Kullanıcı mesaj:Ebru.barok

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. Danbury ileti 14:02, 11 Şubat 2007 (UTC)




VikiÇağrı: Memleketini tanıt![kaynağı değiştir]

Vikipedi'de oturduğun veya doğduğun il, kent, ilçe ya da köy hakkında bir sayfa var mı diye bir ara... Buldun mu? Kendine bu hali ile senin memleketine yakışır mı bir sor! Daha anlatılması gereken ne kadar çok şey var değil mi? Eklenmesi gereken nice resim...

Eğer "bu hali ile benim memleketime yakışmaz" veya "koskoca ansiklopedide nasıl olur da memleketim hakkında madde bulunmaz" diyorsan kolları sıva ve memleketini bütün dünyaya tanıt! Bu zannettiğin kadar zor değil. Sadece birkaç biçem kuralına dikkat etmen ve tarafsız, ansiklopedik bir dil kullanman gerek. Safranbolulu arkadaşlar ne güzel derlemişler, sen neden yapamayasın?

İlk adımlar[kaynağı değiştir]

İlk önce bir miktar bilgi topla: Tam olarak nerededir? Nüfusu kaçtır? Tarihi nasıldır, bu yerleşim yerini kim kurmuştur? Yaşlılarla konuşup, sözlü tarihine de yer verebilirsin. Orada neler üretilir? Görülmesi gereken yerleri nerelerdir, niye orayı ziyaret etmek gerekir? O yörede tarihi eserler ya da doğa güzellikleri var mıdır? Ne yenir, ne içilir, türküleri, öyküleri ve hatta efsaneleri nelerdir?

Bunlar gibi bilgileri İnternette de bulabilirsin, ama kesinlikle bulduğun bilgileri kopyalayıp yapıştırma, bilgileri kendi sözlerinle aktar! Yoksa telif hakkı ihlâli olarak silinir.

Biz de görelim![kaynağı değiştir]

Çektiğin resimler varsa bunları Vikipedi'ye yükle, yüklerken bu resmi kamuya bağışladığını açıklayan şablonu ekle. "Hakkını helal etmediğin" resim telif ihlalinden silinebilir.

Vikipedi:VikiProje Türkiye yerleşim birimleri[kaynağı değiştir]

Türkiyenin yerleşim birimleri hakkında nasıl güzel katkılarda bulunabileceğini burada çok daha ayrıntılı öğrenebilirsin. Yazdığın maddede örneğin kullanabilceğin şablonlar, sayfanın daha düzgün görünmesini sağlayacaktır. Doğru kategoriye eklersen arayanlar daha kolay bulacaktır vb.

Kolay gelsin!


Kullanıcı şablonu hk.[kaynağı değiştir]

sayfanda fr - A dediğin şablonla kastettiğin eğer 1. düzeyde ise fr-1 şeklinde yazman daha uygun olacaktır gözükebilmesi adına. Saygılarımla--Etrüsk 15:41, 11 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhaba, kullanıcı adını değiştirmek istiyorsan Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasından bilgi alabilirsin. Bunun dışında kullanıcı sayfasının adını değiştirmekle kullanıcı adı değişmiyor. Bu nedenle iki kere geriye alındı. Bir kere daha tekrarlamayacağınızı umuyorum. --Mskyrider ileti 17:32, 11 Şubat 2007 (UTC)

Şarap tadımı[kaynağı değiştir]

Şarap tadımı maddenizi çok beğendim. Ben Türk Şarabı maddesinin yazarıyım ve şarap meraklısıyım. Teşekkürler. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 14:34, 12 Şubat 2007 (UTC)

Makaleyle ugrastiginiz icin tesekkurler :) Towsonu2003 23:08, 14 Şubat 2007 (UTC)

Alibey Adası[kaynağı değiştir]

Merhaba, Türkiye'nin ilk köprüsü ifadesini kaldırmışsınız; haklısnız. Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü demeliydim, sizin için OK ise bu şekilde değiştireceğim. Bu ibare köprünün giriş ve çıkışında yer almaktadır.--Ebru Barok 21:18, 14 Şubat 2007 (UTC)

Elbette. --Mskyrider ileti 06:22, 15 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba, masa sayfasına getirdiğiniz değişiklik için teşekkür ederim ama lütfen çalışma var ikazına dikkat ediniz.Kolay gelsin.Ebru Barok 21:41, 21 Şubat 2007 (UTC)

