Kullanıcı mesaj:Nukteolog/2016/Şubat

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İşbirliği projesinde 2. oldunuz!!![kaynağı değiştir]

İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Nukteolog,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Türkiye'deki bütün ilçelerin ve mahallelerin düzenlenmesi konulu projede 2. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
--Ozankra (mesaj) 15:44, 1 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Rica etsem şu sayfada görüşünüzü ve düşüncelerinizi paylaşır mısınız? İyi günler, kolay gelsin. Sebastian James -Rettelo- (mesaj) 15:36, 2 Şubat 2016 (UTC)

Deneme Tahtasını temizlemek ile vakit kaybetmeyin lütfen zaten denemeden 5 dakika sonra bir bot bunları silecektir --İnternionmsj 19:14, 4 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba HakanIST[kaynağı değiştir]

Çok önce oluşturduğum bir kaç sayfa, uzun süre geçmesine rağmen kontrol edilmedi. Gözlemleyip kanaatinizle incelemenizi rica eder iyi çalışmalar dilerim.

İlgili Maddeler :

Saygılarımla,  Nukteolog  Kullanıcı | Mesaj 19:43, 5 Şubat 2016 (UTC)

Hepsini kontrol ettim sanırım. iyi vikiler-- Hakan·IST 19:53, 5 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Nukteolog, ben sizi vandalizmle mücadele ederken görüyorum, isterseniz Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasından devriyelik başvurusu yapabilirsiniz. İyi Vikiler. --İnternionmsj 08:33, 7 Şubat 2016 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Doruk455 15:51, 9 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 16:04, 9 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455 17:46, 9 Şubat 2016 (UTC)

Selam Nukteolog, Yeni devriyelik görevinizde başarılar. Başlamadan önce birkaç hatırlatma yapmak istiyorum. Öncelikle aşağıdaki yönerge ve politikaları yeniden okumanız sizin için faydalı olabilir:

Bunlarla ilgili anlamadığınız herhangi bir yer varsa bana, herhangi bir devriyeye ya da hizmetli arkadaşlarımdan birine sorabilirsiniz. Size yardım etmekten zevk duyarız.

Şimdi buraya kadar her şeyi anladıysanız okuyucuya gösterilmeden önce devriyeler tarafından incelenmeyi bekleyen değişiklikleri Özel:BekleyenDeğişiklikler sayfasından incelemeye başlayabilirsiniz. Özel:Doğrulamaİstatistikleri sayfasından çalışkan devriye arkadaşlarımızı görebilirsiniz. Her değişikliği kabul etmek ya da reddetmek zorunda değilsiniz. Anlamadığınız veya emin olamadığınız değişikliği pas geçiniz. Böylece konunun uzmanı bir arkadaşımız ilgilenebilir. Özel:Tercihler#mw-prefsection-gadgets sayfasında işinizi kolaylaştırabilecek bazı küçük programlar var. Gerekçe yardımcısı bunların olmazsa olmazı diyebiliriz.

Eskiden beri bekleyen değişiklikleri incelemek dışında yeni eklenen katkıları da canlı olarak takip edebilir ve kontrol edebilirsiniz. Vikipedi:Huggle programı bunu yapmanızın en kolay yolu. Program bir değişikliği geri aldığınızda kullanıcıya uygun bir uyarı mesajı da gönderiyor. Ayrıca programda diğer çevrim içi Huggle kullanıcıları ile fikir alışverişi yapabileceğiniz bir chat penceresi de var.

Çok konuştum biliyorum. Haydi kolay gelsin. --Doruk455 10:31, 10 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Nukteolog, bendende selam, devriyelik haklarınız hayırlı olsun, bir sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz --İnternionmsj 12:47, 10 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Dr. Coal[kaynağı değiştir]

Sayfaları hızlı sil ile işaretlerken şurada olduğu gibi sanırım aynı zamanda onaylıyorsunuz. Belki farkında değilsinizdir diye söylemek istedim. İyi çalışmalar. Saygılarımla,  Nukteolog  Kullanıcı | Mesaj 19:46, 10 Şubat 2016 (UTC)

  • Doğrudur, silineceğinden pek kuşku duymadığım maddelerde kontrolsüz bir şekilde içerik ekleme-çıkarma (özellikle vandalizm) olmaması için sürümleri onaylıyorum. İyi çalışmalar. Dr. Coalmesaj 19:48, 10 Şubat 2016 (UTC)

