Prison Break karakterleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Prison Break karakter listesi sayfasından yönlendirildi)
Prison Break Cast ekibi

Bu maddede, Amerikan FOX televizyonunda yayınlanan Prison Break dizisinin karakterleri tanıtılmaktadır.

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Sezon(lar) Bilgi
Michael Scofield Wentworth Miller 1, 2, 3, 4, 5 Michael, Lincoln Burrows'un küçük üvey kardeşi. Ağabeyini hapishaneden kurtarmak için silahlı bir soygun yapıp onunla aynı hapishaneye, Fox River'a gider. Hapishane planlarını üstüne dövme olarak yerleştirmiştir ve onlar sayesinde sezon finalinde abisini hapisten çıkarmıştır. Ancak 2.sezon finalinde Sona hapishanesine girer. Sona hapishanesinden James Whistler'ı çıkarmakla görevlendirilmiştir. Daha sonra onu hapisten çıkarır ve Scylla adlı diskleri bulmakla görevlendirilmiştir. Tabii bu görev sırasında burnu kanamaya başlar ve beyin tümörü ortaya çıkar. Dördüncü sezonun final bölümünde elektrik çarpmasından dolayı öldüğü sanılır ancak beşinci sezonda yeni bir kimlikle ortaya çıkar.
Lincoln Burrows Dominic Purcell 1, 2, 3, 4, 5 Lincoln'a Terrence Steadman'ı öldürmekten suçlu bulunur ancak o, kendisine tuzak kurulduğunu iddia etmektedir. Amerikan başkanı Caroline Reynolds tarafından hapise atılmıştır ancak asıl aranan kişi babasıdır (Aldo Burrows). Ancak sonra Michael, Lincoln'ü temize çıkarmıştır ve Lincoln özgürlüğüne kavuşmuştur. Daha sonra Şirket onun peşine düşmüş ve bu yüzden hala kaçak gibi yaşamak zorunda kalmıştır.
Sara Tancredi Sarah Wayne Callies 1, 2, 4, 5 Sara, Michael ve Lincoln'e kurulan komployu çözmek için onlara yardım etmeden önce Fox River'da çalışan birkaç doktordan biriydi. Aynı zamanda Michael'den hoşlanmaktadır. 3.sezonda Gretchen tarafından kaçırılır. Daha sonra Lincoln'e sahte kellesini gönderirler. Ancak ölmemiştir. Final Break filminde hapse girer ancak Micheal onu hapishaneden kaçırmayı başarır.
Fernando Sucre Amaury Nolasco 1, 2, 3,4, 5 Sucre, Michael'ın hücre arkadaşıdır, soygun suçundan hapishanede bulunmaktadır. Maricruz adında bir sevgilisi vardır. Hatta evlenmek istemektedirler. Fox River kaçaklarından biridir. 3.sezonda Sona Hapishanesindeki Michael'ı çıkarmak için mezarcı olarak çalışmaya başlamıştır. Bu yüzden Şirket'in hedeflerinden biri olmuştur.
Theodore "T-Bag" Bagwell Robert Knepper 1, 2, 3,4, 5 T-Bag adam kaçırma, tecavüz ve cinayet suçlarından şartlı tahliyesiz ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. Michael'ın kaçış ekibindeki en sevilmeyen kişidir. 1.sezon finalinde John Abruzzi T-Bag'in elini kesmiştir. Ancak daha sonra Charles'ın Utah'a gömdüğü 5 milyon doların sahibi olmuştur. 2.sezon finalinde Meksika'daki Sona hapishanesine girer. Ama oradan kaçar. 3.sezonda James'in kuş kitabını alınca onun planını uygulamaya çalışır. Ve bunun üzerine "Cole Pfeiffer" kimliğine bürünür. Final Break filminde tekrar hapse girer. 5. sezonda ismi bilinmeyen biri tarafından finanse edilmiş deneysel bir biyonik ele kavuşur. Micheal'dan bir mektup alır ve mektuptaki gizemi çözmeye çalışacaktır
Alexander Mahone William Fichtner 2, 3,4 FBI Özel Ajanı Mahone Fox River kaçaklarını yakalamak için ülke genelindeki kaçak avını yönetmektedir. Ancak tek amacı onları yakalamak değil,aynı zamanda öldürmektir. Ancak Michael'in tuzağına düşer ve Sona Hapishanesine girer. Herkes gibi o da Şirket'in hedeflerinden biri olur. 4. sezonda Şirket'in bilgilerinin saklandığı Scylla'yı bulmaya çalışan Micheal ve ekibiyle işbirliği yapar.
Brad Bellick Wade Williams 1, 2, 3,4 Brad Bellick, Fox River Eyalet Hapishanesi'nde gardiyanların lideridir. İşten çıkarıldıktan sonra, üzerlerine konulan ödül için kaçakların peşine düşer. Daha sonra arkadaşı Roy Geary'nin ölümünden dolayı Fox River'a mahkûm olarak geri döner. Alex tarafından kaçakları yakalaması için serbest bırakılır. 2.sezon finalinde Sona hapishanesine girer. 4.sezonda Scylla'yı ele geçirmek için bir su borusunun içinde canını feda eder.
Benjamin Miles "C-Note" Franklin Rockmond Dunbar 1, 2, 4, 5 C-Note ordudan atıldıktan sonra işsiz kaldı.Kamyonla uyuşturucu taşırken yakalandı. Kacee adında bir karısı ve Dede adında bir kızı vardır. Fox River kaçaklarından biri olmuştur. Ancak yakalanmıştır. Daha sonra Alex Mahone'u şikayet ettiği için serbest bırakılır. 5. sezonda Micheal olduğuna inandığı kişi için Fas'a gidecektir.
Paul Kellerman Paul Adelstein 1, 2, 4, 5 Gizli Servis ajanı Kellerman Reynolds tarafından Lincoln Burrows'un idamının gerçekleşmesini sağlamak için görevlendirilmiştir. Fakat Bill Kim yüzünden işten çıkarılmıştır ve bu nedenle Michael ve Lincoln'e yardım etmeye başlamıştır. 2.sezon finalinde teslim olur ve öldüğü sanılır. Ancak 4.sezonda tekrar ortaya çıkar. Poseidon'un emri ile A&W tarafından öldürülür.