Sevgili Ebru.barok öncelikle kolay gelsin, mükerrer masa geşidi bir an gözüme çarptı ve değiştirdim. Yeni bir kullanıcı olarak iyi gidiyorsun. Biraz iç bağlantı yaparsan daha iyi olur gibi geliyor. İyi çalışmalar.--Erdem Şenol 21:48, 21 Şubat 2007 (UTC)

Champagne-Ardenne[kaynağı değiştir]

Kolay gelsin, uzun bir zaman önce Champagne-Ardenne maddesini başlatmıştım. İstersen Champagne diye açtığın madde yerine çeviriye Champagne-Ardenne maddesinden devam et. Çift madde yaratmayalım. --Mskyrider ileti 20:13, 23 Şubat 2007 (UTC)

  • Aslında bağlantı koyma tamamen bir tercih meselesi. Elbette ki mavi kırmızıdan iyidir. Türkçe Vikipedi, İngilizce ve Fransızca'ya nazaran daha küçük olduğundan kırmızısı daha çok oluyor. Ben genellikle çeviri yaptığım için oradan aldığım bağlantıları da aynen bırakıyorum bu nedenle kırmızısı ilk başta çok oluyor. Bir bakıma madde girmek için dürtücü etkisi de olmuyor değil hani. Che gibi bir maddeye bakarsan tüm bağlantıların mavi olduğunu göreceksin. Geyik maddesinde ise hâlâ kırmızılar var. İkisi de başta birçok kırmızı bağlantı doluydu. Uğraşa uğraşa mavileştiler. Geyik örneğinde zaten türlerin üzerinde çalışacağım için bağlantılı girmiştim, yavaş yavaş taslak oluşturuyorum.

Dolayısıyla nasıl istersen öyle davranabilirsin, herhangi bir kuralı yok yani anlayacağın. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:58, 23 Şubat 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Hayır, Türkçe'ye girişiyle Juno olmuş değil, Latince aslı Juno şeklinde: IVNO. Nitekim bu sebeple birçok batı dilinde de doğrudan Juno olarak geçer. Bununla birlikte Fransızca'da örneğin Junon şeklinde geçmektedir. Bununla birlikte Latincesi, ve dolayısıyla Türkçesi ve Türkçe literatürde kabul edilip kullanılan şekli (İngilizce literatürdeki gibi) Juno. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 15:43, 25 Şubat 2007 (UTC)

Merhaba. Bayrak bağlantılarını neden değiştirdiğini öğrenebilir miyim? - Erhan 13:38, 18 Mart 2007 (UTC)

Merhaba, linkler varolmayan Misir ve Irak bayraklarina dogru yoneltilmisti, halbuki baglanti ulke icin secilmisti. Ayrica bahsi gecen Suriye bayraginin linki de dogrudan bayrak sayfasina, oradan da Suriye sayfasina yonlendirilmisti. sadece standardizasyon icgudusu bu degisikligi yapmama nedendir. --Ebru Barok 13:43, 18 Mart 2007 (UTC)
Sormamın nedeni, kullanıcının "Bu renkler Mısır, Suriye ve Irak bayraklarında da olduğu gibi" yazarken zaten bayraklarına bağlantı vermeye çalışmasıdır. Verdiği anda o sayfaların açılmamış olması sorun değil sonuçta, zaten orada o ülkelerin bayraklarından da söz ediyor. Tabi aynı cümleyi "Bu renkler Mısır bayrağında, Suriye bayrağında ve Irak bayraklarında da olduğu gibi" diye de yazabilirdi, ancak ilk hali bence daha zarif. - Erhan 13:52, 18 Mart 2007 (UTC)

Standard olacaksak eğer, üç linki de 'Bayraklar (liste)'ye yollamayı öneriyorum. Benim değişiklikten evvel Suriye linki bu sayfaya yöneltilmişti.--Ebru Barok 13:58, 18 Mart 2007 (UTC)

Demek istediğim yönlendirmeniz şart değil. Bağlantılar kırmızı kalsa da olur. Er geç o üç bayrak da girilecektir. Ve o gün geldiğinde geriye dönüp birilerinin bu listeye yönelik bağlantıları düzelteceğini de sanmıyorum. Kolay gelsin. - Erhan 14:01, 18 Mart 2007 (UTC)

Merhabalar.Yüz (organ) ve Yüz (rakam) içerik olarak kardeş projemiz Vikisözlüğe daha fazla uymuyor mu sizce?İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:16, 31 Mart 2007 (UTC)

Arı Ödülü[kaynağı değiştir]

Ebru Barok'a Wikipedia Türkçe'ye yaptığı düzenli ve olumlu katkıları için ARI ödülü Etrüsk tarafından 31 Mart 2007 günü güzel katkılarınızın sürdürülebilir olması için sunuldu.

