Kullanıcı mesaj:Dsmurat/Mayıs 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bu sayfa, Dsmurat'a Mayıs 2008'de gelen iletilerin arşivlendiği arşiv sayfasıdır.

Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın.
Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.

Bici bici resmi[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Senin Commons'a "self-made" olarak yüklediğin bu resme, "Lezzetin İzinde" adlı bir web sitesinde 11 Ağustos 2005'te yazılmış bir makalede rastladım. Sitenin altında "Lezzetin İzinde© 2005-2006 Bu sitede bulunan tüm içerik; örneğin fotoğraflar ve metinler Başak Gürbüz Derman'a aittir. Lezzetin İzinde sitesine ait içerik ve fotoğraflar, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu hükümlerine göre "izin alınmaksızın" hiçbir amaçla çoğaltılamaz, kopya edilemez, manyetik ortama (Bilgisayar, CD, Disket vs) aktarılamaz." yazıyor. Eğer resim seninse, sözkonusu site ciddi bir telif ihlali yapıyor, uyarmalıyız; ama oradan aldıysan, Vikipedi'ye koyamayız. Bir ihtimal de, senin o sitenin sahibi olman. O hâlde de, sözkonusu sayfanın lisans durumunu değiştirmen gerekir.
Resmi yükleyenin sen olduğunu görünce, sil etiketi vb. koymadan sana yazayım dedim. Umarım doğru şeyler yazmışımdır, kusurum varsa affola . İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 21:45, 29 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba, açıkçası yazdığınız mesajı iyi mi yoksa kötü mü algılamalıyım kestiremedim. Zira amaç~, kusur bulmak için uğraş vermişlik gibi geldi bana. Her neyse, açıklamamı şöyle yapmaya çalışayım; bu resime daha önce çok da fazla önemsemeyip belirtmediğim screenshot olduğunu belirten, ayrıca 1 , 2, 3 4 gibi resmin ilgili linki pek çok sitede geçen, ama sizin yolladığınız forum sitesinin asıl kaynağı olduğu sanılan bilgileri ekledim. Muhtemelen ilerleyen dönemlerde silinebilir, ancak tam olarak telif lisansınının neyi kapsadığını belirtmeyen bir forum sitesinden alınmış bir görüntü için benden ziyade commons yetkililerinin kara vermesini yeğelerim. Yine de anasayfadaki ve maddedeki resimleri değiştirdim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. Cat msj 23:18, 29 Nisan 2008 (UTC)
Ben genelde "siz" diye hitap ederim; fakat size samimi bir yazı yazmak için sen diye hitap etmişim. Sizin "Sizli-benli" hitap şeklini tercih ettiğinizi unutmuşum, kusura bakmayınız. Altta da zaten "kusurum varsa affola" diye yazmıştım. Siz, "Z"lere vurgulama yapınca, ben de açıklama ihtiyacı hissettim.
Neyse, gelelim esas konuya... Eğer kötü bir düşüncem olsaydı; size belirtmeden Commons'a gider, resmin silinmesi için istekte bulunurdum. Ki eğer biri bunu yapsaydı da, o kişiye "kötü niyetli" diyemeyiz zaten, çünkü bunu Dsmurat değil de, söz gelimi George görseydi direkt öyle yapardı, sonra da ileti sayfanıza bilgilendirme şablonu koyardı.
Yeni yüklediğiniz bu resme, birincisindeki kamu malı etiketini ve "self-made" yazısını eklemeden ilgili bağlantıyı koymuşsunuz; ama bu, o resmin öyle ya da böyle bir biçimde telif ihlali yarattığını göstermez mi?
Aslında bunun yeri burası değil Commons; ama ben size sadece bilgilendirmek için bir yazı yazmıştım, eğer resmin sahibi sizseniz uyarın, değilseniz değiştirmeliyiz diye. Umarım doğru algılanmıştır yazdıklarım, yanlış anlaşılmayı istemem. İyi çalışmalar... --Yurtta Sulh, Cihanda Sulh... Dsmuratileti 23:37, 29 Nisan 2008 (UTC)
Merhaba, mesajınıza geç cevap verebildim, kusura bakmayın. Bana sen demenizi aslında çok sorun ettiğim için değil, daha önce alışık olmadığım bir tavırla aynı anda ilk kez sen demenizle bir derdim olduğu için sanırım böyle bir tepki aldınız, bunların tesadüfü için üzgünüm. Resim konusuna gelince dediğim gibi ben yapmam gerekenleri yaptığımı düşünüyorum, artık gerisi Commons'ın bileceği iş. Neyse, bu kadar küçük şeyler işin birbirimizi kırdığımıza yazık oldu, ama telafisi iyi niyet varolduğu sürece çabuk olur diye umalım :) Teşekkürler ve saygılar. Cat msj 22:19, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Tabii ki, her zaman önemli olan iyi niyet. Haklısınız, bu kadar küçük bir şey için yazık oldu gerçekten... Çalışmalarınızda başarılar, barışçıl tavrınız için de teşekkürler. Saygılarımla... -- Dsmuratileti 10:08, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Sizi yakalamışken Seks işçisi‎ maddesindeki resim hakkında fikrinizi almak istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 21:20, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Görüşümü belirttim, görüşümü önemsediğiniz için teşekkür ederim. Bu arada, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nız kutlu olsun... -- Dsmuratileti 21:35, 1 Mayıs 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Takabeg ileti 21:43, 1 Mayıs 2008 (UTC)

