Kullanıcı mesaj:Merube 89/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Bi baktım, tam iki saatimi almış ama hala eksikleri çok: En azından çevirisi yapılması gereken bir tablo var. Yeni bir madde ekledim, şuna bir göz atar mısınız? Ayrıca karar veremedim, bu bir kemoterapi türü müdür? Levent Abi ileti 21:27, 6 Kasım 2008 (UTC)
  • Aslında o konuda da çok tereddütte kaldım. Uygulamaya bakarsak kanser dışında da kullanımı var. Ama İngilizce sayfasında kanser immünoterapisi diye geçiyor. Sonuçta uzman olan sizsiniz, öneriniz neyse onu uygulamaktan yanayım. Kemoterapi kategorisini ekleyip isim konusunda da yanıtnızı bekliyorum. Levent Abi ileti 21:40, 6 Kasım 2008 (UTC)
  • Tamam; isim değişikliğini hemen gerçekleştiriyorum. Diğerlerini yarına bırakacağım, çünkü sabahtan beri saatlerdir internet başındayım, bugün yeterince radyasyon almışımdır herhalde :) öneri ve bütünkatkılarınız için teşekkür ederim. Biraz daha son değişikliklere baktıktan sonra yatma vakti geliyor benim için. Saygılarımla.. Levent Abi ileti 21:53, 6 Kasım 2008 (UTC)

İlmiye sınıfı[kaynağı değiştir]

Merhaba, maddeyi bu pazar baştan sona incelemeyi planlıyorum, umarım bir faydam olur. Kırmızı bağlantlara göz attım az önce, fazla değil...Ama "Kuruluşu" bölümünde Çandarlı Hayrettin Paşa'dan bahsedilmiş, II. Murat 1421-1444 yılları arasında saltanat sürdüğüne göre, Çandarlı (1.) İbrahim Paşa (1421-1429), Çandarlı (2.) Halil Paşa (1439-1453) bunlardan biri olmalı, yanılıyor muyum yoksa...Pazar günü görüşürüz...Hoşcakalın...Vikipedist 07:56, 7 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, elbette kaynakta yazılanlara değer vermek lazım, bilimsel bir makalede böyle bir kronoloji hatası oranı olması düşük olmalı diye düşünüyorum. Osmanlı Devletinin kuruluşundan 100 yıldan daha fazla bir zaman sonra II. Murat devrinde ilmiye sınıfında ihtisaslaşmanın başlaması da kulağa iyi gelmiyordu. İlk dönem vezirlerinin askeri konulardan çok idari teşkilatı kurma çabalarında olduğunu düşünürsek Çandarlı Kara Halil Hayreddin Paşa daha doğru gibi...İlk döneme daha bir eğilmek lazım, malum bir kurumun/teşkilatın hangi amaçla ve hangi dönemde, hangi ihtiyaca binaen kurulduğu önemlidir. İncelemeye vakit ayırabilmeyi planlıyorum...Hoşcakalın...Vikipedist 20:36, 7 Kasım 2008 (UTC)
  • Bahsettiğiniz değişiklikleri Kullanıcı:Nonewmail (benim ricam üzerine) yapmış. Herşeyi de iszden istemek olmaz, zaten bir sürü katkıda bulunuyorsunuz. Kendisine TÜrkçe sözcüklerle ilgili bir not yazdım, yanıtnı bilmiyorum, ama sizinle iletişim kurmasını önerdim (sakıncası yoksa). Saygılar, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 19:07, 7 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba; şimdi kendimi bir garip hissettim, bu konuda yani sözcüklerin değiştirilmesi konusunda herhangi bir tartışmada bulunmak taraf olmak durumunda değilim. Tek amacım bu konularda insanların bilgi edinmesine yardımcı olmak. Ben nasıl kanserle ilgili birçok araştırmaya girdiysem, aynı şekilde birçok insan da böyle bilgi arayışlarına girdiklerinde viki sayfalarında aradıkları bilgileri bulabilsinler. Gerek Nonewmail, gerekse sizin fikir birliğiyle yapabileceğiniz her türlü değişikliği desteklerim. Bana dün bildirmişti, ben daha size yazma fırsatı bulamadım: son değişikliklerde o kadar çok vandalizm olayı var ki, bir yandan da vikiye zarar verilmesini önlemekle uğraşıyorum.. Dün Nonewmail, Kanser immünoterapisi maddesinin adını "kanserde bagisiklik terapisi " olarak değiştirilmesini önermişti Bu konuda da en iyi kararı yine ikinizin vereceğine inanıyorum. Bana sadece saygı duymak düşer.. Sevgiler. Levent Abi ileti 11:11, 8 Kasım 2008 (UTC)
  • Bir yanlış anlaşılmaya yol açmak istemem: kesinlikle tartışmadan kaçtığım anlaşılmasın: tartışmaya girecek kadar yetkin değilim, bilgim kısıtlı. Sizin ya da Nonewmail'in bir dediğini desteklemem ya da karşı çıkmam için öncelikle bilgi yoksunluğumu gidermem lazım :) Yazdığınız için teşekkür ederim. Levent Abi ileti 11:17, 8 Kasım 2008 (UTC)
  • O zaman sadece şunu yazıp konuyu -kendimce- bitireyim: aklıma takılan örneğin:selim huylu yerine (çoğu kişi anlamayabilir selim'i) iyi huylu demek, "iyicil" demekten yeğdir bana göre. Hele bir "iyi huylu" toplumca kabullenilsin, zamanla iyicil'de yerine geçer diye düşünüyorum. Aynı şeyler habis-kötü huylu-kötücül üçlemesi için de geçerli.. Bu sadece aklımın yettiği bir örnek. Diğer sözcüklerle ilgili -şu an- fikir yürütemiyorum. Şimdi bir süreliğine işim var, yanıt yazsanız da daha sonra görüp karşılık veririm. İyi çalışmalar dileğimle. Levent Abi ileti 11:26, 8 Kasım 2008 (UTC)


Merube 89, bir kaliteli maddeye çok büyük oranda katkı sağlamış bir Vikipedisttir. Katkılarının devamı dilekleriyle.
Mızrakmsj 17:16, 8 Kasım 2008 (UTC)

Nükleer tip[kaynağı değiştir]

Iyi gunler,

Oncelikle "isik etkin" degil, "isin etkin" dir, ve son derece mantikli bir turetimdir. Ancak, o denli yaygin degildir, dogru. Ben de zaten bu terim az bilindigi icin ayrac iclerinde radyoaktif yazdim.

Fizyoloji yerine onerilen "islevbilim" son derece mantiklidir. Ancak mantikli olmasini bir yana birakalim, fizyoloji daha yaygindir, dogru. Onun icin bunlarda da ayrac icinde yazilabilir dediginiz gibi. Yalniz bu terimlerin o sayfada gecen kimi yerlerde once islevbilim'i, sonra fizyolojiyi ayrac icinde yazabiliriz. Daha sonraki yerlerde tersi de olabilir. Boylece iki durumda da yaygin olan ile daha az yaygin olanlar kullanilmis olur.

"Oldu olacak tip fakultelerinde bolum adlarini da degistirelim" demissiniz. Yok, bu denli ileri gitmesem de size su iki ornegi verebilirim. Vikipedi'de bir maddenin adi "astronomi" degil "gokbilim"dir. Baska bir maddenin adi "histoloji" degil, "doku bilimi"dir. Ve Turkce google sayfalarinda aratildiklarinda yabanci karsiliklarinin cok daha fazla sayida sayfalarda olduklarini goreceksiniz....

