The Sims 2: Apartment Life

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Sims 2: Apartment Life
Dosya:TheSims2ApartmentLife.png
GeliştiriciElectronic Arts Bunu Vikiveri'de düzenleyin
YayımcıElectronic Arts
YapımcıMaxis
TasarımcıLakshmi Jayapalan
SeriThe Sims
Motorproprietary engine Bunu Vikiveri'de düzenleyin
PlatformlarWindows
EA Mobile
Çıkış
  • KA: 25 Ağustos 2008
  • AU: 28 Ağustos 2008
  • AVR: 29 Ağustos 2008
TürYaşam simülasyonu
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Sims 2: Apartment Life, The Sims 2 yaşam simülasyonu oyununun sekizinci ve son genişleme paketi olarak[1] 25 Ağustos 2008'de Electronic Arts tarafından yayınlanmıştır.

The Sims 2: FreeTime genişleme paketindeki bir broşürde The Sims 2: Kitchen & Bath Interior Design Stuff Pack ile birlikte duyurulan Apartment Life, franchise serisine büyüyü geri getirir ve Sim'lerin mahallelerinde aynı apartmanlarda oturmasına imkan tanır. Böylece NPC Sim'ler ile daha çok etkileşim içerisinde kalırlar ve yeni şöhret sistemi ile yeni aktiviteler, topluluk arazilerinde yapılabilir.[2]

EA Store, 27 Ağustos 2008'de oyuna erken erişimi açtı.[3]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Mahaleler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu genişleme paketi ile önceden yapılmış Belladonna Cove adındaki yeni mahalle oyuna eklenir. New York City temalı mahallede apartmanlar, San Francisco'nun Painted ladies tarzı evleri mevcuttur. Diğer yapılar ise karavan parkı, kütüphaneler, kafeler ve manavlar gibi arazilerdir.[4] Bu araziler, ana oyunda ya da daha önceki genişleme paketlerinde olmayan bir özellik ile birlikte gelir. Aynı zamanda bir aile, apartmanda yaşıyorsa oyuncuya mahalle görünümünde yeşil ikon görünür.

Yeni etkileşimler[değiştir | kaynağı değiştir]

Apartment Life, oyuna "High Five", "Earthy Hug", "Fake Out", "Kiss Kiss Darling" ve "Tough Handshake" gibi sosyal etkileşimler ekler. Çocuk Sim'ler kendi yaşıtları ile yeni etkileşimlere girebilir. Ebeveyn ve genç Sim'ler artık yürümeye başlayan Sim'ler ile "Peekaboo"/Cee-ee oynayabilirler. Yürümeye başlayan Sim'ler dışında tüm yaş grupları artık birlikte "Klasik Dans" ya da "Zıplama Dansı" yapabilir.

Cadılar ve Büyücüler[değiştir | kaynağı değiştir]

Apartment Life ile birlikte The Sims: Makin' Magic temasında Cadılar (kadın Sim'ler) ve Büyücüler (erkek Sim'ler) oyuna eklenir. Büyülü Sim'ler oynanırken Sim'ler Aşırı İyi, Çok İyi, İyi, Doğal, Kötü, Çok Kötü ve Aşırı Kötü olmak üzere toplam yedi kategoriye ayrılabilen aşamalara geçebilirler. Bir Sim, cadı ya da büyücü olarak NPC Sim'ler ile büyü kullanarak ilişkilerini artırabilir ya da hızla azaltabilir.

Cadılar/Büyücüler sihirli objeleri kullanabilir. Büyüler de için farklı objelere ihtiyaç vardır. Tüm Cadılar/Büyücüler iksir yaratabilir ve doğal "büyüleri" ile ışınlanabilir, zamanı dondurabilir, kendilerini insana döndürmek için iksirler hazırlayabilirler. Eğer "Pets" genişleme paketi yüklüyse Büyücüler ve Cadılar kedi ailelerine dahil olabilirler.

Yeni objeler ve araçlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Apartment Life, ana oyuna birçok obje ve araç ekler. Tırmanma merdiveni, kaydırak, atlıkarınca gibi objeler ile Sim'lerin kullanabileceği oyun alanları eklenir. Duvar yatağı, açık mikrofon, Breakdance matı, apartman posta kutuları, çöp boruları, titreşimli yatak, çamaşır makinesi, cadı temalı eşyalar ve yeni televizyon takımı da eklenen mobilyalar arasındadır.