Tartışma sayfaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Tartışma sayfasında eğer içeriği geliştirmeye yönelik olmayan ifadeler varsa çıkartıp yerine tartışma şablonu koymanızda fayda vardır. En azından bu şekilde sayfa geçmişinde ne var ne yok ne geri alınabilir ne alınmaz gibi şeyleri görmemiz mümkün olur. Sil şablonu koyarsanız silinebilir ve geçmişi yok olur. Kısacası tartışma şablonu koymanız faydalıdır. Zaten bazı arkadaşlarımız genelde bunun üzerine yoğunlaşıyorlar....İyi çalışmalar. --Boyalikus 10:31, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Ben genelde hızlı sil şablonu kullanıyorum; ama tartışma şablonu koyduğum zaman da olmuyor değil. Boş bir sayfaya tartışma şablonunu, çoğunlukla, olası tartışmaların mekanı olabilecekse koyuyorum. Tam olarak bilmiyorum; ama bilindiğim kadarıyla silinen bilgiler sanırım tam anlamıyla yok olmuyor ve hizmetliler tarafından geri getirilebiliyor. Zaten G-12'yi ("İçeriği geliştirmeye yönelik olmayan tartışma sayfaları silinebilir. - Tartışma sayfası tamamen bu tür yorumlardan oluşmadıkça silme işlemi yapılamaz. Geliştirme amaçlı yorumlar mevcutsa sayfa silinmez, sadece ilgisiz yorumlar çıkartılır.") sadece, tanıma uygun bir biçimde kullanıyoruz. Bence, sadece ";)" işareti ve imzanın bulunduğu bir sayfa G-12'den silinebilir, nitelim Metal Militia'nın sildiği gibi. İlginize ve nazik iletinize teşekkürler. İyi çalışmalar, nitelikli katkılarınızın devamı dileğiyle... -- Dsmuratileti 10:56, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Evet çok haklısınız, bilgiler ve hatta tartışmalar yok olmuyor. Metal Militia sildi bende tartışma şablonu koydum. İyi çalışmalar. --Boyalikus 10:59, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Hong Kong Skyline - Dec 2007 edit1.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 21:21, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Portal:Fizik[kaynağı değiştir]

Merhabalar ; Fizik portalına sil şablonu koymuşsunuz. Nedenini öğrenene kadar affınıza sığınarak şablonu kaldırıyorum. Saygılar. Eu EPISTVLA 22:36, 4 Mayıs 2008 (UTC)

  • Kusura bakmayın yanıtım bir hayli gecikti. Vikimola'dayım şu anda ve iletiniz, gelen iletilerin arasında gözümden kaçmış. Portal:Fizik'e VP:HS'deki kriterlere uyması nedeniyle sil şablonu ekledim. Bu gibi güncel olmayan ve işlevsellikten uzak portalların zorla yaşatılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu, Vikipedi'nin dinamikliğini negatif yönde etkiler. Ayrıca Vikipedi'ye yeni gelen kullanıcıların da böyle atıl portallarla karşılaşması hoş değil bence. Zaten silinen sayfalar tekrar geri getirilebiliyor; o nedenle kaybolması gibi bir sorun yok. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 11:03, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Atatürk resmi[kaynağı değiştir]

Bu resim Atatürk'ün yüz hatlarını daha iyi, orijinal ve gerçekçi şekilde yansıtıyor. Üzerinde herhangi bir oynama yapılmamış. Sonuçta oraya koyacağımız resmin amacı Atatürk'ün neye benzediğini göstermek olduğu için, bu resmin daha iyi olduğunu düşündüm. Ama isterseniz değiştirebilirsiniz.--Martianmister 06:27, 5 Mayıs 2008 (UTC)

Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Rubik's cube.svg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 20:42, 8 Mayıs 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:EtaCarinae.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 20:42, 8 Mayıs 2008 (UTC)

Picardie Manevraları[kaynağı değiştir]

Selam. Nerelerdesiniz? Picardie Manevraları maddesi için şu resim Tarihi fotoğraf olarak kullanmak istiyoruz. Yoğunsunuzdur da vaktiniz olduğunda biraz düzeltebilir misiniz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 01:24, 11 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba,
Bu aralar Vikipedi'de pek fazla bulunamayacağım. İletinizi gördüm ve elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım. Fotoğraf, maalesef dijital ortama iyi aktarılmamış. Üstünde düzeltmeler yaparak daha iyi hâle getirmeye çalıştım; umarım olmuştur. İşe resim: Resim:Les Manoeuvres de Picardie.jpg. Fotoğrafı çekeni biliyorsanız eklerseniz iyi olacak. Maddeye uygun bir altyazıyla koyabilirsiniz. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 15:27, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık. Maddelere ekleyeceğim. Bir de Türk Kara Kuvvetleri hâlâ Kara Kuvvetleri Komtanşığı olarak kalıyor:) Yakında teklif edeceğim. Size kolay gelsin. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 15:32, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Rica ederim. KKK konusunda da, karışmaması için, uygun bir biçimde düzeltilmeli diye düşünüyorum. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 15:33, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Atatürk ve Uçak[kaynağı değiştir]

