Kullanıcı mesaj:PlayerComet

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin PlayerComet![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

kibelemesaj 08:35, 2 Ocak 2008 (UTC)

Maddelerdeki etiketleri, gereğini yapmadan ya da ilgili maddenin tartışma sayfasında karşı görüşlerinizi belirtmeden kaldırmayınız. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 10:04, 2 Ocak 2008 (UTC)

Tiyatro maddesi alt başlığına katkılarınız için teşekkürler. Açtığınız "Tiyatro Pembe Kurbağa " nın tartışma sayfasına göz attıysanız ve eğer bu toplulukla bağlantı halindeyseniz, lütfen görüşünüzü belirtin. Açtığınız maddelerde aşırı olarak koyu/bold/kalın/siyah karakter kullanmayın, daha sonra bunları Viki standartlarına uydurmak için çok uğraşmak zorunda kalıyoruz. Diğer Kişi ve topluluk maddelerini inceleyerek o formatlara uygun yazmaya çalışırsanız hepimiz için ve madde açısından daha iyi olur. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 12:27, 2 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar,

Bold karakterleri azalttım. Uyarı için teşekkürler.. İyi çalışmalar.

Düzenle şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, değişiklik yaptığınız maddelerde lütfen Düzenle şablonlarını çıkarmayınız. Maddeleri VP:BEK göre düzenledikten sonra çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 11:00, 4 Aralık 2008 (UTC)

Öncelikle katkılarınız için teşekkürler, maddelerde büyük hatalar yok, Sadece Vikipedi:Biçem el kitabı yönünden biçimsel olarak bazı yerlerinin düzeltilmesi gerekiyor. Bu sebeple o şablon konulmuş. Vikipedide bir kişinin bir maddeyle ilgili her şeyi yapmasını beklemeyiz, biri gelir bilgi yazar, başka biri bilgileri düzenler, başka biri imla hatarlını düzeltir, başka biri bu tür şablonlar koyarak başkalarının ilgilenmesini ister, başka biri resim ekler vs. Böylelikle Vikipedi meydana gelir. Siz de yukarıda verdiğim iç bağlantıyı ve içindeki iç bağlantıları okuyup maddeyi düzenleyebilir ve şablonu çıkartabilirsiniz. Orada yazmayan bazı gelenekselleşmiş biçimlerde vardır, bunları Vikipediyi gezdikçe, tanıdıkça farkedeceksiniz zaten. --Machiavelli' msj 11:46, 4 Aralık 2008 (UTC)

Eksik lisans ve kaynak bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 12:37, 4 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba, bu maddede göstermiş olduğuuz dış bağlantılar madde ile iligli değildir. Maddelerdeki dış bağlantıları direkt olarak maddede konu edilen kişi veya konuya göre gösteriyoruz. Kaynak olarak bir gazetede konuedilen kişi ile iligli bir makale var ise onu gösterebilirsiniz. Ya da yayınladığı kitaplardan biri ile iligli bir kaynak bir eleştiri yazısı varsa o da gösterilebilir. Kolay gelsin, --Manco Capac 11:35, 19 Aralık 2008 (UTC)

İyi günler[kaynağı değiştir]

Merhaba. Deneme tahtasına bi bakayım dedim ve, sizin yaptığınız değişikliği gördüm. Şu anda geri alınmış durumda ve sayfada gerekli olan bir şablon var. Deneme tahtasında yaptığınız değişikliği kullanıcı sayfanıza aynen uygularsanız çok güzel olabileceğini düşünüyorum. Bu konu hakkında görüşlerinizi yazmanızı isterim. Teşekkürler, iyivikiler... --Dolphinileti 11:53, 18 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba Dolphin[kaynağı değiştir]

KTÜ şablonu oluşturmam konusunda mı yazdınız? O şablonu kullanıcı sayfama koydum, şimdi de amblemi koymaya çalışıyorum. Bakalım becerebilecek miyim? İyivikiler...

  • Merhabalar; sayfanın üstünde yer alan "adını değiştir" sekmesine tıklamanız yeterli, ben hallettim; kolay gelsin, sevgiler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 15:02, 20 Ocak 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 17:24, 20 Ocak 2009 (UTC)

eksik lisans ve adil kullanım bilgisi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 22:30, 20 Ocak 2009 (UTC)

Şablon:Kullanıcı KTÜ[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Adil kullanım dosyalarının şablonlarda kullanımı yasaktır. Lütfen üniversite logosunu kullanıcı şablonuna eklemeyiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:20, 21 Ocak 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 03:22, 23 Ocak 2009 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! - Manco Capac 14:07, 29 Ocak 2009 (UTC)


