Kullanıcı mesaj:Levent/Arşiv: 7-8

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Arşiv: 8[kaynağı değiştir]

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim benim niyetim de mesaj yazmaktı. Hatamı düzelttiğiniz için sağolun. --Terennum 07:32, 23 Nisan 2008 (UTC)

Merhabalar Levent Abi, Kullanıcı:Gökhan/monobook.js'yi silebilir misiniz? kod hatası yaptığım için oturum açamıyorum, fazla kurcaladım herhalde :). Sevgiler, iyi çalışmalar Kullanıcı:Gökhan16:10, 23 Nisan 2008 (UTC)

Çok sağol Levent Abi yarım saattir uğraşıyordum, neyseki düzeldi, eline sağlık, saygılar--Gökhan 16:19, 23 Nisan 2008 (UTC)

Siz bilirsiniz ancak g12 ve m1 maddelerine göre hızlı silinmeleri gerek.Yoksa her ülkenin bucaklarını ve 2001 nüfuslarını yazarak 3.000.000 maddeye 2 haftada ulaşırız ama kalite protekizin bucaklarında olduğu gibi çok düşer.Bu maddelerin tekinde dah, başlatıldığı tarihten beri gelişme yok. Yine de siz bilirsiniz tabi.Hoşçakal levent.Kırmızıbaşlıklıkız 16:32, 23 Nisan 2008 (UTC)

ben o zaman madem uyarı aldım senden duruduyorum şablon eklemeyi.size bıraktım.

Gündoğdu Meydanı[kaynağı değiştir]

Gündoğdu Meydanı maddesini daha yeni açtım. Biraz işim vardı, geliştirecektim. 20 dk sonra silmişsiniz. --Memty 16:41, 23 Nisan 2008 (UTC)

Üzerinde Değişiklik Yapaken eklenmesi biraz sinir bozucu oluyor vandalıkailgim yok[kaynağı değiştir]

Nasıl daha ansiklopedik olacağı hakkında görüşünüzü belirtseydiniz daha doğru olurdu. Bu imzasız yazı Denereri (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı:BalerBot[kaynağı değiştir]

  • Selamlar Levent Abi. BalerBot adlı bir robot var mı? Bugün üye olmuş. Teşekkürler.--burak ileti 17:27, 23 Nisan 2008 (UTC)
  • Peki Levent Abi, araştırıyorum. Eğer robot değilse VP:EP#9'dan engellenebilir diye düşünmüştüm.--burak ileti 17:40, 23 Nisan 2008 (UTC)
  • Sağ olasın Levent Abi. Kusura bakma, araştıracaktım ama, çıkmam gerekti. Eğer değilse ortaya çıkacak mutlaka. İyi geceler.--burak ileti 20:01, 23 Nisan 2008 (UTC)

Bu başlık hakkında başka hiç bir bilgi bulamadım en azından taslak halinde kalabilir benim önerim tabi siz daha iyi bilirsiniz. Bu imzasız yazı Szg (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Anlıyorum. Teşekkür ederim bundan sonra çok daha fazla dikkat edeceğim. İyi çalışmalar

"sağlık teknolojisine erişimin değerlendirilmesi"[kaynağı değiştir]

Merhaba, Levent bey, dün akşam "sağlık teknolojisine erişimin değerlendirilmesi" maddesi başlatmıştım, telif hakkı ihlali sebebi ile silmişsiniz. Konuyu Türkiye'de birinci elden takip eden bir kişi ile birlikteyiz ve bu konuda çalışıyoruz. Bundan telif hakkı bulunan bir nokta yoktur. Hasta Güvenliği maddesi de aynı şekildedir. Her iki konu da kamuya mal olmuş kavramlardır ve mutlaka Wikipedi'de bulunması gerekir diye düşünüyoruz. Bu maddeye bağlı olarak başka maddeler de yapıp her iki konuda da Wikipedi'yi esas kaynak yapmak istiyoruz. Buna katkıda bulunmanızı ve silme işlemlerini geri almanızı rica ediyoruz. Bu imzasız yazı İnayir (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Evet, galiba köşeye sıkıştım Bir hayırsever beni bu durumdan kurtarır diye umuyordum ki mesajımı yazarken siz hemen yardımıma yetiştiniz. Sağolun, varolun --60.240.112.112 08:49, 24 Nisan 2008 (UTC)

Bu vandal neden engellenmedi?--Kapandi 10:15, 24 Nisan 2008 (UTC)

Çanakkale Savaşları[kaynağı değiştir]

Selam abi. Çanakkale Savaşları maddesinin dış bağlantıları çok fazla değil mi? Takabeg ileti 14:26, 24 Nisan 2008 (UTC)

Çalışkan Barnstarı
Levent Abi! Son haftalarda Superman gibisin. Teşekkür ederiz. Takabeg ileti 21:12, 24 Nisan 2008 (UTC)

