Kullanıcı mesaj:Hükümsüzdür

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Hükümsüzdür![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Metal Militia ileti 15:35, 31 Ağustos 2007 (UTC)

unvanlar madde ismine dahil edilmiyor[kaynağı değiştir]

Madde isimlerinde unvanlar kullanılmıyor. Öte yandan, Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı kuralı gereği, dini kişiler de Hz., S.A.V. benzeri ön (veya son) ekleri almıyorlar. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 16:16, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Az önceki uyarımı okumadınız sanırım. --Metal Militia ileti 16:23, 31 Ağustos 2007 (UTC)

  • lütfen ansiklopedik bilgiler ekleyin, vikipedi kurallarını ve uyarıları dikkate alın. --kibelemesaj 18:00, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Köy çeşmesi, Vikipedi ile ilgili konuların tartışıldığı bir yerdir. Lütfen politik, siyasi, kişisel görüşlerinizi Vikipedi sayfalarına aktarmayınız. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 18:29, 31 Ağustos 2007 (UTC)

Merhabalar.Maddelerin tartışma sayfaları maddeleri geliştirmeye yönelik fikirlerinizi yazabileceğiniz yerlerdir.Lütfen buna dikkat ediniz.Bir de tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızın sonuna dört adet tilde(~~~~) koyarak imzalayınız.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 20:46, 28 Eylül 2007 (UTC)

Resim telif uyarısı[kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye katkıda bulunduğunuz için teşekkürler. Yüklediğiniz resim telif hakları saklı veya "sadece ticari olmayan kullanıma açık", "izne tabii" veya "resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış" olması ve adil kullanım politikaları dahilinde kullanılamayacak olması sebebiyle silinmiştir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. Yardım:Resim yükleme, Vikipedi:Resim kullanım politikası ve Vikipedi:Resim telif etiketleri sayfaları da size yardımcı olabilir. Sorularınız için Vikipedi:Medya telif soruları sayfasını kullanabilirsiniz. Teşekkürler --İyivikiler... [ho? ni!] 20:02, 11 Haziran 2009 (UTC)


ACİL CEVAP BEKLİYORUM[kaynağı değiştir]

bu resimler tamamiyle benim çektiğim ve tamamiyle bana ait olan resimlerdir.Panoramio adlı internet sitesine eklemiştim şimdi vikipediye paylaşmak istedim ama siz telif hakkında eksiklik olduğunu öne sürerek resimlerimi siliyorsunuz

ne yapmam gerekirdi kendi resimlerimi burada silinmeden yayınlanabilmesi için

madem telif hakkı eksik neden bazılarını silip bazılarını silmediniz

  1. Oradaki dagestan isimli kullanıcının siz olduğunuzu bilemeyiz.
  2. Oradaki resimlerin tüm hakları saklı.
  3. Bu resimlerin özgür lisanslı alternatifi üretilebilir.
  4. Dolayısıyla telif hakkı saklı olan bu resimleri vikipedide kullanamayız.
  5. dagestan siz iseniz bile (yanlış anlamayın muhtemeln öyledir, ancak takdir edersiniz ki bunu bilmemize imkân yok) ve Resimler size ait olsa bile, eğer başka bir yerde telif hakkı saklı biçimde yayınladıysanız, burada kullanmamız mümkün değil.

Ne yapabilirsiniz? Panoramio'daki o hesap da size ait ise, öncelikle oradaki tüm © All rights reserved etiketlerini kaldırın ve o etiketin yerine, burada resimlerde kullandığınız Creative Commons etiketlerini koyun. Böylece oradaki resimleri özgür lisanslı h^le getirmiş olursunuz. Sonra da buraya yükleyebilirsiniz. Bu arada, tüm resimlerinizi tek tek siliyorum. Sanırım birazdan hepsi bitecek. Lütfen size yukarıda bahsettiğim düzenlemeyi yapmadan, resimleri tekrar yüklemeyiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 20:18, 11 Haziran 2009 (UTC)