Bu dediklerime karsin, ben fizyoloji maddesinin basligini "islevbilim" ile degistirmeyi bile onermiyorum. Yalnizca bu sozcugun de gecebilecegini soyluyorum. Onun icin lutfen yalnizca "fizyoloji (islevbilim)" olarak degil, "islevbilim (fizyoloji)" olarak da yazalim.

Lenf-akkan ornegine de gelince,. "Lenf"in daha yaygin oldugu dogru. Ancak "akkan (lenf)" olarak da, "(lenf) akkan" olarak da yazilabilmelidir. iki turlu de....

"Ayrimlasmis"in "farklilasmis" olarak degistirilmesine katiliyorum.

Gokbilimi, doku bilimi gibi, Vikipedi'de madde basligi "testis" degil "er bezi"dir. Ben onun icin "er bezi"nin rahatlikla (hatta kimi durumlarda ayrac icinde testis yazilmadan bile) yazilabileceigni savunuyorum.

Ayrica "radyoaktif"in tam turkcesinin "isin etkin" olmadigini ileri surmussunuz. Dogrudur, ancak Turkce terimler illa ki yabanci karsiliklarindan aynen, tipta tip ayni sozcuklerle turetilmek zorunda degil. Bu neye benziyor biliyor musunuz? "Astronomi" sozcugunun tam karsiligi "gok bilimi" degil, tipta tip cevrilirmesi gerekirse, "yildiz duzenlemeleri, ayarlamalari" olmasi gerekir. "Histoloji"nin de tam Turkce karsiligi "doku bilimi" degil, "ag kelimesi" (Yunanca'da histos, "ag, ayakta durduran", logos ise "kelime" anlamina gelir) demektir. . O zaman Turkce'de -loji eki ile biten bir suru terimi "-bilimi" olarak cevirmek de yanlis olur. Onun icin "radyoaktif" in "isin etkin" olarak turetilmesi yanlis degildir. Iyi gunler.--Nonewmail 18:50, 8 Kasım 2008 (UTC)

Biraz once "radyo" sozcugunun kokenine baktim "isin, dalga" olarak gecebiliyor. Buna dayanirsak, aslinda "radyoaktif"in "isin etkin" olarak cevrilmesi dogrudur. Onun icin, yine lutfen yalnizca "radyoaktif (isin etkin)" olarak degil "isin etkin (radyoaktif)" olarak da yazalim --Nonewmail 19:25, 8 Kasım 2008 (UTC)

Peki. Yalniz "erbezi" orneginde, Vikipedi'de maddenin de basligi boyle oldugu icin, lutfen "erbezi" de diyebilelim. Ayrac icinde testis yazilabilir. --Nonewmail 19:52, 8 Kasım 2008 (UTC)

İşbirliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Vikipedi:İş birliği projesi/Kasım 2008'de verilen karara ilişkin oylamayı Vikipedi:İş birliği/Gelecek hafta veya aylar için proje önerileri ve oylamalar sayfasında göremedim. Bu oylama nerede yapıldı acaba? İyivikiler... homonihilis // ileti 21:59, 8 Kasım 2008 (UTC)

Evet, bu sayfa proje kapsamında başlamış. İsim değişikliğini burada Kullanıcı:Cat yapmış. Bir de ona sorayım. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:07, 8 Kasım 2008 (UTC)

Tabii değerlendirmeleri yapalım. Bu arada bence listelere başka maddeler de eklemeliyiz. Daha önce kararlaştırdığımız gibi, "en önemli" maddelerin iç bağlantılarına bakalım, aralarında proje kapsamında olması gerekenleri de ekleyelim. Örneğin amino asit maddesi içinde serotonin'e bağlantı var, onu da alalım. --İnfoCan 03:36, 9 Kasım 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Biraz basit gördüğüm için, yine haddim olmadan şöyle bir şeye el attım, bir bakabilir misiniz, hatam var mı? Levent Abi ileti 20:19, 10 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Vikipedi, tıp alanında yaptığınız değerli katkılarla aydınlanıyor. Bilginin ışığı hep sizinle olsun. --M. M. ileti 20:37, 10 Kasım 2008 (UTC)

İlmiye sınıfı[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, maddeyi inceliyorum...Sadece bir kez okudum ve okudukça bazı notlar aldım...
  • Darül Hadis bölümünde "Bundan önce hadis öğrenimi talebu'l ilm denilen seyahatlar tarafından yapılmaktaydı." cümlesinde seyahat nedir? Tam anlayamadım. Bilmediğim bir şey mi merak ediyorum...
  • Selçuklu dönemi anlatılırken Anadolu Selçuklarının adliye teşkilatının genel hatları, kuruluş yapısı bahsedilmemiş. Anadolu Selçuklarının adli teşkilatı kararları hanefi mezhebi esaslarına göre verilirmiş, bu acaba diğer mezhepleri rahatsız ediyor muydu; Bu bence bahsedilmesi gereken bir husus olabilir. Bu konuda kaynaklar olduğunu biliyorum, isterseniz fırsat bulunca araştırabilirim...
  • Yaşar Yücel'in Türkiye Tarihi ansiklopedisinin 2. cildinde Osmanlı medreselerinin yüksek eğitim hariç olmak üzere Telvih, Miftah ve Haşiyei tecrid medreseleri olmak üzere üç kısma ayrıldığından bahsediyor. Maddede bahsetmek faydalı olabilir...
  • Genel olarak maddede tasavvuf hareketlerinin bu sınıfta meydana getirdiği etkiler vurgulanmamış, tasavvuf cereyanın ve mutasavvıfların ilmiye sınıfının yetiştirilmesinde son derece etkili ve nüfuzlu olduğuna dair bilgiler okumuştum. Bakmak, bulmak lazım...
  • Şer'i mahkemelerin düzenlendiğinden bahsediliyor ama Reformlar bölümünde ve genel olarak maddede gayri müslimlerin teşkilattan ayrı tutulmasından bahsedilmiyor. Özellikle Osmanlı'da bu hususta yargılama faaliyetlerinde ayrı tutulmaya ilişkin düzenlemelerin mevcut olduğunu biliyorum...
  • İlmiye sınıfının anlaşılırlığını artırmak için görevlilerin hiyerarşik bir sıralamasının ya da böyle bir tablonun yapılması faydalı olur diye düşünüyorum...
  • Şimdilik bu kadar...Kafanızı karıştırmayayım, ama bir kez okuyunca bunlar dikkatimi çekti, bir de genel olarak okuyup bitirince özellikle ilk başlarda, islam devletlerinde sınıfın ortaya çıkışı ile Türk devletlerinde devam ettirilmesi arasındaki geçişte muhafaza edilen veya yeni uygulanan düzenlemeler açık olmalı, veya vurgulanmalı, sanki bir kopukluk var...Bir de ihtiyacın ilk halini güzel açıklamak maddeyi de anlaşılır kılar, yani eğitimin islamda ilk kez camide başladığından bahsediliyor, yargılamanın da islamın ilk yıllarında nasıl yapıldığı/başladığı özetle anlatılabilir...Kaliteli madde adayı olması için bölümler arasında genel bir birlikteliğe gerek olduğunu düşünüyorum...Bu gayretinizle kaliteli madde olmaması için bir neden yok...Daha sonra yine okur yine bir şeyler yazar, kafanızı karıştırırım:) Tebrik ederim, İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 22:11, 10 Kasım 2008 (UTC)

İyi akşamlar[kaynağı değiştir]

