Kullanıcı mesaj:Yabancı/ Arşiv 17

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

selam güzel insan[kaynağı değiştir]

Valla hala çok yoğunum ama bir geleyim dedim. Gelmişken de elim uzanmadan edemedim. 2-3 ay daha bir yoğunluğum var. ondan sonra kesin dönüş yapacağım umarım. sağlıcakla, --Man•Ca 13:04, 1 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba Yabancı, Bart maddelerini açarken bunu da açtım fakat Do_the_Bartman#Eleştiriler kısmını pek kötü çevirdim sanki, oraya bir göz atar mısın? araya bir kaliteli madde sıkıştırmış olayım :) -- hedda+gabler 12:56, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • eheheh, vallahi dün bağlantı açarken en.wiki'de km olduğunu görünce hani hemen çeviririm diye düşündüm fakat araya birçok şey girince bugüne sarktı bitmesi :) neyse ben son okuma yapıp km adaylığına sunayım. şarkıyı ayıp olmasın diye bir ara dinlerim artık :) -- hedda+gabler 14:11, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • bir şey soracam şu cümle tam olarak nasıl çevrilebilir: "Jackson had called the producers one night offering to write Bart a number one single and do a guest spot on the show, which is how the song came about" -- hedda+gabler 14:15, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • çok kırmızı bağlantısı yoktu, bir tanesini açtım zaten öncekiler ise simpsonlar maddesini sm yaparken açmıştık ve bir-ikisini gizledim [kimse duymasın :)] -- hedda+gabler 14:18, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • yardımın için teşekkür ederim, olursa bart'ın çevirisini de bitiririz bu hafta (çevrilmemiş 1,5 başlık kaldı), ardından kırmızıları açtık mı hızlı oluşturduğumuz sm'lerimiz arasına girer. -- hedda+gabler 14:33, 2 Kasım 2010 (UTC)

Kaynak ricası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Açtığınız San Francisco Barış Antlaşması'nı GM adayı yaptım. Ancak maddeyi kaynaklarla zenginleştirip bilgileri doğrulanabilir hale getirebilirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler, kolaylıklar dilerim. --yabancım 19:42, 2 Kasım 2010 (UTC)

Merhabalar, maddeyle ilgili bulabildiğim kaynakları ekledim. İyi vikiler...Ertly 10:58, 4 Kasım 2010 (UTC)

Küçük değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şurada söz ettiğiniz gereklilik hangi kurala dayanıyor acaba? Teşekkürler. --yabancım 09:50, 1 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba, küçük değişiklik işareti ile alakalı bir yönerge maalesef Türkçe vikipedide yok. Köy çeşmesinde dikkat çekmeye çalışmama rağmen de kimse ilgilenmedi. İlgili en:Help:Minor_edit "küçük değişiklik" butonu açıklamasını esas alarak yaptığım bir uyarıydı. Büyük ihtimalle "küçük değişiklik" butonunun kullanımı her vikide aynı esaslara dayanıyordur. --koc61mesaj 11:30, 4 Kasım 2010 (UTC)

  • Anladım, teşekkürler, iyi vikilemeler --koc61mesaj 21:14, 4 Kasım 2010 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Umarım iyisindir. Günün maddesi olarak şunu öneriyorum. Zira 5 Kasım tarihi V for Vendetta çizgi romanı ve filmi için önemli. Ayrıca tarihsel bir değer de taşıyor. Dikkate alırsan sevinirim. Kolaylıklar dilerim.--[ahzaryamed]₪.ileti 19:51, 4 Kasım 2010 (UTC)

Ben teşekkür ederim. Eline sağlık. iyi geceler.--[ahzaryamed]₪.ileti 21:55, 4 Kasım 2010 (UTC)

Önbelleği boşaltmama karşın bende de görünmüyor. Bu, zaman zaman ortaya çıkan bir sistem sorunu gibi duruyor. --Superyetkinileti 21:54, 4 Kasım 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!


2010'un 43. haftası için proje olarak Halloween:Yabancı maddesindeki kırmızılıkların giderilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak

için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Berm@nyaİleti 12:37, 7 Kasım 2010 (UTC)

soğumaya iyi gelir belki diye.. :)--ki bl 20:19, 9 Kasım 2010 (UTC)

MERHABA.

1)- http://www.halkinsesipartisi.org.tr/download/

BU RESMİ NUMAN KURTULMUŞ SAYFASINA EKLEMEK İSTİYORUM.

2)- http://www.halkinsesipartisi.org.tr/download/

ADRESİNDE YER ALAN LOGOYU 'HALKIN SESİ PARTİSİ' MADDESİNE AMBLEM OLARAK EKLEYEBİLİR MİYİM?

(LİNKTE YER ALAN FOTOĞRAFLAR BASININ KULLANIMINA TAHSİS EDİLMİŞTİR. ZATEN İLGİLİ İNTERNET SİTESİNDE DE BASIN İÇİN OLDUĞU İFADE EDİLMİŞ KONU BAŞLIĞIYLA...)

