John Doe (Prison Break bölümü)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"John Doe"
Büyük Kaçış bölümü
Bölüm no.2. sezon
14. bölüm
YönetmenKevin Hooks
SenaristMatt Olmstead &
Nick Santora
Yayın tarihi22 Ocak, 2007
Konuk oyuncular
Büyük Kaçış (2. sezon)

John Doe, Prison Break dizisinin ikinci sezonunun on dördüncü bölümüdür. Bölümün Amerika'daki ilk yayın tarihi 22 Ocak 2006'dir. Dizi Türkiye'de CNBC-e kanalında yayınlanmaktadır. Dizinin Türkiye'deki ilk gösterim tarihi 31 Mayıs 2007'dir. "John Doe" kimliği belirlenemeyen veya adı olmayan erkekler için kullanılan bir deyimdir. Bu bölümde Lincoln Burrows ve Terrence Steadman'ın karşılaşması gerçekleşmiştir. Ana karakterlerden Amaury Nolasco (Fernando Sucre) ve Sarah Wayne Callies (Sara Tancredi) bu bölümde yer almamışlardır.

Bölüm Özeti[değiştir | kaynağı değiştir]

Kellerman, Michael ve Lincoln’ı kamyonete götürür ve tuzaktan kurtulurlar. Polisin biri, bir telefon sesi duyar. Sesi takip eder ve yerde yatan Mahone’u görür. Arayan Kim’dir. Oğlunun vurulması haberini alınca sarsılır. Kellerman’ın kullandığı araba ile bir barikata doğru yaklaşırlarken, Michael ve Lincoln saklanır. Kellerman kimliğini gösterip barikattan geçmeyi başarır. Lincoln’in aklına, Kellerman’ın onu öldürmeye çalıştığı gün gelir ve kamyoneti durdurup Kellerman’ı dışarı çıkarır ve silahını alır. Kellerman soğukkanlı bir tavırla, “Terence Steadman’ın yerini biliyorum” der. Tüm bunları planlayanın o olduğunu ama şimdi tıpkı Michael ve Lincoln gibi, kendisinin de hedef haline geldiğini söyler. Fox River’da Banks adında iri yarı bir zenci, bir sonraki öğünde tatlısını getirmesi için Bellick’e emir verir. T-Bag, Bayan Hollander’a her şeye yeniden başlamak istediğini söyler. Hollander korku içinde razı olur ama o sırada masanın çekmecesinde bir silahı olduğunu görürüz. Ajan Kim, Kellerman’ı arar. Mahone’u kendi vurmasına rağmen suçu Lincoln’e atar. Kim, Mahone’un hâlâ hayatta olduğunu söyleyince, Kellerman çok şaşırır. Kellerman, firari kardeşlerin öldüğünü ve onları gömmeye gittiğini söyler. Kim, kanıt istemekte ısrar edince, Kellerman fotoğraf çekeceğini söyler. Telefonu kapatınca Michael onu uyarır. “Telefonunu açık tutarsan izini bulurlar” Kellerman, telefonunun Gizli Servise ait olduğunu ve bunun mümkün olmadığını söyler.

Mahone, hastaneye gider ve Kim’den bir telefon alır. Mahone, kardeşlerin ölmüş olabileceğini ama Kellerman’ın hâlâ hayata olduğu haberini alır. Kim, Mahone’un bu son işi de halletmesini ister. Mahone, onu vuranın Kellerman olduğunu ve kardeşlerin de onunla birlikte olduğunu iddia eder. Mahone işi almayı reddeder. Ajan Blondie, Mahone’u tehdit edip, Şirket’in Shales davasının tüm sırlarını basına açıklayacağını söyler. Mahone umursamaz. Basına açıklama yapabileceğini ve sadece bir suçluyu öldürdüğünü iddia edebileceğini söyler. Bellick, Banks’in tatlısını getirir. Banks işi daha da ileri götürüp, Bellick’ten her öğün arkadaşları için beşer tatlı getirmesini ister. Bellick, Banks’i dövüp kaçar. Hollander’ın çocukları eve gelir ve “Teddy Amca”yı görünce şaşırırlar. Çok mutlu bir aile havaları vardır. Kellerman’ın uçağı Montana’ya iner. Kim bu haberi alır ve adamlarına Steadman’ın yerini değiştirmelerini emreder. Adamlar dışarı çıkar ve Kellerman’ın arabasının tekerlek sesleriyle karşılanırlar. Kellerman, ajanların silahını alır, Lincoln ise Steadman’ı ele geçirir. Tam gitmek üzerelerken, Ajan Kim telefonla adamlarından birine Steadman dâhil herkesi öldürmelerini emreder. Kellerman ilk önce adamı vurur ve sonra diğerlerini öldürür. Karısı Mahone’u arar. Oğluna birinin arabayla vurup kaçtığını ve çocuğun ameliyatta olduğunu söyler. Doktorlar aksini tavsiye etse de Mahone hastaneden bir an önce çıkar. Ajan Blondie, Mahone’un yolunu kesip, “Oğlun nasıl?” diye sorar.