Cevabın ve yardımseverliğin için teşekkürler.[kaynağı değiştir]

Merhaba Nukteolog yardımın için çok teşekkür ederim ancak girilen tüm içeriğin aynı kategori içerisinde yer alan emsal içeriğe göre daha zengin olduğu görüşündeyim. Bu nedenle durumu başta Amerika Wikipedia email ile ulaşarak ve aynı zamanda IRC kanalı üzerinden stewardslar ile yazışarak rapor etmiş durumdayım. https://meta.wikimedia.org/wiki/User_talk:Mardetanha umuyorum ki bahsi geçen durumda beni haklı görecektir. Mesajlaşmayı iyi bilmediğim için umarım hata yapıp yanlış yere yazmamışımdır. Bu imzasız yazı Boromir~trwiki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 11 Şubat 2016, 02:43

Siz, son değişikliklerden yapılan vandallıklara bakın, ben bu ip görünümlü kayıtlı vandalın değişikliklerini geri alırım, bir yeri düzeltirken bir yer bozulmasın, kolay gelsin. --Kürşad Avan (mesaj) 16:23, 12 Şubat 2016 (UTC)

hızlı silme[kaynağı değiştir]

selam merhabalar Şu dosyada hızlı silme talep etmişsiniz kaynak ve lisansız dosyalarda Şu ve Şu şablonları kullanınız hızlı silme talep etmeyiniz ve yükleyen kullanıcıyı bilgilendiriniz bilgilendirmek için şablonun altındaki yazıyı kullana bilirsiniz saygılar iyi akşamlar iyi vikiler --Doruk455 19:27, 12 Şubat 2016 (UTC)

Vandal Kullanıcı[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:78.465.8O11 (ipv gibi görünse de kayıtlı kullanıcı) yeni içeriği boş maddeler oluşturarak vandalizme uğratıyor. Gereğini yapınız, saygılarımla  Nukteolog  Kullanıcı | Mesaj 15:51, 12 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı:78.465.8O11 (ipv gibi görünse de kayıtlı kullanıcı) yeni içeriği boş maddeler oluşturarak ve Vikipedi maddelerine seri bir şekilde zarar vererek vandalizme uğratıyor. Gereğini yapınız, saygılarımla  Nukteolog  Kullanıcı | Mesaj 16:42, 12 Şubat 2016 (UTC)

Engellendi. Bildiriminiz için teşekkürler. --Zaitsév 23:31, 12 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Şu linki kullanarak dosyaları hızlıca taşıyabilirsiniz. --Kudyaz 18:35, 13 Şubat 2016 (UTC)

Commons ve Şablon[kaynağı değiştir]

Commons'a dosya yüklemek için şu sayfa kullanılabilir. Kullanıcı sayfaları için özel şablonlar oluşturmak da kurallara uygun. --Superyetkinileti 18:44, 13 Şubat 2016 (UTC)

Hala ısrarcı tutum diyorsunuz. Sayfa yanlış wikipedia yanlış bilgiyi koruyor mu? Siz tartışma sayfasının ve sayfa taşımadaki talebi inceler misiniz önce? Ben sayfayı kaldırır ancak önce diğer sayfanın düzeltilmesi gerekiyor.Aynamahruti (mesaj) 05:35, 17 Şubat 2016 (UTC)

Hızlı sil ile alakalı[kaynağı değiştir]

Doğrusu bu. Dikkatiniz için teşekkürler. --Superyetkinileti 17:35, 17 Şubat 2016 (UTC)

Uygun olmayan kullanıcı adı bildirimi[kaynağı değiştir]

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Beyaz listeye kabulümü tebrik etmeniz çok hoşuma gitti. Teşekkür etmek istedim. Kolay gelsin!! Ebru Barok (mesaj) 19:01, 18 Şubat 2016 (UTC)Ebru

İncelediğiniz madde hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kontrol ettiğiniz Antalya Namık Karamancı Fen Lisesi maddesinin kayda değerlik ölçütlerini katiyen sağlamadığı düşüncesindeyim. Maddeyi burada SAS'a taşıdım bilginize. Nukteolog Mesaj 20:20, 18 Şubat 2016 (UTC)