Aynı konuda birşey soracaktım: Atatürk maddesine "Mustafa Kemal 1910 yılında Fransa'ya Picardie Manevraları'na gönderildi ve deneme uçuşuna davet edildiyse de korkundan uşağa binemedi ve hayat boyunca binmeyecekti." ifadesini eklemişsiniz. Söz konusu cümleye kaynak eklerseniz sevinirim. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 15:48, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Evet hemen ekleyeceğim. Hem Internetten hem de kitaptan (son baskısında sansür ediliyor:). İsterseniz 'korkundan' yerine 'ihtiyatlı davranarak' yapabiliriz:) Aslında ikisi arasında bir şey. Takabeg ileti 15:55, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Tartışma sayfasında yapacağımız fikir alışverişleri yararlı olacaktır. Ayrıca dönemin uçakları günümüzdeki kadar mükemmel ve güvenli olmasa gerek . Görüşmek üzere... -- Dsmuratileti 15:59, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Evet güvensizdi. Hele 1910'de. Takabeg ileti 16:38, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Elinize sağlık. Daha ansiklopedi gibi oldu. Siz vikiye dönündüğünüzde Atatürk maddesine kaynak ekleme kampanyasını başlatalım mı? Gençliği hakkında Ali Fuat Cebesoy'un Sınıf Arkadaşım Atatürk güzel bir kaynaklardan. Görüşürüz. Takabeg ileti 18:31, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Elimden geleni yapmaya çalıştım. Vikipedi'ye yararlı olacak katkılara da uygun olduğum her zaman hazırım . İyi çalışmalar dilerim, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 18:36, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Kaliteli madde sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Dsmurat. Kaliteli madde sorumluluğu için şurada önerilen kişilerden biri olduğunuzu belirtmek isterim. Bilginize. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 00:13, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Desteğiniz ve güveniniz için teşekkür ederim. Mızrakmsj 17:04, 12 Mayıs 2008 (UTC)

selam dostum.İşlerden ötürü biraz yoğundum.Ama genellikle takip ettim.Sen neler yapıyorsun. hayriyıldırım 16:29, 12 Mayıs 2008 (UTC)

Atatürk ve uçak[kaynağı değiştir]

  • Göz misafiri olduğum yukarıdaki konu benim de dikkatimi çekmişti; elimden geldiğince, uygun bir biçime sokmaya çalıştım. Umarım bu hâli daha iyi olmuştur. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 18:39, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Evet daha önce birkaç belgeselde de bu şekilde, sizin yazdığınız şekilde geçti. Sansürlenen bir kitap varmı bilmiyorum ama yenişafak gazetesinin metni benim hiç hoşuma gitmemişti :) Seviyorlar böyle şeyler yazmayı bazı gazeteler, korkak Atatürk filan falan demeyi :) Düzeltme için teşekkürler. iyi çalışmalar. --Boyalikus 20:36, 12 Mayıs 2008 (UTC)
Vallahi doğru sözünüze ne denir ... İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 20:39, 12 Mayıs 2008 (UTC)
  • Özledik katkılarını,~kendini bu kadar uzak tutma vikiden :) Doğrusunu istersen şablonların ve bahsettiklerinin nasıl çalıştığı konusunda bir fikrim olmadığı gibi, ben şablon konusunda senin bilgin var sanıyordum.. Yapabileceğim bişey varsa tarif edersen elimden geleni yaparım. Yok yardımım dokunmazsa, çalıştırabildiğinde bana da haber verirsen sevinirim :) Levent Abi ileti 13:06, 13 Mayıs 2008 (UTC)
  • Dediğim gibi fazla bekletme Viki sayfalarını. İyi tatiller. Levent Abi ileti 13:58, 13 Mayıs 2008 (UTC)

niye çalışmadğını tam bende çözemedim.--Aycan 14:41, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, bu şablonu değiştirdiğiniz farkettim. Acaba neden yaptığınızı öğrenebilir miyim? Gerçi Ölçümleştirme gibi bir terim kullanmışsınız ama.. Yanıtınız için teşekkürler. --Manco Capac 18:40, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, sanırım ne yaptığınızı farkettim. şablonları standartlaştırıyorsunuz. Lütfen topluluğun onayını almadan yaptığınızı bu işlemi topluluk görüşünü almak için bir süreliğine durdurur musunuz? Ben konuyu gündeme taşıyorum. Teşekkür ederim. --Manco Capac 18:44, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Kusura bakmayın, bir müddet çıkmak zorunda kalmıştım. Tabii ki topluluğun görüşünü almamızda hiçbir sakınca yok. Daha iyi ve standartlaşmış bir Vikipedi iyi olur diye düşünerek; İngilizce Vikipedi'de kullanılan bu şablonları bizim Vikipedimize uyarlamıştım. Yanıtım biraz geç oldu; ama belirttiğiniz için teşekkürler, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 19:10, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Merhaba, yanıtınız ve işlemi durdurduğunuz için teşekkürler. Konuyla ilgili fikrimi Köy çeşmesine bıraktım. Kolay gelsin. --Manco Capac 08:19, 14 Mayıs 2008 (UTC)
Rica ederim, ne demek... Bu arada, haritanın yeni hâli çok daha iyi olmuş. Elinize sağlık, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 10:27, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba, yanıtınız ve işlemi durdurduğunuz için teşekkürler. Konuyla ilgili fikrimi Köy çeşmesine bıraktım. Kolay gelsin. --Manco Capac 08:19, 14 Mayıs 2008 (UTC)

