Link (The Legend of Zelda)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Link
SeriThe Legend of Zelda
İlk görünümThe Legend of Zelda (1986)[1]
YaratanShigeru Miyamoto
Seslendiren
Genel bilgiler
CinsiyetiErkek
Link kostümü giyen bir adam

Link (Japoncaリンク Rinku), Nintendo'nun The Legend of Zelda video oyunu serisinin ana karakteridir. Oyun boyunca birçok enkarnasyonda ortaya çıkmakta ve ayrıca çizgi roman ve çizgi dizi gibi diğer Nintendo medyalarında da rol oynamaktadır. Ayrıca Nintendo'nun ana simgelerinden ve video oyunu tarihindeki en tanınmış ve popüler karakterlerden biridir.

Link, kurgusal Hyrule ülkesinden Hylia ırkından bir çocuk ve gençtir. Link sıklıkla Prenses Zelda ve Hyrule'u kurtarmaya çalışırken yaratıkları, kötü güçleri ve serinin ana düşman karakteri Ganon'u yenerek Hyrule'de maceralara atılmaktadır. Ganon'u yenmek için Link'in genellikle mistik Usta Kılıç ve Hafif Okları veya birçok deneme ve savaştan sonra elde edilen benzer bir efsanevi silahı kullanması gerekmektedir. Yolculuğu boyunca, genellikle müzik aletleri ve silahlar da dahil olmak üzere diğer çeşitli büyülü nesneleri veya eşyalar edinir. Seri adına Link, tarih boyunca, kötülüğün güçlerini yenmek için yeni bir reenkarnasyona ihtiyaç duyulduğunda ortaya çıkan sıradan bir oğlan veya erkeğin içinde reenkarne olan efsanevi bir kahramanın ruhudur. Farklı enkarnasyonlar arasında kesin bir kan bağlantısı olması gerekmez, ancak The Legend of Zelda: Skyward Sword oyununda Link tüm Hyrulelarin atası olur ve bu kahramanın yeşil kıyafetinden kaynaklanır. Hyward Historia'da yayınlanan Skyward Sword önbölüm mangasında, tanrıça Hylia'ya yardım eden kahramanın eski bir enkarnasyonu gösterilir, ancak bu kahraman kesinlikle Link olarak tanımlanmamıştır.

Link, ana seri dışında yine Nintendo'nun sahip olduğu birkaç Mario oyununda da görünmüştür. Ayrıca, Mario Kart 8 ve Super Smash Bros. oyunlarında oynanabilir bir karakterdir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Many Looks of Link - IGN". Uk.stars.ign.com. 27 Kasım 2007. 21 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Eylül 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]