Kullanıcı mesaj:Merube 89/Arşiv 4

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Çok teşekkür ederim, sevgilerimle... e.c. 21:37, 27 Aralık 2008 (UTC)



İsveç Akademisi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
O resmin telif hakları saklı, bu yüzden de vikilerde adil kullanım politikası kapsamında kullanılabiliyor. Dolayısıyla resmi Commons'a aktarmak mümkün değil. Ama İngilizce vikide olduğu gibi uygun bir telif etiketi ve adil kullanım gerekçesiyle, Türkçe vikiye yükleyebiliriz. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:06, 27 Aralık 2008 (UTC)

Resme bir de adil kullanım gerekçesi eklemek gerekiyor. Resim:Cumhuriyet Halk Partisi.png resmindeki şablonu, içeriğini yüklediğiniz resme uygun hale getirerek kullanabilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:25, 27 Aralık 2008 (UTC)
Ufak bir ekleme yaptım. Artık resmin eksiği yok. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:37, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar. Öncelikle kaliteli ve güzel katkılarınız için çok teşekkürler. SD'de işimizi oldukça kolaylaştıran monobook diye birşey var. Benim monobookumdan veya başka bir kullanıcının /monobook.js eklentili sayfasından kendi monobookunuza kopyala-yapıştır yapıp -bunu bir hizmetliden de rica edebilirsiniz- tarayıcınızın belleğini boşalttığınızda sol menüde ve en üstte yeni sekmeler göreceksiniz. Sorunuz veya sorununuz olursa ben buralarda olurum. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 22:29, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Şimdi kullanmaya başladım. Yararlı kısayollar varmış. Çok teşekkür ederim ilginiz ve bilgilendirmeniz için. İyi vikiler--Merube 89msj 22:35, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Çok pardon, biraz önce deneme yaparken yanlışlıkla sayfanızı değiştirdim. Kusuruma bakmayın lütfen. İyi akşamlar--Merube 89msj 22:38, 27 Aralık 2008 (UTC)
  • Rica ederim, hiç önemi yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar.  Brk ileti 22:41, 27 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba,
Söz konusu resimlerin Commons'a aktarılması mümkün değil çünkü;

  • William Golding resminin telif hakları saklı. Bu resmi Commons'a değil de Türkçe Vikipedi'ye yükleyip, adil kullanım politikası kapsamında, yazarın maddesinde kullanabiliriz. Ama Nobel Edebiyat Ödülü sahipleri listesi'nde yer alması adil kullanıma aykırı olacaktır. (Örnek uygulama: Resim:Harold Pinter.jpg resmini, uygun bir {{telifli kullanım gerekçesi}} ile birlikte Harold Pinter maddesinde kullanabiliyoruz. Ama Nobel listesinde kullanamıyoruz, resmi listeden çıkarttım.)
  • Salvatore Quasimodo ve Eugenio Montale resimlerindeki durum karmaşık biraz. Ama kesin olan şu ki, bunları da Commons'a aktaramayız. Bu resimler İtalya'da kamu malı sayılıyorlar ama tüm dünyada kamu malı sayılmayabiliyorlar. O yüzden Commons'a yüklenmemesi gerektiği düşünülüyor. Buna ilişkin tartışma şurada da yapılmış. Resimlerdeki uyarı açıklamasında, "Please verify if italian public domain is compliant with your country's law before using it" cümlesi mevcut. Bizde de telif etiketi olarak {{KM-İtalya}} kullanılıyor ve bu etiketle yüklenmiş resimler de var. Bu resimler şimdiye kadar adil kullanım olarak değerlendirilmemiş ve her türlü maddede kullanılmış. Dolayısıyla siz de bu resimleri, aynı telif etiketini kullanarak Türkçe Vikipedi'ye yükleyebilir ve listede kullanabilirsiniz, gibi gözüküyor. Ancak bu konuyu, telif hakları konusunda daha deneyimli olan Kullanıcı:Mach'e de bir soracağım. Çünkü İtalya'daki telif uygulamasının bizim yasalarımıza uyup uymadığından emin değilim.

İyivikiler... homonihilis // ileti 07:39, 31 Aralık 2008 (UTC)

İtalyan KM fotoğrafları hakkında Mach'e danıştım ve bu konudaki yazışmalar sürüyor (Kullanıcı_mesaj:Mach#KM-.C4.B0talya ve Kullanıcı_mesaj:Homonihilis/arşiv2#KM-.C4.B0talya). Ancak şu an için o resimlerin adil kullanım olmayacağı, diğer KM resimleri gibi tüm maddelerde kullanılabileceği gibi bir durum söz konusu. Yani o resimleri Nobel listesinde kullanabileceğiz sanırım. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:30, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Merhaba,
    Konu netleşti. Söz konusu telif şablonuna bir uyarı metni koyduk. Böylece, "resimlerin kamu malı olduğunu düşünerek iyi niyetle yükledik" demiş oluyoruz. KM olarak değerlendirdiğimizi için de, yazarın kendi maddesi haricindeki diğer maddelerde de kullanabiliyoruz. İyivikiler... homonihilis // ileti 19:14, 6 Ocak 2009 (UTC)

Çift maddeler[kaynağı değiştir]

Mutlu yıllar. --♪♫Berkay0652 23:01, 31 Aralık 2008 (UTC)

Merhaba. Geçmişleri birleştirilecek maddeler kategorisindeki pek çok maddenin içeriğini sizin birleştirdiğinizi gördüm. Hizmetlilerin geçmişleri birleştirmesi iki-üç tıklık iş, ancak asıl zahmetli olan sizin yaptığınız. Verdiğiniz emek için teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 10:22, 31 Aralık 2008 (UTC)

Ben de sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle sizin yeni yılınızı kutlarım. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 09:35, 2 Ocak 2009 (UTC)
  • 2009'un sana, ailene, sevdiklerine, ülkemize ve dünyaya sağlık ve barış getirmesi dileğiyle.. Levent Abi ileti 19:07, 1 Ocak 2009 (UTC)
  • Eğer vikipedi'de sağımı solumu bulabilseydim ben de sizin teşekkür çiçeğinize bir rica ederim çiçeği göndermek isterdim. Şimdilik böylesiyle idare etmek durumundayım sanırım. :) --Pazenadam 20:21, 2 Ocak 2009 (UTC)