  • Merhaba tekrar, TıpUyarı şablonunu genel kanının aksine bir sistem uyarı şablonu olmadığı için sizin kullandığınız formatı biraz renklendirerek değiştirip düzenledim. Umarım sizin için de bir sakıncası yoktur. Yanlız özellikle hassas olduğum bu şablon üzerinde benimle iletişime geçmeden yapmış olduğunuz değişim açıkçası gücüme gitti bunu da bilmenizi isterim. Kolay gelsin. --Manco Capac 06:47, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Öncelikle gücünüze gitmesine üzüldüm; fakat ben bu durumla ilgili açıklamayı, şablonları ölçünleştirmeye tekrar başlamadan önce Köy Çeşmesi'ne yazdığım bu yazıda belirtmiştim. Sizin gibi değerli bir kullanıcıyı kırmak istemem.
    Şablon konusuna gelirsek, tabii ki kimse her konu hakkında aynı yönde düşünmek zorunda değil; böyle düşünce farklılıkları yaşanılan noktalarda topluluğa başvurmak iyi olabilir. Köy Çeşmesi'ndeki yorumların sistem uyarı ve bilgi şablonları için geçerli olduğunu düşünerek, standartlaştırma çalışmasına tekrar başlamıştım; hatta diğer kullanıcıların başka sistem uyarı ve bilgi şablonları için yaptıkları istekleri de olumlu yanıtlayarak, onları da düzenledim.
    Bu konunun açıklığa kavuşması için Köy Çeşmesi'ndeki tartışmaya devam edelim o zaman. Bu durumda, şablonu ölçünleştirilmemiş hâline geri getiriyorum. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:19, 15 Mayıs 2008 (UTC)

Vilyım ha? güldürdün beni gece gece. Sağolasın.. Levent Abi ileti 22:10, 13 Mayıs 2008 (UTC)

Azıcık da olsa tebessüme aracı olmak güzel bir şey, sen de iletinle mutlu ettin beni. Vikipedi'de yalnız olmadığını ve yaptıklarını birinin gördüğünü görmek iyi geliyor. Bir de, "William Şekspir" yazsam daha gülünç olurdu heralde . Eklemeyi unutmayayım; bugün bahsettiğim şablonlarla ilgili sorunu zor olan bir yolla çözdüm. Hatta burada bugün bahsettiğim şablonlarla ilgili bir fikir alışverişi var. Bakarsan sevinirim. İyi çalışmalar, iyi geceler... -- Dsmuratileti 22:18, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Yarın bakayım, 06.15'te kalkmam gerek. :) İyi geceler. Levent Abi ileti 22:19, 13 Mayıs 2008 (UTC)
Durduğun kabahat :). İyi geceler, Allah rahatlık versin... -- Dsmuratileti 22:21, 13 Mayıs 2008 (UTC)
  • Hallettim, hayal gücüne kuvvet arkadaş ;) güzel şablonlar yapıyorsun, devam et. Levent Abi ileti 18:29, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Uyarı Şablonları[kaynağı değiştir]

Selam. Elinizse sağlık. {{sö-devlet}}, {{sö-din}} ve {{sö-etnik}} şablonlarına da bakabilir misiniz? Gerç yoğunsunuzdur. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:33, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Bakarım tabii. Dökümatasyonunu da şablonun yaratıcısı olan size bırakıyorum . Ayrıca şablon başka Vikipedilerde de varsa, interwikiye eklemeliyiz. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 19:21, 14 Mayıs 2008 (UTC)

merhabalar, şablonlarla ilgileniyorsunuz acaba {{{Mantar uyarısı}}} şablonunuda elden geçirebilir misiniz ? Madde düzenini sabote eder bir hali var :) kolay gelsin. --Boyalikus 22:44, 14 Mayıs 2008 (UTC)

