İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Eğitmen/Arşiv/Ocak 2015-Aralık 2015

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


Sevgili Eğitmen/Arşiv/Ocak 2015-Aralık 2015,

Yeni Yılını kutlar, tüm vikipedistler ve Vikipedimiz için mutlu yıllar dilerim...

İyi vikiler, sevgiler... --Uğurkentmesaj 09:52, 31 Aralık 2014 (UTC)

Lütfen değişiklikleri onaylamadan önce telif kontrolü yapınız.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 20:47, 9 Mart 2015 (UTC)

Sanırım şu katkımdan bahsediyorsunuz. Yoksa ben mi yanlış yorumluyorum? .İyi vikiler..88.254.142.133 18:34, 10 Mart 2015 (UTC) (Eğitmen Mahmut)
Hayır sizin katkınızdan değil. Yukarıda linkini verdiğim katkıdan bahsediyorum.--İyi Vikiler.Ayrıntılı Bilgi#ileti 18:46, 10 Mart 2015 (UTC)

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, Eğitmen Mahmut
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Mavrikantmsj 01:02, 15 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

Kaza ile ilgili bir sayfa oluşturma[kaynağı değiştir]

İyi günler bir kaza anını vikipediye eklemek istiyorum 24.10.1997'de Konya Karapınar mevkide otobüs ile tankerin kafa kafaya çarpması sonucunda hayatını kaybeden 48 beden ile ilgi bir sayfa oluşturmak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkür eder. İyi çalışmalar dilerim.


Uyarı
Uyarı
Lütfen Vikipedi'nin "kişisel saldırı yasaktır" politikasına bir göz atın. Bireyler, kurum-kuruluş ya da oluşumlar üzerine değil, içerik üzerine yorum yapın. Hakaret ve kişisel saldırılar sadece topluluğa zarar vermekle kalmaz katılımcıları da caydırır. Unutmayınız ki, kişisel saldırılar, toplulukta yaratabileceği rahatsızlık sebebiyle engellenmeye yol açabilir. Lütfen soğukkanlı olunuz ve değişiklik yaparken bunu aklınızdan çıkarmayınız. - kibele 19:09, 5 Aralık 2015 (UTC)


vikipedi kurallarını bilmiyor olmanız bir mazeret değil. genel ilke şudur: cesur ol değiştir, itiraz varsa geri al, tartış. maddeye silsileyi eklediniz, itirazım olduğu için geri aldım. şimdi tartışmanın sonucunu bekleyeceksiniz. tekrarlamayın. --kibele 23:18, 5 Aralık 2015 (UTC)

  • Herşeyden önce "vikipedi kurallarını bilmiyor olmanız bir mazeret değil." türünden ön yargı ile hareket etmenize, kullanıcıları küçümser tutum ve davranışlarınıza artık bir son vermeniz gerektiğini düşünüyorum. Benim vikipedi kurallarını bilmediğime nasıl karar verdiniz? Tutumunuzla projenin gelişmesini engellediğinizin farkında mısınız? Sizin bu davranışınız insanları buraya gelmekten, katkıda bulunmaktan soğutuyor. "şimdi tartışmanın sonucunu bekleyeceksiniz." türünden emri vâki söylemlerde bulunmanız ne kadar doğru? Lütfen biraz daha saygılı olur musunuz? Ayrıca, çifte standart uygulamaktan vaz geçmeyi artık düşünmüyor musunuz? Sizin bu tür davranışlarınız sebebi ile yaklaşık bir yıl katkı yapmaktan uzak kaldım. Görünen o ki, yine değişen bir şey yok..Eğitmenmahmut msj 23:33, 5 Aralık 2015 (UTC)

bu konudaki ısrarınızı sürdürmeniz durumunda engelleneceksiniz. konulara odaklanınız.

