Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Nanahuatl 5

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.

Sonuç: Başarısız. Rapsar'ın hizmetli olması yönünde görüş birliği oluşmamıştır. --Superyetkinileti 16:41, 2 Haziran 2016 (UTC)

Sayısal sonuç
 Geçerli oy: 22
 Destek: 6
 Karşı: 11
 Tarafsız: 5
 Oran: %35,29

Rapsar[kaynağı değiştir]

Oy verin! (0/0/0) Oylama bitiş tarihi 23:20, 1 Haziran 2016 (UTC)

Kullanıcı, sonradan adını Nanahuatl olarak değiştirmiştir.

Rapsar (MesajKatkılarİstatistikler) – Herkese selamlar. Yıllar sonra bir kez daha hizmetliliğe aday olmak istiyorum. Biraz uzun bir açıklama yapacağım, umarım bu sayfaya giren herkes, benim hakkımda az çok fikir sahibi olan herkes bunu okur ve ona göre görüşünü paylaşır.

Vikipedi'ye katkılarım Mayıs 2009'da, gün itibarıyla hemen hemen 7 yıl önce başladı. Bu süreçte, başta maddeler olmak üzere birçok alanda katkı vermeye çalıştım. Hatta sayı vereyim, an itibarıyla 214.853'ü madde alanında olmak üzere 334.176 değişikliğim mevcut. Bu değişikliklerde AWB gibi araçlar kullanılmamıştır (yalnızca Katalitik) :P Halihazırda Vikipedi:Değişiklik sayılarına göre Vikipedistler listesinde en çok değişiklik yapan 2. kullanıcıyım :) 128.877 ayrı maddede değişiklik yapmışım ki bu da an itibarıyla Türkçe Vikipedi'deki maddelerin %47,3'ünde bir şekilde ulaşmışım. Bu katkılar arasında elbette ki madde yazımı birincil sırada. Şu ana kadar 1.963 yeni madde açmışım (anlam ayrımı sayfaları da var elbet aralarında). Açtığım maddelere ek olarak yine birçok maddeye irili ufaklı birçok içerik ekledim. Yazımında büyük oranda katkıda bulunduğum 23 seçkin içerik (madde+liste) ve 20 kaliteli maddenin yanı sıra halihazırda bunlara aday olan 9 madde bulunmakta (kullanıcı sayfamda görülebileceği üzere). Hak edilmiş ukalalık hakkımı kullanarak fena olmayan bir madde yazarı olduğumu düşünüyorum :) İkinci sırada kategoriler gelmekte, sırf kategori alanında 30 bine yakın değişiklik yapmışım.

Çevrim içi katkıların dışında çevrim dışı alanda da elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım Vikipedi adına. Geçtiğimiz sene Meksiko'da düzenlenen Wikimania'ya burs kazandım ve Türkçe Vikipedi'den giden tek isim oldum. Aynı şekilde, birkaç ay sonra Tartu'da düzenlenen CEE Toplantısı'na yine Türkçe Vikipedi'den katılan tek isim oldum. Bu etkinliklerde bizim projenin maddesel alanda fena olmadığını görsem de potansiyelimizin oldukça gerisinde olduğumuzu anladım. Bu etkinliklerden ilham alarak, belki de öncülerinden biri olarak Vikipedi:Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye'nin kurulmasında yer aldım (Wikibronze, Başak, Sakhalinio gibi kullanıcılar başta olmak üzere birbirimizi cesaretlendirerek). En azından Türkçe Vikipedi olarak diğer projeler arasında ufak da olsa yer edinmeye, uluslararası etkinliklere katılmaya başladık. Bunlar dışında Türkçe Vikipedi kullanıcıları arasında gerçekleşen toplantılara elimden geldiğince katılmaya çalıştım, çalışıyorum.

Türkçe Vikipedi'nin en büyük sıkıntısı olan tartışmalara geleceğim. Burada beni tanıyan birçok isim var, tartışmadan hiçbir zaman kaçınan biri olmadım. Doğru olduğunu bildiğim şeyi her zaman savunmaya çalıştım elimden geldiğince -ki tartışma alan adında 8.484, Vikipedi tartışma alan adında 476, şablon tartışma alan adında 264 ve diğer tartışmalarda yaptığım değişiklik sayıları az değil. Zaman zaman tansiyon yükselse de, özellikle yukarıda bahsettiğim etkinliklere katıldıktan sonra tartışmalarda daha çok kullanıcı kazanmaya yönelik olmaya, yapıcı tartışmalarda bulunmaya çalışmaktayım. En ufak katkının dahi benimle aynı amaca yönelik olduğunu kavradım. Tartışmalarda her zaman yorumlarımı belli bir mantığa, politika ve yönergelerimize dayandırmaya çalışmaktayım, öyle yapmayanları da zaten sık sık uyarmaktayım kendimce. Herhangi bir konuda, herhangi bir kişiyle tartışmaya girmekten hiçbir çekincem yok. Şu ana kadar onlarca kullanıcıyla uzun tartışmalar yaptık, fikir ayrılıkları yaşadık. Bu demek değildir ki ben bu isimlerin hep karşısında yer aldım/alacağım. Yahut çoğu kez aynı tarafta yer aldığım isimlerle her zaman aynı tarafta yer alacağım. Böyle bir şey buraya zarardan başka bir şey vermez. Bu konunun özellikle altını çizmek istiyorum zira bu tip ithamlarda bulunuldu bana. "Ya Rapsar, sen şuna hep karşısın" ya da "hep şununla beraber hareket ediyorsun" diyen çıkabilir, hemen aksi yöndeki konuları gösterebilirim kendisine.

Hizmetli olmayı neden istiyorum peki? Buraya daha çok katkı vermek, burada daha faydalı olabilmek, burayı daha da ileri götürebilmek için istiyorum. Katıldığım etkinliklerde kendimi anlatırken "bu katkıyla hâlâ hizmetli değil misin?" dendi sık sık :) Katkıyla alakasız bir konu elbette :) Burada daha faydalı olabilmek için hizmetli olabileceğimi düşünüyorum. Olamazsam da canım sağ olsun, yine katkı vermeye devam :)

RapsarEfendim? 23:20, 18 Mayıs 2016 (UTC)



Lütfen olumlu/olumsuz oyları gerekçelendirelim. Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir.
Oy vermeden ve/veya yorumda bulunmadan önce
Vikipedi:Hizmetlilik başvurularında kaçınılması gereken gerekçeler
sayfasına göz atmanız yararlı olabilir.


Olumlu Olumlu[kaynağı değiştir]

