Kullanıcı mesaj:kibele/geçmiş8

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

geçmiş
haziran-temmuz 2006
ağustos-eylül 2006
ekim-kasım 2006
aralık 2006-ocak 2007
şubat-mart 2007
nisan-mayıs 2007
haziran-temmuz 2007






















Merhabalar. Kayseri maddesinde ciddi bir anlam karmaşası yaşanıyor. Kayseri sözcüğü en sık kullanılan anlamı olan il maddesine yönlenmeli bence. Aksi takdirde yanlış madde edit ediliyor. İyi çalışmalar. --Abuk SABUK 22:44, 31 Temmuz 2007 (UTC)

Köy çeşmesinde dile getirdim. Umarım doğru yere yazmışımdır. Ben sorunun büyük çapta olduğunu bilmiyordum ve bir süredir aklımı kurcaladığı için kendimce çözüm üretmiştim, kusura bakmayın. Henüz editlerim bitmeden anonim vandal muamelesi görmeyi yadırgadım açıkçası :) --Abuk SABUK 23:03, 31 Temmuz 2007 (UTC)
Sadece daha önce yaşadığım şehirlerden olduğu için dikkatimi çekmişti. Büyük çapta böyle bir sorun olduğunu bilmiyordum, cehaletime verin. Babil kuleme "bu kullanıcı vandalların aşağılanmasına karşıdır" kutucuğu koysam iyi olacak sanırım. Kolay iş değil gördüğüm kadarıyla :) --Abuk SABUK 22:36, 1 Ağustos 2007 (UTC)

günün resmi[kaynağı değiştir]

Valla DBLbot'un işi şablon 1 i yenilememiş bakalım neler yapabilirim.--Machiavelli' msj 11:12, 1 Ağustos 2007 (UTC)

İlk 6 günün resimlerini yeniledim Vikipedi:Günün resmi/şablon2 bölümünden ilk 6 resim açıklamasını türkçeleştirir misin? Hazırlanmam gerekiyor yola çıkcağım için 4-5 gün yokumda. Teşekkürler.--Machiavelli' msj 11:25, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Düverdüzü, Düzce maddesini bir süre korumaya alabilir miyiz? Geçmişinden de görüleceği gibi birisi sürekli "aydın kahya" ismini eklemek için israrcı davranıyor. İP numarası değiştiğinden, kişiyi engellemenin çözüm olacağını sanmıyorum.Levent Abi ileti 11:55, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Tamam, zaten izleme listemdeydi, ordan farkettim. Teşekkürler, iyi ç.alışmalar. Levent Abi ileti 12:02, 1 Ağustos 2007 (UTC)

Ben birkaç gündür SDD olarak çalışıyorumda.Levent abi bana "monobook css" gibi faydalı bir aletten bahsetti.Bunu nasıl edinebilirim.Şimdiden teşekkürler.Sağlamcı 22:19, 1 Ağustos 2007 (UTC)


OK.Teşekkürler.Ben onlara sorayım o zaman.Kolay gelsin.Sağlamcı 08:55, 2 Ağustos 2007 (UTC)

Sevgili dostum nasılsın? --Elmacenderesi E=mc2 09:24, 2 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler.. Engellenen kullanıcı sonunda uyarımı görüp bana şu mesajı yolladı:
Uyarınızı aldım [değiştir]Gerekli içeriğe dokunmadan ayrı içerik ekleyerek içeriği zenginleştirdiğimizi düşünüyordum ancak uyarı yaptığınıza göre; bunu durdurmak zorundayım özür dilerim. Ancak Eklediğim Şehir İçerikleri verdiğim linkte de ayrıntılı olarak açıklanmış ve kişilerin bilgilerinin daha zenginleşmesini sağlamaktadır. İyi Çalışmalar Diliyorum.. İçerik Ekleme Faaliyetim saat 00:24 itibari ile durmuştur.
sonradan eklediği linke bir kez daha baktığımda kararsız kaldım. Birisinin boşuna engellenmesine neden olmayı istemem. Şikayet sayfasına ek yapmayı da unuttum. N'olacak şimdi? :) Levent Abi ileti 21:50, 2 Ağustos 2007 (UTC)

  • selam, bu değişiklikle ilgili olarak maddenin tartışma sayfasında bir not var. ben daha önce telif uyarısını yapmıştım, ancak bu sefer ayrıntılı bakamadım. kullanıcıyı aydınlatırsanız sevinirim. kolay gelsin. --kibelemesaj 16:24, 31 Temmuz 2007 (UTC)
Selam Kibele 3 gün önce bana bir mesaj atmışsın ancak diğer mesajı yeni zannetiğim için seninkini es geçmişim şimdi farkettim.Kusura bakma iyi çalışmalar kolay gelsin ----Eldarionmesaj 01:14, 3 Ağustos 2007 (UTC)

yarı koruma talebi[kaynağı değiştir]

Hernan Jorge Crespo bu sayfaya yarı koruma gerekebilir, yoğun anonim IP girişi var ... --SONSAVASCI 07:56, 3 Ağustos 2007 (UTC) teşekkürler :)--SONSAVASCI 08:01, 3 Ağustos 2007 (UTC)


Merhaba kibele. bu kategorideki maddeleri T.B.M.M. 1. Dönem Milletvekilleri listesi gibi bir liste yapıp tek maddede toplanması daha mantıklı olur. maddeyi açan Sallapattias'a söylemiştim ama görmedi galiba. Böyle şikayet etmek gibi oluyor ama amacım o değil gerçektende : ))) tek istediğim madde sayımızın gereksiz yere şişmemesi. neredeyse 90.000 maddemiz var ama anasayfaya çıkaracağımız maddemiz yok. Böyle durumlar için politika, yönerge vb. bişey yok mu? Aynı şey Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kategorisinde de meydana geldi. Tek maddede anlatılabilecek ya da listelenebilecek şeylerden yüzlerce madde sahibi olduk. Bu konuda bir standart olması gerekli. Görüşmek üzere kolay gelsin--Sophia 16:52, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba Kibele Aşağıdaki mesajlaşmalara bakar mısın[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele . Aşağıdaki mesajlaşmalara bakar mısın. iyi çalışmalar--Atacameñoileti 19:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)


Selam Metal, eskiden günün resmi Commons'a paralel gidiyordu. Ağustos'tan beri Commons'un günün resmi bizdekinden farklı olmaya başladı. Her ayın ilk günü Vikipedi:Günün resmi/şablon1 ve Vikipedi:Günün resmi/şablon2'nin ay başında hazırlanması lazım. Yani burada anlatılan işlemin yapılması gerekir. Eskiden bunu Özgür yapıyordu fakat şu an ilgilenilmiyor. İngilizce tercümesi yapamadığım için el atamıyorum. Bununla ilgilenmek ister misin? İyi çalışmalar--Atacameñoileti 08:09, 4 Ağustos 2007 (UTC)

Selam, aklımsıra moladayım ve geliş gidişlerim düzensiz. İlgilenmeye çalışırım ama sen gene de, Pınar'a veya Noumenon'a durumu bir iletiver istersen. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 08:20, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Eğer bakan olmazsa ben bakmaya çalışırım fakat ben de bazen kaybolabiliyorum ve yakında kısa bir süreliğine yine yok olacağım. İstersen sen gerekli değişiklikleri yap, sorun sadece resim altı metinlerinin çevirisi ise ben onları hızlıca çevireyim. Tabii daha aktif olan bir başka yöneticiye de iletebiliriz durumu... Citrat veya Mach belki? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 11:47, 4 Ağustos 2007 (UTC)
Selamlar, benim aslında bu işi size paslamamın nedeni burada çözemediğim bir tuhaflık olmasıydı. İlk altı gün ve onuncu gün var, diğerleri tamplate diye geçiyor. İkincisi ben de şu sıralar aktif değilim ve korkarım uzun süre de bu böyle devam edecek. Bu mesajlaşlaşmaları Mskyrider, Citrat Mach'a ileteyim belki onlar bu sayfayı anlayabilir ve zamanları olabilir vs.vs. Kolay gelsin--Atacameñoileti 19:39, 4 Ağustos 2007 (UTC)

İsmail Bilen Kaydı[kaynağı değiştir]

İsmail Bilen (d. 1902 - ö. 18 Kasım 1983) Türkiye Komünist Partisi'nin genel sekreteri ile T.B.M.M. 23. Dönem Manisa Milletvekilleri İsmail Bilen ayrı kişlerdir. İsmail Bilen (Milletvekili) diye bir kayıt açarmısınız.

Teşekkürler.Yzkoc 08:38, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Süleyman Çelebi 1409’da Mevlid mesnevisini yazan ile T.B.M.M. 23. Dönem Mardin Milletveki Süleyman Çelebi ayrı kişlerdir. Süleyman Çelebi (Milletvekili) diye bir kayıt açarmısınız.

