Kullanıcı mesaj:Hasantosun

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.





kibelemesaj 21:25, 8 Haziran 2007 (UTC)

Telif ihlali[kaynağı değiştir]

Telif ihlali ile ilgili daha önce yapılan uyarıyı lütfen tekrar değerlendirin. Kolay gelsin. -- tema 16:31, 9 Haziran 2007 (UTC)

Lütfen telif hakkı saklı metin eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 16:03, 16 Haziran 2007 (UTC)


Değişiklik[kaynağı değiştir]

Değiştirme buranın doğasında olan bir şey. Eğer değişiklik kötü yönde ise yöneticilerden yardım isteyiniz. Kolay gelsin.--TOBB ETÜ 17:20, 18 Haziran 2007 (UTC)

Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti sayfasını okuyunuz.Herkezin değiştirme hakkı var tabi Vikipedi:İyi niyet olduğunu varsaymak ilkesi içinde Vikipedi:Politikalar ve yönergeler'e uygun değişiklikten bahsediyorum.Ayrıca açtığınız bazı maddelre Vikipedi:Taslak kriterini karşılamıyor.Bu sebeple VP:HS politikası gereğince silinebilirler.Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:41, 18 Haziran 2007 (UTC)

[[Tubabüyüküstün.jpg|50px]] şeklinde gördüğünüz "50" rakamını değiştirerek boyutunu ayarlayabilirsiniz.Ancak yüklediğiniz resimlerin birçoğu silinme sürcine girdi.Resimlere kaynak ve lisans eklemelisiniz.Vikipedi telif konusunda çok duyarlıdır ve yüklediğiniz resimlerde kaynaksız ve lisanssız oldukları gibi telifliler.Yardım:İçindekiler sayfasına biraz bakınırsanız resimler ve medya bölümünde bazı açıklamalar bulabilirsiniz.--Machiavelli' msj 18:29, 18 Haziran 2007 (UTC)

Tabiki resimlere kaynak göstermek bir şart ancak yeterli değil.Resmin durumuna uygun telif etiketini de eklemelisiniz.Örneğin yüklediğiniz resimlerin hepsi başka sitelerden alıntı ve telifli resimler.Telifli resimleri sadece Vikipedi:Adil kullanım'a giriyorsa kullanabilirsiniz ve bu da oldukça kısıtlayıcı ve karışık bir konudur.--Machiavelli' msj 18:58, 18 Haziran 2007 (UTC)
Merhabalar.Genelde sorun olmaz ama kaynak ve lisans bildirmelisiniz--Machiavelli' msj 17:08, 19 Haziran 2007 (UTC)

Tekrar resim[kaynağı değiştir]

Merhabalar resimler hakkında birkaç önemli husus var.İlk olarak hala yüklediğiniz resimlere telif etiketi koymuyorsunuz.yüklediğiniz reismlere telif haklarına, bilgileri uygun bir telif etiketi yerleştirmelisiniz.Telif etiketi olmayan resimler bir hafta sonra silinir.Telif etiketleri için bkz: VP:RTE.İkincisi kaynak olarak http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/ef/Ebgundes.jpgresime bağlantı veriyorsunuz ancak bu pek bir işimize yaramıyor çünkü asıl aradığımız resmin kendisi değil resmin bilgileri.Bu sebeple kaynak olarak http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Ebgundes.jpg şeklinde dosyaya bağlantı vermelisiniz.Üçünü olarak http://en.wikipedia.org/wiki/Image:AnaIvanovicCropped.JPG bu resmi yüklemişsiniz.Ancak hemen altında commons bağlantısı var.Commons tüm dillerdeki viki projeleri için özgür, telifsiz resim sağlar.Commonsatki resimleri buraya yüklemenize gerek yoktur tek yapmanız gereken dosyanın adını resim kodlarıyla birlikte yazmanızdır.[[Resim:AnaIvanovicCropped.JPG|100px]] gibi.Hem commonsta olup hem buraya yüklenen resimler silinir.İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 20:17, 19 Haziran 2007 (UTC)

the_isyankar 09:46, 20 Haziran 2007 (UTC)

Kaynak göstermeyi yukarıda söylediğim gibi yapmamışsınız hala.--Machiavelli' msj 10:01, 20 Haziran 2007 (UTC)


Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Bu haftanın işbirliği projesi için katılım çağrısıdır.