Denetlemeler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Son üç günde o kadar çok denetleme yapıldı ki eminim denetleme birkaç gün daha konuşulacaktır...
  • Öncelikle teknik yönü anlatayım. Bir kullanıcı adı verildiğinde, öncelikle bu kullanıcı adının IPlerini sorguluyoruz. Bize bu kullanıcı adının kayıtlarda bulunan IPleri geliyor. Kayıtlar zaman aşımına uğrayabilir; son değişiklikler sayfası en geriye ne kadar gidebiliyorsa o kadarlık bir zaman diliminde kullanılmış IP adreslerini görebiliyorsunuz. Bu da tabii ki trafiğe çok bağlı oluyor; trafiğin yoğun olduğu zamanda haftalar ile ölçülen bir süreden söz ederken, trafik yoğun değilse aylarca IP'leriniz kayıtlarda kalabilir. Bugüne kadar 6 ayı bulduğunu hiç görmediğimi eklemem gerekir. Kullanıcının kullandığı IP'ler karşınıza gelince her IP'in tarayıcı bilgisine ve o IP'i kullanmış olan diğer kullanıcılara ulaşabiliyorsunuz bir sonraki adımla. Yani tek tek her IP'i denetliyoruz, bu işlemde de o Ip'i kullanmış tüm kullanıcılar sıralanıyor. Tarayıcı bilgileri, işletim sistemi bilgileri falan da görülebiliyor IP adresleriyle birlikte.
  • İşin bürokratik yönüne gelince. Gerekli oranda kanıt görülebilen her yerde, özellikle çok hararetli tartışma ve oylamalarda, denetleme işlemi kullanılabilir. Bununla birlikte bariz şüğhe getiren kanıt olması şarttır. Bu kanıtları siz bana e-posta yoluyla sunmuş olabilirsiniz, dava açmış olabilirsiniz. Gerektiği kadar kanıt varsa denetleme yapabilirim. Denetlemeler önemli olduğu için keyfimize göre denetleme işlemi zaten yapamıyoruz. Kanıt yoksa yapmıyoruz yani. Dava açılsa da yapmıyoruz. Ayrıca çok bariz kuklacılık durumlarında denetleme yapmadan da engelleme doğrudan verilebiliyor. Bir denetleme yapılmışsa denetçiler bu denetlemeyi topluluğa veya denetlenmiş olan kişiye bildirmek zorunda değiller. Bunların dışında denetçilerden beklenen birkaç ayrıntı var ABD mahremiyet yasalarıyla uygunluk açısından. Ben şahsen denetçi olur olmaz ilgili yasalara göz attım. Bu çok önemli... eğer çakışma sağlanmışsa kendimiz hizmetliysek engelleme verebileceğimiz gibi bir başka hizmetliden de rica edebiliriz bunu. Davalarda genellikle ben pek kendim engelleme vermeyi uygun bulmuyorum; nitekim eskiden Meta'daki ilgili belgelerde yasak olmamakla beraber iyi olmayacağı söyleniyordu fakat sonra ilgili ibareyi kaldırdılar. Ben yine de dava söz konusuysa davayı açan veya o sırada çevrimiçi olan hizmetlilere bırakıyorum. Ancak başka hizmetli yoksa veya denetlemeyi dava olmaksızın bana sunulan kanıtlarla kendim yapmışsam kendim veriyorum engellemeyi.
  • Denetlemelerde çakışma çıktığında kullanıcıları engelliyoruz. Bununla birlikte nadiren de olsa çeşitli tesadüfler sonucu çakışma olabiliyor. Bu durumlarda da ilgili kullanıcılar e-posta yoluyla vs. size ulaşıp bunun bir tesadüf sonucu olduğunu kanıtlarlarsa geri aldırabiliyorsunuz engelleme işlemini; ama bu da ancak ve ancak hiçbir davranışsal iz yoksa yapılabilir. Eğer davranışsal iz varsa, davranışsal iz temel kanıt olduğundan, denetlemede çakışma sadece kanıtı katmerli kılmış olur ve genelde çok ciddi bir şekilde aksi kanıtlanmamışsa kesinlikle geri alma olmaz.
  • Sanırım denetçilikle ilgili şeyler bu kadar... sanırım bu işle çok ilgileniyorsunuz ^_^ İsterseniz denetçi adayı olun? Ekstra denetçilere hiçbir zaman hayır demeyiz; hâlâ eski kullanıcılar IP ile yeni kullanıcı adı ile gelip hizmetlilere hakaret eden isimlere sahip maddeler açıyorsa Vikipedimizde denetçilere kesinlikle ihtiyaç vardır demektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:14, 15 Mayıs 2008 (UTC)
Bu dediğim bilgiler genelde Vikipedilerde barındırılmıyor; Meta'da denetleme ve denetçilerle ilgili metinlerde varlar. İngilizce Vikipedi'de Meta sayfalarının klonu yaratılmış. Meta'daki sayfaların Türkçesi olsa biz de bunu yapabilirdik ama yok. Ama bu bilgilerden eklemeler yaparak denetçi sayfasını geliştirebiliriz tabii ki; güzel bir öneri buna vaktim olur olmaz zaman ayıracağım ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:54, 15 Mayıs 2008 (UTC)

mi şablonunu düzelttiğin için teşekkür ederim.--Aycan 19:15, 15 Mayıs 2008 (UTC)

sil/düzenle[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Öneriye gerek yok. Eski halinden şikayetim yoktu. Yeni halini sevmedim, ısınamadım. Ama siz daha iyisini bilirsiniz tabii. Tartışma sayfasında değişiklik nedeni belirtmeksizin yıllardır kullanılmakta olan şablonları değiştirmekten çekinti duymamışsanız vardır bir bildiğiniz diyorum sadece... İyi geceler... --maderibeyzaileti 22:31, 15 Mayıs 2008 (UTC)
  • Tekrar selamlar. Çok önemseseydim gereken yerlere yazardım. Önemsemediğim için ve emeği geçenlerin başının ağrımaması için kimsenin takip etmediği bir sayfaya içimi döktümdü. Sonuçta bir kaç dakika kalan şablonlar bunlar. Madde silinene ya da düzenlenene kadar ne şekilde hangi renkte durdukları hiç önemli değil. Bir de nedense köy çeşmesini sevmiyorum. Geçmiş anneler günümü kutladığınız için de teşekkür ederim. İyi geceler tekrar... --maderibeyzaileti 23:25, 15 Mayıs 2008 (UTC)