Teşekkürler.Yzkoc 08:40, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Eeee gözümüze çarpan işten bazen kaçsak da çoğunlukla el atarız bööle. Sevgiler. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 11:00, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Ayrıca burda ısrarla kendi resmini yayınlamak isteyen biri var. [1] Kolay gele:)) --maderibeyzamsj 11:10, 6 Ağustos 2007 (UTC) ---

Eş bulma sitesi olacak burası yakında, hakkatten hani o memleketini tanıt mesaj şeysini kaldıracaktınız. Kaldırın gözünüzü sevem. Hergün açtığım 2000'e yakın köy ve belde maddelerinin canına okunduğuna şahit oluyorum. Yazık yani bana da:)) --maderibeyzamsj 12:14, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Hanım, kadın, yoksa ayrımcılık?[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

En azından bir taslak biraz gelişsin lafzı bana biraz pahalıya patladı bugün. Kategoriler arasında kayboldum. Şöyle bir kategorimiz vardı: Hanım sahabeler (yeni ismiyle: Kategori:Hanım sahabe). Daha önce sahabeden kadın olanları daha özelleşmiş bir biçimde kategorize etmesi ve zaten literatürde kullanılan bir kategori (hanım sahabe/sahabiler başlıklı/konulu/ifadeli birçok yayın, çalışma, tez bulunuyor) olduğu için tereddüt etmeden açmıştım. O gün yaptığım ufak bir hatayı (sahabe zaten çoğuldur ve bu insanların hepsi için kullanılan terimdir - çoğul ekini dalgınlıktan eklemişim) düzeltirken bu kategori kafamda soru işaretleri bıraktı. Evet literatürde sıkça yer alan bir ifade ve kategori ama cidden Vikipedi içerisinde gerekli mi? Sahabe kategorisi büyük ihtimalle çok kalabalıklaşacak ve alt kategori üretmemiz cidden çok zor (o kadar ince detayları var ki tarafsız mı taraflı mı her kategori için ayrı inceleme gerekir - kısacası detaylar çok muğlak). Fakat sırf bunun için tamamen gereksiz olacak veya Vikipedi'nin misal tarafsızlığı ile ilgili muğlak noktalar barındırabilecek (taraflı bir kategori olduğunu düşünmüyorum ama muğlak olduğu konusunda katiyim) bir kategoriyi var etmemiz anlamsız olur. Konuya daha genel ve daha tarafsız bakabileceğini düşünerek fikrini almak istedim; sence bu kategori gerekli mi? Bir tür ayrımcılık hissi uyandırıyor mu? Eğer kalacaksa bile sanırım bu adını kadın sahabe yapmamız daha doğru olur... ama her şeyden önce; kalmalı mı? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:15, 6 Ağustos 2007 (UTC)

Kolay gelsin.Çeşitli kullanıcılar bu Fasıl,Bolu maddesinde ilginç değişiklikler yapıyorlar geri almaya çalışıyorum ama durmadılar bi türlü ben de geri alamadım, bir bakabilir misin?Selamlar.Sağlamcı 10:11, 7 Ağustos 2007 (UTC)

memleket mesajı[kaynağı değiştir]

  • selam metal, bu köy maddelerindeki değişiklikler herkesi canından bezdirmek üzere. tek neden ve de tek önlem o değil biliyorum ama, şu mesajı kaldıralım dedik, erhan olmadığı için hala sürüyor. aslında karabot'un sayfasında tiz kellesini uçurun diyor ve de en azından erhan gelene kadar bunu yapabiliriz. ama pek hoş olmadığını düşündüğüm için bir de sana sorayım dedim. ne dersin? --kibelemesaj 10:15, 7 Ağustos 2007 (UTC)
Selam Kibele, evet, epeydir bu yönde şikayetler olduğunu gözlüyorum. Erhan'ın sayfasındaki kırmızı düğmeye basma, ben hallederim derdim ama bot hakkındaki tek bilgim kışlık botlarımdan ibaret maalesef :) İptal et bence de. Kolay gelsin. --Metal Militia ileti 10:24, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Memleketini tanıt...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Genel kanı o şablonun kullanımının kalkması yönünde, kanaatimce Kullanıcı:Krkzn de bu durumda botun engellenmesini kötü karşılamayacaktır. Sonuçta iyi niyet aşikâr; yine de engellenecekse hem onun hem botun kullanıcı mesaj sayfalarını not düşmenin, bir e-posta ile de durumun açıklanmasının gerekli olduğu fikrindeyim. Böylece en kısa sürede haberi olur durumdan ve gerekli değişikliği yaparak botun faydalı çalışmalarına devam etmesini sağlar. Unutmadan, hanım sahabe konusundaki fikirlerin için de teşekkürler. Vaktim olunca kategoriyi kaldıracağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... Bu imzasız yazı Noumenon (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Haklısın ben sadece yazıya bakmışım içeriğe göz gezdirmedim.Kolay gelsin iyi çalışmalar. ----Eldarionmesaj 15:26, 7 Ağustos 2007 (UTC)

hızlı silme[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Yok zaten öyle düşünüyordum da özeti öyle yazmışım, kaydete tıkladıktan sonra kastımın vandalizm veya benzeri hareketler dışı kastî bir boşaltma işlemi olarak algılanabileceğini fark ettim... anlıyorum dediğini yani ve seninle aynı fikirdeyim, sadece özette izah edemedim. Yalnız bu ve bugün gördüğüm sahte politika maddeleri (seçim sayfasını bile yapmışlar ve de!) politikaları barındıran kategorilere ve politikalara daha fazla özen göstermemizi arada mutlaka kontrol etmemiz gerektiğini hatırlattı. Bundan sonra rutin olarak kontrol edeceğim, sana da tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:37, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Af, afçı şeyleri[kaynağı değiştir]

Yaw Kibele'm. Noumenon'la yazışmalarını gördüm de. Yok öyle bi sayfa. Arkadaşın canı sıkılmış, sanırım engellenen arkadaşlarını affetmek için böyle bi William Wallace'lığa soyunmuş. Hiçbir vikipedide yok böyle bişey. İcabına bakıldı zaten. Sen takma kafana. Burası meclis mi yaw. Ne affı? Töööbe:) --maderibeyzamsj 16:27, 7 Ağustos 2007 (UTC)

E de yönetici olan sizsiniz. silin. Eğer noumenon bunu gördüğü halde yapanı engellediği halde sayfayı silmediyse belki o işin de vardır bi prosedürü benim sana demek istediğim böyle bişey hiçbiyerde yok. Ben sabah bu sayfa oluşturulur oluşturulmaz ilk gören kişiyim. Fellik fellik aradım en de değil hiçbi dilde yok. Onun için takma kafana artık dedim. Kötü bişey dediysem vurun beni amaaaaan:) --maderibeyzamsj 16:35, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Bi arkadaş Müslüme Narin'in Yayınları diye bi sayfa oluşturdu-ki öncesinde de yayınları diye bir sayfa oluşturmuştu.Bana düzene uygun değilmiş gibi geldi.Yani bir insanla ilgili bir maddede onunla ilgili herşeyi yazarız değil mi?Yine de bir yöneticiye sorayım dedim sil şablonu koymadn önce.Bir inceler misin?Kolay gelsin.Sağlamcı 21:44, 7 Ağustos 2007 (UTC)

Tamam.İyi geceler sana.Sağlamcı 21:51, 7 Ağustos 2007 (UTC)


sn kibele ben daha önceden yapılan vede yaklaşık 1 ay wikipedide kalan metilere ekleme yaptım bu nedenle engellemenizin doğru olmadığını düşünüyorum. yeniyim vede şimdilik sadece sivas başıbüyükle ilgileniyorum. Teşekkürler--gacalak58 Bu imzasız yazı Gacalak58 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

* bilgileri siz eklememişsiniz, doğru. ancak yapılan düzeltmeyi geri almışsınız. bir engellemeniz yok, sadece uyarılmışsınız. vikipedi'yi tanıyarak katkıda bulunmayı sürdürebilirsiniz. kolay gelsin. --kibelemesaj 07:42, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba, evet VP:KSY nedeniyle kullanıcı engellendi. Sayfadaki yorum, PONY adlı kullanıcı tarafından silinmiş gördüğüm kadarıyla, ama istediğin daha kapsamlı bir temizlikse, ilgilenirim tabii. --Metal Militia ileti 11:29, 8 Ağustos 2007 (UTC)

twilight zone...[kaynağı değiştir]

Az önce tozlu arşivlerimi karıştırırken (ki daha önce de gündeme gelmişti bu konu gerçi, ama) gene şöyle ufak çaplı bir şok geçirmeden edemedim. Özellikle, önce şu sayfaya, daha sonra da şuna bir bakmanı (özellikle sayfanın alt satırlarına) rica ediyorum. Gülelim mi, ağlayalım mı karar veremedim? --Metal Militia ileti 18:22, 8 Ağustos 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

O Af sayfaları tamamen uydurma. Zaten açan kullanıcı da resmî ilke/kural vandalizminden ilk engellemesini aldı. Üşenmeyip oylama sayfalarını bile açmış... hepsinin silinmesi lazım. Aslında vandalizm sebebiyle silebiliriz hepsini (Vandalizmdeki resmî ilke/kural maddesi sebebiyle)... Bilmiyorum, bir şekilde silinmeleri lazım, ben şimdilik karışıklık yaratmasın diye politika şablonunu kaldırdım. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:00, 8 Ağustos 2007 (UTC)

SAM yapılmışsa hızlı silmek olmaz, neyse biri için SAM kararı çıkar, diğerlerini de sileriz... uydurma politikaları barındıracak halimiz yok ^_^ - Noumenon mesajkatkılar 19:09, 8 Ağustos 2007 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

Seni tutmayayım; uzun yazmamalı. Daha önce de söylemiştim sen epey sabırlısın. Yİne takdir ettim. Az önce senin uyardığın üstüne benimn uyarıp senin tekrar yazdığın birine denk geldim o zaman söyleyecektim ama fırsat vermiyorlar ki.. "hoşgeldin" mesajlarını silme işini birinden gördüm ama kimdi anımsamıyorum, ayroca nedenini de bilmiyorum. Benim amacım uyarılarımızı görmesini sağlaamk, farkedemiyebiliyorlar. Özellikle baktım, sayfanın altında kaldığı için yeni mesajı "hoşgeldin" sanıp geri dönüyorlar.

engel ve vandal konusuyla diğerine sonra değinip seni tutmayayım, sevgiler, iyi geceler. Levent Abi ileti 19:15, 8 Ağustos 2007 (UTC)

allahım bu ne! yazımda ne kadar çok hata var! :) Levent Abi ileti 19:16, 8 Ağustos 2007 (UTC)
Tamam hadi git yat kardeşim, sonra benim gibi yaşlandıkça daha az uyur olacaksın bi gün...ararsın bugünleri. Hoşçakal. Levent Abi ileti 19:27, 8 Ağustos 2007 (UTC)

