The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Vikipedi, özgür ansiklopedi
The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
GeliştiriciNintendo
YayımcıNintendo
YönetmenHiromasa Shikata
YapımcıEiji Aonuma
TasarımcıKoji Takahashi
ProgramcıShiro Mouri
Senaristler
  • Tatsuya Hishida
  • Mari Shirakawa
BesteciRyo Nagamatsu
SeriThe Legend of Zelda
PlatformNintendo 3DS
Çıkış
  • AVR: 22 Kasım 2013
  • KA: 22 Kasım 2013
  • AU: 23 Kasım 2013
  • JP: 26 Aralık 2013
TürAksiyon-macera
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (Japoncaゼルダの伝説 神々のトライフォース2 Zeruda no Densetsu Kamigami no Toraifōsu Tsū), 2013 yılında Nintendo tarafından geliştirilen bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, The Legend of Zelda serisinin 17. oyunu olup 22 Kasım 2013 tarihinde Avrupa ve Kuzey Amerika'da, 23 Kasım 2013 tarihinde Avustralya'da ve 26 Aralık 2013 tarihinde Japonya'da Nintendo 3DS için piyasaya sürüldü. Oyun, A Link to the Past oyununun devamıdır.

Oyun, kötü büyücü Yuga'nın Prenses Zelda'yı ele geçirmesi ve Lorule'nin yıkık dünyasına bir yarıktan kaçmasından sonra Hyrule krallığına barışı sağlamakla görevli genç bir maceracı olan Link'e odaklanmaktadır.[1] Yuga, Yedi Bilge'yi kaçırmak ve güçlerini Ganon'u diriltmek için kullanır. Link, sihirli bir bileklik elde ettikten ve daha önce erişilemeyen alanlara ulaşabilmelerini ve Hyrule ile Lorule arasında seyahat etmelerini sağlayan Yuga ile karşı karşıya geldikten sonra duvarlarda bir resim olarak birleştirme kabiliyetine sahiptir.

Oyunun geliştirilmesine 2009'da küçük bir ekiple başladı. Bu aşamada, Link'in duvarlarla birleştirilmesi oyun mekaniği prototip edildi. Bununla birlikte, geliştirme birkaç sıkıntı yaşadı ve 2010 yılının sonlarında çekirdek ekip üyeleri farklı projelere atandıklarından dolayı tamamen sona erdi. Bir yıl sonra, gelişme yeniden başladı ve serinin yaratıcısı Shigeru Miyamoto'ya birkaç başarısız adım attıktan sonra, oyun 2012'de tam üretime girdi. Serinin yerleşik sözleşmelerinin değiştirilmesi oyunun tasarımcıları için bir hedef haline geldi ve b oyunun yapısında bir değişikliğe yol açarak, oyuncuların zindanların çoğunluğunu seçtikleri herhangi bir sırada temizlemelerine ve eşya kiralama sisteminin tanıtımına izin verdi.

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, kritik beğeni topladı ve beş ay içinde dünya çapında 2,5 milyondan fazla kopya sattı. Ses, zindan ve bulmaca tasarımı, açık yapı ve zorluk seviyesi eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Duvar birleştirme mekaniği ve eşya kiralama sistemi gibi özelliklerin tanıtımı, mevcut oyun formülü ile ne kadar iyi bir şekilde bütünleştiklerini tamamlayan hakemler tarafından çok iyi karşılandı. Oyun ayrıca birçok ödül ve adaylık aldı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Gaston, Martin (14 Kasım 2013). "The Legend of Zelda: A Link Between Worlds Review". GameSpot. CBS Interactive. January 10, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]