  • Baktım, evet her iki şablon da aynı. Üzerlerinde en çok değişiklik yapan ilgili arkadaşa bildiriyorum; sanırım gerekeni yapacaktır. Kolay gelsin, iyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:46, 11 Kasım 2008 (UTC)
  • Aslında bu size sorulacak bir soru , ancak yine de kırmızı bağlantılardan açılabileceklere bir göz atıp en azından taslak olarak başlatmak, olmuyorsa bağlantısını kaldırmak sonra da ingilizcedeki maddeyle karşılaştırmak gerektiğini düşünüyorum. Uzun ve zor bir iş, zaman alacak. Levent Abi ileti 17:54, 11 Kasım 2008 (UTC)
  • 1-2 saati aşmayacak bir viki-moladayım, dönünce hemen bakacağım.. Ellerinize sağlık, ~en iyi dileklerimle.. Levent Abi ileti 18:52, 11 Kasım 2008 (UTC)
  • Yeniden merhaba.. Nükleer tıp'ta Birkaç küçük değişiklik yaptım ama öyle fazla müdahale edebileceğim kadar fazla şey göremedim. Saygılar. Levent Abi ileti 20:17, 11 Kasım 2008 (UTC)

İlmiye sınıfı-son hali[kaynağı değiştir]

  • Merhaba,
  • seyahat yerine seyyah ya da göçebe/gezgin alimler vs. kullanılabilir. Seyahat pek uygun değil gibi.
  • mezhepler arası dayanışma/çatışmanın ilmiye sınıfına etkisinin önemini size iletebilmişim
  • paşa konaklarının sınıfla bağlantısı kısa geçilebilir
  • medreselerle ilgili bir madde varken ayrıntısı da o madde de olmalı diye düşünüyorum, ilmiye sınıfı maddesinde "ana madde medrese" bağlantısı verilerek tatmin edici/açıklayıcı bir özet geçilebilir
  • sınıfın ana görevlerinden biri olan kazaya önem verilmeli, teşkilatın özlerinden biri, biliyorsunuz fetva da bir kazai karardır, bu kararla savaşlar açılıp krallıklar yıkılabiliyor, sadrazamlar idam edilebiliyor, padişahlar indirilebiliyordu, önemi yadsınmaz
  • tasavvufun Anadolu'da etkili olması, Osmanlı teşkilatında Telvih, Miftah ve Haşiyei tecrid medreseleri vs. konuların ağırlığını tespit etmekten önce maddenin sıklet merkezini iyi kavramak gerekli -her bilimsel makalede olduğu gibi- Madde genel olarak tüm islam kültüründe ilmiye sınıfını açıklamayı amaçlıyor gözüküyor. Bu da Osmanlıya/Selçukluya ağırlık vermeyi tartışılır hale getirebilir, kaliteli madde adayı olduğunda değerlendirenler bu hususu vurgulayabilir. Tabiki bu hususa katılmıyorum, islamın uzun süre önderleri olduğuna göre ve bu teşkilatı şekillendiren devletler olduğuna göre ağırlık verilmesi kaçınılmaz.
  • Eğer sıklet merkezinin eşit olduğunu düşünüyorsanız, Türkiye'de kaldırılmakla birlikte günümüzde nüfusun çoğunluğu müslüman olan diğer devletlerde bu sınıfın son halinden bahsetmekte fayda var, şu an ne durumdalar, ne yapıyorlar gibi...
  • Bu arada rastgele bir şeyler ekleyip düzeni bozmak istemem, açıkcası okuyup görüş yazmak da kolayıma geliyor:) Biraz daha yol aldıktan sonra size naçizane daha fazla yardım edebilirim...
  • kafa karıştırmam bugünlük bu kadar:) iyi çalışmalar, kolay gelsin, hoşcakalın...Vikipedist 17:50, 11 Kasım 2008 (UTC)
Evet, seyyah alimler en uygunu gözüküyor, ilk fırsatta detaylı bir inceleme/katkı yapabilmeyi istiyorum, iyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 18:27, 11 Kasım 2008 (UTC)

I. Selim'in çocuklarının listesi[kaynağı değiştir]

Çok nazik mesajınız için çok teşekkürler. I. Selim'in cocuklarinin isimlerini hangi kaynaktan geldigini sormuşsunuz. Ben Sultan biyografileri için baş kaynak olarak N.Sakaoğlu (1999) "Bu mülkün sultanları" adlı eseri kullaniyorum ve buna gore "I. Suleyman haric diger ogullari kucuk yasda ölmüşlerdir." Benim mensup oldugum 'Talas Okulu Mezunlari' grubunda zaman zaman ilmî konularda listeler ve biyografiler hazirlar, gelistiririz. Son bir ayda ciddi olarak uzerinde durdugumuz liste konusu "Sultan Esleri ve Cocuklari" oldu ve en son 3.11.2008de mensubumuz olan degerli ODTU ogretim uyelerinden biri cok genis kapsamli ve cok sayida kaynak kullanarak bir liste yayinladi. Iste benim yazdigim I.Selim'in cocuklari isimleri bu listeden alinma. Esasinda bu listenin ve kaynaklarinin Turkce Vikipediya'da yayinlanmasi cok uygun olacak. Fakat nedendir bilemiyorum; Turkiye'deki akademisyenler (ozellikle benim gibi ileri yasli olanlar) genellikle Vikipediya'da yazi yazmaktan sakinmaktalar!!! Kaynak liste hazirlayicisinin isim ve adresini size, ondan izin almadan, veremiyorum diye ozur dilerim. Fakat ekstra bilgi gerektigini dusunmekteyseniz, bana mesaj gonderirseniz onunla sahsen email baglantisi ile gorusebilirim ve belki de onun kendi katkisini Vikipediya'ya bir liste olarak konabilir!!! noyder 18:20, 11 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba mızrak. Şizofreni maddesine bazı eklemeler yaptım, şimdi KM'likten sonraki hedef SM'lik. Maddeyi inceleyebilir misin? Hangi bölümler daha da geliştirilmeli? Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar...--Merube 89 17:31, 11 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba Merube. Hadi kolay gelsin umarım hedefiniz gerçekleşir. Ben maddenin gelişimi yönünden diğer vikileri inceleyebilirim. Bizde olmayan konular onlarda varsa size yazarım. Onun dışında tıbbi konularda pek yardımcı olamayacağım :-( Kolay gelsin. Mızrakmsj 05:21, 12 Kasım 2008 (UTC)

Hastalık şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Kullanıcı Levent Abi'nin bu mesajını ricası üzrine ben size açıklayayım. Bahsi geçen iki şablon aynı değil tam aksine biri bir diğerinin kılavuzudur. Asıl şablon da yer işgal etmesini istemediğiniz içeriği bu tarz bir kılavuz içine koyarsınız ve asıl şablondan oraya bir link ile bağlantı kurarsınız. Böylece şablon bir maddede kullnılırken bu içerik o maddede yer almaz ancak şablonun kendi sayfasında yer alır. Bu tür şablonlarla ilgili sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz. Bu arada Vikiye yaptığınız kaliteli katkıları da takip ediyorum ve iyiki varsınız diyorum. Kolay gelsin, --Manco - mesaj 08:12, 12 Kasım 2008 (UTC)

İş birliği projesi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Daha önce konuştuğumuz iş birliği projesi konusunda ufak bir karışıklık olmuş. VikiProje kapsamındaki iş birliğini tekrar Vikiproje:Moleküler ve Hücresel Biyoloji/Ayın işbirliği/Kasım 2008 başlığına taşıdım. Vikipedi:İş birliği projesi/Kasım 2008 başlığını ise daha geniş katılımlı bir iş birliği için kullanacağız. Bilginize. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:27, 12 Kasım 2008 (UTC)