Vikipedi'de yapılacak düzenlemeler için insan gücüne ihtiyacımız var. Lütfen bu projeye katılarak bize yardımcı olun.

--Uannismsj 13:12, 22 Haziran 2007 (UTC)

Vikipedi'de deneme yaptığınız veya katkıda bulunmak istediğiniz için teşekkürler. Denemeniz işe yaradı, ancak şu anda ya geri alındı ya da silindi. Başka bir deneme yapmak istiyorsanız lütfen deneme tahtasını kullanın. Vikipedi'ye gerçekten katkıda bulunmak istiyorsanız, nasıl katkıda bulunabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hoşgeldin sayfasına bir göz atın. Teşekkürler.

Metal Militia ileti 18:01, 23 Haziran 2007 (UTC)


Vikipedi bir ansiklopedidir.Yemek tarfileri gibi birşeyin nasıl yapılacağını anlatmak istiyorsanız Vikikitaba yazmalısınız.Yazdıklarınız içerik olarak vikipedide bulunamazlar.Saygılar.--Machiavelli' msj 13:25, 7 Temmuz 2007 (UTC)

nehir erdoğan[kaynağı değiştir]

  • :) yok hayır, bir sakıncası olduğunu sanmam. ama resim adil kullanım kapsamında sanırım ve onların da maddeler dışında kullanımı yasak. yine de mach'a bir sor istersen. --kibelemesaj 17:39, 9 Temmuz 2007 (UTC)
Selamlar Kibele'nin dediği gibi resmin telif hakları saklı.Bu tür resimleri sadece maddelerde o da zorunlu bir durum olduğunda kullanabiliyoruz.Bu resim şablonda kullanılamaz.Özgür lisanslı (GFDL, KM...) bir resim bulmalısınız.--Machiavelli' msj 17:46, 9 Temmuz 2007 (UTC)
  • tam olarak anlamadım sorunu. yardımcı olamadığım için üzgünüm. belki yine mach birşeyler söyler sana.. bu arada mesajlarını imzalarsan sevinirim. kolay gelsin. --kibelemesaj 18:09, 9 Temmuz 2007 (UTC)

Galatasaray portalına ne yapmamızı istersiniz? --Çağatayileti 09:15, 19 Ağustos 2007 (UTC)

Selamlar sayfa yapısı konusunda detaylı bilgiyi şu sayfada bulabilirsiniz.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 09:39, 19 Ekim 2007 (UTC)
Bir satır boşluk bırakmayı deneyebilirsiniz ve ya br komutunu iki tane köşeli parantezin içine <> yani bu şekilde yazabilirsiniz.--Eldarionileti 09:48, 19 Ekim 2007 (UTC)

Merhabalar. Şahsen bilemiyorum. Maddeyi ben silmedim. Silme kayıtlarını incelerseniz maddenin silinme sebebinin VP:HS M1 olduğunu görebilirsiniz. Yani madde taslak kriterlerini sağlamadığından silinmiş. Eğer oluşturduğunuz maddeler politikalarımıza uymuyorsa bu ister VP:Mİ'de bulunuyor olsun isterse portal madde isteklerinde olsun, silinmesi kaçınılmazdır. Bu yüzden maddelerimizi yazarken bütün politikalara uymasına dikkat etmeliyiz. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 19:35, 14 Ocak 2008 (UTC)

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Yabancımsj 16:25, 22 Nisan 2008 (UTC)