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. Bu imzasız yazı Mehmettorun (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tartış(ma)ma[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Köy çeşmesinde açıklamayı yaptım. Açıklamada yanlış anlaşılmadan bahsettim de, ola ki yanlış anlayan ben isem özür dilerim. İyi çalışmalar. --82 ~145 ileti 20:02, 10 Kasım 2010 (UTC)

çok teşekkür ederim.

--Mehmet TORUN 08:10, 11 Kasım 2010 (UTC)

  • selam yabancı, nasılsın? şuraya bakabilir misin? Bu arada Kibele'nin gönderdiği resim, umarım düşündüğüm şey için değildir, soğuma yok değil mi? havalar soğuk olabilir inşallah bu soğuma o soğumadır :)-- hedda+gabler 17:03, 14 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. İyisindir umarım. Türk mimarisi kategorisini Kategori:Türkiye’de mimarlık olarak değiştirir misin? Osmanlı mimarisi ile Türkiye’de mimarlık kavramlarını net olarak ayıracağım. Türkiye’deki mimarlık tabi ki Osmanlı’dan etkilenmiştir ama ayrı bir maddesi ve net kategorileri olmalıdır. Teşekkür ederim. Mimar77 19:37, 14 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. İyiyim, umarım sen de iyisindir. Kategorileri "taşı" diyerek yeniden adlandıramıyoruz. Şöyle bir yol izliyoruz. Yanlış kategoriyi maddelerden kaldırıp doğrusunu ekliyoruz. Yanlış kategori boş kat. haline geldiğinide de bir hizmetli onu silebiliyor. Yanlış anlaşılma olması diye tekrar sorayım: Kategori:Türk mimarisi'nin tamamen kaldırılması gerekir, onun yerine de Kategori:Türkiye’de mimarlık eklenmeli ve oluşturulmalı diyorsun, değil mi? Yanıtına göre gerekeni yaparım. --yabancım 10:16, 15 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. İyi olmana sevindim. Evet aynen öyle demek istemiştim ama bir husus var. Sana net bir cevap yazabilmek için bayağı uğraştım. Bu mesaj önceki katkılarıma bakarsan kategoriler ve bazı şeyleri netleştirmek için yaptıklarımı görebilirsin. Türk mimarisi kategorisine sil şablonu koydum. Böylelikle zaman dilimi olarak her dönem yerine daha iyi oturacak sanıyorum. İkinci bir husus da yeni şablonda Türkiye’de mimarlık yerine Türkiye mimarisi dedim, çünkü o kategorideki diğer ülkelere bakarsan isimsel bütünlük olsun diye düşündüm. Eğer olması şart değil ise aslında Türkiye’de mimarlık daha iyi bir terim değil mi, ne dersin? Teşekkür ederim. Kolay gelsin. Mimar77 00:29, 16 Kasım 2010 (UTC)
  • Mrb. Kategorilerle ilgili bir soru da benden gelsin :) Kişi adları kategorisinin olması ne kadar doğrudur? Herhangi bir kelime kişi adı olabilir, değil mi? Okan Bayülgen'in çocuğunun adı İstanbul mesela :)--Rapsar 10:18, 15 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Tam olarak "her kelime kişi adı olabilir" diyemeyiz elbette. Baktım, en.wikide de böyle bir kat. varmış. İstersen çeşmede görüşleri sorabilirsin. Ama kat. işlevsel gibi görünüyor. --yabancım 10:25, 15 Kasım 2010 (UTC)

İngilizce Vikide olabilir, bu burada da olmasının uygun olacağı anlamına gelmez sanırım. Şunun bizim Vikiye uyarlanması gerekli. Kesinlikle ama kesinlikle buraya da böyle bir bölüm aktarmalıyız. Hem tartışılmadan değişen kategorilerin tartışması yapılır, hem köy çeşmesinde bu konuda açılan başlıklar, yazılan yazılar azalır, hem de tartışma sayfalarında belirtilen; fakat göz önünde bulunmadığından katılımcı sayısının az olduğu tartışmalar burada yapılabilir. (Ayrı bir parantez açayım burada, hem de Dünya Vatandaşı'nın "istemeden" yaptığı hatalarla oluşturulan kategoriler düzenlenir :) Şurada ufaktan bir şeyler başlatmaya çalıştım. Bir hizmetlinin, aslında benden daha tecrübeli bir kullanıcının (Infocan, Kibele veya siz tercihim) yardımcı olması hepimizin faydasına olacaktır. İyi günler...--Rapsar 10:31, 15 Kasım 2010 (UTC)
Orada olması burada da olacağı anlamına gelir diye düşünseydim tartışalım demezdim ki. Bunu açıklama gereği duymuyorum artık, yalnızca örnek olarak göstermiştim. Kategori adlandırmaları ve silinme meselesi bence de tartışılmalı. Zira yanlış bir kat. maddelere seri halde eklendi mi, geri alınması için bir bot gerekiyor. O nedenle ben de bunun önemli olduğuna ve bu uygulamayı burada da yürürlüğe sokmamızın yararlı olacağına inanıyorum. Yardımcı olmak derken çeviriyi mi kastetmiştin? Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Zaten böylesi bir uygulama toplulukça tartışılırken de şekillenir. --yabancım 10:50, 15 Kasım 2010 (UTC)
Yok yok ben senin öyle dediğini dememiştim, sadece kendi fikrimi belirttim, yanlış anlaşılma olmasın :) Yardımcı olmak derken çeviriyi kastetmiştim. Aslında direk çeviri değil de kaynak olarak orasını kullanıp, kendimize göre uyarlayarak bir sayfa oluştursak daha faydalı olabilir, öyle değil mi? Sayfayı hazırladıktan sonra topluluğun onayına sunarız, -varsa- gerekli değişiklikleri yaparız. Yardımın için teşekkürler...--Rapsar 10:53, 15 Kasım 2010 (UTC)
İstersen şöyle yapalım: Metni aynen oradan çevirelim. Değişmesi gerektiğini düşündüğümüz yerler olursa, onları da ayrıca tartışma sayfasında belirtip görüş alırız. Ekleye çıkara toplulukça son şeklini veririz. --yabancım 11:03, 15 Kasım 2010 (UTC)
Benim açımdan hiçbir sorun yok :) Uygundur...--Rapsar 11:06, 15 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:29, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba Yabancı. Rica etsem şu hususta yorumlarını bizimle paylaşır mısın? Teşekkürler. Mimar77 22:58, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Mimar. Görüşümü tartışma sayfasına yazdım. İyi çalışmalar. --yabancım 20:08, 19 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba Yabancı. Fikirlerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Mimar77 13:09, 20 Kasım 2010 (UTC)