Kenan Sofuoğlu[kaynağı değiştir]

Kenan Sofuoğlu maddesi haftasonuna kadar ana sayfada kalabilir mi? Bence önemli bir madde, bir hafta kalması çok hoş olur. (Kendim yazdım diye demiyorum :P)Khutuckmsj 19:40, 8 Ağustos 2007 (UTC)

imzamı eklediğim maddeleri zaten vikipediye ben eklemiştim kolay gelsin iyi çalışmalar onbaşı pars 07:58, 9 Ağustos 2007 (UTC)

vikipediye bir madde ekledikten sonra imzamı atmam gerektiğini söylemişti Levent Abi onun için yaptım kusura bakmayın bir daha olmaz inşallah

Gökalp Baykal[kaynağı değiştir]

Merhaba. Gökalp Baykal sayfasındaki dış bağlantıları kaldırdığınızı görünce sormak istedim, hangi durumlarda bu bağlantıların metnin içinde yer alması gerekiyor? Çünkü, bildiğim kadarıyla bazı durumlarda, metnin içindeki bir bilginin yanına (eğer gösterilmemişse) kaynak belirtmek gerektiği notu konuluyor. Ben de, böyle bir duruma düşmemek için, mümkün olduğunca her yeni siteden aldığım bilgide, o siteyi belirtiyorum. Bir de, Baykal'ın resmi sitesinden aldığım bilgiler dışındakiler için gene de kaynak göstermeli mi diye düşünüyorum. Mesela son konser haberini Balans'ın sitesinden almıştım. Daha sonra kaynak gösterilmemiş diye bu bilgi silinebilir mi? Biraz kafanızı şişirdim kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler. --Yabancı 08:30, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Küçük ek: Unutmadan, aynı sayfaya Baykal'ın Balans'ın sitesinde [2] bulunan konser afişini eklemem telif hakkı sorunu yaratır mı? --Yabancı 08:34, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkür ederim Kibele. Biraz karışık gerçekten bu durum. Atıf konusu "yabancı" olduğum bir konu da değil üstelik. Neyse örnekleri tekrar inceleyeceğim. Kolay gelsin. --Yabancı 08:51, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Kategorilerin kullanım kuralları nerede yazıyor? Örnek: Ses (dergi) maddesinde "dergiler" kategorisini bir arkadaş kaldırıp, "magazin dergileri" kategorisi eklemiş, ben onun eklediğine dokunmadan "dergiler" kat. tekrar ekleyip savunmasını yaptığımda da "mantıken doğru ama kurallara aykırı" diyor. Bunu kendim okuyup yorumlamak istiyorum. Öyle şey olurmu, hem mantıken doğru olacak, hem kurallara aykırı? Eğer öyleyse bu kural yanlıştır, değişmelidir. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:44, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Yabancı konusunda diyeceğim yok; ben Sİnema Türk'ün yalancısıyım. Festivalin web sayfasında 7. yılı aradım ama bulamayınca öyle bırakmak zorunda kalmıştım. Değişikliği yapmışsın, teşekkürler. Şimdi diğer konuyu araştıracağım. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 08:53, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Yine merhaba; Yardım sayfasını inceledim ve madde bir alt kategoriye yazıldıysa, üst kategoriye yazılamaz gibi bir kural göremedim. Bu konularda deneyimli olan Denisutku'da "en az bir kategoride olmalı" diyordu. Şimdi ne öneriyorsun? O arkadaşla (mülazımoğlu) tarttışmaya, geri alma savaşlarına girmek hoş bir şey değil, ama doğruluğuna inandığım bir şeyi de geride bırakmak işime gelmiyor. Bir fikrin var mı? Levent Abi ileti 09:04, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Sıkıldın galiba[kaynağı değiştir]

Ne o canın sıkıldı galiba, sen de tartışma şablonu eklemeye başlamışsın. Öyleyse yıkıl Sezar. :-))--Atacameñoileti 22:11, 9 Ağustos 2007 (UTC)

  • seri üretime karşıyız, butik çalışmaların her daim yanındayız.. :) --kibelemesaj 22:12, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Yaa!! ne demezsin Brütüs:-)--Atacameñoileti 22:14, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Sana kim söyledi. ? Brütüsle şahsen mi konuştun? Hani tanımasak inanacaz :-))--Atacameñoileti 22:18, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Vallaha hiç bir şeyim kalmadı. sadece biraz başım dönüyor:-) Ama iktidar olmamız engellenemez:-))--Atacameñoileti 22:28, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Düzeltemedim. Sen yaparsan sevinirim--Atacameñoileti 22:31, 9 Ağustos 2007 (UTC)
Very gracias. Unutmam bundan sonra. Öğrenmenin yaşı yok--Atacameñoileti 22:38, 9 Ağustos 2007 (UTC)

Telifli Resim[kaynağı değiştir]

Selamlar,

Belirttiğim yazıda ticari olmayan ifadesi geçiyordu. Ben de bu lisansın uygun olabileceğini düşündüm. Peki, sitenin webmaster'ına bir mesaj gönderip, kullanılabilirliğini onaylatsam, GNU Lisansı altına girer mi? Teşekkürler.

cnbrksnr (mesaj·www) 09:48, 10 Ağustos 2007 (UTC)

Tiyatro ve sinemadan kolay sıkılmam.. Çok derin bir dünya o.. Ama yine de bildirdiğini için teşekkür ederim; o tip maddeler beni rahatsız ediyor. Bir girişirim bakalım neler yapılabilir. İyi çalışmalar, sevgiler. Levent Abi ileti 10:24, 10 Ağustos 2007 (UTC)

kullanıcı adı meseleleri[kaynağı değiştir]

  • mesela bunun gibi sanki o topluluğu temsil ediyormuş gibi olanlara ne yapmalı? yani birisi TBMM ya da İTÜ diye kullanıcı adı alırsa ne oluyor? sorarım sana.. --kibelemesaj 11:27, 10 Ağustos 2007 (UTC)
Uzunca bir süredir beyin ön lobumda çıbanlar çıkarmama neden olan konunun üstünü üfledin, sağol, varol... Valla eski bir kullanıcı olması hasebiyle, "gel etme eyleme, değiştir şu adını güzel kardeşim" üslubuyla yaklaşılabilir. Hem böylece, onca katkısı ziyan olmaz hem de kolluk güçlerine iş düşmeden olay tatlıya bağlanır. Yeni bir kullanıcı olsaydı direkt alfa ötesine ışınlanmıştı tabii çoktan, derim ben. --Metal Militia ileti 14:07, 10 Ağustos 2007 (UTC)
  • Kolay gelsin. Bir kısmını burada buldum, diğer kalanının da telifli olduğunu tahmin ediyorum --Pinar 10:20, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Evet SAM açmak istiyorum ama 400 ayrı maddeye bu şablonu koymam gerekiyor galiba. : )))Miletvekilleri için şablon vardı ona sil koymuşlar. peki bunu ne yapacağız? --Sophia 11:58, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Arasıra posta kutunuza baksanız diyorum :) --Metal Militia ileti 13:17, 11 Ağustos 2007 (UTC)

85.110.92.13[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı vandallık yapıyor.Müdahale edebilirmisin.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 16:49, 11 Ağustos 2007 (UTC)


Evet biraz canımız sıkıldı.Burası Teksas gibiydi.:)Sadece morfosis ben ve sonsavaşçı kalmışız.Yönetici baktık ama bulamadık.Neyse sonuçta ne yaparsa yapsın geri alabiliyoruz.Teşekkürler.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 17:37, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Kayıtsız kullanıcıların engellenmesi[kaynağı değiştir]

Ben birşeyi merak ettim de.Bildiğim kadarıyla Türkiye'de adsl kullanıcılarının hemen hemen hepsi dinamik IP kullanıyor.Statik IP kullnanlar yok denecek kadar az.Bu da sizin engellediğiniz kullanıcıların modemlerini kapatıp açtıklarında başka bir IP ile vandallığa devam edebilmeleri anlamına gelmez mi?Anonim kullanıcıları engellemek için başka birşey yapabiliyor muyuz?Bunları merak ettim.İşinizden alıkoyuyorum şimdiden teşekkür ederim.Sağlamcıileti 17:44, 11 Ağustos 2007 (UTC)

Atatürk fotoğrafları[kaynağı değiştir]

Merhaba Kibele. Atatürk Fotoğrafları maddesini silmişsin. Gerekçeni anlıyorum ama bir daha düşünmeni isteyeceğim.