O sayfayı güncellemeyi atlamışım. Uyarınız için teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:36, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • EKlediklerinizle madde çok iyi olmuş, gelişmiş, elinize sağlık, teşekkür ederim. Bahsettiğiniz kaynağın olduğu kısmı, İngilizce Wikipedia'daki sayfasından birebir almıştım. Neden öyle çıktığını bilmiyorum, ben de nsıl düzeltileceğini düşünüp duruyordum. Sizden istemek te işime gelmedi, öyle durmadan size iş çıkarıyorum: Bakın bugün de bunu yaptım. Daha hala eksik kanser türleri var! İşimiz çok galiba, ne dersiniz? Neyse, tekrar teşekkürler, AC CA maddeyi (İmla açısından) kontrol edeceğim, sevgiler. Levent Abi ileti 18:45, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • NOT: Eğer "değiştir" deyip; "moleküler genetik" başlığına gelirseniz, o kısımdan sonrasının madde içine dağıtılacağına dair notumu (sizin belirtmeniz) üzerine görebilirsiniz.. Ordan sonrası beni biraz aşıyor.. Levent Abi ileti 20:40, 12 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba,
Önce özür dilemeliyim; olmadığına şaşırdığım şu hastalıkla ilgileniyordum, bugün hastanede afişini gördüm; 19 aralıkla ilgili, ekleyeyim dedim.. Meşgulken vikiye bakamadım. malum şahıs yine gelip bilindik vandalizme başlamış ama sağolsun metal militia durdurmuş.. Benim yaptıklarım sizin katkılarınızın yanında hiç kalır. viki ve yararlananlar size çok şey borçlu, teşekkürler.~Dediğiniz gibi işimiz daha ÇOK fazla.. Levent Abi ileti 18:48, 13 Kasım 2008 (UTC)
Baksanıza şimdi farkettim daha fizyoterapi bile yokkkk!Levent Abi ileti 18:49, 13 Kasım 2008 (UTC)
Taksit taksit yazar oldum ama; o saldırıya maruz kaldığınız için özür dilerim, keşke zamanında yetişip durdurabilseydim Üzgün Levent Abi ileti 18:54, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Tam ben de sizden iki küçük ricada bulunacaktım ki sizden mesaj geldi; gerçi artık istemeye yüzüm tutmuyor, çok yük olduğumun bilincindeyim ama sizden çok ilgilenen de olmadığı için, yine başınızı ağrıtıyorum: KOAH'a bir tablo ekledim, İng. maddesinden aldım ama ingilizce. Çevrilmesi lazım.. Bir de bugün Pınar'ın kullanıcı sayfasında kırmızı bağlantı görünce şunu eklemekten kaçınamadım. Bir hatam var mı ona da göz atarsanız memnun olurum.. Tüm katkılarınız için çok teşekkürler. Vikipedi siz ve sizin gibi düşünenlerle güçleniyor, insanlar bilgileniyor.. Levent Abi ileti 15:06, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Mide kanserini taramaya çalışıyorum.. KOAH tablosundaki kaynak da ing. vikipedi. Yanıtım gecikmesin diye bitirmeden yazdım. Sevgiler.. Levent Abi ileti 15:39, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Şimdi yoğun bir saat, gecenin ilerleyen zamanlarında bakmak üzere bırakmıştım, ama aklımda, unutmadım, teşekkür ederim :) Levent Abi ileti 16:19, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Taramayı bitirdim; çok bir şey çıkmadı. Şimdi bir de içindeki kırmızı bğlantıları halledersek 4/4lük oolacak :) Levent Abi ileti 16:58, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • O halde zamana bırakacağız; elimizden geldikçe kısa bölümleri geliştireceğiz.. Bu durumda benim bilgilerim, yapabileceğim araştırmalar çok sınırlı tabii. Ama sizin yönlendirme ve talebiniz olursa, çalışırım.. Levent Abi ileti 17:12, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Şimdi, daha önceki bir sorunuzu da atladığımı farkettim;giriş kısmını da sormuştunuz, bana göre fazla değil. Sıklık ve yaygınlık kısmındaki bilglerin de fazla olduğunu sanmıyorum ama.. acaba tarafsız bakamıyor olabilir miyim bu konuya? Kararı size bırakıyorum.. Levent Abi ileti 17:40, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba; çok yerinde bir anımsatma yapmışsınız; hemen gereken değişikliği yaptım. Artık kırmızı görünmeyecek. Sanırım kısaltması büyük harflerle yazıldığı için ben özel isim gibi düşünmüşüm. Kolay gelsin, teşekkürler. Levent Abi ileti 20:18, 14 Kasım 2008 (UTC)
Tıp ve sağlıkla ilgili katkılarınıza minik bir teşekkür çiçeği.. Levent Abi ileti 20:18, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • Selam.. Tam iç bağlantılara bakmayı bitirdim ve size yazacaktım ama siz daha önce davrandınız. Tekrar bir gözden geçireceğim. Çok fazla gereksiz iç bağlantı vermekten kaçınmaya çalıştım (ki bu hem hoş değil, hem bir VP kuralı). Tanı ve histopatolojik sınıflama alt başlıklarına da ilgi göstereceğim. Hatta yarım saat kadar önce Kullanıcı sayfasında Dr. olduğunu belirten adını unuttuğum birinden de katkıda bulunmasını rica ettim, bütün koşulları zorluyoruz işte :) İyi olacak.. Tekrar teşekkürler, sevgilerle.. Levent Abi ileti 15:04, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhabalar; İyi bir pazar günü geçirmeni dilerim. Horner sendromu AC CA içinde kırmızıydı, dayanamayıp araştırdım, taslak da olsa açayım dedim, elinize sağlık.. Resim türkçeleştirme konusunu daha önce de sormuştunuz değil mi :) unutkanlık işte.. Eğer siz türkçeye çevirip bana verileri sayı olarak bildirirseniz ben grafiğini çizerim. Daha önce de ihracatla ilgili bir grafik yapmıştım. Teşekkürler.. Levent Abi ileti 13:19, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Ne yazık ki nasıl çevirileceğini bilmiyorum, baktım ama bulamadım da? Levent Abi ileti 13:28, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Homonihilis'e sordum, sanırım Mach bugünlerde biraz meşgul..Umarım o biliyordur. Levent Abi ileti 13:40, 16 Kasım 2008 (UTC)

Bu madde mükemmel gidiyor. Tebrik ederim sizi. Umarım bu sefer bu maddeyi seçkin madde olarak aday gösterirsiniz. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 15:55, 16 Kasım 2008 (UTC)