Bilim takımı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Bilim takımının üyelerinden olduğunuzu gördüm ve size bu konuda bir soru sormak istiyorum. Bilim takımının sayfasını okuduğumda çok ilgimi çekti. Başvurmak için henüz bütün katılım şartlarını yerine getiremiyorum. Bunlardan birisi 10 bilimsel madde açılışı. Bu yeni açılan maddeler taslak veya tercüme edilmiş olabilirmi? Henüz bilimsel madde açılış sayım 0 olduğu için, çok zaman alacağından eminim. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.--Serhantr 16:45, 5 Ocak 2009 (UTC)

yardımınız için teşekkür ederim--Serhantr 17:10, 5 Ocak 2009 (UTC)
  • Teşekkürler; arada yenilikler olması iyidir. Ayrıca kısacık e-posta yazdım.. Kolay gelsin.. Levent iletikatkılar 18:29, 5 Ocak 2009 (UTC)

Romanya Bağımsızlık Savaşı[kaynağı değiştir]

Selamlar, Romanya Bağımsızlık Savaşı maddesine el atmanıza memnun oldum. Bu maddenin 93 Harbi'yle birleştirilmemesi konusunda size katılıyorum. Her ülkenin bağımsızlık öyküsü bence kayda değer bir öyküdür. Ancak bu maddenin İngilizce Vikipedi'den Türkçe'ye çevirilmesi konusunda dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o madde bence çok taraflı olarak yazılmış. Dikkat ederseniz Romanya Bağımsızlık Savaşı tamamen 93 Harbi'nden bağımsız olarak antlatılmış. 93 Harbi'nden söz bile edilmemiş. Oysa Romanya bağımsızlık savaşını ancak Rusya'nın Osmanlı Devleti'ne karşı savaş açmasından dolayı başlatmış, ancak Rusya'nın 93 Harbi'ni kazanması sonucu bağımsızlığını kazanmıştır. Dikkat ederseniz Romanya Bağımsızlık Savaşı# Savaş öncesi bölümünde "21 Mayıs 1877'de, Romanya meclisi'nde, Mihail Kogălniceanu Romanya halkının isteğinin Romanya'nın bağımsızlığı olduğunu ilan etti." diye yazıyor. Oysa 93 Harbi#Savaşı hazırlayan koşullar bölümünde ise "Rusya 24 Nisan 1877'de Eflak ve Boğdan'a girerek Osmanlılara savaş açtı." yazıyor. Yani Önce Rusya Romanya'ya girmiş, sonra Romanya bağımsızlığını ilan etmiş. Yani bu öyle esaret altındaki bir ülkenin sadece kendine güvenerek egemenliği altında bulunduğu ülkeye karşı cesur bir şekilde baş kaldırması durumu değil. Rusya Balkanlarda nüfuzunu yaymak istiyor. Romanya'yı işgal etmiş. Romanya da Osmanlı Devleti'nin zayıf durumda olduğunu görüp kendi ülkesini işgal etmiş olan Rusya'nın yanında yer almayı tercih ediyor ve Osmanlı Devleti'nden bağımsızlığını ilan ediyor. Kısacası Rusya olmasa, 93 Harbi olmasa Romanya'nın 1877 yılında bağımsızlık savaşından söz edilemez. Hatta buna bağımsızlık savaşı demek bile ne derece doğru, bilemiyorum. Belki de bu maddenin Romanya Bağımsızlık Savaşı değil, Romanya'nın bağımsızlığını kazanması şeklinde adlandırılması daha doğru olabilir.

Romanya'nın bağımsızlık öyküsü tabii ki bu maddede anlatılmalıdır ama bence Romanya'nın bu bağımsızlığı Rusya sayesinde ve 93 Harbi dolayısıyla kazandığı mutlaka belirtilmelidir. İngilizce Vikipedi'deki maddeyi yazan kişil en:User:Bogdangiusca ve çok katkıda bulunan en:User:CristianChirita Rumen kişilerdir. Kendi ülkelerinin geçmişlerini yüceltmek için çok taraflı bir madde yazmışlar. Rumenlerin kendi bağımsızlıklarını kazanmak konusundaki katkılarını aşırı abartmışlar. 93 Harbi'nde Rus tarafında savaşan Rumenler tabii ki var, bazı Rumen birlikleri Osmanlılara karşı bazı başarılı saldırılarda bulunmuşlar ama asıl savaşanlar Ruslar ve Osmanlılar. Ruslar savaşı kazanınca da Rumenlere bağımsızlıkları verilmiş. Bence Türkçe Vikipedi'de bunlar anlatılmalı. Rumen milliyetçiliğini buraya taşımama konusunda dikkat etmemiz gerekiyor. Bu konuda isterseniz size yardımcı olabilirim. Teşekkürler. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 18:49, 5 Ocak 2009 (UTC)

Henüz değilseniz herhalde bu çalışmanın sonunda sizi psikiyatrist yapmamız gerekecek. :) Kim bilir belki de başka psikiyatri makalelerine de el atmalısınız. Bana yapacağınız yardımlar için peşin olarak teşekkür ediyorum. --Pazenadam 22:11, 5 Ocak 2009 (UTC)

Bir Ekaterina Makarova resmine ihtiyacım var. İlgi alanınız olmasa bile bana şöyle telifsiz güzel bir resim bulsanız olmaz mı? Benim böyle bir takıntım var resimsiz madde açamıyorum. --Maniaqq msj → 9 Ocak 2009

Merhaba Merube;[kaynağı değiştir]

  • İletini yeni -geç- gördüm; belirttiğin yönlendirmeyi de sildim. Ama unutmadan; eklediğin yeni maddelerin farkındayım; ne diyeyim, ellerine, gözlerine, emeğine sağlık, çok teşekkürler. Levent ileti katkılar 23:57, 10 Ocak 2009 (UTC)
  • Arkadaşım! Seninle kimin ne katkısı olduğunu tartışacak değilim; bu, bir virgül koyanla bin madde ekleyenin arasına set çekmektir; bence hepimiz eşit derecede güzellikler yaratıyoruz. O yüzden kendi katkılarının değerini azlatmana razı değilim, olmam. Gelelim seçkin madde konusuna; "Çocuk hakları" dedikten sonra yine farkına vardım ki Küresel ısınma da çok ama çok önemli! kararsız kaldım. Üstelik, bilgisayar kullanımı açısından tam bir geçiş sürecindeyim, ne zaman ne katkıda bulunabileceğimi ben de bilmiyorum. İstersen yeni bir seçkin madde çalışmasını senin de dediğin gibi ve zamanına uygun olarak önümüzdeki 15 gün sonrasına bırakalım, ek olarak yanılmıyorsam bu çabayla ilerlemekle senin de katılımınla bir "seçkin madde ekibi" oluşturabiliriz. İmece geleneği bize örnek. Zamanın olduğunda yine yazışırız. Sevgi ve saygılarla. Levent ileti katkılar 00:12, 11 Ocak 2009 (UTC)
  • Yazım tarzım biraz sert oldu galiba; bunu bir sitem olarak görme. Kırıcı olmak istemedim. Ama her birinizin katkıları o kadar değerli, o kadar önemli ki, onu düşünürken de derdimi anlatmayı beceremedim. Umudum anlamış olman, üzülmemen. Sanırım - ve eminim - hatanın yarısı bende yarısı gecenin bu saatinde İyi geceler.. Levent ileti katkılar 00:22, 11 Ocak 2009 (UTC)