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, sağolun. --Yabancımsj 05:49, 16 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sanırım artık, "anoninhoşgeldin", "test yapma", "vandalizm", "içeriği boşaltma", "kısa içerik", "ansiklopedik bilgi gir", "spam ekleme", "reklam yapma" vb. bazı eski şablonları da rötuşlamanın, modernize edip yeniler gibi güzel hale getirmenin zamanı gelmiştir. Buna zaman ayırabilecek misin? Hele bunların içinde "spam ekleme" vb. çerçevesiz, kısa ve dikkat çekmeyenleri kesinlikle adam etmek lazım; çünkü adı üstünde, bunlar uyarı şablonu. Hadi bakalım biraz daha yaratıcılık Levent Abi ileti 06:03, 16 Mayıs 2008 (UTC)
  • Abi, merhaba. Vaktim oldukça mutlaka uğraşırım tabii; ama yakın zamanda bu pek olanaklı gözükmüyor . Vandalizm konusunda ben kendi yaptığım bu şablonları kullanıyorum:
    Şablon:Vandal-olma2
    Şablon:Vandal-dur
    Şablon:Vandal-son.
    Ayrıca, anonim kullanıcılara hoş geldin demek için de kendi yaptığım bu şablonu: Şablon:Anonim Hoşgeldin. Şimdilik, madde uyarı şablonlarını tamamlamak iyi olur. Desteğin için çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 16:51, 16 Mayıs 2008 (UTC)

Kullanıcı adı uyarısı[kaynağı değiştir]

Selam, uygun olmayan kullanıcı adlarına sahip kullanıcılara uyarı iletisi gönderirken; şu şablonu kullanabilirsiniz. {{subst:Kullanıcıadı}} biçiminde kullanırsanız daha iyi olur. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 16:07, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Baş üstüne üstadım. Takabeg ileti 16:08, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Ohrili Kemal[kaynağı değiştir]

Selam. Mustafa Kemal Atatürk maddesinin dış bağlantılar bölümüne [1], [2], [3], [4] eklemek istiyorum. Ancak linkler ve reklamların gözükmesini istemiyorum. Sadece metinleri göstermek için çaremiz var mı acaba?Takabeg ileti 01:07, 18 Mayıs 2008 (UTC)

Motosiklet maceraları[kaynağı değiştir]

Buradaki yazılarınız çok keyifliymiş; elinize sağlık . Ayrıca, geçmiş olsun; umarım önemli bir şeyiniz yoktur. Motosikletinizle daha nice güzel deneyim yaşamanız dileğiyle... Aman CuBuF'a kaptırıp, Viki'yi unutmayın -- Dsmuratileti 00:00, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Teşekkürler, CuBuF'a kapılıp çoktan unuttum bile Viki'yi :) Şaka bir yana motorla gezmek için bile zor vakit buluyorum, şu an sadece ulaşım aracı olarak kullanabiliyorum. Yaz aylarında yoğunluğum azalınca geri dönmüş olacağım sanırsam. Bu arada motordur, düşülür. Düşmemiş motorcu yoktur, henüz düşmemiş motorcu vardır derler :) Khutuckmsj 14:10, 19 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Teşekkür ederim. Ama Sayga(şehir) hiç duygunuz mu? Takabeg ileti 17:38, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Size de selamlar. Sorunuza gelirsek; ilk kez duyuyorum. Arma motorlarında da böyle bir kente rastlamadım. Daha önceki bazı örneklerdeki gibi, kurgu olabilir . Ama tam olarak bilmiyorum. İyi çalışmalar; bu arada geçmiş bayramınızı kutlarım. Kolay gelsin, ben Vikimola'ya devam ediyorum... -- Dsmuratileti 17:43, 20 Mayıs 2008 (UTC)
Sizin de geçmiş bayramınızı kutlarım. Fakat vikideki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı maddesi bayağı zayıf. bu güzel:) İyi vikimolalar. Takabeg ileti 17:56, 20 Mayıs 2008 (UTC)

KMAlar ve kuklalar[kaynağı değiştir]

Selamlar Dsmurat. Özel nedenlerden ötürü bir süre Vikimola vermiştim o yüzden mesajınıza geç cevap veriyorum. Kusura bakmayın. Kuklaların kullandıkları oylarla ilgileneceğim. Bu arada Khutuck bana görevi devrettiğini yazdı ancak köy çeşmesinde bu konuyla ilgili bir sonuç açıklaması gerekmez mi acaba. Ben göreve zaten hazırım. Mızrakmsj 20:24, 20 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Sanırım Şablon:Düzenle'nin yeni tasarımından ötürü bir şey ki, şablonun eklendiği maddeler hem "Vikipedi düzenle Ay 2008" kategorisine, hem de "Vikipedi düzenle" kategorisine ekleniyor (örnek). Bunu düzeltmeniz mümkün mü? Yarı koruma altında olduğu için gerekli düzeltmeyi yapamıyorum. Teşekkürler. --60.240.112.112 05:04, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Uyarınız için çok teşekkürler. Şablonun kategori ekleme kısmında ufak bir fazlalık varmış; gerekli değişikliği yapınca bahsettiğiniz sorun ortadan kalktı. İyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 10:31, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Atatürk'ün doğduğu ev[kaynağı değiştir]

