The Sims 3: University Life

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims 3: University Life
Dosya:The Sims 3 University box art.jpg
GeliştiriciElectronic Arts
YayımcıElectronic Arts
SeriThe Sims
MotorRenderWare Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformMicrosoft Windows, OS X
Çıkış
  • KA: 5 Mart 2013
  • AVR: 8 Mart 2013
TürYaşam simülasyonu
ModTek oyunculu

The Sims 3: University Life, EA Salted Lake tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından 5 Mart 2013'te yayınlanan yaşam simülasyonu oyunu The Sims 3'ün dokuzuncu genişleme paketidir. 2009'da yayınlanan ve The Sims 2: University genişleme paketini içeren The Sims 2 University Life Collection ile karıştırılmamalıdır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

University Life genişleme paketindeki Sims University, yeni mahalle olarak World Adventures ile oyuna eklenen dünyalara benzer. Üniversite, New England Kampüslerine dayanan bir alt mahallede bulunur ve maskotu bir lamadır. Üniversiteye gidebilmek için Sim'in genç bir yetişkin, yetişkin veya yaşlı olması gerekir. Oyuncu olmayan (NPC) bir maskot, Sim'lerinin lotlarına yaklaştığında yetenek testi yapabilir. Sonuçlar Sim'lerin becerilerine, kişisel özelliklerine, iş deneyimlerine ve okul notlarına bağlı olur. Aynı zamanda ana dallar ve mezuniyet ödülü için alt puanlarla birlikte toplam yetenek puanını da gösterir. Sim'e sağlanan mali yardım (burs) miktarı da test tarafından belirlenir. Genç Sim'ler hangi beceriler üzerinde çalışmaları gerektiğini görmek için yetenek sınavına da girebilirler ancak genç bir yetişkin olmadan ve büyümeden üniversiteye gidemezler.

Üniversiteye kaydolmak; telefonla, bilgisayarda veya devlet okuluna gidip oraya kayıt yaptırarak yapılabilir. Oyuncu, Sim'in İşletme, İletişim, Güzel Sanatlar, Beden Eğitimi, Bilim ve Tıp veya Teknoloji bölümlerinin yanı sıra eğitim almak istedikleri kredi sayısını ve bir veya daha fazla öğrenim görmek isteyip istemediklerini seçebilir. Daha fazla kredi almak, Sim'in derecesini daha hızlı almasını sağlar ancak ders çalışmak daha fazla zaman alır.

Bir derece almak için, Sim'in 48 kredi alması ve final sınavlarını geçmesi gerekir. Dereceye sahip olmak, Sim'in dereceyle ilgili kariyerlerde daha yüksek bir seviyede başlamasına izin verir ve ayrıca daha fazla maaş almasına olanak sağlar. Bu avantajlar Sim'in notu yükseldikçe artar.

University Life ayrıca sosyal grupları da tanıtır: Jocks, Nerds ve Rebels. Oyuncu, bu sosyal gruplara katılabilir ve grubun üyeleriyle arkadaş olarak veya grupla ilgili etkinlikler ve etkileşimler yaparak sıralamalarında yükselebilir. Kademelerde ilerledikçe yeni etkileşimlerin ve nesnelerin kilidini açabilir ve daha sonra ek bir özellik seçebilirler. Bir grupla 10. rütbeye ulaşan bir Sim'e, o gruba özgü özel bir kariyer için iş teklifi verilir.

Geliştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk olarak Origin'de Rusça versiyonu sızdırıldı ancak daha sonra kaldırıldı. Daha sonra bir Maxis canlı yayında bir fragman ile ipucu verildi ve logonun İspanyolca versiyonu, The Sims 3: 70s, 80s & 90s Stuff gibi yeni gelecek paketlerin sergilendiği bir EA oyun açılış etkinliğinde sergilendi. EA'nın sahibi olduğu Digital River internet sitesinde dokuz ekran görüntüsü sızdırıldı ancak The Sims 3 resmi topluluk forumlarındaki yayınlarda hala mevcut olsalar da hayran sitelerinden bunları kaldırmaları istendi. 29 Aralık 2012'de The Sims 3: University Life, ESRB tarafından Gençler için T olarak derecelendirildi ve resmi olduğunu ve geliştirmenin tamamlandığını doğruladı. Oyun resmi olarak 8 Ocak 2013 tarihinde duyuruldu.[1] Genişleme paketi Kuzey Amerika'da 5 Mart 2013'te ve Avrupa'da 8 Mart 2013'te, Kuzey Amerika çıkış tarihi SimCity'ye denk gelecek şekilde yayınlandı.

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Metacritic eleştiri sitesi, oyuna 100 üzerinden 72 puan verdi. GamesRadar+ ise 5 puan üzerinden 2.5 yıldız vererek karışık bir eleştiri yayınladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "EA Announces The Sims 3 University!". SimsVIP. 8 Ocak 2013. 11 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  2. ^ "The Sims 3: University Life". Metacritic. CBS Interactive. 3 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  3. ^ Sarah LeBoeuf (11 Mart 2013). "The Sims 3: University Life review". GamesRadar+. 7 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 
  4. ^ Abigail Holden (19 Mart 2013). "The Sims 3: University Life review". Critical Hit. 21 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2018. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]