Arşive taşımak daha doğru olmaz mı?[kaynağı değiştir]

Sayın Mahmut bey,son değişiklikler bölümünü incelerken, mesaj bölümünüzde en azından bu mesajı yazmaya başlamamdan yaklaşık bir kaç dakika önce yapmış olduğunuz bir değişiklik dikkatimi çekti . Elbette, siz benden daha tecrübeli bir kullanıcısınız. Ve elbette, bu sizin kendi mesaj sayfanız. Ancak, sayın Kibele ile aranızda geçen silsilenin çıkartılmasına ilişkin tartışma ile başlayan ve en son bu sayfada hakkınızda Kibele'nin size yönelik engellenebilirsiniz hatırlatması ile son bulan o mesajlaşmanın arşive konulması yerine sanki hiç olmamış gibi mesaj bölümünden silinmesinin uygun olmadığı kanaatindeyim.

Bahsi geçen tartışmanın mesajların ekran görüntüsü

Nitekim kendimi de bunun içine koyarak söylüyorum, Vikipedi'de hepimizin yanlışlıkları olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu söylediklerim, sizin gibi değerli ve hatta devriye statüsüne sahip bir kullanıcıya söylemek ne kadar çok yanlış gelse de, lütfen bunları yalnızca bir tavsiye niteliğinde kabul ediniz; bence, diğer kullanıcıların o sildiğiniz mesajlara arşivinizden ulaşabilmesi yerine, mesaj sayfasında ki yaptığınız değişikliklerden bulup karşınıza çıkarması, hakkınızda oluşabilecek suçlamalar karşısında, yetkililerin veya diğer kullanıcıların gözünde hakkınızda daha kötü izlenim bırakabilir.

Bunun için, yapmış olduğunuz değişikliğinizi tekrardan geri alıp, arşivinizde bulundurmanız daha olumlu bir etki ve her şeye rağmen ne kadar cesur olduğunuza dair de önemli bir kanıt olarak duracaktır.

Saygılarımla, kolay gelsin --Merhabaviki (mesaj) 13:42, 7 Aralık 2015 (UTC)

  • Merhaba Sn. Merhabaviki. İlginize ve duyarlılığınıza çok tşk. ederim. Bahsettiğiniz değişikliği yaptığım tarihi 7 Aralık 2015. Bir gün öncesi (6 Aralık 2015 günü) bu konu ile ilgili şuradaki değişikliği inceleyip, daha sonra burada konu ile ilgili yorum yazmanız sanırım daha doğru olurdu. Dileğim ve beklentim, bu tür değişikliklere aynı duyarlılığı göstermenizdir. İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 20:31, 7 Aralık 2015 (UTC)
  • Biliyorum. Fakat göstermek istediğim, nerede değiştirdiğinizi değil, neyi değiştirdiğinizi göstermekti. Yani, değişmeden önce ki halini göstermenin daha uygun olduğunu gördüm. Duyarlılığınız içinde teşekkür ederim.--Merhabaviki (mesaj) 20:36, 7 Aralık 2015 (UTC)
Arşive de ekledim :) . Sanırım sorun kalmadı.--Eğitmenmahmut msj 20:46, 7 Aralık 2015 (UTC)
Yanlış anlamayın size yönelik olarak bir kastım yoktur. Aksine, sizin gibi değerli bir kullanıcıya yönelik oluşabilecek olumsuzluğu önlemekti. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır. (^_^) --Merhabaviki (mesaj) 21:01, 7 Aralık 2015 (UTC)

kaliteli madde oluşumu için çalışma[kaynağı değiştir]

  • Muhammed maddesindeki düzensizliği giderelim. Maddeden birşey anlaşılmıyor. Çalışma var şablonu koyup maddeyi ingilizce sürümünden tercüme ederek düzenleyebiliriz. Bu konuda sizden destek istiyorum. Saygılar. [1] --- Jumpeax (mesaj) 21:54, 11 Aralık 2015 (UTC)

İyi günler. Sizden ricam buradaki ilgili şikayetim hakkında yorumda bulunmanız olacak. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sökür (mesaj) 10:53, 15 Aralık 2015 (UTC)