Yardımcı Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Sezon(lar) Bilgi
John Abruzzi Peter Stormare 1, 2 John Abruzzi devamlı karakterlerdendir, birinci sezonun on üçüncü bölümü "End of the Tunnel"'de yaralanana kadar her bölümde oynamıştır. Altı bölüm sonra "The Key" bölümünde tekrar karşımıza çıkar. Karakter ikinci sezonun dördüncü bölümü "First Down"da ölür.

Abruzzi Chigago mayfasının eski patronu olmasından dolayı Fox River mahkûmları arasında ünlü biridir. O Fox River'da çeşitli işlerde çalışan mahkûmların bulunduğu hapishane iş kollarını yönetir. Onun adamları hapishane duvarları arasında fazla karışanları olmadığından özgürce dolaşabilirler özellikle gardiyanların lideri Yüzbaşı Bellick onlara karışmaz çünkü Abruzzi'nin çetesi ona dışarıdan ödeme yapmaktadır. Abruzzi Fibonacci'nin yerini öğrenebilmek için büyük çaba sarf eder hatta onun yerini öğrenebilmek için Michael'ın iki ayak parmağını keser. Abruzzi bunu Michael'dan kolayca öğrenemeyeceğini anlar ve onunla anlaşma yaparak hapishane dışındakileri kandırır.

T-Bag kaçış planından kuzeni James'e bahsettiğini söyleyince, Abruzzi dışarıdaki adamlarından birine bir hafta içinde James'i ortadan kaldırmasını söyler. Adamı kaçırıken problem çıkar James 5 yaşındaki çocuğunu kalkan olarak kullanırken çocuğu ölür. Bu durumdan Abruzzi derin bir üzüntü duyar, T-Bag'i adamları bir odaya kapatır. T-Bag hayatının tehlikede olduğunu anlayınca kaçış planından ayrılmayı kabul eder. Abruzzi dışarı çıkmak için arkasını döner fakat büyük bir hata yapar, T-Bag elindeki jiletle onun boğazını keser.

Abruzzi tedavi edilmek için helikopterle Fox River'dan ayrılır. Bu Michael'ın kaçış planını karıştırır çünkü kaçış sonrası Abruzzi'nin uçağını kullanacaklardı. Abruzzi kurtulup tekrar takıma dahil olduğunda değişmiş biri olduğu anlaşılır. Aşırı derecede dine dönmesinin sebebi duvarında İsa resmi görmüş olmasıdır. O, Michael, Lincoln ve diğer mahkûmlar kaçmayı başarırlar. Kaçış sırasında T-Bag kendini Michael'a kelepçeler. Bunun üzerine Abruzzi'de T-Bag'in elini balta ile keser, T-Bag gruptan ayrılmak zorunda kalır. Abruzzi uçak onları almadan gidince geride kalan beş kişiden biriydi.