  1. Olumlu bakıyorum. Aksi bir şey söylemek için hiçbir neden göremiyorum şahsen. Daha fazla faydasının dokunacağını düşünüyorum hizmetli olursa. Vitruvian (mesaj) 23:43, 18 Mayıs 2016 (UTC)
    Başarılar dilerim --İnternionileti 09:25, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    2012'den beri önemli bir değişim yaşamış. Öte yandan; Vitruvian'ın da dediği gibi; aksi bir şey söylemek için hiçbir neden göremiyorum. Bu görevi layıkıyla yerine getirebileceğine inanıyorum. Ayrıca ilham veren bir kullanıcı. Vikipedi'de ki katkıları içinde teşekkür ederim.--MerhabaNe yapabilirim? 09:48, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  2. Ben de olumlu bakıyorum --Adem20mesaj 15:16, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Direk olumlu yanıt. Vikipedi'de en çok değişiklik yapan kullanıcılardan biri. Engellere gelince... Her kullanıcı bu tarz hataları yapabilir. Her ne kadar deneyimli olurlarsa olsun, her vikipedist dört dörtlük olamaz. Herkesin hataları olabilir ve benim fikrime göre bu, kullanıcıların hizmetli olmasını engellemez.--Shinobi19mesaj için 16:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  3. Şahsen Rapsar'ın üslubunda bir sorun görmüyor ve herkesin yeri geldiğinde karşısındaki kişinin yaklaşımına göre üslubunu değiştirebileceğini, hatta böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Kendisinin katkıları da ortada, ki niteliği kastettiğimi ayrıca vurgulama ihtiyacı görüyorum. Politikalara da yeterince hakim olduğu ve diğer Viki çevrelerini de ilgiyle takip ettiği izlenimine sahip olduğumu belirtmek isterim. Dolayısıyla kendisi hakkındaki tüm bu görüşlerimi birlikte değerlendirdiğimde, Vikipedi'yi daha ileri taşıyacak çalışmalarının olacağına ve hizmetli olmasının Vikipedi'ye katkı sağlayacağına inanıyorum. Yanlışı hiç olmamış mıdır? Elbette olmuştur, gelecekte de olacaktır fakat nezaketi, iyi niyeti odak kabul ediyorsak, hoşgörü de bundan bağımsız olarak değerlendirilmemelidir. Dr. Coalmesaj 21:21, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  4. Buna rağmen olumlu... Bdscvr (mesaj) 19:55, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  5. Verdiğim oy bu saatten sonra sonucu değiştirmeyecek biliyorum ama Rapsar gibi birinin nasıl hizmetli seçilemediğini aklım almıyor. Olumsuz yorumların bazıları (hepsi demiyorum) bende Vikipedinin anlaşılamadığı hissini uyandırdı. Ya da belki ben anlamıyorumdur. Hele bir seviyesiz yorum gördüm ki gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum. Yazık--Zaitsév 07:45, 1 Haziran 2016 (UTC)
  6. Oy kullanmadan önce diğer kullanıcıların olumlu/olumsuz yorumlarını okumak için biraz bekledim. 4 yıl önceki hizmetlilik başvurusunda olumsuz oy kullanmıştım, şimdi ise butonu yeşillendiriyorum. TBA'yı özümsemiş çoğu kullanıcıya karşı olduğu gibi Rapsar'a karşı da bir karalama kampanyası var. Olumsuz oyların yoğunluğunu buna bağlıyorum. Sevgili @Zaitsév'in de dediği gibi, oyum bir şeyi değiştirmeyecek, ama aramızda en çok maddeyle haşır neşir olan ve en etkin kullanıcılardan olduğu için hizmetlilik yetkilerini taşımasının hepimizin yararına olacağını düşündüğümü bilmesi için yine de oy kullanıyorum. --Kudyaz 22:33, 1 Haziran 2016 (UTC)

Olumsuz Olumsuz[kaynağı değiştir]