Selam. Yeni farkettim. Bu konuda kesin bilgim yoktur herhalde. Madde içinde zaten çelişki vardı. Daha önce Tartışma sayfasında sormuştum. Fakat ciddiye alınmadım:( Eskiden, Ragıp Beyin oğullarından subay olan Süreyya Bey (Atatürk'ün üvey abisi ve intihar etiği söyleniyor)'nın Atatürk'e abilik yapan Hasan Bey'i sanmıştım. Fakat kanıtlayamadım. Ev meselesini halletmeye çalışacağım. A'e göre X, B'e göre Y şeklinde halledebilecek gibi. İyi vikimolalar. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 11:02, 21 Mayıs 2008 (UTC)

Paragraf genel olarak karışık; fakat güvenilir kaynaklarla bu sorun aşılabilir. Bana iyi Vikimolalar, size de iyi çalışmalar ... -- Dsmuratileti 11:04, 21 Mayıs 2008 (UTC)

TUSC token bad9ad5086110d121cfcdefd31f62936[kaynağı değiştir]

I am now proud owner of a TUSC account!

Sizin tarafınızdan yüklenen bir resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Vilyım Şekspir.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Eğer siz de herhangi bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Katkınız için teşekkürler! Machiavelli' msj 21:44, 22 Mayıs 2008 (UTC)

Atıl portallar[kaynağı değiştir]

Portal/teklifler olsun :) bu bir zorunluluk değil. --Boyalikus 20:13, 23 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sanırım zorunluluk değil; ama etrafın atıl portallarla dolması da hoş değil bence. -- Dsmuratileti 20:24, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Ana Sayfa Tasarımı[kaynağı değiştir]

  • Güzel bir tasarım olmuş.

Mesela ben AnaSayfa tasarımı olarak bu çalışmayı seçebilir miyim? Böyle bir özellik var mı Vikipedi'de? İyi çalışmalar --Terennum Mesaj 14:17, 24 Mayıs 2008 (UTC)

  • Sanırım tasarımıma kullanıcı sayfamdan ulaştınız. Bildiğim kadarıyla böyle bir özellik yok; ama ana sayfa tasarımı yakında değişecek. Bunun için iki aday var. Henüz oy hakkına sahip olmamanıza rağmen, burada yapılan oylamaya göz atabilirsiniz. Vikipedi'deki çalışmalarınıza devam etmeniz dileğiyle, iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 16:35, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Ceylanpınar[kaynağı değiştir]

Azad005 diye bir kullanıcı eklemiş Ceylanpınar'a resmi, adı Serkani. Orada uygun olmaz diye HPG'ye ekledim.. Anlayacağın resim top gibi ordan oraya gidiyor :) --Boyalikus 17:02, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Ben zaten resmi o örgütün maddesine kimin eklediğini görmemiştim; ama Ceylanpınar maddesine eklenişinden ve "Ceylanpınar sakinleri" muhabbetinden haberdardım. Çok sorunlu bir resim bence. Resmin nerede çekildiği bile belli değil zaten. Belirttiğin gibi kişisel izin meselesi de var. Ne de olsa anladığım kadarıyla yasadışı bir toplantı. Resim Commons'tan da silinir sanırım. İyi çalışmalar, kolay gele... -- Dsmuratileti 17:37, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Selam Takabeg,
Kuomintang'ı nasıl çevirmeliyiz Türkçeye? Çin Milliyetçi Partisi olarak mı, Çinli Milliyetçi Parti olarak mı? Ulusçu konusuna hiç girmeyeyim . Kolay gele... -- Dsmuratileti 21:55, 25 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Geciktiğim için kusura bakmayın. Bu bayağı zor soru olmuştur. Türkçedeki yaygın kullanımı bilmiyorumdum. Nette "Çin Milliyetçi Partisi", "Çin Nasyonalist Partisi" örneklerini gördüm. Ben hiç düşünmeden "Çin Milliyetçi Partisi"ni kullanıyordum. Tam adı 中國國民黨dır. Bunlardan 中國 Çin demektir. 國民 Millet, 黨 ise parti demektir. Doğrudan çevirmemiz gerekirse 'Çin Millet Partisi' olması gerekir:) Milliyet için 民族 kelimesi, Millet için 國民 kelimesi kullanılıyorlar. Çin Milliyetçisi deniğimiz zaman Han ulusçuluğu aklıma geliyor. Eskiden Anadolucular Milletçi terimini kullanıyordu. Şimdi hiç tutulmuyor da. Nasyonalist demektense Milliyetçi ya da direkt Kuomintang kullanmayı tercih ediyorum. Eve dönünce kitaplara bakacağım. Fazla yardımcı olamadım. Bir de Milliyetçilik - Ulusçuluk konusuna gelince şahsi tercihim yoktur. Bence ondan önce Ulusalcılık maddesinin halledilmesi gererktiğini düşünüyorum. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 22:23, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Pardon tam olarak sorunuza yanıtlamadım. Uykum vardır demek ki. Çin Milliyetçi Partisi olabilir fakat Çinli Milliyetçi Partisi olamaz yani imkansız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:28, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim. Ma Ying-jeou'nun maddesini açtım da, VikiMola'dan çıktıktan sonra onu da başlatırım belki diye sordum. Sanırım yaygın kullanım Çin Milliyetçi Partisi. Galiba maddeyi açamayacağım. Bana iyi VikiMolalar, size de iyi çalışmalar. Bu arada Allah rahatlık versin... -- Dsmuratileti 22:36, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Hmm. Ma Ying-jeou. Ma (馬/马) soyadı Huiler (Müslüman Hanları)'de yaygın olduğu için atalarının müslüman olduğuna dair hipotez var (webde dolaşıyor:)). Ancak Ma soyadı gayri Müslümlerde de vardır. Yani kesin değildir. Gereksiz bilgiyi sundum:) Görüşmek üzere. Takabeg ileti 22:51, 25 Mayıs 2008 (UTC)
Hiç gereksiz değil; üstüne üstlük ilginç bir bilgi. Teşekkürler. Her ne kadar İngilizce Vikipedi'deki maddesinde Katolik olduğu belirtilse de, kişilerin iç dünyalarını bilemeyiz. Bir ara Barack Obama ile ilgili de böyle bir iddia çıkmıştı. Bu arada, iyiki yazmışsınız bu bilgiyi; maddeye tekrar bakınca, interviki eklemediğimi farkettim. Benim de uykum var galiba. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 23:02, 25 Mayıs 2008 (UTC)