Mustafa Kemal Atatürk maddesini "kişiye tapma" üslubundan kurtarıp biraz daha objektif hale getirmeye çalıştım. Malum saldırılarla karşılaştım. Orta yolu bulmak için o sayfadaki fotoğraf galerisini ayrı bir maddeye attım. Silmek yerine biraz içerik eklense Atatürkçüler de memnun olur, Atatürk ana maddesine saldırmaktan vazgeçerler diye düşünüyorum. Ne dersin? --Zenci fil 09:16, 12 Ağustos 2007 (UTC)

OK, kolay gelsin. --Zenci fil 09:31, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar.Children of the Corn maddesine bakabilirmisiniz.Üslubunu düzeltmeye çalıştım.Size sormadan şablonu çıkarmak istemedim.Eğer uygunsa siz çıkarırsınız.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 10:01, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Ya bu madde içeriği aslında bi yerden tanıdık geliyordu.Bana daha çok dream tv deki tanıtımlarını hatırlattı.Oyüzden ellemedim sadece düzelttim.Ben şimdi sil şablonu ekliyorum.İngilizce wikipedia'dan yavaş yavaş çeviririm.Hem o daha kapsamlı.Bu grup bu sene rock n coke a geliyor sanırım.Birçok kişinin önemsediği bir grup o yüzden bizde de bulunsa iyi olur.Böyle düşündüğümden kontrol etmemişim.Sağlamcıileti 10:42, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Vikipedi ne değildir?[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Vikipedi tartışma:Vikipedi ne değildir sayfasına göz atabilir misin? Fikirlerini duymak isterim ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 14:45, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Türk halk oyunları sayfası[kaynağı değiştir]

Bu sayfanın dış bağlantılar bölümü ısrarla reklam amaçlı olarak kullanılıyor. Aynı zamanda Halk Oyunları Federasyonu veya diğer halk oyunları derneklerinin web siteleri bu konu ile ilgili bilgi içermiyor eğer insanlar bu kurumlara ulaşmak isterse Halk oyunları dernekleri isminde bir sayfa mevcut. Bu bölümü silmeyi düşündüm ancak sayfaya zarar vermek istemediğim için bu konuyu sizin ile paylaşmak istedim.--Arjety 15:03, 12 Ağustos 2007 (UTC)

Şikayet arşivi[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şikayetin muhatabı olmadığın için bu sayfayı arşivlemeni rica edeceğim o halde. O sayfada cezasını bekleyen bir şahıs gibi beklemek şahsen dokunuyor. Ayrıca yeni gelenler tarafından "yöneticler toplu olarak yanlış eylemler yapıyormuş gibi" ortamın yanlış anlaşılma riski de mevcut. Teşekkürler--Atacameñoileti 08:59, 13 Ağustos 2007 (UTC)
Olur. Sağolasın--Atacameñoileti 09:16, 13 Ağustos 2007 (UTC)
  • selam, cidden şu yeni açılan milletvekili maddelerine ne yapmalı? bir de sophia sana sordu mu bilmiyorum, tobb maddeleri için benzer bir sam açmak istiyordu, sana yönlendirmiştim. yüzlerce madde diye gözü korktu sanırım, kolayını gösterebilirsen şahane olur. bu arada şimdi sophia'nın sayfasına bakarken, katkılarının boş olduğunu gördüm. ne ola ki? --kibelemesaj 13:11, 13 Ağustos 2007 (UTC)
Merhaba, SAM'a aday gösterdikten sonra yeniden açılan maddelerden haberim yok, zaten varolan 81 madde dışında yeni madde mi açılıyor? Açan kimse hemen uyarmak gerekir bence SAM sayfasını göstererek. İllerine ve dönemlerine gör milletvekilleri kategorileri açıldığını gördüm. Bu kategorilerin olması normal bence. SAM oylamasını sonuçlandırmak için üç saatten az kaldı minimum beş günün dolmasına. Bu arada Sophia'nın isim değişikliği gözümüzden kaçmış. Asıl kullanıcı adı Kullanıcı:Sophia88. Kullanıcı:Sophia'yı da kendisi mi açtı bilemiyorum ama isim değişikliği başvurusu yapması gerekecek galiba. Bana başvurmadı ama mesajlardan okudum şimdi. Baylan'ın dediği gibi önce tek bir madde altında toplanırsa çok daha iyi olur. Onun dışında toplu SAM açmak için bir kaç değişik yol aklıma geliyor. En basiti yalnıca kategori sayfasına SAM etiketini koymak ve SAM sayfasında açıklama yaparak oylamanın tüm sayfalar için geçerli olduğunu söylemek, en kolay yolu bu. İkinci yolu, bu kategori sayfasına konan SAM etiketini bir şablona koymak ve tüm sayfalara bu şablonu koymak. En zor yolu ise her bir maddeye tek tek SAM şablonu ile SAM oylaması açmak. Milletvekilleri için doğrudan bir şablon olduğu için o şablon sayfasına SAM etiketini yapıştırdığımdan her sayfada o etiket çıktı. Hemen SAM için aday gösterme işlemine başlayayım mı, bayağı uzun bir iş var, seçilecek yönteme göre. ---Mskyrider ileti 13:25, 13 Ağustos 2007 (UTC)
  • Dediğin sayfaya baktım, SAM için gösterilen maddelerde yalnızca seçilen milletvekillerinin listeleri vardı. Bu ise yeni bir tarz madde, seçim ile ilgili tüm sonuçlar var. Zaten başka sitelerden ulaşılabiliyor ama sonuçta bilgi. Çok daha fazla ilerlemeden durdurulabilir. --Mskyrider ileti 15:43, 13 Ağustos 2007 (UTC)

ben grup hakkındaki diğer türkçe siteleri de dış bağlantılara eklediğim halde kendilerini adeta resmi TR sitesi yerine koyan radyokafa.com site sahibi olduğunu sandığım kişi kendi sayfasını üste yazma, diğer sayfaları silme gibi girişimlerde bulundu, ben de bunu kabullenmediğimden değiştirdim. vikipedia kullanımı konusunda acemiyim, bu durumlarda kime nereye şikayet edilmesi gerektiğini bilmiyordum. saygılarımla Bu imzasız yazı Amonduul (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


You are most welcome--Erkan 08:45, 14 Ağustos 2007 (UTC)

La vita e difficile! eee silme hakkı da başa bela tabi... Masa silerim, cam silerim arabamı silerim ama ne yazıkki madde silme yetisine haiz değilim. Kader utansın. Yoksa çoktan yardıma girişmiştim paçaları sıvayıp ama... --Erkan 08:52, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Bu isim uygun mu--Uikipeti 09:55, 14 Ağustos 2007 (UTC)

kullanıcı kaydı silmek[kaynağı değiştir]

ben isim değiştirmek için kaydımı silip tekrar kayıt olmak istiyorum ama kayıt silme yok sanırım? Aynı mail adresimi kabul etmez ki o zaman. Ne yapsam bilemedim. Cagri Erdogdu 10:00, 14 Ağustos 2007 (UTC)

Bulamadım dediğiniz yeri. Eğer bu hesabımı şimdi silerseniz çok memnun olurum. Hemen yenisini açacağım.

Eskisi silinmeden açamıyorum. Kullanıcı adımı benzerlik var diye kabul etmiyor. Cagri Erdogdu 10:12, 14 Ağustos 2007 (UTC) ~

  • Merhaba, aslında bizim yaptığımız kategorilendirme doğrudan madde adına göre, dolayısıyla da doğrudan kişinin adına göre kategoride sıralanıyor. Dünya vatandaşının yaptığı gibi sıralamak da mümkün. İstersen köy çeşmesinde bir tartışma başlatalım, bana soyadına göre sıralama çok ters gelmiyor ama bakalım diğer kullanıcılar ne düşünüyor? Şimdi çıkmak zorundayım, gelince bir bakarım. --Mskyrider ileti 19:06, 14 Ağustos 2007 (UTC)

uyarınızı dikkate alacağım ama eminim insanlar sayfaları düzenlediklerini düşünürken biraz daha araştırma yapmalılar orjinal metini çıkarıp alakasız demek çok özensizce... --canosayanmesaj 20:58, 14 Ağustos 2007 (UTC)

  • kusura bakma, son mesajını görmeden çıkmışım. tekrar online olduğunda arkadaşa bir mesaj bırakırım. --Mskyrider ileti 02:57, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba. 88.248.248.71 IP no.lu bilgisayardan sayfalara zarar verilmekte. Bilginize... --Yabancı 14:06, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Kibele, bu ve bu tür maddeler benim şahsi görüşüme göre kaynaksız ve referansız olduklarında daha çok özgün çalışma görüntüsü oluşturuyor. Zira Türkiye' de Komunizm gibi bir konu sadece bu içeriğe indirgemek, dışarıda çok bilgi bırakmak anlamına gelir. Belki ileride gelişir ve başlığı tatmin eden bir içeriğe kavuşur ama şu an için bence referanssız etiketi konabilir. Tabii bu benim görüşüm, hükümsüzdür--Atacameñoileti 19:12, 15 Ağustos 2007 (UTC)
niye hükümsüz olsun.. ben doğrusu bu haliyle bırakmak istemem, özgün çalışma ve hatta deneme diye bile silinebilir. ama hani iktidara yürürken belki bir el atar da maddeyi en azından taslak haline getirir misin diye düşündüm. zor biliyorum.. ama bu haliyle yanıltıcı ve neredeyse yanlış. --kibelemesaj 19:16, 15 Ağustos 2007 (UTC)
Vallaha şu anda iktidara yürüyebilecek halim yok. Sen ne uygunsa onu yap, ben kaçıyorum zaten. Kolay gelsin Not: Bu arada senin için zor oluyorsa bana kısaca atacameño da diyebilirsin--Atacameñoileti 19:21, 15 Ağustos 2007 (UTC)


Merhaba Kibele Kullanıcı:Zenci fil'in katkılarında yönlendirmelerle ilgili sorun var. Türk Kurtuluş Savaşı ---> Kurtuluş Savaşı. Yönlendirirken yeni sayfa açıp eskiyi oraya yönlendiriyor. İki sayfa olduğundan değiştirilemiyor. Böyle birkaç sayfa daha var. Bir bakabilir misin? Teşekkürler. Kolay gelsin : )) --Sophia 20:27, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Kibele merhaba, Hangi maddeden söz ediyorsunuz? Yardımcı olmaya çalışayım. Bugün 8-10 madde üzerinde çalıştım. Sorun hangisinde? --Zenci fil 21:40, 15 Ağustos 2007 (UTC)

OK, Kurtuluş Savaşı konusu... Yabancı Vikipedilerde "Turkish War of Independence" vb. olması doğal. Bizde bu olayın adı "Türk Kurtuluş Savaşı" değil ki? Düz "Kurtuluş Savaşı" bence yeterlidir. Öbür türlü lüzumsuz bir şovenizm vurgusu oluyor. Ama çok önemli de değil.