Merhaba. Kullanıcı:Cat'ten de rica etmiştim ancak aktif değil galiba, Aktif yönetici sizi gördüğümden sizden rica ediyorum; Razor maddesini silebilir misiniz acilen? Küfürlü içeriği var, geçmişi de yok. Şimdiden teşekkür ederim. İyi vikiler--Merube 89msj 13:34, 11 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar, madde silindi, kullanıcı da engellendi ve uyarıldı. Haber verdiğiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 13:45, 11 Ocak 2009 (UTC)

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Bir de üç geri dönüüş kuralı nedeniyle benim yapmam uygun olmaz o nedenle Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu maddesini eski haline geri getirebilir msiniz? İyi günler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 13:53, 11 Ocak 2009 (UTC)

  • Çok teşekkür ederim. Maddeyi geri almışsınız. İyi vikiler, iyi günler--Merube 89msj 13:58, 11 Ocak 2009 (UTC)
Rica ederim. Bariz vandalizm durumunda 3R geçerli değildir. Saldırıya uğrayan maddeleri geri almaktan lütfen çekinmeeyin. 3R daha ziyade, tarafların tartıştığı, farklı görüşlerin çatıştığı maddelerde yapılan ileri-geri alma savaşlarında geçerli bir kuraldır. İlgi ve dikkatiniz için teşekkürler. --M. M. ileti 14:02, 11 Ocak 2009 (UTC)

Yanlış adlandırma[kaynağı değiştir]

Tekrar merhaba. Aktif yine siz varsınız galiba. Doktor maddesinin adını Tabip yapabilir msiniz? Tabip diye bir madde mevcut olduğundan ben bu değişikliği yapamıyorum. Doktor başlığı da anlam ayrımı sayfası yapılırsa daha uygun olur hem tıp doktoru hem de akademik kullanımına bağlantı verilir. İlgilenebilirsiniz çok müteşekkir olurum. İyi akşamlar, kolay gelsin--Merube 89msj 16:31, 11 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar, 7/24 .. Madde adı konusunda haklısınız, değişikliği yaptım. Size de iyi akşamlar.. --M. M. ileti 16:35, 11 Ocak 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Kolay gelsin, iyi çalışmalar--Merube 89msj 16:46, 11 Ocak 2009 (UTC)

Akciğer kanseri[kaynağı değiştir]

Sayfayı şöyle bir gözden geçirebildim. Şimdilik tek bir problem gördüm; girişin ikinci cümlesinde ingilizce maddede metastazdan bahsedilmesinde yazarların amacı, metastazın ne olduğunu tanımlamak değil. Bu kanser türünün adının akciğer kanseri olmasına rağmen, bütün vücudu hastalandırabileceğini anlatmak olmalı. Zira onların cümlesi okunduğunda okumanın doğal bir gidişi olarak okuyucu bu sonuca varıyor. Bizimkisi biraz bağlam dışı kalmış. Bir şeyi söylemenin binbir çeşit yolu var, aynı bilgiler başka türlü söylense okuyucu kendini çok daha iyi anladığı bir halde bulabilir. İyi bir yazar aslında iyi bir rehber gibi okuyucuyu düşünce dünyasında gezdirmeli diye düşünüyorum. Peh, akciğer kanserinden başladık nereye geldik. Özetle; "bu kontrolsüz çoğalma hücrelerin çevredeki dokuları istila etmeleri veya akciğer dışındaki organlara yayılmaları ile (metastaz) sonuçlanabilir." denebilir. Belki de ben kılı kırk yarıyorum.

Makale genel olarak sağlam görünüyor. Gurur duyulacak bir iş çıkarmışsınız. --Pazenadam 16:54, 11 Ocak 2009 (UTC)

  • Önerdiğim değişikliği yaptım. Umarım beğenilir. --Pazenadam 17:25, 15 Ocak 2009 (UTC)

İsminiz Tıp alanında katkıda bulunabilecekler listesinde gördüm. Affınıza sığınarak bir ricamı iletmek istiyorum. Jül Sezar maddesini hazırlıyorum ve çeviremediğim son madde olarak kalan "Absans nöbeti" ile ilgili bir madde açmanız mümkün mü? Ya da önerebileceğiniz kimse varmı? Saygılar.... --tyrex 14:38, 12 Ocak 2009 (UTC)

  • Tıbbi terminolojiye hakim olmadığımı siz de farketmişsiniz :), Tam da bu sebepten dolayı çevirmeyi uygun bulmamıştım. Yardımlarının için şimdiden teşekkür ederim... İyi çalışmalar..--tyrex 21:15, 12 Ocak 2009 (UTC)