Kaçışın sabahında, John Abruzzi ve diğer kaçak arkadaşlarını yetkililerden kaçarken bulunur. Yavaş ilerleyen bir yük treni onlarla yetkilerin arasını açmaya yeter, Kaçakların durumunu bilen ödül avcıları beş kaçağa tuzak kurar. Avcılardan biri silahını düşürür, kaçaklar onu arazi aracı el koyar ve Michael'ın Oswego'da bir mezarlığa sakladığı giysileri bulmaya giderler. Giysilerini değiştirdikten sonra kaçakların yolları ayrılır.

Abruzzi ailesiylle buluşur ve birlikte bir kargo gemisiyle Sardinya'ya kaçmayı planlarlar. O ve ailesi ayrılmadan önce Abruzzi Otto Fibonacci'nin Washington'un dışında bir motelde kaldığını öğrenir. Abruzzi'nin öncelikli sonu buydu fakat karısına bir söz vermişti. Ajan Mahone'nun kurduğu tuzaktan kurtulur ve FBI ona tekrar tuzak kurar. Abruzzi elinde silahla motel odasının dışında yürümektedir. Mahone Abruzzi'ye silahını bırakmasını, ellerini başının üzerine koyup diz çökmesini söyler. Abruzzi onunla alay eder ve "Ben sadece Tanrı'nın huzurunda diz çökerim, burada onu göremiyorum" der. Abruzzi silahını Ajan Mahone'a doğrultmaya çalışır, ardından Mahone'u koruyan FBI ekibi ateş ederek Abruzzi'yi öldürür. O "Fox River sekizlisi"nden ilk ölendir.

Lincoln Burrows, Jr. ("LJ") Marshall Allman 1, 2, 3, 4 L. J. Lincoln'nün oğlu ve bunun için "Şirket" 'in hedefidir. 3.sezonda Gretchen tarafından esir alınmıştır. Ancak daha sonra kurtulmuştur. Daha sonra Lincoln'ün sevgilisi Sofia ile Panama'da yaşamaya başlar.
Veronica Donovan Robin Tunney 1, 2 İlk sezonun "Brother's Keeper" bölümde Veronica'nın Michael Scofield (Wentworth Miller) ile olan ilişkisi ortaya çıkar. Sonra Lincoln tutuklanır, Veronica Michael'a Lincoln hakkında yanlış düşündüğünü, Michael'ın burumda olmasını Lincoln'e borçlu olduğunu, Lincoln'nün verdiği 90,000$ onun eğitimi için borç aldığını söyler. Bu sözler Michael'ın düşüncesini değiştirir.[1]

Veronica suç avukatı değil emlak avukatıdır buna rağmen çocukluk arkadaşı Michael Scofield'ın savunmasını o yapar. İlk başlarda Lincoln'nün masum olduğuna inanmaz çünkü güvenlik kaydını görmüştü ve orada gördüklerine inanıyordu. Sonra dava ile ilgili bir ip ucu bulur ve Lincoln'nün masum olduğuna inanmaya başlar.

Veronica bir emlak avukatı olmasına rağmen, banka soygunu davası sırasında arkadaşı Michael'ı savundu.[2]

Veronica ölüm cezası ile ilgili davalarda herhangi bir bilgisi olmadığı için, "Adalet Projesi"nden (Project Justice) Lincoln'nün davası için yardım ister. Fakat ona yardımı redderler. Nick Savrinn (Frank Grillo) babsınında işlemediği bir suçtan cezalandırıldığını söyler ve ona yardım edeceğini belirtir. Birlikte Terrence Steadman'nın cinayetindeki doğruları bulabilmek için durmaksızın çalışırlar. Terrence Steadman'nın Blackfoot, Montana'da saklandığını öğrendikten sonra ajanlar tarafından öldürülmeye çalışılırlar.

"Tonight" bölümünün sonunda Nick Veronica'ya ihanet eder, John Abruzzi Nick'e kaçacakları akşam havalanında "hazır olun ve bekleyin" der. Veronica havalanından taksi ile uzaklaşır çünkü Nick onu öldürmek istemez. Sonra Blackfoot, Montana'ya gider, sesizce Steadman'nın evine girer ve ona direnir.