Merhabalar sorun değil ben onayladım diye tasınmayacak diye bir şey yok iyi yapmışsınız tartışılsın karar vetirsin bende hata yapmış olabilirim bildirginiz icin çok teşekkür ederim uzattıysam kusura bakmayın saygilar Günaydın iyi vikiler --Doruk455 06:01, 19 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba ilgili madde hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilgili maddedeki veya anlatım bozukluğu oluşturuyor diye düşünebilirsiniz lakin iki kere veya kullanılmalıdır. 3 farklı isim olduğu anlaşılabilmesi için. Bu durum anlatım bozukluğu oluşturmaz. Çoğu ansiklopedide aynı yöntem görülmektedir. Aksi durumda virgül kullanarak farklı mana anlaşılabilecektir. Nukteolog Mesaj 10:17, 19 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba. Peki Türkçe olan haşlamlılar sözcüğünü neden kabul etmediniz anlamadım. Eş anlamlı iki sözcükten Türkçe olanının kullanılmasının daha doğru olduğunu düşündüğüm için o değişikliği yapmıştım. Mucera (mesaj) 10:18, 19 Şubat 2016 (UTC)

Bilinen hali kullanılmalıdır. Çözüm olarak parantez içinde bir diğer karşılığı olarak belirttim. Dikkat ederseniz haşlamlılar maddesi Knidliler sayfasına yönledirilmekte ve bu başlık altında toplanmaktadır. Ek olarak, Alavan şeklinde Türkçe kelime yoktur. İlgili sözcük Divânu Lügati't-Türk'teki karşılığıdır. Saygılarımla, Nukteolog Mesaj 10:24, 19 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa Değişimi[kaynağı değiştir]

Sayın Nukteolog,Dörtyol Fen Lisesi adlı maddede nasıl bir hatada bulunduğumu söyler misiniz? Bu imzasız yazı DFLogrencigrubu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Merhaba, iyi çalışmalar. Madde Vikipedi'nin kayda değerlik kriterlerini karşılamıyor. Buradan kayda değerlik kriterlerini inceleyebilirsiniz. Saygılarımla, Nukteolog Mesaj 14:35, 19 Şubat 2016 (UTC)

Sayın Nukteolog,vikipedi dışında size ulaşabileceğim medya aracı mevcut mudur?Bu imzasız yazı DFLogrencigrubu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sayın Nukteolog,Dörtyol Fen Lisesi adlı sayfanın silinmemesini istiyorum,ne yapmalıyım?Bu imzasız yazı DFLogrencigrubu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Vikipedi dışında her hangi medya kullanmıyorum. Öncelikle madde Vikipedi politikaları gereği işaretlendi. Bu kesin olarak silineceği anlamına gelmez. Bir hizmetli inceler ve kararı verir. Silinmemesi gerektiğini düşünüyorsanız, maddede bahsi geçen kurumun çok önemli olay veya özelliklerini (kayda değer olabilmesi adına) ekleyerek güvenilir referanslar ile destekleyerek kayda değerliğini ortaya koyabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için ve sorularınızı daha tecrübeli ve yetkili Hizmetlilere sorabilirsiniz. Hizmetli kullanıcılar listesini buradan görebilirsiniz. Nukteolog Mesaj 16:17, 19 Şubat 2016 (UTC)
Oluşturduğum sayfanın resmi olup olmadığını nasıl bildirebilirim? Bu imzasız yazı DFLogrencigrubu (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Cevap Cevap Sorularınızı hizmetli kullanıcıların mesaj sayfalarında sorabilirsiniz. Size ayrıntılı yardımcı olacaklardır. Nukteolog Mesaj 16:27, 19 Şubat 2016 (UTC)

Değişiklik kirliliği[kaynağı değiştir]

Devriyelerin iş yükü gerçekten fazla. Yine de, bir sayfa üzerinde yapılan değişiklikleri toptan geri almak doğru bir yol değil. Sürüm denetimi gerektiren maddeleri eritmek için ilgili VikiProje katılımcılarından destek istenebilir. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 18:01, 19 Şubat 2016 (UTC)

şablon kullanımı[kaynağı değiştir]

Selam Nukteolog

Uyarı şablonunu {{otobiyografi}} şeklinde değil de {{kopyala:otobiyografi}} şeklinde kullanıyoruz --Zaitsév 20:48, 19 Şubat 2016 (UTC)