Eklediğiniz Tatlı Bela Fadime maddesi, yetersiz ve kısa içerikli olma gerekçesiyle beş gün sonra silinmek üzere tarafımdan işaretlenmiştir. Bilginize. Levent Abi ileti 19:30, 6 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Maddeyi geliştirerek, yazım hatalarını düzelterek, kaynak vererek,...... Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.Takabeg ileti 14:57, 8 Mayıs 2008 (UTC)
  • Mesajınızda imza olmadığından gözümden kaçmış; Asla kötü yapmadınız; Vİkipedi'ye madde ekleyenleri takdirle karşılıyorum/karşılıyoruz, ancak, "Taslak kriterlerini karşılamayan kısa içerik" diye bir anlayışımız var. Yani, o maddeye bakan, maddenin başlığının altında hiç bir bilgi alamayacaksa, öyle bir madde açmanın hiçbir yararı yok. En azından genel olarak konusunu, Vİkipedi'ye eklenebilir özellikte özgür lisanslı bir - iki fotoğrafını alabilirsiniz; bu örnekte olduğu gibi. Yoksa durduk yerde bir maddenin silinmesini, madde sayısının azalmasını ben de istemem. İyi çalışmalar. Levent Abi ileti 17:23, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Muratsahinmesaj 09:29, 29 Kasım 2008 (UTC)

Telif hakkı var kullanmayın[kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Manco Capac 11:52, 5 Nisan 2010 (UTC)


Yedi avlu geçmişi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Maddelerin adını değiştirmek için lütfen taşı sekmesini kullanınız. Aksi takdirde, sayfanın geçmişi yönlendirme sayfasında kalacaktır. Yeni sayfa yaratıp, eski içeriği buraya aktardığınızda, maddede tek katkı yapan kullanıcı siz görünürsünüz. Takdir edersiniz ki, maddede emeği geçenlerin orada görülmesi gerekir. O nedenle taşı sekmesini kullanırsanız, çok sevinirim. Eğer mümkün değilse, zaten diğer sayfa doluysa o zaman ya bir hizmetliye durumu bildirebilir yahut {{geçmiş birleştir}} şablonu ekleyebilirsiniz. Bu sayede geçmişin kaybolması engellenecektir. Eğer başka böyle bildiğiniz madde varsa, lütfen bunlara ya şablon ekleyin yahut da bir hizmetliye bildirin. Anlayış göstereceğinizi umuyorum. Saygılarımla--Merube 89msj 23:44, 11 Nisan 2010 (UTC)

  • Merhaba, zaten maddeye üç başlık açılmış olması karıştırmıştı. açılan başlıkları silemediğimden yönlendirme yapmak zorunda kalmıştım. geçmişi birleştir ve silme şablonlarını bilmediğimden de o haliyle kaldı maalesef. hatırlattığınız için teşekkürler. bundan sonra aynı durumda ki maddelerde belirttiğiniz yönergeleri kullanmaya çalışacağım. --Hasantosunmesaj 11:10, 12 Nisan 2010 (UTC)
Selamlar, mesajınızı şans eseri fark ettim. Mesajlarınızı, ilgili kullanıcının mesaj sayfasına da yazarsanız hem daha rahat farkedilebilir hem de bu sayede daha hızlı cevap alabilirsiniz. Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Sevgiler, iyi vikiler, iyi çalışmalar --Merube 89msj 16:52, 12 Nisan 2010 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --Merube 89msj 21:00, 21 Nisan 2010 (UTC)
Lütfen telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz. Vikipedi'de telif hakkı saklı içerikler kullanılamaz. Unutmayın ki; Vikipedi Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Kanunu'na tabidir ve söz konusu kanuna göre; yayımlanmış her türlü çalışma (aksi belirtilmediği sürece), sahibine otomatik olarak telif hakkı kazandırır. Sadece özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) kaynaklardan içerik aktarmanız mümkündür. Daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Unutmayınız ki uyarılara rağmen ısrarla telif hakkı saklı içerik eklemek bir Vikipedi suçudur ve Vikipedi kuralları (madde 8) gereği engellenebilirsiniz. Teşekkürler, iyi değişiklikler! -- Rapsar 09:49, 4 Ağustos 2010 (UTC)