Merhaba Sn.Sökür , Kullanıcı bilgilerinizden yeni bir kullanıcı olduğunuzu öğrendim. Hoş geldiniz aramıza :) . Benden birileri hakkında yorumda bulunmamı istemenizi anlamlı buluyorum, bu hususu öncelikle belirtmek isterim. Şikayet sayfasındaki şikayet başvurunuzu da okudum. Bu konuda size önerim, öncelikle olayları ve olanları İyi niyetle değerlendirmeye çalışmanızdır. Ama daha farklı düşünüyorsanız, o zaman size söyleyeceğim; arşiv sayfama ulaştığınıza göre bu anlamda oldukça çok malzemeye ulaşmışsınız demektir:). Yorum yapmamı istediğiniz konuda zaten şikayet sayfasında da yeterince hatta 'bu kadarı da olamaz' dedirtecek kadar ilgili kullanıcı hakkında şikayetler mevcut. Önemli olan, onların biran önce hakkaniyet çerçevesinde sonuçlandırılmasıdır. Ben bu konuda çok yoruldum. Umarım beni anlıyorsunuzdur. Bu arada topluluğumuzun konuyla yakından alâkalı olduğunu düşündüğüm şuradaki politika oluşturma çalışmalarına katılmanızı, görüş bildirmenizi ve oylamalara katılmanızı size öneririm. Şimdilik size kolaylıklar diliyorum, inşallah bir sonuç alırsınız. İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 19:32, 15 Aralık 2015 (UTC)

Kibele tarafından verilen engel, politika gereği hükümsüzdür[kaynağı değiştir]

Sayın Hizmetliler;


Bilindiği üzere, bir hizmetlinin herhangi bir tartışmada kendileri ile beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı 'engelleyemeyecekleri' "Engelleme politikasında" açıkça belirtilmiştir.

Hal böyle iken, SAS 'ta görüşülmekte olan (Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Cem Aksel) Şu madde ile ilgili olarak kibele ile tartışırken, kibele; yazdığım yorumumu geri almakla kalmayıp, akabinde beni 2 gün süre ile engellemiş, itiraz ve şikayet başvurum üzerine de engel süresini bir haftaya uzatmıştır. Kibele'nin uygulaması, bağlantısını verdiğim politikaya uygun değildir. Bu keyfiyete bir an önce son verilmeli, tarafıma uygulanan engel kaldırılmalı ve bu uygunsuz tutum ve davranışları sergileyen kullanıcı kibele, bir şekilde cezalandırılmalıdır. Bilgilerinize sunarım..Eğitmenmahmut msj 22:11, 17 Aralık 2015 (UTC)

  • Engellemenin "gerekçesi" doğrudur veya yanlıştır bu konuda yorum yapmak istemiyorum; ancak daha önce birkaç kez de dediğim gibi "aynı tartışmada bulunulan kişi engellenemez". Nokta. Bunun lamı cimi yok, osu şusu busu yok. Bunu bir İngilizce Vikide yapmaya çalışın, o hizmetlinin hizmetliliği kalmaz, tarafsızlığı sorgulanmaya başlar.--RapsarEfendim? 22:17, 17 Aralık 2015 (UTC)
Rapsar, sana ara sıra belki haklı belki haksız olarak öfkeleniyordum ama görüyorum ki "adam gibi adamsın " :) Çünkü haktan ve haklıdan yanasın. Muhtemelen benden yaşça çok küçüksün, 'senin gözlerinden öpüyorum'. Sevgilerimle..Eğitmenmahmut msj 22:22, 17 Aralık 2015 (UTC)