Kellerman, Steadman ve kardeşler, bir otel odasına yerleşir. Kellerman, Steadman’ın kimliğini nasıl sildiklerini anlatır. Steadman’ın sağlık raporları, dişçi kayıtları değiştirilmiş, parmak izi yakılmış ve estetik ameliyat geçirmiştir ve yeni adıyla John Doe olmuştur. Kellerman’ın amacı Steadman’ı Washington’a geri götürmek ve içerideki ajanlarla bağlantıya geçerek, hikâyesini güvenli bir şekilde kayda geçirmektir. Bayan Hollander silahına uzanır ama silah yerinde değildir. T-Bag onu çoktan bulmuştur. Onu aldatmaya çalıştığı için kadına bir tokat atar. Kadının oğlu Zach, kaykayıyla T-Bag’e vurur. Çocuk, kız kardeşini alıp kapıya doğru kaçar ama dışarı çıkmadan önce T-Bag onları durdurmayı başarır. Bellick hücresinde idman yaparken gardiyan Stolte gelip Banks’in gece vardiyasındaki gardiyanlarla bağlantıları olduğunu söyleyerek onu uyarır. Bellick’i hücresinden bu gece çıkaracaklardır. Bellick’in gözlerinde korku belirir. Kellerman planını gözden geçirirken, Steadman hayatından şikâyet eder. Lincoln’ın canına tak eder. Onu duvara yaslar ve silahını çeker. Michael onu sakinleştirmeyi başarır.

C-Note, Kacee’nin kefaletle serbest bırakılmasına izin verilmediği haberini alır. Karşılığında teslim olmayı teklif eder ama Kacee’nin bunu çoktan önerdiğini öğrenir. Bu, ikisinin de hapse girip, Dede’nin koruyucu aile yanında büyümesi anlamına gelecektir. T-Bag, daima birlikte olabilmeleri için evin kapı ve pencerelerine kalaslar çakar. “Sakın yanlış yapmayın, biz bir aileyiz. Bu uğurda ölmemiz gerekse bile” der. Michael yerel bir haber televizyonunu arar ama Kellerman silahını çekerek ona engel olmak ister. Michael onu umursamaz, adını ve bulunduğu yeri söyler. Gece olur. Mahkûmlar Bellick’le alay ederek ona zor onlar yaşatırlar. Birdenbire hücre kapısı açılır. Mahone, Kim’i arar ve yeniden işe koyulduğunu söyler. Kim, “Sanırım mesajımı anladın” der. Mahone, “Çok açık ve net” bir biçimde anladığını söyler. Mahone, arabasının bagajını açtığında, başında bir kurşun deliği, ölü olarak yatmakta olan Ajan Blondie’yi görürüz. Steadman, onu bırakmaları için kardeşlere yalvarır. Israrı işe yaramayınca Lincoln’in silahını zorla alır. Michael onu ikna etmeye çalışsa da Steadman kararını vermiştir. Silahı kendi kafasına dayar ve tetiği çeker. Michael çaresizlik içinde haykırır. Bu kaçışa son verecek tek kanıtları da yok olmuştur. Yaklaşmakta olan siren sesleri yüzünden Kellerman yeniden yola koyulma vakitlerinin geldiğini söyler. Lincoln, “Steadman elimizde” der. Kellerman, “Elimizde hiçbir şey yok” diye düzeltir. Michael, “Sahip olduğumuz tek şey John Doe” diye ekler.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Dizinin başlangıcından beri ana oyuncu kadrosunda olan Marshall Allmann (LJ Burrows), ana oyuncu kadrosundan çıkmıştır

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

https://web.archive.org/web/20090827115424/http://prisonbreak.cnbce.com/episodes/SEZON2/episode14.asp

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]