Tabii Tartışma sayfasına yazmalıydım. Pardon. --Zenci fil 21:43, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Kibele, sayfanın "Kurtuluş Savaşı" başlığı altındaki versiyonunda bir sürü düzeltme ve ekleme yapmıştım. Şimdi sayfa geri yönlendirildiği için onları kaybettim. Lütfen "Kurtuluş Savaşı" maddesinin geçmişine nasıl ulaşabileceğimi söyler misiniz? Ya da siz yönlendirmeden önceki versiyonu copy paste edebilir misiniz? --Zenci fil 22:02, 15 Ağustos 2007 (UTC)

Şu mesajım gözden kaçmış olabilir mi acaba: "Merhaba. 88.248.248.71 IP no.lu bilgisayardan sayfalara zarar verilmekte. Bilginize... --Yabancı 14:06, 15 Ağustos 2007 (UTC)"

Gördüğüm kadarıyla dün ısrarla sayfalara zarar vermeyi sürdürdüğü halde engellenmemiş de bu IP. Bu yüzden hatırlatmak istedim. Kolay gelsin. --Yabancı 06:49, 16 Ağustos 2007 (UTC)

imzadaki link[kaynağı değiştir]

değiştirildi--cnbrksnr (mesaj 08:24, 16 Ağustos 2007 (UTC)

Kural ihlali ve Engelleme Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar.. Sanırım Kuralları İhlal Etmişim. Ancak KAsıtlı Yapmış Olduğum Bir Hareket Değildi.. Kural Sayfalarını Tam Olarak Okumadan Bu Tarz Bir Davranışta Bulunduğum İçin Özür Dilerim ve Engelimin Kaldırılması Konusunda Yardımlarınızı Rica Ederim. SaygıLarımLa. Bu imzasız yazı 88.245.92.20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

katkıda bulunuyorum. :S[kaynağı değiştir]

Merhaba, buraya eklediğim yazılar bana ait,sitenin yazarı benim. Neden siliyorsunuz???

  • Düzeltmiş. Sanırım değişikliği yapabilmek için önce diğer ismi farklı bir yere yönlendirdi. --Mskyrider ileti 15:04, 17 Ağustos 2007 (UTC)

neden bahsediyorsunuz anlamıyorum,bu nasıl bir ansiklopedidir,kendi yazımı ve kendi resmimi ekliyorum,hala silinecek yazıyor.

bana şablon hazırlamayı öğretebilirmisiniz sevgiler saygılar iyi çalışmalaronbaşı pars 15:50, 17 Ağustos 2007 (UTC)

peki yerleşim yerleri taslaklarını nasıl hazırlayabilirim veya nasıl değişiklik yapabilirim değişiklik derken olumsuz bir değişiklik değil tabi yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılar iyi çalışmalaronbaşı pars 16:31, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Lütfen, isim değişikliğini yapan olarak bu tartışmaya izahat verebilir misiniz? Teşekkürler--Atacameñoileti 20:07, 17 Ağustos 2007 (UTC)

Lütfen bu kadar müdahaleci olmayın. Resmi ad EDF'dir, Taşnak popüler bir addır ve aşağılayıcı çağrışımı vardır. Ana madde EDF olmalıdır. Bir-iki gün içinde içini dolduracağım. Beğenmezseniz taşırsınız. --Mestan Kuş 22:02, 17 Ağustos 2007 (UTC)

  • mesele isme müdahale değil, yanlış adla da olsa eski bir madde varsa oradan devam etmenin daha doğru olması. bu şekilde hem geçmişler kaybolmuyor, hem de çift maddeden devam edilmesinin önüne geçiliyor. isim değişikliği her an yapılabilir. isim konusunu anladım ve bunu çift maddeyi birleştirmeniz amacıyla da Tartışma:Taşnak sayfasına yazdım, isim değişikliğinin yapılabileceğini de söyledim. çift madde birleştirmeyle uğraşmak yerine, madde henüz açılmışken dediğim yoldan gitmek sadece teknik bir kolaylık. siz de bu kadar önyargılı ve tepkisel olmayın bence. --kibelemesaj 06:40, 18 Ağustos 2007 (UTC)
    • Ya allaşkına önyargılı, tepkisel filan değilim. Düzeltmelerinizi memnuniyetle karşılıyorum. Sadece tam güzel bir madde yazmaya başlamışken yarı yolda zınk diye taşınmamamasını rica ettim. Siz benden daha tecrübelisiniz, kurallarınızı anlamaya ve uymaya çalışıyorum. İşinizi zorlaştırmak değil kolaylaştırmak amacım.
    • Diğer konu: sock puppet politikasını dikkatle okudum ve sonuçta iki isim kullanmaya karar verdim. Dilerseniz gerekçemi anlatabilirim. İsterseniz bir 30-40 madde yazayım sonra konuşuruz.--Mestan Kuş 09:16, 18 Ağustos 2007 (UTC)

Kürtlerle ilgili sayfada Türkiye'de nüfus kısmında bir yanlışlık vardır. Şöyle ki: 1965 sayımında yaklaşık 32 milyon olan nüfusun, 12 milyonunun Kürt olduğu ve bunu toplam nüfusun %7'sine denk geldiği belirtilmiştir. 32 milyonun %7'si 12 milyon mu yapar? 'Buna göre, 1965'de 31.391.421 olan Türkiye Nüfusu'nun 12.219.502'si ana dili olarak Kürtçe'yi beyan etmiştir. Bu sayı, toplam nüfusun yüzde 7,07'sine tekabül etmektedir.' Bu imzasız yazı Komer69 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

İyi olur Ticaret ve Sanayi Odaları kaldı sondan başla bende baştan başlayayım bakalım nerede buluşacağız :) --Machiavelli' msj 07:43, 18 Ağustos 2007 (UTC)

Niksar... :) Mskyrider'i tebrik etmek lazım sabrından dolayı.--Machiavelli' msj 08:02, 18 Ağustos 2007 (UTC)

Türk tarihi - yazım standardizasyonu[kaynağı değiştir]

Kibele, kime yazacağımı bilmediğimden size yazıyorum.

Türk tarihi ile ilgili maddelerde özellikle göze çarpan bir imla keşmekeşi var. Özellikle 2 konu:

1. Eski mevzûlara meraklı olanlarda olur olmaz her seslinin üzerine şapka işâreti koyma merâkı var. O yüzden mesela Kanun-ı Esasi aranınca bulunamıyor, Kanun-ı Esasî yazmak gerek. Oysa şu anda cari olan üç-dört yazım kılavuzunun hepsinde de bu yazım geçersiz. Bence, inceltilmiş k ve g dışında şapka işaretini madde başlıklarından sistemli olarak temizlemek lazım.

AYRICA eğer wiki arama fonksiyonuna â arayınca a bulmasını sağlayacak bir kod eklettirilebilirse çok faydalı olur.

2. Yine eskici tayfasında, Ahmet, Mehmet, Abdülhamit, Şuayip vb. yerine Ahmed, Mehmed, Abdülhamid, Şuayib yazma huyu çok yaygın. Belki metin içinde istediklerini kullansınlar ama arananın bulunması bakımından madde başlıklarında mutlaka Ahmet, Mehmet kullanmak lazım.

Temizlik-sistemleştirme işleri nasıl yapılıyor? Kim yapıyor?--Zenci fil 10:09, 18 Ağustos 2007 (UTC)

    • Wow! çok hızlısınız. ----- "Kanun-ı Esasî" maddesi haddızatında anlam ayrışma sayfası değil çünkü sadece bir maddeye yönlendiriyor. 1876 anayasasıyla ilgili maddeyi düz "Kanun-ı Esasi" altına taşısak daha iyi olmaz mı ... hocam? --Zenci fil 10:18, 18 Ağustos 2007 (UTC)
    • DEVAM - mesela Vikipedi'de 1876 Kanun-ı Esasîsi, Vikikaynak'ta Kanun-u Esasi (şapkasız). 1876 Kanun-ı Esasisi aranınca bir şey bulunmuyor. Tam bir kaos!! --Zenci fil 12:32, 18 Ağustos 2007 (UTC)
  • Kullanıcı sayfanın ve mesaj sayfanın başlığına bir bak bakalım nasıl oldu ? --Mskyrider ileti 17:23, 18 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar. Gösterdiğin resim yerine Resim:Ataturk-latife-2.jpg buradakini kessek hem üzerinde yazı yok hem daha büyük hem sorunsuz. Diğer resmide yüksek ihtiamlle kamu malı olarak yükleyebiliriz commonsa ses çıkmaz ama bence belirttiğim sebeplerden diğer fotoyu seçsek daha iyi olur.--Machiavelli' msj 10:26, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Bunlar var sadece, Tarih bakımından başı açık olanların kamu malı olmaları düşük bir ihtimal.--Machiavelli' msj 10:39, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Sadece şablondan ibaret değiller ki.--PONY 13:07, 19 Ağustos 2007 (UTC)

TAMAM 13:10, 19 Ağustos 2007 (UTC)


PONY

Tartışma:Cumhuriyet Halk Partisi--Martianmister 13:15, 19 Ağustos 2007 (UTC)


Tamam

Ben eklediğim İnşaat maddesinde telif hakkı yapmışımdır fakat cümleleri değiştirmeye çalışmıştım .30 dk dır değişiklik yapıyorum ve birtek telif hakkı yaptığım madde İnşaat'tır.İyi değişiklikler. --İremucar


Tamam

Şimdi nasıl oldu peki değişikliklerim??Mesela Fen Bilgisi --İremucar

Haftanın Projesi[kaynağı değiştir]