Kullanıcı:Rapsar defalarca açıklanmasına rağmen politikayı yanlış yorumlamayı sürdürüyor. engeliniz tamamen ilgisiz bir sas sayfasındaki ağır kişiselleştirmeniz ve bunu bir süredir farklı yerlerde yapmayı sürdürmeniz nedeniyle verildi. (ki zaten rapsar'ın "Engellemenin "gerekçesi" doğrudur veya yanlıştır bu konuda yorum yapmak istemiyorum" diyerek meseleyi ortada bırakmasından belli oluyor. kendisi de kişiselleştirmelerinizi gayet iyi bilir.) ortada bir tartışma olmadığı, kalsın oyu veren diğer dört kişiye rağmen 'silinsin' argümanı ile değil kişisel saldırı ile sayfada faaliyet gösterdiğiniz açık. bu tecrübeli ve adam gibi adam kullanıcıdan bir de, vandalları benim kuklam olarak gösterenlere kuralları hatırlatmasını, ingilizce vikipedide bunlara ne yapılıyor onu söylemesini hatırlatalım.--kibele 08:41, 18 Aralık 2015 (UTC)


sildiğin:

  1. Mesaj sayfana ve mesaj sayfama yazdığım mesajları,
  2. Uyguladığın engelleme ile ilgili olarak, hakkında yaptığım şikayet sayfasındaki şikayet başvurusu içeriğini,
  3. Engelleme sürecini başlatmana sebep, SAS 'taki yorumumu,
  4. Kullanıcı:Sökür 'ün mesaj sayfasına, kullanıcı Sökür'e hitaben yazdığım mesajımı,
  5. Bahsi geçen sayfaların geçmişlerinden sildiğin bana ait olmayan değişiklik IP ve değişiklik içeriklerini de tekrar geri eklemek durumundasın. Onları geri eklemezsen, olup-bitenler karanlıkta kalır..

Vikipedi engelleme politikasında:

Eğer bir hizmetli veya bürokrat, yetkisindeki fonksiyonlardan birini kullanacaksa o fonksiyona ait Vikipedi politikasına uymak zorundadır. Ayrıca, işlemi uygularken, ilgili politikanın hangi maddesine göre uyguladığını belirtmesi gereklidir.

Senin de müdahil olduğun, oy kullandığın ve açıklama yaptığın tartışmada; benim yazıp-çizdiklerimden şahsını ilgilendiren ve seni rahatsız edici bir durum varsa, karşı tarafa yani bana, cezaî müeyyideyi sen değil, bir başka hizmetlinin uygulaması gerekir. Çünkü, bir hizmetlinin herhangi bir tartışmada kendileri ile beraber bulunan herhangi bir kullanıcıyı engelleyemeyecekleri "Engelleme politikasında" açıkça belirtilmiştir. Tarafsızlık anlamında, oluşabilecek herhangi bir haksızlığı önlemek anlamında etik olan da budur. Burada kendin için bir hak olarak düşündüğün ve uyguladığın engel verme yaptırımı olmamalıydı. Onun yerine, bir kullanıcı olarak, hakkımda şikâyet başlatmak isteyebilirdin/başlatabilirdin. Karar, diğer hizmetlilere bırakılmalıydı.

İnsanların kendilerini savunma hakkına saygı göstermek; her şeyden önce, her yerde ve her zaman, insanlığın gereğidir. Burada birbirimizle savaşmak için bulunmuyoruz. En azından benim öyle bir maksadım yok... Ansiklopedi oluşturmaya çalışıyoruz.. Bu arada, bana engel verdiğin yetmiyormuş gibi, haksızlığa uğradığımı ifade etmem adına, kendi yazdığım mesajlarımın altına dört tilde IP numaramı ve manuel olarak da parantez içinde kullanıcı adımı, mesajımın altına yazmamın nesi 'kuklacılık' tır, doğrusu anlamış değilim. Kibele, herkes herkesi sevmeyebilir. Ben burada seni ya da başkasını sevmek ya da sevmemek adına bulunmuyorum. 'Okyanusta bir damla' babından insanlığa hizmet etmeye, bilgi aktarma elçiliği yapmaya çalışıyorum.