Selamlar. Öncekle elinize sağlık. Ama maddeyi düzeltmek mi istiyorsunuz yoksa bozmak mı istiyorsunuz? Gülper Regiğ'in eseri sırf Özsoy Op. 9 için eklenen bir kaynaktır. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 09:19, 30 Ocak 2009 (UTC) Merhaba, Gülper Refiğ referansı benim düzenlediğim halinde de korunmuş. Ama ben ilk referans olarak bu konunun uzmanı Prof. Dr. Metin And'ın yazdığı makaleyi vermek istedim. Sizin düzenlediğiniz halinde ilk paragrafta anlatım bozukluğu oluştu. Onu düzeltmeliyiz. Bu arada, ilk sahnelenişindeki kastı vermek doğru olabilir mi? Onu ben halledebilirim. Vikipedi standartlarına uymayış nedenini yazar mısınız bana..Sevgiyle kalın. Kullanıcı:PlayerComet

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Telif ihlali yapmamanız konusunda daha önce bilgilendirilmişsiniz. Ancak açmış olduğunuz Hülya Kazan maddesinde, bir web sitesinden aynen kopyalanmış içerik mevcut. Maddede telifsiz bölümler de olduğu için, şimdilik doğrudan silmedim ama işaretledim. Lütfen maddeyi tekrar ele alınız ve telif ihlali yaratan, aynen kopyalanmış cümlelerdeki bilgileri tamamen kendi cümlelerinizle yazınız. Aksi durumda maddenin silinmesi gerekecek çünkü aralardan telifli cümlelerin ayıklanması halinde geriye anlamlı bir bütün kalmayacak. Bundan sonraki çalışmalarınızda da, telif hakkı saklı içeriği buraya aynen kopyalamamaya özen gösteriniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:02, 30 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba, Hülya Kazan arkadaşım. Sözkonusu sitedeki ifade kendisine ait. Arkadaşım olduğu için aynen almakta sakınca görmedim. Ama değiştirebilirim elbette. Ona ait eşinin çektiği fotoğraflardan birini koydum, bunun da telif ihlali olduğu bildirildi. Çekenin adını resme koyduğumda telif ihlali çözülebiliyor mu? Sevgiyle kalın. Kullanıcı:PlayerComet

Eksik adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 21:47, 30 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba,
Cevaplar şöyle:

  1. Hülya Kazan maddesinde yer alan içerik, telif hakkı saklı bir internet sitesinde daha önce yayınlanmış. O yüzden buraya aynen alınamaz. Aslında bu haliyle maddenin silinmesi gerekiyor ancak sizin bu içeriği değiştirerek yeniden yazmanıza zaman tanımak istedim. Sitenin sahibi arkadaşınız olabilir ve size bu içeriği kullanmak konusunda izin vermiş de olabilir. Ama takdir edersiniz ki bunu biz bilemeyiz. O sebeple, önümüzde iki seçenek var:
    a. Cümledeki maddeleri kendi ifadelerinizle tekrar yazmak
    b. Arkadaşınızın kendi web sitensinin sunucularına bağlı bir e-posta adresinden, info-tr@wikimedia.org adresine, "Yolladığımız ilişikteki metnin Vikipedi'de GNU-GÖBL (GNU Özgür Belgeleme Lisansı) çerçevesinde kullanılmasına izin veriyoruz" yazılı bir e-posta yazılmasını sağlamanız gerekir. Bu izin yazısının, ilgili metnin tüm yayın haklarından vazgeçmek anlamına geldiği konusunda yetkililer bilgilendirilmeli, kendilerine Vikipedi:Telif hakları sayfamızın bağlantısını http://tr.wikipedia.org/wiki/VP:T şeklinde verilmeli, gerekirse hangi şartlarda kullanılabileceğini yetkililer belirlemelidir. İngilizceniz varsa ayrıntılı bilgi için VP:OTRS sayfasına bakabilirsiniz.
  2. Yukarıdaki ikinci seçenek Hülya Kazan fotoğrafı için de geçerli.
  3. AUDK.gif konusunda ise durum şu: Adil kullanım politikası çerçevesinde kullanılan tüm resimlerde, VP:AKGY gereği, {{Telifli kullanım gerekçesi}} şablonu kullanılarak bir gerekçelendirme yapılması zorunludur. Örnek uygulama için Resim:HARB-IS.GIF resmine bakabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 10:01, 2 Şubat 2009 (UTC)

Son telif ihlali uyarısı[kaynağı değiştir]