Tartışmalar alevlenince...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Tartışmalar alevlenince yanlış anlaşılmalar artıyor... Ermeni kırımı tartışmasındaki kişisel yanıtınıza orada cevap vermek istemedim; hani orada tartışılacak şeyler belli - doğrudan mesaj sayfanızda yanıt vermek istedim ^_^ Özür dilemenize gerek yoktu; yanlış anlaşılmak hoşuma gitmese de tartışmaların ateşlendiği bu gibi durumlarda, hele hele de tartışmalar böyle hassas meseleler üzerine ise yanlış anlaşılmalar kaçınılmaz oluyor... anlıyorum yani ^_^ bununla birlikte size tavsiyem soğukkanlı olmayı korumanız; zira inanın daha önce trollerin de tahrik etmesiyle çok talihsiz açıklamalarda bulunan, çok saçma yanlış anlaşılmalar yüzünden kuralları ihlâl eden açıklamalar yapan o kadar çok iyi niyetli kullanıcımız oldu ki... bu tip hususlarda soğukkanlı olmayı elden bırakmamamız çok ama çok önemli. Çünkü haklıysak, sırf soğukkanlı olamadığımız için haksız duruma düşebiliyoruz, iyi niyetli olmamıza rağmen kötü şeylere yol açabiliyoruz, tartışmalara yapıcı bir şekilde katkıda bulunmak isterken tartışmaları baltalayabiliyoruz... bunu sakın yanlış anlamayın; tamamen iyi niyetle yazıyorum. Çok güzel katılımlarınız var, özellikle de tıp alanında; sizin kırılmanızı asla istemem. Çok alevlenmiş tartışmalarda bir yorum okuduğumda ve bu yorum bana çok karşıt veya ters gibi geldiğinde genelde hemen yanıt yazmam; birkaç saat sonra ve hatta ertesi gün sakin kafayla tekrar okurum o yorumu ve ona göre yanıt yazarım ^_^ Size de tavsiye ederim bunu; bunca yıldır en alevli tartışmalarda bile bir buz dağı kadar soğuk(kanlı) kalabilmemin püf noktalarındandır ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 21:57, 12 Ocak 2009 (UTC)
Eğer ki böylesine hassas bir konuda büyük bir itham altında kalmanızı hissetmenize neden olduysam üzgün olduğumu bildirmek istedim. Umarım böyle hissetmemişsinizdir, zira amacım bu değildi. Bir halkı böyle büyük bir zan altında bırakacak, kara leke sürecek ve üstelik bilimsel olarak kanıtlamayan bir tezden yana taraflı yaklaşımda olmak, o dönemde yaşamış koca bir milletin bireylerini ve sonra gelenleri zan altında bırakmak bilimsel olarak kanıtlamadığından büyük bir iftira ve dolayısıyla insanlığa hıyanet olacağından asla böyle bir ithamda bulunmak istemem. Bu nedenle böyle bir ithamda bulunmak istemediğimi en açık şekilde dile getirmek, ve sizi üzdüysem şayet ne kadar üzgün olduğumu göstermek istedim. Aslında elimden geldiğince soğuk yazmıştım ancak, işte üslup sert olmuş. Kişisel saldırı kesinlikle yapmam, eğer ki öyle hissetmenize yol açabilecek bir yazım olursa lütfen öyle algılamayın, bilin ki o amaçla yazılmamıştır. Üzülüp, kırılmanızı asla istemem. Kendinize iyi bakın, iyi vikiler. Nice tartışmalara --Merube 89msj 18:59, 14 Ocak 2009 (UTC)

Maddenin halleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. İsim değişikliği halloldu. Teşekkürler, kolay gelsin. --Yabancımsj 12:57, 23 Ocak 2009 (UTC)


Varan iki. Tebrikler.--İnfoCan 20:08, 27 Ocak 2009 (UTC)

  • Bence de.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:49, 27 Ocak 2009 (UTC)
  • Sen olmasaydın mümkün değildi, çok zordu, zaten fikir de senden çıkmıştı, herşey için teşekkürler. Bu durumu çok tekrarladım ama sanıyorum bir o kadar daha yinelemek bile, emeğini karşılamıyor İyi ki varsın.. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:56, 27 Ocak 2009 (UTC)
Vikipedi'ye geldiği günden beri çok şeyi değiştiren, tarih ve tıp başta olmak üzere birçok değerli katkı yapan ayrıca yardımseverliğiyle Vikipedi'ye renk katan Merube 89'a bu melek barnstarı, Berkay tarafından verilmiştir. Vikipedi'deki katkılarınız hiç bitmesin. --♪♫Berkay0652 20:03, 29 Ocak 2009 (UTC)

Yardımınız ve iltifatlarınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar...--tyrex 08:21, 28 Ocak 2009 (UTC)

İyi aksamlar. Bir konuda size sorum olacak. Ingilizcede adı eicosanoide olan moleküle Türkcede eikozanoid mi yoksa eikosanoid mi deniliyor? Her iki başlıklı bir madde var ve hangi başlıkta birleştireceğimi bilemiyorum. Yardımınızı beklemekle--Serhantr 20:44, 29 Ocak 2009 (UTC)

Çok teşekkür ederim.--Serhantr 20:53, 29 Ocak 2009 (UTC)

Selam. Pazartesi sendromu (psikoloji)‎'nin İngilizcesi nedir acaba? Takabeg ileti 15:00, 31 Ocak 2009 (UTC)

Merhabalar. "Monday syndrome" diye bir kullanım var ancak hep aslı türkçe olan yayınlarda görülebilen bir ifade, en azından ben görmedim. "Monday effect" sık kullanılan bir ifade ingilizcede, ancak o da yalnızca ekonomi ile ilgili durumlarda kullanılan bir terim diye biliyorum. İngilizcede bu durum için en yakın olabilecek olan "black monday" ya da "black monday syndrome" olur heralde. O da pazartesi sabahları kalp krizi riskinin artması için kullanılan bir terim, bizim vikimizdeki pazartesi sendromunun tam karşılığı değil. Gerçi şunu da belirtmeliyim, monday syndrome da kalp krizinin artması ile ilgili durumlarda kullanılıyor. Bu kadar laftan sonra pek yardımcı olamadım, kusuruma bakmayın. İnternet ortamında pubmed gibi tıbbi yayınların yayınlandığı sitelerde bir araştırma yapacağım şimdi, ona göre daha doğru bir cevap verebilirim. İyi vikiler--Merube 89msj 18:54, 31 Ocak 2009 (UTC) Biraz önce yazmayı ihmal etmişim; konuşma dilinde blue monday var ancak, "Blue monday phenomenon" diye geçer yayınlarda galiba. Onu da inceleyeceğim.--Merube 89msj 19:27, 31 Ocak 2009 (UTC)

Şu haliyle türkçe vikide kullandığımız anlamda pazartesi sendromuna en yakın karşılık "blue monday phenomenon" gibi gözükmekle beraber, ing. vikide bu da (henüz) yazılmamış. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 20:22, 31 Ocak 2009 (UTC)