  • Sayın Yabancı; Bayramınızı en içten duygularımla kutlar yaşamınız boyunca mutluluklar dilerim. Esen kalınız. Kapçak 15:59, 19 Kasım 2010 (UTC)

Hasan Sami Bolak[kaynağı değiştir]

Bu madde ingilizce wikipedia da varken hala neden siliyorsun anlamıyorum. şimdi bana şu sebepten deme... adamın fikirleri sana uymadı diye SİLEMEZSİN. akıllı olup madde sayısını çoğaltacağınıza azaltmaya gitmenizde kasıt görüyorum. yapılan uygulama prokatif ve kışkırtıcı bir uygulamadır. Bu imzasız yazı 88.247.41.112 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

akıl verme bana, ben sana diyorum ki ingilizce wikide olan maddenin neyi uygun değilde siliyorsunuz. bana mazeret uydurma. nezaket dersi vermeye kalkma... Bu imzasız yazı 88.247.41.112 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hizmetlilik başvurusu[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Gagavuzca Vikipedi bir kaç gün önce açıldı. Gagavuzca orta seviyede biliyorum ve zaten Türkçe'ye çok benziyor. Hizmetli olmak için başvurmak istiyorum ama ne başvuru sayfası var ne de onay verebilecek bürokrat. Meta'da da bir şey bulamadım. Vikiçizer beni size yönlendirdi. Eğer biliyorsanız söyleyebilir misiniz? Emperyanileti 18:49, 21 Kasım 2010 (UTC)

  • Teşekkürederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Allahtan Azerice biliyorum onun anadiliymiş zaten Azerice. Mesajı Azerice attım ondan dolayı :) Umarım olumlu sonuçlanır. Tekrar çok teşekkür ederim. İyi vikiler Emperyanileti 19:46, 21 Kasım 2010 (UTC)

MediaWiki çevirileri[kaynağı değiştir]

Merhaba MediaWiki'nin arayüz çevirilerine bakarken MediaWiki 1.16'da sadece bir metin Türkçe olmadığını gördüm. MediaWiki:Badaccess-groups sayfası tam olarak çevrilmemiş ondan dolayı BU SAYDAKİ bölümden çevrilmesi gereken metini görüp çevirebilirsiniz. Çevirdikten sonra %100 olacak inşallah :) Benim İngilizcem orta derece ondan dolayı sistem çevirilerine pek dokunmuyorum. İyi vikiler Emperyanileti 11:30, 23 Kasım 2010 (UTC)

İngilizcesi şu şekilde The action you have requested is limited to users in {{PLURAL:$2|the group|one of the groups}}: $1. yani sistem $2 yazılmadığından hata veriyor ve çevrilmemiş olarak görülüyor. Emperyanileti 10:48, 24 Kasım 2010 (UTC)

  • Hayır düzeltilmez bu sefer de $1'i ister :):):) İsterseniz siz gösterdiğim yerleri çevirin bana verin ben de kayıt ediyim. İstersneiz tabii... (Çevrilmesi gereken yerleri kalın yazıyorum.)