Kibele merhaba, bir ricam var. Vikipedi:Haftanın İşbirliği sayfasında 20 Ağustos 2007 projesi oylamaya göre "İçeriği hatalı olduğu düşünülen maddelerin düzeltilmesi" mi olmalıdır acaba. Proje sayfası gecikmiş ve yeni projeyi açmaya niyetlendim (!). Bu arada iyisiniz umarım, buralarda olduğunuzu görmek güzel. -- tema 18:44, 20 Ağustos 2007 (UTC)

Tamam ya, ne kızıyorsun küçücük çocuğa! Sadece espriydi :( Levent Abi ileti 19:02, 20 Ağustos 2007 (UTC)

  • Haklısın, ben de yorgun bir ptesinin akşamında kendi kendimi neşelendirmeye çalışmmıştım. Hadi kolay gelsin, cevap yazma :) Levent Abi ileti 19:06, 20 Ağustos 2007 (UTC)
    • Yine haklısın, yazdıktan sonra pişman oldum, emir gibi olmuştu değil mi? Eh olacak o kadar hata ablacım, hoşgör. Levent Abi ileti 19:10, 20 Ağustos 2007 (UTC)

karabot'a engel[kaynağı değiştir]

  • erhan selam, karabot'un yolladığı memleketini tanıt şablonunu kaldırmak yolunda düşünceler var. çıkartman için mesaj bırakıldı ama sanırım yoksun. gerekirse kellesini uçurun dediğin için botu engelliyorum. döndüğünde hoşgeldin mesajını yollamak üzere yeniden ayarlayabilirsin, engellemeyi de o zaman kaldırırız. teşekkürler. --kibelemesaj 10:47, 7 Ağustos 2007 (UTC)
Günaydın, eğer o düşünceler toplumun düşüncüleri ise doğru yapmışsınız. Şu anda betiğin işlediği bilgisayara erişimim ne yazık ki yok, sanırım ekimden sonra tekrar çalıştırabilirim.kolay gelsin. - Erhan 07:04, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Sayın Kibele vikipediye Queen Elizabeth otrelinin bire resmini eklemek istiyorum ama her eklediğim resim siliniyor.Bir otel resmik ekleyince hangi lisansı yapmam gerek yardım ederseniz sevinirim--William Wallace 08:50, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Reklam niteliğinde bağlantı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:MR EREN Türk halk oyunları sayfasına ısrarla reklam nitelikli bağlantılar ekliyor. Belki Vikipedi hakkında bilgisi eksiktir diye tartışma bölümüne konuyla ilgili açıklamada koymuştum fakat sanırım amacı farklı bilgilerinize... İyi çalışmalar --Arjety 09:07, 21 Ağustos 2007 (UTC)

  • Atatürk tartışmasında bir kere yanlışlıkla ikinci kullanıcı adımı kullandım. Ondan ötürü özür borçluyum. Bunun dışında iki adımı iki ayrı ilgi alanımda kullanmak istiyorum. Konuların niteliğinden ötürü, aynı adı iki alanda kullanmamın gereksiz tartışma ve önyargılara yolaçacağını düşünüyorum. O yüzden sizden bir müddet her iki ad altındaki katkılarımı görüp ondan sonra karar vermenizi rica ettim.

Sock puppet politikasını dikkatle okuduğumdan emin olabilirsiniz. Aksi bir davranış içine girmemeye dikkat ederim. Tşk. --Mestan Kuş 15:58, 21 Ağustos 2007 (UTC)


Merhaba, Dartmouth Üniversitesi mezunları listesi maddesine kategorisiz maddeler listesinden rastladım ama bu ne kadar aniklopedik diye düşündüm neye göre bu insanlar bu listeye girmiş diye. Maddenin İngilizcesinden Morphosis tarafından çevrilmiş olduğu aşikar. Silinirse Morphosis'in çabaları için üzülürüm. İl maddelerine 'xxli ünlüler veya üniversite maddelerine xxx üniversitesinin mezun olmuş ünlüleri hep silindi. Siz ne dersiniz bu konuda? Bu vesileyle size hal hatır da sorayım. İyi akşamlar, --Bahar (yine ben!) 19:16, 21 Ağustos 2007 (UTC)

Yok canım, üzülecek şey mi kalmadı? Ben aslında ilk M8 uyarısını sadece türkçe yapmıştım. Neyse kolay gelsin Hasta la vista--Atacameñoileti 07:16, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar, Burada belirttiğim gibi bu ve bununla ilintili bir kaç madde felaket durumda neredeyse özgün çalışma görünümünde olan maddeler. Bu konuda ne yapabiliriz? Ben bu maddenin aşırı taraflı olması sebebiyle m8 den dahi silinmebileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz--Atacameñoileti 08:04, 22 Ağustos 2007 (UTC)


"Ünlüler" konusundaki cevabınız için teşekkür ederim--Hasan Sami 11:28, 22 Ağustos 2007 (UTC).

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

Tente'yi keşke silmeseydin, kullanıcıyı reklamdan dolayı uyardım, linki çıkardı ben de {düzenle} dedim.. Hani belki iyiniyetlidir, bi vikipedist kazanırız diye düşündüm. Ama tabi sen bilirsin; deneyimin benden fazla. Bir de geçen gece söyliyecektim unuttum: ne zaman kibele adını görsem, aklıma çok uzun yıllar önce Ç.ova Ün. nin bir anfisinded izlediğim Yıldız Kenter'in "Ben Anadolu" oyunu aklıma geliyor. Bugünlerde yeniden sahneliyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Kolay gelsin.. Levent Abi ileti 18:51, 22 Ağustos 2007 (UTC)

Yahu yanlış mı görüyorum? silme kayıtlarında silindi diyor ama madde hala var?--Levent Abi ileti 18:53, 22 Ağustos 2007 (UTC)
Haaa, bak o zaman gönlünce sil, madem bu bir reklam taktiği.. sözümü geri alıyorum. dedim ya sen deneyimlisin diye. Hem zaten kafama takılmıştı tente bana daha çok vikisözlüklük madde gibi geliyordu..
  • Bukalemun sayfasını demiştim. Ama iyi oldu. Diğeri de gereksizdi zaten. Sen yine de bunu da siliver tabii. Hadi yöneticim benim. Akşam akşam yoruyoruz seni ama. --maderibeyzamsj 15:41, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Bukalemunlar[kaynağı değiştir]

Bukalemunlar başlığında bazı yerlerin telifli olduğunu farkettim elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Bir göz atıp, düşencenizi söyleyebilir misiniz? Eğer telif ihlali devam ediyorsa silinmeden önce uğraşıp adam edeyim diyorum :) Şimdiden teşekkürler. Kolay gele. neskafefincanındatürkkahvesi 17:33, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkür edip, iyi çalışmalar diliyorum. :) neskafefincanındatürkkahvesi 17:42, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Reklam koruma filtresi benden koruyo :o[kaynağı değiştir]

Selamlar.Kayıtsız kullanıcılar köy, belde sayfalarında saçma değişiklikler yapıyorlar.Ben geri almaya çalıştığımda karşıma reklam koruma filtresi diye birşey çıkıyor.Bu yüzden bu değişiiklikleri geri alamıyorum.Bilginize.Sağlamcıileti 18:51, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Tepebaşı, Bafra ve Baykal, Çermik sayfalarında oluyordu.Keşke metni kaydetseydim.Belki yardımcı olurdu.Neyse.Sayfada spamlink olduğundan ki bu da yerelnet.org muş değişiklik yapmama izin vermiyormuşİlk kez gördüm ben de şaşırdım.Sağlamcıileti 19:25, 23 Ağustos 2007 (UTC)

Engellemeler sürecekmiş...Baki66 ve ben bir vandalın katkılarını geriye aldık.Sadece bundan engellendim.Birazcık sinirlenmekte hakkım.IP adresimle baylan'a söylediğim gibi."Ermeni vikipedisinde Kullanıcı sayfama Türk bayrağı koyup ısrarla türk tezi eklesem ermeni vikipedistler beni tebrik edecek değil!!!!--Çarşıhastası 09:01, 24 Ağustos 2007 (UTC)

iki kelimelik maddeler hakkında bilgim yok emin ol burası çek derin bir dünya öğreneceğimi umuyorum bu konuda beni aydınlatırsan sevinirim --gulener 10:44, 24 Ağustos 2007 (UTC)

kargaburun diye bir alet var[kaynağı değiştir]

ben kullanıyorum bunuda ekleyemeyecekmiyim?--gulener 10:43, 24 Ağustos 2007 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

kargaburun maddesine resim eklemek istiyorum fakat beceremedim yardımcı olurmusunuz? --gulener 10:55, 24 Ağustos 2007 (UTC)

madde eklemek benim hoşuma gidiyor ama vikiyi kullanmak gerçekten çok zor kargaburun maddesine hala resim ekleyemedim--gulener 11:08, 24 Ağustos 2007 (UTC) resmi sen ekledin demek aşkolsun --gulener 11:15, 24 Ağustos 2007 (UTC)

Simon Bolivar[kaynağı değiştir]

Selamlar, Simon Bolivar'ın mesajını arşivimde saklamamın bir sakıncası var mı sizce?Yani bu sadece adamın düşüncesi ve bana mesaj atmış, ben de arşiv sayfamda saklamak isterim.Sağlamcıileti 21:43, 24 Ağustos 2007 (UTC)