  • İlginiz için çok mer30. Demek ki interwikiler (en azından İngilizce interwikisi) yok. Bulursak ekleyecez. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:21, 1 Şubat 2009 (UTC)
  • Sevgili Merube; değştirdim, bu arada fırsat çıkmışken hatırını da sorayım, umarım iyisindir? Sadece maddeler üzerinde çalışmakla değil, SDD vb. işlerde de Vikipedi'ye olumlu katkılarınla seni takdir ve tebessümle gözlüyorum, sağol. Bugün bir şey söylediler bana, ama kaynak bulamadım şu konu ile ilgili. Bir göz atma şansın olur mu? Eğer yazarsan, bu gece yanıt veremeyebilirim çünkü bu kezde klavyem sorunlu. İyi geceler, kolay gelsin. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:31, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • Şans bu kez tuttu: klavyem düzeldi :) ilgine teşekkürler. Ben spekülatif olup olmadığı konusundan önce tarhihine baktım: Mart-2008 haberi. Neredeyse bir yıl olacak, bilmem sonra o konuda olumlu-olumsuz bir gelişme yada haber var mı? Ama olsa sanırım yansıması çok uzun sürmezdi. NEyse, bende tanıdıklarıma soracağım. Sağolasın, iyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 20:53, 31 Ocak 2009 (UTC)
  • İki Merube'ye de ayrı ayrı sevgi ve teşekkürlerimle . Tabii ki bir dil bir insan, iki dil iki insan olduğu için.. Bak buldun işte kaynağı. Umarım dediğin gibi olumlu bir gelişmedir. Bugün-yarın sana yazacağım.. Tekrar teşekkürler, iyi geceler. Levent ileti katkılar Lütfen eğer gerekmiyorsa bu iletiye yanıt yazmak yerine fazladan bir vandalla uğraşın ya da bir düzeltme yapın, teşekkürler. 21:06, 31 Ocak 2009 (UTC)

Romanya Bağımsızlık Savaşı??[kaynağı değiştir]

Merhaba. bu maddenin adını artık değiştirsek mi? Bu arada vakit darlığından maddeyle uzun süredir ilgilenemedim. En kısa sürede maddeyle ilgilenmeye çalışacağım. Vakit bulabildiğiniz de maddeyle ilgilenebilirseniz çok sevinirim. İyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 19:46, 29 Ocak 2009 (UTC)

  • Kusura bakmayın. Son zamanlarda Vikipedi'den biraz uzak kaldım ve size cevap vermekte geçiktim. Evet bence maddenin adı değiştirilebilir. Zaten dikkat ederseniz bu madde Almanca, İspanyolca, Fransızca ve hatta Rusça Vikilerde mevcut değil. İspanyolca Vikideki Bağımsızlık savaşı maddesindeki ayrıntılı listede Romanya yok: Es:Guerra_de_la_Independencia. Bence Romanya'nın bağımsızlık süreci ya da Romanya'nın bağımsızlığını kazanması başlıklarından herhangi birisi olabilir. Eğer bunlarından birini beğeniyorsanız ad değişikliğini hemen yapabilirsiniz. Ya da aklınızda başka bir ad varsa o da olabilir. 93 Harbi genelde benim çok ilgimi çeken bir konu. Bu maddeye de severek katkıda bulunurum. Selamlar. --Vikiyazar 16:57, 3 Şubat 2009 (UTC)

Yasak kelime uyarı[kaynağı değiştir]

  • Uyarı yapacağımda

Bir ip deki kişi hadise bölümüne küfür yazdı dikkatinize birde kullanıcıya küfürlü ve yasak kelimeler hakkında hangi şablonu kullanmam gerekli Bu imzasız yazı Yunusberkan (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

93 Harbi'ni SM yapmak için birlikte çalışmak isterseniz seve seve işbirliği yapmaya hazırım. Çok ilgilendiğim bir konu. Zaten o konudaki bütün maddelere epeyce bir katkı yapmış durumdayım. Ama konu çok geniş bir konu. Malzeme çok. Çok daha genişletilebilir. Kolay gelsin. --Vikiyazar 15:35, 4 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Yıldız için teşekkür ederim. Çok sevindim.--Serhantr 19:12, 5 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba. Size katılmam için teklifte bulunduğunuz beni çok mutlu etti. MHB için listeye adımı ekledim. Zaman buldukça birşeyler yapmaya çalışacağım. Portal konusuna gelince, başta ilginiz için teşekkür ederim. Haftasonunun başlamasıyla işe başladım. Sanat ve Kültür Portalı için bu sayfada teklifte bulundum. Desteklerseniz sevinirim.--Serhantr 08:43, 7 Şubat 2009 (UTC)

Vikipedi'ye kazandırdığı maddelere ve eşsiz katkılarına bir teşekkür ifadesi olarak bu yıldızı Merube 89'a armağan ediyorum. --Kemal K.ileti 14:03, 7 Şubat 2009 (UTC)
  • İsveç Kronu maddesini de açmışsınız. Bunun gibi kusursuz bir maddeyi Vikipedimize kazandırdığınız için ayrıca teşekkür etmek isterim. İyi çalışmalar... --Kemal K.ileti 14:03, 7 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar. Portalın anasayfası için Kullanıcı:Serhantr/Deneme sayfasında ilk bir deneme yaptım. Daha eksikleri çok. Beğenirsen bu tasarıyı geliştirebiliriz. Değiştirmek ve geliştirmek için istersen bu sayfa üzerinde çalışabiliriz. Fikirlerinize ve yardımınıza çok ihtiyacım var.--Serhantr 18:03, 7 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba, vakit bulursanız, Kızamık maddesine ve tartışma sayfasına bir göz atabilir misiniz, hatalı olduğu düşünülüyor...İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 11:16, 8 Şubat 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim ilginize, iyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 20:53, 8 Şubat 2009 (UTC)

Deneme sayfasında ilgili VikiProjeleri üst bölümde sıraladım. İlgili VikiPortalları alt bölüme yerleştirdim. Seçkin ve kaliteli içerik bölümü bence güzel olur. Gösterdiğiniz İngilizce portallarda olduğu gibi en üst bölümde konuyla ilgili bir kaç cümle yazmak gerek. Diğer bölümlere başlık olarak "Seçilmiş resim", "Seçilmiş Madde" ve "Seçilmiş biyografi" iyi olacağını düşünüyorum. Daha hangi başlıkları koyabiliriz?--Serhantr 13:58, 8 Şubat 2009 (UTC)

İyi akşamlar. Portalı alt sayfalara bölmek bencede faydalı olabilir. Geç olduğundan şimdi ne yazık ki daha fazla birşey yapamayacağım. İsternseniz kodlamayı yapabilirsiniz. En geç yarın akşam saatlerinde yine bu konuyla ilgileneceğim.--Serhantr 21:22, 8 Şubat 2009 (UTC)

Ödül için teşekkür ederim. İyi çalışmalar. ----Superyetkinileti 21:38, 8 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar. Yapmış olduğunuz değişiklikleri gördüm, sadece oluşturduğunuz kodları ne şekilde geliştirmek istediğinizi anlayamadım. Bu konuda beni aydınlatabilirseniz devam çalışabilirim. Bana bu konuda yardımda bulunduğunuz için tekrar teşekkür ederim.--Serhantr 19:18, 9 Şubat 2009 (UTC)

Gizli kodlar[kaynağı değiştir]