Kenan Şahin[kaynağı değiştir]

anlaşılan siz tanımıyorsunuz ama silmeden okumanızı ve eğer ingilizce biliyorsanız en.wikipedia.org'a da bakmanızı tavsiye ederim. herhalde tr.wikipedia.org'daki isimlerin yüzde doksanından çok daha kıymetli bir isim. tek suçu magazin basının gündeminde olmadığı için buralarda tanınmamış olması. Bu imzasız yazı 88.234.14.216 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kullanıcı mesaj:Nesrin Uçarlar sayfasında kişisel saldırı içerecek bir metin var. Geri almadım çünkü bir önceki sürümde kullanıcı sayfa içeriğini boşaltmış. Ondan önceki sürüme de almadım çünkü kullanıcıların mesaj sayfalarını silebileceklerine yönelik bir tartışma olmuştu köy çeşmesinde. Özetle ne yapılması gerektiğini bilemedim, size sorayım dedim.
İyivikiler... homonihilis ileti 10:47, 25 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkürler... İyivikiler... homonihilis ileti 10:55, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • ben de şimdi ona bakıyordum. birçok kurgu madde sildim ki ingilizceye de aynen girilmişti. ama bundan emin değilim şu anda. şahin değil sahin diye arama yapınca daha doğru sonuçlar almak mümkün. yanılıyor olabilirim. ama şimdi çıkıyorum. kolay gelsin. --kibelemesaj 11:10, 25 Nisan 2008 (UTC)
ayrıca kurgu meselesi bir yana kayda değerliğine de bakmak gerek. selamlar. --kibelemesaj 11:12, 25 Nisan 2008 (UTC)

Yelena Yankoviç![kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Bey. Yelena Yankoviç maddesi hakkındaki bir şikayetimi dile getirmek istiyorum. Bu maddenin başlığının Türkçe okunuşuyla değil orijinal şekliyle yazılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu bir şahıs adıdır ve değiştirilmesinin uygun olmayacağı kanaatindeyim. Yani Yelena Yankoviç yerine Elena Jankovic şeklinde olması gerekmektedir... Düşüncelerinizi iletirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... --Böcürt 11:50, 25 Nisan 2008 (UTC)

Elena Jankovic[kaynağı değiştir]

Benim de bu şikayeti size iletme nedenim aradığımı bulamamamdı. Çünkü arama çubuğuna Elena Jankovic diye girdiğimde karşıma boş bir sayfa çıkmıştı ve ben çok şaşırmıştım. (Çünkü Jankovic son yılların en başarılı tenisçilerindendir.) Bunun üzerinede "Elena Jankovic" maddesini kendim yazmaya karar verdim. Sonradan gördüm ki böyle bir madde varmış! Eğer ki bütün yabancı isimli maddelerin daha kolay bulunması için Türkçe okunuşlarını da koyacaksak bu iş biraz garip olabilir. Çünkü ben açıkça bir kişinin James Bond yerine Ceyms Bond yazacağını sanmıyorum. Teşekkürler... --Böcürt 12:04, 25 Nisan 2008 (UTC)

Çok özür diliyorum. Tabiki de aslı Jelena Jankovic. Bir an Elena Dementieva ile karıştırdım... --Böcürt 12:13, 25 Nisan 2008 (UTC)

Tüketici Gazetesi[kaynağı değiştir]

[1] Şurayı okur musunuz?

Ayrıca şurayı da okuyunuz [2]

Bu imzasız yazı Parahat (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkür ederim. Sanırım artık "Tüketici Gazetesi" başlığını "Tüketici_(gazete)" başlığına taşımak daha uygun olacak. Bunu yapabilir misiniz?--Parahat 12:46, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • Moladaki halin buysa?? :)) --maderibeyzaileti 16:33, 25 Nisan 2008 (UTC)
  • IRC e.c. 21:33, 25 Nisan 2008 (UTC)

kurgu, kuşku vs..[kaynağı değiştir]

  • mesele hallolmuş.. biraz türkçe karakterlerin gazabına uğradım, biraz da son günlerde artan vandalizm ve kurgu maddeler yüzünden paranoya edinmiş olabilirim..:) kolay gelsin. --kibelemesaj 22:00, 25 Nisan 2008 (UTC)


Giresun ile ilgili Osmanlı ve Selçuklu tarihi, Moğol İstilası neden yok? Ve benim Giresun ile ilgili eskiden yazılmış Osmanlı tarihine yer veren 15 Nisan tarihindeki maddeye geri almama neden müdahale ettiniz bilip bilmeden? Kımız

Günaydın Levent Abi. Buyrunuz: Şablon:Sinema Türk'te film. IMDB şablonunu aynen kopyalayarak yaptım. Kişi şablonunu da aynı şekilde yapacağım. Teşvik ettiğiniz için teşekkür ederim, kolay gelsin. --Yabancımsj 06:42, 26 Nisan 2008 (UTC)

  • Bu da tamamdır: Şablon:Sinema Türk'te kişi. Bu arada neden biyografi maddesi girmek istemiyorunuz artık? Gerçi özellikle tiyatro portalının biyografi-dışı maddelere daha çok ihtiyacı var ve onlara ağırlık vermek iyi fikir ama merak ettim. --Yabancımsj 06:59, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Rica ederim. Biliyorum ki bu şablonları en çok kullananlardan olacaksınız. Bu nedenle ben size teşekkür ederim şimdiden. --Yabancımsj 07:00, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Gene ben :) Abicim ne güzel maddeler eklemişsiniz, gözümden kaçmış. Müzikle ilgili maddeleri Portal:Müzik'in eklenen maddeler kısmına ekler misiniz? O portala da biraz hareket gelmiş olur. Teşekkürler. --Yabancımsj 07:14, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • Siz varken çalışkanlık bana düşmez aslında :) Hele de bugün, ne zaman girsem SD'de gördüm sizi. Bir kahve molası verin isterseniz. :) --Yabancımsj 16:19, 26 Nisan 2008 (UTC)
  • :) tamam, teşekkürler.. --kibelemesaj 09:32, 26 Nisan 2008 (UTC)

Aşağıdaki şablon neden koruma altında? Daha bir tartışma sayfası bile yok. O koruma "kademeli" korumaya çevrilirse daha uygun olur.--Kapandi 12:03, 26 Nisan 2008 (UTC)

merhaba bu telif hakkıyla alakalı mesajı tam olarak anlamadım.ilk defa başlık ekleyeceğim.:/ Bu imzasız yazı Bethanybled (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • teşekkürler.. --kibelemesaj 21:55, 26 Nisan 2008 (UTC)