  • Bir not daha: Lütfen resim yüklerken, resimlerin üzerine "by ömer ulusoy" gibi çeşitli ifadeler eklemeyin. Biliyorsunuz ki burası bir ansiklopedi. Maddelerde kullanılan resimlerin üzerinde yazıların bulunması genel olarak hoş karşılanmaz. Zaten fotoğrafı yükleyen kişi bellidir ve telif etiketine göre atıf gereklidir. Dolayısıyla reimlere adınızı yazmanızın gereği yok ve ansiklopedi maddelerinde böyle yazılı fotoğraflar hoş durmuyor. İyivikiler... [ho? ni!] 20:22, 11 Haziran 2009 (UTC)

Kullanıcı adı-bilgi[kaynağı değiştir]

Uyarı
Uyarı
Kullanıcı sayfanızı veya kullanıcı mesaj sayfanızı "adını değiştir" sekmesine basarak değiştirmemeniz önemle rica olunur.

Bu işlem gerçek anlamda kullanıcı adınızı değiştirmez, sadece kullanıcı sayfanızı başka bir sayfaya yönlendirir.

Kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsanız bu bağlantıya gözatabilirsiniz. Sadece imzanızı değiştirmek için, sayfanın üstündeki tercihlerim sekmesini kullanabilirsiniz. Teşekkürler. --M.M. ileti 21:49, 11 Haziran 2009 (UTC)

Merhaba,
Panoramio'daki lisans sorularının cevaplarını şöyle seçmelisiniz

Fotoğraflarınızın ticari kullanımına izin veriyor musunuz?
(-)Evet
(-)Hayır

Fotoğraflarınız üzerinde değişikliklere izin veriyor musunuz?
(-)Evet
(-)Evet, diğerleri de benzer şekilde paylaştığı sürece
(-)Hayır

Bunları yaptığınızda artık sağ alt köşedeki "all rights reserved" yazısı "Attribution Share Alike" olarak değişecek. Deneme yapmak için kendim bir fotoğraf yükledim ([1]). İlk başta tıpkı sizin fotoğraflarınız gibi "all rights reserved" yazıyordu. Sonra o yazının altındaki [change]'e tıkladım ve sizin yukarıda bahsettiğiniz menüye ulaştım. Yukarıda söylediğim seçenekleri işaretledim ve "accept" tuşuna bastım. Artık telif durumu "Attribution Share Alike" olarak gözüküyor. Bu değişikliğin işe yarıyor olması gerekli yani. İsterseniz bir kez daha deneyin. Sanırım her fotoğraf için tek tek lisans değişikliği gerekecek ama benim panoramio hesabımda bu değişiklik çalışıyor şu anda. İyivikiler... [ho? ni!] 20:31, 12 Haziran 2009 (UTC)

Harika! Dosya:Plutonium - Cin Deliği (Hadesin Kapısı).jpg için panoramio sayfasındaki lisansı değiştirmişsiniz. Artık buraya yüklemenizde bir sorun yok. Diğer resimlerde de panoramioda aynı lisansı kullandığınız sürece sorun olmayacaktır. Vikipedi'nin lisans kuralları biraz karmaşık ve katı ama özgür ansiklopedimiz özgür tutmaya devam edebilmemiz için bunlar gerekli. Anlayışınız ve çabanız için teşekkürler.
İmza oluşturma konusu ise Vikipedi:İmza kullanımı sayfasında adım adım anlatılıyor. Bir göz atın oraya, olmazsa yine yardımcı olmaya çalışırım. İyivikiler... [ho? ni!] 16:37, 13 Haziran 2009 (UTC)

Bu resmi siz mi çektiniz gerçekten ? Tamamen kendi çalışmam demişiniz de... --M.M. ileti 13:15, 16 Haziran 2009 (UTC)

üzgünüm Yanlışlıkla oldu[kaynağı değiştir]

ben kendi yüklediğim resimler için o yükleme sayfasını sık kullanılanlara eklemiştim bu resmi internetten buldum ve buraya eklemek istedim ancak kullanıdığım yükleme noktası yanlıştı

bu resmi normal yükleme noktasından yüklersem sorun olmaz diye düşünüyorum beni uyardığınız için teşekkür ederim