Tekrar tekrar yineleyerek ifade ediyorum:SAS'ta ilgili tartışma maddesindeki tartışmacılardan birisin Eğer benim yorumumu yerinde bulmuyorsan, altına açıklama yani kendi yorumunu yazarsın. Eğer kişisel saldırı olduğunu düşünüyorsan şikayet başvurusunda bulunursun. Tepeden inme engel veremezsin. Tartışmaya katılmayan bir hizmetli dışarıdan engel gerektirir bir durum olduğunu görürse, uyarı ve engel uygular. Burası dağ başı değil. Kullanıcıların çok büyük bir bölümünün, ekseriyetle Üniversite öğrencisi veya mezunu olduğunu düşünüyorum. Vikipedi üzerinden hiçbir hizmetli kendisi için kişisel bir üstünlük/otorite taslayamaz. Ansiklopedinin kurucusu Jimbo Wales'in ifadesinde bu husustaki düşüncelerini çok iyi bilmen gerekir... Bu açıdan bakıldığında, hizmetliliğini karşı tarafa 'orantısız bir şekilde yaptırım'a dönüştüremezsin. Çünkü politikada da bu konu böyle açıklanıyor. Sanırım anlatmak istediklerim anlaşılıyordur. An itibariyle, kendi mesaj sayfama yazı yazabiliyorum. Bu ne demektir? Bu ne zulümdür? Gerekçe olarak kişisel saldırı ve kukla kullanımı diye değişiklik gerekçeleri kullanmaktasın. Yok böyle bir şey. Tartışmada kullandığım ifadelerdeki eleştirel kısım, vikipedi kuralları ve onların uygulanmaları ile ilgilidir. Yukarıda, en baştaki mesajımda da belirttim. Hatta sağ olsun Rapsar'ın da ifade ettiği gibi, aynı tartışmada bulunuyoruz, beni engelleme hakkınız yok... Sizin hizmetlilik üstünlüğünüz, tartışmaya girdiğinizde varlığını yitirir ve asla size bir üstünlük sağlamaz... Öyle olmasaydı, o zaman biz kullanıcıların maddeleri tartışmasına gerek kalmazdı. 'Hizmetli olanlar kendi aralarında tartışsın ve sonuçlandırsın' anlayışı geçerli olurdu. Buraya kadar yazdıklarımla ilgili olarak son söyleyeceğim: bırakalım bu konuda olup bitenlerin hakemliğini topluluk yapsın. Kim ne yaparsa onunla anılır...Sanırım beni anladınız...--Eğitmenmahmut msj 23:57, 18 Aralık 2015 (UTC)

Vikipedi kuralları açıkça ortada. Kibele bu politikalara niye karşı geldiğinin cevabını nedense veremiyor. (...) Ben kendisine uygun cezayı verecek biri olmadığı için bu kadar rahat olduğunu düşünüyorum. Sökür (mesaj) 16:32, 19 Aralık 2015 (UTC)

viki'deki bazı kıdemli kullanıcıların kuralları gerekmediği yerde uyguladığını, düşündüğü ilk fikri ne olursa olsun değiştirmediğini, aynı durumlar için farklı pozisyonlar aldığını, birbirlerini etkilediklerini, kullanıcıların hevesini kırdığını ve kurallara uyulmasına rağmen düşüncelerinin ötesine geçemediğini düşünüyorum. Aranıza yeni katıldım ve şuan dış çerçeveden bakıyorum. Kuralları okuduktan sonra uygulama biçimleri ile karşılaşınca bambaşka bir durum çıkıyor ortaya. Viki iç ortamını arkadaşıma anlatırken, 'önemli olan kurallar değil, olayın gidişatı ve kıdemli kullanıcıların düşünceleridir' şeklinde bir cümle kurabilirim mesela. Bu özgür ansiklopedi ruhuna yakışır mı?--Alçekalestanı (mesaj) 21:10, 19 Aralık 2015 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Din Yıldızı
Dini alanlarla yaptığınız faydalı katkılar ve Vikipedideki diğer kullanıcılarla iş birliği içerisinde çalışmanızdan dolayı bir yıldız da sizin için!. Alexandre M. 00:46, 20 Aralık 2015 (UTC)