Seçkin portallardan kodları kopyalamak bencede iyi bir fikir. Böyle devam çalışabiliriz. Şimdi gizli kodlara bakıcağım. Az sonra yine yazarım.--Serhantr 18:24, 10 Şubat 2009 (UTC)

Tamamdır. Şablonların içeriğini oluşturmadan daha hangi başlıkları ekleyebiliriz?--Serhantr 18:35, 10 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba Merube ben wikiye 2005 yılından beridir üyeyim ve siteye daha iyi bir katkıda bulunmak istedim eğer wikiye moderatör olmak istiyorum olabilme imkanım varsa nasıl olacağım söylermisin bana --yunus 18:52, 10 Şubat 2009 (UTC) Benim kastettiğim yani silimesi gerekenleri silebilmek gibi şeyleri yapabileyim diyorum.--yunus 18:10, 11 Şubat 2009 (UTC)


Başlangıç için yeterli. Şu an aklıma başka birşey de gelmiyor. Saydığın başlıklarının kodlarını da sayfaya ekleyelim ve devam çalışalım.--Serhantr 18:53, 10 Şubat 2009 (UTC)

Evet, başlamışken herşeyi aynı düzenle kodlayalım. Üst bölüme eklediklerimi tekrar sileyim şimdi...--Serhantr 19:14, 10 Şubat 2009 (UTC)

Öyle istiyorsan olduğu yerde kalsa da olur. İlgili kategoriler ve projeler bölümünü silerim bende...--Serhantr 19:22, 10 Şubat 2009 (UTC)

Bence bu konuda bir son karara varalım ve bölümü sayfanın alt kısmına yerleştirelim.--Serhantr 19:27, 10 Şubat 2009 (UTC)

Tamam. Birşeylere yapmaya çalışacağım fakat bilgisayarımda şu an sorun olduğundan biraz sürebilir--Serhantr 19:33, 10 Şubat 2009 (UTC)

Bu kodlama bizim kullandığımızdan daha kısa. Keşke baştan farketseymişiz. İsterseniz kodlamayı değiştirmeye başlayalım.--Serhantr 20:06, 10 Şubat 2009 (UTC)

Böyle şeyleri araştırdığınız iyi oluyor. Ellerinize sağlık. Bizde öyle yapalım, hatta şimdi başlıyorum yapmaya...--Serhantr 20:32, 10 Şubat 2009 (UTC)

  • Uygulamayı bitirdim. Birde anasayfada bulunan "ilgili portallar" bölümünü de bu kodlamaya göre düzenledim. Böylece "anasayfa" kutusuna gerek kalmadı. Sayfaya bağlantı hala duruyor. Sadece yeni kutu şablonunu bütün kutulara uygulamak lazım, sanırım o zaman işin düzenleme bölümü bitmiş olacak.--Serhantr 21:03, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Düzenleme bitti nihayet. Renklerde bir değişiklik yapmak isterseniz Portal:SvK/Kutunun-başlığı sayfasında kutuların şablonu bulunuyor. Artık kutuların içeriğini geliştirebiliriz.--Serhantr 21:38, 10 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet, bana kalırsa kaliteli ve seçkin içerik bölümüyle veya kategori listesini kısaltmakla başlayalım.--Serhantr 20:32, 11 Şubat 2009 (UTC)

Tamam. Aynısı bende düşünüyordum... Az sonra derslerimi bitirmiş olcağım, o zaman bende kategoriler bölümüyle ilgilenirim.--Serhantr 20:48, 11 Şubat 2009 (UTC)

  • Bence konuyu çok aşmayalım. Din, dil, toplum vb. bölümlere gerek yok diye düşünüyorum. Yine siz bilirsiniz.--Serhantr 20:51, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Mümkün olduğunca konuyu kısıtlayalım. Bende SR bölümüne ekleme yapmaya başlayım.--Serhantr 20:59, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Öncelikle emin olduğumuz konuları ekleyelim. Sonrasını düşünürüz.--Serhantr 21:02, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • SR'leri nasıl listeye ekleyeceğiz?--Serhantr 21:10, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Bencede ikincisi iyi. Öyle yapalım. Araştırdığın için teşekkür ederim.--Serhantr 21:29, 11 Şubat 2009 (UTC)

İngilizler de zaten sanat ve kültürü iki portala ayırmışlar. Bölmek belki bu durumda en iyisi.--Serhantr 21:50, 11 Şubat 2009 (UTC)

  • Halledilmiştir. Kolay gelsin.--Serhantr 22:00, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Uykum geldi artık:) Yarın devam ederim. Başta yeni portallın tasarımına ve şablonlardaki değişikliklerle bakarım. Kültür portalı için bence tasarım da büyük değişikliklere gerek yok. Renkleri değişik olması aslında yeterli.iyi geceler ve iyi çalışmalar.--Serhantr 22:14, 11 Şubat 2009 (UTC)
  • Bu arada: SR bölümü çok uzun oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?--Serhantr 22:15, 11 Şubat 2009 (UTC)


  • SR listesi görsel olarak böyle daha iyi olmuş. Ellerinize sağlık. Renk konusunda deneme yaptım ama hala iyi olduğuna inanmıyorum. Bu arada kültür portalı şablonları da hazır. Şimdilik bu kadar.--Serhantr 18:31, 12 Şubat 2009 (UTC)
  • Sayfada bir kayma görmüyorum. Aynı alt sayfada olduğu gibi görünüyor...--Serhantr 18:59, 12 Şubat 2009 (UTC)

Merhaba maddenin adını değiştirmişsiniz çok teşekkür ederim. Vaktiyle Hasan Can diye bir madde açıldığından bu maddeyi Nedim Hasan Can diye açmak zorunda kalmıştım (tecrübesizlik işte, hizmetli arkadaşlar birinden yardım istememiştim adını değiştirebilir misiniz diye). Yine tecrübesizliğimle Hasan Can (siyasetçi) maddesini ben açmışım gibi gözüküyor, maddeyi açan arkadaşın emeğine haksızlık etmek istemediğimden geçmiş birleştir şablonunu eklemiştim. Şimdi Hasan Can (anlam ayrımı) diye geçen sayfasın geçmişinin Hasan Can (siyasetçi) sayfasına aktarılması lazım diye düşünmüştüm. Geçmiş birleştir şablonunu çıkarmışsınız da o yüzden merak ettim, acaba bu duruma engel bir durum mu var? Şimdiden herşey için teşekkür ederim, iyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89msj 17:23, 13 Şubat 2009 (UTC)