The action you have requested is limited to users in {{PLURAL:$2|the group|one of the groups}}: $1. Emperyan»»ileti 19:12, 27 Kasım 2010 (UTC)

merhaba. Numan Kurtulmuş sayfasına partimiz sitesinde basının kullanımı için yayınlanmış http://www.hasparti.org.tr/gallery/photo.aspx?id=10 veya http://www.hasparti.org.tr/gallery/photo.aspx?id=34 resmini yüklemek istiyoruz. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. iyi çalışmalar. (Mehmet TORUN 10:04, 24 Kasım 2010 (UTC))

İngilizce içerikte, her türlü şirket hakkında ve hatta ürünleri hakkında bilgi bulunabiliyor. Türkçe olanlarda ise; telif haklarından mı, yoksa insanların rekabet adına birbirlerini baltalamasından mı bilinmez; neredeyse hiç bir şirket ve hiç bir ürün hakkında bilgi bulunmuyor.

Bu konuda kısa bir soru; ürünler hakkında telif haklarına saygılı olmak şartıyla, bilgi paylaşımı Wikipedia'da olduğu gibi Vikipedi'de de gerçekleştirilebilir mi, yoksa ikisinin kullanım şartları birbirinden farklı mıdır? Berkanbaykam 19:55, 25 Kasım 2010 (UTC) S. Berkan BAYKAM

  • Merhaba bu hususta daha detaylı açıklama yapabilir misin lütfen? Bu kuralın nerden geldiği, nasıl karar verildiği detayını açıklamak gerekebilir. Bu arada Türkiye’de mimarlık maddesini SM adayı yapacağım ama Dekonstrüktivizm maddesinden daha uzun sürecek gibi görünüyor. Kolay gelsin. Mimar77 15:39, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Merhaba. Açıklamayı o sayfada mı yapmamı istemiştin? Aslında ayrıntılı açıklama şurada. Bu gibi ifadeler eklemenin tarafsızlığa uygun olmadığını hatırlatmak gerekiyor. İstersen o sayfaya da yazabilirim. Türkiye’de mimarlık üzerinde çalıştığını gördüm. Mimarlık alanından SMlerimizin artacak olması beni çok sevindiriyor. Eline sağlık, iyi çalışmalar. --yabancım 18:59, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim, ben gerekli mesajı oraya şimdi ekliyorum o zaman. Mimar77 22:16, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Selam Yabancı, ben Hedda Gabler, şifremi değiştirdim birkaç gün önce ama şimdi hatırlamıyorum ve e-mail adresim de kayıtlı değil dolayısı ile giriş de yapamıyorum. ne yapacağım şimdi ben? --88.254.93.192 19:26, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • selam tekrar ben, defalarca e-posta göndere basmama rağmen her defasında "Oturum açma hatası. E-posta gönderim hatası: "Hedda Gabler" adlı kullanıcıya kayıtlı bir e-posta adresi yok." uyarısı çıkıyor. Bu arada benm ip no neden sürkeli değişiyor onu da anlamş değilim. --88.230.69.125 23:46, 27 Kasım 2010 (UTC)
  • Bu durumda, şifreni hatırlayamazsan hesabına erişimin mümkün olmayacak gibi görünüyor. İstersen bu arada çalışmalarına devam edebilmek için bir alternatif hesap aç. Aklıma başka bir yol gelmiyor. IP numaran dinamik olduğundan değişiyordur. (Yanıtımı o nedenle buraya yazıyorum.) Nedenini bilmiyorum ama bazen oturum açmadan önce daha önceden anonimlere yollanmış mesajlarla karşılaştığıma göre, benimki de değişiyor olmalı. Bir gelişme olursa yeniden yazarsın. --yabancım 11:27, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • peki ben hesap açayım da gitti gül gibi hesabım :( tşk --88.226.223.52 11:34, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • Ben de üzüldüm, ama başka bir yolu yok gibi. İstersen teknik konulara daha çok hâkim olan kullanıcılara da bir danış. --yabancım 11:40, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • Hedda daha önce bana yazdığın e-posta adresine bir mesaj yolladım. Umarım onu hâlâ kullanıyorsundur. Bakıp yanıt yazabilirsen sevinirim. --yabancım 19:28, 28 Kasım 2010 (UTC)
  • evet gördüm tşk ederim, ilgin için. bu sefer hangi ip gelcek merak ediyorum :) (katkılar kısmında prensesin uykusu'nu ben düzelttim ama öncekileri bana ait değil :) görüşürüz --88.227.9.28 22:16, 28 Kasım 2010 (UTC)

Tamam sorun kalktı o zaman tam anlamıyla çevirmişler. Sistem özgün metnin tam çevirisini istiyor bu yüzden çevrilmemiş olarak algılıyor. Fakat birileri çevirmiş galiba ondan dolayı çevrilmemişler listesinden kaldırılmış :):) Burada arayüz metinlerinin çevrilme oranları felan var. İsterseniz çevirmeye yardım edebilirsiniz. Çünkü kimse istemez arayüzün İngilizce olmasını. :):):) İlginiz için çok teşekkürler. İyi vikiler. E M P E R Y A N 10:54, 29 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba, Kullanıcı:78.250.52.9 numaralı sanırım, Kullanıcı:Altugyavuz'un kullandığı bir IP...Öyleyse, kullanıcının hem kuklacılık hem de nahoş uslubü konusunda uyarırsanız sevineceğim...İyi çalışmalar...Vikiçizer 12:13, 29 Kasım 2010 (UTC)