Portal:Tokatspor[kaynağı değiştir]

Abi, hani sildiğin Tokatspor portalı vardı da; geriye onn şablonları kalmıştı ya... Geçen gün yemek vaktine denk gelmiştik; uygun zamanda [şu şablonları halledersen sevinirim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 22:54, 26 Nisan 2008 (UTC)

Yorgun göz ve parmaklarını dinlendir biraz da, yarın için enerji topla abi. Allah rahatlık versin... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 22:58, 26 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba Levent abi. İsterseniz son yazdığınız mesajı kontrol edin ve lütfen sakin olun. iyi çalışmalar.--Boyalikus 09:04, 27 Nisan 2008 (UTC)

Haklı olabilirsiniz, Kırım maddesinde ve diğerlerinde ben kendi adıma sizin taraflı olduğunuzu görmedim, iyi niyetinizden de şüphe etmiyorum. Lakin şikayet sayfasında bazı kelimelerinizin dozu kaçmış. Bu nedenle sakin olmanızı diliyorum ve yaptığınız işlerden memnunum. Bugüne kadar gördüğüm bir şey varsa; wikide bir tartışma iki kişi arasında ne kadar uzarsa ve sertleşirse iki taraf da zarar görüyor. Tartışmanın tarafı olmadığınız halde yönetici olmanızdan ileri gelen ve zorunlu tarafmışsınız gibi algılanabilir bazen yaptıklarınız. Bazen insanlar yapılan şeylerin kendilerine yapıldığını hissedebilirler.Kolay gelsin.--Boyalikus 09:16, 27 Nisan 2008 (UTC)

Tamam. Teşekkürler.--Kapandi 11:17, 27 Nisan 2008 (UTC)

Abi çok fazla bilgim yok ama yardımcı olmaya çalışayım.Konu neydibora006ileti 12:45, 27 Nisan 2008 (UTC)

  • Abi bi deneyeyim sana haber veririm.bora006ileti 12:51, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • Abi iki tablo yaptım,hangisini seçersen karar senin (ancak bu kadarını becerebildim )

Yıllara Göre Organ Bekleyen Hasta Sayısı (Başlık == ==)

Yıl Böbrek Karaciğer Kalp
1999 3220 344 183
2000 4286 401 164
2001 4526 414 199
2002 6060 430 146
2003 6501 351 191
2004 8536 759 183
2005 - - -
Toplam 33129 2699 1066


Yıllara Göre Organ Bekleyen Hasta Sayısı (Başlık == ==)

Yıl Böbrek Karaciğer Kalp
1999 3220 344 183
2000 4286 401 164
2001 4526 414 199
2002 6060 430 146
2003 6501 351 191
2004 8536 759 183
2005 - - -
Toplam 33129 2699 1066
  • Rica ederim abi ne demek.Benim içinde kendimi geliştirme fırsatı oldu,sayende bişeyler öğrendik işte.Sevgiler.bora006ileti 13:53, 27 Nisan 2008 (UTC)
  • Ben İngilizce sayfadan kopyalayıp bir de o sayfanın bağlantısını ekliyorum. Bildiğim kadarıyla daha pratik bir yolu yok. Eksik kalan dil olduğunda onları da botlar ekliyor herhalde. --Yabancımsj 14:19, 27 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba,
ZiNdAn55 sayfasına bir bakabilir misiniz? Kullanıcı, mesaj sayfasının adını değiştirmiş sanırım. Bildiğim kadarıyla böyle yapmaması gerekiyor. Ama yaparsa nasıl düzeltilir, onu bilmiyorum.
İyivikiler... homonihilis ileti 17:14, 27 Nisan 2008 (UTC)


  • levent abi ben xir gökdeniz'in sayfasını 2 gündür oluşturmaya çalışıyorum ama sen sürekli siliyosun nedenini öğrenebilmiyim? Bu imzasız yazı 81.213.69.81 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


  • Özür dilerim abi yeni kullanıcı olduğum için fazla brşey bilmiyorum. İyi akşamlar. Bu imzasız yazı Ezgirap (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

teşekkürler =)

Abi. Yine Bulgaristan'ın illeri maddesindeyim. Özür. Biri benim ortalığı karıştırdığı düşünerek o yorumu yapmıştır da ortalığı karşıtıranın kimleri olduklarını düşünsün diye şunu eklemiştim. Ancak kaldırıldı. Bir kullanıcı (bu sefer IP'li)'nın beni suçlamak serbest olup benim bazı sayfalarını incelenmek üzere sunmak yasak mıdır? Takabeg ileti 18:11, 27 Nisan 2008 (UTC)

Anladım. Kullanıcılarının vandalizme başvurduklarını kamuoyuna göstermek değil de beni suçlayanların incelenmesini istediğim için eklemiştim. O yüzden bu sefer şikayet maddesine aktarmayacağım. Eğer hakaret ve kişisel saldırılara tekrar başlarsa, IP'li ve sabit kullanıcının yaptıkları değişikliklerini göstererek şikayet edeceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:26, 27 Nisan 2008 (UTC)

Bu sefer oldu heralde Levent abi.Katkıların ve yardımların için teşekkürler. --Ezgirap 18:27, 27 Nisan 2008 (UTC)

Ben imza ekleyin anlaşım abi o yüzden yanlış oldu.

