Kullanıcı mesaj:89.166.3.138

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldiniz[kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesi ansiklopedimizin gelişmesine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak ya da Vikipedi'deki maddeleri okumak için kaydolmanız zorunlu değildir. Vikipedi'ye kaydolmak ücretsizdir. Kaydolma işlemi çok kısa sürer ve bir kullanıcı hesabı edinmek için hiçbir kişisel bilgi istenmez. Kaydolmanın bazı yararları şunlardır:

  • İstediğiniz kullanıcı adını seçebilirsiniz.
  • Vikipedi'ye yapmış olduğunuz katkılarınızı "Katkılarım" bölümünde görebilirsiniz.
  • Kendinize ait bir kullanıcı sayfanız olur.
  • Kendinize ait bir mesaj sayfanız olur. Böylece dilediğiniz zaman kullanıcılara e-posta adresinizi belirtmeden ileti gönderebilirsiniz.
  • Maddeleri izleme listenize alabilir, böylece o madde üzerinde yapılan değişiklikleri takip edebilirsiniz.
  • Maddelerin adını değiştirebilirsiniz.
  • Vikipedi'ye resim ya da ses dosyası yükleyebilirsiniz.
  • Vikipedi'nin görünümünü ve işleyişini kendinize özel olarak değiştirebilirsiniz.
  • Oylamalarda oy kullanma hakkına sahip olabilirsiniz (oy kullanma koşulları için: Oylama).

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun.

Eğer kaydolmaya hazırsanız, buraya tıklayın. İyi Vikilemeler!...

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Bu yıldız da Vikipedi'ye kazandırdığınız yeni maddeler için Adem20ileti 13:14, 3 Eylül 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Katkılarınızdan dolayı teşekkürler Krystal. ? 20:09, 14 Eylül 2016 (UTC)

Ana kategoriye bağlantı verilmesi gereksiz değildir bu şekilde bir sürü uygulama var, kolaylık sağlıyor.YenilenebilirAdamMESAJ 12:07, 24 Eylül 2016 (UTC)

Birde sizden ricam bir devriye gerekçe belirterek bir düzenleme yaptıysa lütfen geri almadan önce tartışma sayfasına görüş belirtiniz ve ilgili kişiyi tartışmaya davet ediniz. Gerekçe belirtmeden geri aldıysa o zaman gerekçe talep ederek geri almakta haklısınız. İyi katkılar. YenilenebilirAdamMESAJ 12:20, 24 Eylül 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Japonya Ulusal Liyakat Nişanı
Japonya merkezli Türkçe Vikipedi'ye kazandırdığınız maddeler ve değerli katkılarınız için.. --Maurice Flesier message 17:12, 28 Eylül 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği davet[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 20:50, 23 Ekim 2016 (UTC)

Haydi Ekim 2016 İşbirliğine![kaynağı değiştir]


VikiProje Siyaset Ayın İşbirliği
İyi günler, iyi Vikiler.
VikiProje Siyaset bünyesinde Ekim 2016 iş birliği projesi "Kamboçya Krallığı, Demokratik Kampuçya ve Kampuçya Halk Cumhuriyeti ile ilgili maddeler ve Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak" olarak belirlenmiştir.

Kamboçya ile ilgili bilgiler Türkçe Vikipedi'de sınırlı seviyede. Kamboçya'ya dair tarihi, politik, kültürel, coğrafi vb. konulara dair birçok madde oluşturulmayı beklemekte. Kamboçya kategorisine yeni alt kategoriler oluşturmak suretiyle ansiklopedimize katkıyı hedefliyoruz. Bu kapsam İngilizce kategori sayfası yardımcı olabilir. Katılımlarınızı bekliyorum.

Daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:51, 23 Ekim 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, kapalı oturum, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 20:52, 23 Ekim 2016 (UTC)

Merhaba bence bir kullanıcı adı oluşturup öyle değişiklikler yapın. Çünkü anonim bir kullanıcı olarak beyaz listeye giremez değişiklikleriniz uzun bir süre bekler ve yarı korumalı sayfaları değiştiremezsiniz. Kolay gelsin... --Bozok33 (mesaj) 05:32, 28 Ekim 2016 (UTC)

Çeşni isimli maddeye, bekletmeli sil prosedürünün uygulanabileceğini ifade eden bekletmeli sil şablonu eklenmiştir. Her türlü katkı için minettar olsak da, bu madde Vikipedi'nin içerik politikalarıyla uyumsuz olabilir ve ilgili silme uyarısı tam olarak hangi açıdan uygunsuz olduğunu açıklamaktadır (ayrıca Vikipedi ne değildir? ve silme politikası sayfalarına bakarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz). İlgili bekletmeli sil etiketini kaldırarak, silme önerisine itiraz edebilirsiniz; fakat lütfen niçin ilgili silme önerisine itiraz ettiğinizi ya değişiklik özetinizde ya da maddenin tartışma sayfasında belirtiniz. Ek olarak, lütfen maddeyi belirtilen sorunlardan yola çıkarak geliştirmeye çalışınız. Her ne kadar bir bekletmeli sil etiketini kaldırmak, silme önerisini geçersiz kılsa da, madde yine de silinebilir
Eğer herhangi bir hızlı silme kriterini karşılıyorsa hızlı silme yoluyla, veya silinmeye aday gösterilerek, topluluğun silinmeyi fikir birliği ile onaylaması sonucu silinebilir.