Turgut Sever maddesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, bu maddedeki sahis hicbir kaynaklara göre mevcuttur. Galiba Turgut Sever isimli birisi kendisi hakkinda gecen bir madde olusturmaya calisiyor. ben sil sablonu yerlestirdim maddeyede yapan kisi sürekli degistiriyor. bir ilgilenseniz SelamlarXberger 11:32, 3 Aralık 2010 (UTC)

incelemeelemani nickim hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar, İnterneti çok sık kullanan birisi olduğum için 2008 yılı Ekim ayından bu yana ülkemin kısıtlamasına protesto olarak proxy kullanıyorum ki hepimiz kullanıyoruz, bunu da biliyorum. Ancak proxy'nin başıma bu türlü dertler açacağı inanın hiç aklıma gelmezdi. Ben 5 Ekim 2005 tarihinden sonra wikipedia'ya aşık olmuştum. Uzun süre katkıda bulundum ve hiç pişman değilim. Bu aşk 2009 yılının Mart ayında (O zamanlar proxy uygun değildi ama ben elimden gelenin en iyisini yaptım. Ancak benim akılma ilk gelen (...)) incelemeelemani olarak kullandığım nickimin Levent isimli yönetici tarafından proxy kullandığım şeklindeki uyarısı ile sevgim ve saygım tümen son son buldu. Özellikle bu kişilik olan Levent isimli şahsiyete ve pek çok yöneticiye bildirmeme rağmen proxy için açtıklar savaş nedeniyle beni görmezden geldiler. (Özür dilerim ben bayağı bir eskide kaldığım için yeni yönlendirmeleri bilmiyorum ancak eski yönlendirmeler için arşivime bakabilirsiniz.) Bunun gibi sayfalar dolus mesaj yazdım, yeniden üye olduğumda oldu ama mesajlarım yönetim tarafından kaale bile alınmadı. Tüm yöneticileri bu yüzden kınıyorum. Bakınız hala proxy nedeniyle içerik iletiminde bulunamıyorum. Aslında hepiniz inanın bana fikirlerimi ve düşüncelerimi yayınlayamam nedeniyle şüphelisiniz ve ifade vermelisiniz. Özür dilerim bu sert tutumum için acak Levent isimli kullanıcıyı sizin engellediğinizi gördüm. Bu nedenle size yazıyorum. Yaklaşık bir yıl once proxy benim hatam deyip hatam olmadığı halde kabulledim. Bu imzasız yazı 78.171.192.26 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba. Vikipedide tüm kullanıcılar için geçerli olan kurallar vardır. Engellemelerin açılması da ancak kurallar dahilinde olabilir. Öncelikle yanlış anlamaları düzelteyim. Engellenmeniz kişiselleştirilebilecek bir durum değildir. Burada kimsenin kuralları kişisel kaygılarla uygulamasına izin verilmez. Vikipedi:Engelleme politikası m. 11 der ki, "Anonim ve açık proxyler - Hizmetliler anonim proxileri zamansız engelleyebilirler, buna izin verilmiştir ve hatta bu davranış teşvik edilir." Bununla ilgili bir politikamız daha mevcuttur. Vikipedi:Açık proxyler yasaktır'a göre, "Her ne kadar Vikipedi dünyadaki herhangi bir kişinin katkıda bulunmasını teşvik etse de, bu tip proxyler çoğunlukla kötüye kullanılmaktadırlar." Ayrıca şu da belirtilmiş: "‘Kapatıldıktan’ sonra IP adreslerinin engelleri kaldırılmalıdır." Sizin durumunuza bakalım: Proxy kullandığınız için engellenmişsiniz, ki bunu yaptığınızı siz de doğruluyorsunuz. Demek ki, engelleme kararı yerinde. Bundan sonra proxy kullanmaktan vazgeçmek yerine, yeni hesap açarak kuklacılık yapmışsınız. Zira engel hesaba değil, kişiye verilir. Siz yeni hesap açarak engeli delmişsiniz. Proxy engelini açmak için yeterli sebep göremediğim gibi, kuklacılık ve yukarıdaki mesajınızdaki "hepiniz ... nedeniyle şüphelisiniz ve ifade vermelisiniz." ifadesinden anlaşılabileceği gibi, yasal tehdit nedeniyle yine süresiz engel gerektirecek davranışları sürdürüyorsunuz. Mesajınızda yer alan ve kişileri hedef alan VP:KSY, VP:İNOV ihlallerine hiç girmiyorum. Son olarak, Vikipedi kimsenin "fikirlerimi ve düşüncelerimi yayın"lamasına imkân veren bir yer değildir; doğrulanabilir, kayda değer ve tarafsız bilgi sunmayı amaçlayan bir ansiklopedidir. Bunun sağlanması için kimi kuralları bulunmaktadır ve buraya katkıda bulunacak kimse bu kurallardan muaf değildir. --yabancım 14:06, 14 Aralık 2010 (UTC)

Cevap Hakkı[kaynağı değiştir]

