Brad Bellick

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Prison Break karakteri
Brad Bellick
İlk görünüş Pilot (1x01)
Sezon 1,2,3,4
Canlandıran Wade Williams
Bilgi
Rol(ler) Fox River Hapihanesi'nde baş gardiyan
Mevcut durum Ölü

Bradley "Brad" Bellick, Prison Break dizisinde Wade Williams'ın canladırdığı karakterdir. Prison Break dizisinin temel karakterlerinden biridir, neredeyse dizinin her bölümünde karşımıza çıkar. Karakter dizinin ilk bölümünde Fox River Eyalet Hapishanesi gardiyanlarının lideri Yüzbaşı Brad Bellick olarak karşımıza çıkmıştır. İkinci sezonda karakterin rolü değişir kaçan mahkûmların peşinden gider.

Bellick bütün hayatı boyunca hep bir gardiyan olmak istemiştir. Fox River'da liseden sonra çalışmaya başlar ve şu anda da orada çalışmaktadır. Rehabilitasyondan çok mahkûmları cezalandırmaktan yanadır. Bu yüzden onun ve Müdür Henry Pope (Stacy Keach) arasında anlaşmazlıklar oluşur. Bununla birlikte Müdür Pope ona birçok sorumluluk vermiştir. Pope emekli olduktan sonra yerine Bellick'i terfi etmeyi düşünmektedir. Bellick eski bir meslektaşını namussuz olarak görmektedir.[1] Bellick "The Killing Box" bölümünde yargılanırken 40 yaşında olduğunu belirtmiştir.[2] Scylla için tünelde kendini feda ederek ölmüştür.

Görünüm[değiştir | kaynağı değiştir]

1. Sezon[değiştir | kaynağı değiştir]

Bellick'in geçmişi rüşvet ve mahkûmlara kötü muamele ile doludur. Onun John Abruzzi (Peter Stormare) ile anlaşması vardır, Abruzzi ona dışarıdan ödeme yapar, O'da Abruzzi'nin hapishane iş kollarını kontrol etmesine izin verir.

"Brother's Keeper" bölümünde Bellick'in madde bağımlılığından kurtulmak için tedavi olduğu ortaya çıkar.

Nika Volek (Holly Valance), Michael Scofield'ı (Wentworth Miller) Fox River'da ziyarete geldikten sonra, Bellick onu bir yerden hatırladığını düşünür, daha sonra sık sık gittiği striptiz kulübünde çalıştığını hatırlar. Onu bulduktan sonra Michael ile ilgili bir anlaşma yapar, Nika'da ona Michael'ın bir şeyler karıştırdığını söyler.

Bellick takımın kaçmasından bir gün önce Michael ve kaçış ekibinin ilk açtığı deliği bulur. Bellick başkalarına haber vermeden önce Charles Westmoreland (Muse Watson) ona saldırır, bağlayıp deliğin içine atar. Boğuşma sırasında Westmoreland ağır bir şekilde yaralanır. Bellick gardiyanların odasının altındaki tünelde tuzağa düşmüştür ve kaçışa tanık olur. Bulunduktan sonra öcünü almak için kaçakların peşine düşer.Kaybettiği işinin karşılığını almak için insan avına katılır. 2. derece cinayetten Fox River eyalet hapishanesine mahkûm sıfatıyla döner. Mahkeme kararıyla serbest kalır. Özel Ajan Alex Mahone ile çalışır. Sucre ile T-Bag'in kaçırdığı paraların peşine düşer.Sona adlı bölümde hapishaneye düşer ve işkenceye uğrar. 4. sezonda iyi bir rolle karşımıza çıkan Brad, Michael Scofield ve ekibiyle Scylla adı verilen(Şirketin enerji programı) bir elektronik kartın peşine düşer. 4. sezon 8. bölümde Sucre'ye kendisine bir şey olursa annesini aramasını ve oğlunun hapishanede pislik bir mahkûm olarak ölmediğini söylemesini ister. Bellick bir bölümde Lincoln'ün hayatını kurtarır. 4. sezonun 9. bölümünde Scylla'ya ulaşmak için kendini feda eder. Bellick'in babası da Bellick küçük yaştayken ölmüştür ve belki de bu yüzden Lincoln'ün hayatını kurtarmıştır.Bellick'in kendini feda etmesi Lincoln'ü ve Michael Scofield'ı derinden etkilemiştir. Michael Scofield Bellick'in boşuna hayatını feda etmediğini söylemiştir. Sona'daki isyanda Sucre'nin hayatını kurtarmıştır ve Sucre de bunun için kendisine minnet duymaktadır. Sucre cenazesinin annesine teslim edilmesi için Ajan Self'le bir tartışma yaşar. Bellick'in cenazesi göğsünde polis rozetiyle annesine uğurlanır.

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bluff", Prison Break sezon 1 bölüm 18, Roy Geary - (Matt DeCaro) ile konuşurken.
  2. ^ "The Killing Box" Prison Break sezon 2 bölüm 13.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]