Merhabalar şu kullanıcıyı engeller misiniz? Heryere bu bir ermeni projesidir diye yazıyor kaç saattir. Teşekkürler.. --Rhnileti 19:19, 27 Nisan 2008 (UTC)

levend efendi yazılarımı siliosun ansiklopedik uyumu yoktur diosun ama bana nasıl uygun hale getirilecek açıklamıoyrsun pratik zeka hemen siliosun bu mu idarecilik... söylede düzgün yazalım Bu imzasız yazı Mehmed fatih (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Madde sayısı[kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi arşivleri gezerken (arada yaparım :)) "Kimin kaç madde eklediğini gösterir bi istatistik olmalı" demişsin. Sonradan gördün mü bilemiyorum ama evet belirttiğin gibi böyle bir istatistik sayfası var [3]. Ama dikkatli ol senin bilgilerin yarım saatte yükleniyor , kolay gelsin--Gökhan 20:11, 27 Nisan 2008 (UTC)

silme önerileri[kaynağı değiştir]

bir maddenin silinmesi önerildiğinde başlayan oylama ne kadar sürer? --canosayanmesaj 20:29, 27 Nisan 2008 (UTC)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Biz_ka%C3%A7_ki%C5%9Fiyiz%3F bu madde silinmeye aday göstereli 5 günü fazlasıyla geçti. ve oylamada artık aynı kişiler ekleme yapıyoruz. hatta bir arkadaş ikinci oyunu bile vermiş. daha sürmesine gerek var mı? --canosayanmesaj 20:35, 27 Nisan 2008 (UTC)

dönünce bakarsınız birden fazla görevli işgal etmeme gerek yok iyi geceler --canosayanmesaj 20:39, 27 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, ortalık kalabalık değilken birşey sormak istiyorum. Eklediğim maddelerin hepsinde Kategori:Filateli satırını ekliyorum. Kendi bilgisayarımda şu anda 35 madde görüyorum ancak başka bilgisayarlardan http://tr.wikipedia.org/wiki/Kategori:Filateli yazınca değişen sayılarda vikipedi maddesi listeleniyor. Böyle bir sorun hakkında bilginiz var mı? Birde Çankaya Filatelik Araştırmalar Derneği diye nispeten yeni ama aktif bir derneği tanıtmak için birkaç satırlık bir madde yazmıştım ama Kibele silmiş. Ben bu derneğin ansiklopedik olmanın alt sınırını aştığını düşünüyordum, yapabileceğim birşey var mı? Yardımlarınız için teşekkür ederim. Selamlar.--Cüneyt Gemicioğlu 07:31, 28 Nisan 2008 (UTC)

merhaba "levent abi", seyyali maddesinin oluştrucusu benim. neden bu maddeme eleştiriler geldi anlayamıyorum. varlığı kanıtlanamayan kişilik demişsiniz ama bu maddede çoğu şairden farklı olarak kaynak bile var. aynı şeyleri kibeleyle de konuştum. internet tabanlı kaynağın zorunluluk olmadığını fakat seçkin bir madde gereği olduğunu söyledim. bu madde de benim ilk paylaşımım değil, zaten diğer divan şairlerinin çoğunda da benim emeğim var. fakat bu tür eleştirilerinizle ve "silme" işlemlerinizle beni paylaşım yapmaktan yıldırıyorsunuz.. çok üzüldüğümü belirtmeliyim ve sanırım vikipediden bu yüzden ayrılabilirim..Bu imzasız yazı Vikipedistviki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

nijinsky, tom harrell[kaynağı değiştir]

vikipedi de yeni oldugum icin sayfanin düzenlenmesi ile neyi kastettiginizi anlamadim. nereden nasil bir sablon kullanmam gerektigini bilmiyorum. Bu imzasız yazı More info (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Tom Harrell, Nijinsky[kaynağı değiştir]

Tom Harrell ve Nijinsky hakkinda arastirmalara devam edecegim fakat elimde ne resim ne de türkce bir kaynak var. Düzenlemeden kastiniz bu ise, bu nokta da ben de yardimci olabilecegimi sanmiyorum, cünkü buldugum ve cevirdigim kaynaklarin hepsi yabanci dilde ve telif haklari olmadan hic bir resim kopya edemem.

"Herseyi yanlis Yapiyorsunuz" demek istediginizi hic bir sekilde iddia etmedim, cükü böyle düsünmedim. Fakat tüm Vikipedi maddeleri ayni zamanda genisletilmesi gereken maddeler iken ve Tom Harrell ve Vaclav Nijinsky hakkinda kendi ana dillerinde dahi cok az sayida bilgi bulunuyorken, vakit ayirilmasi gereken isin her sayfa icin "Düzenlenmesi gerek" Ibaresi koymak yerine , sayfayi genisletmek, ek bilgi sürmek oldugunu düsünüyorum sadece. Katkilariniz icin tesekkürler.

kirmizi basliklar[kaynağı değiştir]

Elime bilgi gecer gecmez girmeyi dusunuyorum. Hatta aslinda veriler elimde ama simdi hemen giremeycegim. Yani su an yanlis bilg,i girseler bile bu basliklara tekrar donecegim. Zarari yoksa boyle kalsin.--LaTeaSiaN 14:37, 28 Nisan 2008 (UTC)

hatalı adil kullanım?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Halit Çelenk maddesinde Resim:Halitcelenksonf.jpg resminin kullanılması sanırım hatalı adil kullanım kapsamına giriyor. Resmin maddeden kaldırılması gerekiyor. Benzeri bir resmi Julian Barnes sayfasından Mach silmişti. Ben de ondan öğrenmiştim.