{{proxy}}

Hala proxy'den vazgeçemiyorum, çünki mecburum ve ülkemiz internet ağında düzgün bir şekilde hala yer almadığı için, ülkemiz dilinde wikipedi'nin kalkınmasına pek çok önderlik yapan isimler allak bullak bir hale işte tam bu sitede ve bu hale amerikanvari tutumlar yüzünden getirildi. (Benim vikipedi veya benzerini açacak bir mali varlığım yok. Zaten olsaydı da muhakkak sizler tarafından orada da banlanır veya argüman dışına atılırdım). Arkadaşlar sözlerimi hemen Amerikanvari yapımlar arasına sokmadan önce şöyle düşünün. Kabul bu site Amerika ülkesinde barındırılıyor. Ancak biz Amerikavari bir tutum takınmadık ki? Ülkemizde kaç site Amerika'da barındırılıyor ya da mecbur bırakılıyor diye düşünün. Binlerce değil mi? Biz ise vikipedi'ye sadece bilgilerimizi buraya aktarıyoruz.(Bkz. incelemeelemani(Eklemeler arasında hatam var ise kabulüm)) Ben ister istesem ya da istemesem de proxy'nin halini sonradan anladım. Dediğim gibi şu anda proxy'den yazıyorum. Ben sadece bilgimin bir katkısı olduğunun farkında olunması için gerekenleri yapıyorum. Ancak aklıma takılan şudur= Acaba buraya da mı..! bir Recep Tayyip Erdoğan gerekli diye? Lütfen TÜRKİYE wikipedi kurallarını tekrar gözden geçirin. Size alımlı gözüken ancak ülkemizde kullanılması kaçınılmaz olan (proxy gibi) uygulamaları hangimiz kullanıyoruz(ya da mecburen kullanmıyoruz)? Lütfen biz bize savaş açmayalım. Tekrar söylüyorum ben şu anda hala mecburen proxy ile yazıyorum. Ancak geçende yazdığım bir arkadaş kendisini baz alıyorum sanarak, viki kurallarından bahsetmiş. Utandım, bir şey yazmadım. O da utanmasın diye. Yani bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Asıl olan aslında bana sorunlarını benzeten bu şahsın hali hazırda bize uymayan kuralları benimsemiş olmasından kaynaklanıyor diye düşündüm. Bu durumu ben bu şahsiyetin zaten kusurlu konumda olması ve bu kusurlu konuma kendisinin de düşmek istememesi olarak algıladım. Çünkü arz ettiğim kişi benden çok daha fazla bu sitenin geliştirilmesine katkı sağlamış birisiydi. Ancak (Allah büyük ya) benim üyeliğimin güme gidişi ise sadece bu şahsiyetin bizzat itiraf ettiği şekilde kendisinin sitede önde gelen bir kişi olduğu ancak canı sıkılıp ta arkadaşına bir günlüğüne kullanıcı adı ve şifresini vermesinden kaynaklanmış olmasıydı. Elbette yazdığım bu şahsiyeti ben tehdit ediyor oluyordum yazdığım her türlü yazıda. Çünkü ben kolluk kuvvetinde görevli bir profesyonelim. İşim gücüm sadece bilgi amaçlı bir web sitesinde neden üye adımın silindiğini sorulamak için sağı, solu (Hatta bu isim bu kişinin nasıl bir şahsiyet olduğunu bildiği halde (Eee laf lafı doğurur İşte atasözü = İt iti ısırmaz)sırf bu kişiyi ikrar ettiği halde bozulmamak için ve Allah korusun kendisi de bu hale gelmemesi için yazdığı da aşikar konuma geldi. Artık bu yetmedi mi? Ben bu siteye bu sözleri yazarken kusura bakmayın ama zaten fazla var olmayan bir zamanı harcıyorum. Bunun bir güzellik ve fikir açısından diğerlerine örnek olması amacıyla yapıyorum. Düşünün halen facebook'un durumu tartışılıyor? Ben veya başkası önemli değil ama facebook gibi sitelerin gelişigüzel kapatılayamayacağı hakkındaki uluslararası sözleşmeyi bir vekilimiz imzaladı(Yakın tarihte). Ancak hala bu tür söylem ve sözler nette gelişgüzel dolaşıyor. Tekrar ediyorum. Ben ve benim gibilerin burayı geliştirme amacımızdan başka bir amacımız olduğunun düşünülmesi, sadece ekleyicilerin kendilerinin de bir Türk olup olmadıklarının yorumlanmasına neden olması lazım gelirken, benim sözlerim bir tehdit argümanı olarak algılanıyor. (Ah birde bu viki'de yorum sayfası olsaydı da okunulsaydı.) Eminim hemen şu andan itibaren tekrar kişisel hakaret yüzünden IP adresim banlanacak.Artık yeter. Lütfen biraz daha isabetli karar veriniz.