--Ömerulusoymesaj 13:22, 16 Haziran 2009 (UTC)

Resim yükleme konusunda daha önce de uyarılmışsınız. Lütfen yükleme sayfasındaki soruları çok hassas ve dikkatli cevaplayın. Aksi takdirde resimleriniz silinir. Bilginize. --M.M. ileti 13:26, 16 Haziran 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 13:36, 16 Haziran 2009 (UTC)

Kontrol Edebilir misiniz?[kaynağı değiştir]

Resmi aşağıdaki linkten yükledim bir sorun var lisansı yanlış ayarlıyorum sanırım ne yapmam lazım? http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96zel:Y%C3%BCkle 16:35, 16 Haziran 2009 Bu imzasız yazı Ömerulusoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sorun, resmin nereden yüklendiği ile alakalı değil. Hem zaten yükleyebileceğiniz tek yer orası, o link. Sorun, açıklamalar kısmındaki ifadeniz: Kaynak: Tamamen kendi çalışmam", doğru olmayan bu ifadeniz. Resmin kaynağı neresiyse orasının yazılması gerek oraya. Bu arada iletilerinizi lütfen imzalayın. Teşekkürler. --M.M. ileti 13:37, 16 Haziran 2009 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

Aşağıdaki uyarı mesajındaki bilgileri eksiksiz okumanızı rica ediyorum. --M.M. ileti 13:49, 16 Haziran 2009 (UTC)

RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı
M.M. ileti 13:49, 16 Haziran 2009 (UTC)

Telif ihlali nedeniyle engellendiniz.[kaynağı değiştir]

Daha önce uyarılmanıza rağmen, Vikipedi'ye ısrarla telif kurallarını ihlâl eden içerik eklemeniz nedeniyle geçici olarak engellendiniz. Eğer yararlı katkılarda bulunmak isterseniz, engellenme sürenizin sonunda tekrar geri gelebilirsiniz. Eldarion 14:37, 16 Haziran 2009 (UTC)

Resim çok büyük[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Sayfalara resim eklemeye ilişkin örnekli açıklama (resim boyutu, sağa ya da sola dayama, alt yazı ekleme vs.) örnekleriyle Yardım:Resim ekleme sayfasında mevcuttur. Yine de sorularınız olursa mesaj gönderebilirsiniz. İyivikiler... [ho? ni!] 19:02, 16 Haziran 2009 (UTC)

En son girdiğin madde çok kısa silinebilir. Lütfen 3-4 cümle daha yaz ki vikipedi kriterlerine uysun...--вяí¢αи76ileti 11:57, 18 Haziran 2009 (UTC)

türkçe biografi sıkıntısı yaşıyorum[kaynağı değiştir]

ingilizce vikipedide maddesi var acaba google translateyi kullanarak çevirsem uygun olurmu --Ömerulusoymesaj 12:34, 18 Haziran 2009 (UTC)

Onunla olmaz. Kötü çeviriyor. Kendin çevirmelisin ve imzanı da atmayı unutma--вяí¢αи76ileti 12:31, 18 Haziran 2009 (UTC)

Muratsahinmesaj 12:34, 18 Haziran 2009 (UTC)

Merhabalar, eğer Flickr üzerinde serbest kullanımlı resimler aramak ve bu resimleri Vikipedi'ye yüklemek istiyorsanız search.creativecommons.org işinize yarayacaktır. Serbest resimli dosyalarda copyleft, copyright logosu üzerinde çizgi olan vb. stillerde gösterilir. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 13:31, 18 Haziran 2009 (UTC)

Creative Commons 2.0 lisansı altında demek. Kullanılabilir. http://search.creativecommons.org/ üzerinden bulduğunuz her flickr dosyası özgür kullanımlıdır. İyi günler.--Muratsahinmesaj 14:04, 18 Haziran 2009 (UTC)

Flickr'dan resim aktarımı[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Flickr'dan aktardığınız resimlerde bazı sorunlar mevcut:

Kaynağı belirsiz

Aşağıdaki resimler için, tıklandığında Flickr'daki resim sayfasının açılacağı bir link vermelisiniz.