  • Bana söylediniz ama bakıyorum, arı gibi çalışıp yine bir sürü katkıda bulunmuşsunuz; arı gibi çalışıyorsunuz.. Ben bu kadar bilgiyi mümkün değil bulamaz, bulsam da ancak 15 günde, 1 ayda eklerdim, süper olmuş, elinize sağlık! Budama konusunda ya hata yapıp, gerekli bilgileri de çıkarırsam? Levent Abi ileti 15:58, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Katkılarınız aralıksız sürer umarım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 16:02, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Hala başlayamadım; Son değişiklikler kısmında tek başımayım.. Vandalizm bitmiyor, hizmetlilerde biri gelince bakacağım :)Levent Abi ileti 17:02, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Şimdi diyeceğim ki; siz bulamadıysanız ben hiç bulamam . Ama hemen de umudu kesmeyelim, bu hafta içinde tanıdığım doç. ile görüşeceğim, bakalım onun yardımı olabilir mi? Gerçi onu da beş dakika boş yakalamak zor ama, deneyeceğim en azından. Tanıyla ilgili içeriğe bakmakla birlikte inanın hala cesaret edemiyorum bilgi kırpmaya. Bu yükü bana vermeseniz? Çok kararsız kalıyorum. Başka bişey olsa yük gibi görmem ama, hata yaparsam korkusu, keşke çıkarmasaydım diyeceğim yerler.. zor benim için anlayacağınız. Ne dersiniz? Levent Abi ileti 17:45, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Önce gayet hoş bir haberle başlamak istiyorum :) Sağolsun Homonihilis arkadaşım güzel bir jest yaparak yanıt yazmış, emeklerine sağlık.. Ayrıca nasıl yapılacağınıda açıklamış, ileti sayfamda görebilirsiniz. Homonihilis'in bu çalışma tarzını çok takdir ediyorum doğrusu. Sizin sorunuza gelince, buna da yanıtım şöyle: derim ki konuyla ilgilenen bir kaç arkadaşın daha fikrini alalım, mesela bildiklerimden biri Pınar. Histopatoloji bölümü için ben de düşünmüştüm birleştirme önerisini, ama cesaret edemedim, çünkü konuda uzman değilim, biliyorsunuz, bir amatörün bakış açısıyla sizin gibi bir profesyonelin gözünden konuyu görmek çok farklı şeyler. Histopatoloji'yi birleştirmek ya da birleştirmemenin, (seçkin ya da kaliteli) seçilmesi açısından maddeye yararı-zararı nedir, maddeyi okuyanlar açısından yararı-zararı nedir, bu konulara en iyi kararı siz verebilirsiniz kanısındayım. Bütün emekleriniz için ne kadar teşekkür etsek azdır, başlattığım bir maddenin kaliteli seçilmesini sağladınız, önem verdiğim ve ilgi alanımda olan AC CA maddesine de inanılmaz katkılarda bulundunuz :) sevgiyle kalın.. Levent Abi ileti 19:18, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Anlamlı armağanınıza içtenlikle teşekkür ederim, doğruluğuna inandığım, benimsediğim bir proje olan özgür ansiklopedinin insanlara yararlı olmasına katkıda bulunmaktan sadece onur duyarım. Sizin çalışkanlığınızı da ilk günlerinizden bugüne kadar yaptıklarınızdan büyük takdirle izlemek mutluluk veriyor. İyi ki varsınız.. Levent Abi ileti 20:12, 17 Kasım 2008 (UTC)

Akciğer kanseri[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vaktim olmadı bakmaya, ilk fırsatta bakacağım. --İnfoCan 17:12, 18 Kasım 2008 (UTC)

  • Akciğer kanseri maddesinde bir sürü bilgi toplamışsınız ama ortada önemli bir sorun var. Metinde nerdeyse hangi cümleyi alıp Google'a girsem o cümlenin aynısı bir tıbbi makaleden çıkıyor. Kaynak verseniz dahi, cümleleri aynen kopyalayıp buraya yapıştırmak, birincisi o makalenin yazarına ayıp, ikincisi hukuken bir suç; bu bilgi hırsızlığı sayılıyor. Vikipedi'de buna izin vermiyoruz (bakınız Vikipedi:Telif hakları ve Vikipedi:Telif hakları/SSS ama Vikipedi tartışma:Telif hakları'nı da ilginç bulabilirsiniz). Dergi ve kitaplardan bulduğunuz bilgileri buraya aktarırken kendi cümlelerinizi kullanmanız gerekiyor, iyi bildiğiniz bir konuyu bir arkadaşınıza anlatırken kendinizi ifade ederken yaptığınız gibi bildiklerinizin kendi sentezini yapmalısınız. Bu yüzden, bu maddeye taşımış olduğunuz bilgileri kendi cümlelerinizle, özgün bir şekilde yeni baştan yazmanızı isteyeceğim. Belki zor olacak ama doğru olan yöntem bu. Eğer fikrimi sormuş olmasaydınız ve ben bunu önce farketseydim size engel cezası verirdim, bu defalık bunu yapmıyorum. Ama bu düzenlemeyi yapmak için bir hafta süre vereceğim, bu süre sonunda intihal kısımlar kalmışsa onları sileceğim. Eğer diğer yazdığınız maddelerde de benzeri sorunlar varsa lütfen gecikmeden onlar için de gerekeni yapınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --İnfoCan 22:15, 18 Kasım 2008 (UTC)

Selamlar. Cümleleri yeniden yazmaya başlamışsınız, iyi gidiyorsunuz. Hâlâ bazı sorunlu cümleler görebiliyorum ama herhalde onlara daha gelmediniz. "İntihal" sözcüğünün iki anlamı var, başkasının çalışmasını kendininki gibi göstermek anlamında kullanmadım, eğer sizi üzen bu olduysa. Özenle referans vermenizi takdir ediyorum. "İntihal"den benim kastettiğim, başka bir eserden aynen malzeme kopyalamak. Bu, Vikipedi'nin Telif Hakları politikaları açısından izin verilmeyen bir uygulama, bu yüzden bu konuya hassasiyet gösteriyoruz. Çok basit bilgileri farklı şekilde ifade etmek her zaman mümkün olamayabilir (2002 senesi AK ölüm oranı gibi) ama uzun cümlelerde basit bir kopyala-yapıştır yaptığınız belli oluyorsa o zaman bir sorun var demektir. Dediğim gibi, konuya iyice hakim iseniz onu kendi cümlelerinizle ifade etmeniz zor olmayacaktır.

Akciğer kanseri maddesine gelince, daha eklenebilecek konular için İng. Wikipedia'yadaki maddeye bakmanızı öneririm. Orada olan, sizin yazdıklarınızda olmayan, Tedavi'nin bazı alt başlıkları, Tarama, Prognoz, Sınıflandırma ve Tarih konuları var. Bir de, oradaki Epidemiyoloji bölümü, sizin Sıklık ve Yaygınlık bölümüne kısmen karşılık geliyor, ama Epidemiyoloji daha başka konuları da kapsıyor sanırım. Bir diğer konu, bazı bilgiler özellikle Türkiye ile ilgiliyse bunu belirtin, Türkiye ile ilgili bilgileri ayrı paragrafa koyun, evrensel gibi anlaşılmasınlar.

İngilizce Wikipedia'da Evrelendirme bölümü özet olarak verilmiş, ayrıntılar için ayrı bir maddeye bakılması söylenmiş. Okunurluk açısından bu iyi bir fikir olabilir. Wikipedia'larda yaygın olarak izlenen bir yöntem bu, eğer bir madde fazla büyürse, hem teknik nedenlerden dolayı (bir sayfanın Web tarayıcısında açılması çok uzun sürebilir), hem de okuyucuya sunulan bilgilerin ayrıntı seviyesini onun kontrolüne bırakmak için, maddenin büyük bölümleri ek maddelere dönüştürülüyor.

İyi çalışmalar, Teşekkürler. --İnfoCan 15:42, 19 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba; madde daha güzelleşiyor sanırım. Bakacağım.. Levent Abi ileti 16:45, 19 Kasım 2008 (UTC)
  • Maddeye bir ara bakacağım ama şu sıralar özel işlerime yoğunlaşmam gerekiyor. --İnfoCan 17:33, 20 Kasım 2008 (UTC)

I. Selim maddesi[kaynağı değiştir]

Selamlar ve gonderdiginiz nazik ileti icin cok tesekkurler. Ancak mesajin icerigi beni sasirtti demekten kendimi alamiyorum. Bu maddeyi ben yazmadim; sadece kendime gore halen hazir olan maddeye ekler yaptim. Bu ekler "gecmis" dugmesine tiklayinca gorulebilir. Ben sizin bahsetteginiz Islam padisahi ifadesi gibi ifadeler konusunda size 100% katilmaktayim ve bu ifadeyi kendim kullandigimi sanmiyorum. Eger bu ifadeleri begenmezseniz tabii kesip atmaniz sizin insiyatifinizde. www.wardom.org adli siteyi gormedim ve kullanmadim. Yavuz'un ailesi konusunda ancak cocuk isimlerini ekledim saniyorumk ve esleri hakkinda degistirme yaptigimi hatirlamiyorum. Belki de bu hatirlama veya sanmama yasimdan dolayi!! Eger siz bunlari dogru bulmuyorsaniz tabii ki degistirmeniz mumkun. Eslerinin verilen isimlerinin [www.e-tarih.org] da ayni oldugunu gordum.

