, 10 Aralık 2017 (UTC)

Şablon:Büyümeye meyilli[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Anlamsız ve işlevsiz bir uyarı şablonu olduğunu düşünüyorum. Bu şablon, içeriği büyüme "olasılığı" -ki bu büyümenin objektif bir tanımı da yok- olan kategorilerde kullanılmakta. Sırf böyle bir olasılık var diye kullanıcıları uyarmak doğru değil. Maddelere de "düzensiz olmaya meyilli" ya da "kaynak yetersizliği yaşamaya meyilli" gibi uyarılar koymak gibi. Öte yandan bu şablonu kullanmanın sınırı yok (ülke, yıl, ana ketgoriler, mesleklere ve milletlere göre kişiler vs), keza İngilizce Vikipedi'de 6 bini geçmiş kullanıldığı kategori. Silersek ufak rahatlama olur, bir kaybımız da olmaz.--RapsarEfendim? 02:37, 19 Ekim 2017 (UTC)

şablon yararlı bir bilgilendirme içeriyor: 'Lütfen mümkünse maddeleri uygun olan alt kategorilere yerleştirin'.. kalmasında yarar var, kaybımız yok.. sadeleştirilerek kalsın. öneri metnim şudur: 'Bu kategori büyümeye meyilli olduğundan sürekli bakım ve temizlik gerektirebilir. Lütfen mümkünse maddeleri uygun olan alt kategorilere yerleştirin.' --kibele 08:06, 28 Ekim 2017 (UTC)

  • Buna cevap verme amacıyla yazmıyorum, yukarıdaki yazıyı okuyup yanılabilecek kullanıcıların gerekçeyi bir kez daha okumasını rica ederim.--RapsarEfendim? 22:50, 28 Ekim 2017 (UTC)
Tartışmanın ilerlemesi açısından, konuya ilişkin bir fikriniz varsa paylaşmanızı rica ediyorum. @Kingbjelica, @Pragdon, @Nushirevan11, @Maurice Flesier, @Chansey, @HakanIST, @Teacher0691, @Mskyrider, @Seksen iki yüz kırk beş, @BSRF Vikiçizer (mesaj) 17:22, 12 Kasım 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye istinaden --Maurice Flesier message 18:33, 12 Kasım 2017 (UTC)
  • "Olasılık" veya "meyilli" kelimeleri sıkıntılı olabilir, direkt "Lütfen bu kategorideki maddeleri mümkün olduğunca alt kategorilere taşıyınız." şeklinde değiştirilebilir. Şablonun verdiği zarar nesnel olarak gösterilmemiş, şablonun nerede ne zaman kullanılacağına ilişkin mutlak bir ayrım yapılamamasından kaynaklı öznel bir onaylamama durumu söz konusu. Kategorilerle maddeleri karşılaştıramayız, çok farklı özelliklerden, kullanım alışkanlıklarından bahsediyoruz, yersiz olmuş. Açıkçası gördüğüm tek uygunsuz kullanımı da Kategori:Beyaz Rus cirit atıcılar, bunun dışında diğer kategoriler için oldukça kullanışlı, mesela markalar kategorisinde Selpak'ın olmaması lazım, şablon sayesinde dikkatimi çekti şimdi ve kaldıracağım. Uygunsuz kullanım olması da silinme gerekçesi değildir zaten, yoksa eksik şablonunu on kere silmemiz gerekirdi. Kategorilendirme sisteminin daha etkili kullanımı için yarar potansiyeli büyük, silersek potansiyel kaybımız olur, tutarsak kaybettiğimiz bir şey olmaz. İngilizce Vikipedi'de de üç kez silinmeye aday gösterilmiş ve silinmemiş, bu tartışmaların da okunmasını tavsiye ederim. Kalsın. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 18:49, 12 Kasım 2017 (UTC)
  • Yorum Yorum Bu şablon yerine Şablon:Yetersiz’i üzerinde ufak bir düzenlemeye tabi tutarak kullanamaz mıyız? chanseyMesajYaz 20:04, 12 Kasım 2017 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Faydası olduğunu düşünüyorum, seksen245'e de katılıyorum. Benzer kategorilendirmeler tecrübesiz kullanıcılarca yapılıyor. Gerçi tecrubesiz biri orada yazani anlamayaz bence. Ama kategori severlerin (bunu ilk Vito veya Vikicizer'den duymuştum, galiba Vito'ydu) donup bakabilecegi, ugrasacak bir seyler bulabilecegi bir sey. Evet sadelesebilir de. --Kingbjelica (mesaj) 22:58, 12 Kasım 2017 (UTC)
  • Bakım amacıyla kullanılan bu şablonun kalmaması için ikna olmadım. Seksen iki yüz kırk beş / GGT'nin yorumlarına katılıyorum ve içeriğinin de kibele'nin önerdiği gibi değiştirilmesinin yararlı olacağını düşünüyorum. --Mskyrider ileti 04:56, 14 Kasım 2017 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Rufet Turkmen | müzakirə 20:06, 4 Aralık 2017 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.