Henry Pope

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prison Break karakteri
Henry Pope
İlk görünüş Pilot (1x01)
Son görünüş Bad Blood (2x17)
Sezon 1, 2
Canlandıran Stacy Keach
Bilgi
Rol(ler) Fox River Eyalet Hapishanesi müdürü
Mevcut durum

Warden Henry Pope, Stacy Keach'in canladırdığı Amerikan Fox televizyonunda yayınlanan Prison Break dizisi karakteridir. Pope Fox River Eyalet Hapishanesi on sekiz yıllık müdürüdür. O kendini mahkûmların ıslah edilip topluma kazandırmasına adamıştır. Pope mahkûmları topluma kazandırmak için hapishane iş kollarını kurup buradaki çeşitli iş kollarında çalıştırır.Ayrıca mahkûmların lise dengi diploma hatta lisans derecesi yapması için eğitim programları hazırlamıştır.Pope, Judith ile 39 yıllık evlidir.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Pope 40. evlilik yıl dönümünde eşi Judy'ye Tac Mahal'ın bir maketini vermeyi düşünür. Fakat yapımı yavaş ilerlediğinden yapı mühendisi olan Michael'den yardım ister. Michael'da kaçış planını yürütebilmek için memnuniyetle kabul eder.

Yıllar önce Toledo'da Pope'nun bir çocuğu olur, Will Clayton aralarında bir anlaşmazlık olur ve 18 yaşındayken vefat eder. Pope hadiseyi eşine anlatmak ister fakat ona Will hakkında hiçbir şey söylemez. Ajan Kellerman ve Hale, Pope'a Michael'ı başka bir hapishaneye naklettirmezse bu bilgiyi kullanarak şantaj yapmaya çalışırlar, bu tehditleri boşa gider Pope eşine Will'den bahseder ve Michael'ın nakil işlemlerini durdurur. Herhalde eşi onu affetmiştir çünkü Michael Tac Mahal maketinin yapımına devam eder.

Pope, Michael'ın yapı mühendisi ve kibar biri olması nedeniyle ona saygı gösterir.Her ikisinin arasında karşılıklı saygı ve güven giderek artmaktadır, Michael sık sık Pope'un odasına gidip Tac Mahal projesine yardım etmektedir. Pope Michael'a güvendiğinden sık sık ofisinden ayrılıp onu yalnız bırakmaktadır. Kaçıştan bir gece önce, Michael Müdür Pope'un boğazına bıçak dayar ve O'da Lincoln'ü mecburi olarak hücresinden çıkartır. Pope şok geçirir Michale tarafından ihanete uğramıştır. Hemen polislere haber verir.

2.Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Ajan Mahone, Dr. Sara Tancredi'ye kuşkulu sorular sormasından sonra, Pope çalışanlarına ne kadar bağlı olduğunu hatırlar. Pope Bellick'i üç ay süreyle işinden uzaklaştır, Bellick bu karara itiraz eder ve komitenin hakkında yaptığı incelemeden sonra Pope iki hafta ceza alır. Pope ofisinin dışındayken Tac Mahal maketini hatırlar, Michael'a sinerlenir ve maketi parçalar.

Pope Fox River'daki müdürlük görevini devrettiği Ed Pavelka selefini hatırlar ve hata yapmamak için yemin eder.

Diziden on beş bölüm uzak kalır "Bad Blood" bölümünde can alıcı bir rolle geri döner. Michael Pope'un Frank Tancredi'nin Lincoln'ü temize çıkartacak delili sakladığı kulübün üyesi olduğunu öğrenir. Lincoln, Michael ve Sara delilin yeri sormak için Pope'un evine gider. Ateşli bir tartışmanın ardından Michael silahını Pope'a doğrultur, Pope kabul etmek zorunda kalır, fakat Michael'ın hapishaneye geri dönmesi şartıyla.Pope kanıtın bir kopyasını alır, bu kopyada Steadman'nın öldüğü sanıldığından iki hafta sonra Başkan Reynolds ve Terrence Steadman arasında geçen konuşma kaydı vardır. Ajan Kim Pope'u durdurmaya kalkışır fakat Michael, Lincoln ve Kellerman onu kurtarır. Michael Pope'u evine bırakır Pope ona geri dönmesine gerek olmadığını söyler.

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Pope, Michael'a Şah Cihan'nın Tac Mahal'ın karşısına "Black Tac Mahal" yaptıracağını fakat en sevdiği oğlu tarafından tahttan indirildiği için bunu bitiremediğine dair bir hikâye anlatır. Bu hikâye aslında Pope Ve Michael arasındaki ilişkisi sembolize ediyordu, Michael onun hapishanede "en sevdiği oğluydu" ve Tac Mahal bitmeden Pope'a ihanet eder.
  • Pope "Bad Blood" bölümünde geri döndüğünde karısına ne olduğu hakkında hiçbir bilgi yoktur.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]