Steadman'la (Jeff Perry) mücadelesinden sonra yardım için polisi arar fakat ev sadece dışarıdan aranabilmektedir. Komplonun ortaya çıkabileceğini ummaktadır, gizli ajanlar oraya ulaşır ve onun gerçekleri öğrenmesine engel olurlar ve onun bütün çabaları aniden son bulur. Steadman'nın yaşadığı bölge federeal bir bölgedir ve orada yaşayan herkes telefonla ajanları arar. Son dakikalarında cep telefonundan Lincoln Burrows'u arar. Bu dizide ölen ilk ana karakterdir.

"John Doe" bölümünde FBI ajanı Alexander Mahone tarafından öldürülen ajan onu öldürür. Aynı bölümde Steadman Paul Kellerman ve kardeşelere yakalanır, Steadman Lincoln'e Veronica'yı hatırlatır Lincoln onu öldürmeye çalışır fakat Michael engel olur çünkü Steadman'nın yaşadığını kanıtlayabilirlerse Lincoln masum olduğunu ispat edebilecektir.

James Whistler

Chris Vance

3, 4 James Whistler Sona hapishanesinde yatan mahkûmlardan biridir. Michael ise onu kurtarmak için görevlendirilir. James, belediye başkanını öldürmekten dolayı Sona'ya girmiştir. Ancak Şirket (The Company) onu dışarı çıkarmak istemektedir. Gretchen başta olmak üzere Lincoln, Sucre ve Michael onu Sona'dan çıkarmaya çalışırlar ve başarırlar. Sonrasında James Scylla'yı ele geçirmek için görev alır ve bu görev yüzünden Wyatt tarafından öldürülür.
Norman Lechero

Robert Wisdom

3 Lechero, Sona hapishanesindeki yönetimi devralan bir mahkûmdur. Kendisi uyuşturucu kartelidir. Bütün işlerini hapisten yönetir. Daha sonra T-Bag ise onun adamı olur. Augusto diye bir kuzeni vardır. O da hapistedir. Lechero, sürekli oradan kaçmaya çalışmıştır. Daha sonra Michael gelince onun kaçış ekibinde yer almıştır. Ancak kaçamamıştır. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
Gretchen Morgan

Jodi Lyn'O Keefe

3, 4 Gretchen, eski bir askerdir. Ancak daha sonra şirkete çalışmaya başlamıştır. Şirket'in tetikçisidir. General Krantz'in en güvendiği kişidir. 3.sezonda Sara'yı kaçırıp Michael'dan James'i Sona'dan çıkarmasını istemiştir. Susan adında sahte bir ismi vardır. Rita adında bir kız kardeşi ve Emily adında bir kızı vardır. Final Break bölümünde hapse girmiş olarak gösterilir.
Jonathan Krantz

Leon Russom

2, 3, 4 Jonathan, General olarak da bilinir. Kendisi Şirket'in gizemli başkanıdır. Türk Konsolosu ile evli olan Lisa adında bir kızı vardır. Herkesin düşmanı olarak da tanımlanabilir. Gretchen ile eski bir ilişkisi vardır. Dizi finalinde hapse girer ve idam edilir.

Yinelenen ve ikincil karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaçış takımının diğer üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler) Bilgi
David "Tweener" Apolskis Lane Garrison 1x09, 1x11, 1x12, 1x14, 1x17 - 1x22, 2x02, 2x04 - 2x07 Arkadaşının babasının beyzbol kartlarını çaldı. Ancak bir tanesi çok değerli bir kart olduğu için suçu büyüdü ve hapse atıldı. Alex Mahone tarafından öldürülmüştür.
Charles "Haywire" Patoshik Silas Weir Mitchell 1x03, 1x04, 1x17, 1x18, 1x21, 1x22, 2x06, 2x07, 2x15, 2x16 Matematik doktorası yapmak üzere sıkı çalışmaları sonucunda zihinsel hastalık belirtileri çıkmaya başladı. Kısa bir süre sonra da ailesini gece uyurlarken öldürdü. 60 yıl ikinci derece cinayetten hüküm giydi. 2.sezonda intihar etmiştir.
Manche Sanchez Joseph Nunez 1x15 - 1x22, 2x01, 2x03, 2x18 Manche Sanchez Fernando Sucre'nin kuzenidir. Michael psikiyatri koğuşuna nakledildikten sonra, Manche Michael ve Sucre arasındaki haberleşmeyi sağlar. Lincoln ve Sucre Manche'yi de kaçış planına dahil eder. Kaçış sırasında yakalanır.
Charles Westmoreland Muse Watson 1x01, 1x02, 1x05, 1x08, 1x10, 1x15, 1x17, 1x22, 4x15 Oldukça sakin ve beyefendi biridir, Westmoreland diğer insanların işlerine hiç karışmaz, Michael'ın onuda kaçış planına dahil etmeye çalışmasına rağmen o sadece bunu aklından geçirir. İsyan sırasında onun hücresinin önünde bir gardiyan öldürülür, Brad Bellick ondan bunun hakkında bilgi almak ister ama o reddeder, bunu üzerine Westmoreland yıllardır Bellick'ten gördüğü saygıyı kaybeder.