E4024 (mesaj) 09:40, 28 Ekim 2016 (UTC)

Davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Şablon:Nissan gibi maddelere yaptığınız katkılar için teşekkürler. Eğer bir kullanıcı adı alıp katkılarınıza devam ederseniz, yaptığınız değişikliklerin değerlendirilmesi daha hızlı ve rahat olur. Ayrıca size yapılan uyarıları ve yönlendirmeleri de bu şekilde görebilirsiniz. Kullanıcı adı almak için sağ üstteki oturum aç / hesap oluştur'a tıklayabilirsiniz. Kolay gelsin.--chansey Mesaj 22:09, 1 Kasım 2016 (UTC)
Yaptığınız katkılar için teşekkürler. Eğer bir kullanıcı adı alıp katkılarınıza devam ederseniz, yaptığınız değişikliklerin değerlendirilmesi daha hızlı ve rahat olur. Ayrıca size yapılan uyarıları ve yönlendirmeleri de bu şekilde görebilirsiniz. Kullanıcı adı almak için sağ üstteki oturum aç / hesap oluştur'a tıklayabilirsiniz. Kolay gelsin.--By erdo can • msj 15:11, 11 Kasım 2016 (UTC)
Kolay gelsin. Sizin katkılarınızın bir çoğunu (bekleyen değişiklikler arasına girdiği için) şu an çoğu Vikipedi kullanıcısı göremiyor. Kullanıcı adı alıp bir süre sonra en azından beyaz listeye (kullanıcı yetki gurubu) girerseniz, yaptığınız değişiklikler (eğer o maddede önceden bekleyen değişiklikler yoksa), bekleyen değişiklikler arasında girmez, ve her ziyaretçiye anında gözükür hale gelir. Bekleyen değişiklikleri, devriye ve üstü kullanıcılar onaylayıp reddebiliyor; 6 aydır onaylanmamış olan değişiklikler var. Beyaz liste olanlar için de seçenekler var. Kullanıcı olduktan sonra bu tartışma sayfasını hizmetlilerden birisine (Vikiçizer, Elmacenderesi, Eldarion, Superyetkin, HakanIST, Sakhalinio, ...) gösterirsiniz; kısa zamanda beyaz liste olacağınızı düşünüyorum.--Deniz (mesaj) 10:45, 12 Kasım 2016 (UTC)
  • Selamlar. Ben de aynı istekte bulunayım size. Zaten çok fazla onaylanmamış/bekleyen değişiklik var; sizin değişikliklerinizi de onaylamakla vaktimizi geçirmeyelim :) Yok anonim olarak devam etmek isterseniz de kişisel bir rica olarak maddelere dil bağlantısı eklemenizi de belirtmeden geçmeyeyim :) İyi günler.--RapsarEfendim? 14:41, 15 Aralık 2016 (UTC)

Harikasın yaaaaaa HA-Rİ-KA-SIN!!![kaynağı değiştir]

Bambi'nin annesi (mesaj) 22:04, 24 Aralık 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Krystal. 07:07, 25 Aralık 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Gerçekten tebrikler.Normalde IP'ler fazla madde açmaz ama siz durmadan baya madde açıyorsunuz.Katkılarınızın devamı dileğiyle. Yaratmayıcı evet? 09:52, 27 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği ile ilgili taslak maddeleri kategorisi ve taslak-sınıf Sovyetler Birliği maddeleri kategorisindeki maddelerin geliştirilmesidir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:29, 1 Ocak 2017 (UTC)

Çin Barnstarı
Kimsiniz ya süpersiniz ağlıycam resmen. Özellikle Çin ile ilgili Türkçe Vikipedi'ye kazandırdığınız maddeler için derinden teşekkür ederim. Yola devam! Bambi'nin annesi (mesaj) 16:45, 5 Ocak 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yorulmaz Katılımcı Yıldızı
Vikipedi'ye yaptığınız büyük katkılar için teşekkür ederiz King EdizS! Efendim? 15:47, 16 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği İkinci Ocak 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet filmleri listesindeki maddeleri oluşturmak ve listede yer alan filmlere yönetmen, oyuncu, tür bilgilerini eklemek olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Not: Bu ayki proje VikiProje Sinema İkinci Ocak İş birliği projesi ile ortak olarak yürütülmektedir. Bir projeye katılan kullanıcı diğerine de katılmış sayılır.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--Ahmet Turhan (mesaj) 16:15, 16 Ocak 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği ilk Şubat 2017 işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin özerk cumhuriyetleri şablonundaki kırmızı bağlantılı maddelerin oluşturulması olarak belirlenmiştir.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--Ahmet Turhan (mesaj) 10:49, 3 Şubat 2017 (UTC)

Bekleyen değişiklikler[kaynağı değiştir]

Kullanıcı tarafından yapılan değişikliklerden bekleyenler,burada listelenmektedir.--evolutionoftheuniverse mesaj 21:30, 4 Şubat 2017 (UTC)

Lütfen kayıt olunuz :)[kaynağı değiştir]

Sayın 138 (affınıza sığınarak ben size böyle diyorum, anonim demeye gönlüm razı değil); lütfen ama lütfen kayıt olun da beyaz liste yapalım sizin açtığınız maddeleri onaylamaktan kurtuluruz en azından :) :) Saygılarımla, iyi Vikiler! chansey Mesaj 00:30, 5 Şubat 2017 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Yazar Yıldızı
Yazar Yıldızı, çok sayıda madde yazan ya da çok sayıda değişiklikle katkıda bulunan kullanıcılara verilir. evolutionoftheuniverse mesaj 23:08, 6 Şubat 2017 (UTC)