İnşa modu için birçok yeni tip objeler ve araçlar eklenir. Dönen merdivenler, yeni asansör tipi (bu genişleme paketi ile birlikte Open for Business paketindeki tüm asansörler oyuna eklenir), gömme dolaplar, cam tavanlar, havalandırma sistemleri boruları ve havalandırma demirleri, yeni garaj kapıları ve oda kapıları oyuna eklenir.[4] Cadıların sopalarının satın alınabildiği Satın Alma modunda ise helikopterler mevcuttur.

Yeni NPC'ler[değiştir | kaynağı değiştir]

Uşak, ev sahibi, oda arkadaşı gibi NPC'ler oyuna eklenir. Oyuncular Sim'leri bir apartmana taşındığında NPC karakterler de otomatik olarak diğer dairelere taşınır ve Sim'ler ile komşu olurlar.

Şöhret barı[değiştir | kaynağı değiştir]

Yeni şöhret sistemi ile Sim'lerin ne kadar ünlü olduğunu gösteren bir bar sistemi oyuna eklenir. Buradaki bar yükseldikçe oyuncular ödüller ve rozetler kazanır.

Diğer Genişleme Paketleri ile uyumluluk[değiştir | kaynağı değiştir]

The Sims 2: Pets ve Apartment Life genişleme paketlerine sahip olan oyuncular, cadı kedilerine sahip olabilirler. Pets genişleme paketi ile birlikte apartman dairelerinde evcil hayvanlar da yaşayabilir. Eğer oyuncular Pets genişleme paketine sahip değilse bile Satın Alma modunda 'kucağa alınan ufak cinsli köpekler' satın alınabilir.

Sıcaklık ve soğukluk, Sim'in sıcaklık duruma göre değişebilmektedir ve The Sims 2: Seasons genişleme paketi yüklüyse, apartman dairelerine derece konulabilir.

Yeni müzikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Listedeki şarkılar Simlish dili ile sanatçılar tarafından yeniden kaydedildi:[5][6]

  • "Everything" - A Cursive Memory
  • "This Is a Test" - Shock of Pleasure
  • "Brainless" - Sunny Day Sets Fire
  • "Good Day" - Tally Hall
  • "Come My Sunshine" - The Comas
  • "Divebomb" - The Whip
  • "Not A Love Song" - Uh Huh Her
  • "On & On" - Vanilla Sky
  • "Can't Believe My Eyes" - Wainwright
  • "Hot n Cold" - Katy Perry
  • "Sweet About Me" - Gabriella Cilmi
  • "Mozdulj Már (Mondulo Mar)" - Lola
  • "All Around Me" - Flyleaf (Sadece indirilebilir içerik)
  • "Battle Royale" - Does It Offend You, Yeah?
  • "Ghosts" - Ladytron
  • "Ai No Senshi" - Ladah Aspirin

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, sırasıyla Metacritic ve GameRankings eleştiri sitelerinden %75 ve %81 puanlarını topladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "EA Showcase 08: The Sims 2: Apartment Life". Destructoid. 15 Ağustos 2008. 5 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  2. ^ "TheSims2.com About Apartment Life page". EA Games. 18 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2008. 
  3. ^ "EA Store page for Apartment Life". EA Games. 5 Haziran 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2008. 
  4. ^ a b "Apartment Life Preview". The Sims Resource Website. ss. 1-3. 30 Ocak 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Haziran 2008. 
  5. ^ Courtney Marchelletta. ""The Sims 2 Apartment Life" Soundtrack". About.com Tech. 5 Eylül 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  6. ^ IGN Music. ""The Sims 2 Apartment Life Soundtrack"". IGN UK. 19 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Aralık 2018. 
  7. ^ "The Sims 2 Apartment Life". GameRankings. CBS Interactive. 21 Mart 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  8. ^ "The Sims 2 Apartment Life". Metacritic. CBS Interactive. 14 Eylül 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  9. ^ Sarah Green (28 Ağustos 2008). "The Sims 2 Apartment Life Review for PC". 1UP.com. 4 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ekim 2008. 
  10. ^ "The Sims 2 Apartment Life Review". GameZone. 27 Aralık 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ Charles Onyett (10 Eylül 2008). "The Sims 2 Apartment Life Limited Edition Review". IGN. News Corporation. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  12. ^ "Game Chronicles - Review". Game Chronicles. 16 Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018. 
  13. ^ Jess Nickelsen (14 Eylül 2008). "The Sims 2 Apartment Life". NZ Gamer. 21 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2018.