kısa bir süre sonra Westmoreland kedisini ölü bulur. Bunun üzerine gardiyanların dinlenme odasını ateşe verir ve suç Bellick'in üzerine kalır. Bu oda Michael ve diğer hapishane iş kolları üyelerine lazımdır çünkü kaçmak için bu odanın zeminine delik açmaları gerekmektedir.

Kızın hasta olduğunu ve onu ölümünden önce göremeyeceğini öğrenen Westmoreland, çaresizlik içinde kaçış takımına dahil olur. Bunun için Michael'a kendisinin D.B. Cooper olduğunu söyler ve ispatlamak için onun çaldığı paralarla aynı seri numarasına sahip bir yüz dolarlık banknot gösterir.

Bellick takımın açtığı deliği fark edince Westmoreland ona saldırır ve onu açılan deliğe atar. Westmoreland Bellick'i etkisiz hale getiriken kırılan cam parçalarıyla yaralanır. Kaçış zamanı, revirdeyken çok kan kaybeder. Michael'a onsuz gitmesini söyler ve D.B. Cooper'ın parasını nereye sakladığını söyler (Tooele, Utah'ın dışında Double K Ranch'de silonun altında) ve miktarın 5 milyon dolar olduğu ortaya çıkar, bir milyon dolar olarak farz edilmekteydi. Sonra Müdür Pope tarafından ölü olarak bulunur.

Kaçakların bağlantılı olduğu karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler) Bilgi
Hector Avila Kurt Caceres 1x02, 1x04, 1x16, 2x05, 2x10 Hector, Sucre'nin kuzenidir, ve Sucre'nin nişanlısı Maricruz'a evlenme teklif etmek istiyor bunun için Sucre'yi kendine rakip olarak görüyor. Hector'a göre Sucre sorunlu bir mahkûmdur, ve bunu Maricruz'a ispatlamaya çalışır.
Debra Jean Belle Kristin Malko 2x02, 2x04, 2x05, 2x07 Debra Jean Utah'ta okuyan bir kolej öğrencisidir. Debra'nın kampüs iletişim panosundaki yol arkadaşlığı teklifine cevap veren David "Tweener" Apolskis ile Utah'a gitmek için yola çıkar. Tweener'dan hoşlanmaya başladıktan sonra ona karşı olan şüpheleri zamanla azalır. Tweener'ın Fox River kaçaklarından biri olduğunu anladıktan sonra, ona arabasını vererek kaçmasına yardım eder. Tweener bulunduğu son bölümde Debra'nın evine gidip Debra ile barışmaya çalışır.
Aldo Burrows Anthony Denison 1x15, 1x19, 2x10 - 2x12 Aldo Burrows, Michael ve Lincoln babasıdır. "Şirket" 'in (The Company) eski bir çalışanıdır. Aldo, Michael'ın doğumundan önce onlardan ayrılır ve Lincoln'nün idamından önce aniden ortaya çıkar. Lincoln'nün idam kararında o da başkalarından şüphelenmektedir. Alex Mahone tarafından öldürülmüştür.
Maricruz Delgado Camille Guaty 1x01, 1x02, 1x04, 1x12, 1x16, 2x17, 2x18 Maricruz, Sucre'nin kız arkadaşı ve onun bebeğini taşımaktadır. Ama beklemek ona çok zor gelmekte. O Sucre'nin kaçamak için motivasyon kaynağı.
Philly Falzone Al Sapienza 1x02, 1x03, 1x09, 1x10 Falzone John Abruzzi ile aynı mafya ailesinin üyesidir. Mahkemede tanıklık yapıp suçlu olduğunu ortaya çıkaracağından Otto Fibonacci'nin yerinin bulunması için sürekli Abruzzi'ye baskı yapmaktadır. Michael ve Abruzzi tarafından Fibonacci'yi bulmak için Kanada'ya gönderilmiş ve orada tutuklanmıştır.
Kacee Franklin Cynthia Kaye McWilliams 1x13 1x16 1x17 1x20 2x03 2x09 2x12 2x18 2x20 Kacee C-Note'un eşi ve Dede'nin annesidir. C-Note'un 2 yıldır cezaevinde bulunduğundan habersiz olup onu Irak'ta askeri görevde sanmaktadır. C-Note, Kacee ile temas kurduğu zamanlarda tekrar bir araya gelerek aile olacaklarını söylese de Kacee bu ifadelere gönülsüzce kulak asmaktadır. Gerçek öğrenildiğinde, FBI Ajanı Lang kendilerine yadım etmesi için Kacee'ye baskı yapar. Kacee FBI ile işbirliği yapmaz, bunun yerine firari eşiyle buluşarak birlikte Kuzey Dakota'ya kaçarlar. Fakat kızına ilaç aldığı sırada, kendisini gazetede yayımlanmış resminden tanıyan bir eczacı tarafından polise gammazlanır. Yardım ve yataklık suçundan tutuklanır.
Lisa Rix Jessalyn Gilsig 1x01, 1x03, 1x07, 1x08 Lisa, LJ'nin annesidir ve Lincoln'nün eski eşidir. O ve kocası, Adrian, Ajan Kellerman ve Ajan Hale tarafından öldürülür.
Nick Savrinn Frank Grillo 1x04 - 1x15, 1x17 - 1x22 Nick Adalet Projesi çalışanıdır, hatalı bir şekilde suçlu bulunan insanları özgür bırakmak için kurulan bir organizasyondur. Lincoln'ün masum olduğuna inandığını söyleyerek Donovan ile birlikte çalışmaya başladı. Aslında O, Donovan'ı izlemesi için John Abruzzi tarafından tutulmuştu. Ancak ölmüştür.
Nika Volek Holly Valance 1x10, 1x11, 1x19, 2x03, 2x04 Michael, Nika ile banka soygunundan bir gün önce Nika'nın Amerikan vatandaşı olabilmesi için evlendi. Daha sonra Nika, Michael'a kaçış planında yardım etti.