  1. Yakın zamanda Kullanıcı:Elmacenderesi'nin ortalığı yatıştırma amaçlı uyarısını farklı yere çekerek amacının üzüm yemek mi yoksa bağcıyı mı dövmek olduğuna dair şüpheler yarattı, nitekim Elmacenderesi'nin de haklı sitemiyle karşılaştı. Oldukça yakın bir zamanda VP:3GD ihlali sebebiyle engellenmiş. Kendi deyimiyle 7 yıldır burada bulunan kullanıcının böyle basit bir politikaya uymayarak engellenmesi ve şimdi de hizmetli adayı olması müthiş bir cesaret örneği olsa gerek. Bununla beraber 1000 değişiklik barajını aşma kuralı istisna olmak üzere değişiklik sayısının vs. hizmetlilik başvurularında hiçbir önemi yoktur ve olmamalıdır; 7 yıllık bir kullanıcının parti mitingi gibi 'şunu ben yaptım ... şu kadar değişiklik yaptım' gibisinden sözlerle kendisini aday göstermesi sağlıklı bir yöntem olacaksa, en fazla değişikliğe sahip olan Kullanıcı:Vikiçizer'e üç beş fonksiyon daha vermemiz gerekecektir. Çoğu kullanıcı tarafından da farkedilmiş olduğunu düşündüğüm bir problem var; kullanıcının üslupla ilgili sorunları var, ki bunu adaylık yazısında da kendisi söylediği üzere "ukalalık hakkı" sözüyle haklı kılmaya çalışmış. Mütevazi ve kibar olmasını rica ediyorum naçizane. Wikimania bursu kazanmanın ve Tartu'ya gitmenin hizmetlilik başvurusuyla ne alakası olduğunu da çözemedim, bilindiği üzere isteyen her Vikipedist bu faaliyetlerden faydalanabiliyor. Bu haliyle hizmetliliğe aday olmasını şaşırtıcı bulduğumu belirtiyor, katkılarında kolaylık diliyorum. --bermanya 11:32, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Çok enteresandır, bu yorumu yaptıktan iki üç saat sonra açtığım tüm maddelere Rapsar tarafından +kaynaksız vb etiketi eklenmeye başlandı. Açtığım maddeler izleme listemde olduğu için böylesine komik bir manzara ortaya çıktı, paylaşmak istedim. Değişiklik sayısıyla hizmetlilik talep edenin alkış tutmayana katkılar üzerinden kendi çapında savaş açması normal. Sinirlendiği zaman kullanıcının kayda değerlik gibi basit bir politikayı bile unutabileceğinin göstergesi aynı zamanda. Düşüncemde daha da emin olmamı sağladığı için teşekkürler. --bermanya 18:35, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Baktım bu kullanıcı ne yapmış şimdiye kadar diye. Kaynaksız maddeler açmışsın zamanında, bunlara yapılması gerekeni yaptım. Niye komik olsun?Kişisel yorumlarla ise işim yok.--RapsarEfendim? 20:32, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Ayrıca ilk yorum için bir-iki bir şey yazayım, açıklık getirmeye çalışayım sen ve diğer kullanıcılar için. Elmacenderesi'nni yazdığı "uyarı", orada anonim kullanıcının belirttiği gibi kişisel bir karardır ve "Vikipedi'nin tek yetkilisi tarzında" yapılmıştır. Bu zaten bariz bir gerçek. Hizmetli olmak, diğer kullanıcılardan üstün olmak anlamı taşımıyor. Bugüne kadar ben -bir kez dışında ki o da malum- böyle bir yazı görmedim herhangi bir hizmetliden. Bu hareket doğru değil. Politikalar var. Hatalı bir şey mi yapıyor kullanıcı? Uyaracaksın, doğrusunu anlatmaya çalışacaksın. Devam mı ediyor? Tekrar uyar, gerekirse ufak bir engel ver ihlale göre. İlgili yazıda "gruplaşma var" denmekte. Bunu ben kabul etmiyorum. Orada gruplaşma var denerek, hatta isim vereyim oradaki gibi ben, Kibele ve Kudelski sanki birlikte hareket ediyormuşuz gibi gösterildik. Daha dün "rapsar senin bu kibeleyle ne alıp veremediğin var?" tarzı mesajlar alıyordum :) Başvuru metninde de dediğim gibi kimseyle bireysel olarak bir ilişkim yok, bunun aksini söyleyeni de görmek isterim. Engellenmiş olmamdan bahsedilmiş. Gerçekten bu engelin hikayesini merak eden varsa şurayı okumasını tavsiye ederim. Bahsi geçen engel hatalı bir karardır, daha sonrasında da kibele hizmetli haklarından feragat etmiştir (sebebi budur demiyorum ancak bağlantısını verdiğim tartışma sonrasına denk gelir). Değişiklik sayısı mevzusu... Burada kullanıcıların neler yaptığını, buraya neler kattığını gösteren en iyi şey değişiklik sayısı... Çok basit matematik bu. Burada bir ev inşa ediyorsak kaç tuğla koyduğun önemlidir. Her Vikipedist bu tip uluslararası etkinliklere katılamıyor, Meta sayfalarından gerekli şartları ve kriterleri öğrenebilirsin. Her Vikipedist "sen de bir konuşma hazırlasan Türkçe Vikipedi adına, ilk yaşansa" diye teklif almıyor vakıf çalışanlarından. Diyeceklerim bu kadar.--RapsarEfendim? 21:45, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  2. 5. geleneksel adaylık başvurusu Vikipedi'ye hayırlı olsun. Kendi aday gösterdiği ve sadece 1 (yazıyla bir) kullanıcının desteği ile, bir maddeyi seçkin madde seçerek fikir birliği ve topluluk kararı gibi konulara bakış açısını olumsuz gördüğüm için, oyum olumsuz. --Eldarion 15:10, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Bu kadar saygısızca, aşağılayıcı üslup yakışmıyor biz hizmetliye... Sizin hizmetlilik yaptığınız yıllarda Vikipedi yerinde saydı maalesef. Buraya gerçekten gönül veren birkaç kullanıcının olağanüstü çabasıyla burası büyük bir atak yaptı, kullanıcı grupları, uluslararası yarışmalara katılım, etkinliklere katılım, toplantılar, müzelerle anlaşmalar vs. Umarım biraz öz eleştiri de yaparsınız sık sık başkalarına yaptığınız gibi.--RapsarEfendim? 16:46, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Neden hizmetli olmamanız gerektiğini topluluğa açıkça gösteren yukarıdaki cevabı verdiğiniz için, topluluk adına teşekkür ediyorum. --Eldarion 21:11, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Çok ciddi soruyorum, sizinle neden tartışmaya girmek mümkün değil? Neden hep bu seviyede bir şeyler yazıyorsunuz? Hoş mu bu yazdıklarınız?--RapsarEfendim? 21:20, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Ortada bir tartışma varsa, ben göremedim. Geçmişte sizin yaptığınız bir katkıyı bağlantısı ile ortaya koydum. Ancak tepkiniz malum, sadece saldırıdan ibaret. Sizin yaptığınız bir işlemi ortaya koyan kullanıcıya, saygısız ve aşağılayıcı gibi ithamlarda bulunuyorsunuz, Vikipedi'nin yerinde saydığını iddia ediyorsunuz. İşte tam bu nedenlerden, hizmetli olmamanız gerektiğini düşünüyorum zaten. Kıps. --Eldarion 09:45, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  3. Olumsuz yorumları okuyup ayrıntılı bir şekilde inceledikten görüşüm değişti. Gerçekten deneyimli kullanıcıların yorumlarını dikkate alınca görüşler değişiyor. Bermanya'ya katılarak görüşüm olumsuz. --Shinobi19mesaj için 19:07, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Kullanıcı:Shinobi19, merakımdan soruyorum. Hangi noktalar sizi bu şekilde düşünmeye itti? Hemen açıklama yapalım.--RapsarEfendim? 20:58, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Beni bu düşünceye iten Bermanya'nın yorumlarını okuduktan sonra oldu. Olumlu oyumu vermeden önce yalnızca engel günlüğüne bakmıştım. O yüzden "herkesin hataları olabilir" konulu bir yorum attım. Fakat aşağıya inince yorumları okuduktan sonra detaylı bir şekilde araştırma yaptım ve yorumum değişti. Ayrıca Elmacenderesi'nin kutuplaşmanın önlenmesi adlı bir yazı attıktan sonra sizin başka yönlere çekmeniz beni şaşırttı. Bu yüzden olumsuz oy atmaya karar verdim.--Shinobi19mesaj için 14:27, 20 Mayıs 2016 (UTC)
    Olayı başka yere çekmek değil, tam olarak o "kutuplaşma" kavramı zaten benim rahatsı olduğum konu. Üstte de dediğim gibi hizmetlilik yetkilerini kullanırken hata yaptığını düşündüğüm kibele için, hizmetlilik yetkilerinin alınması sürecini başlatanlardan biriyim. Çok kez tartışmalarda karşı karşıya geldik. Şimdi de çıkıp deniyor ki "bu ikisi gruplaşmış, aynı grupta". Bu nasıl bir mantık? Ayrıca siz, buranın tek elden yönetilmesi(?) varmış gibi böyle bir manifesto yayınlanmasına katılıyor musunuz? Hizmetlilerin görevi belli, hata görüyorsan gerekeni yap. Bu yazı niye?--RapsarEfendim? 15:28, 20 Mayıs 2016 (UTC)
    "kibele için, hizmetlilik yetkilerinin alınması sürecini başlatanlardan biriyim", kullanıcının bu sözü neye dayanarak söylediğini bilsek daha iyi olacak. Kullanıcı:Kibele bile bu konuda hiçbir şey söylememişken bir hizmetlinin istifa etmesi ne övünülecek ne de kesin bir sebebe bağlanabilecek bir olaydır. Bu bile kullanıcının yıllardır olduğu gibi olayları alakasız yerlere çekerek kendine avantaj yaratma çabasını gösteriyor, zaten söz konusu engel yanlışlıkla verilmiş olsaydı geri alınırdı. Nitekim kullanıcının dün yazdığım yoruma müteakip tüm açtığım maddelere etiket eklemesi, bugün o etiketlerin Kullanıcı:Kingbjelica tarafından usule uygun olarak kaldırılması kayda değerlik politikasından bile habersiz olduğunun göstergesidir ve aynı zamanda eleştirilere olan hoşgörüsüzlüğünün açık bir itirafıdır. --bermanya 17:49, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  4. Kayıtlı bir kullanıcı olarak ilk defa 2012 yılında katkı sağlamaya başladığım ve gerçekten de önemsediğim Türkçe Vikipedide, istemediğim halde beni gereksiz yere ve inatla tartışma ortamlarına sürekli olarak çeken; tabiri caiz ise, bir anlamda her okuduğunu anlamayan / anlamakta güçlük çeken, gerekli ve de gereksiz her şeye 'bir bilen kişi edasıyla' müdahil olan @Kullanıcı:Rapsar ; "Hizmetli olmayı neden istiyorum peki?" şeklindeki yukarıdaki soruna cevabım: 1- burayı daha fazla çekilmez bir hale/yere dönüştürmek, 2- Türkçe Vikipedi ' yi menfi anlamda tamamen sahiplenmek, 3- istediğin gibi at oynatmak ve bunları yaparken de kendine uyan/ayak uyduran bir kaç kullanıcı dışında kimseyi burada bırakmamak, için aday olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Aslında bu anlamda sana söylemek istediklerimi daha önce, yani yakın bir süre önce, söylediğimi çok iyi hatırlıyorum. Sanırım sen de hatırladın. Tekrara gerek yok. Hatta topluluğumuz tarafından en fazla yetki ile yetkilendirilmiş aramızdaki kıymetli bir bürokratımızın da senin için söyledikleri henüz hafızalardan silinmiş değil. Hakkındaki tespitlerinin ne kadar isabetli olduğunu, ifadelerinin yerindeliğini sanırım açıklamaya gerek yok. Çünkü hepsi açık ve net. Kendilerine aynen katılıyorum.