Anladığım kadarıyla, henüz hayatta olan kişilere ilişkin telif hakkı saklı resimler "özgür lisanslı bir benzer dosyanın yaratılabilecek olması" sebebiyle kullanılamıyor. Yanlış mı biliyorum acaba? Resmi maddeye siz eklediğiniz için bir de size sorayım dedim.
İyivikiler... homonihilis ileti 14:38, 28 Nisan 2008 (UTC)

Yok, amaç yakalamak değil de öğrenmek burada. İngilizce vikide çok beğendiğim (aslında yapılması gerekli olan) bir uygulama var. Adil kullanım resimlerinin sayfalarında, kullanılacakları her bir madde için ayrıntılı olarak o maddelerde bu resmin kullanımının neden adil olduğu anlatılıyor. Örneğin en:Image:PicassoGuernica.jpg resminde kullanıldığı her madde için tek tek adil kullanım sebepleri sıralanmış. Siz de benim gibi düşünecek her kullanıcıya açıklama yapmamak için, bir de bu kullanımın bizde de yaygınlaştırılmasına öncü olmak için Resim:Halitcelenksonf.jpg sayfasına Halit Çelenk maddesindeki kullanım için bir adil kullanım notu koyabilirsiniz.
İyivikiler... homonihilis ileti 14:49, 28 Nisan 2008 (UTC)

o anonim kullanıcı bendim ve bana sizden öyle bir mesaj gelmedi. fakat kibele ile bu konuda tartıştık ve son kez maddeyi açtığımda "kaynaksız" olarak etiketledikten sonra silmemesinden belli olacağı gibi anlaşmaya vardığımızı düşündüm. kibelenin mesaj sayfasında da görebileceğiniz üzere, ona internet tabanlı kaynak bulduğum anda maddeye ekleyeceğimi ve iki adet kitap olarak kaynak gösterdiğimi söyledim.. vikipedi ilkelerine göre yaptığımın aykırı olduğunu sanmıyorum; nitekim bu madde benim açtığım ilk madde değildi, ve vikipedide yeni biri/ ya da kuralları bilmeyen/ yahut vandallık yapan biri değilim.. Bu imzasız yazı Vikipedistviki (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • saol duyarlılığın için levent abi
  • divan şiiri ve satranç ile ilgili paylaşımlarıma devam edeceğim, inş. seyyali maddesi de ileride onaylanır, o çalışmam da boşa gitmez en azından:), tşk tekrar

Şablon:Tablonun başlığı[kaynağı değiştir]

Editör metin kutusunun yukarısında yer alan hızlı kod ekleme butonlarının en sağında yer alan tablo ekleme butonu var. Bunu kullanmak istediğimizde sayfaya tablo kodu ekleniyor. Fakat tablo kodu içinde kullanılan Şablon:Tablonun başlığı şablonu olmak üzere 2 şablon var. Bu şablonu gördüğüm kadarıyla en son siz silmişsiniz. Ben hızlı tablo özelliğini kullanmak isterdim. Kullanılan iki şablonu geri getirip onları koruma altına alırsanız sevinirim. Ayrıca ref ve reference taglarının hızlı olarak eklenmesini sağlayacak butonlarının default olarak eklenmesi bize zaman kazandıracaktır. --Timurberk 16:18, 28 Nisan 2008 (UTC)

Editördeki en sağdaki butonu kullanınca eklenen kodun sonucu:


--Timurberk 18:23, 28 Nisan 2008 (UTC)

"Kullanılmadığı için silme" mi? Editör fonksiyonları "kullandırtılmayacaksa" o buton konulmamalı, buton konulacaksa düzgün çalışan bir kod konulmalı. İyi ki fark ettim, kim bilir başkaları belki uyarmayıp küfür ediyorlardır. --Timurberk 18:27, 28 Nisan 2008 (UTC)

Eklenen kod yine şunu çıkarıyor:

Neyse, bu konu bir ara çözülür sanırım. --Timurberk 18:38, 28 Nisan 2008 (UTC)


gri şablon geçen tüm maddelerden çıkarttım. Zaten kalsaydı şablon:gri çizgi diye gelincik tarlası olucaktı. Silineceklerin olduğu sayfada ki şablonu da kaldırdım. Kolay gelsin.--Boyalikus 20:24, 28 Nisan 2008 (UTC)

Zaten 3 tane mi ne kaldı :)) iyi çalışmalar..--Boyalikus 20:29, 28 Nisan 2008 (UTC)
Elbette, bundan önce değişik dillerde vikipedi projelerine ayrı ayrı hesap açmak gerekiyordu. Artık tek bir kullanıcı adı ile "küresel hesap" yaratarak tüm vikipedilere aynı kullanıcı adı ve şifresi ile girmek mümkün. Bazen aynı kullanıcı adının farklı vikipedilerde farklı kişilerce alındığı oluyor. Bu durumda ya isim değişikliği istemek gerekiyor ya da yeni bir ad ile küresel hesap yaratmak. Küresel hesap yaratınca eğer kullanıcı adınız başka vikilerde henüz alınmadıysa artık yalnızca size rezerve ediliyor. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 20:26, 28 Nisan 2008 (UTC)

Yersiz ve Haksız Telif Hakkı İhlali Uyarınız[kaynağı değiştir]

Sayın ABi...
Bilgilerinize önemle sunulur:
Ömer Seyfettin'in eserlerinde telif hakkı yoktur ve o metin Vikikaynak'tan alınmıştır. Konuya yani Hikaye-i Kesikbaş ansiklopedi maddesine açıklık getirilmektedir. Lütfen araştırmadan kullanıcılarınızı haksız ve yersiz şekilde TELİF İHLALİ diyerek rahatsız etmeyiniz.--88.228.20.90 07:28, 29 Nisan 2008 (UTC)