Komplo kuranlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Samantha Brinker Michelle Forbes 1x13, 1x15 - 1x22
Brinker Kellerman ve Reynolds'un işbirliği yaptığı "The Company" çalışanıdır.Daha önce "Şirket'te" (The Company) çalışmış olan, Lincoln'un idamını durdurmak için mahkemeye bilgi gönderen, Lincoln ve Michael'in babalarını tanımaktadır. Reynolds'ın kişisel durumunu şirketin değerlendirme yöntemiyle inceleyerek, şirketin Reynolds'un adaylığını desteklemesini sağlamıştır. Brinker Reynolds'a "Şirket'in" geri çekilmesi yönündeki kararını açık olarak iletmiştir. Retnold's başkan Richard Mills'in ölümünü sağlayıp yerine geçtikten sonra, Brinker Reynold's tarafından etkisiz hale getirilmiştir. O zamandan beri görünmemektedir.
Daniel Hale Danny McCarthy 1x01 - 1x06, 1x08 - 1x13, 1x16
Hale Kellerman'ın ortağıdır ve ikisi de Başkan Yardımcısı olan Caroline için çalışmaktadır. Ülkesinin çıkarları adına yaptığını sandıklarının masum insanlara zarar vermeye başladığını görünce her şeyi itiraf edip ortadan kaybolmak ister. Planlarını öğrenen ortağı Kellerman tarafından vurularak öldürülür.
Bill Kim Reggie Lee 2x05 - 2x08, 2x10 - 2x15 - 2x16 - 2x17 - 2x18 - 2x19 - 2x20 - 2x21 - 2x22
Gizli servis ajanı Kim, kısa süre sonra Fox River'dan kaçan mahkûmların yakalanması için Kellerman'ın denetçisi olarak gelir. Kellerman'ın yöntemlerindeki sabırsızlık nedeniyle, Lincoln Burrows ve Aldo Burrows'u yakalamak için daha aktif bir rol almaya başlar. 2.sezon finalinde Sara tarafından vurularak öldürülür.
Quinn Michael Gaston 1x10, 1x11, 1x17
Ajan Quinn Kellerman ve Hale nezaret atanan The Company'de bir ajandır. Görünüşte dikkatsiz ve nevrotik, Quinn aslında gözlemci, zeki ve acımasız. Nick, Veronica ve LJ'DEN bilgi edinme girişimi başarısız olur ve bir kuyunun dibinde biter. Ajanlar Kellerman ve Hale geldikten sonra, kuyu üzerinde bir kapak çekerek ve onu orada ölüme bırakarak cevap verirler. Quinn'in vücudu haftalar sonra Veronica, LJ ve Nick bilgi için telefonunu kurtarmak için geri döndüğünde hala orada. Quinn ölmeden önce duvara isimleri "KELLERMAN" ve "Owen kravecki" kazınır, bu LJ Kellerman bulmak için bir ipucu verir. LJ tarafından öldürüldür.
Caroline Reynolds Patricia Wettig 1x02, 1x04, 1x05, 1x08, 1x10, 1x13 - 1x22 - 2x19
Caroline Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkan Yardımcısıdır. Şirketin hükümetteki görünen yüzü olan Caroline kalp krizi geçirerek ölen Başkanın yerine geçer. Daha sonra Michael onu bulunca Terrence'ın ölü olmadığı gerçeğini halka açıklama tehdidinde bulunur. Bu yüzden istifa eder.
Terrence Steadman John Billingsley & Jeff Perry 1x16, 1x19, 1x22, 2x01, 2x14
Başkan Reynolds'un kardeşi. Lincoln Burrows'un cinayetten hüküm giydiği kişi. Steadman aslında hayattaydı, ancak gizli servis tarafından Montana'daki bir evde hapsedildi, burada Kellerman ve kaçan kardeşler onu kaçırana kadar kaldı. Daha sonra intihar etti. Terrence Paul ve Fox River kaçakları tarafından esir alınır. Ancak, Terrence İntihar eder.
Wyatt Mathewson Cress Williams 4x01, 4x02, 4x03, 4x04, 4x05, 4x06, 4x07, 4x08, 4x09
Şirket'in suikastçilerinden biridir. İlk başta James Whistler'ı öldürmekle ortaya çıkar. Daha sonra Alex Mahone'un oğlu Cameron Mahone'u öldürür. Alex Mahone tarafından öldürülür.