Özetle: sana en önemli tavsiyem, bir an önce biz kullanıcılara bu vesile ile bir fırsat tanımandır. Yani değil ki senin hizmetli olmana burada katlanmak / katlanabilmek, bir kullanıcı olarak dahi buradaki varlığının (kendi adıma ifade ediyorum) , bir anlamda 'işkence' olduğunu şahsen düşünüyorum. Duygularımı içimden geldiği şekilde yazıyorum, lütfen beni kimse yazdıklarımdan dolayı kınamasın. @ Rapsar, sana son önerim, Türkçe Vikipedi'yi kendi haline bırak. Sanırım daha fazlasını yazmama, ukalalık olarak değerlendirdiğim yukarıdaki ifadelerine yeniden burada cevap vermeme de gerek yok. Bilmeni istediğim, belirtmeden geçemeyeceğim diğer bir husus da sana tekrar bu konuda cevap yazmayacağımdır, .--Eğitmenmsj 22:42, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  5. Düşündüm taşındım kullanıcının hizmetlilik vasıflarını taşımadığına kanaat getirdim. --Niveles (mesaj) 13:22, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  6. Uzunca bir süredir sadece belli aralıklarla katkı yapabiliyorum ancak Rapsar'ı önceki yıllardan gayet iyi tanıdığımı düşünüyorum. Vikipedi'ye en çok katkı yapan kullanıcılardan birisi, çok aktif, hatta bu kadar enerjiyi nerden buluyor diye merak ediyorum. Ancak hizmetli olmaması gerektiği benim açımdan kesin. Bir süre seçkin ve kaliteli maddelerle ilgilendi ve adeta diktatörlük estirmeye başladı. Aynı zamanda belli kullanıcılarla çatışma yaşarsa bermanya ve Eğitmen'in ifade ettiği gibi kişileri takip edip, taciz ediyor ki bu bir hizmetlinin kesinlikle yapmaması gereken birşey. Rapsar yüzünden Vikipedi'yi moral bozucu, rahatsız edici, insanların taciz edildiği bir yer olarak düşünüp bırakan epey bir insan oldu. En azından ikisi bunu açıkça yazdı. Benim de zevkimin kaçmasına neden olan kişilerden biri. Tabii ki, insanlar değişebilir. Ancak bu sayfada yazılanlardan bu değişimin gerçekleşmemiş olduğunu düşünüyorum. O yüzden oyum olumsuz. Mukaddimeileti 14:05, 20 Mayıs 2016 (UTC)
    rapsar'ı ne kadar sevsem de hizmetlilik için uygun olmadığını düşünüyorum. --Dekolteli Kefen 17:54, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  7. Açıkçası Bermanya'ya katılmamak mümkün değil. Diğer yandan Eldarion'un dedikleri de ortada. Bu gerekçeler bile olumsuz demek için yeterli bana göre fakat birkaç şey daha ekleyeceğim detaylı olarak. Kullanıcının daha önce yapmış olduğu hizmetlilik başvurularına bir göz gezdirmek istedim. Çünkü 5 yazıyordu. Kendisi daha önce 4 kez denemiş ve topluluk tarafından tam 4 kez reddedilmiş. (Dört.) Bakmak şart tabii, sayı oldukça fazla. Bunu belirterek başlayayım yavaş yavaş geleceğiz oralara. Şimdi hali hazırda yaptığı başvuru hakkında 2-3 şeye değineyim. Sonra oralara döneceğiz. Yani metini okuduktan sonra şuna karar verdim. Evet, Rapsar'ın yaptığı değişiklik çok fazla. İnanılmaz, yani tebrik etmeden olmaz. Başarılarının da devamını diliyorum fakat fark ettiğim bir diğer şey egosunun değişikliklerinden bile fazla olduğu. Egosunun yüksek olmasını ise Bermanya'nın belirttiği gibi "Haklı ukalalık." olarak belirtmiş. Garip, kim veriyorsa bu hakkı artık. Topluluk veriyor da biz mi bilmiyoruz acaba bu "Haklı ukalalık." hakkını. Bir diğer şey AWB olayı, bunun amacını sanırım topluluğun hepsi biliyordur. Bu cümlenin nereye nasıl gittiğini vs. Zaten @Kingbjelica'nın da ilk değindiği konu bu olmuş. Yani kimsenin gözünden kaçmamış bu. Tekrardan değişiklikleriniz için teşekkürler fakat hizmetlilik için başka olgularda lazım. Eski başvurularınıza dönünce de maalesef yaptığınız hatalarda bir değişim göremiyorum aksine daha kötü bir duruma doğru gidiyor. SAS tutumları çok eleştirilmiş. Bunları düzeltmesi gerekirkenburada gözükeceği gibi daha vahim bir hale gitmiş. Yaptığı en son başvurunun üstünden 4 yıl geçmesine rağmen 1 milim ilerleme yok ama 4 yılda çok gerilemiş bu konuda. Üslup konusunu da buna dahil edebiliriz fakat üslupta karşıda ki kişinin üslubu da önemli tabii, ha yok ortada bir şey yokken üslup değişiyor ise sorun var, Rapsar'da bunu seziyorum. Ayrıca yaptığı hataları hiçbir zaman kabul etme erdemliliğini gösterememiş. Bunu bir kere bir kez bende yaşadım. Kendisi attığı link ile kendi tezini çürütmüştü sonra ise tahrik edip konuyu bırakmıştı. Bende son cümlelerimi söyleyip üstelemedim. Yani kendisi kendi tezini çürüttü fakat yine benim dediğim dedi. Bunu birkaç kullanıcı da yaşamış yoksa dile getirmeyecektim. Hepimizin malumu hizmetlilerin silme yetkisi var. Rapsar mazallah Vikipedi maddesini filan silerse geri de aldıramayacağımızı düşünüyorum. Ayrıca Vikiçizer ile en son tartışmasında Vikiçizer orta yolu bulmaya, yapıcı konuşmaya çalışırken Rapsar'dan bu yapıcılığı da göremedim açıkçası. Cümlelerimin sonuna gelirken Bermanya'nın verdiği bağlantıya dönüş yapmak istiyorum. Kendisi söylemiş "Benim de kibele ve kudelski ile gruplaşma yaptığım iddia ediliyor." diye, bu durumda hizmetli olması ve birçok fonksiyonu olması tarafsızlık ilkesini de tehlikeye sokacaktır. Ayrıca Eldarion'a vermiş olduğunuz cevapta da çok nezaketsizlik sezdim. "Sizin hizmetlilik yaptığınız yıllarda Vikipedi yerinde saydı maalesef" cümleniz çok ilginç. Yakında "Siz Vikipedi'ye bir çivi bile çakmadınız." da diyeceksiniz galiba? Bermanya siyasi parti gibi ben şunu yaptım bunu yaptım demeniz normal değil demişti de şaşırmıştım. Neyse uzatmaya gerek yok. Görüşüm olumsuz. Belki altıncı adaylığa, kıps :) --Güray (İleti) 18:55, 20 Mayıs 2016 (UTC)
  8. Mukaddime ve Eğitmen'in yazdığı her şey doğrudur. Bu yöndeki tüm görüşlere katılmakla beraber yazılanların eksik olduğunu da belirtmek isterim. Olumsuz bakıyorum.--Kingbjelica (mesaj) 07:27, 26 Mayıs 2016 (UTC)
  9. Rapsar - Bermanya / Eğitmen çatışmalarının Vikipedi'de derin yaralara yol açtığını düşünerek kesinlikle karşıyım. - Burak 09:24, 29 Mayıs 2016 (UTC)
  10. SAS konularındaki takıntısının Vikipedi'yi olumsuz etkilediğini düşünüyorum ve olumsuz oylardaki yorumlara katılıyorum. Vikipedi'de hizmetli olmasının katkıdan fazla zarar sağlayacağını düşünüyorum. --İnceleme Elemanı (mesaj) 18:52, 31 Mayıs 2016 (UTC)
  11. Olumsuz Vikipedi ilke ve kurallarını, ihlal ya da ihmal eden, kendi iradesine göre yorumlayan (yani "keyfi davranan"), ayrıca hazzetmediği "kullanıcıları" (katkılarını değil) "takip eden" biri hizmetlilik görevini üstlenemez. (Bu tanıma giren başka yok mu derseniz, var, ama kötü örnek emsal teşkil etmez.) Bahsettiğim türden davranışlara örnekler: Kullanıcı Rapsar için özellikle "meşhur" kişilerin kayda değerliği kendisinin TV karşısında ya da sinema salonlarında geçirdiği saatlerden sorulur. Birçok kayda değerlik tartışmasında "dizilerde başrol oynadı, filmleri var" vs çıkışlar yapar ama KDliği saptamanın o başrollerin "varlığından değil, güvenilir kaynaklara konu olmasından (o kaynakların "eklenmesinden" bahsetmiyorum, ona zaten üşenenlerle dolu burası) geçtiğini" unutur. Bir başka deyişle "kaynak gösterme zahmetine girmeden" kişisel izlenimlerini öne sürer. Böylece Vikipedinin temelini oluşturan "doğrulanabilirlik", "güvenilir kaynaklar", bunların sonucunda ansiklopediye girilebileceği ("kayda değerlik") vb bir çırpıda kenara atılmış olur. Bu bahsettiğim şekilde, tartışma sonucu silinen maddelerden birkaçında, (silindikleri için buraya getiremeyeceğim, sysoplar bulabilir) o meşhurun hayranları -ya da bizzat meşhur ama KD olmayan genç "yıldız" bizzat- silinen maddeyi 5 dakika sonra yeniden açtığında, "silinen maddenin yeniden açılması, HS" etiketi koymak yerine "yasadışı" maddenin tartışma sayfasını açıp oraya "bu kişi KD'dir, silmeyiniz" türü yorumlar yazabilir. (Bunu daha ben birkaç hafta önce birinin kabalığına sinirlenip hava almaya çıkmadan yaptı.) Dolayısıyla bu tür "sorunlu" editler bir savunucu hizmetliye (daha) kavuşmuş olur, seçilirse. Bence bu kadarı yeter ama açtığım iddia havada kalmasın diye iki satır daha: Hizmetli adayımızın sevmediği kullanıcıları takip edip etmediğine "bizzat" örnek vermeyeyim, kendisi aynada sorsun: Ben sinir olduğum insanları "özellikle" takip ediyor muyum" diye. Ha bir de hizmetlilerin etnik/cinsel vb köken/tercihlerine ilişkin zaaflarına "yaranma" çabası vardır. (Buradan sonra yazdıklarımı -hizmetlilerle ilişkileri ile ilgili idi- sildim, sonuçta başka insanları da ilgilendiriyor. Bunları benim "izlenimim", bir "iddia" gibi alıp önem vermeyin lütfen) --E4024 (mesaj) 08:35, 1 Haziran 2016 (UTC)