İkazınız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Kullanıcı sayfamı, şu ve şu kullanıcı sayfalarımı silebilir misiniz? Saygılarımla Nukteolog Mesaj 20:53, 19 Şubat 2016 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı --Zaitsév 20:54, 19 Şubat 2016 (UTC)
Meşgul ettiğim için kusura bakmayın lakin mevcut Kullanıcı:Nukteolog sayfamı silmemişsiniz. Teşekkürlerimle ve saygılarımla Nukteolog Mesaj 20:59, 19 Şubat 2016 (UTC)
Gözümden kaçmış. Şimdi sildim. İyi çalışmalar --Zaitsév 21:40, 21 Şubat 2016 (UTC)

G9: Telif hakkı ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Sayın Yetkili;

18 Ocak 2016 Tarihinde Burhanettin Demircioğlu sayfasını oluşturmuştum. sayfa ile ilgili G9: Telif hakkına takılmıştır ve sayfayı görüntülediğimizde sayfanın Telif ihlali oluşturulan sayfa: http://www.burhanettindemircioglu.com.tr/hakkimda gözükmektedir.
Fakat kaynak olarak belirttiğim sayfada yazıların tamamı yer almaktadır, konu ilgili tarafıma bilgi verirseniz sevinirim..

Orcunsen (mesaj) 13:55, 20 Şubat 2016 (UTC)

Cevap Cevap Merhaba sayın Orcunsen.

Bir sayfadaki yazının "aynen" Vikipedi'de yer alması veya farklı internet kaynaklardan kopyala yapıştır yöntemiyle içerik eklenmesi telif hakkı ihlalidir. Vikipedi'ye katkıda bulunurken farklı bir kaynaktan yararlanıyorsanız kendi özgün cümleleriniz ile yazarak; bilgiyi aldığınız kaynağı, referans (kaynak) göstermelisiniz. Bu şekilde telif ihlali yapmamış olursunuz. Ek olarak, oluşturduğunuz maddenin M6 kayda değerlik hususuna takılmaması adına Vikipedi:Kayda değerlik şartlarını incelemenizi de tavsiye ederim. İyi çalışmalar. Saygılarımla, Nukteolog Mesaj 14:31, 20 Şubat 2016 (UTC)

Merhaba Nukteolog[kaynağı değiştir]

Nedenini bilmedigim bir sekilde sizden bildirim geldi emailime Benim wikipedia hesabim yok fakat birisi ismimi kullanarak hatta emailimi kullanarak acmis Kesinlikle benimle hic bir alakasi yoktur. Anlayisiniz icin Tesekkur Ederim...

--Erenbayin (mesaj) 21:42, 20 Şubat 2016 (UTC)

Sayfa Taşıma[kaynağı değiştir]

Türkiye'nin ilçeleri konusundaki standart, büyükşehir statüsü bulunmayan illerin merkez ilçelerinin yalın ada sahip olmasını öngörmekte. Bilginize. --Superyetkinileti 15:27, 21 Şubat 2016 (UTC)

küresel kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Selam Nukteolog, Meta-Viki'de bir küresel kullanıcı sayfası oluşturursan güzel olur: Meta-Viki'de kullanıcı sayfan buradadır: m:User:Nukteolog, ve Meta-Viki'deki kullanıcı sayfanı oluşturursan yerel vikide kullanıcı sayfan olmadığı zaman görünecektir.--88.241.91.32 10:42, 22 Şubat 2016 (UTC)

sil şablonları[kaynağı değiştir]

Merhabalar Nukteolog, neden eklediğim sil şablonlarını çıkarıp geri eklediğinizi sorabilir miyim?--Pinkmlover - mesaj 13:52, 22 Şubat 2016 (UTC)

Merhabalar Sn. Pinkmlover. TW kullandığım için, silinme nedenlerine TW ile G8 de eklemek maksadıyla yapılmış bir değişiklik. G8 ekleme nedeni, sayfada (muhtemel olarak) yaşayan gerçek kişi hakkında ithamlarda bulunulmuş, saldırı maksadı güdülüyor olabilir. İyi çalışmalar. Nukteolog Mesaj 14:01, 22 Şubat 2016 (UTC)
Cevabınız için teşekkür ederim, bir süredir bu davranışı tekrarlayınca merak ettim.--Pinkmlover - mesaj 16:12, 22 Şubat 2016 (UTC)
Bu arada saldırı içeren sayfaları G10 koyuyoruz G8 değil, iyi vikiler!--Pinkmlover - mesaj 16:15, 22 Şubat 2016 (UTC)