"bu mesaja karşılık yolladığın ve söylemleri tekrarlayan kendi mesajını da silmendir." burada ne demek istediğini anlayamadım.Yani ben Simon Bolivar'la aynı görüşte miyim?Böyle düşünüyorsan yanlış.Ben bir SDD olarak onu uyardım ve onu destekleyen hiçbir görüş bidirmedim.Dikkatli okursan bütün genellemelere karşı birşeyler söyledim(örneğin tüm milletlerde ensest ilişkilerin oluşu gibi).Sadece engellenmesi için yeterli kanıt olmadığını düşünüyordum.Ayrıca Vikipedi'de şöyle bir çelişki var bazı kullanıcılar(Örneğin Kullanıcı:Martianmister) ırkçılığı bir ideoloji olarak görüyor, Nihal Atsız maddesinin tartışma sayfasında görebilirsiniz, ne demek istediğimi.Ancak Simon Bolivar'ın mesajı hakaret içeriyorsa da ben arşivlemek istediğimi söyledim sadece eğer sorunsa tabii ki saklamam.Irkçı değilim bunu da belirteyim.Bu arada kullanıcı adı değiştirme sayfasının tartışma sayfasına bir göz atıp yorumunuzu yazarmısınız.Selamlar.Sağlamcıileti 08:42, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı[kaynağı değiştir]

Merhaba,Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı maddesine çalışma var şablonu ekledim.Sayfa özet olduğu için daha da geliştirilebilir.Dolayısı ile bir kaç içinde sayfayı tamamlarım.İyi günler. --- Cemallamec , 17:15, 25.08.07

Evet bunu kullanayım.Ancak ben şöyle birşey düşündüm yani bu adamın adı Taha Yasin, Saddam'ın Enformasyon bakanı Taha Yasin Ramazan'ın ismini andırıyor.Ancak tabii bu adama müdahale etmek adını adolf koyan birine adolf hitlere çok benziyor diye müdahale etmek gibi olur.Neyse ben Kullanıcı:Taha yasin sayesinde yeni şeyler öğrendim.Teşekkür edeyim bari. :)))))))

Sağlamcıileti 16:38, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar.Bugüne kısmetmiş gitmek.Çok teşekkürler yorumların için çok sağol.Böyle olması gerekiyor bence.Kullnıcı sayfama birşeyler yazdım işte.neyse kendine iyi bak başarılar sana burda ve hayatta,burda zaten başarılısın ama adet yerini bulsun.Hoşçakal tanışmak güzeldi.Emreileti 20:03, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Selam kibele[kaynağı değiştir]

İyi geceler Kibele. Bir müddet ben de buralarda olamayacağım. Ana sayfayı değiştirmeyi düşünüyorum bu gece. Bazen ana sayfa değişmeden çok uzun süre kalıyor , ihmal etmeyin emi :-)--Atacameñoileti 20:18, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Don't worry, i will as soon as posible back, kendine iyi back :-)) --Atacameñoileti 20:35, 25 Ağustos 2007 (UTC)

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü ilgili maddenin silinmesi[kaynağı değiştir]

Bu madde için bu kamu kurumunun kanunu üzerinde çalışıp yeni Türkçeye geçirmiştim. Mastar olarakda Vikipedi'deki benzer kamu kuruluşlarını kullandım. Ancak neden silindiği çok anlaşılır gelmedi bana. Çünkü benim buna benzer yaptıklarım silinmedi. Benzer bir çok sitede mevcur. Selamlar. Yzkoc 21:02, 25 Ağustos 2007 (UTC)

tamam--PONY 13:19, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Gerekçelerimi belirtttim.oldu mu?--PONY 13:25, 26 Ağustos 2007 (UTC)

tamam--PONY 13:31, 26 Ağustos 2007 (UTC)

istediğin g,bi olsun--PONY 13:31, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Türkiye Cumhuriyeti başbakanları[kaynağı değiştir]

İyi günler. Buradaki konu hakkında fikrinizi öğrenmek istiyorum.--Martianmister 13:37, 26 Ağustos 2007 (UTC)

ama onlar boş değildiki--PONY 14:29, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Hepsinde YİB etiketi vardı--PONY 14:30, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Şablon tartışma:Tartışma burda boş sayfalar deniyor--PONY 14:31, 26 Ağustos 2007 (UTC)

yani bu yaptığım kuralllara karşı değel ama yapmamam daha iyi olur diyorsunuz.Doğru?--PONY 14:37, 26 Ağustos 2007 (UTC)

peki yapmam bende o halde--PONY 14:41, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Müslüman Mindanao Özerk Bölgesi sayfasına acilen yardım edebilir misiniz. Maddenin adını değiştirirken yanlışlıkla tartışma sayfasının adını değiştirmişim.--Martianmister 15:03, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Zorro'ya neden imza atıyorsun diyorlarmı. Özgürlüğümü kısıtlamauın rica ederim. Zaten sil konunca yöneticilerin bunun neden silinmesi gerektiğini anlaması lazım. Maddeye sil koyarken boşaltmışsam istemeden olmuştur, özür dilerim. Ama yinede verdiğiniz bilgileri değerlendireceğim. --GK 16:31, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Nou i,le iligli SRA tartışması[kaynağı değiştir]

- noumenon'un sadece teknik detay üzerindeki bir eleştirisinin bunca tepki toplaması anlaşılır gibi değil. eğer konu oysa, üslubu eleştirmenin yeri de burası değil. ben asıl, destek oylarının bir kısmını ve gerekçeleri kesinlikle seçkin resim tartışmaları ile ilgili bulmadığımı, asıl bu gerekçelerin ve dolayısıyla oyların kişisel değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. --kibelemesaj 10:46, 26 Ağustos 2007 (UTC)

Kibele merhaba,Nou orada eleştirilen Nou'nun teknik eleştirisi değil eleştiri usulu ve bence ortamı geren yorum tarzı idi. Hiç bir ard niyet taşımadığını düşündüğüm halde ben bile Nou'nun tarzında bir gericilik sezinledim ve bunu da belirttim. Olaya bir de boyle bakmani rica ediyorum. Tesekkurler.--Erkan 19:42, 26 Ağustos 2007 (UTC)
Söylediklerinde haklısın. Zaten Nou'nun konuşmasında ben kendi adıma alınganlık yaratacak bir şey göremedim. Ancak Nou'nun genel tarzının da ben kesin bilirim vurgusu yönünden ağır olduğu da bir gerçek. Kendisiyle bunu konuşmak istedim ama Kullanıcı sayfasına ve Tartışma sayfasına girdiğimde o kadar sert ve katı bir uyarı durumları gördümki bunu yapmaktan vazgeçtim. Çünkü bir sürü uyarı mesajı koymuş, buraya yazmadan şunu okuyun bunu da okuyun, falan gidiyor... Her neyse kendi tercihi diyeciğim bir şey yok ama maalesef beni onunla iletişim kurmaktan alıkoydu. Kiraz çiçekleri ile ilgili konuya gelince, evet haklısın orada dalga geçiyor gibi görünebilirim, ancak gerçek duygularımı söyledim: Çünkü Nou Renklere, Kompozisyona ve alan derinliğine denk gelen bir yorum yapmış. Ben hatta burada oy veren ve yorum yapan bir çok arkadaş profesyonel fotoğrafçı değiliz ve ben bahsettiği şeylerin gerçekten ne demek olduğunu öğrenmek istiyorum. Nou fotoğrafçımı bilmiyoruym,i ancak yaptığı yorumdan gerçekten bu konuda fikir sahibi olduğu anlamı çıkıyor, fakat maalesef yaptığı yorumların örnekleme ve açıklama ile altını doldurmadığı için (Bu spesifik durum için) anlamak zor oluyor. Kullanıcı Mulazımoğlunun yaptığı yanıtlama ve Nou nun sayın yönetici lafını kullanmamasını söylemesine rağmen ısrarla ikinci mesajında da bu sözü kullanması maalesef benim de canımı sıkmıştır. Fakat bu kendisini bağlayan bir durumdur. Son noktada ister bir yönetici ister düz bir kullanıcı olsun maalesef yazdıklarımızı mimikler ile destekleyemediğimiz için yadıklarımızın yanlış anlaşılması olasılığını da düşünerek yazmalıyız. Kaldıki yöneticilerin bir üstünlükleri olmasa da bence en azından bir konu da üstün olmaları gerekiyor o da uslup meselesidir. Yönetici sıfatındaki kullanıcılılar diğer kullanıcılardan en az 10 kalem daha usluplu ve daha az yanlış anlaşılabilecek şekilde yorum yapmalıdırlar kanısındayım. Ancak yönetici olsun olmasın herkesin hata yapabileceği gerçeğini de unutmuyorum ve yapılan bir hatanın küçük bir özür ile düzeltilebileceğine inanıyorum. Amma yazdırdın beni.. Alacağın olsun bu kadar kelimeyle 10 tane taslak madde yazardım... :)--Erkan 12:46, 27 Ağustos 2007 (UTC)

İntihar yöntemleri[kaynağı değiştir]

Selamlar.Biz de İntihar yöntemleri sayfasına koyabileceğimiz bir etiket ve ya şablon var mı?Şurada olduğu gibi.Yani bu madde biraz tehlikeli gibi geldi bana.İnterneti artık çocuklar dahi kullandığından bu maddenin esasen kaldırılmasını düşünüyorum.Ancak eğer böyle bir etiketleme ansımız varsa onu yapalım en azından.Kolaylıklar.

Sağlamcıileti 08:09, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba. 1. sorunum Çamardı, Niğde maddesine her gün bir vandal uğruyor. Madde kilitlense olmazmı. 2. sorunum imzamı atarken yanında sembolüm olan

resmimde çıksın istiyorum. Bunu bazı kişiler imzalarının yanında gülücük resmi nasıl kullanıyorsa bende bu resimle kullanmak istiyorum. Bu sorunlarımı halledermisiniz. Mersi--® GK 16:01, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Mersi--® GK 16:27, 27 Ağustos 2007 (UTC)

single bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

Uyarınızı aldım. Ben sadece daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Birçok single bilgi kutusu var demişsiniz doğru 5 tane var ama bunlardan biri 4'ü benim. Bunlardan biri adını yanlış yazdığım için yönlendirme yaptım diğerine. Biri de zaten birinin kılavuzu. Birinin de adı singlelar. Onda da denemelerimi yapıyorum şuan ama onu da başka bişeyde kullanıcam. MerTcaN1991

Biraz telif, biraz düzen, bir de uyarı mesajı... İzlemeyedeyim, tamam...:)--Machiavelli' msj 20:05, 27 Ağustos 2007 (UTC)

Selam.Ben Elvan Abeylegesse maddesiyle biraz ilgilendim, ana sayfaya almak için de aday gösterdim.Seni de bilgilendirmek istedim.Kolaylıklar.