Daha önce bu konuda yeterince uyarılmanıza ve bilgilendirilmenize rağmen telif hakkı saklı site içeriğini kopyalayarak madde açmayı sürdürüyorsunuz. Vikipedide telif hakkı ihlallerine izin verilmez. Lütfen güvenilir kaynaklardan yararlanarak, kendi cümlelerinizle madde yazınız. Telif hakkı ihlaline devam etmeniz halinde yeniden uyarılmadan engelleneceksiniz, bilginize. --Yabancımsj 21:14, 31 Mart 2009 (UTC)

unima-logo.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba,
OTRS sistemine gönderilen e-postaları sadece belirli kişiler okuyabiliyor. Bizde Kullanıcı:Mach ve Kullanıcı:Elmacenderesi bu yetkiye sahip. Birincisi uzun zamandır ortalarda yok ama sanırım ikincisi size yardımcı olabilir. İyivikiler... ho? ni! 17:50, 4 Mayıs 2009 (UTC)

Sevgi Özel Sayfası Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba PlayerComet, öncelikle ilgili sayfadaki katkılarınız için, sayfayı vikipedi'ye kazandırdığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Hatırlatmak isterim ki, internette bulunan içerikler (yazı, resim, belge vs.) telif hakkı ile korunuyor olabilir. Bu yüzden özellikle yazıları direk kopyala-yapıştır yapmak olası telif hakkı ihlaline yol açabileceği için eklenen yazı veya madde silinebilir. Eklediğiniz içeriğin ilgili kişinin web sitesinden alınması telif hakkı sorununu ortadan kaldırmaz. Bu şekilde kopyala-yapıştır yaptığınız içeriğin sayfadan kaldırılması gerekmektedir. Yardıma veya konu ile ilgili daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen belirtin. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 09:14, 13 Mart 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 22:06, 28 Ocak 2017 (UTC)

Lütfen Vikipedi’ye kopyala yapıştır yöntemiyle içerik eklemeyiniz.

Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --~~~~
Eemirrgs (mesaj) 17.28, 26 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

F. Orhun ORHON silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (F. Orhun ORHON) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/F. Orhun ORHON sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler. --Wooze 15.33, 27 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Çıkar çatışması uyarısı[kaynağı değiştir]

Information icon Merhaba, PlayerComet. Vikipedi'ye katkı sağladığın için teşekkür ederiz, ancak katkıda bulunduğun kişi, yer veya konularda çıkar çatışması yaşayabilirsin. Ayrıntılı bilgi için çıkar çatışması kılavuzuna ve SSS sayfalarına göz atabilirsiniz. Sizden beklenen şunlardır:

  • kendiniz, aileniz, arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız, şirket, organizasyon, müşteri veya rakipleriniz ile ilgili madde düzenlemek veya oluşturmaktan kaçınmanız ;
  • bu konudan etkilenen maddelerin tartışma sayfalarında düzenleme önermeniz (bunu {{değişiklik isteği}} şablonu ile yapabilirsiniz);
  • çıkar çatışması yaşadığınız maddeler hakkında tartışırken çıkar çatışmanızı açıkça belirtmeniz;
  • maddelerde kendi şirketinizin bağlantılarını eklemekten kaçınmanız (bakınız VP:ARTSPAM)
  • Vikipedi:Beş temel taş politikasına uygun hareket etmeniz.

Bunların yanı sıra Wikimedia Vakfı kuralları gereği; ücretli katkı sağladığınız işlerle ilgili işveren, müşteri ve bağlantılarınızın tamamını açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Bakınız Vikipedi:Ücretli editörlük.

Ayrıca; reklam, tanıtım veya benzeri çalışmaların Vikipedi'de yapılmasına izin verilmemektedir.Teşekkür ederiz. Wooze 15.36, 27 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Emin Özdemir Ödülü[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Emin Özdemir Ödülü maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 15.38, 27 Temmuz 2023 (UTC) [yanıtla]

Beşir Göğüş Ödülü[kaynağı değiştir]

Oluşturduğunuz Beşir Göğüş Ödülü maddesi hızlı silme kriterlerinden "Genel 9: Telif hakkı ihlali yaratan sayfa" kriterini sağladığından silinmesi için işaretlendi. Lütfen ilgili politika ve yönergeleri okumadan maddeyi tekrardan oluşturmayınız. Israrlı tavırlarınız engellenmenize neden olabilir. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsanız ya da herhangi bir sorunuz varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. Wooze 15.39, 27 Temmuz 2023 (UTC) [yanıtla]

Superyetkin kullanıcının oluşturduğu maddeler telif hakkı ihlali ile dolu. Beyaz listede olduğu için sesleniyorum. Wooze 15.41, 27 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba. Açtığınız ödül maddeleri maalesef kayda değer gözükmüyorlar. Ödül alanların haberlerde yer alması kayda değerlik için yeterli değil. Ödüller hakkında bağımsız ve nitelikli kaynaklar eklemeniz yerinde olacaktır. Bjelica (mesaj) 07.28, 29 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