Benim de internet siteleri referanslari konusunda birkac sorunum var. Burada internet referanslari kullanilmakta (iki tane ornek siz vermissiniz). Bu referanslarin ne kadar inanilir oldugu buyuk bir sorun. Sizin vermis oldugunuz sitelerin ne kadar iyi bir otorite olduklarini bilmek cok zor. Digeri de internet referanslarinin devamli degisme imkani olmasi. Ben arastirma metotlari dersleri verirken ogrencilerime internet referansi verilince bu refaransin sonunda mutlaka hangi tarihte bu referansa bakildigini da yazmalarinin gerekliligini de soylerdim. Ne yazik ki I. Selim maddesinde bulunan internet site referanslarinda (ve daha bircok Turkce Vikipedi maddelerinde) bu kurala uyulmamakta!!! Tesekkurler ve iyi calismalar.. noyder 12:29, 20 Kasım 2008 (UTC)

  • Bana bu konuda birkaç gün izin verebilir misiniz? e-postada nedenini açıkladım. Kusura bakmayın.. Levent Abi ileti 15:33, 20 Kasım 2008 (UTC)
  • Rica ederim, önemli değil. Kolaylıklar diliyorum. Levent Abi ileti 16:00, 20 Kasım 2008 (UTC)
Selamlar. Cadılar Bayramı III SM yapmak istiyorum. Aşağıdaki metini İngilizceden Türkçeye çevirebilir misiniz?

O'Herlihy admitted in an interview with Starlog magazine that he was not particularly impressed with the finished film. When asked what he thought of working in the horror film, O'Herlihy responded, "Whenever I use a Cork accent, I'm having a good time, and I used a Cork accent in [Halloween III]. I thoroughly enjoyed the role, but I didn't think it was much of a picture, no."[13]--Gökçє Yörük mesaj 20:14, 21 Kasım 2008 (UTC)

Sağolun. Çalışmalarınız çok güzel. Sizi kutluyorum. İyi vikiler.--Gökçє Yörük mesaj 21:27, 21 Kasım 2008 (UTC)

Merhabalar, ne yazık ki 5 Aralıktan önce ilgilenmem mümkün değil, isterseniz başka bir kullanıcıdan ilgilenmesini rica edin. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 03:44, 23 Kasım 2008 (UTC)

İspanya'da eşcinsel evlilik maddesinin üslup sorunları vardı, ve sanırım bunların çoğu düzeltildi. Lütfen maddeyi kontrol edebilir misiniz? Türkçe ana dilim değil, o yüzden size soruyorum; herhangi birşeyin doğru ya da yanlış olduğunu pek anlamam. Lütfen? Runningfridgesrule 21:38, 23 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba. Madde listelerini iyi olmuş. Bence embriyoloji altına koyduğunuz maddeler moleküler veya hücresel olmaktan çok, organizmal düzeyde biyolojiyi ilgilendiriyor, bu proje kapsamına girmemeli. Bir de, iki tane daha madde kategorisi açmak yararlı olur kanısındayım. Biri "hücre tipleri", bunun içinde hepatosit, nöron, lenfosit gibi kendine has nücre biyolojisi olan hücreler bulunmalı. Öbürü de "veri tabanları ve veri analiz yöntemleri" gibi bir şey olmalı, bunda da moleküler biyolojiyle ilgili önemli veri tabanları ve bilgisayar programları olabilir: Biyoenformatik, MEDLINE, SCOP, Dizi analizi, vs.
  • Benim özel işlerim çok birikti, bir hafta-on gün Vikipedi'yle fazla uğraşamıyacağım. Gelince Akciğer kanseri maddesine bakacağım, söz!

--İnfoCan 15:49, 24 Kasım 2008 (UTC)

  • Projenin sınırlarını iyi tanımlamak gerek, yoksa dallanıp budaklanır. Tabii ki gelişimsel biyoloji "önemli", pek çok başka konunun da olduğu gibi. Ama MHB projesi, adı gereği sadece hücre ve içindeki molekülleri kapsamalı diye düşünüyorum, yani embriyo gibi çok hücreli bir sistemin oluşumu, başka bir projenin kapsamına girmeli. Ama sperm, yumurta ve zigot hücreleri birer hücre olarak kapsam içidirler. Embriyo gelişmesi sırasında belli hücrelerin komşu hücrelerden aldıkları sinyalleri algılayıp tepki vermelerinin hücresel mekanizmaları kapsam içi olmalı. Ama embriyonik evreler, doku ve organların oluşumu kapsam dışı olmalı, çok hücreli sistemler hakkında oldukları için. Konular çok, ileride tıp, farmakoloji, biyoloji (var aslında) gibi başka projelerin de başlatılması gündeme gelecektir.--İnfoCan 18:05, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • AC CA maddesine genel bir bakış açısıyla göz gezdirdim. Gerçekten oldukça iyi bir hale geldi, tabii sizin kadar konuda uzman değilim ama, sanırım artık daha fazla geliştirilecek bir durumu kalmadı. İçindeki kırmızılıkları gidermek ya da en azından azaltmak dışında tabi -ki onu da siz yapıyorsunuz gücünüz yettiğince. Kaynaklar kısmını yine kayar pencereye alsak mı? Bunun yararı-zararı nedir, düşüncenizi belirtirseniz sevinirim. Bir de tanıtım (ana) şablondaki resmi, altlarda yer alan bir başkasıyla değiştirmek ilk bakışta maddenin itici gelmemesi açısından daha iyi olur sanıyorum-ama bu benim düşüncem. Kendinize iyi bakın, sevgi ve saygılarımla. Levent Abi ileti 20:53, 24 Kasım 2008 (UTC)
  • Yine merhaba.. İşin kötüsü benim de bir süre ne ölçüde katkıda bulunacağım belirsiz. GÖrüşlerinize saygı duymakla birlikte, "kaynaklar" kısmının madde içinde uzun görüntüsünün itici geldiği kanısındayım ama siz bilirsiniz. Dİğer konularda size katılıyorum. Görüşmek üzere ve tabii tekrar teşekkürlerimle.. Levent Abi ileti 22:15, 25 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba Merube. KM Şablonu hususunda Khutuck'le yazıştım. O bir ara birkaç işlemde bulundu, bende geçmişte biraz uğraşmıştım ama işin içinden çıkamamıştım. İngilizceniz ve vaktiniz varsa siz İngilizce wikisini kullanan kullanıcılarla irtibata geçebilir misiniz? Belki sizin sayenizde bu şablon hususunu halletmiş oluruz. Kolay gelsin. Mızrakmsj 15:29, 27 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba, o kadar aradım ama bahsettiğiniz "Image:Lung cancer.jpg" bulamadım, değiştirecektim. Levent Abi ileti 22:24, 28 Kasım 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Bu tür aktarımlar için kullanılan otomatik bir araç var. Sonuçta birkaç saniyemi aldı. Maddede kolaylıklar dilerim. İyivikiler... homonihilis // ileti 14:34, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Şablonlardan kimin anladığını bilmiyorum, üstelik ben de o konuda yetersizim. Diğer şablonlarda benzeri varsa kopyala yapıştır yöntemiyle çözmeye çalışıyorum, denk geldikçe arkadaşlara bu konuyu soracağım. Hepsi bir güne sığmayacak tabii, ama maddeyi baştan sona gözden geçireceğim, son bir tashih için. Ondan sonrası kırmızılıkları azaltmaya kalıyor. Siz "yeter, uygundur" dediğiniz zaman da adaylığı gösterilir. Bugüne kadar elinizden geleni yaptınız, sağolun, her şey için teşekkürler, yine iletişim içinde olacağız elbet.. :) Levent Abi ileti 14:44, 29 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Madde Sayısına Göre Wikipedia şablonunun çalışmaları süren maddelerden biri olmasının nedeni farklı Vikipedi sürümlerindeki madde sayısının otomatik bir biçimde belirlenememesi (Türkçe Vikipedi dışında) ve şablonun bu nedenle güncel madde sayılarıyla sık sık yenilenmesi gerektiği olarak açıklanabilir. Vikipedi'nin betik desteğinin kısıtlı olması nedeniyle bu güncelleme işini ayrı bir PHP betiğiyle gerçekleştirmeyi ve maddeyi haftada bir güncellemeyi düşünüyorum. İyi çalışmalar.--Superyetkin 18:07, 29 Kasım 2008 (UTC)