Reality 22:30, 9 Temmuz 2011 (UTC)

Reality 22:29, 14 Eylül 2011 (UTC)


  • Merhabalar. "Dumlupınar" isimli üç tane "Türkiye Cumhuriyeti Gemisi" olduğu için oluşturduğunuz yönlendirme sayfasını,şu şekilde anlam ayrım sayfasına dönüştürdüm. Haber vermek istedim. Katkılarınız için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj17:44, 4 Nisan 2012 (UTC)

Merhaba, düzenleme ve bildiriminiz için teşekkürler. Anasayfada linksiz bağlantı olmaması için yönlendirme yaptım. "Dumlıpınar Denizaltısı faciası" nında yıldönümü olduğu için anasayfa bağlantısından görenlerin konuya gidebilmesi için ekledim, birden fazla aynı isimli denizaltı olduğunu bilmiyordum düzenlemeniz için teşekkürler. Bu arada anasayfanın bu tür linksiz bağlantılar konusunda kontrol edilmesi daha iyi olacaktır yönlendirmeler için, iyi çalışmalar. --Hasan Tosunmesaj 19:42, 4 Nisan 2012 (UTC)

  • Ben anasayfada öyle bir bağlantı olduğunu dahi fark etmemiştim açıkçası. Elbette haklısınız, anasayfadaki bağlantı verilen maddelerin açılmış olması gerçekten görüntü olarak da, içerik olarak da daha iyi olur. Tekrar teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 19:43, 4 Nisan 2012 (UTC)

S'nek silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (S'nek) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/S'nek sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 11:47, 2 Kasım 2016 (UTC)

Dr. Coalmesaj 15.29, 9 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Karşı Cinsin Casusları silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Karşı Cinsin Casusları) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Karşı Cinsin Casusları sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--E4024 (mesaj) 23.18, 27 Mart 2020 (UTC)[yanıtla]

Banu Yelkovan[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Evolutionoftheuniverse. Oluşturduğun Banu Yelkovan maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "G9: Telif" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --[evolutionoftheuniverse] @trwiki 17.19, 31 Mayıs 2020 (UTC)[yanıtla]

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Banu Yelkovan maddesine katkıda bulunmak istemenizi takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarından veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için politika ve yönergelere göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler.


Kayda değerlik kıstası[kaynağı değiştir]

Merhaba, ilgisiz bir tartışma sayfasında sorduğunuz için sorunuzu sildim. Ama buradan cevap vereyim. Kişiler için kayda değerlik kriterleri şurada yazılı. Lütfen bunu okuyun. Eğer başka bir kullanıcı açtığınız bir maddeye kayda değerlik şablonunu eklediyse iki ihtimal var. Ya madde gerçekten kayda değer değil ya da kayda değerlik için gerekli kaynaklar maddeye eklenmemiş. Eğer ikincisiyse lütfen bu kaynakları ekleyin. İyi günler --•gufosowa•✆• 13.36, 28 Haziran 2020 (UTC)[yanıtla]

Alexis Bledel[kaynağı değiştir]

Merhaba, ben Ahmetlii. Oluşturduğun Alexis Bledel maddesini Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden "M8: Düzen ve ansiklopediklik açısından uygunsuz madde" kriterine uyduğuna inandığımdan silinmesi için işaretledim. Hizmetliler maddeyi ve tartışma sayfasını inceledikten sonra karar verecekler. Eğer bir hata yaptığımı düşünüyorsan ya da herhangi bir sorun varsa mesaj sayfam üzerinden bana ulaşabilirsin. Teşekkürler. --ahmetlii mesaj katkılar 22.52, 23 Temmuz 2020 (UTC)[yanıtla]