Lisansı hatalı

Bu üç resimde ve Dosya:2732335114 3b60aae76c.jpg dosyasında, telif etiketi olarak KM kullanmışsınız. Ancak bu resimler kamu malı değil. Flickr'daki lisans ne ise (CC lisanslarından biridir muhtemelen), burada da aynı lisansı kullanmalısınız. İyivikiler... [ho? ni!] 14:26, 18 Haziran 2009 (UTC)

  • Vikipedi özel bir proje. Lisanslaması diğer web sitelerinden farklı. Amacı özgürce kullanılabilecek bir ansiklopedi yaratmak. O yüzden de sıkı kuralları var. Rastgele içerik eklenen bir forum değil burası. Ben hem buraya hem Commons'a belki yüzden fazla resim yükledim, ilk baştaki birkaç tanesi hariç hiçbir sorun yaşamadım. Kuralları öğrenip buna uygun şekilde katkıda bulunduktan sonra siz de yaşamazsınız. Ama Vikipedi biraz fazla emek gerektiriyor, özellikle de kuralları öğrenip uyma konusunda. Kurallarla falan uğraşamam diyorsanız zaten yapacak bir şey yok ama sebat edin, size verilen linkleri okuyun, kuralları anlamaya çalışın derim ben. Çünkü buraya katkıda bulunmanın keyfi asıl ondan sonra ortaya çıkıyor. İyivikiler... [ho? ni!] 16:16, 18 Haziran 2009 (UTC)

Baktın mı?[kaynağı değiştir]

şu sayfa'ya baktın mı? ve şu kullanıcıyla da ortak ilgi alanınız var.. Belki Vikipedi'de ortak projelere imza atarsınız...--вяí¢αи76ileti 11:31, 20 Haziran 2009 (UTC)

Selamlar. Lütfen maddelere dış bağlantı şeklinde resim eklemeyiniz. Eğer özgür lisanslı bir resim yok ise madde resim olmadan da Vikipedi'de yer alabilir.Ancak resim için başka bir siteye bağlantı vermeniz yanlış.Kolay gelsin.--Eldarion 09:17, 21 Haziran 2009 (UTC)


Bir karakter boşluk...[kaynağı değiştir]

Yazmış olduğunuz maddelerde, noktadan sonra bir karakter boşluk bırakarak yeni cümlenize başlamanız tavsiye olunur. Hem yazım kurallarına daha uygun, hem de daha şık olacaktır. İyi çalışmalar. --M. Yalçın Yalhı ileti 03:33, 22 Haziran 2009 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Sizi daha öncede başka sitelere resim vermemeniz konusunda uyardım ancak ısrarla devam etmektesiniz.Ayrıca bazı resimlerin başka Vikilerde yer alması burada da yer almasını gerektirmez.Vikipedi'yi topluluk yönetir.Örneğin vajina maddesinin tartışma sayfasında görebileceğiniz üzere bu tip resimlerin sadece commons bağlantısı olarak kalması gerektiğine dair bir tartışma yaşanmıştı.Bundan sonra başka sitelere resim bağlantısı verilmesi konusunda uyarılmadan engelleneceksiniz.Bilginize.--Eldarion 05:46, 22 Haziran 2009 (UTC)

Fotoğrafların telif hakkı[kaynağı değiştir]

İnternetteki bir çok şey telif haklarıyla korunmaktadır. Fotoğraflarda bunlardan biridir. İnternetten bir fotoğrafı alıp editlemek veya kendi adımıza kullanmak bize oldukça normal gelmesine rağmen bir resimi bilgisayara indirip paylaşma legal değildir. Bunun için eğer sitede görsellerin genel dağıtıma açık olduğu belirtilmiyorsa yani freeware image değilse bunları kullanamayız, özellikle de Vikipedi gibi bu işlere çok dikkat eden bir platformda. İngilizce sayfalardaki eklenen resimleri sorarsan onların bir çoğunu maddade ismi geçen kişi veya ona fotoğraf çekip telif hakkı elinde bulunan kişiler eklemiş. Bu durumda en kolay yol Vikipedi'ye zaten eklenmiş olan görselleri kullanmak olur. Veya fotoğrafını ekleyeceğin kişiden bir mail ile fotoğrafın yayınlanma iznini almalısın, bu hak siteye aitse sitede olabilir.