  • rica ederim.. niye geçmiş birleştirme istediğinizi anlamamıştım. engel bir durum yok. hallederim. selamlar. --kibelemesaj 18:31, 13 Şubat 2009 (UTC)
aslında siyasetçi hasan can'ın kayda değerliği sorunlu. eğer ilgileniyorsanız belki gerekli kaynakları ekleyerek maddenin kalmasını kesinleştirebilirsiniz. madde silinecekse bütün bu işlemleri yapmak da çok gerekli olmayabilir. --kibelemesaj 18:33, 13 Şubat 2009 (UTC)

Portal renkleri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Geç ilgilenebiliyorum, özür dilerim. Things you can do bölümü bence olur, her iki portala da ekleyeceğim. Renk konusuna gelince: turuncu renk güzeldi ama teklif sayfasında belirtildiği gibi çok göz alıcıydı. Gösterdiğiniz renk örnekleri iyi ama biraz fazla ağır gibi. Daha açık-pastel renklere sıcak bakarmasınız? Örnek bulmaya çalışacağım. Hem başka portallarda kullanılmamış olması da bence önemli. Teşekkürler--Serhantr 19:37, 14 Şubat 2009 (UTC)

Hasan Can (siyasetçi)[kaynağı değiştir]

  • Kaydadeğerliğini araştırırken, tesadüfen farkettim ki madde http://3768-hasancan.aday.tv/ dan kopyala-yapıştır imiş. Ancak hangisi daha önce yazılmış bilemiyorum, onlar mı bizden aldı biz mi onlardan aldık. Ancak bu haliyle bana vikideki madde "Telif ihlali" gibi geliyor. Teliften silebilir misiniz, size zahmet? Şimdiden teşekkürler, böylece geçmiş birleştir vs. gerek kalmadı. Bir de unutmadan Hasan Can, en:List of municipalities in İstanbul Province listesinde ismen yer almakta. İyi vikiler--Merube 89msj 10:15, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • telif olmayınca havalara uçuyoruz zaten.. :( kullanıcının engellenmesi tek başına önemli değil, ama telif konusunda epeyce sabıkası var. biyografilerde 'yaptı'ları 'yapmış' diye değiştirince mesele kalmıyor sanıyorlar ne yazık ki.. teşekkürler, kolay gelsin. --kibelemesaj 10:24, 15 Şubat 2009 (UTC)

Nerelerdeyim?[kaynağı değiştir]

Bu aralar biraz yoğunluk var işlerimde, ama unutmuş değilim buraları, pek yakında hizmetinizdeyim. --Pazenadam 14:19, 15 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar. Aslında bir daha düşününce göstermiş olduğunuz en:Portal:Biology ve en:Portal:War'da kullanılan açık mavi tonlarıda çok hoş duruyor. Ne dersiniz?--Serhantr 17:24, 15 Şubat 2009 (UTC)

Evet renk konusunda önerdiğiniz denemeleri yapacağım. Seçkin ve kaliteli içerik bölüme gerçekten mükemmel olmuş. Elleriniz dert görmesin. Bence kategoriler bölümüyle devam edebiliriz.--Serhantr 17:39, 15 Şubat 2009 (UTC)

)mecbur yapacağız. Renk için birkaç deneme yaptım, sayfanın altında bulunuyor.--Serhantr 17:54, 15 Şubat 2009 (UTC)

no1 ile deneme yaptım ama bu haliyle biraz zor okunuyor o yüzden tekrar yazıyı siyah haline getireceğim--Serhantr 18:08, 15 Şubat 2009 (UTC)

Tamamdır. Bu bölümde olmuştur.--Serhantr 18:20, 15 Şubat 2009 (UTC)

Ekleyelim. İsterseniz renk örneklerinden birincisini sayfaya yapalım.--Serhantr 18:23, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Hepsinide çıkarabiliriz ama benim için gizli kodlar kalabilirde.--Serhantr 18:35, 15 Şubat 2009 (UTC)

Sayfayı değiştirdiğimde herşey olması gerktiği gibiydi. Sonradan iç içe girdiğini farkettim...sorunu çözmeye çalışıyorum.--Serhantr 18:42, 15 Şubat 2009 (UTC)

Herşey tamam. Mavi renk beyaz yazıyla güzel oldu. Yeni sayfalar kutusu da silindi. Birde çok farklı birşey buldum: ing. Portal:Film'de seçilmiş madde, resim vs. portalın her açılışında değişiyor. İsterseniz bizde böyle birşey yapabiliriz.--Serhantr 20:50, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • halledilmiştir--Serhantr 21:09, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Oda tamam. Artık öbür bölümlere geçebiliriz...ama başka zaman lütfen. Bence bugünlük yeter bu kadar. Yinede isterseniz devam yapabilirsiniz. Yarın okul var yine, erken yatmalıyım:)Size iyi geceler ve iyi vikiler.--Serhantr 21:20, 15 Şubat 2009 (UTC)

  • Sevgili Merube; yanıtım gecikti özür dilerim.. Senin portal arkadaşım Serhan'a imza yapmaya çalışıyordum. O doktorun tedavi yöntemini konuşacağım kişi yurtdışındaydı, bu hafta gelecek. Bir de birkaç gün önce sağlık bakanının CyberKnife ile ilgili bir açıklaması oldu, bu yeni yöntem de ciddi galiba? Araştırmaya çalışıyorum.. Sen nasılsın, iyimisin? Umarım herşey dilediğin gibi gidiyordur? İyi geceler.  Levent İleti Katkılar   21:41, 15 Şubat 2009 (UTC)
  • Merhabalr. Isterseniz devam çalışabiliriz, ne dersiniz?--Serhantr 19:48, 16 Şubat 2009 (UTC)
Isterseniz kültür portalıyla devam edebiliriz. Sanat portalında oluşturduğumuz içerikleri bu sayfadaki kutucuklar içinde yapabiliriz.--Serhantr 19:58, 16 Şubat 2009 (UTC)

teşekkürler[kaynağı değiştir]

Son olarak bu ve birkaç gün önce de diğer vandalizmler sırasındaki yardımlarınız için teşekkürler.. --M. M. ileti 19:59, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Tamam. Bende kategorilerle ilgilenirim. Imza da daha olamdı...--Serhantr 20:18, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Bana sorarsanız şimdilik yeterli. Sonradan da yine bakarız.--Serhantr 21:05, 16 Şubat 2009 (UTC)

Teşekkür ederim. Bu şablonlar iyi olur, bizde yapmaya başlayalım.-- Serhantr 21:20, 16 Şubat 2009 (UTC)

Resim için ing. portalları karıştırcam şimdi...az sonra yine yazarım.-- Serhantr 21:38, 16 Şubat 2009 (UTC)