Yanıtınıza öncelikle teşekkür ederim. İstencinizin iyi olması olumlu bir gösterge olduğu yadsınamaz. Ancak süel bir durumu betimleyen tinsel durumları anlatan Ömer Seyfettin 'in yapıtlarında telif eğer yoksa telif demeniz, haksız ve yersizdir. Bu aşırı tepki değil aksine bir tesbittir. Diyorsunuz ki: "araştırmadan" sözünüz bir atıftır , bu sözünüzdeki kastınızın ne olduğunu anlayamadım. Türkçe de buna atıf denmez.
Vikikaynak'tan alınıp alınmadığını belirleyecek kadar uzun araştırma, ancak zaman müsaitse yapılabilir , diyorsunuz bu da son derece sakıncalı bir mantıktır. Her maddenin takip edeni avrdır. Telif varsa değiştirir. Vandalizm varsa Vikipedimizi düzeltmek için uğraşır. Küfür varsa kaldırır. Ama gördüğünüz gibi bu katkılarımızın hiç birinde vandalizm yoktur. KÜFÜR asla yoktur. TELİF asla yoktur. Hukukta bir ilke var "şüphe lehedir". Uyarlarsak; eğer telifde şüphe varsa değişikik lehinedir. Yani KALMALIDIR.
Son olarak her şeye telif dememenizi acizane öneririm. Zira bu tarz TELİF ihlali UYARILARINI zaman müsait değil diyerek çok fazla yapıyorsunuz. --88.228.20.90 09:00, 29 Nisan 2008 (UTC)

teşekür ederim hoş bulduk çok guzel faydalı bır site her şeye cevap var --Serdar.s.t 13:20, 29 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar, VP:T açısından bir sorunla karşılaşmadım. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli msj 13:53, 29 Nisan 2008 (UTC)

  • selam, maddeyi tam siliyordum ki, senin silip geri getirdiğini gördüm.. nedenini de yazmamışsın. ansiklopedik olmama ve reklam meseleleri var da.. bir sorayım dedim. --kibelemesaj 20:30, 29 Nisan 2008 (UTC)

Yıldız için teşekkürler...İyi çalışmalar...Hoşcakalın...Vikipedist 07:44, 30 Nisan 2008 (UTC)

Selam murat, Kullanıcı adı Becks neden sakıncalı?--Levent Abi ileti 13:37, 30 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba abi SDD'de miydin? Ben de şimdi onları listeliyordum şikayet sayfasına. O kullanıcı adıyla aynı adı taşıyan bir bira markası var da, o nedenle uygun değil. İyi çalışmalar, ben yakaladıklarımın listesini birazdan çıkaracağım şikayet sayfasına. Kolay gelsin... -- Dsmuratileti 13:41, 30 Nisan 2008 (UTC)
Bazılarını engelledim zaten, onları yazma. Bu arada BEckham'la başlayamların uygun olup olmadığı konusunda emin değilim.. ? Levent Abi ileti 13:42, 30 Nisan 2008 (UTC)
Benim de aklıma takıldı; ama mesela, "Beckham hayranı X" vb. birşey dese tamam. Bu kişiler direkt "Beckham X" gibilerinden kullanıcı adları almışlar. Tabii görüş alışverişinde bulunabiliriz bu konuda. -- Dsmuratileti 13:49, 30 Nisan 2008 (UTC)

Ben şimdilik o tür adlandırmaları işaretlemeyi bıraktım. Sadece kesin olanları işaretliyorum. VP:KA'da yer alan ifadelerde net bir açıklama yok, bu konu hakkında. Eğer herhangi bir bilgiye ulaşırsam, bildiririm abi. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 13:54, 30 Nisan 2008 (UTC)

  • küfürlü olanlar ve doğrudan beckham olan dışındakiler kalabilir bence. başka hangisinde tereddüt var? --kibelemesaj 14:54, 30 Nisan 2008 (UTC)
valla ben bu konuda doğrudan isim kullanılmadığı, belirgin biçimde bozulduğu, ya da arkasına birşeyler eklendiği zama engellenmesi gerektiğini düşünmüyorum. daha sıkı olunmasını isteyenler de olabilir. ama bu işin sonu yok, küfür ve reklama geçit verilmez elbette, ama diğerlerinde biraz esnek davranılabilinir. --kibelemesaj 15:00, 30 Nisan 2008 (UTC)

Haddinizi Bilin[kaynağı değiştir]

Ben tahammüllü bir insanım sadece gerçekleri söylüyorum. Vandalizmle yorumlanıp yorumlanamayacağım size kalmadı Levent abi bey.Haddinizi Bilin. Bu imzasız yazı Bozkurtcevik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aziz Yıldırım sayfasını geri döndürmeye çalışıyorum ama dönmüyor diğer sayfalarda değişiklik yapabiliyorum sadece onda olmuyor.Bot değişikliğinin olduğu kısma geri alabilir misiniz? --Kızıl Şaman 14:25, 30 Nisan 2008 (UTC)

Selam, yapılarla ilgili bir şablon var mı ? Örneğin, saraylar, tiyatrolar, sinemalar bunların binalarıyla ilgili bir infobox building tarzında ? Varsa ben göremedim..--Boyalikus 19:05, 30 Nisan 2008 (UTC)