Bu arada sana bir kaç önerim var, 1- Eğer İngilizce sayfadan çeviri yapıyorsan, kaynak olarak İngilizce Vikipedi'yi gösterebilirsin 2- Yazım olarak yanlış yazıp yazmadığına dikkat edebilirsin; ayrıca baştaki açıklamayı biraz daha uzun tutabilirsin.

Saygılarımla...

Başka yerlerden Vikipedi'ye içerik kopyalamayınız![kaynağı değiştir]

Lütfen telif hakkı sahibinin izni ve onayı olmaksızın Vikipedi'ye telif hakkı saklı içerik eklemeyiniz!
Daha fazla bilgi için Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz. Telif hakkı ihlalleri kabul edilemez ve ısrarla ihlal edenler engellenirler. --- noumenon Θ mesaj 17:36, 22 Haziran 2009 (UTC)


  • Merhabalar,
  • Herhangi bir resim için atmadım uyarıyı: Bayar Şahin maddesinde başka sitelerden alınmış metin, içerik mevcuttu. Salt resimlerin değil metinlerin de telif hakları vardır ve başka bir yerden buraya yazı kopyalayamazsınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:02, 22 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Aynı şekilde eklediğinizde yine silinecektir. Sanırım anlatamıyorum: bir yazı yazana aittir, onun mülküdür, o yazıyı alıp başka yerde kullandığınızda, başka yere kopyaladığınızda o yazının sahibinin mülkünü almış oluyorsunuz bu da yasal olarak bir suç; bir tür hırsızlık - bu yüzden Vikipedi'de yasak.
    1. Hayır cümlelerin sırasını değiştirmeniz yeterli olmaz.
    2. Elbette kafanızdan uydurmayacaksınız. İlgili sitedeki bilgileri okuyarak kendi cümlelerinizle maddeyi yazabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse: okulda dinlediğimiz bir dersi harfi harfine hatırlamıyoruz ama konuyu kavramış oluyoruz; birisi bize dinlediğimiz ders hakkında bir şey yaz dediğinde kafamızdan mı uyduruyoruz? veya derste bize anlatılanı harfi harfine, kelimesi kelimesine aklımızda tutuyor da onu mu yazıyoruz? Hayır. Kendi cümlelerimizle anladığımız bilgiyi yeniden yazıyoruz.
    3. Telif hakları hakkında daha fazla bilgi için VP:T sayfasına bakabilirsiniz; göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim zira oldukça açıklayıcı bir sayfa.
    4. Bununla birlikte ilgili şahsın (Bayar Şahin) maddesine kayda değerlik şablonu eklenmişti. Yani bazı Vikipedistler bu şahsın ansiklopedik olmadığını düşünmüş. Bu sebeple hiç maddeyi yeniden, telifsiz bir biçimde kendi cümlelerinizle yazmaya başlamadan, önce VP:KD sayfasına bir göz atın, kayda değerlik neymiş, ansiklopediklik ile kastımız neymiş bir göz atın... eğer ilgili şahıs kayda değer değilse, eklediğiniz madde telifsiz bile olsa silinir.
  • Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 18:37, 22 Haziran 2009 (UTC)

Medeni olmayan davranışlar içinde olduğunuz gözlemlendi. Lütfen kibar olun ve kişisel saldırılara yönelmeyin veya değişiklik savaşı başlatmayın.--~~~~--Boyalikus 01:44, 23 Haziran 2009 (UTC)