Tarafsız Tarafsız[kaynağı değiştir]

  1. Öncelikle Bermanya ve Eldarion'a teşekkür ederim, işte tamda böyle zamanlarda tecrübeli ve bazı şeyleri tekrardan hatırlatan kullanıcılara ihtiyaç oluyor. Elbette katkıları, (bahsettiğim değişiklik sayısı değil) gerçekten de azımsanamaz. Bu konuda kendisine tekrardan teşekkür ederim. Öte yandan, olumlu olarak görüş bildiren kullanıcıların da, maalesef, birbirini tekrar etmesi, içimi pek rahatlatmadı. Burada diyeceğim şey, olamaz değil, en azından oluşan çekincelerim gereği, şu haliyle tarafsız yaklaşmamın daha doğru olduğudur.--MerhabaNe yapabilirim? 16:21, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Kullanıcı:Merhabaviki, çekinceleriniz ne ise gidermeye hazırım :) Sıcak tartışmaları, gündemi takip etmeyenlerden değil de direkt benden öğrenin bir de, kıps :)--RapsarEfendim? 17:06, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Ha bir de genel bir yorum, ~Vikipedi'de katkılara değil de neye bakmamız gerekiyor onu merak ediyorum? :)--RapsarEfendim? 17:11, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Merhaba Rapsar, Çekincelerim mi? Sorular kısmını cevaplarsan, belki aydınlatabilirsin . Bu arada, katkılar derken? Demiştim; galiba gözünden kaçtı: Elbette katkıları, gerçekten de azımsanamaz. Katkıdan kastım sayın değil, gerçekten de kattığı şeyler. Katkıların ile, önemli bir kullanıcı olduğunu da düşünüyorum. Bugün sadece arşivlerden görüp, anlayabildiğim kadarıyla, 2012'den beri sende bir değişimin olduğunu da görebiliyorum. Hem dediğim gibi, o boş kalan sorular bölümü, en azından beni aydınlatabilir .--MerhabaNe yapabilirim? 18:27, 19 Mayıs 2016 (UTC)
    Bunu şey diye demiştim, "iş yalnızca katkılarla olmuyor" diyenler var. Nelerle oluyor peki? Bu şey gibi, Messi'ye "ya sen çok iyi futbolcusun da yalnızca o yetmiyor işte" demek :) Soruları da en kısa sürede cevaplıyorum.--RapsarEfendim? 20:40, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  2. Kullanıcı:Rapsar'ın hizmetli olarak yapabileceği çok şey olduğunu, çalışkan hizmetlilere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Dönem dönem uğrayan veya seçildikten sonra etkinliğini yitiren kullanıcılardan olmadığına güvenim tam. (bkz. aktif hizmetliler listesi). Fakat Kullanıcı:Eldarion ve Kullanıcı:Bermanya tarafından dile getirilen endişeleri dikkate değer buluyorum ve hizmetlilik yetkilerinin geri alınmasıyla ilgili politika olmadığı için direksiyon savaşlarını gözönünde bulundurarak tarafsızım.— Bu imzasız görüş HakanIST (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  3. aslında karşı çıkmıştım ama birazcık düşündükten sonra karşı çıkmanın çok ağır olduğuna karar verdim. rapsar çok çalışkan bir kullanıcı öncelikle. başarılı, çevik, dinamik bir arkadaş. fakat bende eldarion ve bermanya'nın düşüncelerini taşımıyor değilim. rapsar kalitesinde bir kullanıcıya karşı çıkmak bence yakışmazdı, o yüzden tarafsız kalmaya karar verdim. dostça selamlar.--Dekolteli Kefen 14:29, 23 Mayıs 2016 (UTC)
  4. Olmasaydı projenin çok daha geride olacağı açık, buna katılmayan olmamalı. Yukarıdaki "işkence" yorumunu Rapsar'a hakaret olarak görüyorum ve "projeyi kendi haline bırakması" yönündeki bir yorumun yapılmaması gerektiğine inanıyorum. Bence Rapsar iyi ki var. Buna karşın Eldarion için yaptığı "saygısız üslup" yorumunu da saçma buldum, çünkü yorumda böyle bir şey yoktu. Katkılarından dolayı karşı çıkmayı uygun bulmadım ancak hizmetli olmaya da yetkin olduğunu düşünemedim. Hizmetli olursa da ikinci bir Kibele vakası yaşanıp kendisine bir "linç girişimi" olacağını bu sayfaya bakarak anlamak zor değil. Tarafsız ve taraflara eşit mesafedeyim. Katkılarının artarak devam etmesi dileğiyle Rapsar. -seyit. 08:54, 27 Mayıs 2016 (UTC)
    hımm, linç ortamını yok etmeyelim, linç edilenleri yok edelim. güzelmiş.. --kibele 09:11, 27 Mayıs 2016 (UTC)
    Kullanıcı:SeyitA, "Hizmetli olursa da ikinci bir Kibele vakası yaşanıp kendisine bir 'linç girişimi' olacağını bu sayfaya bakarak anlamak zor değil." sözünü şaşkınlık ve üzüntüyle karşıladığımı bilmeni isterim. Fikrini söyleyip nazikçe oy kullananlara karşı bir devriye olarak kibar davranmanda fayda var. --bermanya 16:09, 27 Mayıs 2016 (UTC)
    Hımm gerçekten inanıyor musunuz linç edildiğinize? Hedda Gabler ve Kmoksy gibi iki aktif kullanıcıya Vikipedi'yi bıraktırdıktan sonra birilerini yok etmekten bahsetmeniz ilginç doğrusu.--esc2003 (mesaj) 11:52, 27 Mayıs 2016 (UTC)
    Kibeleyi kimlerin adeta sistematik bir şekilde yıldırmaya giriştiğini topluluk biliyor. olaylar bir noktadan sonra kibele a dese karşı taraf b diyecek duruma dönüşüp komik bir boyut almıştı. kötü niyet olmaksızın yapılan bir yorumdu, çünkü yukarıda Rapsar'a yönelik bazı "kin kusmalar" gözlemlemiştim. halbuki bunların eleştiri şeklinde olması gerekirdi. neyse tekrar taraflara eşit mesafede olduğumu belirterek kaçıyorum. tansiyon baya yükselmeye hazırmış yine ne yazık ki. Rapsar'ın adaylığını işgale gerek yok. kolay gelsin herkese. -seyit. 16:31, 27 Mayıs 2016 (UTC)
    Topluluk dediğiniz kimler? Kime göre, neye göre (yada 5N1K)? Topluluk biliyor deyip genelleme yaparsanız herkesi zan altında bırakmış olursunuz. Lütfen genelleme yapmayınız. Kimsenin bir yeri işgal ettiği yok. Burası Suriye savaş alanı değil. Ha siz burayı bir savaş alanı görüyorsanız orasını bilemem. Jumpeax (mesaj) 21:40, 27 Mayıs 2016 (UTC)
  5. Merhabavikiden gelen yorum geregince gorusumu cekimser yonde degistiriyorum--İnternionileti 09:55, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Geçersiz Geçersiz[kaynağı değiştir]