Aslında bizde Gökhanla birkaç gündür o isimlendirme üzerine konuşuyorduk. Dilerseniz değiştirelim ismini. parantez kullanmak yerine - kullansak ayırt edici olur mu? En İyi Erkek Oyuncu Tony Ödülü - Oyun şeklinde --Berfu 19:51, 30 Nisan 2008 (UTC)

ama onun oyun olduğu bir şekilde belirtilmesi çünkü aynı ödül müzikaller içinde veriliyor. birkaç farklı isim düşünmüştük ama ben en kısa ve öz olanında karar kılmıştım... bunu bana bırakırsanız böyle olur haliyle : ))dilerseniz değiştirebiliriz. neyse görüşmek üzere kolay gelsin : )) --Berfu 19:58, 30 Nisan 2008 (UTC)

1 Mayıs İşçi Bayramı[kaynağı değiştir]

Merhaba abi, VP:GM'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı ana sayfaya önermiştim. Senin de maddeye elin değmişken, ana sayfaya çıkarıversen olur mu? -- Dsmuratileti 19:52, 30 Nisan 2008 (UTC)

Yok abi, sadece şu şablondan hallederdin. Nasıl istersen, VP:GM'ye bakan bir hizmetli halleder artık. Sağol yine de, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 20:01, 30 Nisan 2008 (UTC)

Kayda değerlik?[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Kayda değerlik ile ilgili bir soru sormak istiyorum, aktif hizmetli olarak sadece siz görünüyorsunuz, size sorayım. Bir maddenin kayda değerliğinden şüpheleniyorsak {{kayda değerlik}} şablonunu ekliyoruz. Maddeler de Kategori:Kayda değerliği belirsiz maddeler altında listeleniyor. İşaretlenen maddelerin kayda değerliğinin kanıtlanması için ne kadar bekleniyor? Çeşitli politika sayfalarına baktım ama buna dair bir bilgiye rastlayamadım, belki yanlış yerde aramışımdır. Yukarıdaki kategoride yer alan 75 maddeden rastgele birkaçına baktım. Genel olarak Şubat 2008 ve sonrasında işaretlenmiş maddeler bunlar. Öncesinde işaretlenmiş ve kimse tarafından kayda değerliği ispatlanmamış maddeler silinmiş demek ki. Mevcut 75 maddede tartışma sayfası hiç açılmamış, yani kayda değerliği hiç savunulmamış maddeler var. Bu tür maddeler silinmeden önce bekleme süresi nedir?

Bir de birkaç gün önce Halit Çelenk maddesindeki resimle ilgili bir yazışmamız olmuştu. Size bıraktığım ikinci notu görmemiş olabilir misiniz?
İyivikiler... homonihilis ileti 19:57, 30 Nisan 2008 (UTC)

Önemli değil. Beklerim
İyivikiler... homonihilis ileti 20:00, 30 Nisan 2008 (UTC)
İlginiz için teşekkürler...
İyivikiler... homonihilis ileti 20:18, 30 Nisan 2008 (UTC)
Resim için de teşekkürler. İyi geceler...
İyivikiler... homonihilis ileti 20:28, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Sorun nedir?--Eldarion 20:59, 30 Nisan 2008 (UTC)
  • Eklemeyi yaptım.Önbelleği temizleyip bir dene istersen.Çalışmıyorsa monobook ta sorun olabilir.Bende de bütün fonksiyonlar tam olarak çalışmıyor.Yazılımdan kaynaklanan bir problem sanırım.Yazılımdan iyi anlayan birine sormak gerek.--Eldarion 21:05, 30 Nisan 2008 (UTC)

Gerçekten haklısın üstad, eskisini de bozduk boş yere :(.. Ne menem şeydir bu anlamadım. Haklısın, en iyi yol, bildiğin yoldur demişler. Kolay gele.. --M. M. ileti 21:33, 30 Nisan 2008 (UTC)