Sağlamcıileti 11:18, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Fuat Ergin sayfası şu siteden alınmış.Ancak bu bir biyografi olduğundan ben başka türlü bir yazılış olur mu olmaz mı karar veremedim.İlgilenedilir misin?Kolay gelsin.

Sağlamcıileti 12:42, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Peki teşekkürler ilgilendiğin için.Demekki bundan sonra telif araştırırken tarhine de dikkat edicem.Elvan Abeylegesse maddesi de güzel olacak inşallah, spor portalındaki arkadaşlar da ilgilenirse.Yani bir baktım da ingilizce sayfası bizimkinden daha gelişmiş, şablonuyla, başarılarıyla, hakkındaki ropörtajlarıyla iyi bir madde.Ama bizim sporcumuzun maddesi bizde ne halde.Neyse.Kolay gelsin.

Sağlamcıileti 12:56, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Bu ansiklopedide bu şekilde çok madde var o halde. 1999 depremini okurken gördüm. Mesela Rahşan Affı, mesela yine deprem maddesi içinde adı geçen, Şartlı Salıverme Yasası gibi isimler. Tşk--Pankiye 13:40, 28 Ağustos 2007 (UTC)

kraloyunu sildiysen bunuda silmeni tavsiye ederim buda reklam değilmi --

  • Merhabalar,

İkinci olan Elvan Abeylegesse'yi Türkiyeli olduğu için koyup da birinciye yer vermemek kesinlikle yanlış anlaşılabilecek bir durum. Kendim geri alıp işine burnunu sokmak istemedim ama bence ana sayfada yer alması pek hoş durmuyor... sonuçta bu tip yarışmalarda konacaksa birincinin maddesi konur, ikinciyi de koyacaksak en azından ilk üçü koysaydık. Bu şekilde sanki sırf Türkiyeli diye koymuşuz gibi gözüküyor; bildiğin gibi zaten Vikipedi'nin Türkiye'nin Vikipedisi tarzı bir yanlış anlaşılması çok yaygın boşu boşuna bu fikre prim vermiş gibi olmayalım... Umarım fikrimi anlatabilmişimdir, beni yanlış anlamanı asla istemem. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:59, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Eğer senin için uygunsa değiştireyim. Abdullah Gül hususunda ben de düşündüm ama onda durum biraz daha farklı gibi: a) adam cumhurbaşkanı oldu, oldukça da uzun bir süreç ardından ve bu süreç ile cumhurbaşkanlığı uluslararası medya tarafından konu edildi b) uluslararası bir olay ve bu olayın ana aktörü, bence aynı olay misal Brezilya'da olsa gene koyardık (veya koymalıydık)... Elvan durumunda da örneğin birinci olsa bence pek bir sakınca yok, herhangi bir spor olayında birinci olanları koyuyoruz/koyabiliriz (örneğin Wimbledon birincisini vs.). Fakat ikinci olması durumu değiştiriyor. Neyse, eğer senin için sorun teşkil etmiyorsa ben değiştirmeyi yeğlerim. Anlayışın için çok ama çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar ^_^ - Noumenon mesajkatkılar 17:13, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Yusuf İslam - Cat Stevens[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şu an kullandığı resmî ismi (kimliğindeki ismi) neyse onu kullanalım derim, en temizi bu olur gibi geliyor. Ben resmî isminin Yusuf İslam olduğunu sandığım için böyle bir değişiklik yaptım, yanılıyor da olabilirim. İstersen değiştir, sonra eğer bunu tartışmak isteyen olursa nasılsa tartışma açar. Söylediğin için teşekkür ^_^ iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:19, 28 Ağustos 2007 (UTC)

İngilizce maddede niçin öyle yaptılar bilmiyorum ama İngilizce maddeyi kaynak almalı mıyız emin değilim... malum bu tip konularda Anglo-Sakson bakış açısı ağır basıyor (en azından bence). Neyse, sorun yok şimdilik böyle kalsın dediğim gibi, çok da önemli bir şey değil. Elvan'a gelince, tamamen unutmuşum, bi' bakayım... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 19:43, 28 Ağustos 2007 (UTC)

Kullanıcı sayfası ve madde ekleme[kaynağı değiştir]

Kusura bakmayın,yeniyim... Dediğiniz gibi kullanıcı sayfasına ekledim ama birşey ifade etmiyor. Anlattığım kişi ben değilim ki... Üstelik yazılan bilgilerde doğrudur. Ne yapmalıyım?

Haklısınız daha yeni kayıt oldum ve sürpriz yapmaya çalıştım... Hakeza size mesaj yazmanın ( ya da herhangi birisine) kolay bir yolu var mı onu da bilemiyorum

Selamlar.Elvan Abeylegesse konusunda sistematik önyargı hatasına mı güşüyoruz gerçekten?Ya da böyle bir konuda bu büyük bir sorun mu ki ben öyle değil diye düşünüyorum?İngilizce Wikipedia'dan bir yöneticiye sistematik önyargı yapar mısınız sık sık diye sorduğumda şçyle bir cevap vermiş;

Response to your enquiry on my talk page

Hi Saglamci, I believe that the English Wikipedia should cover topics from a universal stanpoint. I contribute to the Did you know? section of the English Wikipedia main page. I always include at the most two United Kingdom and two United States-related entries. I will, however, admit that Wikipedia's coverage on entries related to the English-speaking world is much more extensive than that of the rest of the world. Accordingly, countries that have a fairly high quote of English speakers like most Western European countries also have better than average coverage. Africa and Asia-related topics, especially those about the poorer countries, are not covered as well, this is probably a result of a lack of internet access in those countries, which keeps people there from editing Wikipedia. So, Wikipedia definately has a systematic bias, but it's a work in progress and we are working on it.

Greetings,

Carabinieri

Bu açıdan bakılınca Türkiye'den haberlere ana sayfada yer vermemiz çok sorun değil sanırım.

Sağlamcıileti 07:47, 29 Ağustos 2007 (UTC)

Günün resmi[kaynağı değiştir]

Selamlar.Ana sayfadaki günün resminin altındaki yazı İngilizce kalmış.Değiştirebilir misiniz?

Sağlamcıileti 09:44, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Düzeltiyorum[kaynağı değiştir]

A female southern hawker (Aeshna cyanea) freshly slipped with larva skin.;

Larva derisinden yeni çıkmış bir Güney Doğancı'sı(Aeshna cyaena).(bkz. Doğancı, şahinle avlanan

Yusufçuk sayfasından anladığım kadarıyla bu bir yusufçuk.

Bu arada Yaşar Büyükanıt sayfasına bir balar mısın?

Sağlamcıileti 09:56, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Bu sefer son[kaynağı değiştir]

Tekrar düzeltiyorum. :))))) İngilizce Wikipedia'dan gördüğüm kadarıyla Aeshna bir dragonfly(yani yusufçuk ve ya kızböceği) ailesiymiş.

Sağlamcıileti 10:03, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Evet hiç kolay değilmiş.Bu arada sen de fikrini söyler misin köy çeşmesinde?Bir de takıma sen de girer misin?Ana sayfa ile ilgilenen sen Noumenon bir de Pinar var en çok.Bu yüzden böyle bir takım olacaksa sensiz olmaz.Bir de bir iki şey sorucam; İngilizce Wikipedia'da bir bot gördüm son değişikliklerine bakarken, biri vandallık yapmış bir sayfayı boşaltmış, o botta o sayfayı geri getirmiş.Bu bot işlerinden kim anlar o arkadaşa söyleyelim.Bir de şöyle bir fikrim var yine bir bot mu her ne karın ağrısıysa öyle bir alet olsun, ana sayfada tarihte bugün kısmı oluşturalım ve o alette bugün olan olayları sürekli oraya eklesin, sizin de işiniz kolaylaşır.Bilmiyorum bilim-kurgu değildir umarım bunlar. :))))))))

Sağlamcıileti 10:22, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Niye engellnmiyor bu adam[kaynağı değiştir]

Buyrun şu sayfaya bakın [3]. Şikayetimi dikkate almıyormusunuz. --GK ® 21:44, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Teşekkür. Dostumsun bundan böyle--GK ® 21:47, 30 Ağustos 2007 (UTC)

Seçkin madde oylaması[kaynağı değiştir]

Kondansatör maddesi seçkin madde adayı olmuştur. Teknik maddelerin kapsamlı olması gerektiği düşüncesiyle başlayıp sona erdirdiğim çalışmamda, oylamaya katılmanız beni sevindirecektir. flaWless - furKanileti 22:59, 30 Ağustos 2007 (UTC)

İzmir fuarı[kaynağı değiştir]

Selamlar.Ana sayfa fahri başvurucusu olarak, bugün İzmir fuarının açılması sebebiyle ana sayfada bulunması yönünde bir öneride bulundum.Ana sayfada yayınlayabilir miyiz acaba?

Sağlamcıileti 08:27, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Merhaba. Sioux sayfasını Siyu olarak değiştirdiğin için teşekkürler, ama tartışma sayfasını okursan göreceğin gibi son geldiğimiz nokta Siu olmasıydı. Eğer sence de uygunsa öyle yapalım mı? Saygılar, Filanca 18:48, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Bi de etnik grup adlarının çoğul olması benim kulağıma daha güzel geliyor. Yani Siular. Sen ne dersin_? Filanca 18:49, 31 Ağustos 2007 (UTC)