Kaynaklarımın bağımsız ve nitelikli olduğunu düşünüyorum. Köşe yazıları falan bulmaya çalışayım bu konuda. . Teşekkür ederim desteğinize. Bu platformda genellikle "bir açık buldum, hemen sileyim bu maddeyi" şeklinde bir mantalite hissediyorum, o yüzden yapıcı ve yol açıcı eleştiriler çok değerli benim gibi bu özgür ansiklopediye katkı vermeye çalışanlar için. Tekrar teşekkürler... PlayerComet (mesaj) 11.31, 29 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]
Orhun Orhon maddesi kaynakçasına kayda değerlik açısından 4 link ekledim. Birisi bir Fransız dergisinden haber, 2012 tarihli. Bir göz atar mısınız lütfen. Teşekkürler... PlayerComet (mesaj) 11.50, 29 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]
Orhun Orhan maddesini sağ olsun Basak geliştirmiş. Maddenin kayda değerliği hakkında benim bir şüphem yok. Ben Emin Özdemir Ödülü ve Beşir Göğüş Ödülü maddelerinin kayda değer olmadığı fikrindeyim. Maddelerde kullandığını gibi ödül dağıtımları hakkında haberler var ancak ödül hakkında kaynak yok. Yani ödüllerin kayda değerlikleri hakkında elde kaynak yok. İleride her iki madde Dil Derneği sayfasına aktarılabilir. Kolaylıklar. Bjelica (mesaj) 09.42, 30 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]
Merhaba,
Orhun Orhon konusunda teşekkür ediyorum. Gerçekten gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda çok değerli bir orkestra şefi ve besteci.
Beşir Göğüş Ödülü 2000 yılından beri, Emin Özdemir Ödülü 2018'den beri veriliyor. Bence bu süreklilik bile kayda değerliği açısından önemli diye düşünüyorum. Ama silinmesindense Dil Derneği sayfasına aktarılmasını yeğlerim. Kolaylıklar diliyorum. PlayerComet (mesaj) 13.22, 30 Temmuz 2023 (UTC)[yanıtla]

İyi vikiler[kaynağı değiştir]

Sevgili PlayerComet, Vikipedi'ye katkılarınız için çok teşekkürler. Pek çoğumuzun evinde olduğu zamanlarda, elimizden geldiğince Türkçe Vikipedi'ye katkı için kullanmak en güzel uğraş! Türkçe Vikipedi'nin her alanda uzman kişilerin bilgisine, emeğine çok ihtiyacı var ve katkılarınız çok değerli. Elinize sağlık.

Eğer Vikipedi'ye katkılarınız sırasında sorunuz, yardıma ihtiyaç duyduğunuz bir konu olursa deneyimli bir vikipediste veya Köy Çeşmesi'ne mesaj bırakabilirsiniz. Ayrıca birine hızlıca ulaşabilmek için Wiki-dışı bir ortamı kullanmak isterseniz şu adresteki Telegram grubuna da katılabilirsiniz.

Size Türkçe Vikipedi başta olmak üzere Türkçe özgür bilgi ve içeriğin gelişimi ve desteklenmesi için çalışan Wikimedia Topluluğu Kullanıcı Grubu Türkiye (WMTR) adlı oluşumu da tanıtmak isterim.

WMTR üyeleri üniversiteler, kütüphaneler ve müzelerle çalışarak Vikipedi'yi geliştirmeye, katkıları arttırmaya çalışmakta. Bir süre önce İstanbul'da Salı akşamları düzenli olarak vikipedistler arasında sosyal buluşmalar gerçekleştirilmeye başladı. Şimdi bu buluşmalar çevrimiçi olarak İstanbul ve İstanbul dışından dileyen tüm vikipedistlerin katılımı ile gerçekleşiyor. Müsait olduğunuz bir zaman dilerseniz bu toplantılara da bekleriz. Tarafıma e-posta ile ulaşabilirseniz adresinize davet göndermek isteriz.

Kolay gelsin ve iyi vikiler Zafer (mesaj - e-posta) 21.04, 20 Ağustos 2023 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, tatilde internet olanaklarım kısıtlı olduğu için 1 aydır uzağım buralardan. Telegram grubu iyi fikirmiş, katıldım ben de. En azından bazı konularda yanlış anlamaları ortadan kaldırmak ve ilerlemek için harika olmuş.
Toplantılar için e-posta adresimi ileti adresinize gönderiyorum.
Kolaylıklar diliyorum. PlayerComet (mesaj) 20.33, 6 Eylül 2023 (UTC)[yanıtla]