  1. Görevini iyi yapabileceğini düşünüyorum.--YerelDahi evet? 15:19, 19 Mayıs 2016 (UTC)VP:OY uyarınca en az iki aydır üye olmadığı için geçersiz sayıldı. --bermanya 16:03, 19 Mayıs 2016 (UTC)

Yorum Yorum[kaynağı değiştir]

Kullanıcı ihtiyar heyetinin önemli üyelerinden. Çok hikmetli katkıları var ancak yöneticilik haklarını alması için bunlar yeterli değildir. Topluluk bu hakkı her şeyden önce tarafsız, adil kişilere vermelidir sonra kuralları bilip bilmediğine, kurallara göre hareket edip etmediğine bakılmalıdır. Ek olarak bu hakkı talep eden kullanıcının hal ve hareketlerine bakılıp kişilerle nasıl bir üslupla iletişim kurduğuna göz atılmalıdır. Vikipedi'nin önemli bir proje olduğuna inanıyorum ve bu projede böylesi bir hakka sahip olmak isteyen kullanıcıların dikkatle seçilmesinden yanayım. Yeni bir üye olduğum için yukarıda saydığım şeyleri yaptıktan sonra kararımı vereceğim. --Niveles (mesaj) 18:56, 19 Mayıs 2016 (UTC)

"İhtiyar heyeti" ile kastettiğiniz nedir anlayamadım. Hizmetliler yönetici değildir, hizmetlidir. Adil veya tarafsız olmadığım bir noktayı gösterebilir misiniz?--RapsarEfendim? 20:36, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye ayrıca en son yazdığıma bakarsanız size öyle demediğimi oy vermeden önce nelere dikkat etmek gerektiğini belirtmişim. --Niveles (mesaj) 20:43, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Okis :)--RapsarEfendim? 20:57, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Oy vermek yerine bir yorumda bulunmak istiyorum. Çünkü Rapsar'ın beyaz listeye alındığımda bana nasıl hışımla saldırdığını ve bu yönde çabaladığını unutmuş değilim. Ama ben kinci değilim yani kesinlikle intikam duygum yoktur. Şu önerimi de saygılarımı sunarak belirtmek istiyorum. Benim için bunlar önemli değil. Hepimiz gelip geçici değil miyiz? Bunu şundan belirtiyorum ki Rapsar'ın yukarıda sarf ettiği ukalalık yerine tevazu sahibi olmaya çalışmasıdır. İnsanların burada kalplerini kırmayıp onları buradan soğutmamasıdır. Tevazu gönüllere su serper, kalpleri birbirine yaklaştırır, Güneş'in karanlık odaları aydınlattığı gibi yürekleri aydınlatır. (Mevlana). Bu özlü sözü de belirtmek istedim. Ben hizmetli olayım, sen hizmetli ol, o hizmetli olsun, bu devriye, o beyaz liste olsun, hiç önemli değil. Önemli olan kalp kırmamak ve tevazu sahibi olmaktır. Bu yazdıklarım sadece yorumlardan hareketle bir öneridir. Kusura bakmayınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Jumpeax (mesaj) 16:56, 1 Haziran 2016 (UTC)

Sorular Sorular[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki sorular 2006 sonundan beri hizmetli adaylarına topluluğun kendisini daha iyi tanımasına yardımcı olabilmek için sorulmakta. Cevaplayıp cevaplamamakta serbestsiniz.