Yok ben isyanınıza hak veriyorum... Resim niye kaldırılıyorsa ayıp bir şeymiş gibi.. Ama size gönderebileceğim en mantıklı uyarı o uyarı idi.. Biraz sakin olun.. Tartışmalarda sakin olmak faydalıdır, sadece bu.. Ayrıca diğer vikipedilerden eğer telif durumu uygun ise buraya resim ekleyebilirsiniz. Fakat sanırım vajina maddesi için bu geçerli değil, commonsda filan vardır diye itiraz etmişlerdir. Bu durumdan rahatsız olduysanız, kim sildi, kim yaptı diye sorumlu aramaktansa bu durumun konuşulmasını sağlayın. Bu tür maddelerde bir tane normal resim yeterli bence galerinin olması pek mantıklı değil. kolay gelsin --Boyalikus 01:57, 23 Haziran 2009 (UTC)

Ansiklopedi maddesi değeri taşımıyorsa diğer vikipedilerde ne işi var[kaynağı değiştir]

Mastürbasyon maddesine eklenen (diğer vikilerden kopyalanan resimleri silinmesi[kaynağı değiştir]

O resimleri ben yabancı vikipedilerden buraya kopyalamıştım.Eğer ansiklopedik değer taşımıyorsa diğer vikipedilerde ne işi var?

Vikipedi bilmin ön plana çıktığı bir ansiklopedidir.Sizin ve sizin zihniyetinizdeki kişilerin aılamayan tabularına göre şekil değiştirmemelidir.

Eğer o resimler ansiklopedik değer taşımasaydı maddeninde silinmesi gerekirdi.

Resimi ansiklopedik değer taşımayan bir maddenin ansiklopedide ne işi var.

Bütün dünyanın resimlerle desteklediği bir maddeyi bilimsellikten uzaklaştırmak bir vikipediste yakışmaz

Cesaretiniz varsa maddeyide silin.

--Ö-U 01:36, 23 Haziran 2009 (UTC)Bu imzasız yazı Ömerulusoy (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba, öncelikle söyleyeyim VP:İNOV kurallarını incelemenizde fayda var. Neden hoş olmayan bir tavırda olduğunuzu anlamakta zor...Resimlerin ansiklopedik bulunmaması bir görüştür. Antitezinizi düzgün bir üslupla anlatabilirsiniz. Maddede resimde var üstelik...Hoşcakalın...Vikipedist 21:03, 23 Haziran 2009 (UTC)

Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcılara karşı kullandığınız üslup, (bu sayfadaki gibi) nezaket sınırlarının ötesinde görülmüş ve değişiklik yapmanız 48 saat engellenmiştir. Lütfen tekrarlamayın. --M.M. ileti 13:44, 26 Haziran 2009 (UTC)

bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Bundan önceki kullanıcı adınızı (Ömerulusoy) değiştirmeyi siz istemiştiniz ve şu anki adınıza değiştirildi. Eski kullanıcı adınızla katkı yapmaya devam etmeniz uygun değildir. O adınız süresiz engellenmiş bulunuyor. Bilginize. --M.M. ileti 21:50, 5 Temmuz 2009 (UTC)

wikimedia commons[kaynağı değiştir]

wikimedia commondaki kullanıcı adım Ömerulusoy resimlerimi diğer vikilerde yayınlamak için wikimedia'ya yüklemek gerektiğini yeni öğrendim ve türkçe vikipedide yer alan resimlerimi buraya ingilizce anlamlarıyla yükledim.Resimlerin altında da Ömerulusoy yazıyor eğer bundan dolayı engellendiysem wikimedia da kullanıcı adı nasıl değiştirilir? bundan dolayı engellenmediysem neyi düzeltmem lazım? ayrıca sizin wiki e-mail adresiniz nedir? beni engellediniz ben size ulaşamadım... --Hükümsüzdür 18:26, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Eskiden Ömerulusoy olan kullanıcı adınızın Hükümsüzdür olarak değiştirilmesini isteyen siz değil miydiniz ? --M.M. ileti 18:41, 7 Temmuz 2009 (UTC)
Tamam istedim ancak bu isteğimi wikimedia'da Ömerulusoy adlı hesap açtıktan sonra size bildirdim.Siz adımı Hükümsüzdür olarak değiştirdiniz ama wikimedia commons'da adım hala Ömerulusoy oradaki adımı nasıl değiştirebilirim? yani sorun wikimedia commonstaki kullanıcı adından mı yoksa buradaki bir hatadan mı kaynaklanıyor? size bunu soruyorum.Bana sorunla ilgili bilgi vermeden (ayrıntılı olarak) beni sınırsız olarak engelliyorsunuz ayrıca burada anladığım kadarıyla bazı eklediğim resimlerde hala Ömerulusoy yazıyor bunu en kısa zamanda düzelteceğim lütfen beni engellemeyiniz engellersenizde bunu neden yaptığınızı ayrıntılı olarak anlatınız. --Hükümsüzdür 20:39, 7 Temmuz 2009 (UTC)