İşlem çakışması[kaynağı değiştir]

Bu maddeyi siz silerken, ben işaretlemişim. O nedenle hâlâ varlığını sürdürmekte. Ek iş çıkardım , iyi çalışmalar... -- Dsmuratileti 17:47, 27 Mayıs 2008 (UTC)

  • sorun değil, kolay gelsin. --Mskyrider ileti 17:49, 27 Mayıs 2008 (UTC)
Aday gösterdiğiniz resim, seçkin resim statüsü aldı.
Resim:Elizabeth II greets NASA GSFC employees, May 8, 2007 edit.jpg, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasında aday gösterildi, yeterli desteği topladı ve seçkin resim seçildi. Başka bir resmi aday göstermek isterseniz, Vikipedi:Seçkin resim adayları sayfasındaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Machiavelli' msj 00:56, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Evet uzun zamandır görüşemiyorduk ne yalan söyleyeyim hasret kaldık desem yeridir . VikiMola'nın kısa sürmesi dileğiyle. Rahatsızlığım maalesef hala düzelmedi ama onunla yaşamaya alıştım(öğrendim yani). İlgi ve alakan için teşekkür ederim sevgili arkadaşım.--bora006ileti 11:34, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Portal:Türkiye Milli Futbol Takımı'nı düzenlediğin için çok sağol. Eskisinden daha süper olmuş. SBM ileti 17:56, 31 Mayıs 2008 (UTC)

  • Rica ederim, ayrıca güzel sözlerin için de teşekkürler... Baktım güncellenmesi gerek; bir el atıp hem güncelleştirdim hem de yeniledim. Hoşuna gitmiştir, çünkü bu portalı sen kurmuştun. Ben bu aralar Vikimola'da olduğumdan dolayı maalesef fazla ilgilenemeyeceğim; o nedenle fırsat buldukça güncellersen sevinirim. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 21:53, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Şablon çalışması[kaynağı değiştir]

O çalışmanızda yardım edebilirmiyim? Şimdiden bir şablonu yenilettim. OnurTkatkılar 20:16, 31 Mayıs 2008 (UTC)

  • Tabii ki, elinizden geliyorsa ve yeterli vaktiniz varsa neden olmasın. Ben bu aralar VikiMola'da olduğumdan projenin her parçasını tamamlayamamıştım; ama siz de sürdürebilirsiniz. Buradaki şablonlara bakmanız, diğer kullanımlar ve şablonların geneli hakkında bilgilendirecektir. Ayrıca, ne tür şablonlarda hangi renkleri kullanıyoruz? Bunun cevabı da bu:
  Kod Amaç
  #b22222 Silme için (Hızlı sil vb.)
  #f28500 İçerik için (Taraflı, Kaynaksız, Yetersiz vb.)
  #f4c430 Biçim için (Düzenle vb.)
  #1e90ff Bilgilendirme için (Güncel vb.)
  #9932cc Yer değişimi için (Vikisözlük'e aktarma, madde birleştirme vb.)
  #bba Koruma için (Tam koruma vb.)

Yanıtımda cümle düşüklükleri vb. varsa kusuruma bakmayın; çıkacaktım, o nedenle hızlı yazmak zorunda kaldım. İyi çalışmalar, kolay gelsin... -- Dsmuratileti 20:26, 31 Mayıs 2008 (UTC)