--Etrüsk 20:40, 31 Mart 2007 (UTC)


Merhabalar Klasik müzik sayfasına kaynak gösterir misiniz.Çünkü arattığım birçok cümlede http://www.hayatinrengi.net/archive/index.php/t-5873.html sitesi çıkıyor ve en alta bakıncada telif ihlaline sebep olabilecek bir durum.Ama eğer sizin göstereceğiniz kaynak özgür lisans altındaysa bir sakınca olmayacaktır.--Machiavelli' msj 21:42, 19 Nisan 2007 (UTC)

İlgilendiğiniz için teşekkürler.--Machiavelli' msj 22:09, 20 Nisan 2007 (UTC)

Merhaba, Jack Black sayfasına ulaştım ama ikinci verdiğiniz Jack Black(aktör) sayfasını bulamadım. Bağlantılı olarak göndermeniz mümkün mü? Aynı konuyu anlatan iki sayfayı işaretlemek için Şablon:Çift madde var. Bununla birlikte çft maddeleri belirtebilirsiniz. Sonrasında yapılacak işlem ise, iki maddeyi bilgileri kaybetmeden birleştirmek. En mantıklı olan adı madde ismi olarak seçip diğerini de buraya yönlendirme yapmak. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 13:51, 4 Mayıs 2007 (UTC)

Rica ederim. Kolay gelsin. Filanca 09:03, 5 Mayıs 2007 (UTC)

Kodlarla ilgili özel bir sayfamızın olduğunu hatırlamıyorum ne yazıkki ama kullanılan kodların sonuna aynı kodu yazıp / işaretini koymanız o kodun kullanımını bitirir <sub>yazı</sub> şeklinde.--Machiavelli' msj 12:02, 6 Mayıs 2007 (UTC)

Dış bağlantılar[kaynağı değiştir]

Sizinde belirttiğiniz gibi bilgi vermek değil, reklam amaçlı oldukları çok aşikar olduğundan hemen kaldırdım. Durdukları sürece ekleyen kişinin amacına hizmet ediyorlar. Tşk.--renegademsj 13:30, 21 Mayıs 2007 (UTC)

Madde ismi ve kullanıcı adı[kaynağı değiştir]

Madde isminin benim kullanıcı adım ile tek benzerliği yazılışlarıdır. Crato, Portekiz'de yer alan bir beldenin adıdır aynı zamanda. Tşk. --crato 03:02, 12 Ekim 2008 (UTC)

Nasıldınıuz? Açtığınız maddeleri kategorilendirmeyi unutmazsanız çok daha iyi bir ansiklopediye sizinle birlikte ulaşabiliriz. Ne dersiniz? --Manco Capac 14:18, 29 Ocak 2009 (UTC)

Hoş geldiniz Ebru.barok![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Davet..
Gelin bize; bilgiye destek verin!

Maddeler üzerinde düzeltme yapmanız dikkatimizi çekti. Vikipedi, sizin ve bizim gibi gönüllü kullanıcıların katkılarıyla gelişen bir "özgür ansiklopedidir". Ancak sistemimizin yapısı gereği, kayıtlı kullanıcı olsun ya da olmasın, her isteyenin kurallar çerçevesinde dilediği değişikliği yapması olasıdır.

Bu durum; vandalizm amaçlı yıkıcı değişikliklerin yanı sıra, deneme amaçlı değişiklikleri de gündeme getirerek; maddelerin yapılarının bozulmasına yol açabilmekte. Bunları düzeltmek de yine biz kullanıcılara düşüyor. Vikipedi'nin yeni son değişiklikler devriyelerine gereksinimi var; bize katılmayı düşünürseniz, bilgiye ücretsiz ulaşmanın gelişimine yararınız dokunacaktır. Ayrıntılı bilgi almak için buraya bakabilir ya da size bu iletiyi yollayan kişi ile bağlantı kurabilirsiniz. Yardımlarınız için teşekkürler.

Gönüllü kullanıcıların katkılarıyla bilgiye ücretsiz erişilmesini sağlayan özgür ansiklopedi Vikipedi'ye destek olun, sevgiler. - Mavrikantmsj 08:22, 19 Aralık 2014 (UTC)
Beyaz Liste
Beyaz Liste oluşunuzu tebrik eder katkılarınızın devamını dilerim Nukteolog Mesaj 20:31, 16 Şubat 2016 (UTC)