Kaçak avcıları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
Roy Geary Matt DeCaro 1x06, 1x11 - 1x15, 1x18, 2x02 - 2x04, 2x08 - 2x11
Geary Fox River'da Bellick altında çalışan pek çok gardiyandan biriydi daha sonra hırsızlık ve suistimalden dolayı kovuldu. Geary sonra para ödülü için kaçakların avında Bellick'e katıldı. T-Bag tarafından öldürülmüştür.
FBI Ajanı Lang Barbara Eve Harris 2x03 - 2x05, 2x09, 2x10, 2x15, 2x17, 2x19, 2x20, 3x05, 3x06, 4x15, 4x22
FBI Ajanı Lang, sürekli olarak kaçakların bulunduğu yeri Özel Ajan Mahone'ye bildirmektedir. Dizi finalinde Mahone ile evlenir.
FBI Ajanı Wheeler Jason Davis 2x01, 2x03 - 2x07, 2x09 - 2x11, 2x13, 2x15, 2x19, 2x20, 3x05, 3x06, 4x15
FBI Ajanı Wheeler Özel Ajan Mahone'ye eşlik eder ve özellikle Chicago'daki FBI merkezinden kaçakların izlenmesine yardımcı olur.

Fox River Hapishanesi hücre arkadaşları[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler)
"Avocado" Daniel Allar 1x17, 1x19, 2x13, 2x14
Avocado mahkûmlardan biridir, Bellick onu Tweener'ı hücre arkadaşı yapar. İkinci sezonda Bellick hapse girince Avocado'nun hücre arkadaşı olur. Daha sonra Tweener tarafından hadım edilir.
Gus Fiorello Peter J. Reineman 1x03, 1x05-1x07, 1x09, 1x10
Gus Fiorello Abruzzi'nin sağ koluydu taki Philly Falzone, Abruzzi'den Otto Fibonacci'nin yerini öğrenemeyince Abruzzi'nin yerine getirene kadar.
Seth "Cherry" Hoffner Blaine Hogan 1x06, 1x08, 1x09
Araba hırsızlığı ve adam kaçırmaktan sekiz yıla mahkûm olup Fox river'a gelmiştir. Burada ona "Cherry" ismi takılır ve T-bag onu cinsel ilişkiye girmeye zorlar. Seth Michael'a yardım etmesi için yalvarmıştır, T-Bag'in Michael'in kaçış planından haberdar olmaması için onu reddeder. Kısa bir süre sonra Seth kendini asarak ölür
Christopher Trokey Robert Michael Vieau 1x04, 1x06, 1x08
Christopher Trokey T-Bag'in eski hücre arkadaşıdır. T-Bag C.O. Hudson'nın kıznın fotografını O'nun yatağının altına koyarak Hudson'nun ölümünde onu sorumlu gösterir.
"Trumpets" Anthony Fleming 1x02, 1x06, 1x12, 1x18, 1x20, 1x21, 2x15
Trumpets siyahi gurp lideridir. Hapishanenin mutfağında çalışmaktadır ve C-Note, Michael'ın hapishane iş kollarındaki kaçış ekine dahil olmadan ve ırkçı T-Bag ile gözükmeden önce arkadaştılar. Sonra iki kere kavga ettiler. İkinci sezonda Bellick'e diğer mahkûmların ona saldıracağını söyler.