Cevaba Ektir[kaynağı değiştir]

Efendim ben yukarıda da arz ettiğim gibi aynı nickim ile tekrar eklemlerime devam etmek istiyorum. Zaten zihniyeti anlaşılan bir kişinin sadece yönetim zihniyetiyle farkında olduğu ancak benim o sıralar farkında olmadığım proxy kullanımım yüzünden banlandım ve artık buna tüm yöneticileri mesaj yazmama ve ya benden ya da kendilerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle hala açılmamış olmasına ve sizin de buna Engellenmeniz kişiselleştirilebilecek bir durum değildir. demeniz nedeniyle tahammül dahi edemiyorum. Ben sadece buraya kendi nickim ile katkı sağlamak istiyorum. Gelişmeleri kendi gözünüzle de göreceksiniz. Sizden tek istirhamım (Herhangi bir kötü söz söylemedim, bu açıkça yukarıda gözüküyor) tekrar incelemeelemani isimli üyeliğimi açmanız. Emin olun ben başka bir Ip veya kullanıcı adı ile yaptığım tüm ekleme veya girişlerde kendimi kötü hissediyorum. Çünkü bilmenizi isterim iki iyi araştırırsanız sadece Levent adlı kullanıcınnı gazabına uğradığımı göreceksiniz. Lütfen.

Wikimedia ve Wikimania hakkında[kaynağı değiştir]

Wikimania 2012 adayı İstanbul için çalışmalarda bulunuyorum. Destek ve sponsorluk görüşmelerinde "Siz kimsiniz?" sorusu en çok karşılaştığım problem. Wikimedia kimdir, onları kim temsil edebilir? Resmi yazışmalar kimin adına ve ne şekilde olmalıdır? Acil cevabınız beni memnun edecektir. n a z i f i l b e k 09:43, 16 Aralık 2010 (UTC)

Kaydadeğerlilik konusu[kaynağı değiştir]

Geç yanıt veriyorum, farkındayım. Ancak bazı vikipedi kullanıcıları kaydadeğerliliği dış kaynaklardan çok kendi bilgilerine göre değerlendiriyorlar. Daha önce açtığım iki madde yeterli doğrulanabilir kaynaklara sahip olmasına rağmen, maddelerde anlatılan kişileri hiç tanımayan Kullanıcı:Manco Capac tarafından aday gösterilerek çoğunluk demokrasisi ile silindi.

Bunun dışında Vikipedi parodisi Uncyclopedia'nın Türkçe versiyonu Yansiklopedi'de hizmetliyim. Kaydadeğer olmayan maddeleri silerken silme sebebi olarak "bilinmeyen şahsiyet" etiketini yapıştırmaktayım. OnurT 11:28, 20 Aralık 2010 (UTC)

Örneğin: en.wikipedia.org sayfasındaki Cornell University maddesine baglantı kurmam mümkün müdür metin içinde aynı dildeki maddelere kurduğumuz gibi?

Mehmet TORUN 16:24, 20 Aralık 2010 (UTC)

diğer maddelerin kaynaklarını inceleyerek öğreniyorum. bu sayede en: türünden bağlantıyı sayfa altında vermeyi keşfettim. buldukça eklemeye özen gösteriyorum. kastettiğim ikinci bahsettiğiniz husustu. yani maddeye cümle içinde kelimesi sayesinde link vermekti. sanırım bu mümkün değil... bu durumda ilgili maddeleri tercüme edip türkçe madde açmaktan başka bir çare kalmıyor. teşekkür ederim ilginiz için.

Mehmet TORUN 07:57, 21 Aralık 2010 (UTC)

Evet bilmiyordum 82~145 beni bilgilendirdi. Resmi kaldırdım. İyi vikiler E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 12:15, 21 Aralık 2010 (UTC)

Merhaba. BM projesine desteğiniz için teşekkürler. Önerileri değerlendirmekte de biraz yardımcı olabilir misiniz? Kendi önerilerimi onaylamak istemiyorum. --İnfoCan 21:39, 22 Aralık 2010 (UTC)

Ana Sayfa tasarımı[kaynağı değiştir]

Merhaba Yabancı. Ana Sayfa için yeni bir tasarım yaptım. Felemenkçe Vikipedi'yi örnek aldım bu tasarımımda. Tasarımım Kullanıcı:Emperyan/Ana Sayfa sayfasında hazır. Bir inceleyin isterseniz eğer uygun görürseniz topluluk oylamasına geçerek Ana Sayfa'nın yeni tasarıma kavuşmasını sağlayabiliriz. (Başlık bölümünün Felemenkçe Viki'de olduğu gibi olmasını isterdim ama burada olmuyor nedense. Eğer düzeltebilirseniz hiç çekinmeyin.) İyi vikiler. E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 15:41, 23 Aralık 2010 (UTC)

  • Peki onları okuyup gerekli düzenlemeleri yapmaya çalışırım. İlginiz için teşekkürler. E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 21:05, 24 Aralık 2010 (UTC)

BilgiSpot.blogspot.com[kaynağı değiştir]

Bu blog insanlara web, yazılım, sağlık, internet, seo, teknoloji, bilgisayar, blog yardım vb. bir çok konuda bilgi vermektedir. Özzellikle güncel makaleler yer almaktadır.

Siteye ulaşmak için; blog yardım, blog destek, nasıl yapılır gibi bir çok konuyu içermekte.