VP:KAD sayfasına kullanıcılar, kullanmakta oldukları adlarını belli bir nedenle "değiştirmek, artık kullanmamak" istedikleri için başvururlar, "hem eskisi dursun, hem de bir yenisi olsun" diye değil. Eğer birden fazla hesap açmak istiyorsanız, bazı koşulları yerine getirmeniz şartıyla, o da mümkündür. Ama onun yeri ve şekli bu değildir. Commons ta açtığınız hesap Commons ı ilgilendirir, Vikipedi'yi değil. Oradaki adınızı nasıl değiştireceğinizi de oradaki hizmetlilere sormanız gerekir. Size engelleme ile bilgi verilmesi gerekmez, çünkü zaten ad değişikliği için başvurmanız dolayısıyla, sizin eski adınızı artık kullanmayacağınız varsayılır. Kurallar açık ve net. Umarım anlatabilmişimdir. --M.M. ileti 20:55, 7 Temmuz 2009 (UTC)

ben her yeni yüklediğim resme adımı Hükümsüzdür olarak ekliyorum ancak ismi değiştirmeden önce eklediğim resimlere denk gelmiş ve bundan dolayı beni engellediyseniz merak etmeyin eskiden yüklediğim resimlere de şimdi Hükümsüzdür yazıyorum.benim tek merak ettiğim birisini engelliyorsunuz ancak o kişi size hiçbir şekilde ulaşamıyor derdini anlatamıyor. ve bu kişi sınırsız olarak engellendiyse durumu birileri anlayana kadar beklemek zorunda kalıyor.sizden ricam size ulaşabileceğimiz bir e-posta adresini kullanıcı sayfanıza yazmanız --Hükümsüzdür 21:01, 7 Temmuz 2009 (UTC)

Kullanıcı sayfalarında e-posta adresi belirtmek tamamen tercih meselesi, bir zorunluluk yok. Dileyen kullanıcılar wiki-posta'yı tercih edebiliyor. Kaldı ki, Vikipedi'ye anonim IP le de girip mesaj bırakabiliyor kullanıcılar. --M.M. ileti 21:11, 7 Temmuz 2009 (UTC)


Selamlar.Kullanıcı sayfalarında adil kullanım resimlerine yer veremiyoruz.Bu yüzden Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili resmi sayfanızdan çıkardım.Bilginize.--Eldarion 09:45, 18 Temmuz 2009 (UTC)
Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik.

Eski temponuz ile devam etmeniz dileğiyle...
Sizi Bekliyoruz!
Şubat 2011


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Cin deliği.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 18:36, 19 Mart 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Hierapolis kapısı.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 05:52, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Lahitteki yazı.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:28, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Amfitiyatro3.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 11:32, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Zeytinyağı-.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 12:04, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Amfitiyatro4.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 12:38, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Amfitiyatro Kapısı.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 20:49, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Mezar odası içi-.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 21:27, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Cin deliği iç görünüm.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:19, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Aziz philippus martriyonu ana giriş kapısı.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:20, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Amfitiyatro taşına kazılan yazı-2.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:20, 6 Eylül 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Hükümsüzdür,

Oluşturmuş olduğunuz Dosya:Lahitteki figür.jpg adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden d1 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Reality 22:23, 6 Eylül 2011 (UTC)