Fox River personeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler) Bilgi
Henry Pope Stacy Keach 1x01 - 1x09, 1x11 - 1x15, 1x17 - 2x02, 2x17 Unvanı "Pope" olan, Henry Pope 18 yıldır cezaevi müdürüdür. Emekli olduktan sonra yerini Captain Bellick'i bırakmayı düşünmekte ve önermektedir. Michael hapisten kaçınca istifa etmiştir.
Katie Welch DuShon Monique Brown 1x02, 1x08, 1x11, 1x13, 1x15, 1x17, 1x19 - 2x01, 2x15 Katie Fox River'da çalışan hastabakıcılardan biridir ve Sara'nın yakın dostudur. Michael ile diğer mahkûmların firarından sonra, gönülsüz olarak cezaevi müdürüne Sara'nın kaçış için Michael'a yardım etmiş olma ihtimalinden bahseder.
Robert Hudson Michael Cudlitz 1x06, 1x07 Robert Hudson, Fox River'da bir suçlu subayı. Bir hapishane isyanı sırasında idam mahkumu Lincoln Burrows'a geri dönerken, Hudson T-Bag tarafından köşeye sıkıştırıldı ve Michael Scofield'ın hücresinin içine sürüklendi. Burada, şans eseri, lavabosunun arkasındaki gizli deliği ortaya çıkardı.T-Bag tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Rehin alındı ve mahkumlar ve Illinois Valisi arasında bir "kaldıraç" olarak kullanıldı. Michael'ın itirazlarına ve abruzzi'nin tehditlerine rağmen, T-Bag, Robert Hudson'u aşağıdaki yere bir katlamadan önce bıçakladı ve öldürdü. Christopher Trokey yanlışlıkla cinayetle suçlandı.
Louis Patterson Phillip Edward Van Lear 1x01 - 1x06, 1x08 - 1x15, 1x20 - 2x01, 2x13 Patterson bilhassa Lincoln'e karşı diğer ceza memurlarından daha merhametli bir ceza memurudur. Bir keresinde Patterson, oğlunun onu kelpçesiz olarak görmesi için Lincoln'a izin vermeşti. Evli olmasına rağmen, hapishane müdürünün sekreteri Becky ile ilişkisi vardır.
Keith Stolte Christian Stolte 1x01 - 1x05, 1x08 - 1x10, 1x12 - 1x15, 1x19, 1x21, 1x22, 2x14 Keith Stolte Fox River'da görevli gardiyanlardan biridir. Bir diğer gardiyan Patterson ile spor muhabbeti yapmaktan hoşlanır. Josh adında bir oğlu vardır.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Oyuncu Bölüm(ler) Bilgi
Leticia Barris Adina Porter 1x02, 1x03 Lincoln'nün masumiyetine tanık (erkek arkadaşı öldürüldükten sonra), Veronica Donovan'a yeminli ifade vermeden önce Gizli Servis ajanlarınca kaçırılır ve aynı ajanlar tarafından öldürülür.
Otto Fibonacci Roderick Peeples 1x10 Otto Fibonacci mafyaya ait bir depoda müdürlük yaparken Abruzzi'nin iki adamıyla beraber yaptıklarına tanık olur. Abruzzi'nin mahkûm olup hapsedilmesi için mahkemede tanıklık yapar. Fibonacci Tanık Koruma Programı 'na alınır ve saklanması için Topeka, Kansas'a götürülür.
Frank Tancredi John Heard 1x06, 1x07, 1x14, 1x20, 2x03, 2x05 - 2x07, 2x11 Illinois Valisi ve Dr. Sara Tancredi'nin babası. çok sert bir suç politikasına sahiptir, Lincoln Burrows'u da affetmemiştir. Caroline Reynolds yeni Başkan Yardımcısı olarak onu aday gösterecekti fakat aniden kararını geri alır. Daha sonra öldürülür ve intihar süsü verilir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Prison Break, bölüm 16
  2. ^ Prison Break, bölüm 1

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]