1. Hizmetlilerin üzerinde işyükü olarak bir yoğunluk olduğu malum. Bu işyükünün hangi kısımlarını paylaşmayı düşünüyorsun en çok? Vandalların engellenmesi dışında hizmetlilere has işlemlerin hangilerinde katkının olması muhtemel? Hangileriyle boğuşmaya sıcak bakmıyorsun?
C: Elimden geldiği kadarıyla hemen her alanda katkı yapmaya çalışmayı planlıyorum. Sıcak bakmadığım bir yanı yok.
2. Bugüne kadar yazdığın maddeler içinde en çok hoşnut olduğun hangisi ve neden?
C: 2003 İstanbul saldırıları zannedersem. Konuyu bu kadar kapsamlı ve güncel anlatan tek bir kaynağa rastlayamadım.
3. Hizmetlilik görevleriyle şu anda Vikipedi'de eğildiğin işler arasında nasıl bir denge kurmayı düşünüyorsun?
C: Bu yönde herhangi bir planım yok. Katkılarım da zaten o anki ruh hâlime göre değişkenlik göstermekte :)
4. Daha önce herhangi bir kullanıcıyla değişiklik yüzünden anlaşmazlık yaşadın mı? Neden? Geçmişe baktığında aynı durumda farklı bir şey yapar mıydın?
C: Çok yaşadım, bundan daha doğalı da olamaz. Tek tek yazmak anlamsız bunları. Şimdi geriye bakınca hatalı olduklarım da oldu aynısını yaparım dediklerim de.
5. Bir kullanıcının süresiz engellenmesi konusunda ne düşünüyorsun? Politikalara göre bunu haketmişse, gerekli engeli verir misin yoksa inisiyatif kullanarak süreli bir engeli mi tercih edersin?
C: Süresiz mi sonsuz mu? :) Süresiz (sonu belli olmayan) engellemeler aslında biraz muallakta. Atıyorum, 30 gün engelli kaldı diyelim ve 31. günde engeli kaldırdık. Bu, o kullanıcının hatalarını anladığı anlamı mı taşır? Sonsuz engel ise gereklidir, buraya sırf zarar verme amacıyla gelen ve amacı katkı vermek olmayanlara uygulanmalıdır.
6. Anonim kullanıcılar hakkında ne düşünüyorsun? Sıcak bir tartışmada bir hizmetlinin fikrini mi yoksa anonim bir kullanıcın fikrini mi daha çok önemsersin?
C: Hiç fark etmez, anonimler de zaman zaman üçüncü göz gibi giriyorlar tartışmaya. Son zamanlarda anonim olmayan anonimlerin de katkıları arttı. Katkı gelsin de nasıl gelirse gelsin :)
7. Özeleştiri yapman gerekse, hangi alışkanlık/huylarının Vikipedist olarak verimini düşürdüğünü söyleyebilirsin?
C: Çoğu tartışmada fikir belirtme ihtiyacı hissetmem.
8. Sayfaları sürekli yarı-koruma veya tam koruma altında tutmaya nasıl bakıyorsun?
C: Aşırı vandalizme uğrayan ve hemen hemen doyum noktasına ulaşmış yahut görece gelişmiş olan maddelere yarı koruma uygulanabilir. Tartışma sayfası açık sonuçta, anonim kullanıcılar yapmak istedikleri katkıları burada paylaşabilir. Bunun yaygın olamaması lazım ama. Süresiz tam koruma ise uygulaması mümkün olmayan, Vikipedi ile ters düşen bir kavram olacaktır bence.
9. Vikipedi'nin değişmeyen üç içerik politikası (VP:D, VP:TBA ve VP:ÖAYV) hakkında ne düşünüyorsun? Bu politikaları ihlal edenlere karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Doğrulanabilirlik ve tarafsız bakış açısı olmazsa olmazlar. Herhangi bir ifade mutlaka bağımsız ve güvenilir kaynak(lar)la doğrulanabilir olmalı. Tarafsızlık en hassas olduğum konulardan. Hiçbir dile, dine, millete, ülkeye istisna tanınmamalı, farklı bilgiler sunan güvenilir kaynaklar varsa hiçbir şekilde bir kaynak seçilmemeli. Özgün araştırma ise kimilerince yanlış algılanan bir kavram. Özünde doğrulanabilirlik kapsamında değerlendirilebilir aslında.
10. Vikipedi'de bugüne kadar doğru olduğu kabul edilip uygulanmış olan kararlar arasında kesinlikle karşı olduğun herhangi biri var mı? Neden?
C: Oy verme olayının cidden "oy verme" gibi gözükmesi, bilinçli görüş paylaşmayı bir türlü oturtamamamız. "Oy verme" kriterlerinin eksik ve açık olmaması, nelerin kabul edilip nelerin edilemeyeceği hakkında belli bir kültürümüzün oluşamaması. Bunlar, sağlıklı bir tartışma ortamı için sıkıntı.
11. Viki işleyişindeki ana faktörlerden birini değiştirme şansın olsa hangisini değiştirirdin ve bunun neden gerekli olduğunu düşünüyorsun?
C: Şu an herhangi bir şey gelmiyor aklıma.
12. Troll sence nedir? Nasıl başedilmelidir? Müdahale edemeyeceğin (Kişisel tartışmaya girmiş olmanız nedeniyle) bir troll'e karşı nasıl bir tutum izlersin?
C: Bir milletin kendi kendini... :P Kendisini katkı veriyor gibi gösterip katkı vermeyen ve topluluğu sürekli olarak gereksiz tartışmalarla meşgul eden, bu sebeple de başkalarının da katkı yapmasına müsaade etmeyen kullanıcılar. Bir de "über yakışıklı" bir trolümüz var malum, onlar zaten trol olduğunu kabul eden troller. Birini direkt, hemen "trol" olarak tanımlamak doğru değil. Önce bu görüşü paylaşan başkaları var mı diye yoklayıp ondan sonra hareket etmek lazım.
13. Vikipedi'ye neden katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyleyebilir misin?
C: Uzun uzun yazmaya gerek yok, seviyorum :)

Diğer sorular:

  • Soru AWB ile katkım yok derken herhangi birisini anımsatmaya çalıştınız mı?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Hayır, niye yapayım? :)--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru Kırıcı ve heves düşürücü bir üslubunun olduğunu düşünüyor musun?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Hayır, düşünmüyorum. Görece yeni kullanıcılarla ayrı, görece tecrübeli ve daha önce temasımız olan kullanıcılarla farklılıklar gösterebilir.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • SoruHizmetli olursan senden yardım istenen anlaşmazlıklara ilgi gösterecek misin?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Elbette, eğimden geldiğince. Dediğim gibi tartışmadan hiçbir zaman kaçınmamaya çalıştım, çalışıyorum.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru Katkıların yadsınamaz ama neden sürekli bunlardan bahsetmektesin?(örn. bazı tartışmalarda)--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Burada özgeçmiş niteliğinde bahsettim. Yeri gelir, bahsetmek gerekir. Burada amaç ansiklopedi inşa etmekse, burayı inşa eden katkılardan bahsedilmesi kaçınılmaz.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru Hizmetlilerin SAS'lara görüş bildirmesi hakkında ne düşünüyorsun?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Elbette ki belirtebilir, ben de belirteceğim. Onlar da en başta kullanıcı, onların da fikirleri değerli ve dikkate alınmaya değer. Herhangi bir problem göremiyorum.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru Önceki hizmetlilik arşivlerini okudunuz mu?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Hepsini değil, zamanında bazılarına bakmıştım.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru Daha önceki hizmetlilik başvurularında sana olumsuz görüş bildirenlerin düşüncelerini, yeni başvurunda dikkate aldın mı?--Kingbjelica (mesaj) 00:15, 19 Mayıs 2016 (UTC)
Mesnetli yorumları evet dikkate aldım. Ancak "şurada şöyle tartışmıştık" ya da "burada şunu dedi" gibi olayları kişiselleştiren yorumları almadım, almayacağım da. Kişilere değil katkılara odaklı olması, her yorumun bir mesnet noktası olması lazım.--RapsarEfendim? 00:22, 19 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru iki sorum olacak esasen birbirine bağlı: 1.) hizmetli olunca Buraya daha çok katkı vermek, burada daha faydalı olabilmek, burayı daha da ileri götürebilmek için bugün yapamadığın neyi yapabileceksin ve hizmetli olmadığın için neyi yapamıyorsun? 2.) sana göre vikipedi'yi yerinde saydıran hizmetliler olduğuna göre ilerleten ve geliştiren de hizmetliler midir? --kibele 15:05, 24 Mayıs 2016 (UTC)
Hızlı silinmesi gereken maddelere daha çabuk müdahale etmek, bu yönde katkı vermek, silinmesi için işaretlenen ve biriken maddelerin azaltılmasında yardımcı olmak, kullanıcı engelleme konusunda ekstra bir kuvvet olmak (bazı hizmetliler tartışmalara müdahil olduğundan mesela engel verme gibi bir durum söz konusu olmayabiliyor. Bariz ve sürekli ihlallerde ekstra bir hizmetliye ihtiyaç duyulabiliyor) vs Temelde iş yükünü paylaşmak. Vikipedi'yi yerinde saydıran hizmetliler de var (hizmetli olması ile olmaması arasında bir fark olmayan) burayı uçuran ve iyi ki hizmetli olmuş diyebileceğim hizmetliler de. Yanlış saymadıysam 26 hizmetlimiz var an itibarıyla. Muhtemelen bunlardan 3-4'ü hizmetli olmasa şu an yerimizde saymayız, geriye gideriz. Diğer taraftan 15-18 tanesi hizmetli olmasa hiçbir şey fark etmez.--RapsarEfendim? 01:37, 25 Mayıs 2016 (UTC)
  • Soru. Dün bir maddeyle ilgili basit bir konuda aramızda şöyle bir konuşma geçmişti. Merak ettim kaç dil biliyorsun acaba? Türkçe dışındaki diğer 10 dilde de maddeyi sen başlatmışsın ve hemen hepsi şu an Türkçedeki aynı gelişmişliğe sahip (hatta Türkçede madde şu an kaliteli madde adayı). Dünkü tartışmada şahsı tanıdığını, hatta kaynaksız bilgi varsa dahi sohbetin olduğu için adeta bunları doğru kabul etmemiz gerektiğini söylemeye getirdin. Genel olarak kaynaklar konusunda çok titiz davranan bir kullanıcı olduğun için bu durumu çok yadırgadım. Kaynaklar konusundaki düşüncelerini merak ediyorum, kişisel olarak elde ettiğimiz bilgilere kaynak muamelesi yapabilir miyiz? 10 Mayısta Eurovision'da San Marino'yu temsil edecek olan şarkıcının maddesi Türkçe Vikipedi'de 8 Mayıs tarihinde günün maddesi olarak ana sayfada yer almış. Nasıl günün maddesi seçildiğini bilmiyorum ama bütün bunları göz önünde bulundurunca Vikipedi vasıtasıyla yarışma öncesi güzel bir halkla ilişkiler çalışması olmuşa benziyor. --esc2003 (mesaj) 07:45, 26 Mayıs 2016 (UTC)
@Esc2003 dikkatinizi sevdim. Genellikle 10-11 Ocak tarihlerinde. karakter sayıları çok yakın olmakla beraber çeşitli dillerde sayfalar açmış. Gerçekten insan hayret ediyor, bu kadar çalışkanlığa ve dil yetkinliğine, helal olsun diyorum. Profesyonel tercüme hizmetleri yaygınlaştı. Örneğin 15-20 bin baytlık bir içeriği bu siteden 120-150 arası bir rakama tercüme ettirebilirsiniz, hemde her dilde ve her seviyede. @Esc2003 üniversite tez olaylarında yabancı kaynak çevireceksen bu tarz siteleri öneririm :) GM olayı ise daha önce köy çeşmesinde konuşuldu. Esc2003'ün halkla ilişkiler tespitine de katılmaktayım..--Kingbjelica (mesaj) 14:43, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Yalnızca İngilizce ve az bir şey Fransızca biliyorum :) Kendisini tanırım, evet. Maddesini açtıktan sonra teşekkür etti ve diğer dillerde de açılıp açılamayacağını sordu. Metin olursa neden olmasın dedim ve çeviri metinleri gönderdi. Ben de maddeleri açtım elimden geldiğince. Çeşitli projelere de katkı yapmış olduk böylece :) Kaynakta bahsi geçen ifade muğlakta bir ifade. Kendisiyle görüştüğümde bana Trabzon doğumlu olduklarını söyledi. Ben bu yönde değişiklik yaparken bu kaldırılıp, "yine kaynakta öyle olmayan" memleket ifadesi eklendi. Sonradan düşününce kaynağın birebir aktarmanın (Trabzonlu şeklinde) doğru olan şey olduğu kanaatine vardım.--RapsarEfendim? 15:43, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Atlamışım, kaliteli madde adaylığını başlatan ben değilim, hatta kullanıcıya da buna dair bir mesaj attım.--RapsarEfendim? 15:54, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Ben de öyle demedim zaten. Bir kullanıcının KD olabilecek kadar gelişmiş derecede yazdığı bir maddeyi (ki aday gösterilmiş zaten) diğer dillere de aynı gelişmişlikte çeviri yoluyla açabilmesi ihtimali ilgimi çekti sadece (pek ihtimal vermesem de iyiye yorarak bir kullanıcının 10 yabancı dili bilme ihtimalini düşününce). Ancak böyle olmadığını açıklamışsın. Kayda değer bir kişinin kendi maddesini yazmasına doğru gözle bakılmadığını düşününce Vikipedi için kayda değer bir tanıdığın ricası üzerine verdiği çeviri metinlerle maddeler oluşturmaya nasıl bakıyorsun? Asıl merak ettiğim bu. --esc2003 (mesaj) 19:56, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Maddesini açtıktan sonra, madde tüm politika ve yönergelerle uyumlu olduktan sonra hiçbir sıkıntı görmüyorum. Yapılan kötü bir şey değil, iyi bir şey. Ortada yanlış bir şey de yok. Farklı dillere katkı vermekle mi suçlanıyorum? Keşke her madde için böyle yapabilsem, hep birlikte Türkiye ile alakalı olan veya olmayan içerikleri diğer dillerde de açabilsek, geliştirebilsek.--RapsarEfendim? 20:21, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Farklı dillere katkı vermekle değil, kendi maddesi için çeviri metin veren biri için madde açmayı doğru bulup bulmadığın soruldu sadece. --esc2003 (mesaj) 20:35, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Eğitmenin yukarıda dediği gibi okuduğunu anlamıyor, bu işten rant sağlamadığına nasıl inana biliriz?--Kingbjelica (mesaj) 20:50, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Benim oluşturduğum metnin "çevirmenlerce" yapılan çevirileri. Bir problem göremiyorum.--RapsarEfendim? 21:12, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Kendi olusturdugu maddeyi her dilde 17 bin baytlik edecek sekilde tercume edilmesi ilginctir...Kingbjelica (mesaj) 21:36, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Nesi ilginç? Dediğim gibi ben çevirtmedim, yalnızca Türkçe ve İngilizce maddeyi oluşturdum. Diğer metinler bana salt çeviri olarak geldi, maddelerin oluşturulması konusunda yardımcı oldum. Şişli Ermeni Mezarlığı'nı da bir Ermeni arkadaşa özellikle rica etmiştim, Ermenicede açtı zamanında. Gürcü arkadaşlarla iletişimim var, madde paslıyorum onlara Gürcistan ile ilgili konularda mesela. Hepsi bu. Siz de yapabilirsiniz, siz de "katkı" verebilirsiniz, işbirlikleri yapabilirsiniz. Tavsiye ederim, güzel hisettiriyor.--RapsarEfendim? 21:49, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Vikipedistler arası yardımlaşma, bilgi alışverişi sıradan şeyler. Ayrıca çeviri yoluyla oluşturulan maddelerin önemli yer tuttuğu da bilinen bir şey. Diğerinde ise tanıdığın bir şarkıcı kendisi için diğer Vikipedi dillerinde maddesini açman için yazdığın metni farklı dillere çevirtip sana yolluyor. Bunlar aynı şeyler değil. --esc2003 (mesaj) 08:01, 27 Mayıs 2016 (UTC)

Soru Sence bir tartışmada "CESUR OL, GERİ AL , TARTIŞ " döngüsü nereden başlatılmalıdır? Yukarıdaki örnek üzerinden bir sürüm örneği verirsen sevinirim.| ɾɐsǝɯ zoɯɐʞɐʎ | 20:52, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Hatalı olduğu düşünülen değişikliğin geri alınması ve maddenin eski hâline getirilerek tartışılması gerek. Kurallar çerçevesinde tartışmak iyidir, zararlı değildir.--RapsarEfendim? 21:12, 26 Mayıs 2016 (UTC)
Her iki tarafta hatayı kabul etmeyeceğine göre, yapılan ilk tartışmalı değişimi mi kastediyorsun? Yukarıdaki örnek üzerinden bir sürüm örneği verirsen sevinirim.Bu imzasız yazı Yakamoz51 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Burada yapılması gereken madde adının geri alınması. Zira bu şekilde kalmasına yönelik bir tartışma mevcut. Madde adının hatalı olduğu düşünülüyorsa tartışma sayfasında tartışılmalı önce. Ondan sonra taşıma yapılması veya kalması yönünde hareket edilmeli.--RapsarEfendim? 21:46, 26 Mayıs 2016 (UTC)

Yukarıdaki bir başvurunun arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız. Bu sayfaya herhangi bir ek değişiklik yapılmamalıdır.