Bu şablonun kullanım amacı nedir? Başka dillerdeki kullanımları hakkında bilgi verebilir misiniz?--Superyetkin 18:38, 29 Kasım 2008 (UTC)
Öyle sanıyorum ki bu şablon için kullanılan evrensel biçim (<dil adı>-ga) artık kullanımda değil. Belki de ben gözden kaçırıyorumdur ancak incelediğim seçkin madde şablonu da aynı şekilde çalıştığından bunu düzeltmenin tek yolunun üst düzey hizmetlilere başvurup bu biçimin evrensel biçimler listesine eklenmesini sağlamak olduğunu söyleyebilirim.--Superyetkin 20:14, 29 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhaba; yeni bir madde eklemekle ilgileniyordum, biraz da ara vermiştim, iletini geç gördüm. Resimler az mı demişsin, bence evet az. Nereden bulabileceğimiz konusunda bir fikrin var mı? Resimlerde lisans sorunu yaşadığımız için en iyi kaynak kendimiz temin etme yoluna gitmek sanıyorum. Diğer SM'lele karşılaştırdığımızda bana az gibi görünüyor? Bir sorun da kırmızı bağlantıların çokluğu. Gerçekten bu kadarçok bağlantıya gerek var mı? Mesela (yanlış anımsamıyorsam) kalp ritm sesi olarak bildiğim ral hakkında web sayfaları arasında gezindim ama doğru dürüst bir bulguya rastlamadım. Böyle gidersek yandık: onları mavileştirmek aylarca sürecek. Ne düşünüyorsun? Azaltsak mı? Levent Abi ileti 22:22, 29 Kasım 2008 (UTC)

İspanya'da eşcinsel evlilik maddesinde yaptığınız düzenlemeler için çok ama çok teşekkürler! Runningfridgesrule 21:13, 29 Kasım 2008 (UTC)

Selam Merube. Ben KM Şablonu ile ilgili Superyetkin'e bir mesaj bıraktım. Kendisinden cevap bekliyorum. Bilginize. Mızrakmsj 22:31, 29 Kasım 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Fibrozis konusundaki hatayı düzeltiyorum. Bu arada ral konusunu da aradan çıkarıvermişsin, eline sağlık. Değişiklikleri henüz inceleyemedim, çünkü bir bilgisayar sorunu yaşıyorum. Belki de bir süre sonra bu sorun büyüyebilir. Vİkisözlük maddelerine gelince; ben Vikisözlükle hemen hemen hiç ilgilenmedim, vikipedi'den zaman kalmıyor ki.. Vikisözlüğe eklenip, oradan bağlantı verilebilir snaıyourm. Kısa kısa yanıtlayıp geçmek zorunda kaldım; kusura bakmayacağını umuyorum. Tüm çalışmalar için teşekür ederim. İyi dileklerimle.. Levent Abi ileti 23:01, 30 Kasım 2008 (UTC)
  • Hay allah, sen daha yorulmadın mı arkadaşım? Bu saat oldu! Ellerine sağlık. Kalan kırmızı bağlantıları yarın kesin gözden geçireceğim. Sözlük yönlendirmelerine de şimdi bakıyordum, mesajını farkettim. Sanırım biz elimizden geleni yaptık. Artık iş, oy vereceklerin vicdanına kalıyor. Sadece geçmişindeki değişiklikleri gören bile ne kadar emek verildiğini anlar. Tabii bu bir ölçüt değil ama, etken faktör sanırım. :) Görüşmek dileğiyle, iyi geceler, tekrar çok teşekkürler. Levent Abi ileti 23:39, 30 Kasım 2008 (UTC)
  • Akşam saatlerinde yazıp özür dileyeyim dedim ama vandallar bir türlü bırakmadı ki: bugün sadece "küfür" nedenli 20 civarında olayla uğraştım, daha gerisi ve diğerleri var. Az önce değişiklik yaptığını görünce "artık yazayım" dedim. Bugün psikolojim hiç uygun değil maddeye bakmaya. Yarın da gündüz işim var, akşama.. bilmiyorum. Ama ilk uygun zamanda gözden geçireceğim. Levent Abi ileti 19:31, 1 Aralık 2008 (UTC)
  • Tamam Merube; hoşgörün için teşekkür ederim. Sana diğer işlerinde içtenlikle kolaylıklar ve hayatın zorlukları karşısında sabır diliyorum. :) Levent Abi ileti 20:18, 1 Aralık 2008 (UTC)

Madde Sayısına Göre Wikipedia[kaynağı değiştir]

  • Bu şablonun kullanım biçimini daha esnek hale getirdim. Şablonu sayfanızda kullandığınızı görünce anımsatmak istedim. İyi vikiler --Superyetkin 02:16, 2 Aralık 2008 (UTC)
  • Yazıların arka plan renkleriyle ilgileneceğim. --Superyetkin 20:24, 2 Aralık 2008 (UTC)
  • Şablonu bugün itibariyle güncelleştirdim (güncelleme betiğini kullanarak). Betiği kendi olanaklarınızla da çalıştırabilir (PHP desteği olan bir sunucuda) ve güncel madde sayılarını öğrenebilirsiniz. --Superyetkin 21:04, 5 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhaba. Şablonun son sürümü Kullanımı bölümünde belirtildiği gibi arka plan renklerini kullanıcının belirlemesine olanak tanıyor. Şablonu bu biçimde kullanırsanız sizin sayfanızda da aynı renk etkisi görülecektir. Kolaylıklar. --Superyetkin 14:10, 6 Aralık 2008 (UTC)

İyi geceler[kaynağı değiştir]

  • Yanıtımı e-posta ile yazıyorum şimdi.. Levent Abi ileti 21:47, 2 Aralık 2008 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Kasım 2008 iş birliği projesine en fazla katkıda bulunan kullanıcı olduğu için bu ödül Merube 89'a teşekkürlerimizle sunulmuştur. İyivikiler... homonihilis // ileti 22:36, 3 Aralık 2008 (UTC)
  • Sevgili Merube; maddenin yarısını okudum: evrelendirme hariç o farklı bir başlık. Benim eklediğim : Türkiye'de, Türk Akciğer Kanseri Derneği, 2003 yılından itibaren bu konuda çeşitli çalışmalar yapmakta, "Ulusal Akciğer Kanseri Kongreleri" düzenlemektedir. cümlesinin bulunduğu alt başlık uygunmudur, yeri orası mı olmalıdır, bu bir.. İkincisi; kemoterapinin yan etkilerini ben yazmıştım; bir gözden geçirebilirsen sevinirim, gerçi bakmışsındır ama, bu kadar önemli bir maddenin böyle önemli bir açıklamasında hata olmasını istemiyorum, garanti olsun. Şimdilik bu kadar, devam edeceğim. Bu arada gördüm ki; senin emeklerinin yanında benim yaptığım "devede kulak kalıyor". Ne diyebilirim; kuru bir teşekkürden başka? Sağlıkla kal. Levent Abi ileti 21:14, 4 Aralık 2008 (UTC)