213.74.30.23 16:50, 23 Aralık 2010 (UTC)

VP:DB'ye der ki, "Bloglara, arkadaşlık sitelerine (Yonja, MySpace, Alternatip gibi) veya forumlara bağlantı vermeyiniz. Ancak bu da istisnai durumlar doğurabilir. Örneğin, madde bu sitelerle ilgili veya bağlantılıdır ya da söz konusu site oldukça yüksek standarttadır. Bu durumlarda bu sitelere bağlantı verilebilir." Zaten siz bağlantıyı tamamen ilgisiz bir sayfaya (bir Vikipedi yönergesine) eklemiştiniz. Lütfen VP:DB ve VP:GÜVEN sayfalarını okumadan maddelere dış bağlantı eklemeyiniz. --yabancım 17:48, 24 Aralık 2010 (UTC)

Yukardaki maddenin kayda değer olduğunu düşünmüyorum. Kanalın açılmasıyla ilgili ortada herhangi bir resmi açıklama yok. Silinmeli bence. The bro code mesaj 13:24, 25 Aralık 2010 (UTC)

  • Son zamanlarda pek zamanım olmuyor girmeye ama aklım burada. Bu arada yine kışkırtıcı şeyler yapıyorsun :) İyivikiler... [ho? ni!] 19:22, 25 Aralık 2010 (UTC)
:) :) Merak etme bulaşacağım ona da. Zaten 3 yıldır etrafında dolanıyorum :) İyivikiler... [ho? ni!] 20:22, 25 Aralık 2010 (UTC)
Yeni yüklenen dosyalara hiç bakan olmamış yahu... İyivikiler... [ho? ni!] 20:34, 25 Aralık 2010 (UTC)
Son üç gündür yüklenenlerden 50 tane sorunlu çıktı. Eskisi gibi resimci tayfa yok sanırım artık :) Belki bir ilgilenen olur, yanımıza çırak alırız, yetiştiririz geleceğin resimcileri olarak İyivikiler... [ho? ni!] 20:44, 25 Aralık 2010 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

Başlığa daha önce bir hızlı sil şablonu koymuştum ama ilgilenen olmadı. Sayfanın geçmişinde de görebilirsiniz. Tekrar teşekkürler :) The bro code mesaj 22:04, 25 Aralık 2010 (UTC)

Çevirmeye çalışırım fakat İngilizceyi ikinci derecede biliyorum. Bu yüzden her kelimeyi düzgün çeviremem. Ondan dolayı çevire bildiğim kadar çevireceğim. İyi vikiler. ¨E M P E R Y A N¨ 12:45, 26 Aralık 2010 (UTC)

Re:Yüklediğiniz dosya[kaynağı değiştir]

Oirat Caravan.jpg icin buraya bakabilirisniz. Wikipediada Public domain denmis, ama aktarirken tam nasil yapmam gerektigini bilemedim. Ne yapmam gerekir, yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler, iyi calismalar.--CXX 15:46, 26 Aralık 2010 (UTC)

Sanirim hallettim. Tesekkurler. Iyi calismalar.--CXX 03:23, 27 Aralık 2010 (UTC)

Adil kullanım gerekçesi için yardım[kaynağı değiştir]

(Kullanıcı:Yabancı) Lütfen [1] adlı maddede yer alan dosya için adil kullanım gerekçesi ve kaynak sorununu gidermekte yardım... (Dosyanın açıklamasında kaynak belirtilmiştir.) Huunta 16:15, 16 Şubat 2011 (UTC)

(Kullanıcı:Yabancı), rica etsem bu dosyayı silebilir misiniz? Dosya:TürkTraktör AS logo.PNG Teşekkürler. Huunta 16:15, 16 Şubat 2011 (UTC)

Merhabalar tekrar rahatsız ediyorum. Hızlı sil şablonu koymama rağmen herhangi bir hizmetli ilgilenmedi maalesef. Maddenin söylediğim gibi kayda değer olduğunu düşünmüyorum. The bro code mesaj 20:05, 27 Aralık 2010 (UTC)

  • Haklısınız, "hızlı" sil'e aldanarak acele ettim :), teşekkürler. The bro code mesaj 15:31, 28 Aralık 2010 (UTC)
  • madem kayda değerliği aldın, al sana.. şu katkılara bi göz gezdirir misin? gülmen bittiyse tabii. --ki bl 21:57, 28 Aralık 2010 (UTC)

Kayda değerliği alan ben miydim? Sen ben karıştı artık, ne bileyim. Hem hâlâ gülüyorum (gerçekten), hem bunlara bakamayacak kadar yorgunum. Bilsem tam tersini söylerdim :) Benim devreler yandı, şimdi de şaka yapmadan duramaz oldum. Ama bakacağım ilk müsait zamanımda. --yabancım 22:02, 28 Aralık 2010 (UTC)

  • oldu o vakit, ne tesadüf benim de uykum gelmişti. şimdi belli olmasın diye burada kalamam. yarın ciddiyetimi takınıcam, söz.. --ki bl 22:04, 28 Aralık 2010 (UTC)