Kukla şüphesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Selçuk bayraktar tartışma sayfasında aynı kişi birçok hesaptan ve anonim kimliğiyle giriş yaparak oy kullanıyormuş şüphesine kapıldım. İncelerseniz sevinirim. Saygılarımla, Nukteolog Mesaj 20:00, 22 Şubat 2016 (UTC)

İlgilendim. --Zaitsév 23:51, 22 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı bildirimi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. MadfiuS, siz bildirim yaptıktan 12:53:08 saat sonra Zaitsév tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 10:59, 23 Şubat 2016 (UTC)
  • Merhaba. Fatihman123, siz bildirim yaptıktan 0:07:56 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:55, 23 Şubat 2016 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Anti-Vandalizm Yıldızı
Son zamanlarda seni epey aktif gördüğüm için bu yıldızı hak ettiğini düşünüyorum --Zaitsév 23:53, 23 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı bildirimi[kaynağı değiştir]

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın, iyi çalışmalar. Nukteolog Mesaj 22:57, 24 Şubat 2016 (UTC)

Önemli değil:) Mümkün mertebe sürüm kontrolü ve geri alma kontrolü yapıyorum, bundan sonra gerçek bir hata olurda farkederseniz mutlaka bildirmenizi beklerim, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 23:00, 24 Şubat 2016 (UTC)

Teşekkür ederim[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim Türkçem düzeltiniz. Şimdi "Kömür küresel ısınma yapılıyor." yazdım. Bugün Türkçe dersim var ve öğretmenim o cümle kontrol ettireceğim. Ama tabii ki isterseniz sizde düzeltebilirsiniz. Chidgk1 (mesaj) 07:30, 25 Şubat 2016 (UTC)

Katkılarınız için ben de size teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Nukteolog Mesaj 10:01, 25 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı bildirimi[kaynağı değiştir]

Category:Foreign Members of the Russian Academy of Sciences

Burada bazı Türkler de var71.191.3.59 04:10, 26 Şubat 2016 (UTC)
Ecnebi tabiri ne kadar uygundur? Nukteolog Mesaj 04:18, 26 Şubat 2016 (UTC)

Kullanıcı bildirimi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Kaanbulut2, siz bildirim yaptıktan 19:21:37 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 17:51, 26 Şubat 2016 (UTC)
  • Merhaba. Mert58343, siz bildirim yaptıktan 0:09:45 saat sonra Superyetkin tarafından engellendi. Engel açıklaması:#1-Küfürlü değişiklik Bildirimde bulunduğunuz için teşekkürler. --KET Bot (mesaj) 20:13, 27 Şubat 2016 (UTC)

Sevgili Nukteolog bu ve buna benzer sayfalara hızlı silme talep ettiğiniz halde onaylamışsınız eğer hızlı silme talep ettiğiniz sayfa incelenmemişse onaylamanızı tavsiye etmem çünkü nasıl olsa silinecek eğer silinmesi gerekmiyorsa hizmeti sayfayi onaylar yinede siz bilirsiniz saygılar iyi vikiler --Doruk455 12:30, 29 Şubat 2016 (UTC)

Doruk455, olması gereken budur. Hızlı sil sablonunun kolayca kaldırılabilmesini önlemek amacıyla sürüm onaylanır. Sürüm onaylandığı takdirde hızlı sil şablonunu sayfayı oluşturan kişi kaldırsa dahi onaylanmış sürüm itibariyle mevcut sil şablonu yerinde kalarak hizmetlilerin incelemesi sağlanır. Böylece aradan zaman geçtiğinde kişiler hızlı sil şablonunu kaldırarak kamufle edemez. İyi çalışmalar dilerim, Nukteolog Mesaj 13:28, 29 Şubat 2016 (UTC)
Ek olarak hızlı sil şablonlarını pratik ve doğru olarak ekleyebilmek için Vikipedi:Twinkle'yi kullanabilirsiniz. Twinkle'yi sağ üst navigasyondaki tercihlerim bölümünde aktifleştirebilirsiniz. Nukteolog Mesaj 13:45, 29 Şubat 2016 (UTC)