İş birliği[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Çift maddeleri birleştirmek biraz zaman alıcı bir iş olduğu için, bazen iş birliği projelerinde rağbet görmüyor. Ama yapıldığı kadarı da kârdır. Sizin yine madde birleştirmeye yönelik çalışmalarınız olacaksa, bu maddeleri bana her zaman bildirebilirsiniz. Geçmişlerini birleştirmek bir dakikalık iş. Vikipedi'ye hem nitelikli maddeler kazandırıp hem de bu tür düzenleme işlerine zaman ayırdığınız için bir kez daha teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:04, 5 Aralık 2008 (UTC)

  • İyi akşamlar Merube; evde bir pc sorunu doğdu, o yüzden tam zamanım olduğuna emin olmadan maddeye başlamak istemiyorum, çünkü her an yarım kalabilir. Belirttiğin değişikliği yapıp, tarihçe bölümüne alacağım. Paraneoplastik sendrom bölümü kaynaksız kalsa ne olur? sonuçta her satıra her kelimeye kaynak eklemek zorunda değiliz. Öyle yapmaya kalkılırsa işin içinden çıkamayız. Yine de önümüzdeki hafta TAKD'ne bir uğramayı düşünüyorum; ilgilenecek kimse bulursam görüşeceğim. RT kısmı yeterli diyorsan, sen bilirsin, dediğim gibi senin önerilerine katılmaktan öte bir şey yapamıyorum çünkü bu konu tamamen uzmanlık gerektiren bir alan. Kanserli hücrelerin yanında sağlam hücrelerin terapiyle öleceği bilgisini çıkarıp çıkarmama konusunda kararsızım: hem gerekli bir bilgi hem de dediğin gibi terapiye karşı antipati oluşturuyor mu acaba? Sanırmı konuyla en çok ilgilenen her ikimiz de karar verince adaylık açıklamasını yaparız. Levent Abi ileti 15:41, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • O zaman "göz korkutuculuk ve caydırıcılık" niteliklerini de düşünürsek vazgeçelim. Zaten ben genişletilmesinden önce kendi yazdıklarımın doğruluğunu gözden geçirmeni istemiştim. Eğer yetersiz bulursan genişletmekten yana bir çabaya girebiliriz diye düşündüm. Ama bu durumda şu ortaya çıkmıyor mu: KT yan etkileri diye bir başlık varsa bu kez cerrahi yöntemin yan etkileri ve RT yan etkileri diye de altbaşlık açmak gerekecek. O zaman KT yan etkilerini tedavi başlığının altına almaya ne dersin? Levent Abi ileti 16:21, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Yanıt yazacağım ama korktuğum başıma geldi; PC 'yi bırakmam gerek. sanırım 1-2 saat sonra yazarım.Levent Abi ileti 16:28, 6 Aralık 2008 (UTC)

Geçmiş birleştirme[kaynağı değiştir]

Merhaba
Oyun çubuğu - Joystick çiftini Kibele halletmiş. Ben de Şehri savunan duvarlar -İstanbul Surları çiftini yaptım. Teşekkürler. İyivikiler... homonihilis // ileti 16:57, 6 Aralık 2008 (UTC)

Bu da tamam. Hiç üç madde birleştirmemiştim, ilginç oldu. İyivikiler... homonihilis // ileti 17:23, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Şimdi tekrardan göz atınca aklıma geldi... maddelerde genellikle tanınan/ünlü ...lar tarzı başlıklara yer vermekten kaçınıyoruz; daha önce bu sanırım Köy Çeşmesi'nde de tartışılmıştı. Bir de bu tip hastalıklarda, "şu birey bu hastalığa sahip" derken kaynak belirtme zorunluluğu doğuyor. Bu sebeple o kısmı listelikten çıkarıp paragraf haline getirirseniz ve hani "... gibi çeşitli kayda değer kişilikler de şizofreni hastalığı geçirmişlerdir." tarzı bir hâle getirseniz çok iyi olur; bu arada belirttiğiniz her ismin ardından o kişinin şizofrenik olduğuna dair bir kaynak da belirtmeniz zorunlu... ben ilk maddeye göz attığımda sanki kaynaklıydı o kısım gibi aklımda kalmış ama sanıyorum yanlış görmüşüm ^_^ Bu tip kaynaklandırmaya cidden çok önem veriyoruz ondan ekleme yaparsanız çok iyi olacaktır. İlginiz için teşekkür ederim; bir maddenin SM olması açısından eleştiriler can-suyu niteliğindedirler - bunu fark etmiş olmanız bir Vikipedist olarak beni cidden çok memnûn etti... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:36, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Okudum Merube; ellerine sağlık, bence böylesi önceki halinden çok daha iyi olmuş :) Teşekkürler. Levent Abi ileti 20:58, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • "Daha önce hiç ne SM ne de KM çalışmam olmadı, başka neler yapılabileceğini bilmiyorum" demek pek yakışmayacak ama gerçek böyle.. Levent Abi ileti 21:04, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Tedavide girişimsel radyolojiyi anlatmamış olabiliriz, hatta farklı (cyberknife) yöntemler de var, hangi bir seçeneği sunacağız? Ancak varolanları iç bağlantıyla belirtmek mümkün. cost-effective'in ne olduğunu bilmiyorum, izlemdeki yeri ve önemini de bilmiyorum, doğal olarak yorum yapamıyorum. Ama bence bu haliyle yeterli sanki. Bİraz da kırmızıları azaltırsak, tamam gibi.. Levent Abi ileti 21:18, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Evet biraz önce aklıma geldi, ama söyleyemedim; ayrı başlıklandırma konusu. Kim ne zaman nasıl yapacak? çok zamanımızı alır mı, bu AC CA nın SM olayını geciktirir mi, yoksa bukaçınılmaz mı, bir sürü soru geçti aklımdan kısa sürede. O yüzden yazamadım. Levent Abi ileti 21:20, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Anladım. O zaman o şekilde yapmak daha mantıklı gibi. Mevcut olguları yeterince tanıtmak daha mantıklı. İng. deki hazır kaynakları kullanma konusunda da ing. bilgim yeterli değil, eğer ben çeviri yapmaya kalkarsam, Merube doçent olduğunda falan bu maddenin seçkin olduğunu ancak görebilir :) Levent Abi ileti 21:29, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Bence Akciğer kanserinde tedavi adı daha uygun ama? Bilmem, histolojik deyince herkes anlamayabilir.. Levent Abi ileti 21:32, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Kişisel görüşümü sorarsan tek ana başlık, madde başlığı altında alt başlıklar ve gerekiyorsa da onların alt başlıkları halinde yapmak daha iyi. Bilmenm sen ne dersin.. Levent Abi ileti 21:53, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Buna karar verirken şöyle düşünmeli; o sayfadan yararlananlar kimler olacak? Hem sağlık personeli hem de hasta yakınları, hastalar. Her ikisine de hitap edecek alt başlık için hangisini uygun görüyorsun? Karar veremedim. Levent Abi ileti 22:02, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Karar veremediğimize göre 3. bir düşünce almamızda yarar var. Ben ancak bayramdan sonra yapabilirim bunu. Yine de bayramda bir denerim bakalım kimseye ulaşabilecek miyim? Levent Abi ileti 22:07, 6 Aralık 2008 (UTC)
  • Fırsat buldukça Vİkide olacağım. Aynı iyi dileklerle bayramını kutluyor, en içten sağlık dileklerimi özellikle belirtiyorum. Sevgiler, iyi geceler.Levent Abi ileti 22:12, 6 Aralık 2008 (UTC)