Merhabalar. Vikipedi:En çok değişikliğe sahip vikipedistler maddesi silinmiş ama, galiba maddenin geçmişi de böylece yok olmuş. Kontrol edebiliriz misiniz, size zahmet? Şimdiden çok teşekkürler, iyi vikiler--Merube 89msj 20:09, 16 Şubat 2009 (UTC)

  • Silinmesi için işaretliydi, geçmiş birleştirme şablonu vb. yoktu; ben de doğrudan sildim. Fark etmeniz iyi olmuş; geçmişleri birleştirdim. Gerçi birleştirilen geçmişin çoğu da bot değişikliği. Teşekkürler uyardığınız için, kolaylıklar dilerim... --DsMuratileti 21:43, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • İlginiz için çok teşekkür ederim, iyi vikiler, kolay gelsin--Merube 89msj 21:49, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Ben teşekkür ederim. Ayrıca Vikipedi'ye yaptığınız katkıları ve Türkçe konusunda gösterdiğiniz duyarlığı da zevkle takip ediyorum. İyi çalışmalar; görüşmek dileğiyle... --DsMuratileti 22:03, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Zarif yanıtınız için bir kez daha teşekkür ederim. Sizin gibi kaliteli katkılarıyla öne çıkan bir vikipedistten olduğu için bu, benim için çok daha anlamlı. Herşey için teşekkürler, iyi vikiler, iyi çalışmalar--Merube 89msj 22:12, 16 Şubat 2009 (UTC)
  • Aman efendim; nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Sevgi ve selamlarımla... --DsMuratileti 22:18, 16 Şubat 2009 (UTC)

Sanat şablonu için alternatif olarak ing. sanat portalı için kullanılan resmi buldum. Kültür şablonu için hiç fikrim yok:(-- Serhantr 21:46, 16 Şubat 2009 (UTC)

Biraz önce İngilizce Vikipedide 93 Harbi'ine karşı gelen en:Russo-Turkish War (1877–1878) maddesinde propaganda amaçlı yazıldığını sandığım çok bariz bir hatayı düzelttim[1]. Konuya ilgi duyduğunuz için size de iletmek istiyorum. Düzelttiğim bölümde Girit'te bir manastıra sığınan Yunanların Türk ordusu tarafından sarıldığı, Yunanların kahramanca savaştıkları ama kazanamayacakları belli olunca teslim olmak yerine kendilerini havaya uçurdukları yazıyordu. Kaynak olarak 2 belge verilmiş, birisi ABD Kongresinde kabul edilmiş bir bildiri, diğeri ise o sırada Girit'te görevli bulunan William James Stillman adlı bir ABD'li diplomatın 1901'de yayınlanmış anıları. ABD Kongresindeki bildiri zaten tamamen siyasi amaçlı bir belge. Yunan lobisi tarafından 2003 yılında Yunanistan'ın bağımsızlık yıldönümünü kutlamak için yayınlanmış bir bildiri. Onu imzalayan kongre üyelerininin okumadan imzaladıkları bir belge. Kendi kaynağı olmayan, bilimsellikle ilgisi olmayan bir belge. Böyle belgeler hiçbir yerde kabul edilmez. O kaynağı hemen kaynaklardan çıkarttım. Diğerini ise okuduğumda olayı maddedekinden çok değişik bir şekilde anlattığını farkettim[2]. Öncelikle manastırın askeri bir karargah ve cephane deposu olarak kullanıldığını ve kuşatma sırasında içeriden açılan ateş sonucu bir çok Giritli Türkün ve Osmanlı askerinin de yaşamını kaybettiği yazıyor. Ayrıca Yunanların manastırı havaya uçurarak intihar ettiklerini yazmıyor. Tam tersine teslim olup dışarı çıktıkları, dışarıdaki çoğu Girit'in yerlisi olan Türkler tarafından öldürüldüklerini yazıyor. Aslında Stillman'ın anılarının ne kadar tarafsız olduğu bile belli değil. Ama onu doğru bile kabul etsek maddede yazılan şeylerin verilen bu kaynakla hiçbir ilgisi yok. Demek ki Türkleri sevmeyen kişiler İngilizce Vikipedi'ye bazı sinsi taktiklerle taraflı propaganda malzemeleri sokuyorlar. Şaştım, kaldım. --Vikiyazar 18:38, 17 Şubat 2009 (UTC)

  • Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Aslında İngilizce Vikipedi'yle pek ilgilenemiyorum çünkü Türkçe Vikipedi'de yapılacak çok şey var. İngilizce Vikipedi'de böyle şeyleri düzeltmeye kalksam hemen ısrarla eski haline getiriyorlar. Türkleri sevmeyenlerin sayıları daha çok olduğu için uğraşmak çok zor oluyor. Benim amacım Türk-karşıtı maddeleri Türk-yanlısı haline getirmek değil aslında. Sadece tarafsız hale getirmek. Örneğin dikkat ederseniz yaptığım değişiklikte Türklerin Yunanları teslim olmalarına rağmen öldürdüklerini aynen bıraktım çünkü kaynakta öyle yazıyor. Aslında kaynağın güvenilir olup olmadığını da araştırmak gerek. Bazan eski yıllardaki ABDli yazarlar Türk düşmanı olabiliyorlar ve taraflı yazabiliyorlar. Bu kitabı biraz daha ayrıntılı okuyup taraflılık derecesini kestirmek gerek. Gördüğüm kadarıyla bu kitapta Türkler için iyi sözler de edilmiş, Yunanların yaptıkları katliamları da anlatmış. O yüzden ilk bakışta bana bu kitap tarafsız gibi geldi. Türklerin hiçbir zaman kadın ve çocuk katliamı yapmadıklarını iddia edemem. Savaşta herşey olabilir. Ama iyi kötü neyse doğrusunu yazmak gerek ve tarafsız olmak gerek. Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar. --Vikiyazar 21:56, 17 Şubat 2009 (UTC)
  • Evet haklısınız. Sizinle yaklaşımlarımız birbirine çok yakın. Kolay gelsin.--Vikiyazar 15:33, 18 Şubat 2009 (UTC)

Kültür portalı[kaynağı değiştir]

Merhaba; cevabım geciktiği için özür dilerim. Bulduğunuz resimi kültür şablonunda kullanabiliriz. Daha iyi bir resim bulursak tabi değiştiririz. SR konusu biraz zor. Her resime uygun olup olmadığına bakıp karar vermemiz gerekiyor. Önce emin olduklarımızı ekleriz. Bundan sonrada konularla devam edebiliriz bence. -- Serhantr 19:07, 19 Şubat 2009 (UTC)