  • 1 mayıs 2008 işçi bayramı maddesinin içini doldurdum. Bu imzasız yazı Ozkande (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Hizmetli olarak görev yapıp yapmadığınız beni pek ilgilendirmez ve beni siz ilgilendirmezsiniz.Yorumlarımı yada paylaştıklarımı yorumlayabilirsiniz ama asla bana emir veremezsiniz.andalizm olarak yorumlansın yada yorumlanmasın bu beni ilgilendirmez. Ayrıca ben size kişisel bir saldırı yapmadım."Sizi şöyle yaparım,böyle yaparım" demedim.Tehdit nerede,kişisel saldırı nerede? Tekrarlıyorum:Haddinizi Bilin.Sizin burada ne görev yaptığınız beni kuralların dışına çıkarsam,objektiflilikten çıkarsam alakadar eder.Sizin yorumlarınız beni ilgilendirmez.Hizmetli olarak görev yapmanız benim Vandalizmle suçlanıp suçlanmayacağımı belirlemez. Ayrıca yorumlarımda bir Vandalizm göremedim.Ama sizin bileceğinin iş.Herkesin görüşüne saygım var. Ama kimse bana emir veremez. Bu imzasız yazı Bozkurtcevik (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Selamlar hocam telifli maddeleri silerken gerekçeye telifin olduğu adrese bağlantı vermezsen fevkalede olur :). Saygılar.--Machiavelli msj 21:51, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Hep olan şeyler. Silinmiş sürüme bakıp telifli adresi verebilirsin soran olursa, hala güvenmiyorlarsa başka bir hizmetliye yönlendirirsin. Silme gerekçesi bölümünde internet adresi olmamasıbirçok açıdan daha uygun olacaktır.--Machiavelli msj 22:02, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, Benim uzmanlık alanım iç hastalıkları ve tıbbi onkoloji. Bu yüzden, vakit buldukça bildiğim konularda gördüğüm yanlış anlaşılabilecek bilgileri düzeltmeye çalışıyorum. ALS nöroloji ile ilgili bir hastalık olduğu için incelemem zaman alacaktır (Tıbbi kitaplardan bakarak düzeltebilirim). İlgilenmeye çalışacağım. Dr.can Bu imzasız yazı Dr.can (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kullanıcı:Şşşşşiiiitttt[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:Şşşşşiiiitttt bu kullanıcı adında bir problem yok, engelleme gerekçesi nedir ?--Boyalikus 08:12, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Fakat bu bir anlam içeriyor.. Sanırım shit olarak yorumlanmış fakat bu Türkçe'de bir seslenme ünlemi, ahahahksld gibi bişey değil, belli. Üstelik hiçbir katkısı yok ve çok yakında üye olmuş. Bu konuda fikir alsanız iyi olacağını düşünüyorum.. iyi çalışmalar. --Boyalikus 08:22, 2 Mayıs 2008 (UTC)
Siz yinede bu konuda diğerlerinin fikrini alın. Bence bu kullanıcı adında bir sorun yok. İyi günler.--Boyalikus 08:27, 2 Mayıs 2008 (UTC)
Mesele kullanıcının yeni hesap açması değil.. Herkes engellensin "yeni hesap yaratılsın" denilmez heralde. Mesele engellenmiş olması. Burada kollektif birşeyler yapıyoruz.. Siz gerek görmüyorsanız, ben size fikrimi söylemiş oldum. Uzatmanın anlamı yok bence. --Boyalikus 08:40, 2 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
Torunlarım konusundaki esprilerinize teşekkürler.. Şimdilik henüç üç erkek torun var, bundan sonrakilerin bir kısmı da kız olsun ve 11'lik karma bir torun futbol takımı kurayım, istiyorum. Darısı kınayan ve özleyenlerin başına!--Hasan Sami 08:38, 2 Mayıs 2008 (UTC)
Bende durup dururken ölçüp biçmeden engelleme verdiğinizi hatta vikipedide engel vermede rekora koştuğunuzu düşünüyorum.Beni niye ismimden dolayı engellemediğinize şaşmalı.turşuseverdeki turşuyu salatalık turşusu olarak düşünürsek ve salatalığı bişeye benzetirsek müstehcenlikten beni engellemeniz lazımdı.:) iyi engellemeler. rekorlar sizi bekliyorTurşusever 19:52, 2 Mayıs 2008 (UTC)

merhaba, kitap telifi ve bana gelen mesajlarla ilgili sorum var.[kaynağı değiştir]

Ben yazar ve kitap bilgileri giriyorum kitapların arka kapak yazılarının telif ihlaline girdiğini belirten bir mesaj aldım. Ancak bildiğim kdarıyla telif hakkı ihlaline girmesin diye girdiğim kaynağa link veriyorum ayrıca başlıkta da açıkça arka kapaktandır diye başlık atıyorum bu sorunu çözmüyor mu acaba? ve yine bildiğim kadarıyla kitapların arka kapak yazıları telifli eser değildir. Çünkü yazı yazara (ya da yazan kişinin ismi belirtilmemiş olur) ait değildir ayrıca birçok internet kitap satış sitesi arka kapak yazılarını kullanmaktadır. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim. İkinci sorum ise bana mesaj gönderen yada uyarı da bulunan kişiyle direkt nasıl mesaj atabilirim. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. --Sevgioncu 15:39, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Affedersiniz[kaynağı değiştir]

Merhaba. Işın Toprak için, affedersiniz.

İyi akşam/gece/günler. Dünya vatandaşı 19:33, 2 Mayıs 2008 (UTC)

evet var.iki ay önceki levent değilsin.hizmetli olduğundan beri ilk bir kaç haftadan sonra eski kibarlığın gitgide azaldı.buraya ilk geldiğimde ne iyi adam demiştim ama bakıyorum ki çılgınca ısrar ediyorum ki ölçüp biçmeden ( çünkü bazen 5 saniye sonra engel veriyorsun ) kullanıcı adı engelleyip zarar veriyorsun yenilere. adam p...venk diye isim de alsa bi dur bi dur kardeşim bi dakka. sakin ola.sanki parmağın engelde gibi.yöneticilik senden çok şey götürdü.işte bundan rahatsızım ama kendi adıma değil senin adına.hoşçakal.Turşusever 20:08, 2 Mayıs 2008 (UTC)

İyiniyetimden ve nezaketimden hiçbir şey yitirmiş değilim[kaynağı değiştir]

Bu sözünüz bile puanınızı düşürmeme sebep (umurunuzda olmadığını biliyorum). Bırakın iyi niyet ve nezaketinize siz değil çevreniz karar versin. diyeceksiniz ki çevremin çoğu zaten öyle düşünüyor. Ama ben öyle düşünmüyorum artık. bana cevap yazmak zorunda değilsin. hoşçakal. Turşusever 20:21, 2 Mayıs 2008 (UTC)

  • Levent Abi kusura bakma görmedim iletini mesaj sayfamla uğraşıyordum. Çok affedersin. Ben onları Takabeg'in monobookundan kopyalamıştım ama, çalıştıramadım ne yazık ki. Bir kaç defa denedim ama olmadı. :(--Burak ileti 20:27, 2 Mayıs 2008 (UTC)
  • Rica ederim Levent Abi. Kusura bakma zamanında cevap veremedim deminki iletiye. Kullanıcı sayfama ettiğin iltifat ve dileğin için ayrıca teşekkürler. Bırkalıyorum işte bakalım ne olacak (Yardım:Sayfa nasıl yazılır'dan aldım çaktırma)... Kolay gelsin.--Burak ileti 20:35, 2 Mayıs 2008 (UTC)